|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
To jakie były te obrączki? Bo ja też chcę robić z własnego złota i wolę wiedzieć co jest ciężkie do zrobienia żeby się nie napalać
|
|
#1922 |
|
Raczkowanie
|
Ależ wam zazdroszczę znalezienia sukien marzeń w tak rozsądnych cenach
Ja wątpię abym w tym roku dała radę kupić sukienkę i boję się że w przyszłym roku ceny będą koszmarnie wysokie
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() kulbens, zaliczki wyglądają u nas następująco: - sala - 2 tyś. - foto - 200 zł - zespół - 400 zł - kamerzysta (jeśli z nim podpiszemy umowę) - 500 zł kamerzysta - Byliśmy w sobotę na spotkaniach w Lublinie i prawdopodobnie weźniemy Thorg-Studio pakiet z dwoma lustrzankami. Cena dość wysoka - 3700 za cały pakiet już z dojazdem (120 km w jedną stronę). Możemy zrezygnować z pleneru i video podziękowań dla rodziców wtedy będzie taniej. Film trwa maks. 90 minut - my chcielibyśmy skrócić do 60. Nie jest nudny, fajnie się ogląda. Wplecione są teledyski do niego przez co nie jest monotonny. Drugi kamerzysta amidstudio - cena trochę mniejsza bo 2500 (bez pleneru i teledysku, droższy pakiet 3000) dodatkowo dojazd 100 zł. Są młodym zespołem, dopiero dwa lata działają. Jednak dla mnie film był nudny chociaż krótki. W Kościele kazanie i przysięga. Zabawa gości na weselu, całe piosenki zespołu. Monotonne to było. U nich przed weselem wypełniamy formularz czego oczekujemy (do której kręcą, kiedy podany tort, oczepiny zabawy biesiadne, wolimy wyjście z domu czy Kościół). - alkohol wczoraj kupiliśmy w Biedronce Red Label - nie całe 34 zł za 0,5 oraz Metaxę za 34 zł. Niestety największy problem mamy z wódką Ktoś się pytał o Pana Tadeusza w Eurocashu - wczoraj byłam, koszt butelki 0,5l ok. 23 zł. - suknia ślubna - śliczne macie |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie Wasze suknie są piękne.
Wczoraj przeglądałam ogłoszenia i pojawia się coraz więcej sukienek podobnych do mojej wymarzonej więc jest spora szansa, że znajdę używaną |
|
|
|
#1925 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do kościoła chce długi, ciągnący się i muszę gdzieś stacjonarnie zmierzyć bo znalazłam fajny 2,5 m ale nie wiem czy nie będzie za krótki ![]() Co do ślubu co roku to możecie odnawiać sobie przysięgę i co rok zmieniać suknie hehe ![]() Cytat:
Nie zostanie wam zbędna wódka i zapłacicie za tyle ile zejdzie ![]() Cytat:
Ja też u nich upatrzyłąm sobie welony tylko w sklepie internetowym Skoro mówicie że jakość extra to zamówię u nich tylko jeszcze muszę się na długość zdecydować ![]() Cytat:
my jeszcze nie wybraliśmy ;/ ale mam nadzieję że do końca listopada się wyklaruje
|
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
REGULAMIN DOSTĘPU DO KLUBU PM 2014 1. O dostęp do klubu mogą ubiegać się dziewczyny udzielające się na wątku PM 2014 minimalnie przez 2 miesiące oraz dające się na wątku poznać i wzbudzić zaufanie. 2. W celu dołączenia do klubu należy wysłać PW do osoby zarządzającej klubem (anka1897) z informacją od kiedy się udzielacie (najlepiej konkretną datę aby skrócić czas weryfikacji). 3. Wiadomości wysłane przed wymaganym terminem nie zostaną rozpatrzone. 4. Klubowiczki wspólnie rozpatrzą kandydaturę.
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-11-14 o 09:45 |
|
|
|
#1927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze marzyłam żeby brać dwa śluby (jeden taki bardzo kameralny, dla najbliższych bez spięć i w rodzinnej atmosferze, a drugi taki "tradycyjny") a Warszawiak nie ma obiekcji , więc cudownie![]() nasturcja1308 - to ja poproszę foto, będę spokojniejsza przez te najbliższe dni ze welon jest ok
|
|
#1928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo dziękuje za informacje! no i życzę powodzenia w poszukiwaniach tej jedynej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasia_K mogłabyś napisać jakiego kamerzystę macie?
