|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Hej wieczornie
Dziecko wykąpane i najedzone śpi. Ja chyba też się zaraz kimnę trochę przed następnym karmieniem.... jak to kupa może cieszyć oby mała ładnie spałaCytat:
Upojnej nocy ![]() Cytat:
Szkoda tylko, że rodzice nie potrafią zrozumieć Ciebie i się obrażają...trochę egoizmu nie zaszkodzi, pomyśl teraz o sobie i spokojnie przygotuj się na to wielkie wydarzenie Cytat:
Spokojnej nocki |
|||
|
|
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Naprawdę moi rodzice nie są tacy egoistyczni, tylko po prostu żyją tą sytuacją. Moja mama codziennie do mnie dzwoni a ja do niej i to mi wystarcza, z tatą nigdy nie miałam dobrego kontaktu, ale ogólnie relacja między nami jest w porządku, tylko po prostu denerwuje mnie to, że chcą bym robiła jak oni sobie życzą, a jak wyrażę swoją opinię to zaraz robi się nie miło. Mama mnie wspiera i się martwi cały czas, nawet pyta czy czegoś nie potrzebuję i sama czasami przynosi obiady, jak wie że nic nie gotowałam :P tak bardzo bym chciała by już się u nich ułożyło, a było już tak pięknie Dobra, wygadałam się, a teraz czas porozmawiać z Małym by już wyszedł do mamusi i tatusia
|
#603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
![]() W temp pokojowej do 12h , w lodowce do 24h. Zdania sa rozne, ja sie trzymie tego. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
Cytat:
U nas dzis to samo .. DOMI - Co z Jaskowym brzuszkiem? Dodzwonilas sie do lekarki? Jak narada? Tata nie poddusił teściowej ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-15 o 00:20 |
||||
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
Skonczylam nadrabiac... Dzisiaj do poludnia ogarnialam chatke,sprzatalam,gotowal am i doprowadzalam sie do porzadku ![]() Po poludniu przyszli znajomi,przyjaciolka,sist er i posiedzielismy sobie i poplotkowalismy.Bylo milo ![]() Sciagnelam 150 ml moge isc spac ![]() Zauwazylam ze piersi zrobily sie sflaczale ,nie sa juz takie nabrzmiale. Brodawki sie wyklarowaly.Nie musze pobudzac ich laktatorem.W koncu moge prawie bezbolesnie karmic.Mleko sie leje. Asist Tak urodzilam po wizycie u dentysty konkretnie sciaganiu osadu ![]() Basia,Antibia GRATULACJE KOCHANE! Aurelia i Fabian -duze dzieciaki blizniaki a Patryk no no niezly klocuszek.Brawo!!!! Kyte Nie lam sie.Glowa do gory.Pogadaj z tztem,niech Ci pomoze bo bedziesz ciagle w dolku. Opis porodu poczytam jutro. Zdrowka dla maluchow z problemami brzuszkowymi. Patrze teraz na Tymka,spi jak aniolek.Tak bardzo go kocham,nad zycie. Drzemne sie troche pewnie niedlugo karmienie nas czeka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja z dzieciem na reku, czekam az zaśnie po karmieniu
chyba juz blisko ![]() zuzziak
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczne od zaleglosci bo zapomne.
Gratulacje dla Miki, Basi, Antibii. Sotento Witek ma nadal za mało sil żeby się najeść z piersi. Poza tym podajemy leki rozpuszczalne w mleku. Ale zrobił sie grubasek na buzi .U gina ok, dzięki za troskę. Jakas babka starej daty ale to przecież nie dramat. Domi Jestem pewna ze to wit k. Wprowadziliśmy ja po tygodniu od wypisu i zaczęły sie problemy. Wczoraj nie dostal i co karmienie była piekna zdrowa kupa. Uważam ze za szybko się zlamalas z powrotem. Ale teraz to juz po ptokach. Byle do przodu. Czytam dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mielismy problemy z jedzeniem.. Co zjadla to ulala wszystko i to tak ze az chlustnelo.. Moj pokarm z cycka, odciagnietr mleko, mm... Az sir poryczalam bo juz nie moglam patrzec jak jej sie ulewa, na dodatek stwierdzilam ze jestem zla matka bo za malo ja przytulam i jeszcze ze nie moge jej wykarmic swoim pokarmem... Sie nazbieralo tego do placzu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie jesteś zła matką idę spać, pobudka za 3 h, albo i wcześniej
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-11-15 o 00:43 |
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
widać że jest duży
![]() Mam coś dla Was A u nas po wizycie znowu rewolucja Skurcze się piszą, momentami nawet dość mocne, ale doktor mówi, że raczej nadal nie są porodowe, bo szyjka dalej nie jest skrócona i on stwierdził, że pozamykane wszystko (a w szpitalu mówiła że rozwarcie na palec ). Powiedział, że siusiaka nie widzi więc wg niego nadal córka ![]() ![]() Mała waży już prawie 3100g i wg dzisiejszego USG TP jednak na 11.12. ale łożysko 3 stopień, więc umówiliśmy się na wizytę za kolejne 2 tygodnie skontrolować, co i jak i jeśli łożysko na USG będzie tak brzydko wyglądać to na następny dzień do szpitala na test oksytocynowy. Ponoć polega to na tym, że podaje się oksytocynę i obserwują czy przy skurczach zacznie dziecku spadać tętno, jak zacznie to znaczy że łożysko niewydolne i będziemy kończyć ciążę. Chyba, że akcja się sama z siebie zacznie wcześniej. No i jako, że nie musieliśmy iść do szpitala stwierdziliśmy z TŻ, że wykorzystamy sytuację i pójdziemy do kina, bo "Rush" zaczęli grać. Wariowała mi przez cały film, a uspokajała się na dzwięk silników bolidów śmiałam się że ma to po tacie ![]() . Teraz TŻ robił testy na Małej, bo dalej wariuje i sprawdzał przy jakiej muzyce się uspokoi. Na Mozarcie śpi a jak jej puścił http://www.youtube.com/watch?v=FavUpD_IjVY to trzy razy zaczęła tak wierzgać jakby jej ktoś elektrody podłączył to nie może być przypadek
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Paula my mamy zelazo bioprzyswajalne wiec to nie może być to. Poza tym witamine c i kwas foliowy żeby przyswajal to żelazo, probiotyk, wit d i k, teraz jeszcze vbobotic. Gratuluję spacerku
![]() Czytam dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NEMOSEK - Ty tak piszesz jakbys noworodka w Domu nie miala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paki doktor powiedziala ze jak to ulewanie chlusnie a nie leci powoli to znaczy ze zjadla za duzo niz potrzebowala Nie lepiej bo oczy mnie szczypia i mam opuchniete przez placz Wczoraj sciagalam znowu mleko bo mi zaczelo cieknac.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#613 |
|
Rozeznanie
|
Ale pospałam...zaledwie godzinę:/ przez te nerwy, które nadal mnie trzymają nie mogę się na niczym skupić, a tym bardziej zasnąć. o 4 zjadłam co nie co bo taki głód poczułam, aż mi się Mały rozhulał :P idę jeszcze do łóżka, może w końcu zasnę.
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko zjadlo z cyca i 2 godziny lezy bez marudzenia jestem zaskoczona i to bardzoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#616 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- a u mnie nici z upojnej nocki bo dostałam zgagi okrutnej i już straciłam ochotę na wszystko. Wypiłam karton mleka i siku latałam przez pół nocy. Maż stwierdził że dziś warunki niekorzystne. Ha tylko kiedy będzie lepiej, chyba dopiero jak urodzę. |
|||
|
|
|
#617 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co wizyta to jakies nowosci. ![]() Fsjny filkik a krowy boskie nie dziiwie sie ze mala tancowala![]() Cytat:
Eh ciezka ta Twoja sytuacja Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorento- nie odpisalsm wczoaj bomi nie zacytowalo: u nas w niektorych miejscach sa betonowe podjazdy na wozki obook schodow- ostatnio jak cos wymieniaja i sa tam schody to zamiast betonowych podjazdow zrobili takie szyny, wymiar normalnie idealnie na kolo ale rozstaw to ja nie wiem... przednie kola ma mniejsze imniejszy rozstaw moj wozek wiec przednimi na to nie najade a na tylny rozstaw rowniez za waski wiec ja po tym do góry nie podjade wozkiem tam tylko musze ciagnac wozek po schodach ;/ Zuzziak- super postawa ze tak pomagasz, siostrze to sie ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Anoula- dobrze ze jest dziewczynka ale mnie maz wkur.wil ....... w nocy zrobilmleko i nie zakrecil dobrze butelki wiec cala sie oblalama rano zrobil takie gorace ze trzeba bylo 30 min studzic a dziecko ryzy bo glodne mam ochote go czasem zabic![]() a u nas nocka ekstra. maly wstal o 3 i 7 ale nadal mao je.o 3 zjadl 35ml a o 7 70ml dziwie sie ze nie traci na wadze ae to dobrze bo bym chodzila isie stresowala. trzymajcie kciuki zeby nas przyjeli do neuro dzisiaj ![]()
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry tak na marginesie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak przenosiłam bombki niedawno to chciałam już choinkę ubierać, a ubierzemy ją dopiero w Wigilię Cytat:
tylko już mi się zaczep urwałJak tam Jasiek i rozmowa z teściową?? Dzień dobry
|
||
|
|
|
#621 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko to niedotykane jajo.nawet nnie się nie daje na ręce wziąć najlepiej nakarm i nie ruszaj bo ryk- i to taki od razu z grubej rury. W nocy niestety musiałam dac ny mm bo 3 godz mi cycki mordowal a jak go zostawiałam to ryk. Dostał mm i poszedł spać jak aniołek...ciągle tylko słysze ze duży jest. Dziś dopiero zobaczylam synka sąsiadki z sali to powiem widać różnice
|
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie i dzidziusie oraz dwupaczki ![]() Informuję, że wczoraj 14 listopada o 10:37 powitałam na świecie mojego skarba Alexa Jestem w nim zakochana po uszy ma długie czarne włoski Synek waży 3310 i mierzy 68 cm, 10/10 pkt. Mimo godziny parcia i pełnego rozwarcia nie udało się sn bo mały wstawił się potylicznie i za nic nie chciał wyjść - miałam cesarkę, a traz powoli wracam do żywych bo wczoraj to było niezbyt fajnie Pozdrawiam Was wszystkie i Wasze pociechy
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2013-11-15 o 08:42 |
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, jak dobrac czapke dla takiego malucha? Bo kupilismy ale jest za mala :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ciekawe jak tam rozmowa z teściową. ![]() Oby z Jasiem było ok ![]() Cytat:
ale nie najada sie czy nei masz pokarmu czy sie "bawi"?
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Moich czapkach (ale pewnie zalezy od firmy) jest napisany rozmiar. np 36 czyli obwód głowy 36 itd.. ja tak kupowałam,bo okazało sie ze wszystkie czapki mam na rozmiar 40 i wyżej (wczesniej sie nie orientowałam rozmiarem) i w sklepie mi tak wytłumaczyli, ;P
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze musze dzisiaj wejsc na kompa poogladac fotki....
Tymek sie napoil i czkawke dostal w gratisie.Ale nie martwie sie bo doczytalam ze duzo z Waszych dzieciakow ja ma.My czkamy bardzo czesto:/ i piers nie pomaga.Samo musi przejsc. Czy Wasze maluchy tez kichaja tak czesto?Nie wiem nosek sobie oczyszcza czy jak? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy MADZIK 89 sie pomysliła i miało być 58cm czy faktycznie taki dłuuuuuuuuuuugi chłopak
![]() Nemosek- u nas w sumie nic nie pomaga na czkawkę, najgorzej dla mnie jak zaraz po jedzeniu i nie zdążę odbic bo wtedy mleko jest wszędzie
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jaki terminowy dzieciaczek! Brawo!Ale mierzy chyba 58 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

jak to kupa może cieszyć
oby mała ładnie spała
Szkoda tylko, że rodzice nie potrafią zrozumieć Ciebie i się obrażają...trochę egoizmu nie zaszkodzi, pomyśl teraz o sobie i spokojnie przygotuj się na to wielkie wydarzenie 

Naprawdę moi rodzice nie są tacy egoistyczni, tylko po prostu żyją tą sytuacją. Moja mama codziennie do mnie dzwoni a ja do niej i to mi wystarcza, z tatą nigdy nie miałam dobrego kontaktu, ale ogólnie relacja między nami jest w porządku, tylko po prostu denerwuje mnie to, że chcą bym robiła jak oni sobie życzą, a jak wyrażę swoją opinię to zaraz robi się nie miło. Mama mnie wspiera i się martwi cały czas, nawet pyta czy czegoś nie potrzebuję i sama czasami przynosi obiady, jak wie że nic nie gotowałam :P tak bardzo bym chciała by już się u nich ułożyło, a było już tak pięknie 
już się boje jaka będzie nocka
chyba juz blisko 

Skurcze się piszą, momentami nawet dość mocne, ale doktor mówi, że raczej nadal nie są porodowe, bo szyjka dalej nie jest skrócona i on stwierdził, że pozamykane wszystko (a w szpitalu mówiła że rozwarcie na palec
jestem zaskoczona i to bardzo
mam ochote go czasem zabic