Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 08:37   #4531
coodmalina
Raczkowanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

hejka Dziewczyny... oddam wszystko za łóżko, taka jestem nie wyspana, masakra

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejka

Obudziłam się nie w sosie
Źle dziś spałam.Śniło mi się,że się pokłociłam ostro z siostrą,ona coś nagadała swoim znajomym i oni wydzwaniali do mnie i się ze mnie śmiali a ja nie moglam nic wytłumaczyć no i znowu płakałam przez sen i się zapowietrzyłam..ehh.. Odkąd jestem w ciązy już 3 taka akcja. Mąż musi mnie wybudzać bo oddycham i płacze normalnie jak na żywo.masakraa..
Do tego wykupiłam wczoraj to żelazo..105 mg.Wziełam na noc i poł nocy mi tak burczało w brzuchu jakbym kota zjadła..centralnie,głosno długo i często..rano pognało mnie po kromce chleba z rozwolnieniem
Coś czuje,że będę miała problemu z tym żelazem a i tak mam zamiar brać 1 dziennie a nie 2.
Zazdroszcze Wam,że nie macie anemii..
Mam humor do dupy dziś ehh..
ja od trzech tygodni mam takie dziwaczne sny, że aż sama się boję, Tż mówi że krzyczę przez sen i łażę po mieszkaniu, ja oczywiście nic nie pamiętam ale generalnie często budzę się zmęczona

dziś mam USG, i czuję jakiś dziwny niepokój

miłego dnia Mamuśki
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 08:38   #4532
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Dzień dobry z rana witam się w 14 stym tygodniu. Za tydzień w czwartek 21.11 wizyta, możecie mnie dopisać jestem ciekawa czy dostane skierowanie na mocz i morfologię i kiedy usg....a powiedzcie mi: miała juz ktoras z was ten test z piciem glukozy? Bo wyczytałam ze podobno w I i III trymestrze powinno się mieć. Czy tylko jak wyniki krwi wyszły niepokojąco?
Też się zastanawiam co z Seleniti....
glukozę robiłam raz w pierwszej ciąży, jakoś po 20tyg, ale nie pamietam dokładnie
Cytat:
A my jedziemy w sobotę na ślub, wesele + poprawiny w niedziele. Jestem ciekawa jak się będę czuć, hotel mamy zapewniony. To jest ślub tej mojej kolezanki- kierowniczki. 100 km od Poznania i nie wiem jak dam rade: jedyna trzezwa na weselu ale wybawie się bo kolejne dopiero w sierpniu no i wtedy juz z maluszkiem
ale fajnie z tym weselichem, też bym się pobawiła.
Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
witam jeszcze bardziej chora
zdrówka
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejka
Obudziłam się nie w sosie
Źle dziś spałam.Śniło mi się,że się pokłociłam ostro z siostrą,ona coś nagadała swoim znajomym i oni wydzwaniali do mnie i się ze mnie śmiali a ja nie moglam nic wytłumaczyć no i znowu płakałam przez sen i się zapowietrzyłam..ehh.. Odkąd jestem w ciązy już 3 taka akcja. Mąż musi mnie wybudzać bo oddycham i płacze normalnie jak na żywo.masakraa..
Do tego wykupiłam wczoraj to żelazo..105 mg.Wziełam na noc i poł nocy mi tak burczało w brzuchu jakbym kota zjadła..centralnie,głosno długo i często..rano pognało mnie po kromce chleba z rozwolnieniem
Coś czuje,że będę miała problemu z tym żelazem a i tak mam zamiar brać 1 dziennie a nie 2.
Zazdroszcze Wam,że nie macie anemii..
Mam humor do dupy dziś ehh..

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 09:02   #4533
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Magdi ja czytałam chronologicznie, bo tam są też wydarzenia z życia prywatnego nazwijmy to tak Ericki i Patricka więc potem łatwiej się połapać ale mój tata czytał wyrywkowo i też był zadowolony bardzo
O, dziękuję Ci bardzo za tą informację
Odbiorę Kubusia i skoczymy do biblioteki

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Witam z rana, wczoraj po raz kolejny zostałam ciocią

Bartoszek urodził się przed połnocą, i jest cuudny patrząc na jeho zdjęcie chciała bym już tulić moje szkraby
Gratulacje Ciociu!

