Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 12:28   #4831
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Jeżdżę nim po domu "na sucho" wczuwam się i robię wózkiem zakręty i testuję zwrotność bolida
Zazdroszczę Ci tych jazd na sucho My dopiero w sobotę zamawiamy, więc odbiór dopiero za jakiś miesiąc. Już nie mogę się doczekać!

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakiś pomysł na obiad? bo siedzę i myślę i sama nie wiem :P
U mnie dzisiaj bigos ale taki 'odchudzony' żebym i ja mogła zjeść i tż nie marudził

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
To ja się pochwalę dostawką do lozka zrobioną przez mojego męża Oczywsicie brakuje jeszcze materacyka.
Super!

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Robiłam ją pare razy, pyyycha, polecam
A ja ostatnio ma fazę na kotlety mielone, ale z parowaru. Mówię Wam dziewczyny - rewelacja!!! Może nie wyglądają po zrobieniu jakoś super, bo są blade, ale w smaku suuuper
ooo to ja poproszę przepis!
Stary 2013-11-14, 12:28   #4832
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam pytanko zupełnie nie ciążowe. Pierwszy raz w wigilie i święta będziemy z mężem tylko w dwójkę (małej nie liczę;p) i strasznie chciałabym żeby te święta były dla nas magiczne, ciepłe, żebym wspominała je po latach. I tu pytanie co zaserwowałybyście na wigilię, jakie placki albo ciasteczka. Chcę żeby moje mieszkanie pachniało świętami Macie jakieś propozycje? Na pewno zrobię barszcz z uszkami i planuję krokiety na kolację wigilijną. Ale oprócz jakichś dwóch potraw chciałabym coś tak typowo świątecznego obojetnie czy to danie czy placek. Jakieś aromatyczne i pyszne pomysły chodzą Wam po głowie?
My w tam tym roku mieliśmy takie święta i uważamy je za najwspanialsze takie naszej malutkiej rodziny
Przede wszystkim choinka poszedł do hodowli choinek i chodził i szukał znalazł taką śliczną jak z bajki ledwo mieściła się w pokoju kupiłam pełno bombek kolorowa światełek tysiące ustroiłam całe mieszkanie
A dań mieliśmy sporo ale małe porcje łososia w sosie śmietanowym, bigosik, barszczyk z uszkami, pierogi z meskiem, już nawet nie pamiętam ale dużo pomysłów wzięłam z książki kucharskiej biedronki
Już mi w domu zapowiedzieli że będę im i tak musiała pomagać w gotowaniu nawet teściowa uważa że gotuje lepiej niż ona
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:29   #4833
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
za takie pieniądze to bym się nie zastanawiała nawet. a łóżeczko możesz przemalować przecież ...
Masz w sumie racje!!
Jutro po nie jedziemy

Zastanawiam się co do zakupów, pościel itd.
2 grudnia będzie dzień darmowej dostawy, i myślę.. czy w tedy by zakupów większych nie poczynić.. zamówić wszystko co potrzebne, z aptek itp.
Tylko zastanawia się czy to nie będzie już za późno...

Siostra zakupiła w Selgrosie pieluszki pampers newborn za 18 zł

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:35   #4834
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

A tak w ogole sie chcialam pochwalic, ze wczoraj spedzilam na allegro prawie 3 godz.i juz mam skompletowana CALA wyprawke, juuuupiiiii.
Dzisiaj ide zamowic wozek do hurtowni i tyle aa, no i jeszcze pampersy i dada do kupienia
Nie myslalam, ze tak sprawie to pojdzie..
oo super! wszystko na raz i masz spokój
um jakiego sprzedawcy kupowałaś??
co do dziwnych snów, od początku ciąży ciągle mam sny z moją pierwszą miłością i są mocno nieprzyzwoite

Cytat:
To ja się pochwalę dostawką do lozka zrobioną przez mojego męża Oczywsicie brakuje jeszcze materacyka.
super przystawka i zdolny mąż!
Cytat:
dostawka śliczna szkoda że ja nie mam łóżka

Idę zaraz do krawcowej odebrać moją sukienkę na ślub a wczoraj odebraliśmy obrączki już coraz bliżej
jak to nie masz łóżka
nooo coraz bliżej do bycia żoną

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Dzwoniła do mnie koleżanka, jej szwagierka ma do oddania łóżeczko, kołyskę, przewijak za symboliczne 50 zł, i praktycznie w cale nie używane, bo ich syn spał razem z nimi.

