|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masochistki - nasz świat BDSM
Zimno i ja to dwa inne światy, chyba bym wolała dostać kijem bejsbolowym niż zimnym prysznicem
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;43718977]to byłaby sama przyjemność
czyżby? szczękanie Twoich zębów byłoby słychać z daleka
|
|
|
|
#4683 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;43719502]Patka, ja bym dla Ciebie mogła szczękać nie tylko zębami ale i wargami (dolnymi).[/QUOTE]
Wszystkie zimnowodne, lodowe i woskowe tortury świata dla Ciebie niewyżyta suko
|
|
|
|
#4685 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Raczkowanie
|
To zaczyna zachodzić pod jakiś cyber seks
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Z jednej strony nie chcę zapeszać z drugiej... światełko w trójkątowym tunelu;D trafiliśmy na świetną dziewczynę pasującą nam obojgu, zobaczymy na ile ona byłaby zainteresowana podobną propozycją. Jako wielbicielka rudo-ciemnowłosych wyrazistych klepsydr nigdy nie sądziłam, że tak bez reszty pochłonie mnie i zachwyci eteryczna prawie anorektyczna blondynka;D
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za Wasze ménage à trois
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
przyda się
niech się nam tylko łania nie spłoszy i nie ucieknie, bo poza ewentualną kochanką stracilibyśmy najlepszą od lat modelkę:p
|
|
|
|
#4691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niezależnie czy mówimy o samym siedzeniu, czy też czymś bardziej wyszukanym. Eh ta monogamia... Przypomniał mi się kawał: Maryna i chłopaki szli po dwóch stronach rzeki. -Maryna chodz do nas -nie ide -chodz -nie ide bo mnie zgwalcicie -nie zgwałcimy, obiecujemy -to po co ja tam bede szła? Hibiku- my też taka chcemy ale niestety ciężko znaleźć...Chyba zostanę fotoziutkiem to może cos upolujemy:p |
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hibiku powodzenia ![]() juz dzis juz dzis sesyjka ... a jakie boskie wdzianko kupilam jako niespodzianke dla Pana meza mmmmm
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do modelki - jestem grafikiem komputerowym(od jakiegoś czasu głównie robię za retuszera) i ilustratorem z zawodu, mój Pan z kolei hobbystycznie zajmuje się fotografią... więc w sumie nasza nowa modelinka nadaje się do wszystkiego(ba, chce pozować do wszystkiego!);p trafiło się ładne miejsce więc jak w weekend powstaną zdjęcia, może się na priv czymś pochwalę. Ale z góry mówię, że a. nic ostrego;p raczej szeroko pojęte retro-vintage-historycyzm + różne dziwne tworki. b. to naprawdę będzie poziom amatorski;p A co do zostawania fotoziutkiem... wiem, że to pomysł-żart, ale znam niestety masę ludzi traktujących temat fotografowania jako okazję do pooglądania cycków. Znam też takich co chcą nie tylko oglądać, ale się do tego otwarcie nie przyznają... i dzięki nim modelki później unikają współpracy i są wobec każdego szalenie podejrzliwe, a to nikomu nie służy. Stanowczo nie znoszę creepy photographerów. Dlatego teraz tak kombinujemy i czaimy się, by bezboleśnie z współpracy przejść do ew. etapu czegoś mniej grzecznego, by jednak nie palić za sobą mostów i nie niszczyć rynku. traktowanie modelek jako obiektów seksualnych jest straszne(w sensie otwarcie, tak by nie dać modelce tego odczuć, to jasne że w domu oglądając zdjęcia przeżywa się, którą by się przeleciało;p)... jeśli chce się to robić, najpierw trzeba przejść na ten prywatny etap relacji i wtedy kombinować - z dziewczyną, a nie modelką. |
|
|
|
|
#4695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale niestety niektóre pomysly musze sobie wybić z głowy przez zapalenie pęcherza ciągłe.. ehh podeslij na pw filmik z Pippi
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde ciezko sie pozowalo ale napewno bym powtorzyla gdyby nadazyla sie okazja
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego ciężko? Pozowałaś mężowi czy obcemu fotografowi? A jeżeli tak, to fotograf był "creepy" czy normalny facet? Wstydziłaś się, krępowałaś, myślałaś o tym jak wypadniesz?
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Pozowalam fotografowi, normalny facet. Robilam z nim sesje i w zamian za moja prace w wykonaniu makijazu na modelkach zaproponowal mi ze mi zrobi sesje a ze chcialam od dawna taka rozbierana to sie zgodzil, byl to mlody chlopak. Wstydzilam sie jedynie mojego ciala.
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Wstyd przed aparatem to ciekawa rzecz... Z jednej strony nawet w okresach najza☠☠☠istszej figury pod słońcem, kiedy czułam się och ach, mogłam bez skrępowania biegać nago po łąkach, czy pojawiać się przed obcymi w bieliźnie - i tak nie dawałam sobie zrobić zdjęcia bo się bałam;p praca retuszera krzywdzi. Wiem jak wiele jak drobnych niedoskonałości ma ludzkie ciało i o ile na codzień nie tyle nie przeszkadzają,co wręcz tworzą całe piękno postaci, o tyle na zdjęciach (mówię o głównych clearowych tendencjach w fotografii które teraz są) są karykaturalnie uwypuklone. Nie chcę mieć świadomości ile mam porów na skórze i ile zwykle niewidzialnych włosków mi wyrasta tu i ówdzie:p dlatego od lat prawie wszystkie moje zdjęcia składają się z zasłaniającego twarz gestu "fuck";p
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bdsm
Moje nie byly retuszowane bo ja nie chcialam jedynie byly w stylu bialo-czarne. Moj maz ceni sobie bardzo naturalnosc a ja zreszta nie mam cudownej figury i po ciazy tez rozstepy sa. Wiec po co tuszowac cos co i tak nigdy w rzeczywistosci nie zniknie? Ogolnie bedac wizazystka jestem bardzo na nie w stosunku co do photoshopa. Teraz to i ja bym sie takich nagich zdjec nie wsytydzila ale troche czasu mi zajelo moja akceptacja mojego ciala.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
I to prawda, bo trudniej zaakceptować swoją figurę i rozstępy niż krępować się tzw. "wstydliwych miejsc". Sama często się łapię na tym - patrzę na śmiałą, bezpruderyjną, ostrą fotkę nagiej kobiety a widzę.. np. niezadbane stopy.
Zresztą - jaką część ciała zakrywa pierwszą zaskoczona bez ubrania kobieta? Zakrywa twarz
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam w planach taką sesję, naturalną, bez żadnego ostrego makijażu, bez żadnych gadżetów, ew. jakoś spróbować motocykl w to wpasować (druga miłość mojego TŻ), tylko jeszcze nie wiem jak wyciągnę go niezauważona z garażu. Sesja amatorska, była by robiona przez moją przyjaciółkę
|
#4705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brak libido, wiec tym bardziej. Chyba ze nie wiedziałybyście o mnie, to wtedy bardzo chętnie. Ma ktoś te zapominające fasolki z matrixa? Pomysl żart, nam bliżej do Modeli - i jakieś doświadczenie mamy, ale faktycznie, stres duży i trochę popsul sesje. Fotograf bardzo profesjonalny. Efekt zadowalający. Ciał też się raczej nie musimy wstydzić. Zakres zdjęc wiecej jak pełny ale Generalnie, ciężko o kobietę fotograf wykonujaca akty, a szkoda (modele chyba też mają prawo fantazjować i mówić w kuluarach z która asystentka czy fotografka by się spotkali?)chętnie zobaczę zdjęcia na priv
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy Was czytam, zaczynam rozumieć jak mam spaczoną głowę
