Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 10:34   #1231
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Moje tez

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

O zabobonach z lozeczkiem nie wiem, ale chyba jest ogolny zabobon ze NIC nie mozna kupic przed porodem
O matko
To te kobiety co wierzą w taki zabobon rodzą dzieci i co? Nawet pieluchy nie mają Biedne dzieci
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:41   #1232
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem prawie posiusiałam się ze śmiechu, na Tvn Style (może jestem zacofana, choć wydawało mi się że w temacie reality show i programów rozrywkowych nie) leciał program pod tytułem "Top model dla psów"
O ja. To jest chyba hit

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
to chyba sobie zwiększę dawkę a fT4 to jaką masz normę? Bo ja mam do 1,48 ng/dl a Ty masz bardzo wysoko... może inne jednostki
Faktycznie wg moich norm i wyników to strasznie duże to FT4. Ja miałam ostatnio 1,14 ng/dl. Pewnie estera85 miałaś podane w pmol/l.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Super Wam to wyszło! Ja tez mam upatrzona fototapetę z Misiem na all
Ja chyba też się skuszę na fototapetę

monkaa321 daj znać jak tam wizyta

Ja już dziś chyba troszkę lepiej się czuję. Mam nadzieję że powoli przeganiam to przeziębienie

Miłego dzionka dziewoje

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Na allegro chyba najszybciej

Dziewczyny orientujecie sie jak to jest przy porodzie? Od razu po wyjeciu zakladaja noworodkowi ta bransoletke z danymi czy po jakims czasie dopiero?
Ja mam nadzieję, że od razu. Nie chciałabym żeby dzieciątko mi pomylili A nie wiem czy sama je rozpoznam pośród innych

teQiba jakbyś znalazła chwilkę to zmień mi godzinkę wizyty 22.11. z 15:30 na 9:30. Zawsze to 6 godzin wcześniej

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:41   #1233
mmhym
Zadomowienie

Cześć Mamy

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
No więc kochane dziewczyny, widzę, że równowaga w przyrodzie musi być, z tego co zdążyłam się zorientować to z dzisiejszych wizyt ujawniło się dwóch chłopców i jedna dziewczynka, to ja dokładam jeszcze jedną dziewczynkę
gratulacje ogromne
Zdjęcia bardzo ładne - pokój baardzo mi się podoba znajoma soatnio zrobiła córce tapetę w pokoju z MonsterHigh Przerażająca

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Już po wizycie - gin się chyba spóźnił, bo było straszne opóźnienie, czekałam godzinę...
Ale do rzeczy - nie miałam usg... Więc nie wiem, ile dzidzia waży.
No ale chyba wizyta i tak udana, bo nic złego nie wypłynęło, tak?

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Moje wiesci po wizycie:
Potwierdzil sie chlopczyk, na dowod tego mamy zdjecie klejnotow rodowych
Z synkiem wszystko ok, lekarz okreslil go jako niebywale spokojne dziecko.
Niestety okazalo sie, ze skrocila mi sie szyjka. Nie wiem ile, nie mowil. Powiedzial, ze na razie nie ma powodu do zmartwien, ale dodal tez, ze na tym etapie to sie nie powinno jeszcze dziac. Mam sie oszczedzac, obserwowac, czy brzuch sie nie napina i czy nie ma duzej ilosci 'rzadkiej wydzieliny'.
Staram sie nie martwic na razie.
O masz... A tą szyjkę to można sprawdzić tylko na samolocie czy na USG też ją widać? Wypoczywaj więc tak dużo jak tylko możesz i staraj się nie martwić, jesli lekarz mówił, że dużo się nie skróciła

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Acha, oprócz badania ginekologicznego sprawdził moje stopy (szukał chyba opuchlizny)
To muszę paznokcie pomalować na nastepną wizytę - teraz mi się źle już zgina, to sobie trochę je dopuściłam

