Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 10:32   #4051
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

jakby ktoras miala ochote na sowki https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1384418475 to napiszcie na pw bo wiem ze tu miektore macie sowkowy szal (nie zebym nie miala sama bodziaka i pajaca w sowy )

dzis jestem wstretna matka - wymecze dziecia zeby mialy obie razem drzemke a nie jak wczoraj ze jedna spi a druga buszuje... bo po nocy takiej sobie, dniu marudzenia i mega ryku (skok?) oraz [oprzedniej nocy ktora zarwalam z wlasnej glupoty () mam dzis dosc, pije meliske i czekam na drzemke...

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja nie prasuję nic od kiedy jestem matką małż prasuje to co trzeba a tak to rozwieszam porządnie strzepane i jest ok

chcę święta pierwsze we trójkę
ja tez nie prasuje, chyba ze wymaga bo wyglada jak z gardla wyjete. w sumie jak nazbieram kilka takich rzeczy to dopiero wlaczam zelazko... mimo iz wiem ze nie wszystkim sie podoba wymietolone ubranie ale kini i arturowi obojetnie, maz nie narzeka, ja tym bardziej, a natalka jeszcze nie mowi co innego jakies fikusne kiecki czy koszule ale bodziaki czy pajace ktore zasikuje czy tshirty starszych ktore uswiniaja dzemem czy jogurtem to chyba nie trzeba prasowac "na kant"... no i susze na balkonie to mi troche wytrzepie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:37   #4052
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
a Miki dzisiaj kończy 10tygodni

Emilka dziś kończy 6 tygodni
i oficjalnie o 13:15 kończę połóg
Stary 2013-11-14, 10:52   #4053
czaszka_
Zakorzenienie

czesc dziewczyny ja Was caly czas podczytuje tylko nie mam kiedy odpisac ALE staram sie byc na biezaco

kciuki za wasze dzieciaczki zeby bylo wszystko dobrze
gratki za skonczone tygodnie zycia waszych malenstw

u nas po staremu...katar, duza wysypka na twarzy i nie tylko, kolki i do tego od 3ch dni ciagle ropiejące oczko.... (co na to oprocz soli f.?)

u nas Julka dalej nie umie sama zasnac karmie odbije sie albo i nie i nie zamierza spac, odlozona wrzeszczy, wiec z 10 min sie przyglada swiatu a potem sie zaczyna ryk wiec ja uspokajam noszeniem bujaniem suszarka albo ja klade kolo siebie i bujam intensywnie ręką i jak w koncu usnie to sie budzi co 3 min z placzem i patrzy czy jestem.A zachwile znowu pora karmienia.....i tak w kolko

i dziewczyny nie wiem co robic
...ona jest caly czas w otulaczku bo w nim sie udaje ja uspokoic i w nim po odbiciu udaje sie ze na 1 z 7 karmien zasnie od razu....wiem ze to pewnie nie zdrowe caly czas trzymac dziecko skrepowane....ale az sie boje co bedzie jak ją bede wyciagac z niego...

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 10:58   #4054
karolson
Zakorzenienie

Szpitalny sposob na ciemieniuche? Linomag zielony godzine przed kapiela, pozniej wyczesac. podobno 3 razy i z glowy.
Stary 2013-11-14, 10:58   #4055
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ja Was caly czas podczytuje tylko nie mam kiedy odpisac ALE staram sie byc na biezaco

u nas po staremu...katar, duza wysypka na twarzy i nie tylko, kolki i do tego od 3ch dni ciagle ropiejące oczko.... (co na to oprocz soli f.?)

u nas Julka dalej nie umie sama zasnac karmie odbije sie albo i nie i nie zamierza spac, odlozona wrzeszczy, wiec z 10 min sie przyglada swiatu a potem sie zaczyna ryk wiec ja uspokajam noszeniem bujaniem suszarka albo ja klade kolo siebie i bujam intensywnie ręką i jak w koncu usnie to sie budzi co 3 min z placzem i patrzy czy jestem.A zachwile znowu pora karmienia.....i tak w kolko