Madziula, spokojnej podróży. Podziwiam Cię, że jedziesz autobusem...nie wiem czy ja bym się zdecydowała z Kubusiem. Za dużo klamotów ze sobą zabieramy

Zaliczyłam dziś już spacerek - ale dziś pięknie Aż się nie chce w domu siedzieć.

Co gotujecie na obiad?
U mnie dziś naleśniki, bo chłopaki mnie męczą
A sobie zrobiłam wieczorem sałatkę grecką

Idę zrobić sobie kawkę - komuś jeszcze?

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość

miłego dnia Mamuśki
za USG! Wszystko będzie dobrze - nie stresuj się

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 09:05   #4534
monita01
Zakorzenienie

Co do obiadu, to ja dzis zadowole sie resztkami gulaszu z wczoraj z kasza gryczana (ale mi pyszny wyszedl), a najem sie dopiero na kolacje Umowilam sie z dawno niewidziana kolezanka w polskiej knajpce. Mam nadzieje, ze podpasuje jej nasze jedoznko. Martwie sie tylko, czy nie usne na tym spotkaniu, bo umowilysmy sie na 21wsza... no ale mam w planach zdrzemnac sie po pracy
Stary 2013-11-14, 09:05   #4535
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Dzień dobry z rana witam się w 14 stym tygodniu. Za tydzień w czwartek 21.11 wizyta, możecie mnie dopisać jestem ciekawa czy dostane skierowanie na mocz i morfologię i kiedy usg....a powiedzcie mi: miała juz ktoras z was ten test z piciem glukozy? Bo wyczytałam ze podobno w I i III trymestrze powinno się mieć. Czy tylko jak wyniki krwi wyszły niepokojąco?
Ja jutro na to idę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-14, 09:05   #4536
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
O, dziękuję Ci bardzo za tą informację
Odbiorę Kubusia i skoczymy do biblioteki

Gratulacje Ciociu!

Madziula, spokojnej podróży. Podziwiam Cię, że jedziesz autobusem...nie wiem czy ja bym się zdecydowała z Kubusiem. Za dużo klamotów ze sobą zabieramy

Zaliczyłam dziś już spacerek - ale dziś pięknie Aż się nie chce w domu siedzieć.

Co gotujecie na obiad?
U mnie dziś naleśniki, bo chłopaki mnie męczą
A sobie zrobiłam wieczorem sałatkę grecką

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

za USG! Wszystko będzie dobrze - nie stresuj się
Ja poproszę kawkę Biegnę zaraz do kuchni
A na obiad mam wczorajszą zupę grochową Także obiadu nie robię
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 09:06   #4537
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dziewczyny u Selenity w porzadku ze zdrowiem, poloze Hanie i napisze konkretniej w klubie.

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 09:12   #4538
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Witam sie w 17stym tygodniu ! Ja dzis mam wizyte, ale chyba tylko po odbior badan na posiew, wiec beznadzieja, bo tylko sie najezdze....
Juz 17 tydzień jak ten czas szybko ucieka
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Czesc !

Grrr, jestem zla, rozczarowana i w ogole. Wyjde dopiero jutro.. Czyli za ponad 24h - zwariuje. Leze bezczynnie, bo juz mi nic nie robia. No, coz trudno - ale normalnie mnie trafi tutaj... :/ Dzisiaj pobudke zaserowali o 5.15 -.-' Jaaaa chce do domu

DOOOOOOOOOMU !!
Nie obejrzysz się a Ty już w domu bedziesz
Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Nikii89 dzięki za wywołanie Wiadomość od Ciebie z motywowała mnie do ruszenie tyłka i włączenia kompa.
Zyję i mam sie dobrze, staram sie Was czytać w miarę na bieżąco, ale z telefonu,a tam ciężko mi sie pisze.
W skrócie napisze, ze ostatnia wizyte mialam na koniec października, bejbik na szczescie zdrowo rośnie,płci jeszcze nie poznałam, a no i zaczynam czuc ruchy w koncu!
Nastepną wizytę mam 27 i bedzie to juz usg połowkowe (jejku juz połowa, alez to zleciało)
No i postaram sie chociaz raz dziennie cos napisac, żebyscie sie nie martwiły
Zaglądaj do nas częściej fajnie, że z dzidzią wszystko ok
Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość

miłego dnia Mamuśki
będzie dobrze
Cytat:
Ja piję kawkę o 11
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 09:16   #4539
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny u Selenity w porzadku ze zdrowiem, poloze Hanie i napisze konkretniej w klubie.

Ufffff, daj znać jak odezwiesz się w klubie

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 09:18   #4540
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A do kiedy na zwolnieniu jesteś?
do dziś. ale wieczorem mam wizyte u gina. chyba jak mnie zobaczy to mi wypisze dalsze l4....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 09:18   #4541
Zytus
Rozeznanie

popatrzyłam sobie na Wasze brzuszki i wszytskie takie ładne zgrabne,mój taki ogromny sie wydaje. znalazłam zdj z poprzedniej ciązy i o tek porze miałam polowe mniejszy!! Az sie boje, jak to bedzie pod koniec, czy w ogole bede w stanie wytoczyć sie z domu
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 09:18   #4542
monita01
Zakorzenienie

Ja wlasnie wypilam kawke bez kafeiny.... taaaka sobie
Stary 2013-11-14, 09:27   #4543
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Ja poproszę kawkę Biegnę zaraz do kuchni
Proszę

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Ja piję kawkę o 11
To zostawię 'łyka'

Cytat:
popatrzyłam sobie na Wasze brzuszki i wszytskie takie ładne zgrabne,mój taki ogromny sie wydaje. znalazłam zdj z poprzedniej ciązy i o tek porze miałam polowe mniejszy!! Az sie boje, jak to bedzie pod koniec, czy w ogole bede w stanie wytoczyć sie z domu
Zytus, ja z Kubusiem też mniejszy miałam o tej porze - teraz mnie szybciej wywaliło. Wtedy przed porodem miałam ogromny. Aż strach pomyśleć, co będzie tym razem
Pokazuj nam brzuszek i nie marudź

Ale mam ochotę na bigos

Stary 2013-11-14, 09:29   #4544
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie wypilam kawke bez kafeiny.... taaaka sobie
ja pytałam lekarki teraz o kawę i powiedziała mi, że bez problemu 3 filiżanki kawy można takiej słabszej wypić
w pierwszej ciazy jakos nie pilam nawet nie mialam potrzeby ale teraz jak mam czasem ból głowy, ze masakra kawa super pomaga
Stary 2013-11-14, 09:31   #4545
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Zytus, ja z Kubusiem też mniejszy miałam o tej porze - teraz mnie szybciej wywaliło. Wtedy przed porodem miałam ogromny. Aż strach pomyśleć, co będzie tym razem
Pokazuj nam brzuszek i nie marudź

Ale mam ochotę na bigos
jaksie zmieści w kadrze to później zrobie fote i wstawie. Ja z Igorem miałam giganta,w 7 miesiacu pytali sie czy juz zaraz rodze
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 09:35   #4546
kasiab91
Zakorzenienie

No to piję kawkę Wiecie co mam wrażenie, że maleństwo się kręci dziś cały czas...

Kasian - to ja czekam z niecierpliwością na tą wiadomośc...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-14, 09:40   #4547
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Napisałam na klubie. Teraz muszę iść w domu porobić kilka rzeczy i później Was nadrobię
Stary 2013-11-14, 09:45   #4548
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
ja pytałam lekarki teraz o kawę i powiedziała mi, że bez problemu 3 filiżanki kawy można takiej słabszej wypić
w pierwszej ciazy jakos nie pilam nawet nie mialam potrzeby ale teraz jak mam czasem ból głowy, ze masakra kawa super pomaga
Ja w pierwszej ciąży, przez pierwsze miesiące nie mogłam patrzeć na kawę. A teraz mam straszną chcicę

Cytat:
jaksie zmieści w kadrze to później zrobie fote i wstawie. Ja z Igorem miałam giganta,w 7 miesiacu pytali sie czy juz zaraz rodze
To ja miałam taką sytuację, że na wigilii firmowej, księgowa pyta mnie na kiedy mam termin. Odpowiedziałam, że na 19...i zanim dokończyłam miesiąc Ona skwitowała "stycznia?". Ja, "nie, maja!"
Mam też ostatnie zdjęcie z brzuchem, które jest robione u Teściów na tle Gór Świętokrzyskich to wszyscy się śmieją, że brzuchem góry zasłaniam
Naprawdę był OGROMNY!

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-11-14 o 09:46
Stary 2013-11-14, 09:52   #4549
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Ja też dziś miałam koszmar... śniło mi się, że mój koteczek (który zresztą nie żyje od pół roku, ale ja dalej za nim bardzo tęsknię) jest bardzo poważnie chory. Miał odcięte pół łapki, ale tak wzdłuż, przyszedł do mnie jak go wołałam, ja to zobaczyłam i zaczęłam szukać tel, żeby umówić się z moją weterynarz, by przyszła do gabinetu (było późno i miała już zamknięte) do tego nikt z domowników nie chciał ze mną jechać (żeby przytrzymać kota jak będę prowadzić)... obudziłam się cała roztrzęsiona...

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Możecie podać jeszcze raz tego linka z kalkulatorem rozmiaru biustonosza? Pierwsze słyszę o takich rozmiarach jak np 75dd Gdzie mozna kupić taka bieliznę? Ja to totalny łaik jestem w tym temacie muszę przyznać. Wszystkie staniki mam z Triumpha albo z Intimissimi (tam to w ogóle jest jakaś kosmiczna rozmiarowka, której nie rozumiem)
Niestety znalezienie tego odpowiedniego stanika nie jest łatwe, ale warto się trochę wysilić. Stanik powinien mieć nie tylko właściwy rozmiar, ale też krój dopasowany do budowy naszego biustu, dla tego w sklepach brafiterskich jak mierzymy wiele staników różnych firm, to każdy leży inaczej... Początkującym polecam też zarejestrowanie się na tej stronie: http://balkonetka.pl/katalog/ można tu porównać jak leżą staniki w różnych rozmiarach, różnych firm na zwykłych dziewczynach (przydaje się to też jak kupuje się stanik w internecie).
Co do kalkulatorów, to mój właściwy rozmiar (przed ciążą i obecnie) oraz prawidłowy rozmiar siostry wyliczył ten: http://bra-fitter.prv.pl/

Co do sklepów, to nie ma ich za dużo... większość firm (np. Triumph) nie ma pełnej rozmiarówki... a to co można kupić w większości sklepów, to nie ma nic wspólnego z brafitingiem Producenci kierują się jedynie zasadą A-małe, B-średnie, C-duże. Ja akurat mam daleko do tych właściwych sklepów i kupuję w internecie... na początku próbowałam różne firmy i w końcu znalazłam tą, która jest dla mnie.
Ps, w wielu sklepach internetowych jest możliwość odesłania stanika z nietrafionym rozmiarem...

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie... U maleństwa wszystko w najlepszym porządku. Fikał koziołki ginka pokazała mi że bobas ma 2 półkule, że wszystkie narządy są na swoim miejscu, że kręgosłu ma pieknie uformowany że nie ma sie do czego przyczepić prześliczny widok ruszającego się maleństwa, machającego do mamy swoją rączką. Średnica główki 36mm także wielkości wszystkie idealne jak na 17 tc

No i najprawdopodobniej będzie Franek także małż się cieszy - ja chyba też, miałam takie przeczucie... Następna wizyta 11.12 - także proszę o dopisanie mnie do listy wizyt mam nadzieje że pani doktor wówczas mi potwierdzi swoje przypuszczenia i będę miała piękny prezent urodzinowy bo mam 12.12.

dziękuje za kciuki to na pewno dzięki wam

No i mamy pozwoleństwo na kołysanie bobasa - mąż wniebowzięty - ja też

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Pomarańcza millenium czytałam - i wiem że kiedyś do tej trylogii wróce
No to dla dzidziusia

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Witam z rana, wczoraj po raz kolejny zostałam ciocią

Bartoszek urodził się przed połnocą, i jest cuudny patrząc na jeho zdjęcie chciała bym już tulić moje szkraby

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, i miłego dzionka życzę

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Zapomniała bym, witam się w 12 tyhodniu
Na pewno słodziak... jak wszystkie bobaski! Gratki

Cytat:
Ja jeszcze nie miałam. Go się chyba robi dopiero w II trymestrze, chyba, że w I już wyszedł cukier za duży. No i ja w I nie dałabym rady tego wypić

Cytat:
A my jedziemy w sobotę na ślub, wesele + poprawiny w niedziele. Jestem ciekawa jak się będę czuć, hotel mamy zapewniony. To jest ślub tej mojej kolezanki- kierowniczki. 100 km od Poznania i nie wiem jak dam rade: jedyna trzezwa na weselu ale wybawie się bo kolejne dopiero w sierpniu no i wtedy juz z maluszkiem
O, to udanej zabawy!

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
Aldrin a skąd jesteś?

witam jeszcze bardziej chora

a czym się leczysz?

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Czesc !

Grrr, jestem zla, rozczarowana i w ogole. Wyjde dopiero jutro.. Czyli za ponad 24h - zwariuje. Leze bezczynnie, bo juz mi nic nie robia. No, coz trudno - ale normalnie mnie trafi tutaj... :/ Dzisiaj pobudke zaserowali o 5.15 -.-' Jaaaa chce do domu

DOOOOOOOOOMU !!

Cytat:
Nikii89 dzięki za wywołanie Wiadomość od Ciebie z motywowała mnie do ruszenie tyłka i włączenia kompa.
Zyję i mam sie dobrze, staram sie Was czytać w miarę na bieżąco, ale z telefonu,a tam ciężko mi sie pisze.
W skrócie napisze, ze ostatnia wizyte mialam na koniec października, bejbik na szczescie zdrowo rośnie,płci jeszcze nie poznałam, a no i zaczynam czuc ruchy w koncu!
Nastepną wizytę mam 27 i bedzie to juz usg połowkowe (jejku juz połowa, alez to zleciało)

No i postaram sie chociaz raz dziennie cos napisac, żebyscie sie nie martwiły
ruchy!
Ale fajnie!

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:

Uff, dobrze, że są te telefony...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 09:57   #4550
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry!

Ale dzisiaj szaro buro. Misia w przedszkolu, Mężul w pracy, a ja popijam sobie kawkę

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ja tam nie mam nigdzie dywanów, ale przy młodym samodzielnie jedzącym tzn starającym się podłoga do mycia i tak kilka razy w tyg Poza tym dziecięcy pokój to inny świat, porządek tylko jak śpi

paulka gratulacje dla cioci

Nikki udanej wizyty Ale masz te sny

Mój Tuptuś wyczuł w nocy, że jesteśmy sami i o 2 przydreptał oczywiście z hau hau Ale spał do 6.20 szału ni ma Jak się zbiorę i ogarnę chałupę to się pakujemy i w drogę, ciekawe jak mi młody wytrzyma w autobusie z godzine.... A dopisze się w klubie jakby się okazało że neta nie ma u mamy
A Seleniti nadal nie dała znaku??
Trzymam kciuki żeby podróż była udana

Cytat:

Bardzo się cieszę. Lecę do klubu

Trzymam kciuki za wizyty

A ja mam dzisiaj na obiad barszczyk z wczoraj i naszła mnie ochota na pizzę, ale taką najprostszą z sosem pomidorowym, mozzarellą i bazylią Pomidorki już się gotują i zaraz idę zarobić ciasto
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:10   #4551
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Moja mi powiedziała, że jedną filiżankę mogę pić... Na początku nie piłam wcale, a zbożowa mi nie wchodziła... Potem zaczęłam w pracy robić z ekspresu i też jakiś nie mogłam pić, w gardle mi stawała, ale od jakiegoś czasu znów mi smakuje uwielbiam kawę

lecę do klubu
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:13   #4552
kasiab91
Zakorzenienie

Ja jutro robię pomidorową... Z ryżem sobie, mam ochotę już dziś ale pół garnka grochowej jest i mi jej żal wylewac bo bardzo pyszotkowa...
No i mam ogromną ochotę na KFC... Mam nadzieję, że pojedziemy dziś do miasta Muszę sobie prezent od teściowej kupic Bo do końca tygodnia promocja jest tylko... A napaliłam się strasznie
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-14, 10:17   #4553
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Ja jutro robię pomidorową... Z ryżem sobie, mam ochotę już dziś ale pół garnka grochowej jest i mi jej żal wylewac bo bardzo pyszotkowa...
No i mam ogromną ochotę na KFC... Mam nadzieję, że pojedziemy dziś do miasta Muszę sobie prezent od teściowej kupic Bo do końca tygodnia promocja jest tylko... A napaliłam się strasznie
Ale mam teraz smaka na pomidorową z ryżem i śmietaną.

Stary 2013-11-14, 10:22   #4554
Pallas Ril
Rozeznanie

Pomału chyba dopada mnie syndrom wicia gniazda, bo od rana myśle o pościeli dla dzidziusia Masakra

Zakochalam sie w produktach z tej firmy: http://www.lamillou.com/ ale oczywiście musiałabym upaść na głowę, zeby zapłacić za nie takie pieniądze :/

Tak sobie myślałam i myślałam i okazuje sie, ze w necie są identyczne materiały za grosze! Wpadłam na pomysł, zeby pokupowac takie materiały i oddać do krawcowej do uszycia pościeli.

Któraś z was pisała, ze ma mamę krawcowa, chyba Ty hope? Czy mogłabys jej podpytac jaki gatunek materiału najlepiej nada sie na pościel dla dzieciaczka? Nie chciałabym kupić czegoś twardego i szorstkiego, no a w necie to nie ma możliwości pomacac...

Co w ogóle myślicie o takim pomyśle? Upadłam na głowę czy jeszcze nie jest ze mną tak złe?

Edytowane przez Pallas Ril
Czas edycji: 2013-11-14 o 10:23
Pallas Ril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:22   #4555
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ale mam teraz smaka na pomidorową z ryżem i śmietaną.

No ja właśnie też... Ciekawe co moja mama gotuje Dzwoniłam już do niej ale nie ma jak zwykle zasięgu w pracy... Matko Kochana XXI wiek a tam o zasięg to jak o cukier w PRLu.

Cudmalina- chciałam Ci napisac że wykonałam wczoraj ten tonik rumiankowy. I zaczęłam stosowac. No i dodatkową buteleczkę toniku cytrynowego zrobiłam i najpierw używam cytrynowego, żeby mnie wyszczypało a później rumiankowy, przynosi ulgę na twarzy. Zobaczymy czy pomoże
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-14, 10:23   #4556
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

No to witam się już z komputera

Paulka gratuluję ciociu ale u Was będzie frajda jak się te wszystkie bobasy zejdą razem za parę lat

Niegrzeczna, na pewno wszystko będzie ok. po tym MMR a coś Wam przepisała lekarka na tą odporność ostatecznie?

IIlkas, Camilla Lackberg ciągle żyje, więc podejrzewam, że na 7 częściach się nie skończy ja to głównie wciągałam te książki w pracy jak mi się nudziło były sytuacje, ze potrafiłam całą przeczytać w jeden dzień ale ja miałam specyficzne warunki pracy a ściągałam z chomika, pewnie nie powinnam tego pisać

Nikii ale sen, rzeczywiście tak jak Hope pisze jak w telenoweli

Madziuuula to trzymam kciuki za podróż i odezwij się do nas

Pomarańcza śliczny, zgrabny brzuszek, widziałam na klubie

Seksta ja w ciąży z Hanią w ogóle nie piłam tej glukozy. Mój gin był zdania, że skoro za każdym razem miałam prawidłowy cukier to nie ma sensu się męczyć tym
Zazdroszczę wesela, chociaż ja bym pewnie padła przed 22

Gosius wytrzymaj jeszcze, to już nie tak długo. Te pobudki w szpitalach są chore, najgorsze na oddziale dziecięcym jak z Hanią byłam, dziecko sobie smacznie śpi a ci muszą zmierzyć temperaturę o 5 rano akurat

Zytus, fajnie, że jesteś

Lolitka, głowa do góry, taka jesienna chandra Cię dopadła widocznie, jutro będzie lepiej

Asia27100 współczuję samopoczucia, dbaj o siebie, odpoczywaj. Ja też byłam chora na samiutkim początku jak robiłam test, miałam gorączkę, katar, kaszel. Jakoś się udało wykurować, brałam syrop prenalen albo prenulem nie pamiętam nigdy

Coodmalina trzymam kciuki za badanie, na pewno wszystko ok.

Magdi u nas dzisiaj pierś indyka w takim sosie śmietanowym z marchewką i do tego ziemniaczki, mama w domu, więc jej się chce gotować pyry, ja bym nie gotowała
Co do wielkości brzucha to mój brat do konca pytał mnie czy na pewno nie mam bliźniaków, więc też bym gigantyczny

Vampirka, straszny sen, skąd u nas się biorą w głowie takie rzeczy?
Jakie cyckonosze kupujesz, tzn jakiej firmy? Ja lubię Dalie

Kaorlak – też chce taką pizze!!!!! kto mi zrobi?

U nas dzisiaj nocka znowu kiepska, nie wiem ile pobudek, no z 5-6 na pewno. Co prawda wystarczy tylko Hanię pogłaskać, pogadać i śpi dalej, no ale wstać trzeba, ja potem muszę siku i się tak rozbudzam całkowicie
W ogóle ostatnio zaczęłam Hani włączać teletubisie jak tylko widzi to słoneczko to jest ogromna radość i pisk najlepszy moment w całej bajce dla niej zawsze usiedziała tak z 5 minut, a dzisiaj chyba z 20 obejrzała. No i to tyle z oglądania bajek na dzień, wystarczy zdecydowanie

U nas dzisiaj okropna pogoda, mgła, wilgoć, nie chce się wychodzić, no ale nie przesiedzimy całego dnia w domu więc trzeba będzie się ogarnąć i wyjść na jakiś spacerek po obiedzie miłego dnia dla Was wszystkich

A i oczywiście gratuluję skończonych tygodni i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2013-11-14, 10:25   #4557
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Pomału chyba dopada mnie syndrom wicia gniazda, bo od rana myśle o pościeli dla dzidziusia Masakra

Zakochalam sie w produktach z tej firmy: http://www.lamillou.com/ ale oczywiście musiałabym upaść na głowę, zeby zapłacić za nie takie pieniądze :/

Tak sobie myślałam i myślałam i okazuje sie, ze w necie są identyczne materiały za grosze! Wpadłam na pomysł, zeby pokupowac takie materiały i oddać do krawcowej do uszycia pościeli.

Któraś z was pisała, ze ma mamę krawcowa, chyba Ty hope? Czy mogłabys jej podpytac jaki gatunek materiału najlepiej nada sie na pościel dla dzieciaczka? Nie chciałabym kupić czegoś twardego i szorstkiego, no a w necie to nie ma możliwości pomacac...

Co w ogóle myślicie o takim pomyśle? Upadłam na głowę czy jeszcze nie jest ze mną tak złe?
Myślę, ze to wspaniały pomysł. Tylko ciekawe ile wyjdzie kupno materiału i robocizna krawcowej... Niekiedy się nie opłaca
MAMA- 03.05.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 10:29   #4558
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:

Cudmalina- chciałam Ci napisac że wykonałam wczoraj ten tonik rumiankowy. I zaczęłam stosowac. No i dodatkową buteleczkę toniku cytrynowego zrobiłam i najpierw używam cytrynowego, żeby mnie wyszczypało a później rumiankowy, przynosi ulgę na twarzy. Zobaczymy czy pomoże
no ja wczoraj zauważyłam że mi sporo tej wody wyparowało, i okazało się że Tż zmienił żel do golenia, i go podrażnił więc sobie użył troszkę, i mu pomogło

ja pomidorową robię z kaszą jaglaną... i chyba dziś zrobię na jutro

a tak ogólnie to zarz chyba zasnę
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:29   #4559
gosius91
Zakorzenienie

Co to za kawa bez kofeinki ?

Chetnie zaserwuje taka TZ. Bo on od ponad miesiaca nie pija kawy, po tym szpitalu!

nudze sie jak reks, wciaz sama na sali, wieczorem miala lezec jedna, ale cos nie poszlo, i zabrali jej torbe z powrotem z sali i poszla juz na porodowke..

Po wyjsciu ze szpitala, TZ z mama obiecali mi pizze, jeszcze wczoraj sie draznili ze mna.. :/ Pizza, z kurczaczkiem, na grubym ciescie i do tego cola... chodzi za mna od poczatku tygodnia :/ No, ale juz juuuuuutro skosztuje !

Jeszcze 24h, 24h i moze beda jakies wypisy.. Buuuu.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:33   #4560
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, ze to wspaniały pomysł. Tylko ciekawe ile wyjdzie kupno materiału i robocizna krawcowej... Niekiedy się nie opłaca
Może wyjdzie troszkę drożej niż za zwykła pościel, ale na pewno nie drożej niż na tej stronie. Tam ceny to są chyba z kosmosu

Ktoś sie orientuje tutaj ile bierze Krawcowa mniej wiecej za uszycie pościeli?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości