Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 22:40   #1591
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam się pochwalę - tak mnie dzisiaj wzięło na robótki ręczne Kolory są takie, bo chciałam, żeby było niby w czerni, bieli i czerwieni - pobudzające dla najmłodszych. Trochę materiały też nie leżały mi, ale to pierwszy raz, więc proszę o wyrozumiałość
bomba!

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 22:47   #1592
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
nie sposób za Wami nadążyć...

starałam się dziś leżeć i pachnieć, bo małż był w domu, choć niestety też zdycha powalony jakimś grypopodobnym świństwem, to przejął większość obowiązków.

maggie - też bym była rozczarowana. myślę, że kolejna wizyta Cię uspokoi.

gratuluję poczynionych zakupów. powoli przymierzam się do polowania na chłopięce ciuszki na all. musiałabym przebrać rzeczy po Ewci, policzyć ile czego mam, ale na pewno nie powstrzymam się przed zakupami

gdybyście chciały poczytać, to post mojego małża po porodzie jest TU

a moje wrażenia TUTAJ
Popłakałam się ze wzruszenia. Ile w tych opisach było emocji..uczuć...a Twój TŻ-niesamowity człowiek, tak pięknie się o Was wypowiadał-piękne, po prostu piękne! Dzięki, że zamieściłaś te linki!

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Jeszcze Wam się pochwalę - tak mnie dzisiaj wzięło na robótki ręczne Kolory są takie, bo chciałam, żeby było niby w czerni, bieli i czerwieni - pobudzające dla najmłodszych. Trochę materiały też nie leżały mi, ale to pierwszy raz, więc proszę o wyrozumiałość
Wyrozumiałość?! Moje przeogromne gratulacje! Chylę czoła przed Twoim talentem!
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 22:47   #1593
teQiba
Moderator

Cytat:
nie sposób za Wami nadążyć...

starałam się dziś leżeć i pachnieć, bo małż był w domu, choć niestety też zdycha powalony jakimś grypopodobnym świństwem, to przejął większość obowiązków.

maggie - też bym była rozczarowana. myślę, że kolejna wizyta Cię uspokoi.

gratuluję poczynionych zakupów. powoli przymierzam się do polowania na chłopięce ciuszki na all. musiałabym przebrać rzeczy po Ewci, policzyć ile czego mam, ale na pewno nie powstrzymam się przed zakupami

a moje wrażenia TUTAJ
Piekne opisy
Stary 2013-11-15, 22:48   #1594
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobranoc
Jutro trzeba wstać do pracy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 22:54   #1595
bebe97
Wtajemniczenie

Własnie wiem, że omega 3 niby jest w witaminach, ale czytałam, że kobiety w ciązy powinny brać dawkę 250 dha, natomiast jak patrze na skład witamin dla kobiet w ciąży zawierające omega 3, to jest mniej, przynajmniej w moich witaminach. Brałam Pregnaplus, drogie to, niby zawiera dha ale w małej dawce, więc kupiłam dużo tańsze Falvit mama i dokupiłam sam omega 3, wyszło taniej

Cambria kolory kocyka jakieś takie nie teges

A kobieta która pali w ciąży nawet jak obejrzy taki filmik to powie, że gwałtowne rzucanie palenia w ciąży odbije sie negatywnie na niej i na dziecku, więc lepiej ograniczyć a mówiąc ograniczanie ma na myśli, że nie odpala jednego od drugiego. Szkoda słów na takie matki.
W jakimś piśmie "Będe mama" czy Mamo to ja przeczytałam, że najnowsze badania wykazały, że babcia która będąc w ciązy paliła papierosy zwiększa dwukrotnie ryzyko zachorowania przez wnuka na astmę, nawet jeśli matka dziecka papierosa w ustach nigdy nie miała. Teraz wychodzi modne w czasach naszych matek palenie fajek, wiem, że np. moja teściowa, matka przyjaciółki popalały

