|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
aaa... zapomniałam dodać, że dzisiaj ok 13-14 ma do mnie przyjść kurier z łóżeczkiem
Jeszcze tyle czasu ![]() Ale się stresuję, że coś z nim będzie nie tak i będę musiała reklamować. O ja głupia Wklejam nieśmiertelny utwór, jeden z tych które zawsze poprawiają mi humor ![]() http://www.youtube.com/watch?v=rn9M_q5StWM |
|
|
|
#1442 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() headzik Cytat:
Normalnie nie znoszę tego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewnie nie mogła się dobrze złożyć przez gruby kombinezonik ![]() Cytat:
![]() U mnie plecy za to jakoś gorzej... ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będziecie już składać? ![]() moje meble będą dopiero za 5 tygodni więc ja to dopiero poczekam ![]() myślimy też zrobić taką fototapetę http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=3190531
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdzieś ok 21-22tygodnia już wiedziałam. Teraz też to nie są typowe kopnaiki tylko czuje ze ktos sie tam wierci, a jestem w 24 tc. Więc spokojnie. Usg pokazało że ok jest wiec poczekaj a się doczekasz![]()
|
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tęsknię
![]() Dlatego przypomniał mi się ten utwór Cytat:
Nieee..... jeszcze nie składamy Którą fototapetę??? Bo mi pokazuje wielee
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Wtajemniczenie
|
fajnie mogłaby wyglądać taka fototapeta http://www.aikon.pl/allegro/produkty/n%20020_2.jpg + pomalowanie jednej ściany na róż ale powiem Wam, że ja się boję, że się okaże, że to jednak nie jest dziewczynka:P i co wtedy? dlatego zostawię to na koniec, może nawet po porodzie, w sumie długo się takiej ściany nie robi
i do tego zasłonki w takim odcieniu i dywanik i będzie super
|
#1447 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() jak fajnie, że dzisiaj piątek i TŻ wraca na weekend ostatnio swędzą mnie piersi tak z boku, obawiam się że to może być początek rozstępów a mam już całe poorane naokoło i są one widoczne, więc nie chciałabym już nowych słyszałam nawet że rozstępy mogą pojawić się nawet po porodzie, więc powinno się smarować miejsca podatne na rozstępy nawet do 4 miesięcy po porodzie, ale z moją systematycznością nie jest za dobrze jak już smaruję to brzuch i piersi a o pośladkach i udach zapominam
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale spam u was konkretny
Pół str nadrobiłam a gdzie reszta?? Po śniadanku już, pranie jeszce wstawię i na 16 do gina się szykuję. Ale dzisiejsza wizyta formalność-L4 się kończy to pewnie pojdę popyta jak sie czuje, zapyta czy ost sie badalismy (2tyg temu byłam) powiem że tak -to stwierdzi ze jak sie dobrze czuję to na nast wizycie bedziemy sie badac, wypisze zlecenie na kolejne badanie(pewnie glukoza bedzie) zwolonienie i podziekujemy sobie![]() Hahahaha, ciekawe czy sie sprawdzi?![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie za dużo różu chcesz mieć w tym pokoju Bo fototapeta jest z różowym i chcesz jeszcze ścianę, zasłonki i dywan.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ścianę tą na której będzie fototapeta więc nie za dużo, zasłona będzie jedna na bok bo mam dziwne okno a dywan do przemyślenia
|
|
#1452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
#1453 |
|
Raczkowanie
|
Podobają mi się te wszystkie fototapety, ale chyba mam za mały pokoik dla małego
|
|
|
|
#1454 |
|
Raczkowanie
|
Ja też wkleje wam piekną piosenkę
http://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0 Zakochałam się w niej
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa.. przypomniało mi się, że miałam wam napisać o nacięciu krocza
No więc: - jak pewnie wiecie krocze jest nacinane w kierunku odbytu, ale nie prosto tylko pod kątem - lekko w prawo lub lekko w lewo - jeżeli krocze pęknie samo, to pęknie w miejscu najbardziej do tego fizjologicznym i będzie się to samo ładnie goić (jeżeli to pęknięcie I czy II stopnia to lepiej się goi niż po nacięciu) - chyba, że rozerwie nas do III lub IV stopnia czyli razem z odbytem. W tej sytuacji lepiej żeby nacięła nas położna - najlepiej decyzję o nacięciu krocza zostawić położnej, ona podczas porodu (jak główka napiera już na krocze) sprawdza czy te tkanki są w stanie się jeszcze rozciągnąć, jeśli są elastyczne to nie będzie ich nacinać, jeśli będą już maksymalnie napięte to natnie - oczywiście możecie się nie zgodzić na nacięcie, ale wtedy możecie pęknąć aż do odbytu Ja tego wszystkiego nie wiedziałam, a myślę, że warto znać wszystkie za i przeciw. |
|
|
|
#1456 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 28 tc
![]() Cytat:
Co do seksu to u mnie ten temat umarł i żyje sobie w moich snach ![]() Dzisiaj obudziłam się ze strasznym bólem pleców i żeber masakra jakaś |
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze słyszałam to niejednokrotnie, a nigdy nie wsłuchałam się w słowa i nigdy tak tego nie interpretowałam. Wzruszyłam się
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Moderator
|
Dzien dobry
![]() Przesadzilam dzisiaj z tym spaniem - jakies pol godziny temu mama mnie telefonem obudzila Ale jakie sny mialam fajne... ![]() Cytat:
