Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 10:52   #2341
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Robusta, witaj

wiosnaachtoty, gratuluję zakupu sukni, bardzo ładna

Mnie od pezedluzanych rzes powstrzymuje to, że potem odpadają, trzeba je czesac itd. Jednak wolę malowac, tym bardziej, że jestem zadowolona że swojego ruszy, lubię malować rzęsy
Na ślub zdecyduje się chyba na kępki.

Wczoraj wieczorem pojechaliśmy z C. na jedno z osiedli, na którym budują fajne mieszkania. I tanie przede wszystkim. Bardzo mi sie tam podoba, już bym chciała mieć swoje "m"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 10:55   #2342
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a są tutaj na wątku PMki które dopiero swój pierwszy raz będą mieć w noc poślubną? w tych czasach ociekających seksem to jeszcze jest możliwe? Nie pytam ze złośliwości, żeby nie było
Tak
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 11:04   #2343
enzunio
BAN stały

Ja cały czas waham się między kępkami a doczepianymi na wesele. Nie wiem którymi osiągnę lepszy efekt (taki bardziej och )

Mam beznadziejnie krótkie rzęsy, jasne i opadającą powiekę, przez którą słabo widać cokolwiek na powiece, więc chcę postawić na mocne rzęsy.
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 11:17   #2344
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A Tomaszów może być? http://www.alti.com.pl . Z resztą mają w różnych miejscach hurtownie

Ja za swoją też dałam niecałe 3.000 i uważam, że zrobiłam interes życia. Ale jak czytam, że niektóre z was kupiły za 400

Zdecydowaliśmy się na wódkę, była ostateczna degustacja i zamiast nowego Maximusa będziemy brali Palace. Od wtorku w Selgrosie jest po 18,44.
dziękuję btw. masz może aktualny cennik weselny z selgrosa

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Hej

dodaja
dziękuję za odpowiedź w sprawie VITO Alkohole
tam przy zakupie powyżej 100szt. Pan Tadeusz 0.5l. kosztuje 20.19 zł (Pani zapytana o dodatkowy rabat wspomniała,że możemy jeszcze negocjować cenę o 2-3 grosze ) no i ten gratisowy dowóz ok. 400 km - oj kusi, kusi

U nas w okolicy najniższa cena za 0.5l. Pana Tadeusza to 20.37 zł. I Jedyne co to uzyskaliśmy gwarancję, że na pewno do końca roku cena się nie zmieni...

Któraś kupowała Bolsa Platinum? Bo też ciekawa cena w naszej hurtowni - 19.88zł i Palace za 18.89zł, z tego co kojarzę po Waszych opiniach to chyba takie delikatniejsze wódki a właśnie takiej szukamy. Jak nie podpasuje nam żadna inna to będzie PAN TADEUSZ - jak na razie nie znaleźliśmy lepszej (bądź podobnej) w smaku...

wiosnaachtoty gratuluję piękna sukienka!

Mówicie,że ta lwica co się w Was obudziła to w związku ze ślubem? Hmmm... może coś w tym jest

byłam miesiąc temu na weselu, gdzie był bols platinum i był ok kaca nie było następnego dnia dobrze wchodził także nie jest zły

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 11:34   #2345
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Różni się butelką i zawartością. Jeszcze niedawno była produkowana za granicą a teraz w Polsce. Jest odtrzejsza w smaku od poprzedniej. Z tego co się orientuję to już w tych starych butelkach nigdzie nie ma. Do poniedziałku włącznie jest w selgrosie po 18,43. Natomiast od wtorku w tej samej cenie albo droższy, facet w sklepie nie mógł określić ceny, bo nie obejmuje maximusa gazetka promocyjna. Także nie ma co liczyć na niższą cenę. A i tak w hurtowniach jest ponad złotówkę na butelce droższa
dzięki za info smakoszami wódki niestety nie jesteśmy więc nie wiem co ostatecznie wybierzemy, dla nas na pewno odpada krupnik i stock, wiec moze jeszcze wypróbujemy pana tadeusdza i tego nowego maximusa, stary nam baaardzo pasował, dobry w smaku i następnego dnia nigdy nie cierpieliśmy po tej wódce trzeba się jak najszybciej zabrać za degustację