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dobranoc
Jutro trzeba wstać do pracy
we sobotę??? a kiedy zasłużony odpoczynek kobieto ciężarna
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 22:57   #1596
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

we sobotę??? a kiedy zasłużony odpoczynek kobieto ciężarna
Jeden dyżur w miesiącu każdemu się u nas należy
Odpoczynek... może od 02.01.2014

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-15, 22:58   #1597
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
zdolna bestia z Ciebie
Stary 2013-11-15, 22:58   #1598
uparta8210
Raczkowanie

margo80 brawa dla męża, był dzielny i że się nie pogubił w tym szpitalu i dla ciebie bo ja bym zaczęła chyba ich tam wyklinać jak bym widziała że się mną nie interesują

A tak wogule, mój tż był cały czas przy mnie, nikogo się nie pytał czy może iść ze mną tylko szedł i tyle. A jak go lekarka wyprosiła bo chciała mi badanie zrobić to szybko wrócił bo zaczęłam krzyczeć jak się tylko badanie zaczęło i został do końca

a mam pytańko, jak się poda tą kroplówkę: oksytocynę ?? tak, to skurcze się nasilają ?? i są jakieś wytyczne kiedy ją się podaje, czy to zawsze jakoś zaraz przed partymi ??
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 22:59   #1599
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeden dyżur w miesiącu każdemu się u nas należy
Odpoczynek... może od 02.01.2014
to spać ale już
Stary 2013-11-15, 22:59   #1600
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
sliczna sowka
Stary 2013-11-15, 23:01   #1601
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

a moje wrażenia TUTAJ
Super opisy teraz też chcemy dwa

Cytat:
WOW ekstra to jest

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 23:02   #1602
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Właśnie w drogówce złapali ludzi, którzy wieźli dziecko na kolanach matki na przednim fotelu. Policjanci zrabali gościa równo

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-15, 23:02   #1603
uparta8210
Raczkowanie

mmhm fajna ta sówka długo ci zeszło zanim ją uszyłaś ??
a tak wogule to powiem mężowi aby napisał takie sprawozdanie z porodu, ciekawe jak mu wyjdzie

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2013-11-15 o 23:05
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 23:07   #1604
filupka
Rozeznanie

Margo80 masz super męża:thumbup::thumbup: bardzo fajnie czyta się jego opis super. Musisz wysłać do jakiegoś czasopisma dla ciężarnych może coś wygracie waszymi opisami:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 23:10   #1605
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
a mam pytańko, jak się poda tą kroplówkę: oksytocynę ?? tak, to skurcze się nasilają ?? i są jakieś wytyczne kiedy ją się podaje, czy to zawsze jakoś zaraz przed partymi ??
Mi dali oksy na wywołanie porodu. Mówią, ze po niej skurcze są bardziej bolesne. Nie mam porównania jak bez oksytocyny, ale q.rewsko bolało, bóle z brzucha, bóle z krzyża, co chcesz
partych sie nie doczekałam, zrobili cc

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-15 o 23:11
Stary 2013-11-15, 23:16   #1606
mona1
Zadomowienie

Cytat:
extra!!! zdolniacha z Ciebie

Cytat:
Własnie wiem, że omega 3 niby jest w witaminach, ale czytałam, że kobiety w ciązy powinny brać dawkę 250 dha, natomiast jak patrze na skład witamin dla kobiet w ciąży zawierające omega 3, to jest mniej, przynajmniej w moich witaminach. Brałam Pregnaplus, drogie to, niby zawiera dha ale w małej dawce, więc kupiłam dużo tańsze Falvit mama i dokupiłam sam omega 3, wyszło taniej
nie wiem jaka jest zalecana dawka dla kobiet w ciąży, ale Femibion (który biorę) ma 200mg
Stary 2013-11-15, 23:34   #1607
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Przypomina mi się taki dowcip: Rozmawia dwóch maluchów w łonie matki. Jeden mówi do drugiego: Słuchaj, a czy ty wierzysz w Matkę? Drugi na to: w Matkę to niespecjalnie, bo nigdy jej nie widziałem, ale za to wieczorem, jak spałeś, zaglądał tu Stwórca

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 23:36   #1608
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Uhu- uhu jak mowi moja chrzesnica- super sowa.