...ona jest caly czas w otulaczku bo w nim sie udaje ja uspokoic i w nim po odbiciu udaje sie ze na 1 z 7 karmien zasnie od razu....wiem ze to pewnie nie zdrowe caly czas trzymac dziecko skrepowane....ale az sie boje co bedzie jak ją bede wyciagac z niego...
Ostatnio koleżanka mi mówiła, że ona pryskała swoim mlekiem do oka syna podobno to taki babciny sposób. Pewnie byym spróbowała jakby sól fizjologiczna nie podziałała, ale na szczęście mamy to za sobą
A może spróbuj ją wyciągnąć z tego otulaczka, może jest jej niewygodnie daj smoka i bądź cierpliwa, wyjdź z pokoju, a jak zacznie płakać wejdź wsadź smoka i znowu wyjdź. Nena spróbowała tej metody i im się udało
Stary 2013-11-14, 10:58   #4056
Asiek84
Wtajemniczenie

Hej

I znowu 8 godzin fototerapii... Mam mega moralniaka jak prawie na siłę układam młodego pod lampkami...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:00   #4057
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Szpitalny sposob na ciemieniuche? Linomag zielony godzine przed kapiela, pozniej wyczesac. podobno 3 razy i z glowy.
wyczesywanie przed czy po kąpieli ja jestem w tym temacie zielona
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Hej

I znowu 8 godzin fototerapii... Mam mega moralniaka jak prawie na siłę układam młodego pod lampkami...
wiedz, że to dla jego dobra i nie będzie o tym pamiętał cierpliwości
Stary 2013-11-14, 11:02   #4058
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jest morfo... Strzałki w górę i w dół Ktoś wie co to PLT i PCL?? Bo ma dwókrotnie normę przekroczoną, a Google mówi tylko, że może tak być przy infekcji i zależy od innych wyników?
Jeszcze Fe, ALT, AST i CRP... Gdzie te wyniki?
A jak CRP i leukocyty?
Cytat:
a Miki dzisiaj kończy 10tygodni

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Mała dałaby mi dzisiaj pospać... Poszła spać po 22 obudziła się o 5,30 i 8 na jedzenie i śpi dalej
Za to TZ nie dal, bo miał na 6 do pracy, przychodzi do domu o 5,30 i mówi że miał wypadek i że sarna mu wybiegła na drogę i auto mamy rozwalone nie bardzo bo niby błotnik, kierunkowskaz i lampa przednia, ale do naszego auta lampa była produkowana tylko 2 lata i jest droga na szczęście nic się nikomu nie stało i TZ sam umie takie rzeczy wymieniać i wyklepać błotnik, ale jednak kasa miała pójść na co innego, a tak to

Ja też dołączam do grona osóbm, które muszą doinwestować samochód w najbliższym czasie. Myślę, że z 1000 pójdzie jak nic
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To ja przez tesciowa, ale i tak nie prasuje.Przt pierwszym dziecku wyprasowalam przed pierwszym uzyciem, przy drugim nawet nie, tylko to co do szpitala, czy idziemy do ludzi a jest wygniecione

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Hehehe, moja mnie straszy zapaleniem pluc od kurzu na lampie.
A wczesniej straszyla polozna, że jak bedzie balagan w domu to zabiora dziecko.A polozna nawet nie przyszla.
Wczoraj dostalismy opr,że poszlisny do sklepu z ponad 2-miesiecznym dzieckiem, bo tak sa ludzie i bakterie.
Jej tez chyba pokazemy wnuka przez szybe bo tez jest ludz i tez ma bakterie i jeszcze pracuje w szkole
Moj tz byl non-stop chory jako dziecko mimo sterylnosci w domu,.
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
myślałam że tylko ja nie prasuje wszystkiego, na szczęście nie jestem sama. Wyprasowałam wszystkie ubranka przed urodzeniem, teraz prasuje te wyjściowe, w tych co śmiga po domu i śpi nie

Niewiem tylko czemu lekarz pytał, w jakim proszku piorę i czy gotuję ubranka Tiaaa, wygotowałabym niektóre to może by na jakaś małą lalkę były dobre, jak tam na metkach prać w 40 st.
Ja też wyprasowałam wszystko raz i teraz nie prasuję, chyba że rzeczywiście coś wygląda na pogniecione, ale to się bardzo rzadko zdarza
Cytat:
Hej

Trzymam kciuki, żeby szybko minęło

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:09   #4059
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dziecięce dla mnie za lekkie, nie czułam jak nim kręciłam.

Motyku poczytaj tu http://parenting.pl/portal/jak-leczyc-katar-u-niemowlat . Też piszą o tym mleku matki do noska.
Ja bede robiła 3xdziennie inhalacje z soli fizjologicznej (min 1h po jedzeniu bo inaczej może zwymiotować dziecko), podam cebion, będę dawać po 1-2 kropelce tych olejków eterycznych na kocyk, żeby lepiej się oddychało i spróbuję może tych maści na plecki - zobaczę co w aptece dostanę. No i odciąganie i nawilżanie.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Z mleczkiem moim też spróbuję ale nie wiem ile razy dziennie to robić Madziuchna podpowiesz?
A miałam też pytać o te inhalacje-to inhalatorami tak jak Karolson????To w aptece dostanę?Bosh...jestem taka ciemna w tych kwestiach,że masakra. No ale w życiu nie miałam dzieci, my z mężem też nie chorujemy oprócz zwykłego kataru,ale na to mieliśmy inne sposoby...I jak długo się inhaluje takiego dzieciaczka?
Ja dzisiaj podpytam pediatrę, bo kiedyś jak pytałam w aptece to farmaceuta mi powiedział,że bez konsultacji z lekarzem woli mi nie dawać nic na katar dla takiego maluszka.

Cytat:
ja nie prasuję nic od kiedy jestem matką małż prasuje to co trzeba a tak to rozwieszam porządnie strzepane i jest ok

OMG to ja nie włożę to szafy nie wyprasowanych rzeczy. Nie jest tak,że lubię prasować, ale nie lubię mieć nieporządek w szafach Zawsze do prasowanka zapodaję sobie jakiś filmik i jazdaaa
Mój mąż też kilka razy starał się mnie w tym wyręczyć,ale jakość wykonania była denna, więc wolę sama

Ja też nie mogę się doczekać świąt,chociaż my nigdy nie spędzamy wigilii u nas. Najpierw nabożeństwo, potem jedni rodzice, a potem do szwagierki gdzie jest cała ich rodzina.
Potem w pierwszy dzień świąt urodziny siostrzeńca, w drugi imieniny taty i jakoś tak zlatuje, rodzinnie. Lubię to

Cytat:

Jak u nas nie przechodziło to pediatra przepisała krople z antybiotykiem. Jak po 5 dniach nadal nie rpzechodziło to poszłyśmy do okulisty:/ Kazał to inaczej zakraplać i jest ok.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:19   #4060
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
c

(
Świetlik, rimianek
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:22   #4061
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez nie prasuje,

oj święta w trójkę ubierzemy choinkę,Młodego wystroje i będziemy świętować u dziadków
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

ja za 3 dni
Cytat:
Hej

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:29   #4062
ladanseuse14
Zakorzenienie

w Kauflandzie promocja na Pampersy rozm. 3, 70 szt. za 33,99 zł co daje 0,485 gr za sztukę!

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-11-14 o 11:31
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:34   #4063
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Byłam u doradcy i muszę odstawić małego + antybiotyk na min.5 dni.
Przez ten czas mały butla a ja ściąganie po 20min jedna pierś czyli welcome nocne 40minutowe ściąganko

Płakać mi się chce jak pomyślę ile będzie z tym roboty.

Dodatkowo szkoda mi tego mojego małego człowieśka co to tak kocha te cyce i przytulasy do nich... ale siła wyższa...

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

I obliczyła że mój grubiutki przybiera ponad 40g na dobę- więc ok, ale aby nie przegiąć mam starać się karmić co 3h Już to widzę przy moim dziecku

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:34   #4064
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Chyba jednak mam @
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:34   #4065
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Swielik taki do zaparzania.

Motyl, taki apteczny
Ja robie bez maski, tak jak w szpitalu kazali i około 10 min. Przystawiam ta koncowke blisko noska - 10cm.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:36   #4066
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Wszystkie BOD oglądają i na wizaż czasu nie mają

Dziewczyny: przy KP nie można jeść pieczywa z ziarnami?

T. kupiła mi takie fajne ciemne paluchy jakby żytnie z wszelkimi możliwymi ziarnami i witaminami, które rzekomą są dla kobiet w ciąży i karmiących Może to szkodzi mojemu Julkowi, bo strasznie ulewa Muszę iść z nim do lekarza, bo to nie jest normalne, że prawie za każdym odbiciem leci chlust Krostki z buziaczka nie zniknęły, a kupy jakie są to już nie wiem, bo zawsze jest rozmazana na pieluszce, musztardowa, z grudkami, zdarza się ze śluzem - wczoraj aż tak, że z pupki ciągnął się jak gil z nosa Co sądzicie?

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Kup zakraplacz w aptece do oczu. Ja ściągałam kilka ml ręcznie do kieliszka i tym zakraplaczem nabierałam i do noska. Prosta sprawa Chyba Angel (nie jestem pewna, bo mogła to być Karolson lub Boja ) smarowały czy wkraplały mleczko do oczu, bo ropiały.
Ja jem pieczywo z ziarnami i nie słyszałam zeby bylo niewskazane

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

[QUOTE=dodinha;43706230]
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moj mial.potowki bez pecherzykow
wlasnie taka kaszke
ktora byla blada a jak sie robilo ieplo to wsciekle czerwona

No to jest dokaldnie takie samo jak opisujesz,zastanawiam sie tylko skad te potowki,staram sie jej nie przegrzewac

mozesz posypywac pudrem zeby bylo sucho

Stary 2013-11-14, 11:36   #4067
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
w Kauflandzie promocja na Pampersy rozm. 3, 70 szt. za 33,99 zł co daje 0,485 gr za sztukę!
super,skoczę dziś

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:39   #4068
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
"Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwile, lecz na wizazu przyjemne sa chwile"
"Za malo pokarmu, znow skok rozwojowy, a ja juz nie mam do tego glowy"
"Za male ubranka, juz pierwsze usmiechy, szybko nam rosna te nasze pociechy"

dobreee

obstawiam 3 ;p

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Janek straszne mial wzdecia w nocy, caly czas jeczal.Nawet nie przebudzil kolo 1, dalam mu smoczka i zasnal. Ale poza tym spal 23-8.40
Kurcze nie wiem co sie ze mna dzieje, wczoraj zauwazylam z pipki taki sluz z krwia, myslalam,że to @ sie zaczyna, ale przez noc nic i dalek nic.Nie wiem co to bylo...
mialam tak samo pare dni temu

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Hej

to dla jego dobra kochana

Stary 2013-11-14, 11:42   #4069
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś podaje Sab Simplex, a jeśli tak to w jakim schemacie dawkowania?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:42   #4070
papuga_69
Zakorzenienie

matal biedna Elenka oby to nie bylo nic powaznego

Stary 2013-11-14, 11:43   #4071
karolson
Zakorzenienie

Ja-ika- tak po kapieli wyczesax.

Motyl. - do rych inhalacji trzeba miec sprzet. My mamy robic 3x po 5-7 minu sola 0,9NaCl. Podobno warto kipuc inhalator bo i przy starszym dziecku sie przyda koszt podobno ok 120 pln.

Filip je uwielbia ja tej gumki od maseczki mu niezakladam tylko trzymam mu przy buzce. Przewaznie robie mu na spiocha ( nawet sie niebudzi) albo usypia na tym bo ten sprzet brzeczy mnuej wiecej jak laktotor.

Ja pytalam rehabilitantki to te cwiczenia tak po muesiacu moznq smialo.
Stary 2013-11-14, 11:43   #4072
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
pampersy firmy pampers?

Stary 2013-11-14, 11:50   #4073
karolson
Zakorzenienie

Matal i inwersja - kciuki za wyniki i kupki.

Logoasia- trzymaj sie! Dacie rade..

Mam ochote przeswietlic moje dziecko od stop do glow.
Stary 2013-11-14, 11:52   #4074
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dziecięce dla mnie za lekkie, nie czułam jak nim kręciłam.
No jest za lekkie. Tylko, że moje hh ma małą średnicę i muszę nim kręcić bardzoo szybko żeby nie spadło, więc zaraz się męczę
A ile waży Twoje hh? Bo ja myślę nad 600 g lub 1000 g.
Cytat:

Ja muszę mieć wyprasowane swoje i męża rzeczy. Nie wyobrażam sobie inaczej. Tylko, że ja nie prasuje, tylko mama
Cytat:

Cytat:
Dobrze wiedzieć
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 11:56   #4075
matallewar
Zakorzenienie

Mam takie propozycje tytułów:
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwile, lecz na wizażu przyjemne są chwile
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy
Za male ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie

Coś ominęłam?
Jakieś inne propozycje?

Ja mam wszystkie wyniki, Fe i CRP w normie, próby wątrobowe podwyższone. Dzwonię się do lekarza umawiać...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:06   #4076
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dziewczyny wiem, że temat był przerabiany tysiąc razy, ale z jakiej firmy miałyście szczepionkę 5w1? Chodzi mi o nazwę.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:11   #4077
karolson
Zakorzenienie

Matal. A robiliscie Edzikowi kiedys proby?

Jak patrze w tym szpitaly na takie roczne dzieci a raczej ich rodzicow to mam nadzieje ze mnie takie opetanie nie spotka i taka glupota...

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Agusiamaskotka- pentaxim?! Tak odczytalam z lekarskiego pisma.
Stary 2013-11-14, 12:12   #4078
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio koleżanka mi mówiła, że ona pryskała swoim mlekiem do oka syna podobno to taki babciny sposób. Pewnie byym spróbowała jakby sól fizjologiczna nie podziałała, ale na szczęście mamy to za sobą
A może spróbuj ją wyciągnąć z tego otulaczka, może jest jej niewygodnie daj smoka i bądź cierpliwa, wyjdź z pokoju, a jak zacznie płakać wejdź wsadź smoka i znowu wyjdź. Nena spróbowała tej metody i im się udało
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jak u nas nie przechodziło to pediatra przepisała krople z antybiotykiem. Jak po 5 dniach nadal nie rpzechodziło to poszłyśmy do okulisty:/ Kazał to inaczej zakraplać i jest ok.
Cytat:
Świetlik, rimianek
sprobuje cos z tych domowych sposobow jak nie minie to pewnie pojdziemy do pediatry albo okulisty

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:20   #4079
rusałka_1
Zakorzenienie

hej
witam się po naszej, póki co, najtrudniejszej nocy.
Nie wiem jak do końca wyglądają kolki ale chyba nas to wczoraj dopadło. Zaczęło się o 19.00 i męczyło małego do 6.00. Dopiero wtedy po kamienieniu zasnął na 2 h. Moja bidulka cała noc prężenia się i płaczu i stękania

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
"Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwile, lecz na wizazu przyjemne sa chwile"
"Za malo pokarmu, znow skok rozwojowy, a ja juz nie mam do tego glowy"
"Za male ubranka, juz pierwsze usmiechy, szybko nam rosna te nasze pociechy"

Cytat:

ja też nie moge się doczekać naszych pierwszych wspólnych świąt
teraz wszystko przezywamy zupełnie inaczej odkąd mały jest na świecie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja mam wszystkie wyniki, Fe i CRP w normie, próby wątrobowe podwyższone. Dzwonię się do lekarza umawiać...
biedna Elenka trzymam kciuki, mam nadzieję że uda wam się wcześniej dostac do lekarza

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:24   #4080
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Dziewczyny wiem, że temat był przerabiany tysiąc razy, ale z jakiej firmy miałyście szczepionkę 5w1? Chodzi mi o nazwę.
ja mialam infanrix ipv-hib z glaxo, jedynym objawem po szczepieniu było to, że mała przespała 2 dni, niewiem czy to niepożądane no i od dnia szczepienia więcej się uśmiecha
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości