|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
a w tym linku wpisujesz temperature, relatywna wilgotnosc (czyli w %) i w trzecim polu byle co wpiszesz, a w szarym polu wyjdzie ci, ile to gram wody na m^3 powietrza. no i tak to jest, ze jak np. bedzie to samo powietrze, czyli z ta sama iloscia wody (np. 10,7-10,8 g/m^3), to przy 18 stopniach oznacza to wilgotnosc 70%, a przy 22 juz 55%. no nie wiem jak to juz wyjasnic... nic nie musisz przeliczac. po prostu na wskazniku wilgotnosci trzymaj sie 50-60% i bedzie gicior
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Deb ale z tym niemarudzeniem to zeby nie byli w nocy to ja mam tez duzo povudek ciagle. Daro je o 20, pozniej mirdzy 23 a 24, pozniej miedzy 2-3, pozniej miedzy 4-5 a poznien to najlepiej juz kolo 7 wstawac
Pediatra twierdzi ze on po prostu ma takie zapotrzebowanie a w nocy jedzenie bardziej tluste i nadrabia wiec kaszki powinnam mu dac.TZ od momentu jak to uslyszal to chodzi za mna i codziennie o tym gada a ja na razie nie. Raz ze chxe poczekac do 6mc zanim dam mu kaszke nq noc a dwa ze nim zaczne dawac mu kaszki na jakikolwiek posilek to chce mu porzadnie obiadki i deserki wprowadzic. I mam tu pytanko do mam ktore juz wprowadzily. Jak dajecie np.obiadek o 12, deserek o 15 to kiedy i czym poicie dziecko? Mlekiem czy jakas woda/soczkiem? A ogolnie w kwestii marudzenia, Daro czasami jest bardziej marudny ale on nie placze, po prostu marudzi i dosc szybko poki co sie uspokaja jak czlowiek na niego uwage zwroci. Jeszcze wiele przed nami ale powiem Wam ze osobisxie uwazam ze w przypadku mojego dziecka ja mam tak naprawde ze wzgledu na noszenie go kiedy chcial pierwsze 3mies. Ze to naprawde dziala. I nigdy mi sie nie zdarzylo bym wziela go na rece i by plakal.moj tato sie smije ze on ma taki wylacznik jak lalki kiedys mialy. Ze podnoszone do pionu od razu sie wylaczal placz. A tytul faktycznie pechowy. Mi Daro tez spadl jakos tydz.temu..ech.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-11-15 o 18:45 |
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie że Darek tak reaguje. u nas czasem jak I. zacznie szaleć to tak się nakręca że ciężko go uspokoić
|
|
#1475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za zębaCytat:
![]() nasz też nie płacze ale potrafi marudzić:P kombinuje i nic:/ młody nie chce kaszek, ani z moim mlekiem ani wodą, ani mm ani owocami
|
|
|
#1476 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po godzinie brykania znow drzemka, wiec udało nam się sobotnie leniuchowanie ![]() Deb daj znac jak z tym glutenem, bo ja już nie wiem jak to zrobić. ta kaszka z holle (jaglana) jest gesta? bo nie wiem czy podawac ja lyzeczka czy z butelki...zaczne chyba od kaszki, a gluten dolaczymy później. bo trochę głupio oswajać z glutenem, jak w domu zapas kaszki bezglutenowej hehe. pol lyzeczki kaszki podawalabym normalnie, ale jak chce dodac ja do swojego odciągniętego mleka to może z butelki i takie rzadkie to zrobić? plus smoczek do kaszek TT? ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
czyli ile mleka ile kaszki, dawaj wskazowki doswiadczona mamusko ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Ups...odkrylam ze to sa 2dolne jedynki jednoczesnie tylko ta druga sie chybajeszcze nie przebila ale nabankjest na skraju
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny faktycznie tytuł pechowy
niech Wam więcej dzieciaczki nie spadają! justi- szybko nadrabiaj i pomóż nam wykończyć wątek ![]() dzisiaj dałam W. połowę gerberka jabłuszka z brzoskwiniami i po 3 godzinach wszystko dosłownie wszystko zwymiotował ![]() ![]() nie wiem czemu tymi deserkami tak rzyga może problem jest w tym, że nie trawi mleka z owocami? (bo po deserku popija mleczkiem) macie jakieś pomysły? usypianie było cudowne Magusia- za 1szy ząbek
|
|
|
|
#1479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Justi mam nadzieję, że Bartusiowi się nic nie stało
karolina dasz radę. Zobaczysz, jeszcze będziesz zadowolona, że tak się ułożyło<3 Magiusia gratuluje ząbka albo nawet dwóch vil Jula póki co nawet się nie obraca.... Justyna G szykuje Ci się wesele za rok??? Gratuluję wszystkim skończonych miesięcy ![]() Jeny ja jestem w ciemniej d..... z żywieniem... na razie pierś i nie wiem od czego gdzie i jak...
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
beda w biedronie wejdz na strone i tam jest gazetka z zabwkami i w niwj beda ja mam je od 4 lat i d. Dalej sie bawi czesc.obgryzl pare pies zjadl a resTa sluzy nadal hehe Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ide czytac Plastusiowy pamietnik z D. Paaa Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co to jest za ulga, mówię Wam ![]() ciekawe jak długo ten stan będzie trwał... dzisiaj z tżtem relaksowaliśmy się na basenie, podczas gdy moja siostra była z Młodym na spacerze (pierwszy raz sama) , spał godzinę, ale potem podobno włączyły mu się syreny, strasznie się prężył i płakał, ona nie wiedziała co zrobić, niby wszyscy się gapili , ale końcu wyjęła go z wózka, uspokoił się, odbił i już było ok
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jakie dajesz proporcje te 5 lyzek na 200ml? Nie uciagne tyle ![]() I w czym podajesz to Kubie? Z lyzeczki czy w butelce
|
|
#1484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wojtuś długi czas leżał jak kłoda, nie chciał się obracać na boczki, ale jak któregoś dnia zaczął to teraz ciężko mu pampka zmienić, no i już mi ruszył w świat i zwiedza całe mieszkanie <najlepiej w poszukiwaniu laczków >nuna- masz jeszcze dobry miesiąc na rozszerzanie diety, w razie czego pytaj
|
|
|
|
|
#1485 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() już mi trochę lepiej, zapisałam się na prawko na teorię ![]() i zrobiłam sobie suwaczek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1487 | |||
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
czasem Was podczytuję, ale ogarnięcie dziecka, domu, kota i jeszcze paru innych rzeczy to nie na moje siły, a co dopiero mówić o bezkarnym siedzeniu na forum ![]() Karolina gratulacje. Będzie dobrze, nie martw się, dasz radę...bo nie masz wyjścia Pocieszę Cię, moja znajoma miała już dwójkę i więcej nie chciała...no i zaliczyła wpadkę z bliźniakami. Chłopcy urodzili się miesiąc temu i jakoś całą czwórkę ogarnia. Także głowa do góry! Ja się ciągle nie mogę zdecydować, czy dorabiać Mieszkowi Zbyszka albo Jagienkę, jakby była wpadka, byłoby lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mysia, Magiusa gratuluję ząbków u nas ani widu, ani słychu, a przecież chłopaki są rówieśnikami prawie. Mały zjadał sobie ręce aż do łokci, ślini się jak mops już długi czas, a zębów nie ma. Ale ja miałam 13 miesięcy, jak się pierwszy ząbek wykluł, więc zobaczymy.Elusiek super, że godzisz pracę i dziecko
|
|
#1488 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec nie wiem ![]() Cytat:
super, ze w koncu lepiejCytat:
Kuba najpierw zjadl kilka lyzek, pozniej juz nie chcial, z kubka nie wypil, a smoka z butelki gryzie probowalam 3x teraz zrobilam przerwe i moze jutro sprobuje, tyle, ze najwiekszy problem jest w tym, ze on ode mnie z lyzeczki nie je ![]() najpierw mialam 120, poznie 80, a trzeciego dnia tylko 50 bo wiedzialam, ze i tak nie wypije ![]() ![]() aa diabli fajny burak chyba tez TZ kupie
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-11-15 o 21:25 |
|||
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1490 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Veroni póki co zastanawiam się, na jakiej stronce się opierać
|
#1492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
taaa i uszka na pewno będą plywaly w barszczu
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
A co myślicie o kujawskim 3 ziarna dla malucha??
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
super, u nas wszystko na początku bylo tak pokręcone, ze musiałam sie przyznać wcześniej. już na starcie lekarz oznajmil, ze z tego raczej nic nie będzie i dla niego to poronienie wczesnej ciąży, szpital i 6 tyg. lezenia plackiem. plamienia, po nich rzyyyyganko. także najbliżsi musieli sie dowiedzieć, bo potrzebowaliśmy pomocy
jak już zadzwoniłam do szwagierki mojej siostry (pracuje w szpitalu) i poprosiłam o pomoc przy przyjęciu na izbie to musiałam powiedzieć co i jak...wiec siostrze tez musiałam powiedzieć, a wtedy i mamie...i poooszedl lancuszek hehe. a tez sobie kiedyś planowałam, jak ja to wspaniale poinformuje o teście tatusia i co fajnego wymyślimy żeby pochwalić sie prawie-dziadkom ![]() Cytat:
ostatni raz chyba zaraz po powrocie ze szpitala. nie wiem czy cyce jeszcze z nim chcą wspolpracowac
|
|
|
|
|
#1496 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- ja bym jednak została przy oliwie/rzepakowym/maśle ![]() dla mnei to ważne,z eby zainwestować w dobry tłuszcz jak masło to osełka, pow. 82% tłuszczu jak oliwa to extra virgin jak rzepakowy to naturalny na zimno tłoczony
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też na rękach się szybko uspokaja, zaledwie kilka razy nie umiała się na rękach uspokoić - coś jej wtedy było (brzuszek). A co jedzenia my wprowadzamy obiadki 3 tydzień - je koło 2/3 słoiczka i rano owoce tzn. na razie jabłko ale nie weszło w ogóle ale mimo to jutro mam zamiar gluten zacząć wprowadzać - kaszką manną i chciałam rano dawać. Na razie zamiast owoców 3 dni a jak będzie ok to będę mieszać z owocem -tak sobie wymyśliłam![]() Edit: aha i do popicia daję wodę, ostatnio nawet nam wychodzi popijanie i o cycka woła tak po godzinie mniej więcej od obiadku.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwaga mamy pierwsze warzywko, który srednio malej spasowalo...zielony groszek! kurcze, a taki dobry sama miałam ochote go zjeść hehe. ale wymieszany z marchewka był już ok, wiec przemyciłam ![]() a z owocow na razie największym hitem jest banan (hipp). je, az jej się uszy trzesa! |
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co mówił dietetyk w ddtvn to dla dzieci właśnie nie tłoczony na zimno chyba że coś pomyliłam
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak to wyjdzie ale w nosie, na razie mam taki plan![]() Taa ślinie się bo uwielbiam domowe zapiekanki!! ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

no ale zobaczymy...
no i ja chce mieszać ze swoim mlekiem, to co swoje mam też podgrzewać ?! kurde, nie wiem
jak robiłyście?

07.07.2012
za zęba
po godzinie brykania znow drzemka, wiec udało nam się sobotnie leniuchowanie 

jestem w ciąży
takie zycie, nie uciekniemy przed swinstwem, wiec niech sie mlodziez przyzwyczaja...