Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 10:21   #1441
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

aaa... zapomniałam dodać, że dzisiaj ok 13-14 ma do mnie przyjść kurier z łóżeczkiem
Jeszcze tyle czasu

Ale się stresuję, że coś z nim będzie nie tak i będę musiała reklamować. O ja głupia

Wklejam nieśmiertelny utwór, jeden z tych które zawsze poprawiają mi humor
http://www.youtube.com/watch?v=rn9M_q5StWM
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:39   #1442
mmhym
Zadomowienie

Cześć

headzik super, że jest lepiej niż się wydawało

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja mam na imie edyta znajomi mówia mi edek albo edzia a co poniektórzy fredzia hahah kiedy zapytałam kolege czy wie od jakiego imienia mówią na mnie edzia odpowiedział ze edwarda

a edyta ttakie piękne imie nie lubia tylko jak mówią do mnie edytko

odebrałam wyniki z moczu wszystko ok oprocz leukocytów w siuskach norma jest 0-5 a ja mam 4-6
No patrz, a do mnie Edytka mówią oboję rodziców i teraz jeszcze teściowa i to lubię, mąż zdrabnia Edysia, reszta Edyta albo Edi. Wszyscy już wiedzą, że jak powiedzą Edzia, to mają Normalnie nie znoszę tego Ciekawe

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tak na szybko. Widziałyście ten filmik? Mnie rozczulił
http://www.liveleak.com/view?i=82c_1384436180
Śliczny - fajne, jak ten jasniejszy bliźniak wierci się dopóki nie obejmie brata

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
przemyślałam swoją głupią myśl, one po prostu się chyba do siebie przytuliły bo przecież razem by tak nie wyszły z matki
A bo tytuł jest taki idiotyczny i się człowiek zastanawia, jak to możliwe

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
To się chyba nazywa faceplant Pewnie nie mogła się dobrze złożyć przez gruby kombinezonik

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Dzien dobry laseczki
Ja tak na szybko z komorki, bo Tz ma jeszcze 3 dni wolnego i mamy inne plany niz siedzenie w domku- dzis na 15:00 usg 3D, wiec tatus podgladnie sobie wreszcie corke

U nas libido gorzej, ale nie ma az takiej tragedii
Wyjazd chyba tez troche pomogl.

Plecy moje na razie, odpukac, nie bola, tylko sztywnosc przeszkadza.

Gratuluje wizyt i bycia na biezaco w watku
Witaj - udanego końca urlopu męża
U mnie plecy za to jakoś gorzej...

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Pamiętasz, że część z nas tęskni za alkoholem? Zwłaszcza w taką pogodę?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:40   #1443
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
aaa... zapomniałam dodać, że dzisiaj ok 13-14 ma do mnie przyjść kurier z łóżeczkiem
Jeszcze tyle czasu

Ale się stresuję, że coś z nim będzie nie tak i będę musiała reklamować. O ja głupia

będziecie już składać?
moje meble będą dopiero za 5 tygodni więc ja to dopiero poczekam
myślimy też zrobić taką fototapetę http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=3190531

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:44   #1444
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Super się czyta te Wasze anegdotki o maluchach, dzieciaki są naprawdę pomysłowe
Ja się melduję już po długim weekendzie- wróciłam w poniedziałek ale zalatana byłam bo moja mamuśka rękę skręciła i trochę zamieszania było.
Może w weekend Was nadrobię
Mam jeszcze takie szybkie pytanko- od którego tyg. czułyście maleństwo? Głównie zależy mi na info od pierworódek ja jestem już prawie w 19t i nic nie czuję tydzień temu miałam USG i Antek na monitorze szalał więc raczej jest z tych ruchliwych i powinnam go czuć a tu nic
Cięzko powiedzieć. Wydawało mi sie że gdzieś od 18tc coś tam czułam ale przekonana do końca nie byłam czy to to Ale gdzieś ok 21-22tygodnia już wiedziałam. Teraz też to nie są typowe kopnaiki tylko czuje ze ktos sie tam wierci, a jestem w 24 tc. Więc spokojnie. Usg pokazało że ok jest wiec poczekaj a się doczekasz
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 10:51   #1445
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Pamiętasz, że część z nas tęskni za alkoholem? Zwłaszcza w taką pogodę?
Ja też tęsknię
Dlatego przypomniał mi się ten utwór

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
będziecie już składać?
moje meble będą dopiero za 5 tygodni więc ja to dopiero poczekam
myślimy też zrobić taką fototapetę http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=3190531

Nieee..... jeszcze nie składamy Wywieziemy do teściów, bo mają miejsce.

Którą fototapetę??? Bo mi pokazuje wielee
Stary 2013-11-15, 10:54   #1446
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

fajnie mogłaby wyglądać taka fototapeta http://www.aikon.pl/allegro/produkty/n%20020_2.jpg + pomalowanie jednej ściany na róż ale powiem Wam, że ja się boję, że się okaże, że to jednak nie jest dziewczynka:P i co wtedy? dlatego zostawię to na koniec, może nawet po porodzie, w sumie długo się takiej ściany nie robi i do tego zasłonki w takim odcieniu i dywanik i będzie super

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-11-15, 10:55   #1447
marima
Raczkowanie

Cześć

jak fajnie, że dzisiaj piątek i TŻ wraca na weekend

ostatnio swędzą mnie piersi tak z boku, obawiam się że to może być początek rozstępów a mam już całe poorane naokoło i są one widoczne, więc nie chciałabym już nowych słyszałam nawet że rozstępy mogą pojawić się nawet po porodzie, więc powinno się smarować miejsca podatne na rozstępy nawet do 4 miesięcy po porodzie, ale z moją systematycznością nie jest za dobrze jak już smaruję to brzuch i piersi a o pośladkach i udach zapominam
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 11:01   #1448
czbasia
Zakorzenienie

Ale spam u was konkretny Pół str nadrobiłam a gdzie reszta?? Po śniadanku już, pranie jeszce wstawię i na 16 do gina się szykuję. Ale dzisiejsza wizyta formalność-L4 się kończy to pewnie pojdę popyta jak sie czuje, zapyta czy ost sie badalismy (2tyg temu byłam) powiem że tak -to stwierdzi ze jak sie dobrze czuję to na nast wizycie bedziemy sie badac, wypisze zlecenie na kolejne badanie(pewnie glukoza bedzie) zwolonienie i podziekujemy sobie Hahahaha, ciekawe czy sie sprawdzi?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

łoj.. przy wyjmowaniu musiałoby boleć...
z infekcjami prawda.. moje ciało marzy o basenie i rozluźnieniu, ale po tej infekcji, którą miałam na pewno się nie zdecyduję.
Hehe!! Też o tym pomyślałam. To ja podziekuję za basen
Stary 2013-11-15, 11:02   #1449
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
fajnie mogłaby wyglądać taka fototapeta http://www.aikon.pl/allegro/produkty/n%20020_2.jpg + pomalowanie jednej ściany na róż ale powiem Wam, że ja się boję, że się okaże, że to jednak nie jest dziewczynka:P i co wtedy? dlatego zostawię to na koniec, może nawet po porodzie, w sumie długo się takiej ściany nie robi i do tego zasłonki w takim odcieniu i dywanik i będzie super
Ładna ta fototapeta
Nie za dużo różu chcesz mieć w tym pokoju Bo fototapeta jest z różowym i chcesz jeszcze ścianę, zasłonki i dywan.

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Cześć

jak fajnie, że dzisiaj piątek i TŻ wraca na weekend

ostatnio swędzą mnie piersi tak z boku, obawiam się że to może być początek rozstępów a mam już całe poorane naokoło i są one widoczne, więc nie chciałabym już nowych słyszałam nawet że rozstępy mogą pojawić się nawet po porodzie, więc powinno się smarować miejsca podatne na rozstępy nawet do 4 miesięcy po porodzie, ale z moją systematycznością nie jest za dobrze jak już smaruję to brzuch i piersi a o pośladkach i udach zapominam
Ja się na szczęście smaruję cała, nawet łydki, bo mi się nie chce zmieniać balsamu na ręce i nogi

