|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Idzia, co to znaczy długo brzuszkowac? Tzn ile?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Dobry wieczór. Powolutku was nadrabiam, ale póki co chciałabym zdać relację z wizyty u dermatologa. Widzę, że problem się pojawia u wielu osób, więc może informacje się przydadzą.
Otóż wysypka i placki suchej skóry przy łokciach i kolankach to zdecydowanie reakcja alergiczna. Pani zdiagnozowała AZS. Nie wiadomo czy uczula białko mleka czy coś innego. Generalnie mamy prowadzić dietę eliminacyjną. Pani doktor stwierdziła, że "jeśli chcę karmić piersią to nie mogę jeść właściwie nic" Dostaliśmy dużo informacji i książeczek na ten temat, więc jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć czegoś konkretnego, to pytajcie ![]() A dieta do roku przynajmniej.
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Nadaje od dziadków,zaraz was poczytam bo nie byłam tutaj od wczoraj. Igi wczoraj zasnal o 22.30 a w nocy w sumie normalnie ok2 i 6. Potem o 8 ale wzięłam go do nas i do 9drzemalissmy..dzisiaj odwiedziliśmy pradziadków i pokazaliśmy się fura na wiosce )IDZIA,BEBE,BALONIKU brawa za nowe umiejętności dzieci! Wszystko w swoim czasie jak widać przychodzi.. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet 10 godzin dziennie, oczywiście nie ciagiem wliczając spanie na brzuszku, ale tylko pod naszym nadzoremU nas wcześniej było ok 5, a nawet więcej licząc ze spaniem na brzusiu, a teraz młody śpi jakieś 2-3 godz na dobę, a za cały dzień samego leżenia pod czas zabawy może ze 30 min się nazbiera ![]() A 2 godziny brzuszkowania aktywnego, czyli, że dziecko unosi głowę itp. to każdy neurolog powie, że to konieczność. No a życie życiem i różnie bywa.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-16 o 21:11 |
|
|
|
|
#2408 |
|
Zadomowienie
|
Eve , Mela ja Was podziwiam jak same z 2 dzieci dajecie rade to wszystko ogarnac. Ja chyba jakas slaba jestem. TZ dopiero wrocil wiec musialam sama kapac. Dziec w szoku ryczał, potem przysypiał przy jedzeniu, przy odbiciu dostał czkawki a na koniec darł się że nie chce spać. Nie mógł się uspokoić aż musiałam go na rękach usypiać prawie skacząc. Jestem wykończona i fizycznie i psychicznie. Mam ochotę wyć. No to się wyżaliłam :p
Idzia oglądałam Zawitkowskiego o tym brzuszku i masz racje. Mój nie lubił leżeć bo mu się wtedy zawsze ulewało przez co ma opóźnienie z różnymi umiejętnościami. Odkąd ćwiczę 2h po jedzeniu leży z przyjemnością i widzę duże postępy z dnia na dzień w chwytaniu, obracaniu etc. Magdalenne- czyli jak będziemy rozszerzać dietę maluchowi to też bez drobiu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2409 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Choc u mnie podobnie ale ja mam dosc oziemble stosunki z tesciami i krytykowac tez sie nigdy nie odważa Zabijcie mnie, padnieta jestem jak nie wiem co... Maly zasypial uwaga 1,5 godziny !!!! Miotal sie, miotal, ciamkal, ciamkal, bąki puszczal, potem kupa i w koncu zasnal... A na dole jeszcze starszak czekal na kolacje... Nosz zaraz mnie cos trafi... A tak chcialam sobie spokojnie sama posiedziec i cos poogladac... A teraz juz nie mam sily. |
||
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka, zegarki mk są śliczne. Miałam jeden, różowe złoto, cudny BYŁ. Był, bo ktoś mi go ukradł na wakacjach. Zdjelam go przy basenie, położyłam pod ręcznik na leżaku, poszłam zrobić fotkę mężowi na jedną minutę przy basenie, wracam i zonk
jak dla mnie było już po wakacjach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dziś cały dzień tż się zajmował Gabrysią Ale się wyspałam. Niestety po szczepieniu mamy problem w postaci braku apetytu. Przy butelce jest wielki płacz i nie chce jesc,chyba ze to kaszka. Samo mleko jest be. Zjada mało, połowę porcji zawsze. Mam nadzieję że jej to minie,bo już nie wiem co robić, ddawać do tego mleka trochę owoców miksowanych czy co? Apropo owoców, ostrzegam przed bananem Gerbera,mała się dziś rozpłakała jak jej dałam,, myślę sobie-coś jest nie tak. Próbuję-kwaśne jak cholera Spoko.... a ja się dziwiłam co ten banan taki kwaśny. Chyba jej dam następnym razem banana zmiksowanego samodzielnie, przynajmniej będzie słodki.
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-11-16 o 21:24 |
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia... padlas na mózg :p
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
Agrafka- sto lat!!!
Dzoan- przykra sytuacja, a tesciowa Powiem Ci ze co dziecko to inny egzemplarz. Mam przyklad na.swoich dzieciach. Wojtek spal w halasie i nic go nie ruszalo. Pamietam ze ogladalismy ladowanie w Normandii w Szeregowcu Ryanie, on spal kolo wiwlkiej kolumny i nawet powieka mu nie drgnela. Ola natomiast zrywa sie przy byle halasie. Tak wiwc moze i troche.zalezy od wychowania ale tez wiele od egzemplarza. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
no co ja poradzę, że tak mówią, ja wiem, że to nie realne jest, tym bardziej, że udowodniono wpływ spania na brzuszku na śmierć łóżeczkową. Czyli dziecko jest na brzuszku jak my je widzimy, czyli mamy nic w domu nie robić tylko na nie patrzeć Ale te 2 godziny aktywnego leżenia to absolutne minimum. Niech sie wypowiedzą dziewczyny, które były u naurologa. Myślę, że na bank lekarze każą tyle a raczej więcej. Moja koleżanka raz będąc u lekarza usłyszała, że ,,nie kocha swojego dziecka" - swoją drogą kretyn z tego lekarza. A przyczyna jego wypowiedzi była taka, że ona kładzie za rzadko dziecko na brzuszku. Robiła to rzadko, bo dziecko wyło, a ona nie miała serca tak go męczyć. |
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ja chyba dziwna jestem, ale nie rozumiem w ogóle sensu słoiczków jednosmakowych np samo jabłko albo właśnie banan. Taniej i tak szybko można to zrobić samemu. No chyba, że ktoś w ogóle nie ma dostępu do owoców poza marketami. Rozumiem te słoiczki z królikiem czy coś, takie bardziej trudne czy wieloskladnikowe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-11-16 o 21:28 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
ARABIATTA co siw dzieje u ciebie? Oby szybko problemy rodzinne minęły!
EN super wieści z przeprowadzka! Kiedy zamierzacie zmienić lokum? DOMI Sara dala trochę odetchnąć mamie tal czytam.oby szło w dobrym kierunku MISIACZKA rozwaliła mnie amortyzacja wózka ![]() YEVELE super że asymetria zniknęła ![]() DZOAN wspolczuje teściowej i sytuacji z mężem. Życzę aby się wszystko poukladalo dobrze! A za tekst mężowi bym przyłożyła. Zresztą sort ale trudno żeby na imprezie dziecko spało no chyba ze byście non stop imprezowali AGRAFKO spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe. Abyście mogli pójść na swoje ANULKA brawo dla Michasia za odkryte stopki to ja czekam kiedy Igi posmakuje swoje![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
staram się ile mogę ale tak jak piszesz to nierealne, nawet gdyby dziecko lubiło leżeć na brzuszku to tak jak piszesz nic tylko siedzieć nad nim i patrzec?w ogóle dobry wieczór wróciliśmy z imprezy, tż siedział i pił w salonie z innymi a ja siedziałam w sypialni i patrzyłam czy Karina śpi to się wybawiłam...
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
To ja nawet tego minimum nie spełniam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agrafko, wszystkiego naj surka, super że się fajna babeczka trafiła ![]() kejt, zdrówka Rocky, no przez stres to na pewno może być mniej mleczka, ale na pewno będzie dobrze trzymaj się ![]() a tekst na body o o tych radach bomba! ![]() aha i uwaga chwalę tżta! Dzisiaj jak powiedziałam na imprezie że się zwijamy to grzecznie wypił ostatni kieliszek pozbierał graty i pojechaliśmy do domu, posprzątał wszystkie rzeczy, wyparzył butelki, pilnował małej jak ściągałam mleko
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-11-16 o 21:37 |
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
JAKIRKA biedny Edzio z tym swędzeniem...
IDZIA 10h dziennie? Wie. U nas ok godziny razem może dwie..bo Igi nie śpi na brzuszku. Zawsze czekam aby był godzinę po jedzeniu. MAGDALENE AZS jest reakcja na alergie? Dla jedzących mięso to słyszałam żeby drobiu unikać bo na sterydach jest,ale żeby aż tak eliminacyjna dieta to aż dziwne.z tego co czytalam to eliminuje sie powód alergii a nie od razu pol diety Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co mam zrobić, jak mi dziecko ryczy leżąc na brzuchu...? Ale spać tak lubi ![]() elaine, dziękuję, że pytasz |
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, bo jesteś za miękka:p
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle to mam refleksję. Macie czas na wizażowanie, a większość "narzeka" na dzieci, że nie dają chwili spokoju. Więc: 1. Albo ja jestem jakaś nieogarnięta, bo z moim "grzecznym" dzieckiem nie ogarniam życia, a co dopiero forum. 2. Albo moje dziecko wcale nie jest takie grzeczne ![]() 3. Albo wasze nie są takie złe Nie wiem czy odpowiednio ujęłam to w słowa. Na pewno nie chcę nikogo tym urazić
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się staram kłaść od 2 tyg. 4 x po 30-40 minut. Robię tak jak na rehab.- jak się zaczyna złościć pokazuje jak się obracać na plecy. Jak ochłonie to na brzuch. I najlepiej, tak jak Surka pisała, pomagać dziecku ułożyć rączki i przytrzymać. Mój polubił leżenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Tari, no właśnie o to mi chodziło, że rozumiem, gdy ktoś nie ma dostępu do zdrowych wersji owoców czy warzyw.
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej nalewam jej wody do brodzika i zostawiam ja tam, ma mase zabawek i przeklada je z jednego wiaderka do drugiego, podczas gdy ja karmie juz w ciszy Aleksa - widze co dzieje sie w lazience, bo drzwi od sypialni mam na wprost lazienki i slysze jak gada i widze co robi mlody zje i odlatuje, wiec ide do niej, myje ja, pytam czy mam juz wyjac korek, slysze odpowiedz tak, wiec spuszczam wode, jak woda splynie do konca, ona sobie wychodzi na chodniczek i krzyczy "mamusiu juz" reasumujac - na wszystko jest zlot srodek, wystarczy go znalezc - grunt to zacisnac zeby i probowac wszelkimi mozliwymi sposobami
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

wliczając spanie na brzuszku, ale tylko pod naszym nadzorem

Spoko.... a ja się dziwiłam co ten banan taki kwaśny. Chyba jej dam następnym razem banana zmiksowanego samodzielnie, przynajmniej będzie słodki.

staram się ile mogę ale tak jak piszesz to nierealne, nawet gdyby dziecko lubiło leżeć na brzuszku to tak jak piszesz nic tylko siedzieć nad nim i patrzec?

12.06.2010