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć po odpowiedzi Anki mam już pewną orientację cenową. Ale Tż i tak musi zadzwonić i zapytać o cenę tej wódki dla osób z licencją. Chyba podadzą mu cenę przez tel...? Dziękuję Dziewczyny za pomoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj po wejściu do EuroCashu zobaczyłyśmy cenę Finlandii 20,50 zł za 0,5 l Duże, czerwone cyfry od razu rzucające się w oczy Już miałam dzwonić do Tż aby mu powiedzieć żeby przyjechał z pieniędzmi, mama sprawdzała czy jest odpowiednia ilość butelek jak sprzedawca nas oświecił, że to cena netto |
|
|
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
mój kamerzysta to Andrzej Pejas, ale on nie ma stronki internetowej
nie wiem czy to nie pomyłka bo nigdy nic o kamerzyście nie pisałam
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za wstawienie tych sukni
![]() Ja swoją będę szukać po Bożym Narodzeniu i chciałam mniej więcej mieć jakąś orientację. Każda suknia jest inna. ale każda na swój sposób piękna ![]() Mi się bardzo podobają księżniczki, ale nigdy ich nie mierzyłam więc nie wiem jak będę wyglądać. Wiem jedno, nie chcę nic skromnego bo nie należę do skromnych osób ![]() PS. Wczoraj byliśmy oglądać obrączki. Tż ma rozmiar 25, ja 7 cóż za dysproporcja hahaogólnie pani nam powiedziała żeby zamówić zwykłe tradycyjne obrączki, bez żadnych udziwnień bo takie najlepiej potem przerobić gdyby coś im się stało. I że obrączki najlepiej z 3 miesiące przed ślubem kupić, więc do 02.08 mamy czas ![]() ale widziałam parę ładnych modeli
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
A tak apropo Docik te podziękowania dla rodziców, które wczoraj wrzuciłaś są piękne
I już po kilku sekundach filmiku mówił, że pewnie na weselu ludzie płakali po czymś takim, a potem jak zobaczył reakcje gości weselnych to wcale nie był zaskoczony Według mnie młodzi wybrali piękną formę podziękowań Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-11-14 o 10:04 |
|
|
|
#1935 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak będę po południu w domu i będę pamiętała to napiszę Ci które mi odrzuciłWysłane z telefonu |
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze piszecie tutaj o takich okazjach cenowych jakie się Wam trafiają na "Tadka", a ja dalej w czarnej No nic, w takim razie szukamy dalej... |
|
|
|
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki jak sprawadzić od kiedy udzielam się na Waszym wątku? Chciałabym dołączyć do klubu ale nie znam dokładnej daty od kiedy tu piszę z Wami.
|
|
#1939 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczęta!
Mój big day już niedługo, bo 25 stycznia 2014r. Zdecydowałam się na taką sukienkę : http://www.sinceritybridal.com/sin/3777 , w rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciu, bo moja jest w kolorze ivory i nie ma tego koszmarnego paska Aktualnie poszukuję dodatków i myślę o fryzurze, ale pewnie skończy się jakimś luźnym kokiem
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem jak jubiler może powiedzieć że nie zrobi jakiegoś modelu obrączki?! Pffff to tylko świadczy jaki z niego fachowiec
Muszę się zmobilizować z TZ i w końcu pojechać i coś pomierzyć, ale my się nastawiamy na proste więc pewnie nie będzie problemu. Może dziś mi się go uda zaciągnąć do jakiegoś Apartu czy Kruka jak pojedziemy na zakupy ![]() edit: kokoszanel śliczna suknia!
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2013-11-14 o 10:42 |
|
|
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, co myślicie o takiej biżuterii?
|
|
#1943 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja moze pokaze jak przejde na kompa buty teez pokaze, mietowe sa ![]() U nas zaliczki za ksiedza, foto, kameruna I zespol wyniosly po 200 zl, a za sale cos kolo 4800 - szczerze juz srednio pamietam - zamawialismy w styczniu ... Wodki na 120-140 os. kupilismy 300 sztuk Dawno mnie nie bylo, wiec Witam sie z pieknym usmiechem na buzce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-11-14 o 11:46 Powód: dopisanie inf |
||
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj równe 7 miesięcy do mojego ślubu ![]() kokoszanel84 hej, hej b. ładna suknia ![]() ane3kaa Twoja suknia jest boska! moją wrzucę jak na necie pojawi się kolekcja 2014 ![]() Wszystkie macie piękne suknie! ![]() ysia śliczna biżuteria ![]() My jakiś czas temu kupiliśmy 80 butelek Sobieskiego, po 19,50zł. Win teraz szukamy, tzn. chcemy Fresco, ale polujemy na dobrą cenę ![]() Co do zaliczek to za salę zapłaciliśmy 1000zł, za foto 550zł, za zespoł 300zł, za suknię 400zł, a ogólnie moja suknia kosztuje 2000zł
Szczęśliwa mężatka od 14.06.2014 Edytowane przez Waniliova Czas edycji: 2013-11-14 o 10:55 |
|
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
pokaż pokaż ! ja też planuje miętowe
Z jakiem masz firmy?
|
#1946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() serdecznie dziękuje! Ciekawe czy dowożą w inne regiony... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
firma zwykla: deichmann :P moje buty kosztowaly 79 zl :p ale sa fajne i wygodne Tz mi kupil ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
ysia jak dla mnie biżuteria b. ładna
KaEs jak miło Cię "widzieć" Będziemy mieć podobna liczbę gości i podobny przelicznik, pochwal się jaką wódeczkę kupiliście Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Które salony w Krakowie warto odwiedzić? Pewniakiem jest dla mnie Nabla
|
|
|
|
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupiliśmy PREMIUM - jest niepalaca było wiele degustacji i każdemu przypadła do gustu jest też dość nowa na rynku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

Ja wątpię abym w tym roku dała radę kupić sukienkę i boję się że w przyszłym roku ceny będą koszmarnie wysokie 
Ja do kościoła chce długi, ciągnący się i muszę gdzieś stacjonarnie zmierzyć bo znalazłam fajny 2,5 m ale nie wiem czy nie będzie za krótki 

Już miałam dzwonić do Tż aby mu powiedzieć żeby przyjechał z pieniędzmi, mama sprawdzała czy jest odpowiednia ilość butelek jak sprzedawca nas oświecił, że to cena netto