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ale spam u was konkretny Pół str nadrobiłam a gdzie reszta?? Po śniadanku już, pranie jeszce wstawię i na 16 do gina się szykuję. Ale dzisiejsza wizyta formalność-L4 się kończy to pewnie pojdę popyta jak sie czuje, zapyta czy ost sie badalismy (2tyg temu byłam) powiem że tak -to stwierdzi ze jak sie dobrze czuję to na nast wizycie bedziemy sie badac, wypisze zlecenie na kolejne badanie(pewnie glukoza bedzie) zwolonienie i podziekujemy sobie Hahahaha, ciekawe czy sie sprawdzi?
Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2013-11-15, 11:11   #1450
marima
Raczkowanie

Cytat:

Ja się na szczęście smaruję cała, nawet łydki, bo mi się nie chce zmieniać balsamu na ręce i nogi

ja pozostałe części ciała smaruję bardzo okazjonalne, pewnie raz na tydzień
Stary 2013-11-15, 11:12   #1451
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Ładna ta fototapeta
Nie za dużo różu chcesz mieć w tym pokoju Bo fototapeta jest z różowym i chcesz jeszcze ścianę, zasłonki i dywan.

Trzymam kciuki za wizytę

ścianę tą na której będzie fototapeta więc nie za dużo, zasłona będzie jedna na bok bo mam dziwne okno a dywan do przemyślenia

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-11-15, 11:13   #1452
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
ale slodki skrzacik

Cytat:
fototapeta bardzo ladna, jednak w calosci dla mnie zdecydowanie za duzo rozu

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 11:16   #1453
marima
Raczkowanie

Podobają mi się te wszystkie fototapety, ale chyba mam za mały pokoik dla małego
Stary 2013-11-15, 11:16   #1454
estera85
Raczkowanie

Ja też wkleje wam piekną piosenkę

http://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0

Zakochałam się w niej
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 11:17   #1455
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Aaa.. przypomniało mi się, że miałam wam napisać o nacięciu krocza Miałam o tym wczoraj w SR. Dla mnie to nowe i interesujące informacje.

No więc:
- jak pewnie wiecie krocze jest nacinane w kierunku odbytu, ale nie prosto tylko pod kątem - lekko w prawo lub lekko w lewo
- jeżeli krocze pęknie samo, to pęknie w miejscu najbardziej do tego fizjologicznym i będzie się to samo ładnie goić (jeżeli to pęknięcie I czy II stopnia to lepiej się goi niż po nacięciu)
- chyba, że rozerwie nas do III lub IV stopnia czyli razem z odbytem. W tej sytuacji lepiej żeby nacięła nas położna
- najlepiej decyzję o nacięciu krocza zostawić położnej, ona podczas porodu (jak główka napiera już na krocze) sprawdza czy te tkanki są w stanie się jeszcze rozciągnąć, jeśli są elastyczne to nie będzie ich nacinać, jeśli będą już maksymalnie napięte to natnie
- oczywiście możecie się nie zgodzić na nacięcie, ale wtedy możecie pęknąć aż do odbytu

Ja tego wszystkiego nie wiedziałam, a myślę, że warto znać wszystkie za i przeciw.
Stary 2013-11-15, 11:18   #1456
kate1623
Zadomowienie

Witam się w 28 tc
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Bardzo mnie interesuje ten temat, bo my się będziemy decydować, tylko dziwi minie, że pan który rozumiem miał zachęcić Was do przechowywania krwi pępowinowej, zniechęcił Was???
Wiem, że są różne banki, z którego był ten chłop? Ja mam na razie informacje nt Polskiego Banku Komórek Macierzystych i raczej tam będziemy przechowywać naszą
Ten chłop byl z Novum w Warszawie. Masz rację mnie zniechęcił .Sam fakt przechowywania krwi opisał i zachwalał konkretnie, ale to w jaki sposób to funkcjonuje w Polsce opisał po prostu szczerze tak jak jest

Co do seksu to u mnie ten temat umarł i żyje sobie w moich snach

Dzisiaj obudziłam się ze strasznym bólem pleców i żeber masakra jakaś

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 11:21   #1457
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Ja też wkleje wam piekną piosenkę

http://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0

Zakochałam się w niej

Kurcze słyszałam to niejednokrotnie, a nigdy nie wsłuchałam się w słowa i nigdy tak tego nie interpretowałam. Wzruszyłam się
Stary 2013-11-15, 11:22   #1458
teQiba
Moderator

Dzien dobry
Przesadzilam dzisiaj z tym spaniem - jakies pol godziny temu mama mnie telefonem obudzila
Ale jakie sny mialam fajne...

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
w 1 ciazy iałam typowo zabobonny brzuch na chłopaka , urode zreszta tez , jak sie dziewcze urodziło to mi powiediano ze za długo przy piecu stałam i od ciepła kulki sie roztopiły i sie dziewucha urodziła

ale napisze wam cos moja sasiadka jak była w ciazy wystaszyła sie chomika i chwycila sie za usz jak jej syn sie urodził przy ucu ma takie znamie odstajace wygladajace na ogonek chomika

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Co za historie

side - u mnie tez do SR mozna sie dopiero po 28tc zapisywac i kosztuje 280zl za 7 spotkan... Tez czekam niecierpliwie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
A moj tz znowu tak mnie wita - czesc kochanie, twoj tz juz wrocil
Moj tez ostatnio mnie zdziwil - obrazilam sie o cos i czytam Was na telefonie, a on mowi "no tak - pozal sie jaki ten Twoj TZ nie dobry"
Stary 2013-11-15, 11:23   #1459
marima
Raczkowanie

Cytat:
Aaa.. przypomniało mi się, że miałam wam napisać o nacięciu krocza Miałam o tym wczoraj w SR. Dla mnie to nowe i interesujące informacje.

No więc:
- jak pewnie wiecie krocze jest nacinane w kierunku odbytu, ale nie prosto tylko pod kątem - lekko w prawo lub lekko w lewo
- jeżeli krocze pęknie samo, to pęknie w miejscu najbardziej do tego fizjologicznym i będzie się to samo ładnie goić (jeżeli to pęknięcie I czy II stopnia to lepiej się goi niż po nacięciu)
- chyba, że rozerwie nas do III lub IV stopnia czyli razem z odbytem. W tej sytuacji lepiej żeby nacięła nas położna
- najlepiej decyzję o nacięciu krocza zostawić położnej, ona podczas porodu (jak główka napiera już na krocze) sprawdza czy te tkanki są w stanie się jeszcze rozciągnąć, jeśli są elastyczne to nie będzie ich nacinać, jeśli będą już maksymalnie napięte to natnie
- oczywiście możecie się nie zgodzić na nacięcie, ale wtedy możecie pęknąć aż do odbytu

Ja tego wszystkiego nie wiedziałam, a myślę, że warto znać wszystkie za i przeciw.
pęknięcie do odbytu brzmi strasznie ciekawe czy moje ćwiczenie mięśni Kegla coś da , ale ćwiczę tylko 2 serie po 5 dziennie, ale najlepiej ćwiczy mi się leżąc na boku a zamierzacie robić sobie masaż krocza ja chyba spróbuję tylko muszę poczytać co i jak
Stary 2013-11-15, 11:29   #1460
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Moj malz się z kolei przesmiewa, ze wizaż i firma, w której bawię się w konsultantke to SEKTY

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość

A mi położna mówiła, że w czasie ciąży nie wolno tamponów zakładać

No i bądz mądry, psiz wiersze I co robić. Zamierzamy w grudniu do Bukowiny na weekend pojechać i myślałam, że choć z jednej atrakcji skorzystam. NA termy chciałam iść i właśnie gin o tych tamponach wspominał. Ale chyba dla dobra swojego i dzidzi sobie odpuszczę
Stary 2013-11-15, 11:30   #1461
teQiba
Moderator

Cytat:
pęknięcie do odbytu brzmi strasznie ciekawe czy moje ćwiczenie mięśni Kegla coś da , ale ćwiczę tylko 2 serie po 5 dziennie, ale najlepiej ćwiczy mi się leżąc na boku a zamierzacie robić sobie masaż krocza ja chyba spróbuję tylko muszę poczytać co i jak
Wydaje mi sie ze miesnie Kegla to tylko do parcia, a zeby nie peklo to predzej masaz czy cos...

Ja wole zeby mnie nacieli niz zeby peklo... Brrr!
Stary 2013-11-15, 11:39   #1462
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też poniżej zera, mógłby dla mnie w ogóle nie istanieć:/ mąż oczywiście chętny zawsze ale wie, że mi się nie chce... staram się nastroić chociaż raz na dwa tygodnie;P
No to u mnei podobnie A gdzieś czytałam, że w 2 trumestrze demonem seksu będę Neistety
Stary 2013-11-15, 11:45   #1463
marima
Raczkowanie

To u nas seksik jest raz w tygodniu ale TŻ wraca tylko na weekendy, spi w domu 2 nocki, przy czym w piątek jestem po pracy padnięta ale chyba TŻ nie ma ze mną tak źle
Stary 2013-11-15, 11:54   #1464
Ela87
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za poprawienie humoru
Dzisiaj mam doła a filmiki mnie postawiły prawie do pionu,
ale Arka Noego odpada, bo ryczę przy tym Mazgaj się ze mnie zrobił

Cytat:
na pewno nie 24 na dobę odlicz czas w którym córa padnie ze zmęczenia od płaczu i będzie sobie spać

to ja też coś fajnego wrzucam
http://kwejk.pl/obrazek/1948553/pier...na-lodzie.html
Ta ona padnie raz na tydzień na godzinę. Tż powiedział, że on wtedy akurat chyba będzie dom budował, nie wie gdzie, za co i jak, ale akurat go nie będzie. Ja powiedziałam, że będę na siłowni zrzucać kg

A filmik mnie rozbroił. Prawie się posikałam

Cytat:
Jeszcze tyle czasu

Ja nie lubię zawsze czekać, jeszcze jak ktoś do drzwi zadzwoni, a tu się okazuje, ze nie kurier

Cytat:
No po porodzie też mogą, bo szybko się chudnie

Cytat:

No więc:

DObre info

Cytat:
Kurcze słyszałam to niejednokrotnie, a nigdy nie wsłuchałam się w słowa i nigdy tak tego nie interpretowałam. Wzruszyłam się
No właśnie ja też nie zastanawiałam się nigdy nad tekstem

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Moj tez ostatnio mnie zdziwil - obrazilam sie o cos i czytam Was na telefonie, a on mowi "no tak - pozal sie jaki ten Twoj TZ nie dobry"

Mój kiedyś spojrzał mi przez ramię co piszę, ale po przeczytaniu zdania stwierdził, że się do nas nie wtrąca, bo nie ogarnia

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Macie coś ode mnie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:04   #1465
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No to u mnei podobnie A gdzieś czytałam, że w 2 trumestrze demonem seksu będę Neistety
Też jestem zawiedziona

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja nie lubię zawsze czekać, jeszcze jak ktoś do drzwi zadzwoni, a tu się okazuje, ze nie kurier
U mnie jeszcze dzwonek nie działa Na szczęście mam domofon
Stary 2013-11-15, 12:08   #1466
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:

No więc:

nam natomiast na warsztatach bezpeicznego malucha położna mówiła że nacięcie się lepiej goi niż pęknięcie ale czytałam jakieś badania gdzie właśnie tez pisali żeby nie nacinać i że można spokojnie przeprowadzić poród tak, zeby nie pęknąć a jeśli już to właśnie pęka o I czy II stopnia. Ja się boję nacięcia i nie chcę ze wzg że podobno po nacięciu tkanki są jeszcze bardziej narażone na dalsze prucie i częściej są to obrażenia III i IV stopnia właśnie w tej ostatniej fazie porodu najlepiej jest zając taką pozycję żeby główna w równym stopniu naciskała na tkanki (np stanie) a leżenie obciąża tkanki w okolicy odbytu i się wtedy pęka bo tam jest największy nacisk. I jeszcze pisali że nawet jak się czuje parcie to żeby nie przeć bo się tkanki nie przygotują i będize za szybko tylko trzeba spokojnie czekać aż same skurcze macicy wypchnęły dziecko.
ja tak wyczytałam a jak jest to nie wiem

koziemleko moja koleżanka była
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:11   #1467
amelka2006
Raczkowanie

Co do seksu. To dla mnie teraz jest wspaniały. Dokladnie czuję, że cała moja krew jest tam na dole. Uwielbiam kochać się teraz, takie objęcia poza oczywistym dają mi też takie poczucie bezpieczeństwa i akceptacji przez męża. Ale jest jedno ale. Mój mąż jakoś rzadko sam zainicjuje zbliżenie. I trochę jest mi przykro. Bo zawsze jest to w sypialni i tak "bezpiecznie" a ja potrzebuję trochę ognia i namiętności. Może to głupie, ale tak bym chciała żeby wrocił z pracy i rzucił się mnie tam gdzie by mnie znalazł. Oj lepiej już nic nie będę pisać na ten temat bo za bardzo się rozmarzę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:12   #1468
asienka213
Wtajemniczenie

ale tu sie dzis filmowo i muzycznie zrobilo

Cytat:
No więc:
dobrze wiedziec, ja w sumie nie mialam pojecia jak to wyglada

a co do lozeczka, to bedziecie wyciagac i sprawdzac czy wszystko z nim ok ?

Cytat:
udani Ci nasi tzci

Cytat:
Ja wole zeby mnie nacieli niz zeby peklo... Brrr!
ja tez juz raz bylam nacinana i nawet nie wiem kiedy to zrobili Przy bolach to naprawde pryszcz

Cytat:
To u nas seksik jest raz w tygodniu ale TŻ wraca tylko na weekendy, spi w domu 2 nocki, przy czym w piątek jestem po pracy padnięta ale chyba TŻ nie ma ze mną tak źle
no w porownaniu np do mnie to powinien Cie po stopach calowac

ela co Cie tak doluje ?

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-11-15 o 12:14
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 12:17   #1469
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Co do seksu. To dla mnie teraz jest wspaniały. Dokladnie czuję, że cała moja krew jest tam na dole. Uwielbiam kochać się teraz, takie objęcia poza oczywistym dają mi też takie poczucie bezpieczeństwa i akceptacji przez męża. Ale jest jedno ale. Mój mąż jakoś rzadko sam zainicjuje zbliżenie. I trochę jest mi przykro. Bo zawsze jest to w sypialni i tak "bezpiecznie" a ja potrzebuję trochę ognia i namiętności. Może to głupie, ale tak bym chciała żeby wrocił z pracy i rzucił się mnie tam gdzie by mnie znalazł. Oj lepiej już nic nie będę pisać na ten temat bo za bardzo się rozmarzę

zazdroszczę i mój mąż pewnie też zazdrości Twojemu;P

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-11-15, 12:25   #1470
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
nam natomiast na warsztatach bezpeicznego malucha położna mówiła że nacięcie się lepiej goi niż pęknięcie ale czytałam jakieś badania gdzie właśnie tez pisali żeby nie nacinać i że można spokojnie przeprowadzić poród tak, zeby nie pęknąć a jeśli już to właśnie pęka o I czy II stopnia. Ja się boję nacięcia i nie chcę ze wzg że podobno po nacięciu tkanki są jeszcze bardziej narażone na dalsze prucie i częściej są to obrażenia III i IV stopnia właśnie w tej ostatniej fazie porodu najlepiej jest zając taką pozycję żeby główna w równym stopniu naciskała na tkanki (np stanie) a leżenie obciąża tkanki w okolicy odbytu i się wtedy pęka bo tam jest największy nacisk. I jeszcze pisali że nawet jak się czuje parcie to żeby nie przeć bo się tkanki nie przygotują i będize za szybko tylko trzeba spokojnie czekać aż same skurcze macicy wypchnęły dziecko.
ja tak wyczytałam a jak jest to nie wiem

koziemleko moja koleżanka była
Zbiór cennych informacji

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość

Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a co do lozeczka, to bedziecie wyciagac i sprawdzac czy wszystko z nim ok?
Raczej tak, bo szkoda czasu żeby składać i rozkładać łóżeczko Zamierzam sprawdzić na oko, czy wszystko ok. Jak mi się coś nie będzie podobać to najwyżej złożę, ale tak żeby tż nie widział, bo będzie się śmiał, bo ja to pewnie już bym nawet pościel poubierała
Mam nadzieję, że ona oko wyjdzie czy jest ok. Sprawdzę czy są wszystkie elementy i w jakim stanie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości