|
|
#151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Mnie też. Nie chodzi o to żeby wcale nie karmić, ale można to zrobić gdzie indziej. W pewnej Galerii na chyba trzech piętrach obok toalet są miejsca dla mam, a mimo to kilka razy zdarzyło mi się widzieć jak któraś karmiła lub przewijała dziecko na ławce.
|
|
|
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak widać innym matkom to może przeszkadzać. Dziwne tylko, że wyżej wspomnianej matce nie podobało się sypanie piaskiem, ale to, że jej dziecko to robiło-olała, sugerując że to inne dzieci, uczestniczące w zabawie są "be". Edytowane przez CATUS Czas edycji: 2013-11-15 o 16:46 |
|
|
|
|
#153 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo wysadzanie dzieci na trawnikach
|
|
#156 |
|
Konto usunięte
|
Przypomniało mi się jeszcze jak kilka lat temu kolega mi dokuczał, a ja nie wytrzymałam i spuściłam mu łomot to potem jego rodzice nawrzeszczeli na moją mamę że ma córkę bandytkę i do dziś nie mówią dzień dobry. Winy synka nie widzieli...
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O ile przewijanie na przewijakach w ubikacjach jest dla mnie oczywiste, tak karmienie dziecka obok toalety byłoby nie do pomyślenia. Poza tym zgadzam się, że ostentacyjne karmienie (sama nigdy czegoś takiego nie widziałam) jest niefajne, można to zrobić dyskretnie.
|
|
#158 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Jaka według Ciebie musi być minimalna odległość między miejscem do karmienia a ubikacją?
|
|
|
|
|
#159 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli mówimy o takim pomieszczeniu, to ja uważam, że nie należy karmić dziecka siedząc na ubikacji (bo krzesła tam nie ma). Jeśli są to całkiem osobne pomieszczenia, a nie pomieszczenie z "muszlą" to owszem, karmiłabym. Ale takich to ja nie widziałam, zwykle pokój dla "matki z dziekiem" jest połączeniem przewijaka z ubikacją.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-11-15 o 16:32 |
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za te zachowania nie winię dzieci, to rodzice są odpowiedzialni za to, że są rozpuszczone i szaleją. Widziałam raz w supermarkecie jak dziecko wywalało wszystko z półek na wysokości, matka oczywiście robiła zakupy dalej i udawała, że nie widzi produktów na podłodze, nie mówiąc już o zwróceniu uwagi.
Chociaż i tak dla mnie najstraszniejsza byłą ostatnia sytuacja. Stoję w kolejce do kasy, przede mną matka z dzieckiem. Dziewczynka ma jakieś dwa-trzy lata (chodziła, ale była całkiem mała) i jest bardzo grzeczna, nie robi niczego złego itd. Za to się do mnie uśmiechała, robiła jakieś miny itd. dzieci to chyba często robią. I ja odwzajemniłam ten uśmiech i tak się do niej uśmiechała ona robiła jakieś miny itd. trwało to jakąś minutę, aż matka to zobaczyła... I jaka była jej reakcja, zaczęła na mnie krzyczeć, aby zostawiła jej dziecko w spokoju, po co się tak patrzę, co ja w ogóle robię itd. nikt nie wiedział o co chodzi, patrzyli na mnie, jakbym próbowała jej to dziecko zamordować. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też widuję tylko takie "pokoje dla matki z dzieckiem" niestety. Ale ostentacyjne karmienie widziałam. Pani w urzędzie miała dziecko na ręku, zaczęło płakać i pani bez żadnego słowa wywaliła pierś na zewnątrz i przystawiła dziecko. Oczywiście sprawę załatwiała cały czas. |
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
W dużych miastach w galeriach są osobne pomieszczenia dla mam, bez toalet
Niedawno byłam na weselu, jedna mama karmiła dziecko na krześle zaraz obok parkietu na oczach wszystkich. Mimo, że miała drugą, mniejszą salę, a u góry w pensjonacie pokój.
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2013-11-15 o 16:41 |
|
|
|
#165 | |
|
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
Bycie zaczepionym przez obcą osobę (obojętnie czy mówi się do dziecka, żeby było grzeczne, czy prosi się żeby poleciało na marsa) powoduje, że wraca ono do rodzica i jest nie tyle grzeczne, co przestraszone -efekt uczenia dzieci, ze obcym nie wolno ufać. Nie zawsze jest to niewłaściwe zachowanie rodziców... |
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba mieszkam w małym mieście, bo pomieszczenie dla "matki z dzieckiem" jest, owszem. Ale połączone z toaletą dla niepełnosprawnych. Aby było łątwiej dostać się do środka, na drzwiach zazwyczaj wisi informacja, że klucz znajduje się albo u ochrony albo w wyznaczonym miejscu. Jeśli zachodzi potrzeba nakarmienia dziecka, które jest głodne tu i teraz, trzeba z nim biegać po galerii i szukać obsługi z kluczem. Jeżeli galeria jest mała to ok, ale jeżeli to moloch, to zazwyczaj siły opadają i czasem stąd takie widoki. Ja ewakuowałam się do samochodu.
|
#167 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43732821]
Trudno mi uwierzyć, że nie wolałaby zrobić sobie przerwy i że to był w pełni jej wybór.[/QUOTE] Urzędniczka jej zaproponowała żeby spokojnie nakarmiła, a sprawę dokończą jak skończy (nie musiałaby stać w kolejce jeszcze raz), to stwierdziła "A po co? Nikomu to nie przeszkadza". |
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;43732821]Nie w ramach odwetu
[/QUOTE] Czyli spokój zapewnić sobie pokazując złe zachowanie? Tak jest większe prawdopodobieństwo, że takie zachowania będzie powtarzał.
|
#170 |
|
Rozeznanie
|
To ja z kolei o mamie większego dziecka, chłopiec w drugiej klasie szkoły podstawowej i o szkołę przede wszystkim chodzi, bo tego zazwyczaj bywam świadkiem. Kobieta ta nie daje synowi odrabiać lekcji, wiem jak to brzmi, ale gościłam tam nie raz w środku tygodnia, mama krzyczy, że trzeba odrobić lekcje, dzieciak bierze się za książki, a mama krzyczy, żeby przyniósł jej zeszyty, a ona odrobi "jak zawsze", no i przynosi dziecko plecak, mama znowu krzyk żeby wyjął konkretne zeszyty, on wyciąga. Mama wycina, przykleja, pisze wypracowanie, liczy, wpisuje w ćwiczenia. Nie, nie pomaga, nie stoi nad nim i nie pokazuje gdzie wpisywać. Wpisuje sama, wycina sama, rysuje sama, a gdy czegoś nie rozumie piszę notatkę na karcie pracy: "proszę o wytłumaczenie Synowi zadania".
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wg między zabawą (czyli wszystkim to pasuje) a agresją jest ogromna różnica i z kolei ja postrzegam ingerencję w zabawę dzieci (jesli nikogo nie krzywdzą i nie jest niebezpieczna) jako ozm
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
Poniekąd masz rację. Jednak zauważ, że sypanie piaskiem po oczach do końca bezpieczne nie jest. Na placu zabaw są również inne dzieci-także maluszki. Raczej nie chciałabym, żeby oberwały rykoszetem.
|
|
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
Akurat rzucanie w siebie piaskiem/kamykami, jest średnio bezpieczną zabawą.
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#176 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Odniosłam się do sytuacji,kiedy chłopcy w zblizonym wieku bawią się w 'piaskową wojnę',moze jestem wyrodną matką,ale nie wtrącam się w zabawę ,nawet bardzo brudzącą czy mokrą jesli nikomu się krzywda nie dzieje ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam małego sąsiada, który przychodzi się bawić z moimi kotami, ale jego to kotowate akurat uwielbiają
|
|
|
|
|
#179 |
|
jestę wieszczę
|
PILNE : Bardzo proszę, by offtopy pisać na jasno, a przykłady OZM na czarno, żeby znowu nie było bałaganu. Obiecaliśmy modom porządek, więc niech porządek pozostanie
.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#180 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A owszem, były przestraszone Oczy w pięć złotych i potem pilnowały się rodziców, szły trzymając ich wózek. Szczerze? Nie moje dziecko, nie ja je wychowuję, ja chciałam tylko uzyskać konkretne zachowanie. Uzyskałam.nie wiem czy to ot czy nie ale na wszelki wypadek... Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2013-11-15 o 17:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

Tak samo wysadzanie dzieci na trawnikach

to owszem, karmiłabym. Ale takich to ja nie widziałam, zwykle pokój dla "matki z dziekiem" jest połączeniem przewijaka z ubikacją.