Nadrabialam Was caly wieczor i skonczylam lezac w lozku Buziaki i wlacze sie w dyskusje najpewniej w poniedzialek.
Pozdrowieniowy kopniak od Emilki Gwiazdy internetu- moj dr wrzucil filmik na swoja strone- wrzuce linka jutro. Dobranocki
Stary 2013-11-15, 23:40   #1609
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

A wiecie co... Mi już drugi raz w moczu wyszły fosforany bezpostaciowe i na tej wizycie mi położna kazała się spytać gina czy coś z tym robimy, czy kontrolujemy no i on powiedział że nie robimy nic... a ja nie wiem co o tym myśleć... Nie wiem skąd one się tam wzięły
ty sprawdz czy w nocy nie swiecisz jak masz te fosforany a tak serio czy z bazy tych produktów jesz duzo czegos?
zrodlem
mleko, twarozek, jaja, sery,
rosliny straczkowe, buraki, marchew, rzodkiewka, salata, orzechy,
seler, kalafior. Wskazane sa ryby, mieso (wszystkie gatunki), kasze
(roznego typu), sliwki, zolty ser, zurawina (moga byc suszone)sok z
zurawin, rodzynki.
zródłem fosforanow sa te rzeczy i one moga powodować ze w wyniku moczu masz fosforany

Stary 2013-11-15, 23:55   #1610
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Właśnie odkryliśmy imię Natalia... Śliczne, Nati, Nataluś, Natalka, och jak ładnie, chyba zostanie Natalia...
Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Kto mi kradnie Natalke Jak będzie dziewczynka to też chyba tak nazwiemy
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
No właśnie ja też ni mogę wybrać między Natalią a Oleńką (i ew.Mają). Ale Natalia podobała mi się od zawsze....
Dziękuję za Wasze opinie
sporo tych Natalek sie szykuje na watku

lutien
zdrowka

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki, jak podoba się wam tą wanienka?

http://www.amazon.de/gp/aw/d/B004UOH...&s=baby&sr=1-4
podoba sie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
zamim nadrobię to tylko tak na szybko - jestem totalnie zawiedziona po dzisiejszym usg. czekałam na nie 2,5 miesiaca więc tym bardziej.
niby z bąblem wszystko w porządku, ale jakoś nie do końca jestem przekonana.
byłam umówiona na g. 11. mąż się uparł, ze chce jechać ze mną, więc się zgodziłam. w końcu, jakby nie było jest ojcem. przed gabinetem tłok. kobieta z 9.20 jeszcze nie weszła! okazało się, że lekarz poza kolejnością przyjął 5 osób. jeszcze jakby to były kobiety w ciąży to bym zrozumiała, ale to jakieś stare baby, które do pn nie mogły zaczekac albo w innym terminie przyjść weszłam ok 13 dopiero (po mnie jeszcze 3 cieżarne czekały na usg a przyjmował do g. 14). standardowo u niego usg trwa ok godziny, dziś w 20 minut się uwinął. Pomiary w normie, tylko kręgosłupa nie mógł do końca sprawdzić, bo maluch bardzo nisko ułożony i moja miednica zasłaniała ostatni odcinek. w innym przypadku kombinowalibyśmy z ułożeniem do skutku a dziś stwierdził, że musimy odpuścić. pępowina między nogami więc też nie można było stwierdzić. no i znów gdyby był czas to by wreszcie się inaczej ułożyło...
nawet na wyniki z tego pośpiechu za bardzo nie patrzył. wiec nie wiem, czy w normie, czy ok. zdjecia usg do dupy, opisu nie dostałam. no pierwszy raz jestem zawiedzona, bo leczę się u niego od 5 lat. w pierwszej ciaży co 2 tyg. usg (z racji zagrożenia) a dziś
no i chyba pójdę gdzieś prywatnie
maluszek waży 499gram i nawet nie wiem ile ma cm

jeszcze na domiar złego Zuzanka pół nocy wyła. wszystkie czwórki na raz jej wychodzą i dwie trójki. od rana też wycie i cały czas na rękach. po południu to samo. padam i z tych nerwów i zmęczenia też bym się rozpłakała...
eh szkoda ze tak wyszla ta wizyta, tez bylabym rozczarowana Ale juz doczytalam, ze umowilas sie na kolejna, wiec cierpliwosci

biedna Ta Twoja mala

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A ja wróciłam od gina. Dziś było fajnie, gin mnie poznał, wchodzę a ten "ooooo Basia przyszła" i pyta czy ost się badaliśmy a ja że tak, to ten z pytaniem to jak dziś badamy.. A ja hahaha,ze jak koniecznie chce to oki(miałam powiedzie, że nawet sie ogoliłam), ale skoro jest ok nic mnie nie boli to......??? Na to gin... okok rozumiem posłuchałam tętna dzidziusia, dostalam L4 na miesiąc (nast wizyta 13grudnia), zakupiłam z 3 kg pomarańczy, zaraz będę pochłaniać i tv oglądam.
Biorę się za nadrabianie
za udana wizyte i l4

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny pomysł z tym zamykanym przewijakiem, ja mam dużą łazienkę (ok 10m2) zdjęcie zamieszczam i miałam zamiar na tym czarnym blacie połozyć miękki przewijak. Teraz sie zastanowie nad tym składanym
to wasza lazienka ?? piekna

magdus ja mam taka mate pod materac w kazdym lozku ale ona nie jest ceratowa, cos takiego http://allegro.pl/julius-zllner-mata...655331766.html

Cytat:

a moje wrażenia TUTAJ
ale fajnie wszystko opisal Twojej relacji jeszcze nie zdazylam przeczytac ale nadrobie

Cytat:
piekna sowka
same zdolniachy mamy na watku

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 00:02   #1611
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
margo80
Ja nie mialam podawanej oksy. Gdzies tam po drodze dostalam tylko jakis czopek, ktory chyba przyspieszyl postep akcji.
Cytat:
Właśnie w drogówce złapali ludzi, którzy wieźli dziecko na kolanach matki na przednim fotelu. Policjanci zrabali gościa równo
Ostatnio w czasie wyieczki w Jure widzialam rodzine w starym golfie, trojka starszych dzieci, tak 7-12 lat i trojka maluchow, w tym dwoje niechodzacych a jedno kilkumiesieczne. Wszyscy bez fotelikow i pasow, najmlodsze trzymane przez matke na rkach, na przednim siedzeniu. I tak sobie robili objazdowke po tych samych miejscach co my. Szok.

Ewcia
Przemek
Stary 2013-11-16, 00:15   #1612
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Aaa.. przypomniało mi się, że miałam wam napisać o nacięciu krocza Miałam o tym wczoraj w SR. Dla mnie to nowe i interesujące informacje.

No więc:
- jak pewnie wiecie krocze jest nacinane w kierunku odbytu, ale nie prosto tylko pod kątem - lekko w prawo lub lekko w lewo
- jeżeli krocze pęknie samo, to pęknie w miejscu najbardziej do tego fizjologicznym i będzie się to samo ładnie goić (jeżeli to pęknięcie I czy II stopnia to lepiej się goi niż po nacięciu)
- chyba, że rozerwie nas do III lub IV stopnia czyli razem z odbytem. W tej sytuacji lepiej żeby nacięła nas położna
- najlepiej decyzję o nacięciu krocza zostawić położnej, ona podczas porodu (jak główka napiera już na krocze) sprawdza czy te tkanki są w stanie się jeszcze rozciągnąć, jeśli są elastyczne to nie będzie ich nacinać, jeśli będą już maksymalnie napięte to natnie
- oczywiście możecie się nie zgodzić na nacięcie, ale wtedy możecie pęknąć aż do odbytu

Ja tego wszystkiego nie wiedziałam, a myślę, że warto znać wszystkie za i przeciw.
mnie nacinali miałam 4 szwy które szybko i ładnie sie zgoiły

Stary 2013-11-16, 00:17   #1613
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
zamim nadrobię to tylko tak na szybko - jestem totalnie zawiedziona po dzisiejszym usg. czekałam na nie 2,5 miesiaca więc tym bardziej.
niby z bąblem wszystko w porządku, ale jakoś nie do końca jestem przekonana.
byłam umówiona na g. 11. mąż się uparł, ze chce jechać ze mną, więc się zgodziłam. w końcu, jakby nie było jest ojcem. przed gabinetem tłok. kobieta z 9.20 jeszcze nie weszła! okazało się, że lekarz poza kolejnością przyjął 5 osób. jeszcze jakby to były kobiety w ciąży to bym zrozumiała, ale to jakieś stare baby, które do pn nie mogły zaczekac albo w innym terminie przyjść weszłam ok 13 dopiero (po mnie jeszcze 3 cieżarne czekały na usg a przyjmował do g. 14). standardowo u niego usg trwa ok godziny, dziś w 20 minut się uwinął. Pomiary w normie, tylko kręgosłupa nie mógł do końca sprawdzić, bo maluch bardzo nisko ułożony i moja miednica zasłaniała ostatni odcinek. w innym przypadku kombinowalibyśmy z ułożeniem do skutku a dziś stwierdził, że musimy odpuścić. pępowina między nogami więc też nie można było stwierdzić. no i znów gdyby był czas to by wreszcie się inaczej ułożyło...
nawet na wyniki z tego pośpiechu za bardzo nie patrzył. wiec nie wiem, czy w normie, czy ok. zdjecia usg do dupy, opisu nie dostałam. no pierwszy raz jestem zawiedzona, bo leczę się u niego od 5 lat. w pierwszej ciaży co 2 tyg. usg (z racji zagrożenia) a dziś
no i chyba pójdę gdzieś prywatnie
maluszek waży 499gram i nawet nie wiem ile ma cm

jeszcze na domiar złego Zuzanka pół nocy wyła. wszystkie czwórki na raz jej wychodzą i dwie trójki. od rana też wycie i cały czas na rękach. po południu to samo. padam i z tych nerwów i zmęczenia też bym się rozpłakała...
Ojoj. Rozumiem Cię. Ja pierwsze USG znowu miałam takie, że poczułam się jak kolejna ciężarna na taśmie produkcyjne. Nawet gość na mnie nie spojrzałam tylko z głową w dół mówił. USG trwało z 3-5 min. Uroki NFZ. Ale teraz sobie idę prywatnie na 3D i wreszcie będę mogła spokojnie i z pełną radością wszystko obejrzeć. Czasem warto zapłacić dla własnego spokoju. Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok.
Przesyłam masę uścisków dla Zuzanki Niech szybciutko i bezboleśnie kiełki wychodzą.

Cytat:
Bierzecie w ciąży kwas omega 3 (dha) jako suplement diety?
Ja nie mogłam się zdecydować czy brać PregnaPlus czy Femibion bo jednak trochę się różnią składami więc biorę na zmianę. Obydwa mają DHA. Biorę gdzieś od 13-14 tc.

Niutka25 boska ta łazienka
mmhym ależ Ty masz talent
margo80 no cudowny ten twój TŻ

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 00:20   #1614
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Tez sie pobeczalam przy zwrotce w ktorej jest "dziekuje ci mamo za to ze zyje"
a mnie rozwala ta piosenka http://www.youtube.com/watch?v=J9bUjEYHobQ "bóg sie mamo nie pomylił "

Stary 2013-11-16, 00:20   #1615
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A ja wróciłam od gina. Dziś było fajnie, gin mnie poznał, wchodzę a ten "ooooo Basia przyszła" i pyta czy ost się badaliśmy a ja że tak, to ten z pytaniem to jak dziś badamy.. A ja hahaha,ze jak koniecznie chce to oki(miałam powiedzie, że nawet sie ogoliłam), ale skoro jest ok nic mnie nie boli to......??? Na to gin... okok rozumiem posłuchałam tętna dzidziusia, dostalam L4 na miesiąc (nast wizyta 13grudnia), zakupiłam z 3 kg pomarańczy, zaraz będę pochłaniać i tv oglądam.
Biorę się za nadrabianie
Gratuluję wizyty i gina

