Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 16:58   #211
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dziewczyny, we wtorek mam miec badanie USG pod kątem przezierności karkowej. Będę wtedy w 11tc+5dc. I tutaj moje pytanie: czy robić w ogóle dalsze testy genetyczne, jesli okaże sie, że wszystko jest ok? Nie ma u nas żadnych obciążeń genetycznych itp.
Myślę, że nie ma takiej konieczności... Skoro nic nie wskazuje na jakiekolwiek odchylenia od normy, to według mnie nie ma sensu, zbędny wydatek Ale wiadomo, kwestia indywidualna dla każdej mamy.

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 17:00   #212
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

ramona - jeśli gin zrobi przezierność i pomierzy co ttrzeba i wszystko bedzie ok to nie ma sensu robić następnych badań , bo z reszty i tak niewiele wynika. Miarodajne jest tylko to usg, które zrobi ci ginekolog. W mojej opinii testy pappa to tylko wyliczanie prawdopodobieństwa, żaden konkret i żadna pewna informacja , więc najczęściej to zupełnie nic nie wnosi przepraszam że zapytam, jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj, ale co takiego zdiagnozowano u Ciebie, co jest powodem poronien a ty dowiedziałaś się o tym wcześniej?

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-16 o 17:01
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 17:01   #213
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
chwała Wam Mamusie, chwała naszym Mamom!
Kurczę, święta prawda...
Filmik dobrze pokazuję jaką ciężką pracę wykonały nasze mamy... No i co nas czeka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 17:44   #214
Zytus
Rozeznanie

Hej kobitki.
Mam chwile spokoju, bo Igor poszedł ogladac motory (czyli skutery) i siedzi w garazu z tata.
Co do testu pappa,to tez na poczatku sie zastanawialam, ale w sumie to i tak pewnosci nie daje.Moja ginka mówiła mi jeszcze o testach nifty czy jakos tak i one podobno daja 99% pewnosci,ale są bardzo drogie.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

A w ogóle pojechaliśmy w czwartek z małzem ogladac wózek, no i nie dosc ze jechalismy przez cała Warszawe, to jeszcze w godzinach szczytu,a facet nas wykiwał!! Mąż sie umowil ze jedziemy oglądać i jak bedzie wszystko ok to bierzemy,a jak dzwonimy że juz jestesmy pod blokiem to gosciu powiedzial ze wlasnie przed chwila ktos zadzwonili kupił.Facet chyba cos krecił,ale cóż kij mu w oko, widocznie nie był nam pisany.
Ale za to mamy prezent dla mlodego pod choinkę, dostanie hulajnogę minimicro.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:02   #215
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Zytus, chamska sprawa z tym wozkiem, a ta hulajnoga przy tej historii zabrzmiala jak buchnięta gosciowi spod bloku w odwecie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-16 o 18:12
Stary 2013-11-16, 18:04   #216
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
U mnie jest identyko.
A najgorzej jak tż popije :P wtedy tak chrapie, że spać się nie da....
mój jak popije to od razu kładzie się w drugim pokoju, a najlepiej jak lunatykuje, coś mu się przyśni, zabiera swoją poduszkę i idzie na kanapę, a rano nie wie w sumie dlaczego to zrobił
Cytat:
Mnie coś brzuszek kuje dziś, z prawej strony, szczególnie jak naciskam i głębiej oddycham
mnie tak wczoraj pobolewał po badaniu, jak mi gin mocno na brzuszek sprzętem naciskał, na szczęście dziś jest dużo lepiej... mi pomaga leżenie na lewym boku
Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A propos tych opisów porodów na innych wątkach to powiem wam, ze jak je czytam to poród nie wydaje się byc taki tragiczny.... Ale na moje nieszczęścię ogladnelam sobie parę porodów na youtubie (co trzeba mieć w glowie, zeby takie filmy wrzucać na YT??) i powiem wam, ze po moim trupie będę rodzic SN! Nie wyobrażam sobie tego po prostu.....
ja też, szczęgólnie po obejrzeniu kilku odcinków Porodówki na TLC
Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
A co do książki to "Arabska córka" . Czytałam "Arabską żoną" i bardzo mnie wciągnęła,zwłaszcza,że interesuję się takimi klimatami
czytałam Arabską żonę - i również mocno mnie wciągnęła, teraz zarezerwowałam w bibliotece drugą część
Cytat:
Witam wszystkie mamy majowo - czerwcowe

mogę się przyłączyć

obecnie jestem w 12 tc, EDD według aparatu USG na 7.06.2014
hej, witaj w naszym mamusiowym gronie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:05   #217
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
O proszę to pewnie lubisz miesiąc grudzień hihih... Tak jak ja

A jak jesteśmy już w temacie urodzin. W grudniu 24 w wigilię urodziny ma także moja teściowa - tym razem 50. Mój małż, jego brat czy tato jakoś nie obchodzą spektakularnie żadnych imprez, no chyba że są to ich święta no ale ja lubię obdarowywać prezentami... poza tym są to 50 urodziny, teściowa jest dla mnie super... Więc zaproponowałam małżowi że może kupimy teściowej czytnik ebooków KINDLa - co sądzicie o takim prezencie (teściowa parę razy wspominała że mogłaby mieć takie cacko to by grubych książek nie musiała ze sobą nosić). Zaproponowałam żebyśmy się np z bratem małża zrzucili i kupili jej takie cacko.
A poza tym tak ode mnie jeszcze chce jej upiec albo kupić torta w tamtym roku nie miała...

Napiszcie mi czy te czytniki są ok? czy warto w nie inwestować, a wiem że parę z was czyta w taki sposób książki będę wdziezna za pomoc i opinie.

A i jak się wczytuje te ebooki albo ściaga??? na ten czytnik??? Ja jestem w tym zielona...
Ja dostałam kindla w zeszłym na urodziny i to był najlepszy prezent. Ściągam książki za darmo z chomika, mam w nim ok 100 książek. Jest leki, trzymam jedną ręką i nic mi się nie zamyka. Żeby
książka się tam znalazła musisz mieć na komputerze ściągniety program calibre i zmieniasz format książki. Trwa to krótko i nie jest skąplikowane. Mąż poniekąd żałował że go kupił bo był tylko kindel, nawet nocami:-D później trzebabylo wszystko umiarować;-)
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:11   #218
Zytus
Rozeznanie

No facet cos krecil,bo nawet jak mąż zadzwonil ze pare min sie spoznimy, bo korki sa,to nie ma problemu czeka,ale olac jeszcze troche czasu mamy.

A co do porodu, to ja niby sie nie boję, bo w sumie pierwszy nie był taki zły, ale z drugiej strony jakies obawy mam, ze teraz moze byc ciezej.
10.04.2014

Stary 2013-11-16, 18:21   #219
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

Light Limara fajny brzuszek
:
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Śliczny
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
[B]
Light śliczny brzuszek
Dziękuję

Cytat:
A propos tych opisów porodów na innych wątkach to powiem wam, ze jak je czytam to poród nie wydaje się byc taki tragiczny.... Ale na moje nieszczęścię ogladnelam sobie parę porodów na youtubie (co trzeba mieć w glowie, zeby takie filmy wrzucać na YT??) i powiem wam, ze po moim trupie będę rodzic SN! Nie wyobrażam sobie tego po prostu.....
Ja też czytam porody na innych wątkach i faktycznie nie brzmi to zle, ale nie odważę się chyba pooglądać na yt może trafi mi się poród jak Nemosek miał - tytuł wątku mamuś chyba listopadowo- grudniowych

Cytat:

mogę się przyłączyć

Witaj

Cytat:
A jeszcze tak w temacie problemow z cera.... Musze sie pochwalic, ze po 3 dniach stosowania 2 razy dziennie Effaclar Duo zostal mi na twarzy tylko jeden maly syfek. Efekt jest spektakularny w porownaniu z tym co mialam na twarzy od paru miesiecy :/ Jedyny problem jest taki, ze teraz strasznie mnie piecze skora na twarzy. Chyba mi to troche zaszkodzilo. Dzis rano posmarowalam sie nawilzajacym kremem Hydraphase i tak pieklo, ze musialam zetrzec... A przeciez ten nie powinien piec... Macie jakis pomysl czym posmarowac taka podrazniona skore?
Może przesuszyłaś cerę? Ja polecam krem firmy sylveco( chyba tak to się pisze) z betuliną. Nie zapycha, ładnie nawilża i skład ma ciekawy w aptece można kupić lub w necie.

Cytat:

ale masz kształtny brzuszek, śliczny
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

[/COLOR]No właśnie i miałam jeszcze dodać, że Light super brzuszek ! Rośnie maleństwo jak nic
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ramona z tesciami mieszkasz? i co zwozisz te rzeczy i tesciowka nic sie nie zapytala to tez jest niezla

Lightmara ale juz pieknie brzunia widac ja jeszcze ani jednej fotki sobie nie zrobilam, jutro cykne, bo tez juz zaczyna byc widac, chyba w drugiej ciazy wczesniej, bo w pierwszej to do 15-16tyg nic nie bylo tylko wkleslosc
Dziękuję

Cytat:
ramona - jeśli gin zrobi przezierność i pomierzy co ttrzeba i wszystko bedzie ok to nie ma sensu robić następnych badań , bo z reszty i tak niewiele wynika. Miarodajne jest tylko to usg, które zrobi ci ginekolog. W mojej opinii testy pappa to tylko wyliczanie prawdopodobieństwa, żaden konkret i żadna pewna informacja , więc najczęściej to zupełnie nic nie wnosi przepraszam że zapytam, jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj, ale co takiego zdiagnozowano u Ciebie, co jest powodem poronien a ty dowiedziałaś się o tym wcześniej?
Zgadzam się. Jeśli lekarz pomierzy i będzie wszystko ok, a w rodzinie też wszyscy zdrowi to bym nie robiła

W ogóle jeszcze się pochwalę,że chyba dziś "coś" czułam. Będąc u babci przez około 10 sekund coś mnie właśnie tak puka, tak pulsuje, po prawej stronie poniżej pępka (gdzie mam to wypuklenie). Nie skupiałam się nad tym za bardzo, bo grałyśmy w karty z rodzinką a za około 3 minut znowu poczułam to samo. Ciekawe czy "to" to już "to". Czekam, aż mnie znowu puknie

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-11-16 o 18:22
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:38   #220
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam że zapytam, jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj, ale co takiego zdiagnozowano u Ciebie, co jest powodem poronien a ty dowiedziałaś się o tym wcześniej?
mam zdiagnozowane zapalenie tarczycy o podłożu autoimmunologicznym, praktycznie choroba nieuleczalna i przewlekła, leku nie ma, tylko leczy się skutki

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
A w ogóle pojechaliśmy w czwartek z małzem ogladac wózek, no i nie dosc ze jechalismy przez cała Warszawe, to jeszcze w godzinach szczytu,a facet nas wykiwał!! Mąż sie umowil ze jedziemy oglądać i jak bedzie wszystko ok to bierzemy,a jak dzwonimy że juz jestesmy pod blokiem to gosciu powiedzial ze wlasnie przed chwila ktos zadzwonili kupił.Facet chyba cos krecił,ale cóż kij mu w oko, widocznie nie był nam pisany.
no faktycznie facet nie fajnie się zachował
ale cóż, może coś nie tak było z tym wózkiem
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:41   #221
carolyna86
Zakorzenienie

to mój brzusio, tzn. mieszkanie "upasionego misia" w 14 tygodniu

edit: chyba zaraz wrzucę inną fotkę bo tu najbardziej mój tyłek widać

edit dwa: wrzucam drugą focię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01308.jpg (70,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01307+.jpg (80,5 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2013-11-16 o 18:49
Stary 2013-11-16, 18:43   #222
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
hej, witaj w naszym mamusiowym gronie
hej

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
juz super widać w tym tygodniu a ja się martwię, że u mnie tez już widać i że to za wcześnie, a wychodzi, że nie
Stary 2013-11-16, 18:51   #223
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Fajny ma domek upasiony miś no a poza tym to ty zgrabna jesteś więc foty nie musisz zmieniać.

Zytuś historia wózka przemilczę - gość jakiś niepoważny. ALe za to macie hulajnogę.

Pomarancza dzięki za opinię o kindle...

Zmykam pod prysznic, zrobić kolację i może poogladać spiewający program na dwójce

Miłego wieczorku brzuchatki

P.S udało mi się siąść na rowerek stacjonarny - dostałam takiej zadyszki że szok, gdzie moja kondycja

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:02   #224
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:

Śliczny
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:09   #225
Zytus
Rozeznanie

Cytat:

Piękny, zgrabny brzunio

Ach no i witam nowe mamusie
10.04.2014

Stary 2013-11-16, 19:14   #226
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie ponownie

U nas dzisiaj zamieszania co nie miara, bo mama moja obchodziła imieniny i było 21 osób, w tym 10 dzieci w różnym wieku więc szaleństwo czyste Hania miała do zabawy rówieśnika, no prawie, o 2 miesiące starszego kuzyna, ale wolała mamę

Nikii ja też tak czasami mam, że różne myśli mi się kotłują w głowie, ale to najczęściej jak się przebudzę w nocy i potem już nie mogę spać, także rozumiem Cię doskonale. Oby tylko ta sytuacja z dzisiejszej nocy się nie powtórzyła, bo to nieciekawie brzmiało

Meniaa współczuję problemów zdrowotnych i nie martw się, cesarka to nie jest samo zło, żony lekarzy np. mają tylko cesarki planowane, nie ma SN, więc coś musi być w tym

IIkas ja też tak dumam nad sukienkami jakimiś od paru dni ale chyba poczekam do genetycznych z jakimiś zakupami większymi jednak

Pallas Ril z kolei Tobie napiszę, że SN nie jest takie złe wiesz ja byłam na Sali z dziewczyną po CC i ja od razu śmigałam sama do WC, no nie mówiąc o tym, że do Hani na drugi koniec szpitala, a jak tylko wracałam do siebie, nie wiem, przebrać podkład na przykład to ta dziewczyna ciągle leżała i cierpiała. Mnie nic nie bolało, tzn krocze trochę, bo używałam podpasek always, przez które powietrze się nie dostawało, ale jak mąż przywiózł mi belle to luzik pełen więc ja bym nie chciała rodzić przez CC mając porównanie właśnie jeśli chodzi o dojście do siebie i taką pełnosprawność w opiece nad dzieckiem potem ale też jestem w szoku, ze ludzie takie rzeczy wrzucają na YT!
Pallas Ril, ja na noc smaruję effaclar duo a rano mocno nawilżającym tak mi poradziła dermatolog. Dobry jest krem nawilżający physiogel, mi wystarczy jakiś AA na dzień.

Pomarańcza fajna ta bluza co wrzuciłaś, ja jestem ciekawa jak z jakością tych ciuchów, więc czekam na Wasze recenzje

Donuś mam te same obawy co do wagi do Ty, ja przytyłam w ciąży z Hania 25 kg, a wcale się nie objadałam, więc się trochę boję, że będzie powtórka z rozrywki. Co prawda przytyłam 25, a zrzuciłam 30, no ale samo zrzucanie jednak trochę wyrzeczeń kosztowało, nie da się ukryć

Ramona witaj

Justyna, bardzo fajny pomysł na prezent dla teściowej

Zytus, kiepsko z tym wózkiem, facet jakiś niepoważny

Carolyna, porodówka jest lajtowa przecież one tam wszystko dostają znieczulenie i wpierniczają lody brzusio super

Miłego wieczoru Wam życzę kochane mamusie
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:28   #227
meniaa94
Wtajemniczenie

carolyna86 właśnie już przeczytałam kilka stron i powiem Ci,że całkiem całkiem książka się zapowiada
Tylko od początku już się robi ciut "zboczona" ... po prostu niektóre rzeczy w niej można byłoby inaczej nazwać.
Ale zaraz zaczynam czytać dalej ...

aaaa i brzusio śliczny
Stary 2013-11-16, 19:34   #228
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:

mogę się przyłączyć

Witaj
Cytat:
chwała Wam Mamusie, chwała naszym Mamom!
Widziałam już kiedyś ten filmik, wzruszający!!
Cytat:
P.S udało mi się siąść na rowerek stacjonarny - dostałam takiej zadyszki że szok, gdzie moja kondycja
Ja wchodząc na 3 piętro w kamienicy mam zadychę
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:37   #229
Ramona_85
Zakorzenienie

dziewczyny chyba faktycznie macie racje odnośnie tych testów
pappa czy te nifty sa drogie, chyba coś powyżej 500 zł, gdzies mi się o uszy odbiło. Jesli wszystko we wtorek będzie ok, to nie będę robić
Stary 2013-11-16, 19:39   #230
paulka0212
Wtajemniczenie

Kochane ja spadam, odezwe się jutro rano lub po "imprezce" małolatów
Dawno mnie nie muliło, i dziś zaczęło więc chyba postaram się to przespać.
Jutro muszę wcześnie wstać to się wyśpię.

Miłego wieczorku

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:42   #231
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane ja spadam, odezwe się jutro rano lub po "imprezce" małolatów
Dawno mnie nie muliło, i dziś zaczęło więc chyba postaram się to przespać.
Jutro muszę wcześnie wstać to się wyśpię.

Miłego wieczorku
wzajemnie i miłej imprezy
Stary 2013-11-16, 20:00   #232
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:

czytałam Arabską żonę - i również mocno mnie wciągnęła, teraz zarezerwowałam w bibliotece drugą część
Ja też się bardzo interesuje kulturą Bliskiego Wschodu, więc jak tylko usłyszałam tytuł to zaczęłam szukać tej książki, ale jak sobie przeczytałam streszczenie to chyba nie dam rady jej przeczytać....

Wiecie, jakiś czas mieszkałam w Egipcie (pracowałam tam) i widziałam na co dzień co sobie robią te kobiety.. No głupie baby po prostu... Mi się w głowie nie mieści jak się można nabierać na sztuczki tych... ^@&(@*(*+!... A potem zawsze wielki płacz... Znam tylko dwie dziewczyny, które do tej pory żyją w szczęśliwych związkach, ale może dlatego, że ich mężowie są tacy bardziej zeuropeizowani.. Studiowali w Europie etc...

Żeby nie było. W żaden sposób nie krytykuje kultury arabskiej. Poznałam wiele kobiet, które uważają, że siedzenie w domu i noszenie chusty na głowie to super sprawa. I jak im to pasuje to mi nic do tego Wkurza mnie tylko jak blondyneczki z Polszy ruszają na wielki podryw do Egiptu i potem jest płacz, że ją mąż zamknął w domu...

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Meniaa współczuję problemów zdrowotnych i nie martw się, cesarka to nie jest samo zło, żony lekarzy np. mają tylko cesarki planowane, nie ma SN, więc coś musi być w tym

Pallas Ril z kolei Tobie napiszę, że SN nie jest takie złe wiesz ja byłam na Sali z dziewczyną po CC i ja od razu śmigałam sama do WC, no nie mówiąc o tym, że do Hani na drugi koniec szpitala, a jak tylko wracałam do siebie, nie wiem, przebrać podkład na przykład to ta dziewczyna ciągle leżała i cierpiała. Mnie nic nie bolało, tzn krocze trochę, bo używałam podpasek always, przez które powietrze się nie dostawało, ale jak mąż przywiózł mi belle to luzik pełen więc ja bym nie chciała rodzić przez CC mając porównanie właśnie jeśli chodzi o dojście do siebie i taką pełnosprawność w opiece nad dzieckiem potem ale też jestem w szoku, ze ludzie takie rzeczy wrzucają na YT!
Właśnie to jest coś co mnie najbardziej skłania ku cesarki. Wcześniej też myślałam, że chciałabym rodzić SN, bo szybciej dojdę do siebie, ale właśnie KAŻDA ginekolożka, z którą rozmawiałam powiedziała, że jeśliby ona miała rodzić to tylko CC. Tak samo każdy ginekolog mówi, że dla swojej żony tylko CC. No nie wiem o co chodzi, ale to są ludzie, którzy mają z tym największą styczność...

Ja też nie będę oszukiwać. Straaaasznie się boję bólu Jak idę do dentysty to jestem gorsza niż wasi faceci o których wyżej pisałyście. Wizyty przekładam miesiącami. W dzień wizyty od rana serce mi wali tak, że się wszyscy zastanawiają czy już mnie na kardiologie wieźć, a jak stoje pod gabinetem to prawie mdleje.. A teraz szok.. Nie mam ani jednej dziury, i ani razy nie miałam borowania, a popatrzcie jaki strach To nie chcę nawet myśleć co by było przy porodzie
Stary 2013-11-16, 20:37   #233
meniaa94
Wtajemniczenie

Pallas Ril Dlaczego stwierdziłaś,że nie dasz rady przeczytać ?
Ja z chęcią pojechałabym na Bliski Wschód ale wolę nie ryzykowac ... Zostaje tylko zainteresowanie nic więcej poza tym .

Kurczę nie wiem co się dzieje ...
od wczoraj jakoś jak się kładę to momentami tam mi przy miednicy dziwnie się robi z lewej strony,takie mrowienia mam delikatnie ...
Stary 2013-11-16, 20:38   #234
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Ja wchodząc na 3 piętro w kamienicy mam zadychę
ja w pracy wchodzę na drugie i sapie jak lokomotywa

Stary 2013-11-16, 20:40   #235
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

light limara - to swietnie ze juz poczulas! wydaje mi sie ze to to! ale fajnie!

ramona- oj to cię doświadczył los. No ale dzielnie z dzidzią idziecie do przodu więc wszystko będzie dobrze!

carolyna - pięknie rośniesz! tak zgrabniutko!
Stary 2013-11-16, 20:41   #236
meniaa94
Wtajemniczenie

Cytat:
ja w pracy wchodzę na drugie i sapie jak lokomotywa
Ja tak samo mam,dojdę na 3 piętro ale cała zasapana ... z czasem już tak jest że muszę odpocząć w połowie schodów
Najgorzej jest jeszcze jak tż łapie za pośladki ...
Stary 2013-11-16, 20:42   #237
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Pallas Ril Dlaczego stwierdziłaś,że nie dasz rady przeczytać ?
Ja z chęcią pojechałabym na Bliski Wschód ale wolę nie ryzykowac ... Zostaje tylko zainteresowanie nic więcej poza tym .

Kurczę nie wiem co się dzieje ...
od wczoraj jakoś jak się kładę to momentami tam mi przy miednicy dziwnie się robi z lewej strony,takie mrowienia mam delikatnie ...
No bo już sobie wyobraziłam dziewczynę która przyjeżdża do Egiptu na wakacje, gościa, który stosuje na niej te wszystkie proste sztuczki, ona się zakochuje, a potem płacz, że on się zmienił... Nie wiem, za dużo tego widziałam na własne oczy i po prostu mierzi mnie głupota tych dziewczyn.... Chyba, że ta książka jest inna? Tak wyczytałam ze streszczenia...
Stary 2013-11-16, 20:45   #238
meniaa94
Wtajemniczenie

No to coś jest podobne jak pisałaś ... jest ładnie pięknie,wywozi ją tymczasowo,jednak zostają na dłużej i później zaczyna się wszystko,on się zmienia ona płacze,ale wybacza a później w ogóle on ją sprzedaje i takie tam .. już dokładnie nie pamiętam bo czytałam pierwszą cześć jakiś czas temu,w drugiej ona chce odzyskać swoje córki ... Ale na razie jestem na tym etapie,że on ją znów znalazł i wywiozł
Stary 2013-11-16, 20:46   #239
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Carolyna, porodówka jest lajtowa przecież one tam wszystko dostają znieczulenie i wpierniczają lody brzusio super

co do porodówki - mnie już przeraziło samo to jak dziecko wychodzi - bo nigdy wcześniej nie miałam okazji (i chęci) zobaczyć ale myślę że póki nie będę musiała siebie oglądać od frontu, to będzie dobrze

hope

Stary 2013-11-16, 20:47   #240
anulka3999
Rozeznanie

Ramona witaj

Ja będe 28 na usg i gin ma zmierzyć przezierność. Nie mam zamiaru nic wiecej robić, przyjmę dziecko jakie sie urodzi
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości