Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 15:24   #181
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Donuś 30 kg to sporo - ale jak szybko zrzuciłaś to super...
Ja na początku ciąży tak do 12 tc non stop musiałam coś jeść. Też byłam przerażona jak to się skonczy, ale waga dopiero teraz ruszyła 2,5 kg +, no i teraz to jem normalnie a jestem na koncówce 17 tc.

Niki ja już po obiadku, Teraz biegnę zapakować zmywarkę i może coś pooglądam.

Tunika jak dla mnie fajna, ale na pewno musiała bym pod nią coś wkładać na zimę...

pomarancza tak zachwalacie to pepco - że muszę się do niego wybrać...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:26   #182
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Witam wszystkie mamy majowo - czerwcowe

mogę się przyłączyć

obecnie jestem w 12 tc, EDD według aparatu USG na 7.06.2014
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:27   #183
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Rzuciłam okiem na pzredmioty tego sprzedawcy i powiem szczerze że faktycznie ma parę ładnych rzeczy - mam urodziny w grudniu więc może się obkupię prezentowo

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Ramona witaj. Napisz nam coś więcej o sobie

Mama Franka

Stary 2013-11-16, 15:29   #184
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

mogę się przyłączyć

Witaj

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Rzuciłam okiem na pzredmioty tego sprzedawcy i powiem szczerze że faktycznie ma parę ładnych rzeczy - mam urodziny w grudniu więc może się obkupię prezentowo
A kiedy masz urodzinki?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:32   #185
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:

mogę się przyłączyć

Cześć

Drożdżowki cynamonowe pyszne:-D
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:41   #186
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Donuś 30 kg to sporo - ale jak szybko zrzuciłaś to super...
Ja na początku ciąży tak do 12 tc non stop musiałam coś jeść. Też byłam przerażona jak to się skonczy, ale waga dopiero teraz ruszyła 2,5 kg +, no i teraz to jem normalnie a jestem na koncówce 17 tc.

Niki ja już po obiadku, Teraz biegnę zapakować zmywarkę i może coś pooglądam.

Tunika jak dla mnie fajna, ale na pewno musiała bym pod nią coś wkładać na zimę...

pomarancza tak zachwalacie to pepco - że muszę się do niego wybrać...
Mam nadzieje ze mi tez ten głód przejdzie bo tylko ciagle buszuje w kuchni. Na szczescie nie mam apetytu na slodkie.

A do pepco warto zajrzec ja dla corci tam bardzo duzo kupuje.

Cytat:

mogę się przyłączyć

Witaj

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:45   #187
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona witaj. Napisz nam coś więcej o sobie

Za bardzo w sumie nie ma o czym pisać

Na początek jest to moja pierwsza ciąża, póki co do tego czasu mam za sobą 2 wizyty, kolejna we wtorek.
Trochę naczekałam się, miałam zawirowania związane ze zdrowiem i z życiem osobistym, sprawami mieszkaniowymi, co odkładało stale decyzję o powiększeniu rodziny.
No ale w 1 cs się udało, czego nawet sie nie spodziewałam, nawet nie zakładałam, ze się uda. Byłam przekonana, że zejdzie nam na staraniach parę miesięcy.
Póki co jestem na etapie poszukiwania i gromadzenia informacji dot. ciąży, zakazów/nakazów, zaleceń itd. W czwartek wejdę w II trymestr, będę spokojniejsza o los dzidzi
Dotąd siedzę trochę jak na szpilkach, endo nie dawała 100 % gwarancji sukcesu.
Stary 2013-11-16, 15:53   #188
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale wy pedzicie juz nowy watek.

Dziekuje za przywitanie fajne tu u Was.
Ja czuje sie dobrze zreszta tak samo jak w pierwszej ciazy zadnych nudnosci wymiotow nic.

Tylko mnie waga niepokoi bo ja ciaglw jestem glodna w ciazy z Mimi przytylam 30 kg fakt ze zrzucilam szybko ale nie chcialabym tego powtórzyć.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Bardzo fajne te bluzy i tunika tez. Ciekawe jak wypada ten rozm. uniwersalny.
Donuś witaj jesteśmy znów razem w ciązy gdzie sie podziewasz, do klubu nie wchodzisz, dziewczyny wspominaja o Tobie

Gratuluje ciąży !

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:

Na początek jest to moja pierwsza ciąża, póki co do tego czasu mam za sobą 2 wizyty, kolejna we wtorek.
Trochę naczekałam się, miałam zawirowania związane ze zdrowiem i z życiem osobistym, sprawami mieszkaniowymi, co odkładało stale decyzję o powiększeniu rodziny.
No ale w 1 cs się udało, czego nawet sie nie spodziewałam, nawet nie zakładałam, ze się uda. Byłam przekonana, że zejdzie nam na staraniach parę miesięcy.
Póki co jestem na etapie poszukiwania i gromadzenia informacji dot. ciąży, zakazów/nakazów, zaleceń itd. W czwartek wejdę w II trymestr, będę spokojniejsza o los dzidzi
witaj współczuję zawirowań, mam nadzieję ze już bedzie wszytko ok
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:57   #189
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:

Jakbyś chciała poczytać mam do sprzedania dwie książki w oczekiwaniu na dziecko i dieta przyszłej mamy Heidi Murkoff. Dostałam na urodziny a już je miałam.
Stary 2013-11-16, 16:00   #190
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
witaj współczuję zawirowań, mam nadzieję ze już bedzie wszytko ok
póki co żadnych złych znaków nie ma, prócz bólów brzucha wieczornych, zwłaszcza jak się już położę. Śpię z poduszką na brzuchu, jakoś tak mi wygodniej

Liczę trochę na Was dziewczyny, pewnie macie już jakieś doświadczenie dot. dalszego postępowania, planowania i organizacji życia pod nowego członka rodziny, bo ja jestem w tym zielona :0
dostałam w tym tygodniu ogromną torbę ubranek od siostry, póki co tylko posortowałam, na dobrą sprawę nie wiem, czego jeszcze nie ma, co wymaga dokupienia itd. Siostra rodziła zimą, to też inna kwestia, bo wszystkie małe ubranka są grubsze albo frotte
Stary 2013-11-16, 16:06   #191
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Witaj

A kiedy masz urodzinki?
12.12 uwielbiam tą datę

Ramonka super że pomimo zawirowań udało wam się. Tak to jest czasami że ci którzy niby mają mieć pod górkę to bach za I razem. Mi też lekarze wróżyli długomiesięczne starania a tu proszę 2 cykl i jest dzidzia

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Liczę trochę na Was dziewczyny, pewnie macie już jakieś doświadczenie dot. dalszego postępowania, planowania i organizacji życia pod nowego członka rodziny, bo ja jestem w tym zielona :0
dostałam w tym tygodniu ogromną torbę ubranek od siostry, póki co tylko posortowałam, na dobrą sprawę nie wiem, czego jeszcze nie ma, co wymaga dokupienia itd. Siostra rodziła zimą, to też inna kwestia, bo wszystkie małe ubranka są grubsze albo frotte
Powiem ci z doświadczenia że mi to się wydaje że ja jestem bardziej zielona w kwestii nowego członka rodziny i w ogóle ciąży... Gdyby nie dziewczyny na forum to pewnie szukałabym w wujku google a tak to dziewczyny są nieocenionym źródłem informacji - zwłaszcza że już niektóre przechodziły to i są doświadczone.

Także możesz na nas liczyć

Mama Franka

Stary 2013-11-16, 16:07   #192
Pallas Ril
Rozeznanie

A jeszcze tak w temacie problemow z cera.... Musze sie pochwalic, ze po 3 dniach stosowania 2 razy dziennie Effaclar Duo zostal mi na twarzy tylko jeden maly syfek. Efekt jest spektakularny w porownaniu z tym co mialam na twarzy od paru miesiecy :/ Jedyny problem jest taki, ze teraz strasznie mnie piecze skora na twarzy. Chyba mi to troche zaszkodzilo. Dzis rano posmarowalam sie nawilzajacym kremem Hydraphase i tak pieklo, ze musialam zetrzec... A przeciez ten nie powinien piec... Macie jakis pomysl czym posmarowac taka podrazniona skore?
Stary 2013-11-16, 16:08   #193
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Niki co z kalendarzem wizyt na I stronie? będzie???

Mama Franka

Stary 2013-11-16, 16:09   #194
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
12.12 uwielbiam tą datę
Ja mam 02.12

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 16:10   #195
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A jeszcze tak w temacie problemow z cera.... Musze sie pochwalic, ze po 3 dniach stosowania 2 razy dziennie Effaclar Duo zostal mi na twarzy tylko jeden maly syfek. Efekt jest spektakularny w porownaniu z tym co mialam na twarzy od paru miesiecy :/ Jedyny problem jest taki, ze teraz strasznie mnie piecze skora na twarzy. Chyba mi to troche zaszkodzilo. Dzis rano posmarowalam sie nawilzajacym kremem Hydraphase i tak pieklo, ze musialam zetrzec... A przeciez ten nie powinien piec... Macie jakis pomysl czym posmarowac taka podrazniona skore?

Mi to świadczy o uczuleniu albo podrażnieniu. Może przemywaj wodą z rumiankiem... Nie wiem... Mnie uczula większość maści i w ogóle kosmetyki więc ja na to mam specjalną maść...

Mama Franka

Stary 2013-11-16, 16:11   #196
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Mleko łagodzi, na moje klientki zawsze działało
Stary 2013-11-16, 16:16   #197
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja mam 02.12
O proszę to pewnie lubisz miesiąc grudzień hihih... Tak jak ja

A jak jesteśmy już w temacie urodzin. W grudniu 24 w wigilię urodziny ma także moja teściowa - tym razem 50. Mój małż, jego brat czy tato jakoś nie obchodzą spektakularnie żadnych imprez, no chyba że są to ich święta no ale ja lubię obdarowywać prezentami... poza tym są to 50 urodziny, teściowa jest dla mnie super... Więc zaproponowałam małżowi że może kupimy teściowej czytnik ebooków KINDLa - co sądzicie o takim prezencie (teściowa parę razy wspominała że mogłaby mieć takie cacko to by grubych książek nie musiała ze sobą nosić). Zaproponowałam żebyśmy się np z bratem małża zrzucili i kupili jej takie cacko.
A poza tym tak ode mnie jeszcze chce jej upiec albo kupić torta w tamtym roku nie miała...

Napiszcie mi czy te czytniki są ok? czy warto w nie inwestować, a wiem że parę z was czyta w taki sposób książki będę wdziezna za pomoc i opinie.

A i jak się wczytuje te ebooki albo ściaga??? na ten czytnik??? Ja jestem w tym zielona...

Mama Franka

Stary 2013-11-16, 16:16   #198
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ramonka super że pomimo zawirowań udało wam się. Tak to jest czasami że ci którzy niby mają mieć pod górkę to bach za I razem. Mi też lekarze wróżyli długomiesięczne starania a tu proszę 2 cykl i jest dzidzia

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Powiem ci z doświadczenia że mi to się wydaje że ja jestem bardziej zielona w kwestii nowego członka rodziny i w ogóle ciąży... Gdyby nie dziewczyny na forum to pewnie szukałabym w wujku google a tak to dziewczyny są nieocenionym źródłem informacji - zwłaszcza że już niektóre przechodziły to i są doświadczone.

Także możesz na nas liczyć
Ja póki co niewielu osobom się chwaliłam tak na wszelki wypadek, tylko moim rodzicom, siostrze i szwagierce, ktoś mi całkiem niedawno powiedział, że do 10 tc nie mówi się nikomu

super że też się udało praktycznie od razu mnie raczej tak dosłownie to nikt nie powiedział, że będzie trudno z poczęciem, tylko że może byc gorzej z donoszenie. U mnie jeszcze zdiagnozowano chorobę zanim zaczęłam myśleć nad powiększeniem rodziny. Niestety wiele kobiet dowiaduje sie o chorobie dopiero przy poronieniu

Ja póki co właśnie wspomagam się wujkiem google, teraz jak powiedziałam szwagierce, to mogę jej się pytać, prowadziła ja ta sama lekarka np. nie wiedziałam, kto może wykonać badanie na przezierność karkową, wiem, że kolejki do specjalistów tego typu badań sa kilkutygodniowe, a to musi być zrobione ściśle w określonym czasie
Stary 2013-11-16, 16:21   #199
meniaa94
Wtajemniczenie

Cytat:
MENIA tez czytalam ta serie. 2 czesci pierwsze mam za soba na reszye czrkam.
NIKI mialas sie nie przemeczac...
Ja w weekend jak jestem w domu to serwuje 2 dania a co
Jestem juz po sprzataniu. Teraz lece pichcic spagetti.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Już dorwałam tę książkę,bo mama wróciła z pracy także zabieram się zaraz za czytanie
I jak skończę to lecę do księgarni po następną bo widziałam,że jest ...

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

A co do pepco to uwielbiam chodzić do tego sklepu ... ostatnio kupiłam taki zwykły biały kaftanik,ale podobał mi się bardzo i skarpetki bo były śliczne,też trafiłam na kocyk to kupiłam za 20 zł a jest świetny
Jeszcze będę musiała dokupić taki polarowy cieplejszy
Stary 2013-11-16, 16:24   #200
principessina
Zakorzenienie

Ramona witaj nie przywitalas sie z Twoja principessina
my tez jeszcze nikomu sie nie chwalilismy, czekam do 14tego tyg
Stary 2013-11-16, 16:24   #201
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

ramona 85 - witaj
zostań z nami!

w kwestiach ciążowych dziewczyny pomogą na pewno, na jednpo pytanie dostaniesz tyle informcji ze sie nie pozbierasz u dzielimy wiec jak cos to pytaj od razu, w ciazy nie ma glupich pytan . buziaki

pallas - teraz to bym zwolnila ze stosowaniem tego efrclaru, np 1 dziennie, i jakis krem ktory ci podpasuje, musisz szukac... w kazdym badz razie nie powinno sie tak dziać. kremy do podrażnionej skóry najpewniej.
ja mam suchą cerę więc nie wiem czy pomogę.
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 16:40   #202
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
A propos tych opisów porodów na innych wątkach to powiem wam, ze jak je czytam to poród nie wydaje się byc taki tragiczny.... Ale na moje nieszczęścię ogladnelam sobie parę porodów na youtubie (co trzeba mieć w glowie, zeby takie filmy wrzucać na YT??) i powiem wam, ze po moim trupie będę rodzic SN! Nie wyobrażam sobie tego po prostu.....
apropo tych filmików to moja przyjaciółka chciała w ciąży oswoić się z przyszłym porodem i kupowała takie czasopisma z płytami właśnie z akcji porodowych, a później mi puszczała. A że ja jestem słabo odporna na takie rzeczy, słabo mi się robi na widok igły, krwi itd., to na kilka lat skutecznie mnie odciągnęła od chęci posiadania potomstwa. Do dzis jestem przerażona, u chirurga przy głupiej blokadzie zemdlałam

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ramona witaj nie przywitalas sie z Twoja principessina
my tez jeszcze nikomu sie nie chwalilismy, czekam do 14tego tyg
o popatrz
tez jesteś

ja próbuję nadrobic cały wątek i cofam sie stronami, nie zauwazyłam jeszcze Ciebie tutaj
no to witam się

u mnie chyba teście podejrzewaja, ale nie mówiliśmy nic, tylko zwożę od siostry ubranka, wanienkę, bujaczek itd., więc widzą, że cos się święci
Poza tym nie mam z nimi emocjonalnej więzi mimo, że mieszkamy razem, jak mąż chce to niech się pochwali, ja swoim rodzicom, w sumie to mamie, się pochwaliłam

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
ale masz kształtny brzuszek, śliczny
Stary 2013-11-16, 16:42   #203
agaaga89
Zakorzenienie

Kaorlak Ty odpoczywaj, nawet jak Ci ten komputer dziś naprawią!! Dziś poleżysz z rumiankiem i będzie po bólu

Ramona witaj

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

No właśnie i miałam jeszcze dodać, że Light super brzuszek ! Rośnie maleństwo jak nic

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 16:44   #204
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
ramona 85 - witaj
zostań z nami!

w kwestiach ciążowych dziewczyny pomogą na pewno, na jednpo pytanie dostaniesz tyle informcji ze sie nie pozbierasz u dzielimy wiec jak cos to pytaj od razu, w ciazy nie ma glupich pytan . buziaki
dziękuję dziewczyny
super że mogę na Was liczyć

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ... a czy u którejś z Was zapowiada się już cesarka ?
ja się obawiam, że przy moim tyłozgięciu moge miec problem urodzić SN, a na to CC chyba nie jest wskazaniem
Stary 2013-11-16, 16:45   #205
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
O proszę to pewnie lubisz miesiąc grudzień hihih... Tak jak ja