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ślicznie Też myślę że to fototapety są lepsze niż malowanie na ścianach. Nie dość że farby dziś kosztują kupę kasy i jak chcesz kilka kolorów to wgóle ruina, to jeszcze dzieci szybko malują po ścianach w takim wieku i potem jeszcze bardziej szkoda dzieła. Mój mąż póki co uparł sie na malowanie podwodnego światu na ścianie i chce ją zrobić w kolorze turkusowym ale z przejściami od góry jaśniutko, na dole granat i na tym białe rybki i takie tam. Może jeszcze będziemy mogli to razem przedyskutować i zgasze w nim wenę Picasso
Może w nim nie gaś tych zapędów... Mnie się ten pomysł straaasznie spodobał. Cudnie by to wyglądało

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:45   #1234
uparta8210
Raczkowanie

agunia4ever to jak przeganiasz to przeziębienie??
bo a lezę w łóżku ile tylko mi córcia pozwoli i się wygrzewam, wczoraj zrobiłam sobie ten syrop z cebuli, blleee. Pije herbatki z cytrynką i mam zamiar dzisiaj miód kupić i zjeść z dwa ząbki czosnku. Aha i na gardło mam tabletki dozwolone dla kobiet w ciąży faringosept, dzisiaj zażyłam pierwszą tabletkę a ty jak sobie dajesz radę ???

wiem że na pierwszej stronie jest link do tego jak leczyć przeziębienie w ciąży ale chciała bym abyście napisały od siebie jeśli tylko możecie

side85 my mamy pokój córci zrobiony tak trójwarstwowo położona farba w różnych odcieniach ale tak jak by wieś. Jest kilka zwierzaczków: krówka, żyrafka, kurka, królik, krecik, drzewka, płotek księżyc i kilka innych. Świetnie nam to wyszło. Mój tż też chciał ocean ale w końcu wyszło na innym . Jeżeli twój mąż chce się wykazać to daj mu szansę najwyżej potem zamówisz fototapetę

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2013-11-14 o 10:50
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:46   #1235
111kicia111
Raczkowanie

Cześc dziewczyny!

Gratuluje udanych wizyt i wymarzonych pułci.

teQiba ja pamietam a było to 10 lat temu ze przy mnie połozna wypisywała te bransoletki (moim imieniem i nazwiskiem) i chyba dopiero po zbadaniu dziecka zakładali ale tego nie widziałam, bo zabrali mała do innego pomieszczenia.
Nie wiem jak jest teraz.

Dostałam w koncu zamówione spodnie na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3671991821 i któras chciała żebym napisała jakie są.
Bardziej sa to getry niz spodnie rozciagaja się mocno. Wziełam swój rozmiar z przed ciazy i sa troche luzne. Pas tez jest troche luzny ale jak bedzie wiekszy brzuszek to sie zmiesci. Sopdnie nie sa ocieplane ale wykonane z dosc grubego materiału. Ogólnie mi sie podobaja. Gdybym kupiła je miesiąc temu to spadałyby mi z tylka.

Pokaze wam w koncu mój brzuszek. Zagoniłam wczoraj córcię zeby mi klikła pare zdjec bo w końcu zadnego nie bede miała. 25 tc
Na sobie mam te zamówione spodnie.

1.jpg
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:52   #1236
Niutka25
Raczkowanie

U nas w szpitalu wygląda to tak: mama odrazu po narodzinach czyta napis na bransoletce (na głos) kiedy stwierdzi ze wszystko się zgadza bransoletki zakladane sa na rączkę i nozke. W taki apoaob nie ma chyba mozliwosci podmienienia naszych pociech

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:57   #1237
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny!

teQiba ja pamietam a było to 10 lat temu ze przy mnie połozna wypisywała te bransoletki (moim imieniem i nazwiskiem) i chyba dopiero po zbadaniu dziecka zakładali ale tego nie widziałam, bo zabrali mała do innego pomieszczenia.
Nie wiem jak jest teraz.

Dostałam w koncu zamówione spodnie na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3671991821 i któras chciała żebym napisała jakie są.
Bardziej sa to getry niz spodnie rozciagaja się mocno. Wziełam swój rozmiar z przed ciazy i sa troche luzne. Pas tez jest troche luzny ale jak bedzie wiekszy brzuszek to sie zmiesci. Sopdnie nie sa ocieplane ale wykonane z dosc grubego materiału. Ogólnie mi sie podobaja. Gdybym kupiła je miesiąc temu to spadałyby mi z tylka.

Pokaze wam w koncu mój brzuszek. Zagoniłam wczoraj córcię zeby mi klikła pare zdjec bo w końcu zadnego nie bede miała. 25 tc

Załącznik 5479641
Ślicznie wyglądasz, śliczny brzunio spodnie też super. Jaki rozmiar zamówiłaś tych spodni?
Stary 2013-11-14, 11:01   #1238
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5479641
O jaki zgrabny

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:05   #1239
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Załącznik 5479641

Fajne te spodnie Ładnie się prezentują.

Przypomniało mi się. Ostatnio byłam na zakupach w większym gronie. Oglądałam spodnie jeansowe z gumką w pasie. Wcale nie drogie - chyba 20 zł, więc chciałam wziąć, bo za tą cenę i jeszcze z gumką
Zobaczył to jeden "znajomy" który z nami był i zarzucił mi, że po co ja jeansy oglądam Powinnam sobie dresy kupić żeby mieć wygodnie i w ogóle wyrodna matka jestem

To chyba jeszcze gorsze niż te zabobony o koralach itp
Stary 2013-11-14, 11:07   #1240
margo80
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny orientujecie sie jak to jest przy porodzie? Od razu po wyjeciu zakladaja noworodkowi ta bransoletke z danymi czy po jakims czasie dopiero?
U nas wypisali i kazali tatusiowi odczytac, ale z wrazenia nie umial. Zaraz potem zakladali. Tyle, ze nie bylo mowy o podmianie dzieci, bo malz chodzil za polozna z kamerka i nagrywal jak Ewcie waza, mierza itp.

A co do korali i naszyjnikow - ja nie nosilam, bo nie przepadam, a Ewa byla owinieta pepowina, ale nie na szyi, tylko w jakis dziwny "szelkowy" sposob i mialam problem ja wypchnac, bo sprezynowala do srodka na tej pepowinie

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2013-11-14 o 11:10
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:10   #1241
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
O matko
To te kobiety co wierzą w taki zabobon rodzą dzieci i co? Nawet pieluchy nie mają Biedne dzieci
Straszne to jest - ja nie rozumiem jak mozna w takie glupoty wierzyc. Tak jak z tym lancuszkiem - co ma lancuszek do tego ze dziecko sobie okreci pepowine

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że od razu. Nie chciałabym żeby dzieciątko mi pomylili A nie wiem czy sama je rozpoznam pośród innych

teQiba jakbyś znalazła chwilkę to zmień mi godzinkę wizyty 22.11. z 15:30 na 9:30. Zawsze to 6 godzin wcześniej
No wlasnie tez sie troche tego boje

Na pewno zmienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
To muszę paznokcie pomalować na nastepną wizytę - teraz mi się źle już zgina, to sobie trochę je dopuściłam
Kurcze ja tez
Ale jakos nie wydaje mi sie zeby na NFZ kogos interesowaly moje stopy
Stary 2013-11-14, 11:12   #1242
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:
Cześc dziewczyny!

Nie wiem jak jest teraz.

Załącznik 5479641
Wow, jaki zgrabny brzusio ja jestem dopiero w 18 tyg a już 4 kilo do przodu:/ a będzie coraz gorzej, ech, mam nadzieję, że nie stanę się ciążowym waleniem, bo przyjdzie mi rodzić w wodzie, hehe, jak orki będą musieli nalać mało wody bo siła wyporu spowoduje falę tsunami:P
Stary 2013-11-14, 11:14   #1243
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

To ja się pochwalę brzuszkiem
Zdjęcia z soboty - 24t 0d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KODC1421.jpg (67,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KODC1422.jpg (66,7 KB, 55 załadowań)
Stary 2013-11-14, 11:18   #1244
margo80
Zakorzenienie

Fajniste brzucholki

A ja wczoraj wygralam aukcje - 2 pary jeansow ciazowych h&m - z przesylka 40zl

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:19   #1245
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:

Kiedy rodziłam córcię 2 lata temu to ciężko byłoby podmienić dzieciątko. Po narodzinach szkrab kładziony jest na piersi mamy, położna wypisuje wszystkie dane na bransoletkach, mama czyta to głośno a potem jeszcze na leżące na mamusi dzieciątko nakładane są bransoletki-jedna na nóżce a druga na rączce. A jak jeszcze był tata przy narodzinach to mógł pójść z położną i dzieckiem do pokoju gdzie je obrabiano a potem prowadzili tate z maleństwem do pokoju poporodowego gdzie po zszyciu krocza przywożona była mama. Więc wszystko cacy
Stary 2013-11-14, 11:19   #1246
mariolasl
Zakorzenienie

milego dnia
ide odpoczac, bo dom juz po dyzurach nieco ogarnelam
mam wolne do wtorku

Cytat:
zaraz po
musisz przeczytac na glos i potwierdzic, ze sie zgadza
jesli jedna ci spadnie, to musisz o tym powiedziec i zaloza kolejna
Cytat:
a niby gdzie mieliby ci zabierac dziecko?
jest Twoje i jesli wszystko ok, powinno byc caly czas z Toba
jesli ci zabieraja gdzies na badanie itp masz prawo byc caly czas z nim
Cytat:
sliczny
Stary 2013-11-14, 11:21   #1247
meluzyna87
Raczkowanie

Czytam czytam i nie moge być na bieżąco z Wami
Tyle mam pozapisywanych zakładek że ojej, posciel, wózek, katarek a poźniej będę robić hurtowe zakupy. Tzn liczę że mi juz na 100% lekarz powie 21.listopada płeć a nie prawdopodobną jaką widzi, to rozpocznę zakupowe szaleństwa Lecę nadrabiać dalej, niby 7 str a czytam i czytam (wolną chwilą w pracy)
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:24   #1248
teQiba
Moderator

No to super jezeli odrazu zakladaja - jedno zmartwienie mniej
Stary 2013-11-14, 11:36   #1249
111kicia111
Raczkowanie

Dziękuje dziewczyny

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądasz, śliczny brzunio spodnie też super. Jaki rozmiar zamówiłaś tych spodni?
Zamówiłam rozmiar L. Przed ciaza nosiłam M-L. Wzięłam L bo strasznie urosłam w udach i biodrach i bałam sie ze nie wejde w M.

Cytat:
Śliczny brzusio! A na tym drugim zdjęciu widac jak ci pępek już wychodzi na wierzch czy żle widze?

Edytowane przez 111kicia111
Czas edycji: 2013-11-14 o 11:38
Stary 2013-11-14, 12:00   #1250
kate1623
Zadomowienie

Dzień Dobry
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny śliczne brzuszki

Tak debatujecie o przesądach to Wam znalazłam Ja osobiście w żaden nie uwierzę

-W ciąży nie wolno siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi.
-Jeśli ciężarna się przestraszy i złapie za jakąś część ciała, np. twarz, głowę, rękę, to u noworodka powstanie w tym miejscu myszka - rodzaj znamienia.
-Trzeba unikać oblizywania noża, ponieważ grozi to wykształceniem się tzw. zajęczej wargi u dziecka.
-W ciąży nie wolno kupować wyprawki niemowlęcej, bo to przynosi pecha.
-Ciężarnej kobiecie się nie odmawia, ponieważ tego, kto odmówi, zjedzą myszy.
-Nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości.
-Jeśli przyswajasz wiedzę w czasie ciąży, np. studiujesz, uczęszczasz na kurs prawa jazdy, twoje maleństwo będzie bardzo mądre.
-Farbowanie włosów jest w ciąży zakazane, ponieważ dziecko urodzi się rude. Jeśli ciężarna obetnie włosy, odbierze rozum dziecku. A jeśli przyszła mama pragnie, by jej potomek miał kręcone włosy, powinna pogłaskać lub przytulić barana.
-Nie wolno przechodzić pod rozstawioną drabiną, rozwieszonymi sznurami czy chodzić na skróty, bo dziecko owinie się pępowiną.
-Owinięcie pępowiną grozi także dzieciom, których matki w czasie ciąży szydełkowały, robiły na drutach, haftowały, szyły albo krzyżowały nogi, np. zakładały nogę na nogę czy mierzyły sobie obwód brzucha.
-Z tego samego powodu ciężarna nie powinna nosić na szyi wisiorków, łańcuszków, korali.
-Nie wolno spoglądać przez wizjer w drzwiach, ponieważ dziecko będzie miało zeza.
-Jeśli ciężarna cierpi na zgagę, oznacza to, że dziecku rosną włosy.
-Nie jest wskazane picie wody mineralnej, ponieważ dziecko może mieć wodogłowie.
-Nie wolno także patrzeć w ogień, bo maluszek będzie miał znamiona - myszki.
-Jeśli kobieta chciałaby zajść w ciążę, musi szybko usiąść na miejscu, w którym siedziała ciężarna.
-Podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem.
-Ciężarna nie powinna dzielić się jedzeniem, ponieważ po porodzie może mieć zbyt mało pokarmu w piersiach.
-Krawcowa nie powinna przypinać nic szpilkami na ubraniu ciężarnej, bo mogą pojawić się problemy z urodzeniem łożyska.
-Jeśli kobieta w ciąży zyskuje na urodzie, z całą pewnością urodzi chłopca. Z kolei dziewczynka odbiera urodę przyszłej mamie.
-Apetyt na słodkie potrawy wróży urodzenie dziewczynki, a na kwaśne i ostre - chłopca.
-W ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę.
-Dotknięcie brzucha ciężarnej kobiety przynosi szczęście.
-Ciężarna nie może zostać matką chrzestną, ponieważ odbiera ochrzczonemu dziecku szczęście.
-W samochodzie lub autobusie nie wolno siadać tyłem do kierunku jazdy, bo dziecko ułoży się pośladkowo i poród zakończy się cesarskim cięciem.

Normalnie takie głupoty, że szok wychodzi na to że nic nie wolno, a już że wody nie wolno pić to mnie zabiło
Moja córka będzię łysym rudym pijakiem, owiniętym pępowiną trochę mądrym, a jednak głupim z krzywymi nogami, zajęczą wargą i na dodatek zejdzie na złą drogę. Dodatkowo mała cała będzie w myszkach, a Ja będę miała poród pośladkowy i nie będe miała pokarmu. Aaa zapomniałam i będę miała pecha

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:01   #1251
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Śliczny brzusio! A na tym drugim zdjęciu widac jak ci pępek już wychodzi na wierzch czy żle widze?
Dobrze widzisz

Ale jestem pełna nadziei, że na tym etapie się zatrzyma i nie będzie wystawał bardziej. A jeśli wyjdzie to będę się cieszyć, że chodzę w ciąży zimą, a nie latem, bo można to jakoś ukryć pod swetrem

Dostałam próbki do mycia z johnsons baby
Stary 2013-11-14, 12:10   #1252
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5479641
Sliczny brzusio Spodnie tez ciekawe i cena

Cytat:
Sliczności)

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Moja córka będzię łysym rudym pijakiem, owiniętym pępowiną trochę mądrym, a jednak głupim z krzywymi nogami, zajęczą wargą i na dodatek zejdzie na złą drogę. Dodatkowo mała cała będzie w myszkach, a Ja będę miała poród pośladkowy i nie będe miała pokarmu. Aaa zapomniałam i będę miała pecha
Ale się uśmiałam
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:11   #1253
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze widzisz

Ale jestem pełna nadziei, że na tym etapie się zatrzyma i nie będzie wystawał bardziej. A jeśli wyjdzie to będę się cieszyć, że chodzę w ciąży zimą, a nie latem, bo można to jakoś ukryć pod swetrem

Mi jeszcze nie wychodzi ale za niedługo napewno wyjdzie. W razie czego bedziemy zakrywać swetrem

kate1623 ale sie usmiałam Oczywiscie nie wierze w takie bzdury.
Stary 2013-11-14, 12:13   #1254
Castia
Wtajemniczenie

piękna pogoda dziś. byłyśmy z młodą na spacerku, na placu zabaw...teraz poszła spać a ja mam czas dla siebie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja musiałam uciekać z koscioła zreszta do dzxis mloda jest w kosciele niecierpliwa i sie wierci kidy robi znak pokoju mówi w imie ojca i syna i mikołaja swietego Amen ... nic nie da poprawianie
ano o 01:09 ----------

zamiast manti rene migdały i mleczko które zwie sie maalox
padłam z twojej córy
to muszę kupić rennie - dzięki

Cytat:

moją małą przy mnie zbadali, wazyli, założyli jej też przy mnie tą bransoletkę odrazu . na rączkę i na nóżkę

Cytat:
ja też
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:15   #1255
baja_86
Zakorzenienie

Kicia, koziemleko zgrabne brzuszki

Cytat:
Dobrze widzisz

to się nazywa pozytywne podejście do sprawy mi też lekko się pępek uwypukla. Chce sesje ciążową więc mam nadzieje, że do tego czasu się nie wypchnie bardziej, kiedyś widziałam sesje jakiejś babki co jej tak strasznie pępek wystawał, że porażka- nie podobało mi się. Jak mi wywali to każę sobie zrobić zdjęcia gołego brzucha z jakimiś akcesoriami, które zakryją pępek
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:15   #1256
Castia
Wtajemniczenie

kicia, koziemleko super zgrabniutkie brzuchole macie

kate ale głupoty
a to z wodą to masakra a to..
Cytat:
W ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę.
to już przegięcie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:16   #1257
Niutka25
Raczkowanie

Kochane, znalazłam parę fajnych imion dla dziewczynek, napiszcie które z nich przemówi do waszego serca
1. Ingeborga
2. Ibogaina
3. Neutrofema
4. Dystrakcja
5. Dominanta
6. Atropina
7. Boguchwała
8. Wilhelmina

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Hahahahaha,
Tak BTW to chciałabym zobaczyć wasze miny na widok moich imion:h ahaha::ha haha::hah aha:
Stary 2013-11-14, 12:19   #1258
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

witaj
Musisz regularnie się wypowiadać to wybaczymy
Postaram się

Cytat:
Napisane przez Serissa Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam... z jakiej firmy planujecie kupować dzieciaczkom pampersy? Wiele dobrego słyszałam o dadach z biedronki i tak się zastanawiam w rodzinie i wśród znajomych używają i są wszyscy zadowoleni.
Też słyszałam, że Dada są dobre. Podobno najgorsze są Pampersy.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Oj ja też bym poszła, ale sie wstydzę jakaś taka pomarszczona się zrobiłam na ciele.
Też mi tak dziwnie jak idę na basen z tym moim wystającym brzucholkiem Ale za to jak się później człowiek fajnie czuje mmm właśnie wczoraj byłam i polecam - zwłaszcza dla dziewczyn, które mają problemy z kręgosłupem - można się nieźle rozluźnić

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Biore cały zestaw witamin ze wzgledu na niedokrwistość, w SR babka podała ten sposó o którym mówisz i tak też robiłam. Moim problemem jest to, że odkąd jestem w ciąży to się w ciągu nocy przeciągam i właśnie wtedy mnie ten skurcz złapał .Czy któraś też się przeciąga czy jakaś inna jestem

Ja tak mam, że jak się przebudzę w nocy, to bardzo często czuję taką nieodpartą potrzebę przeciągnięcia się i już parę razy złapał mnie skurcz w łydce... Na szczęście w miarę szybko odpuszczało.

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja bym była pewnie chcętna, ale muszę się uspokoić, bo szafka Ulki zaczyna pękać w szwach... Mój najświeższy zakup - moi rodzice mają w przyszłym roku 30 ślubu, mąż ma 30te urodziny a teściu 60te, więc kupiłam elegancką sukienkę
http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../82/3688718203
Prześliczna

Jejku... Dzisiaj od rana dzielnie Was czytam, bo mam na późniejszą godzinę do pracy i nawet jestem już na 37 stronie ale wracam dopiero o 21, więc pewnie znów będę do tyłu o kilkanaście stron Ale nie poddam się

A tymczasem miłego dzionka życzę
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:20   #1259
amelka2006
Raczkowanie

Atropina

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:21   #1260
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

ja musiałam uciekać z koscioła zreszta do dzxis mloda jest w kosciele niecierpliwa i sie wierci kidy robi znak pokoju mówi w imie ojca i syna i mikołaja swietego Amen ... nic nie da poprawianie
Dalej żartując powiem wam jak mojego męża siostrzenica śpiewała w kościele pieść "chwała na wysokości". Otóż zawsze wychodziło jej "Pała na wysokości". Wyobrażacie sobie pociechę ludzi wokół, którym dane było to usłyszeć?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości