|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Rozumiem, żeby nie prowadzic dziecka tam gdzie jest ktos ewidentnie chory, ale unikanie zakupow to wg mnie przesada. |
||
|
|
|
#4142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Natala, ja nie zachodzę z małym do sklepów My też zielony zestaw Cytat:
![]() A ja wciąż czekam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Sprawdziłam: zamówienie w Gemini złożyłam 8.11 po godz. 22, ma status wysłane, a ja jeszcze nie dostałam... Kurde, Bobik się kończy i mój płyn do soczewek
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co zamawiacie w gemini? Moze mnie oswieci ze o czyms zapomnialam jak napiszecie
acha i wiem ze pytanie padalo milion razy ale jakie leki na problemy natury dupnej polecacie?![]() Nadrobie dopiero hak na kompa siade bo dzis kongo bongo mam. Do Anelki dzis pediatre do domu zamawialam. We wtorek szczepienie mialo byc i mam o tydzien przeniesc przez ten katar. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4144 |
|
dryfuję słowami
|
Wynik testu na krew utajoną dodatni
![]() Nie wiem o czym to może świadczyć przy diagnozie, ale nie brzmi to dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia co do pieluch to w lidlu bylo 186 w paczce a cerfie sa po 150 wiec w lidlu w przeliczeniu wychodzilo taniej. Pieluchy 3 jak wychodza mniej niz 0,50 to dobra cena porownujac do ceny regularnej w mniejszych sklepach.
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy idziecie do lekarza?
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś jeszcze propozycje tytułów? Bo bym sondę założyła
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj apteka gemini wysłała wiadomość o 21 że wysłali. Dziewczyny martwie się Od kilku dni zauważyłam, że Filip nie chce mi podnosić głowy gdy leży na brzuchu. Wcześniej podnosił, zmieniał sobie strony na lewo czy prawo. A teraz nic. Martwi mnie tym bardziej, że on ma już 12 tygodni. Teraz powinien już podnosić tłów. Nie wiem, czy jest taki słaby, czy może za dużo waży, czy ma jakieś za słabe napięcie, czy jest po prostu leniwy. Wizyte u pediatry mam za 3 tygodnie. Nie wiem czy nie iść gdzieś prywatnie, bo mnie to na prawdę niepokoi. Chyba, że wiecie coś w tym temacie? |
|
|
|
|
#4149 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4150 |
|
dryfuję słowami
|
Nie wiem.
Mam do babki dzwonić z wynikami. Tylko nie ma jeszcze posiewu. Będzie we wtorek albo w środę. I jutro o 18h ma USG jamy brzusznej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaika - ja normalnie mocze uszy w kapieli. moze gdybym miala przeciagi to bym pomysklala bardziej nadrobie pozniej, dopiero ze spaceru (tak tak..) wrocilismy |
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
No coz w lidlu to ja juz z mloda bylam w dniu wyjscia ze szpitala. No ale z musu tak jak i z musu chodze codziennie.
Nikt mi nie odp na poprzedniego posta ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodzę z Mikim na zakupy
np w lidlu, kaufie, biedrze czy hm często bywamy Baja ja jeszcze nie zamawiałam, ale Ty Enfamil podajesz? bo tam jest za 39zł
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-14 o 19:21 |
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Procto-glyvenol jeśli o to chodzi
|
|
|
#4155 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie zmarzliscie?U mnie dziś Ada została w domu, bo ma brzydki kaszel, Iga dała popalić- cały czas na cycu, więc chylę czoła mamom,które mają dwójkę w domu, nie wiem jak bym to zniosła na dłuższą mete Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiałam czy kąpać po szczepieniu. Nie miała gorączki wiec kąpiel była żeby nie zachwiać rutyny. Nie zaszkodziła . Śpi nam po kąpieli i szamanku conajmniej 6h. Budze ją po tym czasie bo z cyców cieknie a pewnie spałaby dłużej.
Pytańko. Czym myjecie pupę po kupce? Ja wodą ciepłą z mydłem i płatkami kosmet. Kindii Cleanic. Dość drogie są i szybko schodzą. Macie lepszy pomysł czego używać? Czasem chusteczki nawilżone moczę w ciepłej wodzie i myje małą. |
|
|
|
#4157 | |||
|
Rozeznanie
|
Zuzia skończyła dziś 8 tygodni
i byliśmy się ważyć i waży 4650 czyli od ostatniego tyg przybrała 200 gram. Musiałam iść skontrolować jej wagę bo ostatnio słabo przybierała, ale nadrobiła wszystkoCytat:
Cytat:
Moja Mama pracuje w przychodni i właśnie szczepi dzieci i o tym altacecie mówiła i że jak by gorączkowała to mogę jej dać nurofen, tylko dawkę trzeba obliczyć bo tam od 5 kg jest dopiero. Bo w aptece od 6 tyg. nic nie mieli![]() Cytat:
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Mozna przy kp? Ja biore cyclo3fort i jest juz duzo lepiej ale to do lykania a chcialabym dziady jeszcze doleczyc miejscowo
|
|
|
|
#4159 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny bo mi się przypomniało!
Dostałyście w szpitalu 2 pudełka różowe i niebieskie? I tam w jednym był kupon na darmową fotoksiążkę, tylko za wysyłkę się płaci. Korzystała już któraś z tego?? Warto??
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do mam używających medelę electric lub inne laktatory...
Czy wam się wsysa dużo sutka do środka? Macie po tym większejakby napuchnięte sutki? Boli czasami? |
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4162 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a pepti widzialam ze chyba jest tylko ten 90 ml?Cytat:
Cytat:
zadzialam od geby i od dupy stronydzis pierwszy raz jestem naprawde zmeczona od kiedy urodzila sie Amelka. mloda przez caly dzien spala tylko 2 h ewidentnie katar ja cholernie meczy do tego charczy wiec dzis zorganizowalam pediatre na wizyte domowa. glownie chodzilo mi o to zeby ja osluchala czy nie schodzi na oskrzela, przez to jej serducho musze byc na bacznosci. na szczescie ok, no ale katar do gardla splywa. w sumie sie lekarka zagubila z lekka, bo co ona zaczynala mowic to ja konczylam stwierdzeniem ze mloda juz to dostaje wiec pomyslow jej zbraklo na cos nowego odnosnie i karmienia i kataru no i Blanka jest cholernie zazdrosna o moja mame,robi wszystko zeby nawet na Amelie nie spojrzala meczace bo popisowka jest ogromna. marze juz o tym zeby wrocic do domu, do naszego normalnego stalego rytmu mimo ze u mamusi najlepiej ![]() a w ogole czemu rozmyslacie czy kapac po szczepieniu czy nie? woda szczepionke wyplucze? |
||||
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, prawie codziennie spacerujemy jak artur konczy przedszkole a to i o 17:30 sie zdarza.
Cytat:
u nas przy kindze byly lekkie obrzeki i w kapieli dotyk moj ja bolal z tego co pamietam. ale i tak bym kapala |
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Bajka ja zawsze Linomag kilka sztuk, bo u nas tego schodzi
![]() Herbatki też zamawiam dla siebie, Bio Gaię ostatnio, Contractubex na bliznę,ostatnio Emolium na ciemieniuchę, dla męża jakieś gripexy i ibupromy,wit d+k,sól fizjologiczną...i nie pamiętam ![]() Cytat:
U mnie tak samo.
|
|
#4166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jasiek to dzis innne dziecko odsypia wczorajsza noc i spi bardzo ładnie w dzień ciekawe co bedzie w nocy![]() aa i tuz przed kąpielą zrobił zielona kupke ( zawsze były musztardowe) czy to jeszcze w normie??? ![]()
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używałam, bo dziady mi żyć nie dawały, a podobno jeśli się nie przekracza zalecanych dawek, to można ![]() Można w ciąży od 4 m-ca (wg lekarza i farmaceutki), a gdzieniegdzie piszą, że nie wolno, więc wiesz... Cytat:
![]() Ale na razie nie zamawiam więcej, bo nie wiem, co w poniedziałek lekarz powie
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-11-14 o 20:32 |
||
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam, ale nie bolaly. |
|
|
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pampersy już chyba z 4 rodzaje 1 u nas były i wszystko ok. Chusteczki tak samo. mamy paszport dla małego, zrobiliśmy trochę zakupów w Primarku. reszta w K.
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odppowiedzi odnośnie laktatora. Czyli wszystko w normie.
Kurcze u mnie dopiero pierwszy dzień antybiotyku i odstawienia a już mam dość mały myślałam że będzie super spał po mm i trochę odetchnę a tu nie ma ... Wydaje się być ciągle głodny, stęka i szuka cyca. Nie chce sam spać prawie... Ja jak myslę o ściąganiu to aż chora jestem a muszę to co 3h robić... a tu jeszcze 4-6 dni takiej zabawy. Luuuudzie i jeszcze się koszmarnie czuję...Bajka, współczuję glutów u małej jak sobie przypomnę jak mój mały się męczył to dramat.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

Moja corciama 6 tyg a ja wciaz jej zakladam pampersy 1,bo mi sie wydaja wciaz dobre
Kurde, Bobik się kończy i mój płyn do soczewek
acha i wiem ze pytanie padalo milion razy ale jakie leki na problemy natury dupnej polecacie?

oby tylko nie było żadnej reakcji negatywnej...
zadzialam od geby i od dupy strony

i jeszcze się koszmarnie czuję...