A jak jesteśmy już w temacie urodzin. W grudniu 24 w wigilię urodziny ma także moja teściowa - tym razem 50. Mój małż, jego brat czy tato jakoś nie obchodzą spektakularnie żadnych imprez, no chyba że są to ich święta no ale ja lubię obdarowywać prezentami... poza tym są to 50 urodziny, teściowa jest dla mnie super... Więc zaproponowałam małżowi że może kupimy teściowej czytnik ebooków KINDLa - co sądzicie o takim prezencie (teściowa parę razy wspominała że mogłaby mieć takie cacko to by grubych książek nie musiała ze sobą nosić). Zaproponowałam żebyśmy się np z bratem małża zrzucili i kupili jej takie cacko.
A poza tym tak ode mnie jeszcze chce jej upiec albo kupić torta w tamtym roku nie miała...

Napiszcie mi czy te czytniki są ok? czy warto w nie inwestować, a wiem że parę z was czyta w taki sposób książki będę wdziezna za pomoc i opinie.

A i jak się wczytuje te ebooki albo ściaga??? na ten czytnik??? Ja jestem w tym zielona...
Ja mam to urządzonko i uważam, że jest to bardziej przełomowy wynalazek niż wynalezienia KOŁA!!! Kocham go i uważam, że to najlepszy prezent jaki kiedykolwiek dostałam Wcześniej w ogóle nie czytałam książek, bo po pierwsze nie chciało mi się ich ze sobą nosić (ciężkie), a po drugie mnie osobiście wkurzają papierowe książki, to, że trzeba je trzymać dwoma rękami, bo się zamykają.. wiem, że to głupie, bo większość z was pisała, że kocha zapach papieru, ale mi się jakoś lepiej na Kindlu czyta. Można go trzymać jedną ręką, nawet nad głową bo jest lekki. Poza tym o wiele lepiej się czyta na nim niż w zwykłej książce przy silnym słońcu, bo nie odbija. Ja od kiego go dostałam to pochłaniam tony książek, bo mam go zawsze przy sobie
Stary 2013-11-16, 16:45   #206
principessina
Zakorzenienie

Ramona z tesciami mieszkasz? i co zwozisz te rzeczy i tesciowka nic sie nie zapytala to tez jest niezla

Lightmara ale juz pieknie brzunia widac ja jeszcze ani jednej fotki sobie nie zrobilam, jutro cykne, bo tez juz zaczyna byc widac, chyba w drugiej ciazy wczesniej, bo w pierwszej to do 15-16tyg nic nie bylo tylko wkleslosc
Stary 2013-11-16, 16:50   #207
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

Ramona witaj

dziewczyny, we wtorek mam miec badanie USG pod kątem przezierności karkowej. Będę wtedy w 11tc+5dc. I tutaj moje pytanie: czy robić w ogóle dalsze testy genetyczne, jesli okaże sie, że wszystko jest ok? Nie ma u nas żadnych obciążeń genetycznych itp.
Stary 2013-11-16, 16:54   #208
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Pallas Rill dzięki wielkie za opinię... Możesz mi napisać jaki masz model Kindle 5 ??

Ramona ja miałam tylko robione gentyczne - było wszystko ok i nie decydowaliśmy się na prenatalne dalsze.
Ale to jest indywidualna decyzja każdej z nas.

Mama Franka

Stary 2013-11-16, 16:55   #209
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

chwała Wam Mamusie, chwała naszym Mamom!

h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 16:56   #210
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:

dziewczyny, we wtorek mam miec badanie USG pod kątem przezierności karkowej. Będę wtedy w 11tc+5dc. I tutaj moje pytanie: czy robić w ogóle dalsze testy genetyczne, jesli okaże sie, że wszystko jest ok? Nie ma u nas żadnych obciążeń genetycznych itp.

Ja zrobiłam test PAPP-a, ale w sumie dlatego, że mi ubezpieczenie zwraca jego koszty... W wielu krajach jest to standardowa procedura.. w Polsce się tego nie robi, pewnie ze względu na koszty... On ma 90% wykrywalności, no a USG to zależy do jakiego pójdziesz lekarza.. Niestety nie każdy się na tym zna.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Pallas Rill dzięki wielkie za opinię... Możesz mi napisać jaki masz model Kindle 5 ??

Ramona ja miałam tylko robione gentyczne - było wszystko ok i nie decydowaliśmy się na prenatalne dalsze.
Ale to jest indywidualna decyzja każdej z nas.

Ja mam Kindle Touch

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości