Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 20:59   #2221
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

eh nie mam co robić to idę książkę czytać a potem lulu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:06   #2222
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Zmykam spać. Synuś już czeka na mnie w łóżku. Nie ma męża, więc mamy dużo miejsca.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:07   #2223
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
oto śpiworek:
Fajny, chyba i ja coś poszukam, czas najwyższy. Pasowałby mi w zielone groszki

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
eh nie mam co robić to idę książkę czytać a potem lulu
U mnie stos książek czeka a ja nie mam czasu a tyyyle chciałabym przeczytać, jak już mam chwilkę wolną to siadam na wizaż

Mela- oby sytuacja sie wyjaśniła
Kejt - jak wypadło w testach twój mop z wiatrem ?

Ja zerkam na meczyk a Tż ogląda jakiś film, Szymus już chrapie w łóżeczku oby jak najdłużej

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:09   #2224
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Wczoraj dostałam przesyłkę z Hippa. Były w niej kupony rabatowe na soczki, słoiczki, mleko itp. (na 1 produkt, ale zawsze to coś ) I że jest jeszcze jedna przesyłka do odebrana w rossmanie
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ja tez Czy ktos wie co jest w tej paczce Hippa w Rossie
ja wczoraj odebrałam - w paczce jest słoiczek marchewki i soczek jabłkowy.

A z kuponami lipa jak cholera... mają hippy tak drogie (zresztą HIPP wogóle jest drogi), że nawet z kuponem jest najdroższy - kupony wywaliłam, a kupiłam słoiczki (na zapas będą) z promocji Gerbera - 3+1 gratis czyli 4 słoiczki za 7,50

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43726932]Moje dziecko po zyrtecu jakies takie troche otepione chyba jest...[/QUOTE]

teso - mój Norbert skazowy, też na początku dostał Zyrtec, ale mądra dermatolog, która go leczyła (moja koleżanka) powiedziała, że to niedopuszczalne - taki maluch tylko Fenistil, bo Zyrtec nawet w małej dawce może powodować dużo skutków ubocznych, więc 2 lata dostawał Fenistil, potem już Zyrtec

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Na szczepieniu zapytałam o rozszerzanie diety przy kp i pediatra zalecił po skończonym 5 miesiącu. Mamy kp, też tak zaczynacie?
ja mam zamiar zacząć po skończonym 6, chyba, że pojawią się jakieś okoliczności, które spowodują, że pokarmy stałe będą konieczne wcześniej

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Jak ja się cieszę, że jeszcze mnie nie spotkała taka przykra sytuacja na all.
najgłupsze co mnie spotkało to babsztyl, który sprzedał mi (licytacje) ok 15 szt. ciuszków (od 1,50 do 7 zł/szt. - na łączną kwotę ok. 30zł) i żądał doliczenia kosztów wysyłki do każdej sztuki czyli razem KW UWAGA 150zł!!! W aukcji zaznaczyła, że w 1 paczce 1 szt. Poniosła ją wyobraźnia. Odmalowałam taaaaaki elaborat do allegro, że szok. Drugi raz nadziałam się na ten sam numer... na mniejszą kwotę. Ludze są bezczelni!

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-11-15 o 21:10
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:09   #2225
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Ja się zastanawiam, czy odciągając gile gruchą nie powoduję większego obrzęku nosa i kataru?

Przyszedł mój mop z wiatrem , więc lecę testować
Wydaje mi sie ze chyba niee?

Miłego mopowania
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No bosko-nie dość, że się napiłam to odkurzacz mi się włączył
ja wypiłam z Tzem lampke grzanego wina i mną zakręciło
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ale jestem zła. Zakupiłam na allegro maszynkę do strzyżenia psów. I przyszła dzisiaj, ale nie ta co ja chciałam i za którą zapłaciłam. Taką mogłam kupić o 30 zł taniej, a kupiłam droższą, lepszą. Mam zamiar to odesłać, ale pół dnia próbuję dodzwonić się do sprzedawcy- tel cały czas wyłączony. Maila właśnie drugiego wysłałam bo tez odpowiedzi nie ma! No szlag! Do pon facet ma czas!
Ale lipa.Albo piatkuje albo w kulki leci....
Cytat:
Ja mykam na meczyk Dobrej nocki
Polskaaaa biało-czerwonii
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby Laurce zasmakowalo mleczko.
Odnośnie rozszerzania diety to każdy lekarz ma inną teorię...

.
Dokładnie
Stary 2013-11-15, 21:13   #2226
paulinka777
Raczkowanie

Cześć Mamusie i Maluszki!

Nadrabiam Was systematycznie, ale jakoś daleko mi do pisania. U nas sporo się dzieje. 2 tygodnie temu mieliśmy chrzciny- wszystko fajnie się udało . Organizowaliśmy je w mieście rodzinnym, a po powrocie do domku wzięliśmy się za mieszkanie. Jesteśmy w trakcie ciągłego uzupełniania braków meblowych . Często gościmy w IKEI . Mam nadzieję, że do świąt będzie już cacy.

Malutka rośnie- waga sprzed tygodnia- 6kg. Ma katarek, ale na szczęście nic więcej się nie pojawia, więc walczymy tylko z nim.
Dziś zakupiłam kaszę- w przyszłym tygodniu rozpoczynamy ekspozycję na gluten , a za kilka tygodni rozszerzamy dietę.
Mam zrobionych dużo swoich słoiczków i pomrożonych warzyw- jestem zabezpieczona .

Z nadrabiania:
Amelka też ma ostatnio duże problemy ze snem Budzi się milion razy (a miała już okres spania po 7-8godz ciągiem bez pobudki).
Ktoś pytał o DEBRIDAD - większe problemy pojawiły się chyba właśnie po jego odstawieniu, więc wróciliśmy do niego i trochę się poprawiło (uczulam jednak od razu, że żeby lek zaczął działać trzeba go podawać nawet 2 tyg, efektów nie widać po kilku dawkach).

Też dostałam list od HIPPa- paczkę z rossa już odebrałam- w środku był słoiczek- pierwsza marchewka i soczek- jabłuszko (ale ponoć można też trafić na słoiczek z obiadkiem, a nie tylko marchewką).

Zaraz jeszcze poczytam i na pewno sobie przypomnę co jeszcze miałam napisać ...
Stary 2013-11-15, 21:18   #2227
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Samantha, ja bylam wegetarianla przez nieco ponad dwa lat, wiec to nie az tak dlugo. I dla mnie akurat wazniejszy jest Edek, a nie moje upodobania. Mleko bez laktozy w dalszym ciagu zawiera bialka mleka, gdyby Edek mial nietolerancje laktozy to musialabym przejsc na mm, a jeszcze to nie jest pewne.

Tari, super, ze u Was po wysypce
Jezeli chodzi o kosmetyki, to teraz sie wstrzymam, ale bede pamietac gdyby co, dzieki Na ciele mniej wiecej Edkowi przechodzi, najgorszy ten policzek.

Dzisiejsza noc byla kiepska, Edziu zle spal, widac strasznie ho meczy ta wysypka. Od wczoraj, nie wiedziec czemu, ma pogorszenie, buzia czerwona i nawet nosek czerwony. Moj biedny chorowitek Rudolf Jestesmy po pierwszej dawce antybiotyku, normalnie mna trzeslo zanim mu to podalam, bo skutki uboczne sa malo przyjemne a wrecz i niebezpieczne. Realcja raczej pozytywna, bo Edziu pomimo bolu i zmeczenia stara sie usmiechac i bawic

Milego dnia wszystkim

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moj organizm nie trawi miesa. Owszem mieso jadlam bo glupia bylam. Od dziecka walczylam z jego nie jedzeniem.

Rozumiem poswiecenie, ale mimo tego, ze jestem matka to tez czlowiekiem i chce zyc.

Nie rozumiem tylko tego, ze skoro to skaza bialkowa to mieso tez przeciez zawiera bialko wiec jakie bialko szkodzi? Tylko te z mleka

Sproboj moze hydrocortisone. Ja posmarowalam malemu buzie i zeszlo. Policzki dalej suche, ale juz nie czerwone i szyjka tez duzo lepiej.
Walcz o testy bo na moje to ciezko stwierdzic czy to skaza czy moze ma uczulenie na cos innego. Wzrokiem ciezko takie rzeczy zbadac.

Ja w nocy musialam isc do drugiego pokoju bo maly o 5 juz stekal. Tz z nim siedzial. Ofc synek zasnal przy tatusiu bo dla mamy to by wyl, ale tacie bedzie grzeczny

Z rana dostalam milion usmiechow i jestem juz ugotowana. Smarkacz wie jak matke zmiekczyc zeby w rozowym nie latac

No i zeby nie bylo zbyt milo to moj tata lezy w szpitalu

Wybaczcie ze nie nadrabiam. Nie mam jak. Moj salon wyglada jak pralnia, a ja znow spalam w opakowaniu :/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:20   #2228
katarzynkajg
Zadomowienie

I już przegrywamy

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-11-15, 21:22   #2229
lachryma
Zakorzenienie

Neni, dzięki tym spacerom będziesz fit

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
najgłupsze co mnie spotkało to babsztyl, który sprzedał mi (licytacje) ok 15 szt. ciuszków (od 1,50 do 7 zł/szt. - na łączną kwotę ok. 30zł) i żądał doliczenia kosztów wysyłki do każdej sztuki czyli razem KW UWAGA 150zł!!! W aukcji zaznaczyła, że w 1 paczce 1 szt. Poniosła ją wyobraźnia. Odmalowałam taaaaaki elaborat do allegro, że szok. Drugi raz nadziałam się na ten sam numer... na mniejszą kwotę. Ludze są bezczelni!
Chora baba jakaś

Stary 2013-11-15, 21:24   #2230
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
[

No i dobrze zrobiłaś!!!
Stary 2013-11-15, 21:24   #2231
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Z rana dostalam milion usmiechow i jestem juz ugotowana. Smarkacz wie jak matke zmiekczyc zeby w rozowym nie latac

A co się stało tacie?

Katarzynkajg ja wzięłam ten z zielonym Bardzo gustowny jest
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:25   #2232
lachryma
Zakorzenienie

2:0 :banghead:

Stary 2013-11-15, 21:26   #2233
Neni1984
Zakorzenienie

Roxi ludzie to mają tupet
Stary 2013-11-15, 21:26   #2234
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

co za bezczelność

Sam -a co tacie dolega?

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-11-15, 21:27   #2235
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

No i zeby nie bylo zbyt milo to moj tata lezy w szpitalu

Wybaczcie ze nie nadrabiam. Nie mam jak. Moj salon wyglada jak pralnia, a ja znow spalam w opakowaniu :/

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hahaha dobre z tym różowym

A co sie tacie stało? zeby szybko odzyskał zdrówko
Stary 2013-11-15, 21:27   #2236
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

Katarzynkajg ja wzięłam ten z zielonym Bardzo gustowny jest
Powiadasz
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

I byłoby 3 do 0

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-11-15, 21:29   #2237
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

I byłoby 3 do 0
Ja bym trenera wywaliła
Stary 2013-11-15, 21:33   #2238
ita83
Wtajemniczenie

kurde chyba potrzebuje instrukcje obslugi wlasnego dziecka....
przez caly dzien gagatek jadl 60-90ml na jedno karmienie....ale teraz chyba chcial nadrobic i wlasnie wtrabil 240ml i chcial wiecej ale ja juz sie balam mu dac jeszcze mleczka i dalam sama wode - to wtrabil jeszcze 60ml wody W SUMIE 300ML plynow!!!
na taki maly brzuszeczek...kurcze zeby go nie bolal w nocy

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-15, 21:34   #2239
d0tkaaa
Zakorzenienie

czesc

Jestem z Wami na bieżąco .. ale z tel wiec nie odpisuje za czesto tez bo jakbym chciala cytować to pol dnia roboty ale jestem z Wami i czytam

po pierwsze przyszlam pochwalić sie.. ze moja corka konczy dzis 4 msc .. kiedy to zleciało ...dopiero te ostatnie miesiace ciazy sie tak dluzyly a teraz moj mały skarb lezy kolo mnie i sni o owieczkach ...
nigdy nie sadziłam ze milosc do dziecka jest tak silna .. z kazdym dniem i kazdym usmiechem niuni ja nadal mam łzy szczescia w oczach bo usmiech dziecka jest najszczery i najpiekniejszy.. jest najwspanialsza na swiecie kocham ja strasznie mocno i oddalam bym za nia zycie ...

ale to napewno tak jak kazda z Was za swoje pociechy
przy tym tez chce napisac ze podziwiam za wytrwałość mamy chorych dzieciaczkow .... i Cynamonkowa mame .. kobietko schylam sie do stop za wytrwalosc .. podejrzewam ( bo wiedziec tego nie moge -na szczescie) ze w takich chwilach poklady sily dla swojego dziecka sa nieograniczone.. mowie o tym bo ostatnio mialysmy " blachy" niby problem .. Zu ma zapalenie ropne spojowki uwierzcie ze jak miala oczko tak zaropiale ze nie mogla go otworzyć .. siedzialam i łzy mi ciekly bo chcialam przejac jej bol i jej odczucia w tamtej chwili .. dalabym wszystko zeby moje dziecko nie cierpiało..

piekne chwile gdy dziecko wstaje rano zaczepia Cie bo chce wiedziec ze jestes obok - jesteś ukochana mamusia...
Gdy dziecko trzyma Cie za palec podczas karmienia i patrzy sie na Ciebie pieknymi oczkami jakbys przygotowala najlepszy obiad na swiecie dla niego a to tylko mleczko z kaszka bananowa...
Gdy placze a ukojenie znajduje Tylko w Twoich ramionach ...
Gdy Mamusia sie juz znudzi i chce sie przytulic do meskiego silnego ramienia tatusia ....

ok koniec romantyzmow

na szczescie u Zuzi pomogla masc na oczko dzis o niebo lepiej niz wczoraj.. ciesze sie ze mam kuzynke optyczne uff dzieki kobieto za super krople do oczka! oczywiscie nie bede opisywac moich przezyc z lekarka -ja to mam pecha zawsze coś ...:brz ydal: moze ja jestem zabardzo wymagajaca co do tych nieraz "tumanow" ...?

no to z ostatniego szybkiego nadrobienia .. wzruszylam sie ogladajac filmik o blizniakach
podziwiam dziewczyny co maja 2 małych dzieci .. ale daja rade
super zdjecia Oliath i Bebe
super sliczne mamy dzieciaczki wątkowe
Trzymam kciuki za wszystkie nieprzespane noce ...
za rozszerzenie diet..

Moja dzis dostala dynie z ziemniaczkiem i jeszcze jej nie widzialam w takiej eufori tak przezuwala razem z wielkim zacieszem na twarzy ze prawie jej wszystko wylatywało tak jej smakowało

oswieccie mnie jak niunia skonczyla 4 msc to juz powinnam zaczac podawac gluten czy za miesiac?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:38   #2240
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Czy ktos wie co jest w tej paczce Hippa w Rossie
Słoiczek, soczek i książeczki o jakości itp.

Cytat:
Mam takie pytanię, jak ugotuję sobie zieminiaka i np dynię, spapkuję to mam dodać do tego 1 łyżeczkę oliwy z oliwek (na zimno)?
Łyżeczka na jednego ziemniaka i kawałek dyni to chyba za dużo? Ja bym dała z kropelkę-może dwie na takie małe proporcje warzyw. Ale jeszcze nie robiłam sama,też muszę poczytać dokładniej i się doedukować.

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Wszystkie dzieci mam wrażenie teraz wariują i nie dają spokojnie żyć Stawiam albo na ząbkowanie albo na nowe produkty w diecie, albo i to i to

Dziewczyny czy podajecie soki dzieciom jako odrębny posiłek czy jako picie pomiędzy posiłkami? Chcę od przyszłego tygodnia wprowadzić jakiś. Który polecacie?
Mogę polecić Hipp marchewkowy soczek pół na pół z wodą, Gabi smakuje. Próbowała już śliwkowego, jabłuszkowego,ale te jej narazie nie pasują. Podajemy między posiłkami i nie codziennie.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

idę Was czytać, ale najpierw chwalę mego syna- wczoraj jeszcze pisałam, ze sie nie obraca, aż tu dzisiaj przewrócił się z brzuszka na plecy i to trzy razy pod rząd
Z pleców na brzuszek jeszcze nam nie idzie, ale powoli się uczymy, na bok już umiemy więc może na dniach znowu mnie zaskoczy
A teraz lezy w mame wtulony i drzemie
dla Tomeczka

Dzięki wszystjim za kciuki za szczepienie. Była masakra,bo akurat małej się jeść zachciało i była zmęczona,od 8 nie spała, a szczepienie było o 11 (opóźnienia były, miało być przed 10). Płacz był straszny, ale na szczęście pani pielęgniarka zabawiła ją samochodzikiem ze światełkami i się uspokoiła-my z tż nie daliśmy rady uspokoić mimo że wzięliśmy jej ulubione zabaki ze sobą. Gabi waży 6,900 i ma 63cm wzrostu Robimy miesięczną przerwę z Omegamed baby, dostaliśmy receptę na czopki homoepatyczne pomocne przy uspokajaniu podobno, kupiliśmy je oraz żel na ząbkowanie. Nie jest jeszcze potrzebny,ale doktor stwierdziła że na dole dziąsełka już rozpulchnione i na dole będą pierwsze zęby szły. W poniedziałek idziemy prywatnie na usg przezciemiączkowe, koszt 100zł,no ale najważniejsze że na miejscu, bardzo blisko domu i nie trzeba jeździć i szukać.
Stary 2013-11-15, 21:38   #2241
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
przez caly dzien gagatek jadl 60-90ml na jedno karmienie....ale teraz chyba chcial nadrobic i wlasnie wtrabil 240ml i chcial wiecej ale ja juz sie balam mu dac jeszcze mleczka i dalam sama wode - to wtrabil jeszcze 60ml wody W SUMIE 300ML plynow!!!

a bekał miedzy czasie? bo moja nieraz ma tak ze potrafi zjesc duzo za duzo jak jej nie podniose do odbicia nazre sie a pozniej jak beka to polowe wylewa.. bo znowu nieraz jak jej daje ona jeszcze chce.. ale beknie to juz pozniej nie chce ...

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
I już przegrywamy
a myslalas ze bd inaczej?

widzialyscie?

http://facepaparazzi.net/video/672-g...ichiershi.html

chcialam tez pochwalic szwagierki synka.. zaczoł chodzic jestem dumna

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:41   #2242
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym trenera wywaliła

Uśmialiśmy się z TŻem - TŻ prosi, żebyś dała mu [trenerowi] chociaż te 90 min

Stary 2013-11-15, 21:45   #2243
Neni1984
Zakorzenienie

Dotka najlepszego dla Zuzi

Baloniku ładne wymiary
Stary 2013-11-15, 21:46   #2244
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym trenera wywaliła
Stary 2013-11-15, 21:49   #2245
mela1234
Zakorzenienie

Chlebek mi pachnie w domku

Małgosia coś nie chce spać u siebie więc pozwoliłam jej położyć się na macie przykryć kocem i zasypiać. Później ją przełożę.

I chyba psy moje dostały pchełki. Bo Małgosia jest na brzuchu pogryziona!!!! Jak się ich pozbyć z domu prócz odpchlania psów? Choć tak naprawdę profilaktycznie robię to dość regularnie i nawet 2 dni temu kropelki im na łopatki zapodałam. Jutro czeka mnie generalne sprzątanie domu.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:53   #2246
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

Ale zaszalał
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc

Jestem z Wami na bieżąco .. ale z tel wiec nie odpisuje za czesto tez bo jakbym chciala cytować to pol dnia roboty ale jestem z Wami i czytam

po pierwsze przyszlam pochwalić sie.. ze moja corka konczy dzis 4 msc .. kiedy to zleciało ...dopiero te ostatnie miesiace ciazy sie tak dluzyly a teraz moj mały skarb lezy kolo mnie i sni o owieczkach ...
nigdy nie sadziłam ze milosc do dziecka jest tak silna .. z kazdym dniem i kazdym usmiechem niuni ja nadal mam łzy szczescia w oczach bo usmiech dziecka jest najszczery i najpiekniejszy.. jest najwspanialsza na swiecie kocham ja strasznie mocno i oddalam bym za nia zycie ...

ale to napewno tak jak kazda z Was za swoje pociechy
przy tym tez chce napisac ze podziwiam za wytrwałość mamy chorych dzieciaczkow .... i Cynamonkowa mame .. kobietko schylam sie do stop za wytrwalosc .. podejrzewam ( bo wiedziec tego nie moge -na szczescie) ze w takich chwilach poklady sily dla swojego dziecka sa nieograniczone.. mowie o tym bo ostatnio mialysmy " blachy" niby problem .. Zu ma zapalenie ropne spojowki uwierzcie ze jak miala oczko tak zaropiale ze nie mogla go otworzyć .. siedzialam i łzy mi ciekly bo chcialam przejac jej bol i jej odczucia w tamtej chwili .. dalabym wszystko zeby moje dziecko nie cierpiało..

piekne chwile gdy dziecko wstaje rano zaczepia Cie bo chce wiedziec ze jestes obok - jesteś ukochana mamusia...
Gdy dziecko trzyma Cie za palec podczas karmienia i patrzy sie na Ciebie pieknymi oczkami jakbys przygotowala najlepszy obiad na swiecie dla niego a to tylko mleczko z kaszka bananowa...
Gdy placze a ukojenie znajduje Tylko w Twoich ramionach ...
Gdy Mamusia sie juz znudzi i chce sie przytulic do meskiego silnego ramienia tatusia ....

pieknie to opisałaś

odzywaj sie czesciej

dla Zuzinki

Dzięki wszystjim za kciuki za szczepienie. Była masakra,bo akurat małej się jeść zachciało i była zmęczona,od 8 nie spała, a szczepienie było o 11 (opóźnienia były, miało być przed 10). Płacz był straszny, ale na szczęście pani pielęgniarka zabawiła ją samochodzikiem ze światełkami i się uspokoiła-my z tż nie daliśmy rady uspokoić mimo że wzięliśmy jej ulubione zabaki ze sobą. Gabi waży 6,900 i ma 63cm wzrostu Robimy miesięczną przerwę z Omegamed baby, dostaliśmy receptę na czopki homoepatyczne pomocne przy uspokajaniu podobno, kupiliśmy je oraz żel na ząbkowanie. Nie jest jeszcze potrzebny,ale doktor stwierdziła że na dole dziąsełka już rozpulchnione i na dole będą pierwsze zęby szły. W poniedziałek idziemy prywatnie na usg przezciemiączkowe, koszt 100zł,no ale najważniejsze że na miejscu, bardzo blisko domu i nie trzeba jeździć i szukać.[/QUOTE]
za wizyte
i trzymam kciuki za bezbolesne i spokojne ząbkowanie
Stary 2013-11-15, 21:55   #2247
idzia111
Zakorzenienie

Hej,

Widzę, że dostajecie z hippa prezenty, ja jestem zarejestrowana a nic nie dostałam.

Mam paczkę z Pampersa, z Bobovity i Bebilonu, ale z Hippa nie. Co trzeba zrobić żeby ją dostać?

Trochę Was poczytałam, ale nie dam rady cytować, głowa mi pęka i zraz chyba oszaleję.

Młody nadal chwyta i dziś zaczął robić takie coś. Łapie rękami spodenki, ciągnie, jak już nogi są mocno odgiete to uderza nimi o zawieszoną grzechotkę . Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że grzechotka jest nad jego głową
A wieczorem to już nogi tak zadziera bez pomocy rąk i ogląda je sobie.
Tak się bałam, że jest ,,w tyle", a teraz ledwo go przewijam, bo mi po łóżku się turla, zostawiam go tylko na podłodze, bo wcześniej na łóżku obłożony poduszkami leżał nie raz, a teraz mógłby zlecieć.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 21:59   #2248
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Chlebek mi pachnie w domku

Małgosia coś nie chce spać u siebie więc pozwoliłam jej położyć się na macie przykryć kocem i zasypiać. Później ją przełożę.

I chyba psy moje dostały pchełki. Bo Małgosia jest na brzuchu pogryziona!!!! Jak się ich pozbyć z domu prócz odpchlania psów? Choć tak naprawdę profilaktycznie robię to dość regularnie i nawet 2 dni temu kropelki im na łopatki zapodałam. Jutro czeka mnie generalne sprzątanie domu.
Mela ja oprócz odpchlania pieska-bo tylko mały jest w domu to jeszcze robie odpchlanie ,pranie jego legowiska i generalne sprzątańsko domu.
Stary 2013-11-15, 22:00   #2249
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Uśmialiśmy się z TŻem - TŻ prosi, żebyś dała mu [trenerowi] chociaż te 90 min

No dobra

Domciątko-świetnie się czyta Twojego bloga, masz rewelacyjne poczucie humoru
A zdjęcie z sesji wraz z poprzedzającym je opisem rozśmieszyło mnie do łez

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-11-15 o 22:08
Stary 2013-11-15, 22:01   #2250
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym trenera wywaliła
Ja też

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

a myslalas ze bd inaczej?
Nie

Baloniku - ładna waga
Dotka- dla Zuzinki i małego niunia za samodzielne chodzenie

Uciekam pod prysznic

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości