Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 11:44   #3361
20160901857
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
ja planuje dzisiaj zakup rowerku stacjonarnego w decathlonie, będę spalać kalorie
też bym chciała. Odpalałabym serial, tyłek na rower i jazda Ostatnio stwierdziłam, że jest już za zimno na bieganie na dworze, więc włączyłam serial i przez 40 minut biegłam w miejscu przed kompem

Wysyłam sobie trochę cv na prace zdalne, ot tak żeby może coś dorobić.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 11:52   #3362
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
też bym chciała. Odpalałabym serial, tyłek na rower i jazda Ostatnio stwierdziłam, że jest już za zimno na bieganie na dworze, więc włączyłam serial i przez 40 minut biegłam w miejscu przed kompem
fajnie to musi wyglądać
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 12:02   #3363
20160901857
Konto usunięte

Na szczęście mam sama pokój, więc nikt mnie nie widział
Stary 2013-11-16, 12:17   #3364
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
opowiadaj
Praca w firmie niemieckiej, kontakt mailowy z klientami niemieckojęzycznymi, czasami również anglojęzycznymi. Oprócz tego zawieranie i rozwiązywanie umów, reklamacje itp. Będę pracować na pół etatu, umowa zlecenie. To jedyna praca w miarę w zawodzie, którą mogłam pogodzić ze studiami dziennymi, bo ta firma pracuje normalnie 9-17.
Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jak chodzicie na rozmowy rekrutacyjne to proszą Was o pokazywanie zaświadczeń z praktyk?
Mnie nigdy nie poproszono, ale ja wszelkie zaświadczenia zawsze kseruję i skanuję, bo nigdy nie wiadomo...
Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, doradźcie mi proszę. Wiem, że jestem strasznie niezdecydowana, nie wiem czego chcę, ale to bezrobocie mnie tak przytłoczyło, że nawet sobie nie wyobrażacie. Nie wiem co zrobić. Jeśli zdecyduję się na ten staż, to będę miała w CV super doświadczenie, ale zero gwarancji, że ktoś mnie zatrudni, no i małą kasę. Dodatkowo będę musiała być bezrobotna jeszcze 1,5 miesiąca Ale z drugiej strony, chciałabym odbyć ten staż, no i to ostatni dzwonek, jeszcze tylko przez rok będzie mi przysługiwało prawo do stażu. I nie wiem, czy szukać "normalnej" pracy,jako sekretarka, pomoc biurowa, sprzedawca, ale za kasę, czy czekać te 1,5 miesiąca i iść na staż. Ale też w sumie nawet z Hebe czy SuperPharm nie oddzwonili... Co byście zrobiły?
Jeśli możesz sobie pozwolić na ten staż, to ja bym go wzięła. Sama mówisz, że miałabyś dzięki niemu świetną pozycję w CV, więc nie ma się co zastanawiać
Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Ostatnio mało się tu udzielałam, bo miałam wiele spraw na głowie.
Wpadłam napisać, że udało mi się załatwić wszystkie formalności i właśnie otrzymałam wstępny termin rozpoczęcia szkolenia w anglii. A po szkoleniu zaczynam pracę. Z paroma osobami z tego wątku pisałam pw więc częśc z was już jest wtajemniczona co i jak cieszę się, ale automatycznie ogarnęła mnie niemal panika w stylu "o matko boska to naprawdę już?! Chyba zwariowałam."
Gratuluję i życzę powodzenia! Anglia wydaje mi się cudowna, więc troszkę zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
Wpadam na chwilę, i mam pytanie:
Co piszecie w mailu, jeśli wysyłacie CV do firm, które nie szukają pracowników (na chwilę obecną oczywiście)?
Ja na pewno nie piszę niczego w stylu: "Wiem, że obecnie nie prowadzą Państwo rekrutacji, ale...", bo nigdy nie wiadomo - może w chwili otrzymania Twojego maila właśnie rozpocznie się proces rekrutacji Zresztą brzmi to bardzo niepewnie, coś jak: "Przepraszam, że w ogóle piszę". Napisałabym całkiem normalnego maila, w którym opisałabym, że firma odpowiada moim zainteresowaniom, że praca w niej byłaby dla mnie szansą na rozwój. Jeśli miałabym odpowiadające doświadczenie, napisałabym o nim, jeśli nie, napisałabym, że szybko się uczę, nie boję się nowych wyzwań i że praca u nich dałaby mi możliwość rozwoju.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 12:30   #3365
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:

tez tak robie!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 12:44   #3366
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43740408]weekend czas na chillout [/QUOTE]
Ależ tak, należy Ci się Tusia po cięzkim tygodniu pracy!
Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Oj tak
Ja mam dzisiaj dwie imprezy
Baw się dobrze
Cytat:
haha, ja wstałam o 10.00 lol, wypiłam kawkę i biorę się za sprzątanie- niespodzianka. Nie wiem jak Wy, ale ja codziennie sprzątam z nudów ;p Miłego dnia Dziewczyny
JA tam lubię sprzątać, odkurzać tylko nie lubię ;p
Cytat:

Już sobie wyobraziłam to bieganie
Swoją drogą to nie głupi pomysł
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43742771]tez tak robie! [/QUOTE]
Niech tylko wrócę do formy to do Was dołączę!

Teraz mój ruch i aktywność fiyczna wynosi zero! Aż boję się na wagę stanąć

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 12:49   #3367
20160901857
Konto usunięte

Lepsze to niż oglądanie serialu z paczką chipsów. Przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia
Stary 2013-11-16, 12:55   #3368
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Lepsze to niż oglądanie serialu z paczką chipsów. Przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia
Jasne, że tak!

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 13:15   #3369
MOgrama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
jej ja dawno nie wycierałam kurzy w pokoju, jedyne co to odkurzam i myję podłogę

ja planuje dzisiaj zakup rowerku stacjonarnego w decathlonie, będę spalać kalorie
Cytat:

Też miałam takie plany i dlatego w moim pokoju stoi orbitrek , no właśnie stoi i zbiera kurz, ale jest dobrym wieszakiem na bluzy
U mnie wszystko tak wygląda ćwiczyć regularnie potrafię tylko z karnetem na siłownie, a uczyć się języków na wykupionych zajęciach grupowych. A że teraz brak kasy to wszystko .......
MOgrama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 14:40   #3370
kathy8998
Rozeznanie

Ja tak schudłam 8 kilo. Odpalałam serial (a oglądam ich dużo) i codziennie 40 min. na orbitreku. Właśnie zamierzam do tego wrócić, bo się rozleniwiłam.
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:13   #3371
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
haha, ja wstałam o 10.00 lol, wypiłam kawkę i biorę się za sprzątanie- niespodzianka. Nie wiem jak Wy, ale ja codziennie sprzątam z nudów ;p Miłego dnia Dziewczyny
ja tak z nudów tylko w tygodniu sprzątam jak mąż jest w pracy ale to są max. 2 dni w tygodniu takie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Spoko, ja dopiero wstałam po wczoraj
Na dziś mam w planach ogarnięcie się na uczelnię i napisanie kilku rzeczy na bloga
fajnego masz bloga właśnie zajrzałam na niego ja na swojego dzisiaj właśnie wstawiłam notkę.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez MOgrama Pokaż wiadomość
Też miałam takie plany i dlatego w moim pokoju stoi orbitrek , no właśnie stoi i zbiera kurz, ale jest dobrym wieszakiem na bluzy
U mnie wszystko tak wygląda ćwiczyć regularnie potrafię tylko z karnetem na siłownie, a uczyć się języków na wykupionych zajęciach grupowych. A że teraz brak kasy to wszystko .......
ja się przekonałam, że jednak jak się wykupi karnet, to jest motywacja większa. Jak musiałam za to zapłacić, to szkoda nie skorzystać po prostu a w zimie w zeszłym roku miałam pożyczony rowerek stacjonarny (ale takie same pedały - wiecie chyba o co chodzi ), ale ćwiczyłam na nim godzinę dziennie, bo się rehabilitowałam. przynajmniej na wiosnę jak wyszłam na normalny rower to mogłam spokojnie jeździć, a nie się martwić, że nawet kilometra nie przejadę
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 15:19   #3372
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BandytkaD Pokaż wiadomość
ja się przekonałam, że jednak jak się wykupi karnet, to jest motywacja większa. Jak musiałam za to zapłacić, to szkoda nie skorzystać po prostu a w zimie w zeszłym roku miałam pożyczony rowerek stacjonarny (ale takie same pedały - wiecie chyba o co chodzi ), ale ćwiczyłam na nim godzinę dziennie, bo się rehabilitowałam. przynajmniej na wiosnę jak wyszłam na normalny rower to mogłam spokojnie jeździć, a nie się martwić, że nawet kilometra nie przejadę

Jak robiłam kurs, za który musiałam zapłacić, to codziennie czytałam notatki, uczyłam się, starałam się jak najwięcej zapamiętać, itd.
A teraz? Np. bezpłatne kursy z Akademii PARP - bardzo fajnie, że są, że jest możliwość skorzystania, tylko... jakoś brak mi motywacji.
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 16:18   #3373
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość

A teraz? Np. bezpłatne kursy z Akademii PARP - bardzo fajnie, że są, że jest możliwość skorzystania, tylko... jakoś brak mi motywacji.
Haha, mam tak samo, zapisałam się na komunikację marketingową w Akademii PARP, przerobiłam pierwszy moduł i entuzjazm opadł., 3 dni nawet na ich stronę nie weszłam

Dlatego na bezrobociu warto chyba sobie narzucać pewne działania, np. codziennie godzina kursu, 40 minut ćwiczeń, bo ja już mam tak, że jak wstanę rano i zalegnę przed kompem, to już na pół dnia i nic produktywnego nie zrobię. I tak dziś pomyślałam, że narzekam, że jeszcze 1,5 miesiąca do stażu, a przecież w te 1,5 miesiąca mogę schudnąć 6 kilo, przeczytać książki, na które nie miałam czasu, pouczyć się angielskiego, zdobyć certyfikat z kursu. Także koniec marudzenia, biorę się do roboty! Zainspirowałyście mnie

BandytkaD nie mogę wejść na Twojego bloga od paru dni, Avast wykrywa mi jakiegoś wirusa u Ciebie

Edytowane przez kathy8998
Czas edycji: 2013-11-16 o 16:20
Stary 2013-11-16, 16:42   #3374
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
BandytkaD nie mogę wejść na Twojego bloga od paru dni, Avast wykrywa mi jakiegoś wirusa u Ciebie

kurczę, szkoda, zaraz popatrzę co i jak. dziś aktualizowałam bloga i nie było nic takiego co by mogło sprawiać problem. zaraz popatrzę raz jeszcze. dzięki za info
Stary 2013-11-16, 17:00   #3375
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
kurczę, szkoda, zaraz popatrzę co i jak. dziś aktualizowałam bloga i nie było nic takiego co by mogło sprawiać problem. zaraz popatrzę raz jeszcze. dzięki za info

Avast pokazuje mi, że wirus jest w pliku z bloga: http://diyhomepin.com/files/2013/02/5542837.jpg
Stary 2013-11-16, 17:01   #3376
MOgrama
Zadomowienie

Cytat:
Haha, mam tak samo, zapisałam się na komunikację marketingową w Akademii PARP, przerobiłam pierwszy moduł i entuzjazm opadł., 3 dni nawet na ich stronę nie weszłam

Dlatego na bezrobociu warto chyba sobie narzucać pewne działania, np. codziennie godzina kursu, 40 minut ćwiczeń, bo ja już mam tak, że jak wstanę rano i zalegnę przed kompem, to już na pół dnia i nic produktywnego nie zrobię. I tak dziś pomyślałam, że narzekam, że jeszcze 1,5 miesiąca do stażu, a przecież w te 1,5 miesiąca mogę schudnąć 6 kilo, przeczytać książki, na które nie miałam czasu, pouczyć się angielskiego, zdobyć certyfikat z kursu. Także koniec marudzenia, biorę się do roboty! Zainspirowałyście mnie

kathy8998
mogłabym się podpisać pod tym Twoim tekstem obiema rękami, te same cele jednak wątpię że u mnie zadziała narzucenie sobie czegoś dłużej niż 3 dni

BandytkaD u mnie tak samo wykrywa jakieś zagrożenie

We wtorek mam kolejną rozmowę... strasznie długo prowadzą rekrutacje bo już prawie zapomniałam że coś wysyłałam do tej firmy ... musiałam przeprowadzić śledztwo o co chodziło tej pani i jaka to firma
MOgrama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 17:07   #3377
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:

kathy8998
mogłabym się podpisać pod tym Twoim tekstem obiema rękami, te same cele jednak wątpię że u mnie zadziała narzucenie sobie czegoś dłużej niż 3 dni

We wtorek mam kolejną rozmowę... strasznie długo prowadzą rekrutacje bo już prawie zapomniałam że coś wysyłałam do tej firmy ... musiałam przeprowadzić śledztwo o co chodziło tej pani i jaka to firma
Ja już sobie zaczęłam zapisywać gdzie aplikowałam, bo ostatnio patrzę, że złożyłam Cv doTiffi, i potem cały dzień kminiłam co to za Tiffi i gdzie ono się znajduje. A to sklep z ciuchami w galerii

No ja też mam słomiany zapał, ale kurde, czas się wziąć w garść, bo nikt za nas nie schudnie, nie wyedukuje się i kariery nie zrobi
Stary 2013-11-16, 17:17   #3378
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
Avast pokazuje mi, że wirus jest w pliku z bloga: http://diyhomepin.com/files/2013/02/5542837.jpg
Cytat:

kathy8998

Dziewczyny, dzięki za informację skanowałam, ale u mnie nie wykrywało wirusa, ale teraz usunęłam to zdjęcie i mam nadzieję, że już nie będzie utrudniało wejścia. niestety avast blokuje wszystko co możliwe :p w pracy czasem nie mogłam wejść na stronę, na której pracowałam :p dajcie znać, czy teraz już można wejść na bloga

ja zawsze dopytuję przy rozmowie z jakiej firmy dzwonią udając, że coś przerwało albo niedosłyszałam, a potem wertuje skrzynkę meilową :p
Stary 2013-11-16, 17:18   #3379
kathy8998
Rozeznanie

BandytkaD Teraz jest ok
Stary 2013-11-16, 17:22   #3380
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
BandytkaD Teraz jest ok

super
Stary 2013-11-16, 18:24   #3381
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dzięki za informację skanowałam, ale u mnie nie wykrywało wirusa, ale teraz usunęłam to zdjęcie i mam nadzieję, że już nie będzie utrudniało wejścia. niestety avast blokuje wszystko co możliwe :p w pracy czasem nie mogłam wejść na stronę, na której pracowałam :p dajcie znać, czy teraz już można wejść na bloga

ja zawsze dopytuję przy rozmowie z jakiej firmy dzwonią udając, że coś przerwało albo niedosłyszałam, a potem wertuje skrzynkę meilową :p
jedno zdjęcie się nie otwiera
wejść można, świetny blog
ja mam Kacperskiego
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:41   #3382
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
polecam marchewke

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:

ja na swoim wieszalam biustonosze!!

na szczescie sprzedalam

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

BandytkaD az ja weszlam na bloga i....wnetrza

a co do diet, hihi, zjechalam cale pol kilo
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 09:13   #3383
cyanide sun
Wtajemniczenie

a ja odkad zaczelismy towarowanie spadlam 2kg (czyli tydzien). 10 godzin pracy dziennie robi swoje a przyszly tydzien bedzie jeszcze gorszy. tak wiec jezeli ktos z was narzeka na swoja prace biurowa to.... wybaczcie
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 11:11   #3384
kathy8998
Rozeznanie

Wywiad na czasie:

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...zegolnych.html

Stary 2013-11-17, 11:25   #3385
Heledore
Zakorzenienie

Cayanide, nie przesadzaj. Każda praca może dać w kość. Biurowa także. To bardzo niefajne że dajesz sobie monopol na narzekanie.

Kathy, dość życiowy artykuł. Ale dla niektórych asystentka i tak będzie szparką-sekretarką od parzenia kawusi Sama byłam asystentką prezesa, więc wiem jak jest się postrzeganym. Ale jak chciałam iść na urlop to nie było chętnych do zastępowania mnie w tej "banalnej" pracy w której się tylko odbiera telefony Zresztą mamy to na wątku jedną czynna asystentkę i też pewnie potrafiłaby dorzucić swoje 3 grosze na ten temat

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 11:28   #3386
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
a ja odkad zaczelismy towarowanie spadlam 2kg (czyli tydzien). 10 godzin pracy dziennie robi swoje a przyszly tydzien bedzie jeszcze gorszy. tak wiec jezeli ktos z was narzeka na swoja prace biurowa to.... wybaczcie
Aha, i dlatego "praca biurowa" nie może mieć żadnych mankamentów i być ciężka (np. psychicznie) ?
Stary 2013-11-17, 12:12   #3387
BandytkaD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
jedno zdjęcie się nie otwiera
wejść można, świetny blog
ja mam Kacperskiego
bardzo mi miło

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43750965]

BandytkaD az ja weszlam na bloga i....wnetrza

a co do diet, hihi, zjechalam cale pol kilo [/QUOTE]

zapraszam co tydzień na posty o wnętrzach

odnośnie diet: wczoraj byliśmy u znajomego na wódeczce i gospodarz nie zdążył przygotować zakąsek więc postanowił zamówić pizze. a ja jestem na fast foodowym detoksie (bo naprawdę byłam uzależniona) i udało mi się już wytrzymać 15 dni bez zamawiania niczego (u mnie to duży sukces). no ale co ja jedna mogę decydować za grupę osób. Zamówiliśmy pizze, zjadłam 2 kawałki i potem tak się źle czułam. pizzeria sprawdzona więc wiem, że wszystko ok z nią było, ale ja się po prostu czułam spuchnięta, przejedzona. coś dla mnie nie do ogarnięcia. od razu poczułam, że wcale nie potrzebuje fast foodów do życia mam nadzieję, że teraz spokojnie wytrzymam jeszcze dłużej

Cytat:
oj tak, asystentka musi być bardzo ogarnięta!
Stary 2013-11-17, 12:35   #3388
DsC
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam, że ćwiczycie. Wiem, głupia zazdrość, bo wystarczyłoby podnieść tyłek z kanapy i zacząć ćwiczyć. Ale problem w tym, że mam za ciężki tyłek ...

We wtorek idę wypełnić do pracodawcy wniosek stażowy. Od 2 grudnia mogę oficjalnie rozpocząć staż. Bardzo się cieszę

A dziś umieram przez @. Dziewczyny, czy 2 dni przed miesiączką są dni płodne?
Stary 2013-11-17, 12:41   #3389
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Aha, i dlatego "praca biurowa" nie może mieć żadnych mankamentów i być ciężka (np. psychicznie) ?
Ja myślę podobnie, obie prace są ciężkie. Pracowałam fizycznie, teraz pracuję "za biurkiem" i w fizycznej było fatalnie - dużo dźwigania, schylania się, ciągle na nogach, ale przychodziłam do domu o 14 i nie myślałam o niczym. Teraz nie dość, że cały dzień latam skupiona żeby głupiego błędu nie popełnić to jeszcze często bywa, że mój dzień pracy nie kończy się o 17 tylko np o 1 w nocy. Także też chyba mam prawo ponarzekać
Stary 2013-11-17, 12:53   #3390
DsC
Zakorzenienie

W każdej pracy znajdą się za i przeciw.

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości