Boczniaki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2007-08-20, 14:16   #31
kulbit
Zakorzenienie
 
Avatar kulbit
 
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 15 703
Dot.: Boczniaki

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
A ja robie boczniaki z porami.
Pory wystarczy pokroic w kostke, podsmażyc na oliwie z oliwek lub oleju. Dodac soli, pieprzu do smaku, dosoac pokorjone boczniaki i smażyc pod przykryciem dolewajac troszke wody. Mozna dac czosnek, liśc laurowy i ziele ang. - wg. uznania.
Bardzo mi sie podoba ten pomysł na boczniaki z porami Muszę koniecznie wypróbować Dzieki za pomysł
Ja robie te grzyby "klasycznie" czyli w panierce bułka tarta+jajko, ostatnio nie miałam bułki tartej to zrobiłam mąka+jajko tez wyszły smakowicie
__________________
Nikt nie zasługuje na twoje łzy, a ten kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi cię do płaczu.

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-20, 16:28   #32
bazylia
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2003-05
Lokalizacja: Krk
Wiadomości: 1 691
Dot.: Boczniaki

Jeszcze nigdy nie jadłam boczniaków Czas to zmienić Na początek sprawdzę te panierowane, a potem... może flaczki???
__________________
Mama Małgosi
bazylia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 09:36   #33
ana4a
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2013-11
Wiadomości: 1
Dot.: Boczniaki

Ja znam ciekawy przepis na boczniaki a mianowicie trzemy na grubej tarce marchew podsmazamy ja na patelni (ja lubie olej z pestek winogron, nastepnie dodajemy pokrojona w krazki pore dokładnie pół znowu podsmazamy i dodajemy boczniaki pokrojone w duze kawałki, smazymy do miekkosci(najlepsze jest aldente solimy i pieprzymy do smaku a na koniec dodajemy łyzke smietany i musztardy, mieszamy wszystko razem, smacznego
ps. potrawa ta posiada naprawdę orginalny smak, polecam chociaz raz sprobowac
ana4a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-16, 16:22   #34
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 16 938
Dot.: Boczniaki

Cytat:
Napisane przez ana4a Pokaż wiadomość
Ja znam ciekawy przepis na boczniaki a mianowicie trzemy na grubej tarce marchew podsmazamy ja na patelni (ja lubie olej z pestek winogron, nastepnie dodajemy pokrojona w krazki pore dokładnie pół znowu podsmazamy i dodajemy boczniaki pokrojone w duze kawałki, smazymy do miekkosci(najlepsze jest aldente solimy i pieprzymy do smaku a na koniec dodajemy łyzke smietany i musztardy, mieszamy wszystko razem, smacznego
ps. potrawa ta posiada naprawdę orginalny smak, polecam chociaz raz sprobowac
Boczniaki same w sobie nie maja wcale smaku. Musztarda dodana do czegokolwiek to zmienia. A musztarda ze śmietana
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 11:21   #35
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie
 
Avatar Lazurowewybrzeze
 
Zarejestrowany: 2012-08
Lokalizacja: Marsylia
Wiadomości: 1 719
Dot.: Boczniaki

Jadlam w Polsce na ognisku, takie bardzo duze boczniaki, doprawione sola i pieprzem i upieczone na ognisku, smakowaly mi, a jedlismy je z musztarda lub keczupem i chlebem.
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.