Ja też mam ostatnio fazę na pomarańcze i mandarynki

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-11-16, 00:21   #1616
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
u mnie w kolejnosci : Amelia, Alicja, Aleksandra wszystkie na A
amelie sa swietne wiem cos o tym ale strasznie uparte samodzielne i bardzo mądre

Stary 2013-11-16, 00:24   #1617
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie mialam podawanej oksy. Gdzies tam po drodze dostalam tylko jakis czopek, ktory chyba przyspieszyl postep akcji.

Ostatnio w czasie wyieczki w Jure widzialam rodzine w starym golfie, trojka starszych dzieci, tak 7-12 lat i trojka maluchow, w tym dwoje niechodzacych a jedno kilkumiesieczne. Wszyscy bez fotelikow i pasow, najmlodsze trzymane przez matke na rkach, na przednim siedzeniu. I tak sobie robili objazdowke po tych samych miejscach co my. Szok.
Bezmyślność ludzi nie zna granic.

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-11-16, 00:25   #1618
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Mi też chodziło o to, by wanny nie dźwigać do pokoju z wodą, robiłam to 18 lat temu, dziękuję, postoje w sumie w łazience dzidziusia wykapie i przewine, max... Ale ten zamykany też fajowy, tylko nie rozwiązuje problemu dzwigania wanny...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wanna z odpływem, do którego masz podłączony szlauch rozwiązuje Twój problem. Masz ten szlauch na stałe, jak dziecko kąpiesz zatykasz go koreczkiem, potem tylko wyciągasz koreczek i spuszczasz wodę do kibelka. Tylko wtedy musisz mieć wanienkę ciut wyżej niż odpływ wody, żeby samo spłynęło. To jest właśnie rozwiązanie za☠☠☠iste do rozkładanego przewijaka, bo na nim wanienkę stawiasz. Widziałam taką wanienkę w sklepie typu "wszystko za 5 euro".
Stary 2013-11-16, 00:42   #1619
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja mam kocyk i mam nadzieję, że to wystarczy. Jak będzie zimno to dziecko ubiorę w kombinezonik. Pod główkę nic. Jedynie jakąś pieluszkę flanelową rozłożę żeby nie zabrudzić wózka dziwnymi substancjami
co do dziwnych substancji pamietam ile razy jak szłam sama do sklepu czułam ciagle zapach ameli a raczej jak sie jej ulalo pomyslałam wtedy ze mi odbija az w koncu kapnełam sie ze albo na bluzce badz swetrze znajdowała sie owa substancja : hahaha:

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy między prześcieradło a materac w łóżeczku kładzie się jakąś 'ceratkę'? chodzi mi o zamoczenie, żeby uniknąć potrzeby prania materaca
ja mam http://www.krainadziecka.com.pl/boba...te-120x60.html cos w tym stylu tylko zapinane i nie przepusciło sików mojej córy

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

Cytat:
Bierzecie w ciąży kwas omega 3 (dha) jako suplement diety?
mam je w gratisie w witaminach wiec łykam

Stary 2013-11-16, 00:42   #1620
margo80
Zakorzenienie

[QUOTE=Edzia400;43739632]co do dziwnych substancji pamietam ile razy jak szłam sama do sklepu czułam ciagle zapach ameli a raczej jak sie jej ulalo pomyslałam wtedy ze mi odbija az w koncu kapnełam sie ze albo na bluzce badz swetrze znajdowała sie owa substancja : hahaha:[COLOR="Silver"]
Dokladnie. Tez mi sie zdarzalo wyjsc w czyms, na co Ewcia ulala, ja tego ie widzialam...

Ewcia
Przemek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości