|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
aaa moje stare foto |
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() martaakow włoski musisz pokazać bo będę Cię męczyć ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- aaa bym zapomniała kallosa kupiłam dziś w drogerii hebe ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |
Moderator
|
Cytat:
Najbardziej mi pasuje na noc na suche, wtedy są dobre efekty, inne metody się nie sprawdziły nawet przy oleju który był dobry. Nie wiem tylko teraz co zrobić, żeby ten efekt zniknął. Dziś po tym olejowaniu dałam slsa i odżywkę to nieco lepiej, ale sa takie za mięciutkie i fruwają nadal. Odstawię olej i zobaczę jak będzie, ale myślę że to jest to zuo właśnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj z czymś z omega 6, może olej z orzecha włoskiego, kiełków pszenicy, konopny czy pestki dyni. Powinno być lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja wcieram macerat przed myciem, ale dopiero 3x ![]() http://kascysko.blogspot.com/2013/05...-by-wos-z.html Miśka pięknie - ładna nowa linia? Milena - toże bosko - jakie mięsisteee ![]()
![]() |
#3247 | |
Moderator
|
Cytat:
a nawiasem to wiesz może czym objawia się przenawilżenie? miałam a właściwie chyba nadal mam problem z odtłuszczeniem (nie wiem czy to dobra nazwa?) włosów i oleje tu działają, więc możliwe że ten puszek to taka przejściowa faza ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() natis- oprócz pierwszej odp, reszta nie była na moje pytania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
PannaLokowana- ja też nie czeszę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do arganowego- podzielam zdanie Marty ![]() Henny z Chną nie pomyliła- to to samo tylko, że po rosyjsku. Jeśli twoja pielęgnacja to przesada to niby jak osiągnęłaś taki stan włosów? Jakoś bez tej "przesady" nie byłaś chyba zadowolona? ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem, że hennujesz chną z Eldu, a z natury jakie masz włosy? Może masz jakieś zdjęcie naturalnych i po pierwszym eldzie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Joanna mrożąca to żel, jest jeszcze elastyczna i jakaś tam ![]() Oleje Ci lepiej służą i się zmywają, niż Amla, bo ona jest na parafinie.
![]() |
#3250 |
Kazar Lady
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3251 |
Zadomowienie
|
Ja byłam wczoraj po pracy u tej fryzjerki - powiedziała, że nie ma nic do roboty
![]() Ale wczoraj wieczorem padłam jak pluto i nic już tutaj nie napisałam. Za to zbudziłam się o 2 w nocy ![]() D/s na krótko i tylko poniżej uszu - garnier A i K b/s troszkę garniera sekrety prowansji migdał i róża (ślicznie pachnie) i jeszcze kapkę tej odżywki zmieszałam z żelem noname. Jaki efekt będzie, jeszcze nie wiem, bo siedzę w pracy, gdzie mi włosy dosychają. Ale czuję, że skręt zanika, a grzywka zaczyna się kleić do czoła ![]() Jeszcze ciekawsze, że swego czasu napisałam tutaj, że mam uczulenie na kokos....ale troszkę się uparłam, i testuję znowu - raz na włosy, 3 razy na twarz - i nic się nie dzieje. Robiłam czyszczenie wątroby w międzyczasie i byłam ciekawa, czy to "uczulenie" może zniknie. A na buzi ładnie się wchłania i ładnie nawilża. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-15 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3252 | |
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie ostatnio zupełnie przestała.
![]() Cytat:
![]() Różnica jest, jakieś 5-7 cm właśnie, może mało ją widać, bo też za często nie wrzucałam ostatnio zdjęć i może kojarzysz moje włosy bardziej sprzed 2-3 miesięcy. No i przyznam, że nikt nie powiedział "o, ścięłaś włosy!", więc faktycznie musi być to nieduża różnica, ja ją czuję bardzo. ![]() Z natury mam włosy średni blond, taki mysi odcień. Taki jakiś http://img.szafa.pl/forum/0/foto_cac...7d_500x640.jpg A przynajmniej takie mam zawsze na odrostach. Na całości ostatnie, jakie miałam, to słoneczny blond, coś jak tu http://www.idealnefryzury.pl/wp-cont...galeria-11.jpg Ale od 2 klasy gimnazjum farbuję włosy, więc albo mi ściemniały naturalki, albo mam po prostu tak podatne na rozjaśnianie od słońca, nie wiem. ![]() No i siłą rzeczy nie jestem w stanie dać Ci przed/po zdjęć, bo przed henną, to ja miałam wszystkie odcienie brązów (ciepłe, zimne, kasztan, mahoń, itd), czerń, rude, czerwone, malinowe, i tak w kółko. ![]() To, co u góry głowy, to są moje naturalne pokryte henną, są nieco ciemniejsze niż dół. Bo dół to henna położona na wcześniej farbowane na rudo włosy (rude farby często są w stanie rozjaśnić o jakieś 2-3 tony włosy, ja takich właśnie używałam), więc ta część jest jaśniejsza (i ładniejsza moim zdaniem). Nawet teraz nie zrobię zdjęć, na których by to było widać, bo akurat wczoraj wyrównałam kolor farbą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
To jest stare zdjęcie, z maja jeszcze, ale dobrze na nim widać kolor, jaki uzyskuję henną na swoich naturalnych.
Oczywiście od góry henna na naturalnych, dalej henna na wcześniej farbowanych chemią na rudo, na dole róż tonerem. ![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-11-15 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i jeszcze co zrobiłas ze masz DWA x dłuższe? podzie sie sposobem na porost koleżanką w potrzebie... Cytat:
I zazdroszczę umiejętności fryzjerskich... Rilla ja sie troche dygalam łykać, ale czekam na twoje doswiadczenia, skoro sie zdecydowalaś... Trzymam kciuki ![]() ![]()
![]() |
#3255 |
Raczkowanie
|
aktualnym moim hitem pozostaje isana kakaowa.
nie ma NIC ale to NIC co by mi robiła taka mięsitość i skręt. i glut lniany. bosz. cudowność. zamowiłam nowa hennę, za tydzień nowy eksperyment ![]()
#3256 |
Zakorzenienie
|
#3257 |
Zadomowienie
|
Zatoki ok. Szłam w kapturze. Ja mam ok. 50m do samochodu i 5 m z samochodu, więc kaptur mi wystarcza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie przenawilżone włosy ciągnęły się jak guma, były przyklapnięte i za miękkie własnie. A używasz jakiś proteinek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Rozeznanie
|
Ciągną się jak są mokre czy suche?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Zakorzenienie
|
A zniszczone są? Ja się staram teraz zabezpieczać je, żeby jak najrzadziej obcinać, chyba że fryzura straci kształt
![]()
#3262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj użyłam troche żelu lnianego-podejście nr 2-chyba jest lepiej niż wczoraj ale ja chce takie pukle jak Wy macie ja wyglądam ja pudel jakiś kręcą sie ale drobnymi loczkami ...to jeszcze nie to ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez cocos1 Czas edycji: 2013-11-15 o 11:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Raczkowanie
|
Wpadam na chwilę wrzucić moje wczorajsze znaleziska. Poprzeglądałam trochę żele w Carrefour, znalazłam 4 tanie (poniżej 5zł) które nie zawierają alkoholu (a przynajmniej ja się go nie odszukałam w składzie). Trzymałam też w rękach żel z Lidla - też alkoholu nie ma, jednak przez zabieganie nie włożyłam go do koszyka. Poniżej zdjęcia 4 znalezisk, może komuś się przyda - za niską cenę potestować zawsze warto
![]() Któraś z was pisała wyżej, że żele Bielendy mają już alkohol, ten który trzymałam w rękach go póki co nie posiada. Przepraszam za brak zdjęć składów, ale mój telefon nie jest w stanie podołać takim rzeczom jak mała czcionka. Zdziwiło mnie to, że Carrefor oferuje przynajmniej 15 żeli do włosów, plus gumy, pasty etc. przy czym połowa z tego ma alkohol denat zaraz po wodzie. Szaleństwo jakieś. Niektóre po otworzeni aż śmierdzą spirytusem :S
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-11-15 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Zakorzenienie
|
I jak mokre i jak suche ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
dokładam fote na chwile
![]() ![]() Edytowane przez cocos1 Czas edycji: 2013-11-16 o 07:56 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
aha
![]() ![]() Edytowane przez cocos1 Czas edycji: 2013-11-15 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |
Rozeznanie
|
A o miałam, ale bynajmniej nie z przenawilżenia
![]() Zgadzam się, trochę 'podnieść' cieniowanie i będzie baardzo dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez nati-mo Czas edycji: 2013-11-15 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.