|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Wstalam a kacper zasnal...
|
#932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
U nas przerwa na karmienie. Troszke mnie przeraza ze Majka na co raz krotsze przerwy a nie co raz dłuzsze. Było juz regularnie co 6h a teraz znowu co 4.5h :/ Dzis ciezki dzień. Urodziny siostry Tż. Zwaruje tam.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Taka wymianka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do zwolnienia miałam taka sama sytuacje ale mi kadrową powiedziała ze nikt nie ma prawa zmusić nas do macierzyńskiego i ze jesteśmy niezdolne do pracy i lekarz musi wystawić l4. Mi wystawili od 10 do 30 listopada no ale ze 14 urodzilam no to tylko te 4 dni wyjdzie.tu chodzi też o to ze zwolnienie ciązowe może być na max 270 dni ale od pierwszego dnia nie jesteś na l4 przecież? Trzymajcie kciuki żebyśmy dziś wyszli
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. A gdzie tam próbowałam ją wsadzic do łóżeczka nie dało rady znów spała z nami ![]() ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Antiba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj tak bylo zr miedzy pierwsza falszywa pobudka a ta druga bylo 1h20m przerwy- ja ne zasnęłam... ;/ zjadł poszedł spać i teraz znow wsa\tał ......... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
ide chyba na handel
|
|
#936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Ciekawe co Z Lilith. Mi sie sniło ze byłam w ciazy. Miałam urodzic dziecko dla znajomych. poszłam z nimi do szpitala zgodnie z tp a tam powiedziano mi ze mam jechac do innego bo dziecko ma niewydolnosc nerek I płuc I potrzebny bedzie przeszczep.płakałam jak opetsna Pojechalismy gdzie indziej , tam stwierdzili ze nerki sa ok , tylko płuca do przeszczepu. I ze będę miala CC . Poprosiłam zeby rozcieli mnie ładnie, zeby nie bylo widac I ciecie miałam na plecach wzdłuz kregosłupa. Wiecej nie pamietam, ale sen byl straszny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po ciezkiej drugiej polowce nocy
![]() Nela baluje od 4 30 zamiast spac po butli to ona caly czas sie przeciaga mruczy jeczy itd Trele, sen straszny :/ Mi za to sie snilo ze u mnie na podworku cwiczylam z Ewka Chodakowska we wlasnej osobie a potem ze na slub mojego brata ktory do garniaka zalozyl klapki poszlam z Ryskiem a temu z cyckow mleko lecialo ciagle ![]() Dziewczyny pytanie mam! Czy jest jakas roznica miedzy wielkoscia Pampersow 2 (3-5kg) a Dada 2 (4-6kg)? Bo dla Neli Dady siegaja pod pachy albo wiecej a 1 zaczynaja jej sie wrzynac w nozki i tak sie zastanawiam czy 2 Pampersy beda troche krotsze. Ma ktoras moze takie porownanie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-16 o 07:54 |
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny
* Wczoraj przezylam najpiekniejsze chwile w zyciu urodzilam moja Kochana Coreczke Marcelinke ♡ Nasze Szczescie wazy 3520kg i ma 56cm♡Rodzilam SN okolo 4 godzin takze nie tak zle![]() Opowiem reszte jak bedziemy w domku. Pozdrawiamy Wizazowe Ciocie
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz odpoczywajcie obie i powodzenia mamusiu![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski.my dalej w dwupaku,ale juz coraz ciezej...przytylam juz 19 kg i czuje sie jak slonica
teraz dopiero tak na powaznie odczuwam ten stan nie moge mlodszej buta zawiazac a jak juz mi sie uda to jaka zadyszka....no a lusia nie chce cos wychodzic;( nie wiem na co czeka....mogloby sie rozkrecic...moze zaczne masowac sutki???
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem o całą dobę w plecy. Ktoś streści?
Melduje ze odstawienie witamin na oleju zwrocilo mi dziecko. Nie służą nam ani twist off ani kropelki. W poniedziałek mamy poradnie metaboliczna to poprosze o witaminy w tabletkach i będziemy kruszyc. Witek waży 2655g. Przybiera ksiazkowo ok 25g na dobe. Nadal wyłącznie na moim mleku .Wygarnelam wczoraj Lukaszowi ze odebrał mi najbardziej przeze mnie oczekiwany czas z dzieckiem. Ze moja psychika i hormony czekały na ten wypis i powrót Małego a on mi to zabrał. Powiedzial ze robił to nieswiadomie. Powiedziałam mu jeszcze ze przez to ze praktycznie tylko on karmi ja nie mam jak wypracowac swojego systemu a od poniedziałku będę już sama z dziećmi. Chyba zrobiło mu sie glupio. A Pani neurolog u ktorej byliśmy jest nienormalna. Konsultacje będziemy powtarzac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-11-16 o 09:32 |
|
|
|
#943 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czegoś Ty się najadła na noc U nas też tak jest że jak odkładam małą śpiącą do łóżeczka to się teraz często wybudza, od jakiś 3 dni tak ma. Pisałam Wam w środę że mam dziecko anioła, a od czwartku coś jej sie poprzestawiało. Całe szczęście noc przespała ładnie, obudziła się o 2 i o 6 na jedzenie Cytat:
gratuluje!! Dzień doberek, mąż pojechał do pracy, córcia tworzy kupala a ja nie wiem za co sie dzisiaj zabrać tyle rzeczy do zrobienia
|
|
#944 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Zwlekłam się rano z łożka, żeby zjeść z mężulem wspólne śniadanko a teraz znowu taka padnięta sie robię, że chyba się położe... Cytat:
Cytat:
Moja lekarka też mi wystawiła do dnia porodu ale nic nie mówiła, że nie wystawi dalej, ciekawe. Słyszałam wlasnie, że robią lekarze problemy ale nie mają do tego prawa. Jeśli przenoszę to wizytę będę miała dzień przed końcem L4 i wtedy się dobrze na nią przygotuję, żeby mieć argumenty i się wykłucać. Jeśli to nic nie da to spróbuję załatwić zwolnienie u lekarza rodzinnego. Ale tak szczerze mówiąc to chcę urodzić przed terminem ![]() Cytat:
WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA MAMUSI I CÓRUSI! TRZYMAJCIE SIĘ DZIELNIE! Czekamy na relacje ![]() Cytat:
za wagę szkrabika - pięknie rośnie!Co z tą neurolog? Rybcia ja myślę, że może Wam się udać z tym cycoleniem! Masz laktator? Przystawiaj głodomora i rób sesję odciągania 7-5-3 nawet jak nic prawie nie będzie leciało. Przed karmieniem lub odciąganiem ciepłe okłady lub prysznic na cycki. Czytałam gdzieś, że rozbujanie laktacji na nowo jest możliwe, tym bardziej, że wydaje mi się, że Kacperek chcę ssać. Chyba, że Ci na tym nie zależy jakoś bardzo, bardzo, bo nie chcę, żebyś to odebrała jako przymuszanie, namawianie czy inne cuda wianki. Zrobisz jak uważasz
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Lilith urodziła!!!!
O godz.1:15, synek 2800 gr i 51 cm. pisze, że synek cudowny ale poród masakra. ktosiula, ja właśnie nie byłam przygotowana, bo byłam pewna, że da mi pewnie teraz jeszcze na miesiąc zwolnieni i będzie z głowy. Jak coś to też najwyżej pójdę do rodzinnego, przecież nie będę się kłóciła z lekarzem, że ma mi zwolnienie wypisać...
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-11-16 o 09:47 |
|
|
|
#946 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ciągu dnia ona właśnie nie śpi w łóżku musi byč tam gdzie jja i najlepiej na rekach inaczej płacz. Cytat:
Ona zaśnie mi na rękach w najlepsze odłożę ją po chwili budzi się z płaczem.Jestem ciekawa jak długo to może potrwać ![]() Cytat:
Gratulacje!piękna waga Poród także na szybcika![]() Cytat:
twój TŻ na pewno robił to nieświadomie. Pewnie chciał również pomóc Tobie i odciążyć troszkę Ciebie z obowiązków. Dobrze że powiedziałaś co Ciebie gryzie na duszy na oewno lżej ![]() A co neurolog powiedziała na konsultacji? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
#949 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
GRATULACJE |
||
|
|
|
#950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wagę ![]() a co u neurologa? my mamy taką jakąś starą babę która wczoraj na mnie wrzeszczała i do słowa dojsc mi nie dała. Mam nadzieje ze tylko dwa razy tam bede musiała iść...... Cytat:
dla mnie to super sprawa, zwłąszcza ze cycolenie zbliza, a wiesz jak to wyglada :P poza tym finansowo tez na plus. ale zobacze, nie nastawiam sie na jakieś hektolitry ale mam nadzieje ze chociaż coś ![]() dzisiaj robiłam taką sesyję ale tylko kilkanaście kropel było, no ale to trzeba czasu zeby sie rozkręciło! ![]() Cytat:
![]() GRATULACJE!!!
|
|
#951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje Szkoda, ze zadna mojego posta nie przeczytala ![]() Dzidzia- udaje ci sie odciagac mleko pomimo, ze maly prawie nie ssie? Odkad dokarmiam go zbutli moim odciagnietym mlekiem to odciagam maks.40ml z jednego cycka.Znasz cos jeszcze oprocz kozieradki na laktacje? Sprobujcie zmniejszyc dzieciom powierzchnie w lozeczko i zanim je odlozycie, polocie termofor do lozeczka i przykryjcie kocem. Materac sie nagrzeje- u nas pomoglo na wybudzanie. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-16 o 10:11 |
||
|
|
|
#954 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za pozytywne nastawienie!Cytat:
![]() De bardzo dobry pomysł z tym termofrem...malutka poczuje ciepełko to może się nie będzie tak wybudzać.. ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Zjadłam śniadanie Ciekawe kiedy się wybudzi
|
||
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
De- dzidzia odpisywala
![]() pizga ale na spacer trzeba iść
|
#956 |
|
Konto usunięte
|
Nikt jeszcze nie doniósł newsa???
Motylek urodziła ![]() Dziś- 16.11, o 6.05 naturalnie na świat przyszedł Julek, 4200g, 57 cm ![]() Jestem z niej dumna! Urodziła praktycznie w 2h od przyjazdu do szpitala ![]() A u nas była nocna akcja "SKURCZ"- od 4 do 6 skurcze bolesne co 10 minut, później zmęczona zasnęłam, a po przebudzeniu skurcze już nie są tak regularne, ale bardziej bolesne. Czekam. Jak sytuacja się powtórzy to jadę dziś, jutro i nie dam się już wygonić ze szpitala
Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-11-16 o 10:56 |
|
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43741517]Nikt jeszcze nie doniósł newsa???
Motylek urodziła ![]() Dziś- 16.11, o 6.05 naturalnie na świat przyszedł Julek, 4200g, 57 cm ![]() Jestem z niej dumna! Urodziła praktycznie w 2h od przyjazdu do szpitala ![]() A u nas była nocna akcja "SKURCZ"- od 4 do 6 skurcze bolesne co 10 minut, później zmęczona zasnęłam, a po przebudzeniu skurcze już nie są tak regularne, ale bardziej bolesne. Czekam. Jak sytuacja się powtórzy to jadę dziś, jutro i nie dam się już wygonić ze szpitala [/QUOTE] i kolejny dzidziuś, gratulacje dla mamusi
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43741517]Nikt jeszcze nie doniósł newsa??? Motylek urodziła ![]() Dziś- 16.11, o 6.05 naturalnie na świat przyszedł Julek, 4200g, 57 cm ![]() Jestem z niej dumna! Urodziła praktycznie w 2h od przyjazdu do szpitala ![]() A u nas była nocna akcja "SKURCZ"- od 4 do 6 skurcze bolesne co 10 minut, później zmęczona zasnęłam, a po przebudzeniu skurcze już nie są tak regularne, ale bardziej bolesne. Czekam. Jak sytuacja się powtórzy to jadę dziś, jutro i nie dam się już wygonić ze szpitala [/QUOTE]wwwooowww GRATULACJE Kolejny wątkowy klocuszek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

Mimo wszystko nie obrażę się na Ciebie i
będę trzymać tak mocno, że sama dostanę skurczy 

poszłam z nimi do szpitala zgodnie z tp a tam powiedziano mi ze mam jechac do innego bo dziecko ma niewydolnosc nerek I płuc I potrzebny bedzie przeszczep.płakałam jak opetsna Pojechalismy gdzie indziej , tam stwierdzili ze nerki sa ok , tylko płuca do przeszczepu. I ze będę miala CC . Poprosiłam zeby rozcieli mnie ładnie, zeby nie bylo widac I ciecie miałam na plecach wzdłuz kregosłupa. Wiecej nie pamietam, ale sen byl straszny 

gratuluje!! 

Ciekawe kiedy się wybudzi