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Witam
Zaraz uciekamy na nauki-ciekawe jak będzie?
Miłego dnia
powodzenia! my za tydzień idziemy na weekendowe.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Witam!
Dziewczyny kusicie tymi rzęsami. Aż zaczęłam intensywniej myśleć czy też takich na ślub. Tylko czy później nasze naturalne rzęsy na tym nie ucierpią? I tak nie mogę się pochwalić piękną firanką, więc wolałabym nie zostać bez rzęs
ja byłam bardzo zadowolona z efektu, był naturalny i spektakularny zarazem w sensie rzęsy wyglądały pięknie ale nie sztucznie. moje własne potem nieco ucierpiały, w ogóle u mnie szybko zaczęły się odklejać dlatego nie dla mnie uzupełnianie i noszenie tego na codzień. szybko je odratowałam odżywką do rzęs, do teraz ją stosuję pod tusz i mam wrażenie, że jeszcze mi urosły dlatego ja na ślub/sesję jestem za
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 11:59   #2346
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
antonina_bielska
piękna sala !! zazdroszczę.

tylko te krzesła takie .....

jak bym nie zobaczyła, że to Kielce to bym myślała, że to jakieś góry :P

a robicie 2 dniowe wesele? z np. grillem ?
W ogóle taka okolica ze ma się ochotę tam zrobić sesje zdjęciowa ten stawik
Bo akurat zdjęcia i okolica nie oddają klimatu gór, trzeba by do lasu na spacer iść, żeby zobaczyć, że jest wysoko

Nie, jednodniowe, na pewno będzie piwko na zewnątrz - taka samoobsługa i zastanawiamy się nad grillem. I nie wiem czy nie rozpalimy na noc ogniska, tak po prostu

Myślimy nad tym, żeby część zdjęć tam zrobić

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 12:18   #2347
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Tak
jak długo jesteście razem?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 12:19   #2348
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem po rzęsach i wklejam fotki
to od kosmetyczki:

a to moje foto:

ogólem jestem zadowolona
pięknie wyszły! bardzo naturalny efekt

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Ja zdecydowanie ociekam seksem
ja też! i dobrze mi z tym

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
piękny welon! gratulacje

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Wiesz,kiedyś ludzie w jaskiniach żyli i też było ok

Co do tego znania nawyków, etc Przed zameiszkaniem z TŻtem, widywaliśmy się CODZIENNIE po kilka godzin, każdy weekend razem, nocowaliśmy u siebie, co nie zmienia faktu, że po zamieszkaniu razem było jednak inaczej i nigdy mi nikt nie wmówi, że przez nocowanie u siebie raz na czas, poznał swojego partnera i już go NIC nie zaskoczy
Oczywiście to moje zdanie, nie piję do żadnej z Was,ot, luźne przemyślenia poparte faktami

Ja też z tych ociekających seksem
I jest mi z tym cudnie, bo nie wyobrażam sobie seksu dopiero po ślubie, dla mnie to b. ważne i baaaardzo zbliża Poza tym bałabym się jednak niedopasowania seksualnego, albo chociażby różnicy w temperamentach
zgadzam się w 100%!

my spedzalismy praktycznie kazda noc ze soba, sypiajac albo u mnie albo u TZta, zamieszkalismy razem po 6 miesiacach bycia razem, troche sie zmienilo w porownaniu do jedynie nocowania - budzet, podzial obowiazkow, toleracja przyzwyczajen itp.

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
MAM SUKIENKĘ nareszcie
Suknia NABLA model Florella

Niestety nie można było robić zdjęć nawet po zakupie więc dołączam linka:
http://www.slubclick.com/report/dobi...-florella.html

Na 3 zdjęciu widac jej tył
piękna! gratulacje! plecy robia wrazenie!

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Dziękuję

Tia, słyszał, że mmsem do świadkowej będę wysyłać, to się wepchał :P

Byliśmy oglądać i na 90% się zdecydujemy - Pani Właścicielka extra, nie chce od nas osobno $ za wynajem ani kaucji za ew. potłuczone szkło. Dostaniemy do dyspozycji dwie sale - jedna na 70 os. druga większa - tam się będziemy bawić. Ta mniejsza będzie "robocza" - pod kluczem nasze rzeczy, pokój dla kogoś zmęczonego, np dzieci, miejsce, gdzie spokojnie będzie można siąść. Jeśli zechcemy, dostaniemy coś z dziczyzny, na pewno będzie własnoręcznie wędzona kiełbaska i szynka

Mamy pół kroku do lasu, śliczną altankę i staw. Sala jest w drewnie dość jasnym, pod to będę coś kombinować z wystrojem. Mówi, że policzy nam z obsługą kelnerską do 150 zł/os jeśli nie będzie przekombinowanego menu. Czas na zastanowienie do końca m-ca. Jedyny minus jest taki, że jeśli chcemy tę salę to 16.08, wcześniej właścicielka jest na urlopie - ale to może i lepiej, bo znajomi z poza miasta mogą przyjechać do ck dzień wcześniej i pozwiedzać na przykład

link do miejsca: http://jadlodajniarys.manifo.com/galeria
gratulacje zakupu toczka! bardzo Ci pasuje sala bardzo klimatyczna! pomysł z motywem pawiego oka rewelacja i zdecydowane tak dla pokrowców na krzesła

@ mam i zdycham w łóżku dobrze, że dziś wolne to może przeżyje.

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 12:19   #2349
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Ale mnie głowa boli

wiosnaachtoty gratuluję zakupu sukni masz zdjęcia na sobie??

dziewczyny, co myślicie o tej sukience? http://www.mosquito-sklep.pl/pl/spdn...rny/rozmiar-xs zastanawim się nad jej zakupem

Edit: 287 dni do ślubu
mnie bolało z rana gardło, a to nie jest dobry znak
mi do ślubu zostało 284
a co do spódnicy, to mierzyłam taką pikowaną sukienkę i strasznie pogrubia, ale spódnica i to taka rozkloszowana może nie będzie dawać takiego efektu
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Witam!
Dziewczyny kusicie tymi rzęsami. Aż zaczęłam intensywniej myśleć czy też takich na ślub. Tylko czy później nasze naturalne rzęsy na tym nie ucierpią? I tak nie mogę się pochwalić piękną firanką, więc wolałabym nie zostać bez rzęs
ucierpią, ale co tam są odżywki itd. ja tak z tipsami robiłam, paznokcie miałam średnie mocno, przez chyba 3 lata nosiłam tipsy, jak je w końcu zdjęłam to była sodomia i gomoria na pazurach a teraz dzięki odżywce Eveline 8 w 1 mam twarde i rosną jak szalone więc o rzęsy się nie martwię, zastanawiam się tylko jak to jest nie pomalować rzęs z rana
Stary 2013-11-16, 12:34   #2350
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Ja zaraz muszę wychodzić do pracy, jak sobie pomyślę o tych temperaturach w nocy to zamarznę jak będę wracać po 1.00...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
Stary 2013-11-16, 12:51   #2351
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
mnie bolało z rana gardło, a to nie jest dobry znak
mi do ślubu zostało 284
a co do spódnicy, to mierzyłam taką pikowaną sukienkę i strasznie pogrubia, ale spódnica i to taka rozkloszowana może nie będzie dawać takiego efektu

ucierpią, ale co tam są odżywki itd. ja tak z tipsami robiłam, paznokcie miałam średnie mocno, przez chyba 3 lata nosiłam tipsy, jak je w końcu zdjęłam to była sodomia i gomoria na pazurach a teraz dzięki odżywce Eveline 8 w 1 mam twarde i rosną jak szalone więc o rzęsy się nie martwię, zastanawiam się tylko jak to jest nie pomalować rzęs z rana
to wydaje mi się że miałas złą kosmetyczkę... wiadomo, żele/ tipsy/ akryle nigdy nie poprawią kondycji, ale nie powinny aż tak osłabiać paznokcia. moja teściowa też na codzień nosi ciągle (od kiedy ją znam,a znam już kupe czasu, bo z tż jestem 5 lat), teraz jednak przed operacją musiała zdjąć, i wcale tragedii nie ma.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 12:57   #2352
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
to wydaje mi się że miałas złą kosmetyczkę... wiadomo, żele/ tipsy/ akryle nigdy nie poprawią kondycji, ale nie powinny aż tak osłabiać paznokcia. moja teściowa też na codzień nosi ciągle (od kiedy ją znam,a znam już kupe czasu, bo z tż jestem 5 lat), teraz jednak przed operacją musiała zdjąć, i wcale tragedii nie ma.
kosmetyczka była dobra, ja po prostu miałam takie paznokcie, do tej pory mam słabe i jak nie używam jakiś czas odżywki to jest dramat
moja znajoma też tipsy nosiła, jak zdjęła to jakby w ogóle ich nie zakładała :niewiem:
Stary 2013-11-16, 13:01   #2353
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
dziękuję btw. masz może aktualny cennik weselny z selgrosa

byłam miesiąc temu na weselu, gdzie był bols platinum i był ok kaca nie było następnego dnia dobrze wchodził także nie jest zły
Właśnie nie mam. Trzeba zadzwonić i się pytać. Tam przełączają do odpowiedniego działu.

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
dzięki za info smakoszami wódki niestety nie jesteśmy więc nie wiem co ostatecznie wybierzemy, dla nas na pewno odpada krupnik i stock, wiec moze jeszcze wypróbujemy pana tadeusdza i tego nowego maximusa, stary nam baaardzo pasował, dobry w smaku i następnego dnia nigdy nie cierpieliśmy po tej wódce trzeba się jak najszybciej zabrać za degustację

powodzenia! my za tydzień idziemy na weekendowe.

ja byłam bardzo zadowolona z efektu, był naturalny i spektakularny zarazem w sensie rzęsy wyglądały pięknie ale nie sztucznie. moje własne potem nieco ucierpiały, w ogóle u mnie szybko zaczęły się odklejać dlatego nie dla mnie uzupełnianie i noszenie tego na codzień. szybko je odratowałam odżywką do rzęs, do teraz ją stosuję pod tusz i mam wrażenie, że jeszcze mi urosły dlatego ja na ślub/sesję jestem za
Jak moi "degustowali" starego maximusa (który został się z wesela wujka sprzed 4 lat) i nowego z odstępem dwutygodniowym, powiedzieli, że jest ogromna różnica. Ten nowy bardzielj pali podobno. Ja tam się nie znam też smakoszką nie jestem. Z resztą wódki nie lubię i tę decyzje zostawiłam TŻtowi

Kupiłyśmy z mamą kolejne 3 wina na degustację Na samo próbowanie wydałyśmy już ze 200 zł...

ZAKLEPALIŚMY W KOŃCU GODZINĘ!!!!
23.08.2014 godz. 18.00

Ja nie chciałam tak późno, ale niech już będzie Mogę odetchnąć z ulgą. Jeszcze tylko mój proboszcz musi się dowiedzieć, że nie będzie spisywał protokołu, znowu będzie niepocieszony, że nie zarobi

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2013-11-16 o 13:04
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:03   #2354
fascinata
Raczkowanie

Oj, piękne macie te sukienki piękne

Mam pytanie - ile trwają Wasze piosenki na pierwszy taniec?
Stary 2013-11-16, 13:06   #2355
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Oj, piękne macie te sukienki piękne

ja dłużej niż 2-3 minuty nie chcę, bo nie wytrzymam tych spojrzeń
Stary 2013-11-16, 13:08   #2356
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

nasze typy mają po 2:30 do 3:00 minut

Stary 2013-11-16, 13:14   #2357
karolinuuusia
Zakorzenienie

piosenka na pierwszy taniec i w ogóle pierwszy taniec powinny mieścić się w granicach 2-3 minut, bo potem już ludzie nie skupiają się na nim

Alicja

Stary 2013-11-16, 14:07   #2358
alloffkowa
Zakorzenienie

ale piękna pmka:

i sukienka makijaż i w ogole
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-11-16, 14:23   #2359
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
to ja powiem tak, na naukach przedślubnych ksiądz powiedział coś takiego, że jeśli mieszka się ze sobą przed ślubem, śpią razem i to jest grzech, ale jeśli np. para mieszka razem w akademiku/stancji (ze względów ekonomicznych czy jakiś innych)ale nie śpią razem i zachowują czystość to wtedy nie mają grzechu.
I bądź tu człowieku mądry.
A nam ksiądz zawsze powtarzał, że to nie ważne czy młodzi jak mieszkają ze sobą uprawiają seks, czy nie. Przecież tak czy siak między nimi jest napięcie. Ona podnieca jego, on ją. Ksiądz lubił jeszcze obrazowo dodawać jak to chłopak onanizuje się przy dziewczynie.... Więc nie ma absolutnie czegoś takiego, jak wspólne mieszkanie przed ślubem. Czystości się nie zachowa.

Zadziwia mnie to, że wg niektórzych księży coś można robić i to nie jest grzech, a wg jest to grzech. Jak później jest się rogrzeszanym? W jednej parafii żałujesz za grzechy, w drugiej nie.
To w końcu jak to jest ??

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Właśnie tak mi się marzy załatwić pawie i strusie pióra i dodać do pokrowców i trochę zmieszać z kwiatami w wazonikach + np. taki motyw na zaproszeniach
Podoba mi się ta wizja do tej sali

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
o, a ja dzisiaj mojego odwiozłam do Ślesina na dwudniowe balety... znaczy się szkolenie. Jak zobaczysz w Ślesinie jakiegoś pijanego dziada, to pewnie to będzie on
gratuluję kiecek
U mnie ciągle zastój, coś się nie mogę zabrać za wybieranie zaproszeń czy dekoracji, a już czas najwyższy kop w rzyć mi się należy!
kopa nie znalazłam, ale jest bacik !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 14:27   #2360
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Chyba znalazłam
co pow o tej sukni ?
http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...tml#f28495893e

szkoda tylko że taka droga....
wiecie jaki to model?
Bardzo ładna, jeśli taki fason Ci odpowiada Ja uwielbiam tak wykończoną górę.

Cytat:
Nie mamy jeszcze wybranej, ciągle szukamy, ale większość, która nam się podoba to ok 5 min :/ Wolałabym 2-3 min, ale może znajdziemy jeszcze jakąś tej długości albo skrócimy

Ale kusicie tymi rzęsami, ech, ja chyba po prostu mojej makijażystki zapytam, czy poleca zrobić 1:1 czy kępki, czy może w ogóle sztuczne rzęsy a'la Ardell Demi Wispies, które są zachwalane na youtube.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Nasz nr 1 na pierwszy taniec w chwili obecnej to chyba ten walc: http://www.youtube.com/watch?v=Fnpp04Tll28 ale boję się, że go spieprzymy bo nie umiemy tańczyć walca No ale i tak planujemy iść na kurs, więc może się uda. A wiecie może, czy to angielski, czy wiedeński? Który do tego utworu się tańczy?
No i jest problem bo on trwa 6 min...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 14:30   #2361
Lg_ago
Zadomowienie

Do Pań, które wybierają się jutro na targi do Sosnowca
czy któraś planuje odwiedzić stoisko salonu Mała Biała
http://www.malabiala.pl/
Reklamują się na FB, że dla odwiedzających specjalne rabaty

Ktoś w ogóle może wypowiedzieć się o tym salonie ?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 14:59   #2362
fascinata
Raczkowanie

Ja idę jutro na targi, ale do Wrocławia

Jeśli chodzi o piosenkę to mamy już wstępnie wybraną (na razie jeszcze tajemnica ), ale trwa 4,5 minuty więc chyba poprosimy zespół aby ją jakość zgrabnie skrócił do maksymalnie 3 minut.

