|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
Ale za to Antek od 2 dni zasypia sam na naszym łóżku, a nie na rękach.
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z polarem w środku, wersja chłopięca jest czarna, rozmiarówka chyba od 19 się zaczyna
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-11-14 o 21:32 |
|
|
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na razie chodzi w sportowych Nike to ma 21,5, a na zimę ma 22,5.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet chyba tam jutro będę, bo od dzisiaj chusteczki Pampers są w promocji, a nam się właśnie kończą. Dziękuję. Cytat:
Antek niestety ma, dlatego nawet niektóre paputki nie pasują na niego. Dziękuję za podpowiedź. Wejdę do tych sklepów na pewno, jeżeli w tym Tesco nie kupię.
|
|
#335 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze jeszcze jakiś katalog wypuszczą ... Cytat:
tak, ja podaję Dusi herbatki owocowe, pije aż miło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie jesteś okropna, jesteś przemęczona Cytat:
Dusia jest codziennie na spacerze chyba że widzę że np pokasłuje to wówczas nie idziemy ..ja jestem anty spacer kiedy coś ją rozkłada
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam, że to podbicie to chyba coś innego niż przegub, więc wyszłam na głupka.
![]() :brzyda l:Tak marudzę na to moje dziecko i zdrowie , a zobaczcie jaką jestem dzisiaj aktywną wizażanką.
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w dajszanie mają w malych rozmiarach np takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...buty-chlopiece |
|
|
|
|
#338 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po jakich 3 godzinach szaleństw;-) Cytat:
nie zawsze, jak mocno wieje czy pada to siedzimy w domu. Cytat:
a można na tak długo odłożyć szczepienie? niech skądś wezmą ta szczepionkę Cytat:
20, 21. kupiliśmy Mikiemu dziś zimowe w rozmiarze 22. co najlepsze, dwa różne ![]() podobne, ale jednak różne. tz jutro wymieni;-)Cytat:
współczuję tego rwania... Cytat:
Mikuś nic nie mówi konkretnegoB-) ale dziś robił kilometry po domu ![]() Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja nie wiem, albo źle szukałam, albo w tym co byłam mieli braki w towarze. W weekend wejdę do nich także. Dziękuję.
|
|
#340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc planujemy zakupić jakieś doroślejsze łoże ![]() Mało dziś się udzielam, bo jakoś nie mam nastroju. W ogóle coś mi wlazło w bok i boli.. Pewnie od noszenia tego drania małego wymuszalskiego, muszę przestać, bo jeszcze sobie zaszkodzę.. |
|
|
|
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba Wam nie opowiadałam jak kupiłam sobie jesienne buty, oczywiście 2 różne. Najlepsze jest, że w tych 37 jednak potrzebowałam wkładki, więc w te 38 wkładam taką cienką, rajstopową skarpetę w palce, żeby nie spadał. ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Rzeczywiście! Byle tylko były, bo te butki takie już przebrane jak chodziłam po sklepach.Cytat:
A Misiek nie podnosi się jak się budzi? Pytam, bo Antek od razu na raczki, a na raczkach to już przed siebie do półki, która jest przy łóżku. Ostatnio oglądałam łóżko takie z niską barierką ( znajoma sprzedaje używane, więc okazja) i zastanawiałam się nad kupnem, ale boję się, że on mi będzie z niego wylatywał na oślep, bo on to szaleniec jednak, więc chyba za wcześnie u nas.
|
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak Cytat:
W ksiażeczce było wpisane mmr2, a opakowanie ma VaxPro A ja dzisiaj pospacerowałam sama całą godzinę ![]() W tym po sklepach ![]() Wszyscy w domu spią to i ja ide w poduchę ![]() Papule napisane paluchem na szybce
|
||
|
|
|
#344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio była na spacerze w niedzielę, od tego czasu jest chora![]() Cytat:
ale zdecydowanie wybrałabym z jak najdłuższym terminemCytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie odnośnie tż
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam Heniowi zimowe buty w rozmiarze 23.
Kupiłam w końcu śniegowce Rubber Duck - mamy teraz takie same buty na zimę ![]() Ja nawet nie będę się podejmować nauki spania w łóżeczku, nie mam na to siły. I nie chcę męczyć dziecka. Teraz wymusiłam na mężu likwidację łóżka (mamy bardzo wysokie, ok. 60 cm) i będziemy na materacu spać. Dosuniemy drugi materac 90 cm do niego, gdzie postaram się spychać Henia. Wychodzę z założenia, że za jakiś czas, on sam dorośnie do samodzielnego spania. Za to drugie dziecko będzie musiało iść do łóżeczka, sorry
|
|
|
|
#346 |
|
Wtajemniczenie
|
My już od dawna śpimy na materace i oczywiście z Kinga... Jak będę miała kiedyś drugie dziecko to podobnie jak Gda od razu do lozeczka.
Lourose my mamy kozaki emel, a wcześniej mieliśmy adidaski na rzepy stups z zalando i też się fajnie sprawdzały. Wszystkie z sieciowek odpadają u nas, bo są za wąskie. |
|
|
|
#347 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystkie D w kropelkach są na receptę Devikap,Vigantol,Juvit D. Cytat:
?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry!Ide karmić kuraki i króliki. |
|||||
|
|
|
#348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My zaraz uderzamy na spacerek, bo piękna pogoda słońce świeci ale pewnie zimno jak czort ![]() Dearlie ja też codziennie wyczekuję drzemki Otylki,żeby w spokoju napić się kawy ![]() Oti nosi rozmiar buta 19/20 No i oczywiście dostałam 2 pary butów dla Małej jedne 20 (więc pewnie będą już za małe na zimę) a drugie 23 (więc będą za duże) ![]() Cytat:
A co do drugiego dziecka to zgadzam się w 100% ![]() No i dla puszczalskiego Frania
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-11-15 o 09:33 |
|
|
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
Cytat:
Nie znam takiego przypadku, a mam mnóstwo dzieciowych koleżanek. Im dziecko dłużej z rodzicami śpi tym ciężej je nauczyć samotnego spania. Moja jedna koleżanka, swego czasu samotna mama, spała z dzieckiem ciągle, teraz to dziecko ma 9 lat, jest też młodszy brat lat 3,5. Śpią w czwórkę, bo żadne samo spać nie umie. Druga koleżanka, synek w wieku Pauli, do tej pory żadnej nocy nie przespal w całości, co noc wędruje do matki. Paula wędrowała 3 lata. Teraz już nie, choć jak ma potrzebę spania z nami, to pozwalam, zasypia przy nas, później Krop ją zanosi do jej pokoju. Matinek ciągle do nas przychodzi, kilka nocy było lepiej, ale znów krzyk jest straszny w nocy jak sie go nie weźmie, także bierzemy go. |
||
|
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w lidlu też już jest gazetka z zabawkami: http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-EEB59...rta.htm?id=121 kilka rzeczy mi się podoba Co do butków z Deichmanna, my oglądaliśmy te najtańsze i jak dla mnie są bardzo fajne. Antek ma 20 rozmiar stopki, chociaż powoli wyrasta ![]() Mało mnie tu ostatnio, ale dobiły mnie rozmowy o pracę. Niby chcą bez doświadczenia, a potem zdziwieni, że go nie ma. W jednym miejscu, na wstępie zrobili mi test, o czym nie uprzedzili. No i raczej mi słabo poszedł i facet zaproponował mi 2 miesiące bezpłatnego stażu i dojeżdżałam tam 2 godz w jedną stronę. Cóż, będę jeszcze próbować...
|
|
#351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wierzę, że im więcej teraz dam bliskości i zaspokoję potrzeby, tym potem bardziej samodzielne będzie dziecko ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzę z założenia że wszystko z umiarem, wiadomo że dziecko potrzebuje miłości, bliskości, poczucia bezpieczeństwa. Naturalna sprawa, ze to dajemy każdego dnia, ale też musi wiedzieć że są pewne ograniczenia, że obowiązują zasady. Tak aby później nie było rozczarowania. |
|
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też się wydaje, że czym dłużej dziecko śpi z rodzicami tym gorzej tego oduczyć i trzeba chyba czekać do wieku nastoletniego, żeby samo z siebie opuściło łóżko rodziców
. Moja kuzynka ma 8 lat i śpi z mama i tata, ja bym nie chciała gościć Kingi w naszym łóżku przez tyle latPamiętam do dziś jak się cieszyłam, gdy w wieku 7 lat dostałam swój pokój i mogłam sobie tam sama spać, więc trochę tego nie ogarniam. W sumie pomysł z położeniem obok naszego materaca drugiego dla Kingi niezły, chyba go wykorzystam jako pierwszy krok w nauce spania samemu. Najgorsze, że malutka się jeszcze dużo wybudza w nocy, gdyby chodziło tylko o uśpienie w łóżeczku na noc... Niestety nie mam siły wstawać 5 razy i się siłować z odkładaniem. Ostatnio Kinga fatalnie śpi .Jeszcze miałam napisać z czego robię pulpety, proszę o zmielenie w sklepie mięsa z piersi indyka. ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Pewnie że trudno, ale tutaj trzeba trochę polegać na intuicji i nie oszukujmy się patrzeć nie tylko przez pryzmat dziecka, ale zwracać uwagę na siebie i swoje potrzeby. Dziecko małe, ale cwane jest strasznie i szybko zobaczy że rodzic pozwala na wszystko i będzie z tego korzystać do woli. Naturalne. Każdy z nas jakby miał taką możliwość by z tego korzystał. Gorzej jak później przychodzi te bum bo mama na coś nie pozwoliła, nie dała itp. Po co dziecku fundować takie atrakcje? Lepiej od razu wyznaczać zasady, granice, wówczas wilk syty i owca cała. |
|
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
Franki śpi a ja wpadłam na szybko do was tż pojechał do skarbówki po zaświadczenie o zarobkach, bo potrzebne mi do urlopu wychowawczego, tzn. do tego zasiłku czy jak to się tam nazywa... Później muszę odwiedzić rossmanna bo skończył mi się podkład.Dearlie jeżeli będziesz w Poznaniu, to zajrzyj do Panoramy: na przeciwko ccc jest taki mały sklepik i my tam kupiliśmy buty Frankiemu! Poszukam później zdjęcie i Ci wkleję, duży mająwybór dla takich szkrabów jeżeli chodzi o ósemki i ich wyrywanie, bo widzę że pisałyście to ja też miałam usuwane chirurgicznie dwie dolne: one mi też nawet nie wyrosły, ale miałam usunięte żeby mi się zęby nie pokrzywiły, a do góry miałam usuwane chyba 4, albo 5 do aparatu, więc 8 już mi nie ruszali fakt, że po każdej usuniętej 8 chodziłam przez tydzień ze spuchniętym policzkiem i siniakiem na nim, ale obsługiwał mnie fachowiec, pomimo swego wieku, bo był bardzo młody! znieczulenie było naprawdę solidne, bo chyba pięć razy mnie kłuł do jednego zęba, ale potem nie czułam nic, a szwy mi zakładał i wszystko ![]() my musimy się umówić jeszcze na szczepienie, bo wtedy przekładaliśmy, bo młody miał katar... dokładnie, mały podrywacz z niego - jak stoimyw kolejce do kasy w sklepie to zaczepia wszystkie babki i na końcu kasjerce też nie przepuści ![]() ajj, miałam ostatnio problemy z mężem.... dłuższa historia, opowiem wam po weekendzie jak sobie pojedzie, bo nie chcę żeby mi tu teraz przez ramię zaglądał ![]() dziękujemy
|
|
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
ula ta kuchnie co kupilas to z myslą o Hubercie i Oliwce czy O Kamilu? bo tez sie zastanawiałam ale nie wiem czy to nie za wczesnie.
dziewczyny boże jak ja sie ciesze, że Giulia spi od zawsze w łóżeczku nie wyobrażam sobie tego spania z dzieckiem, teraz jak zęby jej wychodziły pierwsze to nad ranem wybudzała sie i chciała iść na ta godzinkę dospać z nami..masakra obroty o 360stopni .
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nieźle, dzięki za info |
|
|
|
|
#359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja musiałam mojego M nauczyć wychowywania dziecka bo ja np. czegoś zabronie małemu a on pozwala - np. trzaskać pilotem po ścianach ![]() No cholera mnie brała bo sie czułam jak ten gorszy rodzic bo ja zabraniam, a tata pozwala- więc gdzie najlepiej? U taty. Więc trza było duże stare dziecko uczyć - zresztą nadal ucze bo mój chłop do wychowywania nie nadaje sie wcale niestety. Może dlatego że pochodzi z rodziny z jakiej pochodzi... No nic po prostu mam dwoje dzieci ![]() Dzisiaj u nas noc straszna ![]() Od 23:50 do 4 rana mały płakał, wrzeszczał, rzucał smoczkami, butlą z piciem ![]() Nie wiem co w niego wstąpiło i już dawno tego nie było. Jak sie uspokoił to po dwóch minutach to samo i tak 4 godziny Jestem wykończona. Przysunełam jego łózeczko do mojego i tak poleżeliśmy a co sie ruszyłam to mały patrzył czy jestem. Potem spał do 8:30, wstał szczęśliwy, zjadł, 2 godziny pobuszował i teraz drzemka a ja odpoczywam bo zasnąć nie zasne bo mi sie myśli po głowie szwendają ![]() napisane paluchem na szybce
|
||
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Jestem i żyje, chociaż skończyło się na chirurgu szczekowym. Póki co mam zdrętwiale pół twarzy i jestem głodna a jeśc nie można
Ale najważniejsze, że już po. Jak dla mnie sam zabieg ok, tylko coś czuje, że teraz dostanę w kość z bólu. My mamy buciki z H&M zimowe, ale obawiam się, że będą za małe. Jasiek usypia w naszym łóżku leżac przy którymś z nas. Jak usnie to go przekładamy i niestety cześto jest ryk i musimy go około 5 wziąc do siebie.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-11-15 o 12:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

koniec z latwizna.
Ale za to Antek od 2 dni zasypia sam na naszym łóżku, a nie na rękach.

) i ciężko o buty zimowe w tak małych rozmiarach. Większość zaczyna się od rozmiaru 26. W weekend jedziemy do Poznania na poszukiwania butów dla Antka, ale proszę podpowiedzcie do jakich sklepów mam się kierować.
Nawet chyba tam jutro będę, bo od dzisiaj chusteczki Pampers są w promocji, a nam się właśnie kończą. 

podobne, ale jednak różne. tz jutro wymieni;-)

to nieźle, dzięki za info