|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki Zary część XXIX
ja moj kocyk wiaze tak
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CDAQ9QEwAQ |
|
|
|
#2192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tylko pozazdrościć ![]() Jak facet lubi się ubierać to i swojej kobiecie nie będzie wyliczał |
|
|
|
|
#2194 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2195 |
|
batonik
|
Ja mam o tyle dobrze, że ani ja, ani tż nie lubimy chodzić po sklepach. Ja w galerii jestem zawsze max godzinę. Wchodzę, to co mam upatrzone macam, przymierzam i wychodzę. I ogólnie wolę chodzić sama niż jak ktoś ślęczy mi nad głową. Nie jestem wtedy zrelaksowana
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- [1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43728186] |
|
|
|
#2196 | |
|
Rozeznanie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43728076]
Cytat:
![]() Ja muszę upychać wszystko po szafach i mierzyć ukradkiem Mój Tż mało ma i drugiemu też nic nie da Pies ogrodnika ![]() Jak coś przyniosę do domu to czuję się jak winowajca albo złodziej który komuś coś ukradł , a tak chyba nie powinno być skoro kupuję za swoje . Uważa że kobiecie nie należą się prezenty, niespodzianki, za wyjazdy wspólne tez ma płacić . To męczące i nie polecam takich Tż
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43728076]
Cytat:
|
|
#2198 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czasami na zakupach jestem z bratem - ale on też lubi zakupy robić
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkałam przez pewien czas w Niemczech i tęsknię za tymi ich cudownymi weihnachtsmarkt'ami czyli świątecznymi jarmarkami Chociaż teraz mija rok od mojego powrotu z Francji i Strasbourg w grudniu to dopiero jest zjawisko a nie miasto... ale się nie rozpisuję bo będę ryczeć
|
|
#2200 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciężko się z takim facetem żyje ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Panstwo Ona i On Zakupoholikowie Ale sie dobraliscie!
|
|
#2202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno już teraz wszystko się pięknie ułoży A z tą kreatywnością to chyba ogólny trend. Kidyś siedziałam na kawce w jakiejś galerii, a przy stoliku za mną odbywały się rozmowy kwalifikacyjne. Poszukiwano dziwczyny do sprzedaży bizuterii i akcesoriów do włosów i też panie pytały o zastosowanie szklanki, któa akurat stała na stoliku. Innym po prostu kazano jak najlepiej zareklamować naczynie Słabo dziewczynom szło i przekonałam się,że to nie takie proste znaleźć kogoś nadającego się do określonej pracy. niektóre dziewczyny były tak nieśmiałe,że cięko było coś z nich wydusić, to co dopiero będzie jak staną oko w oko z klientem. No chyba,że jakiś zew się w nich obudzi Wiadomo,że w takiej pracy zwraca się uwagę na wygląd i urodę-wiem,że to brutalne,ale prawdziwe i panie też miały "taki" przypadek, ale dało sie wyczuć, że nic z tego, bo nie dały jej nawet żadnego zadania, a mdz sobą nawet tego nie komentowały. Ale były miłe i czuć było wywyższania, jak to czasami się zdarza
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że co?.. Nie mogę w to uwierzyć?! jak to! To przepraszam kobieta ma dziękować, że żyje i moze patrzeć na swojego Pana?! A związek, ktory wpędza w poczucie winy, ze się coś kupiło jest do radykalnego przeformatowania.
|
|
#2204 | |
|
batonik
|
Cytat:
Za to mój uważa, że ja zarobiłam i nic mu do tego na co wydaje. Zresztą ja też nie rozliczam go z kupionych części do samochodu czy innych przyjemności. Jestem ogólnie za tym, że nawet będąc w małżeństwie mamy wspólne konto na które oboje wpłacamy ustaloną kwotę, jak i swoje prywatne i z tych pieniędzy nikt nikogo nie rozlicza ![]() No i dla mnie też byłoby abstrakcją, gdyby tż po wspólnym wypadzie kazał oddać mi za paliwo. Albo w drugą stronę..gdyby ja za to samo od niego brała pieniądze
Edytowane przez sskers Czas edycji: 2013-11-15 o 12:21 |
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Np. Wczoraj wyciągnął 5 płaszczy jak ja ide na łowy to kupuje jemu jak on ma czas kupuje mi i przynosi
|
#2206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Liczy się cel mojej wyprawy Od czasu kiedy mamy dziecko i jesteśmy w galerii, to każde idzie w swoją stronę. Tzn. oczywiście mąż z dzieckiem a jak już bączek marudzi wówczas spotykamy się na kawce Zazwyczaj mam jakieś 1,5h ale mi z wiekiem przechodzi ochota na łazikowanie i ostatnio wchodzę do konkretnych sklepów i najlepiej po upatrzone wcześniej rzeczy
|
|
|
|
|
#2207 | ||
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=OnaZakupoholik;4372 8571]
Cytat:
Cytat:
Macie zdrowe podejście, w końcu każdy z Was pracuje i zarabia
|
||
|
|
|
#2208 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=OnaZakupoholik;4372 8571]
Cytat:
![]() A z takim stwierdzeniem by się zgodził "kobieta ma dziękować, że żyje i moze patrzeć na swojego Pana" ![]() ![]() ![]() Jesteśmy 14 lat po ślubie , to chyba wszystko tłumaczy Chętnie bym ten związek przeformatowała lub zupełnie skasowała ale to już inna historia
|
|
|
|
|
#2209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też tak miałam/mam,że wiele ubrań leży gdzieś z metkami albo nawet i bez metek, ale nie założone ani razu i szczerze powiem,że ostatnio czuję się przytłoczona ilością ubrań w sumie głupim wydawaniem pieniędzy |
|
|
|
|
#2210 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Kocica77;43728708]
Cytat:
i teraz póki co jest dobrze ... Kubeł zimnej wody, ze ja straci itd. Dopiero po zakończonej terapii czyli po roku wróciła do domu.
|
|
#2212 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam kiedyś takiego faceta "liczykrupę" i poszedł szybko w odstawkę
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może rodzice Twojego męża tez byli tacy mega oszczędni? Ja np. po latach dostrzegam pewne odziedziczone cechy, które tępię w zarodku Warto spróbowac jakiejś transformacji i podyktowac swoje warunki Prezenty, niespodzianki, wyjazdy to bardzo miły dodatek do udanego małżeństwa i obojgu powinien sprawiać radość i to nie ważne,że jedna kobieta dostanie pierścionek z brylantem, a inna mniej wartościowy, bo przecież liczy się gest i intencje.
|
|
|
|
|
#2214 | ||
|
batonik
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43728702]
Zawsze w tej kwestii można się dogadać Macie zdrowe podejście, w końcu każdy z Was pracuje i zarabia [/QUOTE]Takie podejście jest bardzo zdrowe i wiele par powinno się nad takim zastanowić. Relacje mogą być wtedy nieco zdrowsze w tym temacie. Nie jesteśmy jeszcze małżeństwem, ale jeśli Nim będziemy to taki system zastosujemy Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ideałem byłoby życie, jakby facet pokrywał wszystkie życiowe wydatki, no ale mamy takie czasy a nie inne - nie wszyscy mogą być milionerami Ja jestem po porządkach w szafie - trzy duże reklamówy poszły precz |
|
|
|
|
#2216 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=OnaZakupoholik;4372 8778]
Cytat:
Mają trójkę dzieci i najlepsze,że czy miała jedno czy troję to on jej wydzielał (małą) określoną kwotę, która nie zwiększała się, kiedy na świat przychodziły kolejne dzieci. Nieraz się żaliła,że zastanawia się czy iść do dentysty czy kupić sobie stanik irytuje go jak kupuje nowe buty dzieciom. Sobie bardzo rzadko coś kupuje, przygarnia to co dadzą jej koleżanki. Od ubrań po sztućce. Natomiast on, ma się rozumieć, na swoje przyjemności kompletnie sobie nie żałuje. EchhhNie wiem co się dzieje, ale coś z cytowaniem szwankuje Edytowane przez ladybird1122 Czas edycji: 2013-11-15 o 12:40 |
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Pojawila sie u mnie parka khaki ze skorzanumi rekawami sktoras jej szukala długo
|
|
#2218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lepiej odejść niż się męczyć z takim gościem, bo uważam, że każdy związek/małżeństwo ma nam polepszyć sytuację pod każdym względem Ma być nam lepiej, mamy być szczęśliwsze, doceniane i kochane za to że jesteśmy.
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Okrutna, podła i zła
|
Jak już jest rozmowa o związkach itp mam pytanie. Czy któraś z Was ma 30 lub więcej i nie ma dzieci i nie planuje lub jeszcze nie teraz? Bo zaczynam mieć doła z powodu ogólnej krytyki mojej osoby w związku z tym tematem.
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może któregoś dnia wstanę i poczuję... "musimy mieć dziecko" póki co nie chcę i nie planuje i wolałabym nie poczuć nigdy takiego głosu. ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- [1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43729001]Dlatego szkoda naszego czasu dla takiego faceta, który jest niereformowalny. Lepiej odejść niż się męczyć z takim gościem, bo uważam, że każdy związek/małżeństwo ma nam polepszyć sytuację pod każdym względem Ma być nam lepiej, mamy być szczęśliwsze, doceniane i kochane za to że jesteśmy.[/QUOTE]mężczyzny nie da się zmienić i to trzeba zrozumieć, albo bierzemy takiego jakim jest ... albo się żegnamy
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

Mieszkałam przez pewien czas w Niemczech i tęsknię za tymi ich cudownymi weihnachtsmarkt'ami czyli świątecznymi jarmarkami

Panstwo Ona i On Zakupoholikowie 

Mają trójkę dzieci i najlepsze,że czy miała jedno czy troję to on jej wydzielał (małą) określoną kwotę, która nie zwiększała się, kiedy na świat przychodziły kolejne dzieci. Nieraz się żaliła,że zastanawia się czy iść do dentysty czy kupić sobie stanik
irytuje go jak kupuje nowe buty dzieciom. Sobie bardzo rzadko coś kupuje, przygarnia to co dadzą jej koleżanki. Od ubrań po sztućce. Natomiast on, ma się rozumieć, na swoje przyjemności kompletnie sobie nie żałuje. Echhh