|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Staram się właśnie czyścić za każdym razem kiedy zmieniam pieluszke.wczoraj była położna nic się nie działo. Psikałam octaniseptem teraz przemyje spirytusem. Nie ma ropy ani nic takiego..moze źle wysuszyłam?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1082 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]()
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie chce odpoczac
![]() A wlasnie dziewczyny, w poniedzialek w biedronce beda maty dla maluchow za 99zl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobono chłopcy rosną szybciej i wiecej.. ale czy to prawda to nie wiem :P ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- kyte- spróbuj albo z spirytusem salicylowym albo zwykłym rozcieńczonym tak jak pisze maomami... wg mojej położnej to jednak spirytus lepszy niż octanisept. Spróbowac nie zaszkodzi a koszt niewielki Powiedzcie mi jeszcze kiedy zmienia sie smoczki na wieksze przepływy? indywidualnie od dziecka czy jak jakiś tam miesiac skonczy?
![]() |
#1085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
np z AVENTU masz tak: * Smoczek dla noworodków, 1 dziurka, 0m+ * Smoczek Wolny przepływ, 2 dziurki, 1m+. * Średni przepływ, 3 dziurki, 3m+. * Szybki przepływ, 4 dziurki, 6m+. * Smoczek Trójprzepływowy Variflo, 3 m+ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Moja bidulka męczy się z kupką znowu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
niunia- dzięki
![]()
#1091 |
Zakorzenienie
|
wgl jaką miałam dzisiaj przygodę, stoję na mięsnym dziale w markecie i patrzę na odłogę a tam wkładka laktacyjna mi wypadła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1092 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A przez jaki smoczek Kacperek pije Ci to mleko AR??? Bo ja musiałam kupić ten od 3 miesięcy bo przez jedną mała strasznie się męczyła jak piła, 10 minut zajmowało jej wypicie 20 ml, a z dwoma dziurkami wtedy nie było w sklepie. A tak w ogóle orientujecie się czy w entliczku można wymienić zakupiony towar??? Bo kupiłam smoczki właśnie z dwoma dziurkami i kurde nie zjarzyłam w sklepie że to te do starszego modelu a nie te natural i chciałabym je wymienić tylko nie wiem czy można
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1094 |
Wtajemniczenie
|
Aha. My teraz zaczynamy wyprowadzanie z tego AR i pomału będziemy się starać przechodzić na zwykłe mleczko, mm nadzieję że mała już nie będzie tak ulewała i sie uda
#1095 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wtedy jest dobrze rozcieńczone ale i nie za słabe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Kochana, ja tez mam taka nadzieje i tez chce juz wychodzic z tego mleka. dodatkowo jak uda mi sie z kp to dobrze byloby zeby sie udalo, bo nutriton b. drogo wychodzi ( wczesniej nie chcial go pic bo ciezko) i wolalabym zeby byloz cyca a nie odciagniete...
#1097 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() lubieolowki widzę Cię na dole ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Rozeznanie
|
Znów kuje mnie lewa strona brzucha i nie chce przestać nawet jak leżę
![]() Co do maty to nie doradzę bo obie mi się podobają ![]()
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
a moze sportowy?
![]() ![]() ![]() ![]()
#1102 |
Zakorzenienie
|
Korzystajac z tego ze zostalismy sami pojechalismy na deser do restauracji. Wszystko by bylo fajnie gdyby nie to ze caly czas myslalam o Jasienku. Po wyjsciu zadzwonilam a rodzice mi mowia ze kapal sie dosc dlugo, teraz sie z nim bawia i jest grzeczny jak aniolek - ktos mi podmienil dziecko
![]() Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak pusto tutaj bez niego, juz wiem jak czul sie Damian przez te kilka dni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurczę, ja wlasnie Babydream kupiłam do buzi,a moje dziecko będzie grudniowe więc w takim razie nie bardzo... w ogole polozna na SR mowila nam,ze nie ma kremu do buzi dla noworodka chroniącego przed mrozem ![]() i ze jak jest powyżej -4 to lepiej nie wychodzić w ogole... a jak już jakiś krem to koniecznie tlusty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy kremu dla noworodka nie ma to nie wiem, bo ja kupię na te mrozy jakiś na pewno bez wody. MOŻE ziajka ma,ni wiem, muszę poszukać. ![]() Zresztą na początku przecież werandujesz..
![]() |
#1105 | |
Raczkowanie
|
kyte - no jak już wywołujesz to odezwać się wypada ;p
Podczytuję Was na bieżąco i pierwsze co to gratulacje dla wszystkich nowych mamuś (a narobiło się ich sporo!! ![]() ![]() Ogółem teraz już sobie tylko egzystuję i czekam aż coś się zacznie dziać. W środę byłam u ginki i Kubuś jest tydzień do przodu z wszystkimi pomiarami, więc termin przesunął się na 27.11, ale teraz to juz chyba nie ma większego znaczenia. Mały waży niby 3338g, ale ponoć nie wygląda na USG na takie spore dziecko. Ginka powiedziała, że wszystko jest zamknięte, ale główka nisko, więc wszystko jest możliwe. Bolą mnie żebra, bo mam zgniecione od spania na bokach i do tego ten mięsień zaraz pod mostkiem mam tak ściągnięty, że boli na maksa. Co chwilę coś mnie kłuje, brzuch mnie boli, ale tak czy tak się nic nie dzieje... Końcówka ciąży to masakra. Nic mi się nie chce, wszystko mnie boli i wkurza. Już bym chciała być po, tym bardziej, że teraz tyle mamuś się rozpakowuje i zazdroszczę Wam, że już ściskacie swoje maluszki! Do tego co chwilę jak ktoś dzwoni to pierwsze co pytają to czy jestem w domu czy już w szpitalu albo kiedy rodzę... No i jak tylko powiem, że mnie coś boli to zaraz wielka panika, bo rodzę! A ja tak sobie czekam i nie wiadomo kiedy się Mały wykluje... Cytat:
![]()
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom! ![]() ![]() Ale się posypały dzieciaczki! Przesłodkie są wszystkie dzieciaki! ![]() Beatko - pięknie Liwka rośnie! ![]() maomami - super, że trądzik Wam schodzi ![]() ![]() ![]() Co do przybierania na wadze, to i Nina nie przybiera tak spektakularnie jak dzieciaki tutaj. Nie wiem jak teraz, ale np. przez pierwsze 2 tygodnie przybrała raptem 300g. Także niedużo. Ale najważniejsze, że przybiera ![]() Aaa, i ja też jestem niezadowolona z Pamersów Premium Care. Nie dość, że jakieś takie "papierowe", wiotkie, to jeszcze większe i wszystko nam przez nie przelatuje ![]() ![]() Dzidzia - ![]() ![]() Co do maty edu - bardziej podoba mi się druga. Ta pierwsza jakaś taka przekombinowana mi się wydaje. Super, że odstawienie witaminy przyniosło poprawę ![]() ![]() ![]() Co do neuro to niech spada ![]() Przepraszam, że tak wybiórczo. Przeczytane mam wszystko, ale pamięć już nie ta ![]() U nas wszystko dobrze, choć Nina dołączyła do marud ![]() ![]() Choć dziś nie wiem, czy to nie kwestia kupki, bo ostatnią robiła w nocy ![]() ![]() Wczoraj byliśmy po raz pierwszy dłuższy czas poza domem. Najpierw do US po zaświadczenia do becikowego, potem do galerii, bo musiałam kupić jakiekolwiek spodnie. Łaziłam cały czas w ciążowych, bo tylko w nie się mieściłam i tylko one mi rany nie uciskały, no ale niestety spadały z tyłka, bo pasek akurat przebiegał na wysokości rany więc musiałam bez paska... No i parę rzeczy z Rossmanna potrzebowaliśmy (chusteczki dla Niny, Pampersy i takie tam ![]() ![]() Wklejam foto sprzed wyjazdu ![]() Załącznik 5482313 Taka moja mała słodycz ![]() Dziewczyny, od wczoraj mam takie dziwne pieczenie/mrowienie/szczypanie w piersiach - pojawia się koło 1,5h-2h po karmieniu. Czy to normalne, czy mam się martwić?
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2014-03-19 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam rozumieć, co miałyście na myśli mówiąc, że macie dość ciągłych pytań o to czy już urodziłyście. Ja wiem, że te pytania to z troski na pewno ale mnie to strasznie dołuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zadomowienie
|
[DIZI, MIKI GRATULACJE!
Hej babole. Czytam Was, ale sily nie mam odpisywac. Ostatnie kilka dni szoruje wszystko tak, jakbŷm miala zeskrobac warstwe wierzchnia z kazdej rzeczy w domu. Zupelnie mi odbilo... Dopiero usiadlam. Jutro ide do szpitala na 17:00. I juz zostaje. Trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, witamy się nocnie w rozpoczętym 35 tygodniu
![]() ![]() Karina, Lilith, Motylek-gratulacje ogromne dla Was i dzieciaczków ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Przekazuję wieści od Basi "Dużo buziaków dla nowych mam. Dopiero się ogarniam i dzisiaj mam chrzest bojowy bo zostawiają mi oba maluszki na noc. A tak to cały czas się cycolimy, nie jest łatwo ale się staram i zagryzam zęby mimo, że jestem już mega pogryziona ![]() ![]()
#1110 | ||
Zadomowienie
|
Kasiula i Abby słodkie bobasy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam się zgłosić w poniedziałek o 8 rano, więc pewnie jeszcze jutro dam radę zeskrobać jakąś wierzchnią warstwę czegoś ![]() Kciuki oczywiście trzymam! Melduję, że moje popołudniowe skurcze trwały jakieś 3 godziny. Nie bolały bardzo i były w cały świat, więc po godzinie przestałam się już podniecać. O 18 byłam na ktg i tam jak zwykle nie zapisał się już ani jeden skurcz. Ale udało mi się załapać na badanie na fotelu i usg ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.