|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
też tak mam, myślałam na początku że mam jakiś za mały lejek czy coś, ale się okazało że dobry i koleżanka która mi pożyczała laktator miała tak samo
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Hiszpanii mają cztery rodzaje Pampersów 1??
|
|
#4173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam m.in. witaminę K+D, samą D, Bobotic, herbaty na laktację, Oilatum, Femibion, smoczki Lovi plus jakieś Theraflu, rutinoscorbiny itp. Zapomniałam o czopkach glicerynowych. A następnym razem zamówię też tą Biogiaię, co polecacie Cytat:
A swoją drogą podwyższyli pułap darmowej wysyłki - do zamówienia powyżej 299 zł ![]() Boja, co do drugiego - możesz pójść prywatnie do jakiegoś fajnego fizjoterapeuty. Niech obejrzy Filipka. My chodzimy, bo lekarka zasugerowała obniżone napięcie mięśniowe. Ćwiczenia Julkowi się podobają, a co najważniejsze widać efekty. Płacimy 60 zł za wizytę. Tylko te wrzeszczy zamieniłabym na krzyczy Cytat:
Płatki zamów w necie, będzie taniej, bo rzeczywiście są drogie. Czasem używam samych chusteczek mokrych. Cytat:
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem... mlodej ten pepti nie smakuje,dzisiaj w ogole z zarciem masakra, o 7:30 zjadla 120ml, o 11 60ml, a nastepne karmienie miala dopiero po 15 bo w koncu zasnela i nie chcialam jej budzic to zjadla 80ml, a wieczorem tez tylko 90 a kupa nadal zielona tyle ze jak wszczesniej byla szczawiowa to teraz kuzwa taka zgnila zielen bardzo ciemna wymiekam ![]() Cytat:
wczoraj dostalam druga @ po porodzie i normalnie strasznie obfita jest :/ |
||
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
3x tak :/ przy okazji zapytam, czu używacie do medeli baterie czy prąd? Bo widzę różnice w szybkości ssania i nie wiem co lepiej.
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Jak używałam normalne baterie a nie akumulatory to masakra bo musiałam często zmieniać i przeszłam na prąd, ale teraz kojarzę, że na bateriach laktator był delikatniejszy ... |
|
|
|
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoras z Was uzywa chuste do noszenia?Jaka polecacie rozciagliwa czy tkana?Chce kupic(na ebay uk) i mam dylemat jaka
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wolę baterie. Na prądzie jest szalone tempo. Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2013-11-14 o 21:13 |
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś mały tak fajnie się do mnie przytulał, ale jest ciężki, więc ręce opadają go tak nosić
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z bólem serca to wylewam bo normalnie walczę o każdą kroplę a teraz skażone... Mamy karmiące MM. Ile wasze dzieci jadły w wieku 4tyg-5tyg? I co ile? Mój właśnie wtrąbił 120 i wydaje się że mu mało... W ogóle nie mam obycia z mm. Mały zamiast spać ładnie - jako że niby najedzony to ciągle coś marudzi i stęka... |
|
|
|
|
#4181 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. procto hemolan Cytat:
a nie nauczył się teraz czegoś nowego? no bo niby teoria skoków mówi że jak dziecko się czegoś nowego uczy to zapomina na chwilę co umiało do tej pory.... ale na tułów to chyba ma jeszcze czas ![]() Cytat:
i w sumie coś w tym może byc, Marysia miała zapalenie oskrzeli, pierwszy antybiotyk chyba nie trafiony bo kaszel całkiem nie minął i po tygodniu znów oskrzela:/ a Hania nic nie złapała, więc ikea jej chyba też nie straszna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurde, spróbowałam dziś znów trochę tego mleka z lidla i młodą ewidentnie brzuch męczył na wieczór to chyba jest jedyna rzecz na którą źle reaguje, plecy mi umieraja od noszeniaa teraz go wyslałam po karmi
|
||||||||
|
|
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój małż jak zobaczył jak to ciągnie, to od razu miał głupie myśli
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co używałam rzadko, tylko jak Hania była bardzo marudna, ale teraz jak skończy 3 miesiące to na pewno zacznę częściej |
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, widziałam, że zamówiłaś Oilatum. Ja go miałam wcześniej, ale jest bardzo niewydajny i drogi. Według mnie 100 razy lepszy jest Balneum. Kosztuje koło 40 zł za 500 ml i nalewa się do wanienki 1/3 nakrętki, a Oilatum trzeba wlać 2
|
#4185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze ulewa ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
I co ja mam zrobić jak Miki zjadł te 120 i pcha ręce do buzi i robi awanturę?
Mogę mu dać więcej? Ile ja mogę dać maksymalnie? Ciężka noc przed nami... Niby marudzę na karmienie, ale teraz widzę jego plusy. Cycuś w buźkę i spokój a mały szczęsliwy... Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-11-14 o 21:29 |
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś już trochę lepiej. A Karmi nie piłam od kilku dni, bo rzekomo TŻ nie dostał w sklepie, a w Lidlu nie ma
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obecnie Allerco ![]() Co do sklepów, to jak nie muszę, to małej nie biorę. Była dwa razy w Lidlu, czasem chodzimy do MarcPola, ale on mniejszy i dzis pierwszy raz w CH, ale na 5 minut w pasmanterii. Wg mnie to nie miejsce dla małego dziecka, ale jak mus, to mus my kupujemy w małych sklepach, piekarni, warzywniaku, mięsnym i tam jesteśmy co drugi dzień
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawdziłam ten, co polecasz w Gemini i powiem, że kosztuje grubo ponad 40 zł A Oilatum 500 ml niecałe 38 zł.---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cenowo fajnie wyglądają Chyba i ja muszę nauczyć się w końcu trudnej sztuki liczenia pieniędzy
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Może chodzi o ssanie, nie jedzenie? Ja bym dorobila 60 ml i potem może ciepła wode jak będzie chciał więcej? Żeby go brzuszek nie bolał. No i smoka i przytulić
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Mam PJ Bliss laktator.Dziewczyny, nadrabiam Was cały czas na telefonie podczas karmien ale jakoś nie mam weny do pisania. Rusałka, jo_asiek - gratuluję wagi maluchów, cudnie że tak rosną na mleczku Ja mam wizytę w miesiąc Poli i kusi mnie żeby w międzyczasie podjechać do pokoju z wagami (jest w szpitalu), ale nie chcę być nadgorliwa Mam nadzieję że przybiera ładnie![]() cotka, współczuję chorych piersi i mam nadzieję, że szybko minie i dacie rade z maluchem logoasia, straszne wieści z tą nerkę, ale nie martw się - dużo ludzi osiąga naprawdę piękny wiek z jedną nerką. Mam nadzieję, że poza tym wszystko będzie u Was ok karolson, dzięki za info od kiedy można ćwiczyć. Poczekam jeszcze tydzień aż Pola skończy miesiąc i do dzieła ![]() Reszty nie pamiętam, ale wszystkim chorym i źle czującym się maluszkom życzę zdrówka a mamusiom dużo sił! Co do pieluch to ja używam pampers swaddlers - rozmiar 1 od początku (newborn były za małe) i sprawdzają się extra. Innych nie próbowałam, ale skoro te działają to nie chce mi się kupować innych. A chusteczek używam huggies na wyjścia (mają takie fajne małe plastikowe pudełeczko), a w domu earth's best - mają najmniej syfskie składniki spośród wszystkich które udało mi się znaleźć na tutejszym rynku U nas wszystko ok, poza tym że mała ostatnio cierpi na brzuszek. Nie wiem czy to kolki czy co bo nie płacze, ale przez sen bardzo stęka i jęczy. Gazy lecą i dopiero jak trzaśnie kupke to jej przechodzi. Raz jest lepiej raz gorzej - dni spoko, w nocy kiepsko. Niestety kropelki nie bardzo pomagają, więc zakładam że jakoś musimy to przeczekać. Szkoda mi tego maleństwa kochanego.. I załączam mojego śpioszka
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi gazami to chyba kolka U nas to samo Czasem jak przez sen idą bąki to Julek się aż wybudza i płacze, biadaczek
|
|
#4194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i u nas to samo - pojękuje, pręży się i w końcu się budzi bidula. Odkryłaś jakiś magiczny sposób żeby ulżyć maluchowi? |
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj był kurier
teściowa wysłałą na odbiorcę Mikołaj X i dostał nawilżacz powietrza
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że dla mamy ![]() Podaję kropelki, kładę na brzuszku, przytulam, robię masaż brzuszka z dodatkiem oliwki, gimnastykuję - przyciskam nóżki do brzuszka, wyeliminowałam praktycznie wszystkie potencjalnie niebezpieczne produkty z mojej diety.
|
|
#4198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Matall a ten procto glyvenol to lepiej czopki czy krem ? kuzwa nie znam sie, pierwszy raz mnie to spotkalo i czuje sie zielona kurde juz mam w gemini w koszyku na 325 zl... tz powiedzial zebym nie szalala bo wiecej kasy w tym miesiacu mi nie da niz to co na koncie mam |
|||
|
|
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
Kochane ale miałam ciężki dzień. Mała ssała od rana tylko 5 razy pierś!!!!
a do południa tylko raz! byłyśmy u lekarza na wiz. kontrolnej i powiedziała że przybiera dobrze Ale ja już nie wiem co robić, Nie chcę żeby schudła a ssie tylko 2-3 minuty i to muszę ją zmuszać bo tak jakby nie miała apetytu W ogóle to jakiś horror podczas ssania bujam ją żeby brzuszek nie bolał Macie jakieś rady ?? co robić?
|
|
|
|
#4200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to może dlatego tak wciąga bo ja tylko na prądzie używam. Nawet nie próbowałam akumulatorków, wiem że tam są ale niewiem czy naładowne
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

Od kilku dni zauważyłam, że Filip nie chce mi podnosić głowy gdy leży na brzuchu. Wcześniej podnosił, zmieniał sobie strony na lewo czy prawo. A teraz nic. Martwi mnie tym bardziej, że on ma już 12 tygodni. Teraz powinien już podnosić tłów. 
Tylko te wrzeszczy zamieniłabym na krzyczy 

wymiekam 

i jeszcze ulewa