|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Chodze i płaczę, a to przez to że mojego męża tak jak przewidywałam nie ma w domu..ale miałam nadzieję że chociaż w dniu wyjścia ze szpitala będzie z nami.i tu się pomyliłam.Wyszłam ze szpitala i oczywiście TŻ od razu z powrotem do pracy, wrócił po 21...i tak codziennie.Dziś mi obiecał że cały dzień spędzi z nami...jest w pracy. Czuję się sama, opuszczona, niby się stara robi zakupy, w nocy chce się małą zająć ale co..przecież to mało..nie zaznałam żadnej opieki po porodzie..nic.
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
ktosiula- tak myslalam, ale lakarz odradzal a po za tym mam trudnosci w poruszaniu sie przez to spojenie lonowe daja mi 4 razy paracetamol dziennie, duzo leze. a w domu nie byloby to mozliwe, tak sobie mysle ze dla dobra dziecka zostane, a nie chce sobie pogorszyc bo jak rozejscie przez moj wypis bedzie wieksze to po porodzie bede w gipsie lub tez bede miala cc, wiesz w domu jest co robic przy mojej trojcy
|
#483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#484 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już niedługo, a może malutka się pospieszy? ![]() Oby Cię żadna bakteria nie dopadła! A ile lat mają Twoje dzieciaki?? Cytat:
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
#486 |
|
Rozeznanie
|
Miki, Antibia, Basia gratulacje ogromne!!!
Antibia to mały zrobił psikusa, mąż dał radę być przy porodzie? |
|
|
|
#487 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wit D ja podaje Polska Bobik D . Bo jak zapytalam polozna to mi powiedziala ; Chcesz to podawaj Gratulacje Cytat:
Bo ja odkladam plany na przyszlosc , poki co mi wystarczy :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a masz kogoś kto mógłby Cię odwiedzać? Wiem że cięzko tak, sama miałam cięzkie dni jak tż poszedł do pracy a jednak wcześniej kilka dni był w domu, tylko 4 dni ale zawsze coś. Cytat:
![]() mamuśki jak u Was z odwiedzinami rodzinki/znajomych? Ja na początku to wręcz sama dzwoniłam do przyjaciółki kiedy w końcu przyjedzie bo mi było nudno w domu, a teraz się zaczynają odwiedziny rodzinki i juz mi to bokiem wychodzi, do tego jak na złość wszyscy chcą przyjeżdżać pod wieczór, albo w weekend a pod wieczór jak tż przychodzi z pracy po 12 godzinach to serio chcielibyśmy po prostu mieć spokój a nie siedzieć przy kawie i gadac o dupie marynie
|
||||
|
|
|
#489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy mi się wydaje czy kolejny ekspresowy porodzik ? Gratulacje ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby Majeczce szybko przeszły problemy z brzuszkiem.U nas poszło 5 pampersów od 9 do 11:30
|
|||
|
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a moja też taka przylepa, przetrwaj jeszcze chwilę, będzie chociaż trochę lepiej, na początku też Hani nie można było odłożyć do łóżeczka, ciągle tylko przy mnie, nawet nikt inny nie mógł być, ale z czasem jest zdecydowanie lepiej, Natalcia się pewnie zagubiona czuje sama w takim wielkim łóżeczku, sama pisałas, że w gondolce już jej lepiej, może trochę ogranicz jej przestrzeń póki co, niech nawet w wózku sobie śpi np. no i chyba swojej sprawie jakies nosidło gdzie na leząco można, bo chusty się boję jakoś |
|
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba widzialam taki w polskim sklepie.. Narazie zamowilam Welede I zobaczymy. Planujesz urodzic kolejny raz ? ;D Boziu ona mi sie tak wywija dzis ze serce mi peka ;( nie płacze bardzo wiec to chyba nie kolka , ale prezy sie I marudzi. Burczy jej w brzuchu strasznie, wszystko bulgocze a baczka jej sie uda puscic po wielkim wysilku ;( tak mi jej szkoda. Moze wyciagnac te krople? Ja wczoraj prawie nic nie jadlam . Gotowanego kurczaka I chleb z poledwica z indyka. Odstawilam koper. Dzis chyba do niego wroce. Od dwoch dni nie podaje tez witD . Juz nie wiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
o kucze duuzo tych kupek. A dawałas osttanio coś na brzuszek?
proszę bo ja ciebie lubię Cytat:
ide robić obiad i poprasować troszke może
|
|
|
|
|
#493 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdziłam. nic nie ma. znajomi mówią że nie podzadzą. nie wiem, czy to jest az tak konieczne? na wykladach w szkole rodzenia mówili o tej witaminie. ale nic konkretnego. powiedzieli że część rodziców podaje, a część nie. nie za wiele to informacji.
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-11-14 o 14:17 |
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do malej to moze sprobuj z koszem, moze moglabys od kogos pozyczyc albo kupic tanio na tablicy?Majka w lozeczku I w wozku w Domu nie zasnie ale do kosza ja odkladam I spi , w nocy przedewszystkim . Tak jak dziewczyny pisza moze potrzebuje ciasniej? Co do kosza to nam sie chyba zaraz szykuje przeprowadzka do lozeczka. Jak myslicie ile jej zajmie urosnac tyle zeby do kosza sie juz nie zmiescic? ImageUploadedByWizaz Forum1384435090.009559.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaśkowi nic na brzuszek nie podawałam, wczoraj jedynie wypił dość sporo koperku dziś mu nie podawałam bo od rana bulgocze w brzuszku i kupka jedna za drugą ![]() Moja mama jest dzisiaj w pracy z moją teściową i z całego serca jej współczuję. Śmiała się ze mnie jak zadzwoniłam i z głośnym śmiechem zapytałam jak tam ze swatową i jak usłyszała ode mnie że moja teściowa jest ☠☠☠☠☠☠☠nięta ![]() Oczywiście nie obyło się bez awantury na wstępie którą wywołała... MOJA TEŚCIOWA (no bo którz by inny )Ale może zacznę od początku. Jak kupowaliśmy wózek Jaśkowi to moja mama pożyczyła nam na niego pieniądze a później machnęła ręką i powiedziała żebyśmy jej nie oddawali. Ostatnio pisałam Wam że koleżanka była ze swoim chłopakiem u Damiana i zadzwoniła do mnie że przywiezie mi wózek to pójdziemy na spacer skoro jestem u rodziców. Nie kazałam jej tego wózka brać, nawet powiedziałam że jak będę chciała to pojadę po niego sama ale ona się uparła i Damianowi mówiła o wózku. Damian poszedł do pokoju obok kuchni po wózek a teściowa z krzykiem że żadnego wózka ma nie dawać i jakieś pretensje do mojej mamy ma o to... Co jej do tego ? Przecież po pierwsze to wózek kupiła moja mama a ona nawet złotówki nie dała a po drugie nawet gdyby coś nie pasowało że ktoś wózek zabiera to się powinien mój TŻ oburzać a nie ta głupia psita :/. Jak TŻ przyjechał w przerwie to delikatnie poruszyłam temat, wkurzył się niesamowicie i powiedział że jak tylko wróci to zrobi jej awanturę bo nie może być tak że ona nam się będzie wpierdzielać w coś co jej w ogóle nie dotyczy. Przy okazji dzisiaj moi rodzice przyjadą wyjaśnić wszystko bo się tak porobiło że z kłótni mojej i Damiana wynikła kłótnia która dotyczy mnie, Damiana, moich rodziców i teściowej - żeby nie było kolejnych niedomówień spotkamy się wszyscy razem i sobie wszystko z teściową wyjaśnimy. Przecież nie może być tak że ona całe życie o wszystko będzie miała pretensje do mnie i moich rodziców. Serio to głupie babsko kiedyś uszkodzę bo moja cierpliwość się kończy |
|
|
|
|
#497 |
|
Rozeznanie
|
Jestem jeszcze na sali porodowej mały 59 cm 4160g ja trochę krwawilam ale taki mi leki.ogólnie miała być już cesarka ale dzięki wspaniałej położonej udało się
skurcze dostałam od razu co 5 min więc poszłam do szpitala najbliżej a tam już 8 cm rozwarcie więc dobrze ze nie jechałam daleko.słaba jestem ale szczęśliwaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#498 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kup...to moja non stop wali kupale ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Jesteś bardzo dzielna |
||
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za to, żeby rozmowa poszła w dobrą strone i żeby wszystko zostało wyjaśnione. na dobrą sprawę, moim zdaniem, to mieszkanie z teściową, prędzej czy później będzie przyczyna masy kłopotów. taka już chyba natura tej psitki. no i tak bywa najczęściej, jak mieszka się z rodzicami jednej ze stron. zawsze "coś"...
|
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno troche z Ciebie "zejdzie" jak hormony się wyciszą. na pewno TŻ chciałby przy Was być, ale praca, założe się że gdyby miał wybór, byłoby inaczej
|
|
#503 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żałuje ze przed porodem nie gadaliśmy o BB, teraz widzę ile błedów, zrobiłam, dlatego teraz mówie co mi nie leży. Pogadaj z męzem na temat BB i pomocy. Bo jeśli tego nie zrobisz to lepiej nie będzie. Uwierz mi. Wybuchniesz.
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja jestem głupia
Dlaczego ja go od razu o pomoc nie poprosiłam
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie on pracuje,ze nie mogl wolnego zalatwic? nie wyobrażam sobie tego i kolejne porody się posypaly! Gratulacje podwójne dla Basi mala wypina mi dupkę, smieszne ksztaly przybiera ten mój buń ![]() torba już spakowana, mogę rodzić |
|
|
|
|
#506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się że będzie ciężko przełknąć jej fakt że ma nie komentować pewnych spraw i sie nimi nie interesować. no i złote recepty na wszystko. gdyby to o mnie chodziło, myślałabym teraz żeby siąść, rozmawiać, rozmwiać i ustalać. a jak to skutku nie przyniesie, to zaczęłabym się zastanawiać nad wyprowadzką. bo z mojego doświadczenia wiem, jak ciężko może być z taką mamą/teściową pod 1 dachem.
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porozmawiaj z nim koniecznie.trzymam kciuki,zeby się poukladalo |
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Miki, Antibia, Basia - GRATULUJĘ!!
Ja znowu z doskoku, wybaczcie, ale sprzątam, piorę, odciągam pokrm, karmię i tulę jednocześnie ![]() Mam pytanie do mamuś: jak Wam dziecko śpi, to wybudzacie do przebrania, czy czekacie, aż sie zbudzi? MIłunio budzi sie sam co 3h na karmienie. I wtedy go przebieram najpierw. W szpitalu mówili, żeby częściej nie przebierać/ ie wybudzać. NO ale nie wiem, może powinnam jednak? TYlko on po wybudzeniu na przebranie- nie zaśnie... |
|
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam prośbę, leżałam w szpitalu i widziałam że któraś z Was zrobiła taki fajny spis co po kolei się załatwia z formalności...czy mogłaby któraś mi to przesłać na pw?
Zagubiłam się w gąśzczu postów a nie mam jak teraz go doszukać..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Trzymam kciuki za cycolenie i za wszystko! 
Chodze i płaczę, a to przez to że mojego męża tak jak przewidywałam nie ma w domu..ale miałam nadzieję że chociaż w dniu wyjścia ze szpitala będzie z nami.i tu się pomyliłam.Wyszłam ze szpitala i oczywiście TŻ od razu z powrotem do pracy, wrócił po 21...i tak codziennie.Dziś mi obiecał że cały dzień spędzi z nami...jest w pracy. Czuję się sama, opuszczona, niby się stara robi zakupy, w nocy chce się małą zająć ale co..przecież to mało..nie zaznałam żadnej opieki po porodzie..nic.

Już niedługo, a może malutka się pospieszy? 
klask i:
.

Ślub 25.08.2012
Zagubiłam się w gąśzczu postów a nie mam jak teraz go doszukać..