|
|
#2401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Miłośniczki Zary część XXIX
Cytat:
kazdy wiek ma swoje specyficzne myslenie, ktore rzadzi sie prawami wieku wlasnie i o ciazy bezpieczenstwie i innych rzeczac powinni myslec przyszli rodzice z lekarzem a wlasne opinie nalezy zachowac dla siebie tak uwazam, a jesli juz sie o nich mowi to podkreslic to, ze jest to twoje zdanie a nie ogolne prawidla, bo jak mniemam, nie jestes ani seksulogiem ani ginekologiem ani nawet endokrynologiem ani nikim takim kto mialby fachowa wiedze w tym temacie i mogly ja wyglaszac na publicznym gremium jako teze lub pewnik lub prawidło w medycyne istnieje taki termin jak wiek biologiczny, a wiek metrykalny nie koniecznie musi w tym wypadku miec racje bytu bywaja przypadki okresu przedmenopelzalnego u 20 latek uazam ze zachodzenie w ciaze lub nie, wiek i inne bzdety z tym zwiazane, sa osobista sprawa kazdego czlowieka i inni powinni sobie myslec nie koniecznie wypowiadac jesli nie sa fachowcami w dziedzinie to tak jak rozpatrywanie publiczne czy kobieta ktora nie ma orgazmu powinna uprawiac seks, bo widac jej nie potrzebny lub czy facet ktoremu nie staje powinien brac viagre czy poddac sie naturze skoro natura decyduje ze nie powinien sie seksic ![]() jedyny egoizm jaki mi wyplynal w twoim poscie to ten ze 20 latka posiadla madrosci zyciowe i wiedze wszelaka merytoryczna, zeby decydowac kto moze a kto nie zachodzic w ciaze i w jakim wieku moze nie ma wieku ktory jest dobry tak na ciaze (procz medycznych oczywiscie) tak samo jak nie ma wieku dobrego na bycie rodzicem wazne tu jest dojrzalosc do roli rodzica Edytowane przez eleonorka cyrolka Czas edycji: 2013-11-16 o 12:36 |
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wychodzi, a trzeci sposób najefektowniejszy.
|
|
#2403 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Znajomy ma dwoje dzieci, już odchowanych i aktualnie adoptował 10 letniego chłopaka ....z tego co opowiadał to procedura adopcyjna w Polsce to jest droga przez mękę Cytat:
|
||
|
|
|
#2404 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny macie zdjęcia tego naszyjnika w jakiejs stylizacji czy cos?
|
|
|
|
#2405 |
|
Zaczytanie
|
Ja mam tylko real photo
|
|
#2406 |
|
Zaczytanie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43742712]To jest w ogóle trudny i drażliwy temat.
Znajomy ma dwoje dzieci, już odchowanych i aktualnie adoptował 10 letniego chłopaka ....z tego co opowiadał to procedura adopcyjna w Polsce to jest droga przez mękę Z reguły nie lubię generalizować, bo każdej z nas życie układa się inaczej No to niestety prawda, czasami mam wrażenie, że w tym kraju zamiast sobie ułatwiać życie, to jedynie utrudniamy
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mari nie wmówisz mi,że rodzenie dzieci po 40 roku życia jest zdrowsze i bezpieczniejsze niż we wcześniejszym wieku. Owszem są na to badania. Zaznaczam, że pomijam skrajne przypadki.
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2013-11-16 o 13:14 |
|
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba logiczne, że to moje zdanie. Zresztą napisałam,że to moje uzewnętrznienie To, że nie mam 40 lat nie uprawnia mnie do równej dyskusji? Bo takie odniosłam wrażenie po twoim tonie. Co do pogrubionego-kompletnie nie rozumiem po co to napisałaś.
|
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam ja od srody a doladniej mowiac od czwartku bo pierwsze ladowanie to 24 godziny poki co stwierdzam ze skora po jej uzyciu jest mocno napieta i po myciu widac jak wstaje mech na twarzy ![]() czy cos daje nie wiem uzylam jej ze 4 razy dzis moze wieczorem sporobuje ten do porow pki co sie balam ze mnie uczuli wiec zaczelam od delikatnej jedyne co mi sie nie podoba ze po umyciu czuje ze mam sciagnieta skore i natychmiast musze ja tonizowac i kremowac a i to niewiele daje najlepiej po jej myciu sprawdzaja sie olejki z tym ze ja mam bardzo sucha skore |
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43742449]Dokładnie. Mam akurat dwie dziewczyny w pracy.
Pierwsza w wieku 27 lat nie mogła zajść w ciążę (okaz zdrowia) urodziła po dwóch latach starań - oczywiście ciąża zagrożona, dziecko urodziła z przykurczem nóg, rehabilitacja długo trwała... teraz znowu się stara o drugie dziecko już 5 lat i nie wiadomo z jakich przyczyn nie wychodzi a oboje są ona i mąż zdrowi i wszystko z nimi o.k.Druga dziewczyna też w podobnym wieku miała z kolei problem z zajściem (długie leczenie, zastrzyki, hormony) a potem z donoszeniem ciąż, pierwsze dziecko donosiła do 6 m-ca, po urodzeniu dziecko zmarło po 2 tygodniach. Drugie dziecko podobnie - doszło do tego że całą ciążę przeleżała w szpitalu - zaszyta. A gdy miała bóle porodowe to ja podłączali do kroplówki. W 9 miesiącu ją "odpruli" i tym sposobem ma dziecko... męczarnia jak to sama określiła - i powiedziała, że tym sposobem wyhodowała jedno dziecko i drugiego już nie chce bo uważa że widocznie nie jest stworzona do rodzenia dzieci. Powiem Wam dziewczyny, że tyle nasłuchałam się o innych, dramatycznych przypadkach, że włos jeży się na głowie - mam koleżankę która pracuje na położniczym - na patologii. Eh! samo życie! ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Pochwal się nimi jak dotrą do Ciebie - kozaczki "charakterne" [/QUOTE]Dobrze wiem, co czym piszesz. Sama coś podobnego przeżyłam. Miałam problemy z zajściem w wieki 26-27 lat. Jka się w końcu udało przeleżałam od 3 miesiąca do końca. Straszne to było. |
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kosztowały mnie 540 ale w sklepie sa za 599(wczoraj miałam ze zniżką )ja mam małe 36 i tutaj musze miec wkładke Edytowane przez cocos1 Czas edycji: 2013-11-16 o 13:57 |
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 | ||
|
Konto usunięte
|
Ładnie się prezentuje
Ostatnio widziałam ten naszyjnik jak wisiał w Zarze na czarnej sukience Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2416 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43744208]Ładnie się prezentuje
Ostatnio widziałam ten naszyjnik jak wisiał w Zarze na czarnej sukience [/QUOTE] o nie a myslałam, że bedzie cis nie tak i nie bedę musiała kupować
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zaczytanie
|
Cytat:
|
|
|
#2420 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2421 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43744382]W sumie nie musisz go kupować
[/QUOTE]że tak powiem wiesz jak jest
|
|
|
|
#2423 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a pamiętacie te parkę garnatową, przecenioną na 199 zł, tutaj niedawno ktoś wstawiał zdjęcie, na modelce wyglądała brzydko, a na dziewczynie super
ze strony zniknęła, czy jest jeszcze w sklepach? Dziś tak zmarzłam, że chyba jutro pojadę po nią... wydawała się ciepła |
|
|
|
#2425 |
|
Raczkowanie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;43740976]Przykre to jest, mówią że rodziców i teściów się nie wybiera.....
Musi to być dla Ciebie bardzo przykre Osobiście tego nie rozumiem, bo najbliżsi powinni Cię wspierać i cieszyć się z tego, że chcesz dobrze wyglądać i być atrakcyjną nie wspominając już o zdrowiu i Twoim lepszym samopoczuciu. Ja dzisiaj odpoczywam od Zary [/QUOTE]no wlasnie przez taka presje na wiele spraw ucieklam z pl, kiedys pisalam ze wybudowalismy tam dom i chcielismy wracac, pewnego dnia zdalam sobie sprawe ze nie chce tam juz wracac, znow ta sama presja - wchodzenie z butami w moje zycie i udalo sie sprzedalismy dom w tym roku i powiem tyle domu zal, bo byl taki wymarzony i nigdy takiego juz miec nie bede, gdyby mial kolka to bym go przeniosla - niestety dom to nie wszystko wazne jest miejsce do ktorego sie chce wracac gdzie chce sie przebywac, ktore daje nam radosc tam nigdy by tak nie bylo wiec zamknelam ten rozdzial i bedziemy budowac sie tu ![]() eh do do bohaterstwa to mi daleko po prostu życie czasem nas stawia w takich sytuacjach ze nie ma wyboru trzeba sie ogarnąć i isc do przodu
Edytowane przez Ansday Czas edycji: 2013-11-16 o 15:17 |
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zaczytanie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy wężowe dotrwają do % ![]() Edit: Sprawdziłam dla mojego miasta i są tylko w 1 galerii i to nie wszystkie rozmiary ![]() Edit2: Sprawdziłam ile sztuk wężowych jest z mojego rozmiaru i się załamałam
Francis Scott Fitzgerald – Wielki Gatsby Edytowane przez Lukardis Czas edycji: 2013-11-16 o 15:23 |
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2430 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i życzę Ci jeszcze piękniejszego domu - wymarzonego ![]() ![]() ![]() Cytat:
No tak .... sylwester się zbliża .... sukienkę już masz?Wężowe przypadły Ci do gustu? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

ale dużo osób też strasznie lekko podchodzi do tematu i po prostu odsuwa go w czasie. Co innego jak ktoś nie chce mieć dzieci i jest z tym szczęśliwy, a co innego jak ktoś chce się wyszaleć, a później budzi się z ręką w nocniku i jest rajd po lekarzach, morze wylanych łez.
dwudziestka, ale takie podejście, ze przecież dzieci można urodzić po 40 uważam za nieodpowiedzialne, egoistyczne i lekkomyślne.

To, że nie mam 40 lat nie uprawnia mnie do równej dyskusji? Bo takie odniosłam wrażenie po twoim tonie. Co do pogrubionego-kompletnie nie rozumiem po co to napisałaś.
a oboje są ona i mąż zdrowi i wszystko z nimi o.k.

wiec zamknelam ten rozdzial i bedziemy budowac sie tu 

(swoją drogą dzisiaj widziałam w Zarze dziewczynę baaaardzo podobną do Ciebie, aż się zatrzymałam o obejrzałam