Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 18:30   #1081
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Staram się właśnie czyścić za każdym razem kiedy zmieniam pieluszke.wczoraj była położna nic się nie działo. Psikałam octaniseptem teraz przemyje spirytusem. Nie ma ropy ani nic takiego..moze źle wysuszyłam?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-16, 18:31   #1082
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
albo mi waga źle chodzi albo Kacper waży już 4400 a to byłoby dziwne bo w ub tyg ważył 3800.
ale jestem głupia;d zamiast sie cieszyc ze przytył to ja narzekam na wage niech rośnie, bo ostatnio tak dziwnie jada ;d
Kurcze tak piszecie że te wasze dzieciaczki tak szybko i ładnie przybierają a u nas Zuza nawet nie waży jeszcze 4 kg, nie wiem czy ona tak po prostu wolno przybiera bo ma jakieś takie swoje tempo i już tak po prostu będzie. Je ładnie, co 3-4 godziny zjada 120 ml to chyba nie jest możliwe żeby nie przybierała na wadze. Zresztą kurcze ja widze po niej że ma coraz większe pysie, fałdki na nóziach się robią, ubranka już niektóre musiałam odłożyć bo wyrosła. To ja nie wiem czemu tak pomału przybiera

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:38   #1083
domii29
Zakorzenienie

Zdecydowanie chce odpoczac a co do Damiana, od mojego powrotu do domu codziennie wstaje do Jasia w nocy i sie nim zajmuje (oby mu tak zostalo) a Jas jakby byl w domu z Damianem i jakby plakal to bym nie wytrzymala i poszlabym go przytulic i sama bym sie nim zajela.

A wlasnie dziewczyny, w poniedzialek w biedronce beda maty dla maluchow za 99zl

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 18:46   #1084
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurcze tak piszecie że te wasze dzieciaczki tak szybko i ładnie przybierają a u nas Zuza nawet nie waży jeszcze 4 kg, nie wiem czy ona tak po prostu wolno przybiera bo ma jakieś takie swoje tempo i już tak po prostu będzie. Je ładnie, co 3-4 godziny zjada 120 ml to chyba nie jest możliwe żeby nie przybierała na wadze. Zresztą kurcze ja widze po niej że ma coraz większe pysie, fałdki na nóziach się robią, ubranka już niektóre musiałam odłożyć bo wyrosła. To ja nie wiem czemu tak pomału przybiera
moze tak powolutku pzybiera. moj od wyjscia ze szpitala teraz ma 5tyg (w pon6) i waży kg wiecej, nei wiem czy to duzo czy nie, ważne ze nie traci na wadze. U nas też najbardziej widać po nózkach i buźce że mały tyje. A z ciuszków to tylkopraktycznie pajace poszły w odstawkę i śpiochy. body,koszulki,półśpiochy cz kaftaniki to r56 jeszcze nosimy. nie martw sie, jak jak nie traci to tylko sie cieszyć
Podobono chłopcy rosną szybciej i wiecej.. ale czy to prawda to nie wiem :P

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie chce odpoczac a co do Damiana, od mojego powrotu do domu codziennie wstaje do Jasia w nocy i sie nim zajmuje (oby mu tak zostalo) a Jas jakby byl w domu z Damianem i jakby plakal to bym nie wytrzymala i poszlabym go przytulic i sama bym sie nim zajela.

A wlasnie dziewczyny, w poniedzialek w biedronce beda maty dla maluchow za 99zl

ogólnie bedzie duzo zabawek własnie sie zastanawiamy z mężem nad tą matą, ale nie wiem czy nam na niecałe 2 miesiace życia sie już przyda czy poczekać do stycznia jak mały bedzie miał już skończone 3 miesiace? bo nie wiem czy on sie zainteresuje taką matą już..

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

kyte- spróbuj albo z spirytusem salicylowym albo zwykłym rozcieńczonym tak jak pisze maomami... wg mojej położnej to jednak spirytus lepszy niż octanisept. Spróbowac nie zaszkodzi a koszt niewielki

Powiedzcie mi jeszcze kiedy zmienia sie smoczki na wieksze przepływy? indywidualnie od dziecka czy jak jakiś tam miesiac skonczy?
Stary 2013-11-16, 18:58   #1085
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi jeszcze kiedy zmienia sie smoczki na wieksze przepływy? indywidualnie od dziecka czy jak jakiś tam miesiac skonczy?
wg mnie od skończonego wieku, z resztą na smoczkach jest info
np z AVENTU masz tak:
* Smoczek dla noworodków, 1 dziurka, 0m+

* Smoczek Wolny przepływ, 2 dziurki, 1m+.