Dziewczyny, pomóżcie!!!! Ciągle szukam fotografa i mam dylemat - znalazłam dwóch których zdjęcia naprawdę mnie urzekły, ale ich oferta dość znacznie różni się np. w ilości oferowanych zdjęć. No i teraz nie wiem czy ilości które podają to mało czy wręcz za dużo..... Poniżej ich oferty - mogłybyście rzucić okiem i coś doradzić? Ewentualnie jakie oferty na zdjęcia Wy macie?

1) reportaż z przygotowań, ceremonii i wesela do oczepin (do około 1.00 w nocy) - 300 wybranych i opracowanych graficznie zdjęć na płycie DVD + plener 30 wybranych i opracowanych graficznie zdjęć na płycie + fotoalbum z około 40 zdjęciami = 2200 zł

2) reportaż z przygotowań, ceremonii i wesela do oczepin (do około 1.00 w nocy) + plener trwający około 3-4godz. w sumie z reportażu i pleneru około 550 zdjęć na pendrive z czego 350 zdjęć poddanych obróbce + album z około 100 zdjęciami = 2650 zł (bez albumu 2200 zł)

Zastanawiam się czy w ogóle brać album czy lepiej go zrobić samemu. Tylko boję się że nigdy nie zbierzemy się aby powywoływać te zdjęcia i się za to wziąć.....

HELP
Stary 2013-11-16, 15:03   #2363
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli chodzi o piosenkę to mamy już wstępnie wybraną (na razie jeszcze tajemnica ), ale trwa 4,5 minuty więc chyba poprosimy zespół aby ją jakość zgrabnie skrócił do maksymalnie 3 minut.

Dziewczyny, pomóżcie!!!! Ciągle szukam fotografa i mam dylemat - znalazłam dwóch których zdjęcia naprawdę mnie urzekły, ale ich oferta dość znacznie różni się np. w ilości oferowanych zdjęć. No i teraz nie wiem czy ilości które podają to mało czy wręcz za dużo..... Poniżej ich oferty - mogłybyście rzucić okiem i coś doradzić? Ewentualnie jakie oferty na zdjęcia Wy macie?

1) reportaż z przygotowań, ceremonii i wesela do oczepin (do około 1.00 w nocy) - 300 wybranych i opracowanych graficznie zdjęć na płycie DVD + plener 30 wybranych i opracowanych graficznie zdjęć na płycie + fotoalbum z około 40 zdjęciami = 2200 zł

2) reportaż z przygotowań, ceremonii i wesela do oczepin (do około 1.00 w nocy) + plener trwający około 3-4godz. w sumie z reportażu i pleneru około 550 zdjęć na pendrive z czego 350 zdjęć poddanych obróbce + album z około 100 zdjęciami = 2650 zł (bez albumu 2200 zł)

Zastanawiam się czy w ogóle brać album czy lepiej go zrobić samemu. Tylko boję się że nigdy nie zbierzemy się aby powywoływać te zdjęcia i się za to wziąć.....

HELP
myślę, że ta druga opcja, ale bez albumu, mu też nie będziemy mieli albumu tylko sami sobie wywołamy co będziemy chcieli, swoją drogą to dość dużo sobie liczą, my mamy fotografa z kamerzystą z filmem w Blue rayu i płacimy 4,5 tys, też ileś tam zdjęc jest obroblionych i wszytkie jakie będą się nadawały nam dadzą

Alicja

Stary 2013-11-16, 15:09   #2364
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

HELP
My mamy w cenie przygotowania, błogosławieństwo, ślub, wesele też do godziny 1.00, plener i do wyboru albo album z 80 zdjęciami, albo fotoksiążkę z 25 stronami (wybraliśmy fotoksiążkę bo jest boska, nie taka jak kiedyś robili, że a tu jakieś miziające się gołębie albo tło z obrącek ). Do tego mamy 500 obrobionych zdjęć na płycie i galerię online. Płacimy 3.000.

Uważam, że obie oferty są atrakcyjne. A mają jakieś strony, żeby ich zdjęcia zobaczyć? Ceno atrakcyjniej na pewno z tym pierwszym fotografem. Z resztą ja uważam, że akurat na tym nie ma co oszczędzać, bo to pamiątka na całe życie

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:19   #2365
aneczka25057
Rozeznanie

Loczek Brown
dziękuje za opinię
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:24   #2366
alloffkowa
Zakorzenienie

Nasz fotograf+ kamerunka, biorą za taki pakiet normalnie 3500 ( my płaciliśmy 3000, po znajomości) :
WIDEOFILMOWANIE + FOTOREPORTAŻ + SESJA PLENEROWA
- Błogosławieństwo, Kościół, Przyjęcie weselne do godziny 1:30 po oczepinach
- Zwiastun, czołówkę, prezentację zdjęć, życzenia, teledysk z sesji plenerowej
- Ponad 700 zdjęć reportażowych na płycie DVD + 100 zdjęć w formacie 10x15
- 20 zdjęć w formacie 15x23 + Elegancki album ślubny (PLENER)
- Około 100 ujęć z sesji plenerowej na płycie DVD (gotowych do powielania)
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-11-16, 15:31   #2367
Aśkun19
Raczkowanie

Cześć dziewczynki!
tydzień mnie nie było, i mam 30str do nadrobienia obawiam się że zobię to pobieżnie, z góry przepraszam.

I napierw się chwalę...
KUPIŁAM SUKIENKĘ!!!!!

jestem podjarana tym strasznie już w głowie mam buty, fryzure i w ogóle wszystko mi się rozjaśnia!

No to wracam do str. 37
Aśkun19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:45   #2368
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aśkun19 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
tydzień mnie nie było, i mam 30str do nadrobienia obawiam się że zobię to pobieżnie, z góry przepraszam.

I napierw się chwalę...
KUPIŁAM SUKIENKĘ!!!!!

jestem podjarana tym strasznie już w głowie mam buty, fryzure i w ogóle wszystko mi się rozjaśnia!

No to wracam do str. 37
Nigdzie nie wracaj na razie. Pokazuj suknie
Stary 2013-11-16, 15:46   #2369
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Ale mnie głowa boli

wiosnaachtoty gratuluję zakupu sukni masz zdjęcia na sobie??

dziewczyny, co myślicie o tej sukience? http://www.mosquito-sklep.pl/pl/spdn...rny/rozmiar-xs zastanawim się nad jej zakupem

Edit: 287 dni do ślubu

mnie się podoba
mam od nich płaszczyk, dokładnie taki http://www.mosquito-sklep.pl/pl/kurt...duany-ty.html# brązowy i jestem mega zadowolona z niego i wszystkim się podoba

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:50   #2370
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:

HELP
Ja bym brała chyba pierwszy pakiet, wg mnie 550 zdjęć to strasznie dużo... album ze 100 zdj to fajna sprawa, ale z drugiej strony cena też robi swoje Wybierz może po prostu tego, którego zdjęcia jednak bardziej Wam się podobają
Ja album brałam za pewnik, sama bym się nie zmobilizowała, poza tym fajnie dostać taki gotowy, a nie robić samemu Tylko od razu siadać i oglądać
A swoją drogą, dziewczyny, co wybieracie? Album czy fotoksiążka?
Ja cały czas myślałam o albumie, podoba mi się takie rozwiązanie, fotoksiążki wydają mi się takie nowoczesne i niby "bez duszy", ale może się zmieścić więcej zdjęć... no i nasza fotograf na spotkanie przyniosła tylko fotoksiążki, jakby zakładała, że teraz wszyscy tylko na tą opcję się decydują (ale wiem, że robi też albumy).
Cytat:
Napisane przez Aśkun19 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!

I napierw się chwalę...
KUPIŁAM SUKIENKĘ!!!!!

No to wracam do str. 37
Pokazuj! Gratuluję!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości