|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Co do becikowego - lataliśmy za tym od drugiego tygodnia października, ciągle czegoś brakowało, o czym dowiadywaliśmy się za każdym razem przynosząc coś co żądały od nas wcześniej, tak jakby nie mogły podać wszystkiego na raz
Wszystkie dokumenty złożyliśmy 31 października i dalej nie ma decyzji, ani kasy... Oto leżaczek jaki dostała Majusia od moich sióstr
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właścicielki sterylizatorów. Jakie macie i jak się sprawdzają? Męczy mnie już to gotowanie butelek. Ułatwia wam to życie czy bez szału? |
|
|
|
|
#4473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem czy tak to do.konca jest ja bede chrzcic syna jako osoba nie wierzaca i nic nie zamierzam.sciemniac w kosciele i.od razu ksiedzu to zapowiedzialam i nie bylo peoblemu jeszcze do mnie dzwonil ze jakbym.miala problem.to.mi pomoze wiec jak w pon.nie zalatwie tej.karki to.dzwobie do.niego Cytat:
ja kupilam kateter windi i jest ekstra termometrem.troche sie balam i powiem tak, ze.jak.jest ekstremum to ja uzywam i to jedyna rzecz ktora pomaga Cytat:
Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajny leżaczek
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-11-15 o 21:28 |
|
|
|
|
#4475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do kąpieli - to moja też nie dłużej niż 10 minut. I w ogóle olej te wszystkie porady, bo są bez sensu
|
|
#4476 |
|
Wtajemniczenie
|
USG bioderek w porzadku
adas byl grzeczny, dipiero w drodze powrotnej w aucie zaczac buczec, ale to z glodu. W domu poszamal i zasnal.Ja dzis sama z adasiem wieczorem, bo tz pojechal do kumpla jakis mecz ogladac. Adik juz spi 1,5h i ja zaraz do niego dolacze. Jutro jedziemy w trojke na urodziny chrzesniaka tz.
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już zamówiłam NUKa tt przypominają mi trochę aventa który nie podchodzi Antkowi. Ogólnie żadnych butelek nie chce więc jak NUK mu nie spasuje to się poddaje ![]() oho pierwszy dzień i już się zaczyna Kochana nie sugeruj się takimi "złotymi radami" , Ty jako matka wiesz najlepiej jak zająć się Bartkiem. A nowe ubranka OBOWIĄZKOWO daje się do prania
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakbym miala jeszcze zmywarke to oszalalabym ze szczescia tam.jest taki koszyczek i uklada sie w nim butelki smoczki laktator itp mozna caly.koszyk.wsadzic do.zmywarki a potem.przelozyc do sterylizatora ja niestety myje recznie poczatkowo patrzylam na to sceptycznie ale jako ze tesciowa zafundowala to wzielam i jest ekstra juz nie mowiac ze mniej pradi/gazu zuzywam Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Dziękuje wam za rady odnośnie butelek Zamówiłam NUK'a , zobaczymy czy młodemu się spodoba jak nie to 30zl w kosz
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Upatrzyłam sterylizator SNow Bear, ciekawe czy porównywalny jakościowo do znanych mi marek. |
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dalam za slub w tym roku 1500 ( 60 km od warszawy) w tym ksidz, koscielny, organista...
Ja dziecko ochrze zeby ' ktos' nad nim czuwal ![]() My juz w domu. Mamy 4 skierowania do specjalistow.. teraz sie zacznie chodzenie po lekarzach.. niby na kontrole. Polska reprezentacja - masakra
|
|
#4482 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moj te z zasypia sam.Nie probuj go przypadkiem lulac i bujać bo zatraci tą cenną zdolność. |
|
|
|
|
#4483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeju jak ja dam radeee... Tyle sie musze poswiecac dla tego mojego TZta ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
Postanowilam tak jeszcze w ciazy i sie tego trzymam. Daje mu mysle sporo milosci, czesto tule, chodzimy po mieszkaniu i trzymam go wtedy na rekach, caluje, jak lezy ze mna w lozku to spimy przytuleni, wiec od samodzielnego zasypiania chyba mu sie nie pogorszy
|
|
#4484 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
Dobranoc mamusie
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze go nie mamy w domu :p wiem, że jest z fisher prica i do 18kg
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się położyć, została mi połowa książki i mam zamiar ją dziś skończyć
|
#4488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś szanowna mamusia tż zapytała czy może odwiedzić Antka w niedziele. Z niechęcią odparłam że być może istnieje taka możliwość Więc pewnie będzie nalot beda jajca bo młodego na rękach długo nie potrzyma, Nie rozpisuje się bo mam czasem wrażenie że mnie tu podczytuje ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
też mamy fisher prica ale bardziej zubożałą wersje taki z wibracjami
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja juz wczoraj do niej stwierdzilam, ze moj TZ wyszedl na ludzi tylko i wylacznie dzieki mnie (najstarszy brat bez szkoly i roboty, starszy z wyrokiem wyjdzie chyba w 2016roku, mlodsza siostra mimo skonczonych 17lat nie ma nawet skonczonej pierwszej klasy gimnazjum no i puszcza sie dosc czesto z tego co mi wiadomo, moj TZ ma zawod, prace, jest porzadny, nie pije, nie pali no i porzadny gosc z niego ). Moze tez dlatego mnie wnerwiaja jej rady i komentarze co do wychowania dziecka, w koncu mnie poniesie i jej dowale, ze wlasnych dzieci wychowac nie potrafila wiec niech sie do mojego nie wtraca, bo przyklad z niej zadny. Ach cos czuje ze codziennie bede miala dla was jakies "nowosci" z cyklu "porady kobiety ktorej drugie imie warte jest kupe kasy"
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
co polecacie od Ewy oprócz Skalpelu? bo już jakoś lżej mi idzie a ja lubię się mocno zmęczyć
|
#4491 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja jak mogę to nie wychodzę ![]() Tż do sklepu wyślę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo Wy tak mówicie, jakby wszystko było czarne albo białe, a życia ma wszystkie odcienie szarości!W mojej konkretnej sytuacji ochrzciliśmy Edzika "żeby mi dali już spokój", po prostu było to łatwiejsze niż skłócenie się z całą rodziną, odbieranie dziecku (no nie ja bym odbierała, ale mój upór skrzywdziłby dziecko) kontaktu z dziadkami i inne historie. Mi to generalnie wisi i powiewa, sama mam bierzmowanie i długo byłam mocno wierząca i praktykująca, do dziś całą mszę z głowy powiem, bo latami chodziłam więcej niż raz w tygodniu. Ale tak się stało, że kościół mnie zraził, zagłębiać się w szczegóły nie będę. Czy jestem wierząca? Raczej nieokreślona, sama nie wiem, w co wierzę, a w co nie. W coś wierzę na pewno. Czy w kościół katolicki? Nie wiem, ale chrzest jest jeden dla całej wiary chrześcijańskiej, nie tylko katolickiej. Ja bym nie chrzciła właśnie dlatego, że wiary katolickiej, ani żadnej z innego kościoła na dzień dzisiejszy, dziecku nie przekażę, do kościoła nie zaprowadzę. Ale w coś wierzę i to coś dziecku przekażę. I oburzam się, do czego uważam mam prawo, że chcę dziecko ochrzcić, bo sama jestem ochrzczona, a kościół - którego religia bazuje na wybaczaniu, odpuszczaniu grzechów - mi to uniemożliwia. Bo nawet jeśli ja do tego przekonana nie jestem, to nie jestem też pewna, że Boga nie ma. A ogólnie, to niech każdy robi jak chce, niech się burzy na co chce, mnie to nie rusza. Wyznaję, że każdy ma prawo robić co chce, łącznie z oburzaniem się na cokolwiek chce. Ja wychodzę z założenia, że reagować mogę, jak ktoś burzy się na mnie, a wiara, polityka i inne tematy to tematy do rozmowy Nie burzy mnie, że ktoś się na coś burzy, jak lubi, to proszę bardzo, droga wolna ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Ja polecam Shred Jillian Michaels (jest na YT), daje wycisk i po 10 dniach przechodzisz na level 2, a po 20 na level 3 ![]() Ja dziś płuca wyplułam na level 1, a ćwiczę już 3 tygodnie
|
|
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
chyba, że mi coś nie spasuje to spróbuję tego co mówisz
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
ladan wiem, że koleżanki jeszcze turbospalanie robiły i Skalpel II
Ja robię kilka różnych, bo mi się szybko nudzi, a poza tym dobrze zmieniać, bo mięśnie się do ćwiczeń przyzwyczajają ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Gdzie ten tż ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Niech wraca, bo muszę iść spać, bo jutro rano biegam, na 15 do kina, a potem chyba improwizacja
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
hejka mamusie i dzidziusie
![]() dawno mnie nie było a to dlatego, ze najzwyczajniej w świecie nie miałam potrzeby siadać do kompa, jakiś alien mi się włączył, nawet jak miałam wolny czas to zabierałam się za coś innego, chociaż przyznam, ze tego wolnego czasu to tak nie za wiele Nie wiem jak na was działa listopad, ale ja ostatnio spałabym w kazdej wolnej chwili, a teraz nie śpię tylko dlatego, bo pospałam w dzień, czekam aż Lilcia się obudzi i kimnę się juz po szamanku. U nas w sumie wszystko spoko, w poniedziałek 4miesiące córci już stukną![]() P.S. Kaśka87 śniłaś mi się z Mikusiem ze trzy dni temu, mam nadzieję, ze u was wszystko gra
|
|
|
|
#4496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stosujesz jakąś dietę przy ćwiczeniach? Skalpel wystarczy ćwiczyć 3-4 razy w tygodniu? Na yt wygląda to ciekawie i zastanawiam się czy też nie zacząć o ile syn pozwoli ;] ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
oby tych "nowości" było jak najmniej a T niech zbastuje
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewa mówi, że 3 razy w tyg. to MINIMUM ja chcę włączyć coś oprócz skalpelu, który też zostawię ale raz na jakiś czas coś takiego na wycisk i myślę tad turbo lub killerem ale nie wiem czy wydolę
|
|
#4498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie, co do snów to zeszłej nocy śniło mi się że miałam przenocować Laryske u siebie w mieszkaniu bo przyjechała do Krakowa z Olą ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() Jak ćwiczysz skalpel to włączasz sobie filmik z Ewą i robisz to co ona? taka dzienna porcja ćwiczeń trwa tyle co filmik koło 40min? wybacz za głupie pytania
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, włączam filmik i ćwiczymy jednocześnie, ona cały czas liczy, mówi błędy, na co uważać, mówi jak oddychać porcja trwa tyle co filmik a to turbo jest cięższe od killera? myślałam, że odwrotnie
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jestem pewna ale tak wnioskuje z tego co czytałam ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- 23:40 a ja zamiast spać przeglądam pudla
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

Wszystkie dokumenty złożyliśmy 31 października i dalej nie ma decyzji, ani kasy...

a ja mam najmniejsze cewniki bo mama mi przyniosła z pracy

tt przypominają mi trochę aventa który nie podchodzi Antkowi. Ogólnie żadnych butelek nie chce więc jak NUK mu nie spasuje to się poddaje
Kochana nie sugeruj się takimi "złotymi radami" , Ty jako matka wiesz najlepiej jak zająć się Bartkiem. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)