|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#842 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Dziewczyny co wy z tym liczeniem? Nie każdy po swojemu tylko normalnie- matematyka . 11 tygodni i 3 dni oznacza 11 ukończonych tygodni albo w trakcie 12 tygodnia . Logiczne i nie ma sie tu nad czym zastanawiać...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#843 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedy teściom powiecie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
witaj |
|||||
|
|
|
#844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moi rodzice posłuchali i nic nie mówią, my chcemy to zrobić na święta, ale teściowie wiedzą swoje oczywiście
|
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba już ciąża daje we znaki i zwoje mózgowe zaczynają się rozwijać albo zawijać
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak tak naprawdę wszystko zależy od kondycji naszej skóry na brzuchu przed ciążą oraz od... genów. Są dziewczyny, które mimo używania super preparatów przeciw rozstępom nie uniknęły ich pojawienia się. Pisałyście o zwykłej oliwce i o preparatach do używania wcześniej niż tego 4 miesiąca - prawda jest taka, że każdy balsam czy oliwka mogą chronić skórę na brzuchu przed rozstępami, tylko że na początku ciąży nasze ulubione "smarowidło" może nas po prostu drażnić zapachem, dlatego wszystkie specjalistyczne preparaty nie mają mocnych substancji zapachowych w składzie.
|
|
#848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama w ostatni weekend listopada robi imieniny i błaga mnie żeby już wtedy mogła się pochwalić a ja mam 3.12 genetyczne i wolałabym żeby wytrzymała jeszcze te 2 dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzmy, że ozdrowiałam grypowo. Nie bardzo się cieszę, bo jutro kierunek studia.. Opuszczam Was na weekend. Trzymajcie się cieplutko.
|
|
#850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pilam gdzies ok 20- 24 tygodnia,cukry mialam tez badane przy kazdej wizycie z palca i co ktoras wizyte z poboru.Z reguly bez pytan czy cos zjadlam,ale raz mnie zapytali i powiedzialam,ze jestem po sniadaniu to laska powiedziala,ze trudno to dzisiaj mi nie pobierze krwi.Nie kumam czemu sa takie roznice,rozumiem miedzy panstwami,ale my mieszkamy nawet w tym samym landzie.ja wlasnie tak licze,dzisiaj jestem w 9 tygodniu i 4 dniu,czyli 9 skonczony a dobijam do 10 tego.
|
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Wiecie co.. dziś po raz pierwszy pomyślałam, że ja mogę tego wszystkiego nie ogarnąć. Jest to moja pierwsza ciąża, mam niewielką rodzinę i nie miałam dużego kontaktu z noworodkami i jak czytam info dot. wyprawki i zakupów dla dziecka to jestem trochę przerażona. Kaftaniki, pajacyki, body, rożki, otulacze tyle tego wszystkiego... co wybrać, jak dobrać, co i kiedy stosować, trzeba mieć przeogromną wiedzę i właśnie poczułam się taka "zielona".. |
|
|
|
#852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba kazda z nas musi przejsc przez takie etapy..Z kazdym miesiacem bedzie sie rodzic coraz wiecej pytan,jest tu nas troche i Wszystkie damy sobie rade.Ja nie polecam czytac tych mega dlugich spisow wyprawek,zwlaszcza teraz jeszcze chwile mamy.Powoli bedziemy sobie doradzac co lepiej,a co zostawic na pozniejszy zakup itp.
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po dłuższej przerwie
![]() Wcięło mi, to co zacytowałam ![]() To co pamiętam: -widziałam - gratuluję udanych wizyt i kolejnych tygodni ![]() - - bóle okresowe niestety u mnie też się jeszcze zdarzają, ratuje mnie nospa ![]() - niczym się nie smaruję specjalnym oprócz nivea pod prysznic, ale najwyższa pora do rossmana po oliwke ![]() - też tęsknie za przytulankami z tż, ale mam nadzieję, że to chwilowy celibat ![]() - za % nie tęsknie, wystarczą mi bąbelki w fancie - mam masę ciuszków/ rzeczy po starszym na strychu, więc na razie długo nie będziemy nic kupować. Lipa jest trochę, bo wszystko mam dla maluszka zimowego kombinezony, szaliki itp.więc też mam trochę zbędnych rzeczy, którymi chyba w końcu pohandluję. Będzie kasiora na różowe spódniczki ![]() bazile jesteś Wielka tak jak już któraś pisała przejdziesz do historii wizażu![]() alingles zdrówka i gratuluję narzeczono myślę, że to dobry pomysł, aby po porodzie zrobić weselicho na spokojnieagaaga89 dobrze, że idziesz już jutro na wizytę, kochana głowa do góry ![]() Ostatnio nie mam siły. Po pracy marzę tylko o łóżku, 24h mdłości, takie, że wiszę nad wc ale nie mogę ,do tego dopadł mnie dół, nie miałam siły i chęci na nic. Nie chciałam Wam smęcić, więc zrobiłam sobie wolne nawet od wizażu![]() Pomału wracam do życia, bo byłam dzisiaj na wizycie Teraz mogę spać spokojnie i czekam do weekendu Dobranoc mamusie do jutra Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2013-11-14 o 22:23 |
|
|
|
#854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja dzisiaj nie wzięłam progrsteronu doustnie tylko czekałam do teraz zeby zaaplikowac z drugiego końca i kurde ale fajnie sie czułam w dzień ! Mdlilo mnie tylko z lekka z rana! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myśle, że te dwa dni nie zrobią różnicy, maluszek rośnie zdrowo, więc można mamie sprawić przyjemność ty bardziej jak tyle wytrzymała nikomu nie mówiąc ![]() Ja sądziłam, że moi też się wygadają ale póki co cisza nikomu nie powiedzieli ale też starają się z nikim nie spotykać aby broń boże nikt ich nie zapytał kiedy zostaną dziadkami, bo wtedy już nie będą potrafili okłamać ![]() Cytat:
Spokojnie nie jesteś sama, mnie też to wszystko przeraża i nie ogarniam tego ale sądzę, że jak się zaczną zakupy to będziemy mogły liczyć na doświadczone mamusie
|
|||
|
|
|
#856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli jednak leki poteguja mdlosci,wspolczuje Wam. Wogole to wspolczuje Wam Dziewczyny,ze tak sie meczycie i jeszcze do pracy mykacie ![]() My tu gadu gadu z Minica,ze to i tamto..w Niemczech u wiekszosci lekarzy sa odrazu gabinety zabiegowe pobieraja krew itp. i codziennie ktos do nich przychodzi po probki i zabiera do laboratorium.Swietne to jest,bo nie trzeba jeszcze dodatkowo ganiac. agaaga kciukasy!
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-11-15 o 08:30 |
|
|
|
|
#857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Ja wczoraj miałam taki maraton po mieście że szok. Jak z domu po 11 wyszłam tak wróciłam dopiero po 17
![]() Jak już wróciłam to marzyłam tylko o kąpieli i lulu. Nawet laptopa nie miałam siły odpalić. Cytat:
Dobrze że umówiłaś się na dziś prywatnie. Przynajmniej będziesz spokojna. Ja na twoim miejscu zrobiłabym tak samo Cytat:
W ogóle wczoraj rozmawiałam z koleżanką i się okazało że ona też zafasolkowana. Termin ma kilka dni po mnie to się śmiałyśmy że spotkamy się na razem na porodówce Oczywiście jeśli nasze dzieciaczki nie urodzą się za wcześnie albo stwierdzą że sobie jeszcze w brzucholu posiedzą, bo możemy się też rozminąć. Ale fajnie by było tak razem i to na jednej sali, zawsze to raźniej jak znajoma twarz obok Cytat:
Oby i u ciebie to się jak najszybciej uspokoiło
|
|||
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ;-)
Ja od jutra zacznę 13 tydzień W środę usg genetyczne, w poniedziałek badania krwi i moczu, bo muszę mieć świeże do lekarki. Co do wyprawki, to na szczęście będziemy rodziły latem, więc połowa tego majdanu śpiworkowo-kombinezonowego na początku odpadnie. Na początek na pewno bodziaki będą królowały, pewnie krótki rękaw, albo nawet bez ( jak będą upały ) Do tego jakiś lekki kocyk- taki ażurkowy, Ja też mam mętlik w głowie, ale na pewno każda z nas ma wokół siebie doświadczone mamy, które pomogą, doradzą... Więc głowa do góry, damy radę, będziemy się tu wspierać, wymieniać pomysłami, spostrzeżeniami, linkami do ciekawych produktów Mi już trochę widać krągły brzuszek mam dziś na sobie sukienkę- z resztą noszę je teraz bardzo często, jest mi po prostu wygodniej! TŻ dziś też zauważył, że już nasz ludzik się wybija! A na radze ciągle tylko 1kg do przodu Mam nadzieję, że nie przybiorę więcej niż trzeba, bo moje plecy tego nie wytrzymają ![]() Ja też zaczynam dbać o biust, wybiorę się w weekend do super-pharm i tam coś wybiorę, aby wyglądały dobrze przez całą ciąże i nie pojawiły się wstręciuchy rozstępy! Ja wybieram się do pracy! Dobrego dnia |
|
|
|
#859 |
|
Zadomowienie
|
No dobra, już wszystko rozumiem, także witam się jednak w 9 tygodniu
zophiee jak Ci fajnie, już 13 tydzień, czyli II trymestr Ci się zaczął Mi tak wolno lecą te dni, że wydaje mi się, że I trymestr będzie trwał latami ![]() Jak znajdziesz coś fajnego do pielęgnacji biustu to się pochwal, ja ogólnie mam duże cyce, a teraz w ciąży zaczynam przechodzić samą siebie Nie chcę nawet myśleć, jak będą wyglądały tuż przed porodem Priowansja88 Też czasami jak tak sobie pomyślę to mnie to wszystko przeraża, może nie tyle te wszystkie ciuszki, gadżety, które trzeba ogarnąć, a zastanawiam się jak ja sobie z takim maleństwem poradzę, skoro nigdy nie miałam do czynienia z noworodkiem...przecież to taka krucha istotka.. agaaga dobrze, że się zapisałaś prywatnie dzisiaj, szybciej będziesz spokojna Trzymam mocno kciuki ![]() Monica80 Ja również zauważyłam, że odkąd nie biorę duphastonu doustnie i ograniczyłam dawkę luteiny to nie mdli mnie aż tak jak wcześniej ![]() beat@ Ja też mam przyjaciółkę, z którą jesteśmy na podobnym etapie ciąży, ona ma ok.2 tygodni wcześniej tp, ale nigdy nie wiadomo jak będzie Może również spotkamy się na porodówce
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkka Ponoć II trymestr jest od skończonego 13 tc, więc czekam do następnego weekendu, ale już bliżej niż dalej
Pewnie, że dam znać, jak kupię, przetestuję to od razu zdam relację. Na razie jestem fanką tego oleju kokosowego- ma ona konsystencję masła. Dla mnie rewelacja jak na razie, ale do biustu chciałabym coś bardziej treściwego! |
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, wybaczcie ale nie nadrabiam, wpadłam tylko na moment pochwalić się że jutro zaczynam 9 tydz
Pozdrawiam, i wpadnę jak rodzice pojadą
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wieczorem to mi to podokuczało i to dość konkretnie |
|
|
|
|
#863 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam po śniadanku i kawce
Cytat:
Cytat:
za 13, a u mnie jutro dopiero 9 no i za brzusio.Ja mam na razie zamiast brzuszka gigantyczny biust, za którym teraz tż szaleje Cytat:
![]() Jeszcze 4h i długaśne wolne, całe 3 dni. Poniedziałek mam znowu wolny, bo tym razem zamknięte będzie przedszkole, więc zmuszona jestem wziąć wolne. Co akurat wcale mnie nie zasmuciło ![]() Zapomniałam się pochwalić, że wczoraj miałam usg przez brzuszek |
|||
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
agaaga89 - trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę
![]() Co do noworodków i ich kruchości - naprawdę się nie martwcie. Mnie na szkole rodzenia powiedziano, że takie dzieci wbrew pozorom nie są takie kruche, są raczej giętkie - nie wiem czy to dobre określenie, ale chodzi o to, że nie jest tak łatwo je połamać. Trzeba uważać na podtrzymywanie główki i bioderka przy przewijaniu, ale tak to nie ma co się martwić. Oczywiście mówię o normalnych czynnościach, a nie jakiś ekstremalnych patologicznych przypadkach. Moja Iza była w sumie pierwszym dzieckiem, którym się zajmowałam i też nie wiedziałam jak to będzie. Po pierwszej kąpieli w szpitalu ubrali mi ją, a po drugiej już sama musiałam się nią zająć. Ubierałam ją chyba z pół godziny, nie miałam wprawy jak położne, które wszystko robiły w mig, ale co z tego, najważniejsze, że w końcu ją ubrałam. ![]() Co do różnych akcesoriów - nie ma co kupować za dużo. Każda mama jest inna i co innego jej pasuje. W praktyce u mnie było tak, że część rzeczy które kupiłam w ciąży okazały się zbędne - choć u innych się sprawdziły, a część i tak musiałam kupić. Nie żyjemy na pustyni, jak mamy rodzinę, neta to damy radę. Najważniejsze mieć rzeczy na sam początek. Choć to też trudno przewidzieć. Tz dokupywał mi w szpitalu podkłady poporodowe w aptece,bo okazało się, że jednak potrzebne jest mi więcej. Musiałam też kupić mniejszy kombinezon, bo okazało się, że Młoda w tym co miała dosłownie pływała.Później pewnie pojawią się tematy co konkretnie kupić i co u nas się sprawdziło. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Ja też miałam taki ból w pośladku, na szczęście później przeszło. Potem już tylko bolał kręgosłup i inne dolegliwości itd. Ale ciąża to nie choroba To znaczy nie jest choroba, ale stan odmienny w którym można mieć tysiąc dolegliwości Ciekawe czy któryś facet by to wytrzymał
|
|
|
|
#865 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio wpadłam w panikę na temat kąpieli
Całe życie miałam do czynienia z maluszkami, ale kąpiele napawały mnie takim lękiem, że biegunka murowana. Ale przyjaciółka mnie uspokoiła, przecież w dawnych czasach kobiety rodziły w polu, myły dzieci w rzece i jakoś wszyscy żyli. Kobieta / mama intuicyjnie czuje czego potrzeba jej dziecku, wszystko odbywa się naturalnie. Jeśli maluchowi będzie za zimno albo za gorąco, to na pewno to zauważymy i zareagujemy. Będzie dobrze. Ja co prawda mam już wieelgachną wyprawkę, prawie wszystko dostajemy od rodziny po innych dzieciach. Może niektórym to przeszkadzać, ale ja nie mam z tym problemu. Nawet wózek planuję kupić używany, przecież to się nie zużywa tak jak buty dorosłego. Kasia stworzyła taki fajny dokument z potrzebnymi rzeczami - http://misjamilosci.blogspot.com/p/pobieralnia.html Mnie ta rozpiska wiele rozjaśniła, mam nadzieję, że Wam również się przyda
|
|
|
|
#866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapraszam do Wrocławia, tu naprawdę jest sporo specjalnych sklepów, nie tylko Smyki, bo tam w sumie dużego wyboru nie ma. Też planuje spacer w poszukiwaniu, ale to za jakiś czas.. Ale na pewno nie zostawimy wszystkiego na sam koniec
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś czas temu z małżem jechaliśmy za wrocław i tam był takie wielki sklep z art. dziecięcymi właśnie. tylko za nic w świecie nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było. drugi swój oddział chyba już nawet we Wrocławiu mają. Pamiętam że zaraz niedaleko drogi bo było go bardzo pięknie widać. Włączyłam mapę i nie wiem czy to w Psarach nie było czasem ![]() EDIT: jako że google wie wszystko to poszukałam i faktycznie Psary sklep Baby-MaXX z drogi okazały ciekawe czy wyposażony chociaż dobrze
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-11-15 o 12:22 |
|
|
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
Hej, mój faworyt- narazie to X-lander, model X-move <3
http://x-lander.pl/produkty/54/xmove/ Kolor America lub Europe (zestaw gondola i spacerówka) i do tego fotelik maxi-cosi, wyastarczą adaptery Moim zdaniem boski. Stabilny, dobry materiał, oświetlenie, podóżek i takie tam szczegóły moim zdaniem ważne
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak to fajny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

.

ale strasznie się cieszę bo przeszły mi mdłości i odzyskałam apetyt
Nie chce mi się narazie nawet wchodzić na wizaż, wybaczcie...
a póki co muszę się trochę chyba rozluźnić...

,do tego dopadł mnie dół, nie miałam siły i chęci na nic. Nie chciałam Wam smęcić, więc zrobiłam sobie wolne nawet od wizażu

ale wieczorem to mi to podokuczało i to dość konkretnie