side - u mnie tez do SR mozna sie dopiero po 28tc zapisywac i kosztuje 280zl za 7 spotkan... Tez czekam niecierpliwie ![]() Moj tez ostatnio mnie zdziwil - obrazilam sie o cos i czytam Was na telefonie, a on mowi "no tak - pozal sie jaki ten Twoj TZ nie dobry" |
|
|
|
|
#1459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciekawe czy moje ćwiczenie mięśni Kegla coś da , ale ćwiczę tylko 2 serie po 5 dziennie, ale najlepiej ćwiczy mi się leżąc na boku a zamierzacie robić sobie masaż krocza ja chyba spróbuję tylko muszę poczytać co i jak
|
|
|
|
|
#1460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
I co robić. Zamierzamy w grudniu do Bukowiny na weekend pojechać i myślałam, że choć z jednej atrakcji skorzystam. NA termy chciałam iść i właśnie gin o tych tamponach wspominał. Ale chyba dla dobra swojego i dzidzi sobie odpuszczę |
||
|
|
|
#1461 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja wole zeby mnie nacieli niz zeby peklo... Brrr! |
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
To u nas seksik jest raz w tygodniu
ale TŻ wraca tylko na weekendy, spi w domu 2 nocki, przy czym w piątek jestem po pracy padnięta ale chyba TŻ nie ma ze mną tak źle
|
|
|
|
#1464 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za poprawienie humoru
![]() Dzisiaj mam doła a filmiki mnie postawiły prawie do pionu,ale Arka Noego odpada, bo ryczę przy tym ![]() Cytat:
![]() A filmik mnie rozbroił. Prawie się posikałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój kiedyś spojrzał mi przez ramię co piszę, ale po przeczytaniu zdania stwierdził, że się do nas nie wtrąca, bo nie ogarnia ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Macie coś ode mnie
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście mam domofon |
||
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czytałam jakieś badania gdzie właśnie tez pisali żeby nie nacinać i że można spokojnie przeprowadzić poród tak, zeby nie pęknąć a jeśli już to właśnie pęka o I czy II stopnia. Ja się boję nacięcia i nie chcę ze wzg że podobno po nacięciu tkanki są jeszcze bardziej narażone na dalsze prucie i częściej są to obrażenia III i IV stopnia właśnie w tej ostatniej fazie porodu najlepiej jest zając taką pozycję żeby główna w równym stopniu naciskała na tkanki (np stanie) a leżenie obciąża tkanki w okolicy odbytu i się wtedy pęka bo tam jest największy nacisk. I jeszcze pisali że nawet jak się czuje parcie to żeby nie przeć bo się tkanki nie przygotują i będize za szybko tylko trzeba spokojnie czekać aż same skurcze macicy wypchnęły dziecko. ja tak wyczytałam a jak jest to nie wiem ![]() koziemleko moja koleżanka była
|
|
|
|
|
#1467 |
|
Raczkowanie
|
Co do seksu. To dla mnie teraz jest wspaniały. Dokladnie czuję, że cała moja krew jest tam na dole. Uwielbiam kochać się teraz, takie objęcia poza oczywistym dają mi też takie poczucie bezpieczeństwa i akceptacji przez męża. Ale jest jedno ale. Mój mąż jakoś rzadko sam zainicjuje zbliżenie. I trochę jest mi przykro. Bo zawsze jest to w sypialni i tak "bezpiecznie" a ja potrzebuję trochę ognia i namiętności. Może to głupie, ale tak bym chciała żeby wrocił z pracy i rzucił się mnie tam gdzie by mnie znalazł. Oj lepiej już nic nie będę pisać na ten temat bo za bardzo się rozmarzę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1468 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ale tu sie dzis filmowo i muzycznie zrobilo
![]() Cytat:
a co do lozeczka, to bedziecie wyciagac i sprawdzac czy wszystko z nim ok ? Cytat:
ja tez Cytat:
![]() ela co Cie tak doluje ?
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-11-15 o 12:14 |
|||
|
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę i mój mąż pewnie też zazdrości Twojemu;P
|
|
#1470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zamierzam sprawdzić na oko, czy wszystko ok. Jak mi się coś nie będzie podobać to najwyżej złożę, ale tak żeby tż nie widział, bo będzie się śmiał, bo ja to pewnie już bym nawet pościel poubierała Mam nadzieję, że ona oko wyjdzie czy jest ok. Sprawdzę czy są wszystkie elementy i w jakim stanie. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Normalnie nie znoszę tego
Pewnie nie mogła się dobrze złożyć przez gruby kombinezonik 

tydzień temu miałam USG i Antek na monitorze szalał więc raczej jest z tych ruchliwych i powinnam go czuć a tu nic
słyszałam nawet że rozstępy mogą pojawić się nawet po porodzie, więc powinno się smarować miejsca podatne na rozstępy nawet do 4 miesięcy po porodzie, ale z moją systematycznością nie jest za dobrze 

Pół str nadrobiłam a gdzie reszta?? Po śniadanku już, pranie jeszce wstawię i na 16 do gina się szykuję. Ale dzisiejsza wizyta formalność-L4 się kończy to pewnie pojdę popyta jak sie czuje, zapyta czy ost sie badalismy (2tyg temu byłam) powiem że tak -to stwierdzi ze jak sie dobrze czuję to na nast wizycie bedziemy sie badac, wypisze zlecenie na kolejne badanie(pewnie glukoza bedzie) zwolonienie i podziekujemy sobie
Bo fototapeta jest z różowym i chcesz jeszcze ścianę, zasłonki i dywan.