|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Oni tam mają to takie łózko/zmywak specjalny - ale to trzeba by było często tam chodzić i myć ten łep i poza tym chyba takich usług nie świadczą no ale moja fantazja jest czasami bezgraniczna
|
|
#4772 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziś zmniejszają mi fenoterol do 6x na dobę, mniej też,hydroksyzyny. Mam nawet się nie nastawić ze wyjdę przed niedziela. Powiedzieli, ze trzeba,będzie dociagnac fenoterol do 34 tyg a potem odstawic( u mnie aktualnie 32tc). A potem pewnie nospa i ewentualnie jakiś ośrodek referencyjny bo tu nie mają oddziału/osprzetu dla wczesniakow. Najbliższy (chyba II stopień) jest 30km od mojej miejscowości, III stopień mam sto km dalej.
Gosia, obczailam ktg- skurcze były na 50% z tym ze regularnie co trzy-cztery minuty. U mnie te skurcze jak są to właśnie regularnie. Fotorelacji z jedzenia szpitalnego niestety nie będzie, wiecie, zbyt pyszne jest żeby tracić czas na robienie zdjęć Co do przyttulanek to ja,mam zakaz of kors, ale wcześniej też nie wiodło nam się w tym temacie bo jak tylko zaczynaliśmy coś teges to mały zaczynał kopać ;/ Mój malz powiedział ze golic mnie nie będzie bo się boi ze mnie pokaleczy i muszę sama się męczyć ;/ Powiem wam, ze moje aktualne towarzystwo na sali jest straszne, babór jeden siedzi i pieprzy takie bajki ze aż żal słuchać. Drugi babór pali w ciąży. Dwie pozostałe są ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jaki model się zdecydiwaliscie?
|
|
#4774 |
|
Gang Iren
|
Hej.
Przypomnialyscie mi,ze trzeba zabrac sie za pierniczki swiateczne. Troche trzeba bedzie napiec,zeby zostalo cos na Swieta. I Eryczek pierwszy raz bedzie pomagal: lukrowal i ozdabial
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Espiro, enzo evo. Biłam się z myślami jeszcze nad Tako Mohican, ale on był już normalnie używany, było widać ślady użytkowania i hamulec chodził tragicznie. Jestem zadowolona i wiecie co? Jeżdżę nim po domu "na sucho"
|
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
cześć
współczuję wszystkim nieprzespanej nocy ![]() moja była ok ![]() kotek mamrotek jaki wózek kupiłaś? sadlaczyca współczuję towarzystwa w pokoju ![]() zaraz mnie coś trafi nie mogę się zalogować na pocztę od godziny![]() czy któraś z Was ma konto na yahoo i problemy z wejściem??? |
|
|
|
#4777 |
|
Gang Iren
|
A u mnie w nocy pozytywne zdziwienie,bo biodra jakos nie bolaly...
Za to zle sie lezalo na lewym boku,bo dostalam wczoraj szczepionke na krztusiec w lewa reke i dosc mocno mnie boli.
|
#4778 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja mam u lekarki zawsze 90/60 i kawy staram się nie pić - jak już to 'Anatola' albo bezkofeinową. A przed chwilą znalazłam jeszcze coś takiego na temat lukrecji w ciąży: http://www.naukawpolsce.pap.pl/aktua...e-w-ciazy.html Dziewczyny współczuje nieprzespanych nocy, jak od czasu jak zaczęłam 3 trymestr to mogłam spać i spać. Dzisiaj prawie do 10, i wstbyałąm tylko dla tego, że sikać mi się zachciało. W nocy też oczywiście raz albo 2 wstanę i rano mężowi kanapki do pracy uszykuję, ale jak tylko drzwi sie za nim zamykają to spowrotem do wyra. |
||
|
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
Co do zbierania siusków to nie wiem jak się to robi u dziewczynek bo u chłopca to nie ma problemu, myje się siusiolka, wkłada do woreczka, woreczek przykleja się do podbrzusza i luzik ![]() Dziewczyny masakra jakaś, od tygodnia w nocy, zawsze o 1:30 łapie mnie skurcz zawsze w ten sam miesień łydki. Mąż się śmieje ze ktoś zrobił moja laleczke woodo i napitala szpilą w moja łydke codzień o tej samej porze ![]() Poza tym nie jestem w stanie juz normalnie podnieść się z łóżka. Jak próbuje wstać z leżenia na plecach lub na boku, lub obrócić się z boku na bok to łapie mnie taki skurcz w plecach nad pośladkiem i czasem dodatkowo w pośladku ze wyje z bólu. I tak przy każdej próbie zostaje boleśnie uruchomiona, więc żeby zmienić pozycje lub wstać z każdej pozycji musze najpierw przekręcić sie na czworaka. Wyglada to komicznie i pokracznie i strasznie mi z tym źle. Moja kobiecość cierpi |
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do palących w ciąży to niestety mam koleżanki które w ciąży paliły i jeszcze obużone były jak się im uwagę zwracało... ja jak tylko dwie kreski na teście zobaczyłam to koniec palenia. ( niestety nie skończyło się to pozytywnie i zaraz po wyjściu ze szpitala po poronieniu zapaliłam papierocha żeby się trochę uspokoić...)
|
|
|
#4782 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I chyba nie jest to głupi pomysł. Przy okazji pomasują Ci łepetynę ![]() Cytat:
![]() Mój mały jak pomaga mi przy ciastach to się rozkręca. Był moment, że niemalże każdy pierniczek, ciasteczko było leciutko nadgryzione ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też siedziałam z telefonem w wannie. DOpóki mi nie wpadł do niej Cytat:
![]() Też odpaliłam. I wyłam po rozmowie z mama Iwony Wieczorek ![]() Swoją drogą śniło mi się, albo i nie, że od godziny 2 mam parcie na kupę Wpierwszej ciąży tak właśnie zaczął mi się poród. Wydawało mi się, że chcę ale nie mogłam zrobić. Teraz zdecydowanie za wcześnie na naturalny. Ale z tego, co się wydarzyło ostatnio, te nasze dzieciaczki szybkie, to już nic mnie nie zadziwi. Teraz już mi się nie chce, więc zgłupiałam całkiem. 30 tc to szybko...
|
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
Teraz była dyskusja jak to w ciąży nie można rzucać palenia i ze któraś oglądała program w kktórym lekarze mówili ze rzucanie w ciąży papierosów nic nie da bo palaczki i tak mają w sobie nikotyne. <facepalm>
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4784 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Kurcze nie moglam sie dzisiaj obudzic i podniesc, masakra, zwloklam sie dopiero o 9.30 a poza tym znowu mnie przewialo przy tym remoncie pokoju i kark mnie napitala ![]() ![]() ![]() Dodatkowo takie glupoty mi sie dzisiaj snily Az sie obrazona obudzilam na niego, dopiero mi foch przeszedl. ![]() sadlaczyca wspolczuje towarzystwa, no ale niestety w szpitalu towarzystwa na sali sie nie wybiera.... moze dlugo nie beda lezaly ![]() A tak w ogole sie chcialam pochwalic, ze wczoraj spedzilam na allegro prawie 3 godz.i juz mam skompletowana CALA wyprawke, juuuupiiiii. Dzisiaj ide zamowic wozek do hurtowni i tyle ![]() ![]() aa, no i jeszcze pampersy i dada do kupienia ![]() ![]() Nie myslalam, ze tak sprawie to pojdzie..
|
|
|
|
#4785 |
|
Raczkowanie
|
moje sny stają się coraz dziwniejsze :P
Dzisiaj śniło mi sie ze zamówiłam bukiet w kwiaciarni i dostałam tulipany z boczkiem i zawinięte bułką i że moje dziecko było wielkie i niszczyło miasto Dziewczyny macie jakiś pomysł na obiad? bo siedzę i myślę i sama nie wiem :P |
|
|
|
#4786 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa i wiecie co, ja to chyba jakis półmózg w tej ciąży sie zrobilam. Ogladalam ostatnio ciuszki na all i kliknelam na aukcje z mega paka dla chlopaka, sama nie wiem po co
, bo wlasciwie nie wiem, po co mi ta paka ciuszkow
|
|
|
|
#4787 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie z nocami też juz cięzko. Raz prześpie całą i jestem wyspana a czasem nie spie i jestem potem cały dzień zmęczona.
Co do wózka to wyaptrzylam Bebeb beni 4runner i spodobał mi sie bardzo ale jak byłam oglądac z tata wózki to tacie spodobał sie Jedo fyn 4ds i ciezko nam teraz wybrać. A bo u mnie to mój tata kupuje małemu wózek. Czytałam opinie o wózkach obie mniej wiecej podobne. Różnica w cernie to jakies 300zł za 3w1 i jestem troszke w kropce. A czy któraś z was kupuje łóżeczko z allegro? |
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4789 |
|
Raczkowanie
|
kefii ja będę zamawiać z all łóżeczko z całym wyposażeniem od razu ale jeszcze nie wiem dokładnie jakie
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam remont klatki, panowie malują, szlifuja, wygładzają, a mój pies leży mi pod nogami i warczy już z godzine, pierwsze 40 minut jakoś mi to nie przeszkadzało ale teraz zaczyna mi się agresor uruchamiać
|
|
|
|
|
#4791 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale czuje że skończy się na pizzy bo nie mam dzisiaj siły jeszcze leże w łóżku
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się pochwalę dostawką do lozka zrobioną przez mojego męża
Oczywsicie brakuje jeszcze materacyka.
|
#4794 |
|
Raczkowanie
|
dostawka śliczna szkoda że ja nie mam łóżka
![]() Idę zaraz do krawcowej odebrać moją sukienkę na ślub a wczoraj odebraliśmy obrączki już coraz bliżej
Edytowane przez Lusso Czas edycji: 2013-11-14 o 11:05 Powód: błąd |
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mała też tam była, bo się ruszała. a na obiad robię dziś łazanki na kiszonej kapuście z kiełbaską i pieczarkami. Jeżeli czasowo się wyrobię to zrobię (pierwszy raz) ciasteczka owsiane bez pieczenia
|
|
|
#4796 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prezenty wioda prym w snach Cała wyprawka u jednego sprzedawcy? Ja oglądam, oglądam. Cytat:
Cytat:
Ja. ale mam problem. Bo nie wiem jakie http://allegro.pl/lozeczko-klups-saf...690472606.html myślałam o tym. Nawet zdecydowana byłam. Mój starszak powiedział jednak, że to babskie łóżeczko on będzie miał braciszka a nie siostrzyczkę http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-...705245366.html tego typu miałam ze starszakiem. Rozleciało się jednak ).Poza tym zastanawiam się też nad zwyczajnym, bez bajerów. I tak wywalę później, i tak. Więc nie widzę potrzeby wywalania kasy. Na bank łóżeczko musi mieć szufladę, pojemnik pod spodem. CHoćby po to, by przechowywać tam cokolwiek. Dwójka dzieci w jednym pokoju, wiec same rozumiecie ![]() Cytat:
Pies mojej sis warczał, szczekał, skomlił jak przyniosła niemowlę do domu ze szpitala. I nie pomogły wcześniejsze przygotowania na to. Po jakimś pól roku oddali psa na wieś, do teściów...
|
|
|
#4797 |
|
Wtajemniczenie
|
"...stres podczas ciąży wpływa na ilość bakterii kwasu mlekowego lactobacillus zarówno u matki, jak i u dziecka. Naruszona zawartość tego typu bakterii zmienia ekspresję genów, które odgrywają dużą rolę w funkcjonowaniu i rozwoju mózgu malucha.(...)Twierdzi się, że stres pojawiający się u matki podczas ciąży wpływa na rozwój neuronalny dziecka i koreluje z większym ryzykiem zachorowania malucha na zaburzenia ze spektrum autyzmu lub schizofrenię. Teraz wiadomo, jakie mechanizmy mogą być za to odpowiedzialne. " :
http://dzieci.pl/kat,1033565,title,S...uticaid=611a9c
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-11-14 o 11:11 |
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ja to bym spagetti zrobiła ale mój ma już dosyć spagetti ... a ja kotletów mielonych nie lubię i teraz mam zgryza co zrobić ... ale pewnie skończy się na spagetti
|
|
#4799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
łazanki robiłam wczoraj
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

Oni tam mają to takie łózko/zmywak specjalny - ale to trzeba by było często tam chodzić i myć ten łep i poza tym chyba takich usług nie świadczą
no ale moja fantazja jest czasami bezgraniczna 
ja już dziś po śniadaniu, wróciłam z miasta. Kupiliśmy wózek w komisie. Przespaliśmy się z tą myślą, poczytałam opinie i stwierdziłam, że to jest to czego szukałam. Wózek był używany tylko 2 miesiące, bo rodzice wraz z dzieckiem musieli jechać do Anglii i nie opłacało im się brać ze sobą wózka. Oprócz 2 rysek na stelażu nie ma żadnych śladów używania
Na jaki model się zdecydiwaliscie?

nie mogę się zalogować na pocztę od godziny