Moje marzenia o białym łóżeczku z szufladą, trochę się oddaliły
ale super!: oklaski: zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
A może chodzi po prostu o to, że mocne światło razi dziecko? Mam w domu książeczkę o rozwoju zmysłów dzieci w fazie prenatalnej i było tam właśnie napisane, że nawet przez skórę brzucha mocne światło może razić - a to przecież nic fajnego jak ktoś nam świeci w oczy
no nie wiem, nie wiem dla mnie to dziwna teoria
bo światło razi a słońce już nie przecież jest mocniejsze.
Poza tym dziecko się rusza i ma różne ułożenie , zamyka oczy itp
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:47   #4835
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Własnie, świeta
Zarzekam się, że nigdzie w tym roku, że w domu a kto chce to nas odwiedzić może -> w sensie rodzice. Ale tyle wolnego będzie, że pewnikiem wymiękniemy
Stary 2013-11-14, 12:50   #4836
Lusso
Raczkowanie

pilotka86 mam kanape ale Tż jej nie lubi i śpimy na samym materacu do łóżka sypialnianego w lutym się wyprowadzamy to nie ma sensu kupować nowego , zresztą bardzo mi na nim wygodnie, chowam materac i mam dużo miejsca :P
Ale w nowym mieszkaniu będzie już wszystko jak trzeba może uda nam się wyprowadzić jeszcze przed porodem

Mam jakiś dobry humor dzisiaj leżę sobie jem ciastka brzuch mi faluje skacze i nie wiadomo co moja mała tam robi nagrałabym ale od miesiąca telefon w naprawię i nie mam czym :/
Stary 2013-11-14, 12:51   #4837
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry

Dzisiaj inaczej zastosowałam rogala i spałam jak nigdy!! Prawie do 11 i tylko z jednym wybudzeniem na toaletę! Jestem w szoku, dopiero zjadłam śniadanie a już pomidorówkę robię bo pół dnia minęło

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Justien dobrze zrozumiałam siedzisz z telefonem w wannie ???
Tak, tak robię. Siedzę i sobie czytam (ebooki) albo przeglądam fora, bo inaczej to nudno Normalnie nie cierpię kąpieli w wannie, bo nie ma co robić - dlatego zawsze do wanny wchodzę z mężem i telefonem
Przydałby się taki trzymak to smartfona

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
aaaaaa i jeszcze muszę wyrobić ciasto na piernik dojrzewający na święta, przed świętami go przekładam powidłami i zalewam polewą czekoladową, uwielbiam go
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja robię wg. tego przepisu tylko dodaje jeszcze 2 łyżki kakao i mieszam razem z mąką, jest wtedy ciemniejszy
http://bakeholic.blogspot.com/2012/1...rzewajacy.html
Jest bardzo dużo tych przepisów ale one zawsze są podobne, jak już skończy leżakować to przed pieczeniem możesz dodac jakieś orzechy jak lubisz, ja piekę go zawsze w jednej keksówce bo mam taką długą i przekładam go na 3 razy powidłami, jakieś 2 dni przed wigilią po czym całego oblewam czekoladą i posypuję orzechami
Jest pyszny i nawet do sylwestra wytrzymuje a nawet jeszcze dłużej, czym starszy tym lepszy
Lolitka dzięki za ten przepis!! Takiego mi smaku narobiłaś że muszę to zrobić. Proszę powiedz tylko, czy to jest łatwe? Nigdy nie robiłam piernika. Wiem że trzeba to zacząć wcześnie robić - kiedy jest najlepszy moment?

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, dziś zmniejszają mi fenoterol do 6x na dobę, mniej też,hydroksyzyny. Mam nawet się nie nastawić ze wyjdę przed niedziela. Powiedzieli, ze trzeba,będzie dociagnac fenoterol do 34 tyg a potem odstawic( u mnie aktualnie 32tc). A potem pewnie nospa i ewentualnie jakiś ośrodek referencyjny bo tu nie mają oddziału/osprzetu dla wczesniakow. Najbliższy (chyba II stopień) jest 30km od mojej miejscowości, III stopień mam sto km dalej.
Gosia, obczailam ktg- skurcze były na 50% z tym ze regularnie co trzy-cztery minuty. U mnie te skurcze jak są to właśnie regularnie.
Fotorelacji z jedzenia szpitalnego niestety nie będzie, wiecie, zbyt pyszne jest żeby tracić czas na robienie zdjęć
Co do przyttulanek to ja,mam zakaz of kors, ale wcześniej też nie wiodło nam się w tym temacie bo jak tylko zaczynaliśmy coś teges to mały zaczynał kopać ;/
Mój malz powiedział ze golic mnie nie będzie bo się boi ze mnie pokaleczy i muszę sama się męczyć ;/
Powiem wam, ze moje aktualne towarzystwo na sali jest straszne, babór jeden siedzi i pieprzy takie bajki ze aż żal słuchać. Drugi babór pali w ciąży. Dwie pozostałe są ok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Sadlaczyca zdrowiej Towarzystwo nienajlepsze ale nic na to nie poradzisz

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
U mnie świadczą takie usługi I chyba nie jest to głupi pomysł. Przy okazji pomasują Ci łepetynę
O jak ja lubię mycie włosów u fryzjera... odpływam wtedy jak na fotelu dentystycznym po znieczuleniu Chyba jutro się przejdę bo i tak muszę podciąć włosy, to przy okazji pomasują mhmmmm...

Cytat:
dla męża. Zdolniacha

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
a w ogóle to przyszłą mi torebka z allegro
Pokaż fotkę!!

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
A jak odrastają Ci włoski nie masz podrażnień, bo ja właśnie z tym nie mogę sobie poradzić. Nie dość, że trzeba się nawyginać, jechać na czuja, to jeszcze te podrażnienia. Ja nie wiem co to będzie w szpitalu, załóżmy wydepiluję się przed porodem, a zaraz będę cała w czerwonych, swędzących kropkach Z nogami nie mam tego problemu, ale bikini i okolice ...masakra Macie może na to jakiś sposób?
Nie mam takich problemów Widocznie akurat tam moja skóra nie jest delikatna :P
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 12:57   #4838
Lusso
Raczkowanie

właśnie się dowiedziałam że play ma 30 dni maksymalnie na naprawę telefonu ja już czekam ponad i chyba pora napisać jakąś reklamacje może nie będę musiała płacić kolejnego rachunku
Stary 2013-11-14, 13:01   #4839
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość

Ja dziś mam to trzecie ważne usg wiec poproszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Ogólnie wszystko dobrze, miałam usg. Płeć zostaje choć jak zawsze zacisnął nogi, ale gin stwierdził ,że pomiędzy coś tam dynda
Jestem w 27 tyg. i młody waży całe 960 g
Jest śliczny, okrąglutki, widziałam jak połykał wody i ruszał usteczkami, ojjj cudny widok. Szyjka zamknięta.
A ja przytyłam 3 kg w miesiąc. Położna powiedziała ,że tak 2 było by ok, 3 to troszeczkę za dużo, żebym potem nie miała roblemów ze zgubieniem. Nie wyzywała ani nie ubliżała, ale porozmawiałam z nią na spokojnie, i trochę zmienię żywienie, i postaram się codziennie włożyć od 30-60 min spaceru. No zobaczymy jak to wyjdzie
Może na porodówkę dojdę normalnie, a nie doturlam się okrągła jak pączek.

Najwazniejsze,ze wszystko dobrze
Ladnie maluszek juz wazy
A co twojej wagi,te 3 kg to wcale nie tak zle. A moze cos wiecej zjadlas przed wazeniem,albo mialas ciezsze ubranie...

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Będę robić z tych proporcji, ale normalnie - na gazie, a nie w termo.miksie.
http://www.przepisownia.pl/przepisy/...pieczenia.html

Dzieki
Stary 2013-11-14, 13:04   #4840
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Tylko ja jeszcze nie miałam ktg?
Ciekawe czy na najbliższej wizyce mi zrobią?
ja też nie miałam

piernikowe tematy mocno podrażniają moje zmysły, a że nie mam piernika pod ręką to wyłożyłam na talerz kilka ciasteczek korzennych i powideł śliwkowych i maczam sobie ciacha w powidłach i udaje, że jest fanie i że mam pycha piernika

ZAMÓWIŁAM WÓZEK.
W promocji był, 3w1 z 1279 na 1215 :P zawsze coś i dostawa gratis. Taki:
http://www.sklep-smile.pl/bexa-b4x-roxy-fotelik.html

ale w kolorze 204 - czarno - śliwkowym, to wszystko przez te pierniki

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:07   #4841
The light
Zadomowienie

Dziewczyny jeśli chodzi o depilację to mi swędzenia i podrażnienia minęły jak kupiłam lepsza maszynkę do golenia.

Okazuje się, ze ma to bardzo duże znaczenie. Wcześniej mi się wydawało, ze maszynka to maszynka i nie ma znaczenia. Teraz używam venus i rzeczywiście nie swędzi mnie skóra.

Wcześniej testowałam wilkinsony i bic dla kobiet. Venusy sa droższe ale naprawdę nie podrazniaja.

Drugi sposób o którym czytałam to posmarowane się męskim balsamem po goleniu. Też pomaga (oj jak darlam skórę z nóg na 2 dzień jak włosy odrastaly).
Ale jednak największa zmiana po lepszej maszynce była

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:09   #4842
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

ZAMÓWIŁAM WÓZEK.

Ladny!
Stary 2013-11-14, 13:10   #4843
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
pilotka86 mam kanape ale Tż jej nie lubi i śpimy na samym materacu do łóżka sypialnianego w lutym się wyprowadzamy to nie ma sensu kupować nowego , zresztą bardzo mi na nim wygodnie, chowam materac i mam dużo miejsca :P
Ale w nowym mieszkaniu będzie już wszystko jak trzeba może uda nam się wyprowadzić jeszcze przed porodem

Mam jakiś dobry humor dzisiaj leżę sobie jem ciastka brzuch mi faluje skacze i nie wiadomo co moja mała tam robi nagrałabym ale od miesiąca telefon w naprawię i nie mam czym :/
Twój facet ma rację, kanapy są beeeeee
a spanie na samym materacu na pewno wygodniejsze

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43712355]

Dzisiaj inaczej zastosowałam rogala i spałam jak nigdy!! Prawie do 11 i tylko z jednym wybudzeniem na toaletę! Jestem w szoku, dopiero zjadłam śniadanie a już pomidorówkę robię bo pół dnia minęło

Tak, tak robię. Siedzę i sobie czytam (ebooki) albo przeglądam fora, bo inaczej to nudno Normalnie nie cierpię kąpieli w wannie, bo nie ma co robić - dlatego zawsze do wanny wchodzę z mężem i telefonem
Przydałby się taki trzymak to smartfona
[/QUOTE]
no niezła jesteś
ale zaraz....mąż w wannie i nie ma co robić

jak inaczej zastosowałaś rogala????
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:12   #4844
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
ZAMÓWIŁAM WÓZEK.

Ładny

Jejuuuu marzy mi się zasiąść z jakimś kalorycznym ciachem (takim tiramisu np.) i dobrą kawą
Słodyczki żegnajcie!

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-14 o 13:13
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:14   #4845
selena85
Wtajemniczenie

Do mnie właśnie dotarł wieeeeeelki karton z wyprawką zamówioną na mamabebe.pl.
Rany, nie wiem od której strony zacząć do wypakowywać tyle tych pierdółek i wszystkiego

Ale przyznam, że miło było przyjąć taką przesyłkę, mimo, że 700zł poszłoooooo....

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
ja też nie miałam

piernikowe tematy mocno podrażniają moje zmysły, a że nie mam piernika pod ręką to wyłożyłam na talerz kilka ciasteczek korzennych i powideł śliwkowych i maczam sobie ciacha w powidłach i udaje, że jest fanie i że mam pycha piernika

ZAMÓWIŁAM WÓZEK.

I jaka łatwa do zapamiętania nazwa wózka Byleby nie była sugerująca humor maluszka po przejażdżce
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:18   #4846
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Zastanawiam się co do zakupów, pościel itd.
2 grudnia będzie dzień darmowej dostawy, i myślę.. czy w tedy by zakupów większych nie poczynić.. zamówić wszystko co potrzebne, z aptek itp.
Tylko zastanawia się czy to nie będzie już za późno...
trzeba wziąć po uwagę że w grudniu wszystkie przesyłki będą miały opóźnienie przez szał świąteczny.

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43712355]
Pokaż fotkę!! [/QUOTE]
http://allegro.pl/srednia-torba-wore...625865526.html o taka

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

a wy tak już o świętach a ja tak średnio lubię święta... lubie ten cały klimat z choinkami ozdobami itp... ale u mnie to nigdy jakoś rodzinnie nie było i może dlatego jakoś tak mi są one obojętne...
teraz to z mężem na kolacje wigilijną jeździmy do jego rodziców i w sumie tyle jeżeli chodzi o świętowanie, bo ja można powiedzieć że rodziny nie mam (mam brata ale on ma swoje życie i rzadko się widujemy. a mama w DPSie więc widuje ją jeszcze rzadziej) i zostaje mi tylko rodzina męża...
tylko że my oboje jesteśmy nie wierzący więc dla nas boże narodzenie to bardziej tradycyjna wspólna kolacja niż jakieś duchowe przeżycie...
Stary 2013-11-14, 13:19   #4847
Akkma
Zadomowienie

Ja pierdziele, namydliłam sobie wszystkie gary, a trochę ich było, chciałam spłukać, puszczam wodę, a tu bagno leci z kranu
Słyszę, że coś tam tłuką się po rurach, ale kurde nie mogli poczekać tych 20 min ?

Dobrze, że włosy zdążyłam umyć

Słodkie mamy nie polecam chleba żytnio-razowego z piekarni 'rybka'. Cukier skacze po nim w kosmos ;/

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-14 o 13:21
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:19   #4848
Roane
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Się dzisiaj obudziłam skoro świt, leżałam w łóżku i rozkoszowałam się byciem kopaną To się chyba staje moim ulubionym elementem dnia. Budzę się rano, czołgam się do toalety, wracam do łóżka, otulam się i czuję jak kopie, i tak mi błogo... Dzisiaj leżąc w takim błogostanie przysnęłam na moment, i śniło mi się że tak leżę z Mikołajem, i przebudziwszy się byłam zdziwiona że go nie ma. Normalnie łzy stanęły mi w oczach. Coraz realniejszy się dla mnie staje ten mój synuś.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Tylko strasznie mi się nie chce bo musze umyć włosy a mam długie i zawsze robiłam to nad wanną z pochyloną łepetyną w dół. Było wygodnie myć mi w ten sposób te swoje długie hairy i szybko szło. A teraz ani się nie zegnę, ani nie schylę żeby to zrobić a pod prysznicem jak trzymam ręce do góry to mnie bolą po chwili i te długie, mokre włosy kleją mi się do pleców i cycków i nie mogę sobie z nimi przy takim myciu na stojaka poradzić......

Buty też mi się już ciężko zakłada .....
Też często nad wanną myłam, albo pod prysznicem pochylona do przodu (mam włosy poniżej talii) a teraz nie dam rady się schylać, a nienawidzę jak mi się do pleców kleją

Cytat:
Mam tak samo, mogłabym spać non stop. W nocy nawet nie budzę się na siku.
Ja też się nie budzę, ale zwykle jak już się obudzę, to mam pęcherz taki pełny, że do łazienki idę w pół zgięta z bólu Już bym wolała chyba się budzić kilka razy.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witam
u mnie 2 stopnie na plusie
(...)
Ile? Ja dzisiaj w spodniach od dresu i t-shircie wywieszałam pranie na podwórku, tak ciepło było

Cytat:
Jak tylko się obudziłam, to Maly zaczął mnie kopać tak, ze brzuch mi falowal. Zdecydowanie wole tak niz kiedy muszę liczyć ruchy
A wieczorem mamy ostatnie zajęcia na szkole rodzenia
Ale fajnie! Ja jeszcze nie przyuważyłam żeby brzuch mi się ruszał

Cytat:
Mąż zdolniacha

Cytat:
dziewczyny a ja mam pytanko zupełnie nie ciążowe. Pierwszy raz w wigilie i święta będziemy z mężem tylko w dwójkę (małej nie liczę;p) i strasznie chciałabym żeby te święta były dla nas magiczne, ciepłe, żebym wspominała je po latach. I tu pytanie co zaserwowałybyście na wigilię, jakie placki albo ciasteczka. Chcę żeby moje mieszkanie pachniało świętami Macie jakieś propozycje? Na pewno zrobię barszcz z uszkami i planuję krokiety na kolację wigilijną. Ale oprócz jakichś dwóch potraw chciałabym coś tak typowo świątecznego obojetnie czy to danie czy placek. Jakieś aromatyczne i pyszne pomysły chodzą Wam po głowie?
Coś z migdałami, jakieś ciasteczka czy coś, i pierniczki. Pieczenie tego wypełni Ci dom zapachami Mój TŻ na przykłąd nie wyobraża sobie święt bez odsmażanych pierogów z kapustą i grzybami, jego babcia zawsze tak robiła, i dla niego to jest podstawowy element świąt. Może spróbuj wyczaić swojego TŻa ulubione żarcie świąteczne?
Stary 2013-11-14, 13:22   #4849
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja dziś spałam jak susel i wstałam tylko raz rano do toalety i pózniej spałam do 11 nareszcie udało mi sie odesłać ostatnie noce.

Ja dziś mam to trzecie ważne usg wiec poproszę o kciuki

za wizytę

my łóżeczko prawdopodobnie kupujemy takie: http://allegro.pl/klups-lozeczko-rad...666767375.html (przykładowa aukcja- bardziej chodziło mi o model)

Tż jest przekonany, ja trochę mniej (ale ja mam tak ze wszytskim, że się 500 razy zastanowię nim kupie, a jeśli chodzi o wybór dla Małej to już w ogóle)
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:26   #4850
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja pierdziele, namydliłam sobie wszystkie gary, a trochę ich było, chciałam spłukać, puszczam wodę, a tu bagno leci z kranu
Słyszę, że coś tam tłuką się po rurach, ale kurde nie mogli poczekać tych 20 min ?

Dobrze, że włosy zdążyłam umyć

Słodkie mamy nie polecam chleba żytnio-razowego z piekarni 'rybka'. Cukier skacze po nim w kosmos ;/
O rany, to maseczkę błotną można sobie u Ciebie zafundować - niczym w ekskluzywnym SPA

Co do chleba żytnio-razowego - POTWIERDZAM. A dzisiaj po grahamce na śniadanie miałam 122... ech a tylko połóweczkę tej bułki z wędliną i pomidorem zjadłam.
Stary 2013-11-14, 13:27   #4851
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

ooo to ja poproszę przepis!
Wszystko robisz tak jak na kotlety mielone i wkładasz surowe do parowaru na ok 40 min. i gotowe

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
oo super! wszystko na raz i masz spokój
um jakiego sprzedawcy kupowałaś??
co do dziwnych snów, od początku ciąży ciągle mam sny z moją pierwszą miłością i są mocno nieprzyzwoite

Nie kupiłam wszystkiego na raz. Wczoraj tylko dokupiłam to, co mi jeszcze brakowało. Parę postów wcześniej wkleiłam link z łóżeczkiem , jakie kupiłam i tego sprzedawcę mogę polecić
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 13:30   #4852
selena85
Wtajemniczenie

Widzę, że większość z nas ma problemy z myciem włosów nie mogąc się schylić/pochylić.
Zaraz dojdzie problem z nakładaniem butów - bo nogi ani to podnieść ani nic...
Przy tym problem z umyciem łydek (ja już go mam, podczas depilowania nóg również)

itd

itp

Stary 2013-11-14, 13:31   #4853
Le La
Zadomowienie

Dobra dziewczyny ja spadam po wyniki iiiiiiiii zamówić wózek, juuupii

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Stary 2013-11-14, 13:31   #4854
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie się dowiedziałam że play ma 30 dni maksymalnie na naprawę telefonu ja już czekam ponad i chyba pora napisać jakąś reklamacje może nie będę musiała płacić kolejnego rachunku
Może upewnij się czy te dni to robocze czy kalendarzowe Bo nawet jak sklep jest czynny 7 dni w tygodniu, to serwis i tak jest tylko pn-pt, i wtedy liczą się dni pracy serwisu. Walczyłam z nimi dwa lata temu, i tak mi właśnie odpowiedzieli, że za usterki sprzętu odpowiada producent który udziela gwarancji a nie operator telefoniczny, i że to producent ma tę swoją konkretną ilość dni. I w to nie wlicza się czas przesyłki do serwisu/z serwisu, bo serwisu to już nie obchodzi, oni mają swoją ilość dni na naprawę od dnia otrzymania sprzętu. Nieziemsko mnie wtedy wku***li, do tej pory jak se przypomnę to para mi z uszu idzie

Cytat:
ZAMÓWIŁAM WÓZEK.
Piękny kolor!
Stary 2013-11-14, 13:32   #4855
selena85
Wtajemniczenie

Akkma!: : ja Ci dam kotlety mielone cukrzyczko Ty moja po fachu! - toć nam nie wolno!
Stary 2013-11-14, 13:35   #4856
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Akkma!: : ja Ci dam kotlety mielone cukrzyczko Ty moja po fachu! - toć nam nie wolno!
A takich nie smazonych, tylko na parze tez Wam nie wolno????
Stary 2013-11-14, 13:35   #4857
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Jeny laski jak ja wam wspolczuje! Tyle wyrzeczen!
Stary 2013-11-14, 13:37   #4858
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

u mnie podobnie rano ostroznie z pieczywem.... uwaga teraz zjadłam naleśniki z pieczrkami w naszej wersji słodkie mamy dam znać
Stary 2013-11-14, 13:38   #4859
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
U nas zawsze piernik, makowiec, sernik i jakieś z kremem ciasto No i oczywiście pierniczki
Będę lepić wcześniej uszka i pierogi z kapustą i grzybami, po czym je zamrożę, no dużo barszczu obowiązkowo bo pijemy całe swieta, ryby w różnych zalewach, karp, jakies sałatki, koniecznie bigos z grzybami albo kapusta z grzybami, śledź hmm dużo tego, na pewno coś wymyślisz

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43712355]Dzień dobry
Lolitka dzięki za ten przepis!! Takiego mi smaku narobiłaś że muszę to zrobić. Proszę powiedz tylko, czy to jest łatwe? Nigdy nie robiłam piernika. Wiem że trzeba to zacząć wcześnie robić - kiedy jest najlepszy moment?
[/QUOTE]
To jest bardzo łatwy przepis
Ja dziś zarobię ciasto i odstawie a upiekę i przełożę powidłami 3 dni przed wigilią

Dopiero odeszłam od żelazka, a jeszcze nie skończyłam i już mam dosyć
U mnie gulaszowa od wczoraj na obiadek, zaraz sobie odgrzeję ale dziś będę uważać żeby się nie poparzyć jak wczoraj
Stary 2013-11-14, 13:38   #4860
nattalli
Rozeznanie

kurde dziewczyny narobiłam sobie smaka na urlop... sprawdzałam stronkę z norweskiego biura podróży z którego zawsze korzystamy i aż żal d...ę moją ściska. 15 grudnia jest wycieczka na Lanzarote w Hiszpanii za równowartość 500zł za osobę w cenie hotel, przelot, śniadanka i dojazdy z lotniska do hotelu. Boże jak ja bym pojechała a mąż pewnie będzie miał wolne wtedy akurat, problem w tym że to będzie ok 35 tygodnia ciąży więc nie ma szans nawet najmniejszych na wylot, glupia nie jestem żeby na końcówce na wyspy kanaryjskie uciekać... zachciało mi się sprawdzania last minute... pocieszam się tym że jak mała będzie miała już z pół roku to planujemy gdzieś z nią jechać może Madera albo Malta tak we wrześniu żeby upały już nie dokuczały no i na końcówkę sezonu jakoś zawsze lepiej.

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości