|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
a Amelka tak cmoka po kwasnym cebionie
|
|
|
|
|
#4622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to jakoś nie umiem/nie lubię ściągać ręcznie,więc laktator musi isc w ruch. Cytat:
ja bio gaię i syrop daję z łyzeczki, wit d wyciskam z kapsułek ![]() Cytat:
|
|
#4623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no.szok normalnie Cytat:
u mnie tydzien temu zero zainteresowania mata lezal, popatrzyl pare minut i tyle a dzis skonczyl dokladnie 2miesiace i uradownay na tej macie ze szok mamy mate kick and play wiec kopie nogami, wlacza mu sie melodyjka i sie cieszy ze gra choc jeszcze.nie odkryl ze jego nozki to sprawily Cytat:
ja przechowuje w pojemnikach i w butelkach przy czym do butelek aventa sa takie zatyczki --zaslepki ktore sie.montuje w zamian za smoczek mozna u rp.kupic jak ktos nie ma i jak dla mnie to bardziej higienicznie niz trzymac smoczek w.lodowce Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej będziesz na świerzo w pieluchowym świecie ![]() Ja bym chciała 2 lata różnicy między dzieciaczkami, ale zobaczmy jak to wyjdzie. Na wiosne wracam do PL i będę szukać pracy, więc jak się wszystko uda stabilnie to kto wie czy nie machniemy się na 2015 z mężem Tyle, że mi nie zależy na wiośnie - właściwie to mi to zupełnie obojętne ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() Gratulacje z okazji 2 miesięcy Maćka!
|
||
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nasz Mikuś miał się urodzić na wiosnę 2014 drugie chcę tak bo dzień dłuższy, cieplej itd. a z resztą pożyjemy zobaczymy
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takie zatyczki też mam ale nie wiem skąd ![]() A co jest niehigienicznego w trzymaniu smoka w lodówce?
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wam, nie mam czasu was poczytać
nie jestem na bieżąco i nie wiem co u was nasza malutka już zaczęła 4 tydzień niestety pojawiły się koleczki od 23 zazwyczaj zaczyna się akcja walki z małą mniej więcej do 2 bądź 3, dajemy jej kropelki akurat dawałam delicol 3x dziennie od dzisiaj włączyłam espumisan wieczorem a w dzień dostała dwa rady delicol.. zobaczymy czy pomoże bo podobno jedne dzieci lepiej reagują na delicol inne na espumisan więc zobaczymy, ogólnie jestem zmeczona chociaż nie powiem siostra mi mega pomaga dzięki temu ze mieszkamy w jednym domu to małą mi zawsze przypilnuje i pójdzie tez na spacer jak ja mam prasowanie itd. ogólnie jest przesłodka i kochana i mogłabym ją schrupać a jej uśmiechy i minki to w ogole masakrycznie słodkie lece bo za niedługo pewnie obudzi się na cyca
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki dziewczyny ze tylko o sobie ale musze sie pozalic i z siebie wylac troche
Julka caly czas sie drze, wogole nie chce spac trzeba ja z godzine usypiac a i tak sie budzi jak tylko sie przestanie bujac masakra nie mam nikogo wiecej do pomocy a juz rady nie daje.....jeszcze mam nieszczesne zapalenie piersi
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
ja witaminkę D (Devikap) podaję do mleka
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
ale jest ryzyko, że nie doje mleczka i nie wiadomo ile witaminki zje
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez daje do mleka bo jak wlewam do buzi to zawsze sie krzywi i wypluje albo uleje tą witamine
|
#4632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie przejdzie do poniedziałku to pewnie pojedziemy do pediatry---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- dziewczyny pomozcie...co myslicie o tym antybiotyku co pisalam wczesniej? karmic czy nie karmic?
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-11-16 o 21:56 |
|
|
|
|
#4636 |
|
Wtajemniczenie
|
Ladan czy mi się wydaje czy Tobie ciągle idzie waga w dół?
![]() Moja stanęła i ani rusz...
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
przy kp można tantum verde spray na gardło?
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4639 |
|
czyli Endżi
|
To jak na tapecie jeden z moich ulubionych tematów (ubranka
), to się pochwalę wczorajszym prezentem od dobrej koleżanki pracującej w H&Mhttp://www.hm.com/pl/product/16058?article=16058-A Już na stronie strasznie mi się podobał ten komplecik. Na żywo jest do schrupania Dół jeszcze za duży. Moje dziecko ma wielkie bary i klatę ![]() Ja kupiłam na chrzest jeszcze to, chyba sporo dziewczyn stąd planuje ten zakup http://www.hm.com/pl/product/14223?article=14223-B Tylko teraz dumam co do tego. Mam czarne spodenki, szary sweterek. No i chyba specjalnie będę musiała kupić eleganckie buciki, bo skarpetki do takiego zestawu to licho... A z innej beczki to wczoraj po raz kolejny dziecko znajomych wprawiło mnie w osłupienie. Mamuśka mnie usiłowała ustawiać, że na stole, na telewizorze, na biurku i półkach nie może w ogóle nic stać, "bo Dominiś". Sorry, nie postawię na stole ciastek i talerzyków, na szafie nie ustawię świecy zapachowej bo dziecko będzie dyktować reguły swoim brakiem wychowania? Bo chwili już po naszym nowym, puchatym, kremowym dywanie latały kruche ciastka a telefon tż był cały oblepiony lizakiem. Poza tym telewizor był wyłączany co 5 minut a pożyczony ozonator wleczony po ziemi za kabel Tż zgrzał się po tym bezczeszczeniu dywanu, bo trochę za niego wybuliliśmy Na przyszłość zbiorę więcej odwagi i powiem dobitnie, że nie wolno. Niech w domu diablę robi co tam se chce, ale ma wiedzieć, że u nas w domu jest inny świat ![]() Nie ma opcji żeby Julek był taki beznadziejny.
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzis praktycznie caly dzien chate wolna. TZ wzial swoja matke ze soba (alkohol na stole bedzie to jakze by odmowila?
Nie wiem co jest grane
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Sama zamierzam sobie właśnie prysnąć. Cytat:
Angel jeszcze się zdziwisz niech no Julek podrośnie ![]() EDIT: 15-msczne dziecko nie wie co to dobre wychowanie, nie rozumie jeszcze tego. Poza tym nawet mojej 4-latce zdarza się nakruszyć, rozlać mleko/sok, wylać moją kawę czy co tam jeszcze. I nawet przez myśl mi nie przeszło, że jest beznadziejna. Uważasz, że da się wytłumaczyć takiemu maluchowi, że nie wolno kruszyć ciastek, wylewać soku czy nie dotykać świeczki, która stoi w zasięgu jego ręki? Nie wydaje mi się
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2013-11-16 o 22:34 |
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
hej
chwilkę mnie nie było, ale nadrabiam powoli ![]() mieliśmy gorsze chwile z tż... nawet niby podjęłam decyzję o wyprowadzce a jemu powiedziałam, że go nienawidzę ale no niby już coś lepiej...a i mamy już tv ![]() ja mam ślimaka, znaczy Ola ma ![]() fajna bardzo jest i Ola lubi się bujać, śpi w niej też czasami
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można
|
|
|
#4644 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Nie twierdzę, że dziecko jest beznadziejne, bo nakruszy, no bez przesady, chyba niedokładnie doczytałaś. Chodzi o sytuację, że nakruszy (chociaż na marginesie matka uprzednio w kółko się produkuje "nie jedz tego ciastka") i kiedy powie mu się karcącym tonem "podnieś okruszek" to on celowo jeszcze podepcze i się śmieje - a rodzice temu przyklaskują, nawet nie próbują dziecku tłumaczyć. Matka ani ojciec też nie podniosą tyłka z kanapy żeby posprzątać po własnym dziecku. No i to sytuacja jedna z 50 tego wieczora. Może i się nie znam, ale w moim odczuciu tamto 15 miesięczne dziecko rozumiało - chociaż niestety w czystej teorii - co to znaczy "nie wolno". To jest to samo dziecko, które wrzeszczało, że chce mojego loda więc jego matka wyrwała mi go z ręki i mu dała Wczoraj wcisnęła swoje dziecko na ręce naszej koleżance (dzieciak jest ogromny, waży chyba z 15 kilo), chociaż ta powiedziała, że tego nie chce. Matka uważała, że robi ogromny zaszczyt dziewczynie, że zrobi to na siłę - "no bo zobacz jaki on jest duuuuży" ![]() A z tą świeczką to nie chodziło, że o to, że on może dotknąć i zrobić sobie krzywdę. Po prostu kopał wszystkie sprzęty i meble, ciągnął za kable itd - a świeczka była na wysokim podeście więc jakby tak wszystko targał, to by ją zrzucił.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-11-16 o 23:12 |
|
|
|
|
#4645 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mogłam szyi przekręcić na bok. Dziś już na szczęście lepiej i obyło się bez maści, którą zapisał lekarz, a której nie można przy KP Cytat:
![]() Cytat:
za udane zakupy ![]() 2. zakraplaj Tusi swoje mleczko do noska Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My w sumie też jeszcze nic, dopiero dziś wzięłam pigułę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Martwię się, bo teściowa gadała ze swoją kosmetyczką i u jej córki zdiagnozowano w piątym miesiącu krzywicę. Przyczyną było właśnie ulewanie
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie to samo chcialam napisac, ze Angel jeszcze sie zdziwi
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-11-16 o 23:12 |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup sobie coś ziołowego na wątrobę. Ja np. stosowałam Liv.52. Od stycznia do sierpnia schudłam 13 kg, ale do Dukana raczej nie wrócę. Chyba chlebem z otrębami ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Ps. U nas jutro wielki dzień. Julek z poganina stanie się chrześcijaninem
|
|
#4648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż można oszaleć bo moja doradczyni mi zabroniła karmić a tam na forum piszą, że to lek bezpieczny podczas karmienia - i bądź tu mądra. Cytat:
. Lepiej zaproście kilka razy aby się zahartować A nie wspomnę już o wieku 2 lat kiedy zaczyna się cudny bunt, który ja mam aktualnie na tapecie. Moi sąsiedzi myślą że mam problemy wychowawcze i durne dziecko- a to taki czas. Komplet cudny- też o nim dziś myślałam. Ale te ceny... |
|||
|
|
|
#4649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4650 |
|
czyli Endżi
|
Zdaję sobie sprawę, że życie wszystko weryfikuje. Przy czym podkreślam, że nie chodzi mi o jakieś ewentualnie zniszczone sprzęty, bo to jest przecież wpisane w funkcjonowanie razem z dziećmi
Poraził mnie brak posłuszeństwa dziecka i to, że rodzice uważali, że mały jest przez to rozkoszny. Nie był wcale zbuntowany tylko po prostu nie uważał żeby musiał kogokolwiek słuchać.Ogólnie to naprawdę nie robią mi czyjeś metody wychowawcze, każdy ma prawo sam decydować jak wychowuje własne dziecko. Tylko jestem zdania, że ja również mam prawo zaakcentować, że jesteśmy u mnie w domu i nie wolno robić jakichśtam rzeczy - które może i u rodziców wolno.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

a Amelka tak cmoka po kwasnym cebionie

gdyby nie to, że nadal nic to bym mogła myśleć, żem w ciąży 

nie jestem na bieżąco i nie wiem co u was 

pewnie wczoraj, bo wychodziłam 2x wynieść śmieci na podwórko w krótkim rękawie
Nie mogłam szyi przekręcić na bok. Dziś już na szczęście lepiej i obyło się bez maści, którą zapisał lekarz, a której nie można przy KP 
za udane zakupy
chlebem z otrębami