Po pierwsze - photoshop jest przez niektórych bardzo demonizowany. Z góry mówię, że sama nie znoszę robienia lalek barbie z idealnie gładką skórą, bo są najzwyczajniej brzydkie - ale zarówno retusz jak i photoshop niejedno ma imię. Osobiście bardzo interesuję się fotomanipulacjami, łączeniem faktur, szukaniem efektów na skraju technik tradycyjnych i nowoczesnych (kilka ścieżek w ramach mixed technics - http://www.davemckean-collector.co.u...88/1690737.jpg http://fc03.deviantart.net/fs71/f/20...ki-d2vprd3.jpg http://fc07.deviantart.net/fs70/f/20...ll-d4j4105.jpg http://fc04.deviantart.net/fs70/f/20...ll-d4mk7gt.jpg ). Przyznacie że taki "fotoszop" i manipulacja zdjęciem to coś innego niż rozmyte ryjki;p Poza tym co do samego retuszu - aparat nie widzi jak oko. Ludzki mózg patrząc na obraz eliminuje część elementów, usuwa ze świadomości nadmiar szczegółów, kolory rozmazuje w plamy, a nie punkty. W przypadku dobrego obiektywu uzyskamy niesamowitą ilość szczegółów, których zwykle nie dojrzymy, bo wymagałyby podejścia zbyt blisko (a za blisko nie da się zogniskować wzroku) - więc zwykle trzeba ten obraz nieco ujednolicić by był bardziej - o ironio - rzeczywisty. Rzecz jasna nie każdemu retuszerowi/fotografowi na takim efekcie zależy, ale dla mnie leży to u podstawy tematu. Zależy też oczywiście o jakiej fotografii mówimy, bo nurtów jest multum. Nie mniej - tak samo jak z malarstwem - nigdy nie chodziło o idealne odwzorowanie rzeczywistości. Fotografia to obraz, który chce przekazać artysta (a artystów tak naprawdę jest niewielu i sam samo przynależenie do ZAPu niewiele w tej kwestii zmienia...). A żeby osiągnąć ten obraz trzeba czasem zastosować różne środki - nie zawsze chodzi o pokazanie naturalności. Osobiście - nie trawię tego, o czym pisałyście - czyli robienia sobie nagich zdjęć u człowieka, który po prostu robi zdjęcia nagim ludziom (akt to nie zdjęcie ludzi, akt to traktowanie ludzkiego ciała jako bryły). Dla mnie nagość na fotografii musi być uzasadniona (nie chodzi o pruderyjność, raczej alergię na wszechobecne szczucie cycem) inaczej jest najzwyczajniej w świecie nudna. Jeśli nie jest robione przez człowieka, który chce tą nagością coś pokazać, ma na nią pomysł... to ma w sobie coś z smutnego medycznego hiperrealizmu - kiedy patrzę na swojego partnera to patrzę przez pryzmat uczuć, atmosfery, tego co się dzieje. Kiedy patrzę na słabe zdjęcie widzę blizny, pory, włoski, zmarszczki (i mnóstwo niedociągnięć technicznych). to co na żywo jest ironicznym błyskiem w oku, na takim zdjęciu staje się zlepkiem pikseli. Ale jak wspomniałam w pierwszym zdaniu to tylko moja opinia wiecznego malkontenta od 8 lat zarabiającego na obrabianiu często bezsensownych zdjęć;p a tak poza tym - wbrew pozorom znam sporo kobiet-fotografów robiących również akty. Po prostu mniej kobiet bawi się w fotografię, żeby pogapić się na cycki i penisy, stąd ciężko może być znaleźć fotografkę do takich zadań;p Edytowane przez Hibiku Czas edycji: 2013-11-17 o 01:10 |
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba ze tworzymy dzieła takie jak przytoczylas ale to juz jest inna para kaloszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hibiku boskie te przyklady ktore pojkazalas ... mnie sie marzy tattoo w tym stylu ... ciagle nad nim pracuje, ale jeszcze daleko do konca
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bardzo to wszystko fajnie tlumaczysz. Jesli chodzi o artystyczne zdjecia itp to jestem za, moj szwagier jest grafikiem komputerowym i tez w photoshopie siedzial i naprawde potrafil przemienic nijakie na piekne. Ale tak jak mowisz...teraz ludzie obrabiaja zmary, czy to ze zle spali, odejmuja sobie lat. Ja tam twierdze ze nie ma nic piekniejszego na zdjeciach niz naturalnosc z makijazem czy bez (w moim przypadku), po co sobie retuszowac jak i tak mozna ta osobe kiedys spotkac w realu i bedzie zonk
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

niech się nam tylko łania nie spłoszy i nie ucieknie, bo poza ewentualną kochanką stracilibyśmy najlepszą od lat modelkę:p