|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
|
|
|
|
#572 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mya, ale Uli nie będą interesowały na razie zabawki więc możesz się wstrzymać z kupnem ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Córka tacie przekazana ide sie kąpać. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- jaki słodki
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#576 |
|
Wtajemniczenie
|
poszła kuuuuuupa
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Witam się w 35 tc, mało pisze ale was podczytuje na okrągło
u mnie dobrze, czuje się świetnie jak na razie, wyniki też super, nie wiem jak ja daje rade bo sama siebie podziwiam, na tym etapie ciągle w rozjazdach (tylko już znacznie mniejszych niż wcześniej) i jeszcze druga firme zakładam podysłam fajny artykul do przeczytania o PROGRAMOWANIU WĘWNATRZMACICZNYM - http://www.imed.pl/index.php?PAGE=te...eturn =archives dzisiaj znalazłam go przez przypadek a jeszcze przed ciążą wspominał mi o tym mój gin który do ciąży mnie przygotowywal ściskam was mocno
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
słoodziak
No u nas żywa odpada, bo mamy goldena i nie chcę aby igiełki pozjadala, a je wszystko co na podłodze... |
|
|
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia,Antibia GRATULACJE!!!
![]() A ja mam dzisiaj sam na sam z Filipkiem.Tż na szkoleniu,a Lila śpi u babci.Przynajmniej się rano wyśpię,bo mnie zawsze Lila budziła ok.7.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cudny Uwielbiałam swoją pupę, była idealnie odstająca..a teraz jest płaska i zwisająca..nie poznaje swojego ciała..
|
|
|
|
|
#583 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj ma ostatnio taki kazdy dzien- tylko na rece
![]() lineczka-karmisz tylko piersia czy dokarmiasz? |
|
|
|
#584 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie. Waga małej w 38+1 to 2250 ale lekarka powiedziała że jest na pewno większa bo ma długą kość udową więc pewnie będzie długa ale chuda. Ogłosiła koniec celibatu i możemy małej powoli sugerować wyjście. Mogę też już chodzić i nie musze leżeć. Szyjka mięciutka ale rozwarcia brak więc mam zaproszenie za 2 tygodnie /wizyta 28.11 g 17.oo/ L4 mam do 4 grudnia a jak nie urodzę do tego czasu to 5.12 mam skierowanie do szpitala.
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#587 | ||
|
Rozeznanie
|
Margot:
za jutrzejsze wyjście i żeby mały zechciał cyca ![]() aksbarg żeby ruszyło!ryba co za baba z Tobą rozmawiała przez telefon Sprawdzić się jej nie chciało czy co??Fajnie, że w końcu bezpłatnie będziecie mieć, zawsze parę groszy w kieszeni Oj, to się przedźwigałaś, oby przeszło, masz jakąś maść rozgrzewającą czy na kontuzje? Zawsze nóżkę posmarować możesz. Swoją drogą co to za szyny i czemu nie można obok nich jechać? Ja chyba nie widziałam czegoś takiego domiijak tam Jasio? dodzwoniłaś się do lekarki? O jak się śmieje do krówki za rozmowęlineczka za wagę Nelci i Twoja też Co Ty chcesz-9 dni od porodu a Ty masz 9 kilo na minusie ![]() Może się mleczarnia rozkręca ![]() metkaa ale Ty masz termin za miesiąc! Poczekaj jeszcze chwilę Mya pewnie, że weź torbę Najwyżej się przejedzie.Cytat:
Tak więc się szykuj ![]() Antibia86 Patryczek Cytat:
A wczoraj jak leżałam to tak się wyciągnął do góry, że się tż śmiał, że chyba w kucki siedzi głową centralnie pod moim pępkiem, zdjęcia nie zdążyliśmy zrobić oczywiście ![]() Messsuah za tydzień Super, że masz się dobrze, oby tak do końca! Odzywaj się częściej ![]() Newtrend za wizytę ![]() To co, dziś wykorzystujesz męża?
|
|
#588 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Antibia Patryk słodki!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to faktycznie będzie okruszynka dla mojego okruszka
|
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jak rozmowa u Domi..
|
|
|
|
#591 |
|
Rozeznanie
|
o jacie ale słodziak!!!
Powiem wam że już nie mogę patrzeć na zdjęcia waszych pociech, bo się rozklejam. Tak bardzo chciałabym już tulić Małego do siebie Newtrend to czas działać My nie możemy, bo od skurczów które miałam na samym początku listopada zrobiło mi się rozwarcie. Kyte mam nadzieję, że dojdą do porozumienia i chociaż trochę polepszą się stosunki między nimi, bo naprawdę mają nieciekawą sytuację
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() Tradycyjnie gratulacje dla nowych mamuś!!! ![]() Mój komputer nadal w naprawie, mam nadzieję, że szybko mi go oddadzą
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
Niech już będzie rano
Ostatnio jak zje, śpi twardo i ją odkładam to śpi, a po 3- 5 minutach się wybudza i tak się kręci, kręci, stęka i zasypia po jakiś 20 minutach
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. dzwoniła do mnie mama i mówi : dwa dni nie widziałam tego bąbla a już tęsknie, i sie popłakała Boooożeeeeeeee jak ona to przeżyje
|
|
#596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Znów mnie dopadł lęk przed porodem... Nie oglądam więcej Porodówki...
|
|
|
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
Eh, powiedzcie mi czy oprócz ciężkiej końcówki ciąży, rodzina musi jeszcze dokładać masę nerwów i stresów?! Przepraszam, ale mam potrzebę się wyżalić bo już siły nie mam na to co się dzieje dookoła mnie. Całą ciążę zamiast zająć się sobą, swoimi sprawami i w ogóle żyć własnym życiem, ja cały czas martwię się, stresuje, po prostu kłębek nerwów jestem, przez moją rodzinę która od początku roku boryka się z masakrycznymi problemami spowodowanymi przez moją siostrę (szkoda gadać, nikt się nie spodziewał że ona nam wszystkim taki numer wywinie i że będą takie kłopoty). Także od początku roku zamiast odkładać na rzeczy dla Małego, na ślub, to ja oddawałam całą swoją pensję moim rodzicom. Żyłam tylko z pieniędzy mojego (jeszcze wtedy) narzeczonego, za ślub, przyjęcie i w ogóle rzeczy do ślubu sama sobie zapłaciłam (wiedziałam że nie ma co brać pieniędzy od rodziców skoro ich nie mają i skoro ja im swoje oddaję). Po ślubie też część pieniędzy, które dostaliśmy z tż oddałam, ale pensję już brałam dla siebie. Oczywiście jakąś tam część co miesiąc im daję. Teraz pod koniec ciąży też okazuje się że jest jeszcze gorzej, że znów potrzebują mojej pomocy. Dziś zadzwoniłam do mamy i mówię że nie mam ochoty rozmawiać o tym teraz, nie czuję się na siłach, powiedziałam co myślę o tym czego ode mnie oczekują to się wszyscy na mnie obrazili. Nawet nie wiecie jak okropnie źle mi się zrobiło, jestem tak załamana psychicznie i tą końcówką ciąży i tą sytuacją rodzinną, że chciałabym by już Mały był po drugiej stronie brzuszka. Nie pomyślcie sobie źle o mojej rodzicach, bo oni naprawdę kiedy jest potrzeba to zawsze pomogą i będą wspierać, ale przez to co moja siostra zrobiła wszystko się zmieniło diametralnie. Kocham ich, ale chciałabym by oni w końcu zaczęli trzeźwo myśleć o tej sytuacji a nie jeszcze się bardziej pogrążać, do tego psychicznie mogli by mnie oszczędzić. Dobra bo się rozpisałam, ale potrzebowałam tego, naprawdę, bo to już jest dla mnie za wiele w tym momencie, co innego jakbym nie była w ciąży i nie oczekiwała teraz na przyjście na świat mojego dziecka. eh, cała jestem w nerwach. Niech ten mój Szkrab zrobi mi prezent i jutro wyjdzie na świat
(hehe, a dopiero co się z tżtem śmiałam że od początku ciąży mam przeczucie że Mały urodzi się między 14 a 16 listopada:P)Sorki że tak chaotycznie, ale po prostu zdenerwowana jestem od wczoraj. Mya ja nie oglądam takich rzeczy bo dla mnie to takie stresujące jest, wolę pójść z wiedzą taką jaką posiadam z książek i opisów porodów naszych dziewczyn
killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-11-14 o 22:29 |
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, może oni nie zdają sobie sprawy jak to psychicznie wykańcza - przez ciąże też inaczej się wszystko odbiera, a oni też pewnie zdenerwowani całą sytuacją... Ale podziwiam Cie, że tak im pomagasz oddając całą pensje
|
|
|
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu cisza
![]() Mam info od Basi "Gratulacje dla wszystkich mam My czujemy się całkiem dobrze, brzuch boli ale to wiadomo po cięciu. Wszyscy skaczą wokół mnie, bo i bliźniaki ale też i moja lekarka kazała o mnie dbać. Personel idealny, nie mogę się do niczego przyczepić. Udało mi się przystawić małego chyba na 15 minut i mleczko mu się aż wylewało z ust, wszyscy bardzo zadowoleni że chcę karmić piersią i mówią że mały bardzo ładnie się przystawił. Mała spała i jeszcze nie próbowaliśmy karmić Pozdrowienia dla wszystkich!"Rybko ja już nie będę komentować Twoich proroczych snów ![]() Oby wszystkie dzieciaczki dziś Wam ładnie nocki przespały ![]() Zuziak Nie wiem jak skomentować sytuację, nawet nie chodzi o pieniądze, bo wiadomo, że chcesz rodzicom pomóc(swoją drogą dla siostry skoro tak namąciła), choć przecież Wy też potrzebujecie dla malucha. Bardziej o podejście- dziecko na wylocie, a rodzinka zamiast Cię wspierać i się Tobą zająć to ma wymagania i brakuje im zrozumienia Szkrabie, zrób mamie prezent ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Koala ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- dobranoc dziewczynki, idę spać bo mi się oczy kleją
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

a raczej jakieś przedpotopowe - jak wszystko w tym mieszkaniu... Ale teraz jakoś inaczej odczuwam święta, zazwyczaj nie czułam atmosfery, bo my to rodzinni jesteśmy, ale jak przeprowadziłam sie do tż i tu wszystko takie sztuczne i fałszywe to jakoś inaczej to odczuwam. A teraz po remoncie, gdy ten dom zacznę traktować jak DOM, a nie akademik czy mieszkanie studenkie to jakos inaczej to odczuwam, czuję się jakos rodzinnie
lecę kupić
już się boje jaka będzie nocka

Sprawdzić się jej nie chciało czy co??

Wiesz, może oni nie zdają sobie sprawy jak to psychicznie wykańcza - przez ciąże też inaczej się wszystko odbiera, a oni też pewnie zdenerwowani całą sytuacją... Ale podziwiam Cie, że tak im pomagasz oddając całą pensje