* Średni przepływ, 3 dziurki, 3m+.

* Szybki przepływ, 4 dziurki, 6m+.

* Smoczek Trójprzepływowy Variflo, 3 m+

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:19   #1086
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Oto Marcelek w całej okazałości <3
słodziak

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mi się 1 bardziej podoba też planujemy Mai kupić matę niedługo.

Moja bidulka męczy się z kupką znowu Nie wiem od czego tak ma ale pręży się i ciśnie... a wogóle ile kupek dziennie powinny robić takie maluchy ? Wcześniej prawie przy każdej zmianie pieluszki było narobione a dziś tylko raz czy to się z wiekiem zmienia?? Jak często wasze maluszki robią?
Stary 2013-11-16, 19:20   #1087
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jak bylam u rodzicow i chcieli zebym odpoczela to zabierali mi Jasia do swojej sypialni i karmili mm. Tym razem bedzie tak samo a ja sobie pokarm sciagne zeby mi piersi nie rozsadzilo. Jutro od rana bede u rodzicow wiec bede go dostawiac do cyca

Sciagnij bo karmienie nocne jest wazne dla laktacji.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:24   #1088
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Oto Marcelek w całej okazałości <3
słodziak
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:26   #1089
Mya1989
Zakorzenienie

Widać, że łikend, bo cisza taka

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 19:27   #1090
ryba91
Zakorzenienie

niunia- dzięki
Stary 2013-11-16, 19:47   #1091
Mya1989
Zakorzenienie

wgl jaką miałam dzisiaj przygodę, stoję na mięsnym dziale w markecie i patrzę na odłogę a tam wkładka laktacyjna mi wypadła i leży jak bawół na środku marketu

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-16, 19:54   #1092
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
moze tak powolutku pzybiera. moj od wyjscia ze szpitala teraz ma 5tyg (w pon6) i waży kg wiecej, nei wiem czy to duzo czy nie, ważne ze nie traci na wadze. U nas też najbardziej widać po nózkach i buźce że mały tyje. A z ciuszków to tylkopraktycznie pajace poszły w odstawkę i śpiochy. body,koszulki,półśpiochy cz kaftaniki to r56 jeszcze nosimy. nie martw sie, jak jak nie traci to tylko sie cieszyć
Podobono chłopcy rosną szybciej i wiecej.. ale czy to prawda to nie wiem :Pło pływy? indywidualnie od dziecka czy jak jakiś tam miesiac skonczy?
Mam nadzieję że przybiera tak bo po prostu ma takie swoje tempo i tyle bo cholerka jak je i to nie mało to chyba musi przybierać

A przez jaki smoczek Kacperek pije Ci to mleko AR??? Bo ja musiałam kupić ten od 3 miesięcy bo przez jedną mała strasznie się męczyła jak piła, 10 minut zajmowało jej wypicie 20 ml, a z dwoma dziurkami wtedy nie było w sklepie.
A tak w ogóle orientujecie się czy w entliczku można wymienić zakupiony towar??? Bo kupiłam smoczki właśnie z dwoma dziurkami i kurde nie zjarzyłam w sklepie że to te do starszego modelu a nie te natural i chciałabym je wymienić tylko nie wiem czy można

Stary 2013-11-16, 20:05   #1093
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję że przybiera tak bo po prostu ma takie swoje tempo i tyle bo cholerka jak je i to nie mało to chyba musi przybierać

A przez jaki smoczek Kacperek pije Ci to mleko AR??? Bo ja musiałam kupić ten od 3 miesięcy bo przez jedną mała strasznie się męczyła jak piła, 10 minut zajmowało jej wypicie 20 ml, a z dwoma dziurkami wtedy nie było w sklepie.
A tak w ogóle orientujecie się czy w entliczku można wymienić zakupiony towar??? Bo kupiłam smoczki właśnie z dwoma dziurkami i kurde nie zjarzyłam w sklepie że to te do starszego modelu a nie te natural i chciałabym je wymienić tylko nie wiem czy można
tez z 3 aleja taki rozmiar kupiłam do nutritonu wiec potem mniejszego nie kupowałam.
Stary 2013-11-16, 20:09   #1094
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
tez z 3 aleja taki rozmiar kupiłam do nutritonu wiec potem mniejszego nie kupowałam.
Aha. My teraz zaczynamy wyprowadzanie z tego AR i pomału będziemy się starać przechodzić na zwykłe mleczko, mm nadzieję że mała już nie będzie tak ulewała i sie uda

Stary 2013-11-16, 20:18   #1095
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Beatka mam do Ciebie pytanie, wiem że pisałaś już kilka razy ale mam nadzieję że napiszesz jeszcze raz Jak Ty parzysz Liwce tą herbatę z kory?? Kupiłam w aptece koper włoski do zaparzania i jak dalej żeby nie było za mocne dla małej??
a więc zaparzam szaszetkę koperku tak mniej wiecej do 1/3 szklanki, zaparzam ok 5 minut, potem wlewam do butelki 4/5 stołowe łyżki i zalewam przegotowaną wodą do 80 ml, potem dodaję glukozy, jak nie masz to pocukruj,ale glukoza lepsza.
Wtedy jest dobrze rozcieńczone ale i nie za słabe
Stary 2013-11-16, 20:26   #1096
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Aha. My teraz zaczynamy wyprowadzanie z tego AR i pomału będziemy się starać przechodzić na zwykłe mleczko, mm nadzieję że mała już nie będzie tak ulewała i sie uda
Kochana, ja tez mam taka nadzieje i tez chce juz wychodzic z tego mleka. dodatkowo jak uda mi sie z kp to dobrze byloby zeby sie udalo, bo nutriton b. drogo wychodzi ( wczesniej nie chcial go pic bo ciezko) i wolalabym zeby byloz cyca a nie odciagniete...
Stary 2013-11-16, 21:00   #1097
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
słodziak

Mi się 1 bardziej podoba też planujemy Mai kupić matę niedługo.

Moja bidulka męczy się z kupką znowu Nie wiem od czego tak ma ale pręży się i ciśnie... a wogóle ile kupek dziennie powinny robić takie maluchy ? Wcześniej prawie przy każdej zmianie pieluszki było narobione a dziś tylko raz czy to się z wiekiem zmienia?? Jak często wasze maluszki robią?
Moja praktycznie co karmienie wali kupala, albo siku. Ale moja to ma dopiero niecały tydzień, nie wiem jak starsze.
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
wgl jaką miałam dzisiaj przygodę, stoję na mięsnym dziale w markecie i patrzę na odłogę a tam wkładka laktacyjna mi wypadła i leży jak bawół na środku marketu
To jak ty żeś ją sobie założyła?

lubieolowki widzę Cię na dole odezwij się do nas
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:04   #1098
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Moja praktycznie co karmienie wali kupala, albo siku. Ale moja to ma dopiero niecały tydzień, nie wiem jak starsze.

To jak ty żeś ją sobie założyła?

lubieolowki widzę Cię na dole odezwij się do nas
No odkleiła się, a staniora nie miałam, bo mnie cisną wszystkie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-16, 21:06   #1099
Asist22
Rozeznanie

Znów kuje mnie lewa strona brzucha i nie chce przestać nawet jak leżę

Co do maty to nie doradzę bo obie mi się podobają
Stary 2013-11-16, 21:14   #1100
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Znów kuje mnie lewa strona brzucha i nie chce przestać nawet jak leżę

Co do maty to nie doradzę bo obie mi się podobają
ja na plecach nie mogę leżeć. za ciężki brzuch juz mam i nie ma opcji na leżenie na plechach

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:25   #1101
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
No odkleiła się, a staniora nie miałam, bo mnie cisną wszystkie
a moze sportowy? mi po porodzie na noc byl jak znalazl reszta przy kp niezastapiony nocny stanik kupilam w pepco za dychacza
Stary 2013-11-16, 21:31   #1102
domii29
Zakorzenienie

Korzystajac z tego ze zostalismy sami pojechalismy na deser do restauracji. Wszystko by bylo fajnie gdyby nie to ze caly czas myslalam o Jasienku. Po wyjsciu zadzwonilam a rodzice mi mowia ze kapal sie dosc dlugo, teraz sie z nim bawia i jest grzeczny jak aniolek - ktos mi podmienil dziecko

Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak pusto tutaj bez niego, juz wiem jak czul sie Damian przez te kilka dni

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:31   #1103
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Któras sie mnie kiedys pytała(mya??) czy ten krem z babydream do buźki jest dobry I CHYBA nie odpisałam wtedy ;p Powiem tak, jeśli chodzi o rozsmarowanie to super, ale na zimę to on na pewno nie jest bo zawiera wode ja go kupiłam,nie zwracałam uwagi na skład, potem przeczytałam po jakimś czasie, wiec ja używam go ylko jak jest słoneczko albo nie ma takiego siarczystego wiatru jak ostatnio był. no i zazwyczaj na ten pierwszy spacerek a nie ostatni popołudniowo-wieczorny

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

a paprze sie? ropieje? przemyj spirytusem albo octaniseptem i porządnie wysusz, kiedy masz położną? Bo mi położna mówiła ze jak bedzie sie cos działo to leciec do lekarza albo do niej dzwonić, ale wczesniej własnie przemyc i porządnie wysuszyc i zobaczyć za kilka godzin co sie tam dzieje...

o kurczę, ja wlasnie Babydream kupiłam do buzi,a moje dziecko będzie grudniowe więc w takim razie nie bardzo...

w ogole polozna na SR mowila nam,ze nie ma kremu do buzi dla noworodka chroniącego przed mrozem
i ze jak jest powyżej -4 to lepiej nie wychodzić w ogole...

a jak już jakiś krem to koniecznie tlusty
Stary 2013-11-16, 21:46   #1104
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
o kurczę, ja wlasnie Babydream kupiłam do buzi,a moje dziecko będzie grudniowe więc w takim razie nie bardzo...

w ogole polozna na SR mowila nam,ze nie ma kremu do buzi dla noworodka chroniącego przed mrozem

no powiem Ci tak, że ja na SR byłam zacne 2 razy ale tu wszystkie dziewczyny powiedzialy zeby wychodzić nawet przy -10 ale odpowiednio ubrać i opatulić maluszka.
A czy kremu dla noworodka nie ma to nie wiem, bo ja kupię na te mrozy jakiś na pewno bez wody. MOŻE ziajka ma,ni wiem, muszę poszukać.
Zresztą na początku przecież werandujesz..
Stary 2013-11-16, 21:49   #1105
lubieolowki
Raczkowanie

kyte - no jak już wywołujesz to odezwać się wypada ;p

Podczytuję Was na bieżąco i pierwsze co to gratulacje dla wszystkich nowych mamuś (a narobiło się ich sporo!! )!!

Ogółem teraz już sobie tylko egzystuję i czekam aż coś się zacznie dziać. W środę byłam u ginki i Kubuś jest tydzień do przodu z wszystkimi pomiarami, więc termin przesunął się na 27.11, ale teraz to juz chyba nie ma większego znaczenia. Mały waży niby 3338g, ale ponoć nie wygląda na USG na takie spore dziecko. Ginka powiedziała, że wszystko jest zamknięte, ale główka nisko, więc wszystko jest możliwe. Bolą mnie żebra, bo mam zgniecione od spania na bokach i do tego ten mięsień zaraz pod mostkiem mam tak ściągnięty, że boli na maksa. Co chwilę coś mnie kłuje, brzuch mnie boli, ale tak czy tak się nic nie dzieje... Końcówka ciąży to masakra. Nic mi się nie chce, wszystko mnie boli i wkurza. Już bym chciała być po, tym bardziej, że teraz tyle mamuś się rozpakowuje i zazdroszczę Wam, że już ściskacie swoje maluszki!
Do tego co chwilę jak ktoś dzwoni to pierwsze co pytają to czy jestem w domu czy już w szpitalu albo kiedy rodzę... No i jak tylko powiem, że mnie coś boli to zaraz wielka panika, bo rodzę! A ja tak sobie czekam i nie wiadomo kiedy się Mały wykluje...

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

Ja mam ziajkę na mrozy - przetestowane przez znajome z maleństwami Ja sama też używam. W zeszłym roku zdała egzamin na tych mega mrozach (szczególnie, że co tydzień latałam na basen na zajęcia i skórę po tym chlorze miałam okropną...).

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 21:58   #1106
aaby
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom!
Ale się posypały dzieciaczki!

Przesłodkie są wszystkie dzieciaki!
Beatko - pięknie Liwka rośnie!
maomami - super, że trądzik Wam schodzi My niestety wciąż walczymy, Mała przeżywa chyba ten najmocniejszy wysyp Ale przemywamy dzielnie i wciąż mamy nadzieję, że w końcu zejdzie
Co do przybierania na wadze, to i Nina nie przybiera tak spektakularnie jak dzieciaki tutaj. Nie wiem jak teraz, ale np. przez pierwsze 2 tygodnie przybrała raptem 300g. Także niedużo. Ale najważniejsze, że przybiera
Aaa, i ja też jestem niezadowolona z Pamersów Premium Care. Nie dość, że jakieś takie "papierowe", wiotkie, to jeszcze większe i wszystko nam przez nie przelatuje Poczekamy z nimi, może Nina musi jeszcze ciut podrosnąć do nich... No ale cieszę się, że mamy tylko jedną paczkę. Szkoda, że taką dużą
Dzidzia - dla Witka za wagę! Pięknie rośniecie
Co do maty edu - bardziej podoba mi się druga. Ta pierwsza jakaś taka przekombinowana mi się wydaje.
Super, że odstawienie witaminy przyniosło poprawę A przypomnisz mi, jak się Witek zachowywał na niej? Bo ja zaczynam podejrzewać, że prężenie i charczenie Małej to też po wit Chociaż w szpitalu jak dostawała to nic się działo, ale potem jakby po włączeniu wit. K pojawiły się różne dziwne objawy
Co do neuro to niech spada I to na księżyc!

Przepraszam, że tak wybiórczo. Przeczytane mam wszystko, ale pamięć już nie ta

U nas wszystko dobrze, choć Nina dołączyła do marud Dziś od rana ciągle płacz, tylko na ręce i ręce, odłożona od razu wyła na alarm (a i na rękach momentami nie dała się uspokoić). W końcu jakoś koło 15 zasnęła
Choć dziś nie wiem, czy to nie kwestia kupki, bo ostatnią robiła w nocy Mogłaby już zrobić

Wczoraj byliśmy po raz pierwszy dłuższy czas poza domem. Najpierw do US po zaświadczenia do becikowego, potem do galerii, bo musiałam kupić jakiekolwiek spodnie. Łaziłam cały czas w ciążowych, bo tylko w nie się mieściłam i tylko one mi rany nie uciskały, no ale niestety spadały z tyłka, bo pasek akurat przebiegał na wysokości rany więc musiałam bez paska...
No i parę rzeczy z Rossmanna potrzebowaliśmy (chusteczki dla Niny, Pampersy i takie tam ). Oczywiście alarm był, skorzystaliśmy z pokoju dla matki z dzieckiem i jakoś daliśmy radę
Wklejam foto sprzed wyjazdu

Załącznik 5482313

Taka moja mała słodycz

Dziewczyny, od wczoraj mam takie dziwne pieczenie/mrowienie/szczypanie w piersiach - pojawia się koło 1,5h-2h po karmieniu. Czy to normalne, czy mam się martwić?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:05
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:21   #1107
Anoula
Zakorzenienie

Zaczynam rozumieć, co miałyście na myśli mówiąc, że macie dość ciągłych pytań o to czy już urodziłyście. Ja wiem, że te pytania to z troski na pewno ale mnie to strasznie dołuje...
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:23   #1108
rusalka12
Zadomowienie

[DIZI, MIKI GRATULACJE!

Hej babole. Czytam Was, ale sily nie mam odpisywac. Ostatnie kilka dni szoruje wszystko tak, jakbŷm miala zeskrobac warstwe wierzchnia z kazdej rzeczy w domu. Zupelnie mi odbilo...
Dopiero usiadlam.

Jutro ide do szpitala na 17:00. I juz zostaje. Trzymajcie kciuki
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:42   #1109
sorento
Rozeznanie

cześć dziewczyny, witamy się nocnie w rozpoczętym 35 tygodniu Nie zdążyłam ponadrabiać bo jesteśmy u teściowej

Karina, Lilith, Motylek-gratulacje ogromne dla Was i dzieciaczków

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Przekazuję wieści od Basi

"Dużo buziaków dla nowych mam. Dopiero się ogarniam i dzisiaj mam chrzest bojowy bo zostawiają mi oba maluszki na noc. A tak to cały czas się cycolimy, nie jest łatwo ale się staram i zagryzam zęby mimo, że jestem już mega pogryziona Pozdrowienia dla wszystkich rozpakowanych i nierozpakowanych "

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:50   #1110
babku
Zadomowienie

Kasiula i Abby słodkie bobasy
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja mam podobną do pierwszej, więc mało obiektywnie wybieram nr 1

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
[DIZI, MIKI GRATULACJE!

Hej babole. Czytam Was, ale sily nie mam odpisywac. Ostatnie kilka dni szoruje wszystko tak, jakbŷm miala zeskrobac warstwe wierzchnia z kazdej rzeczy w domu. Zupelnie mi odbilo...
Dopiero usiadlam.

Jutro ide do szpitala na 17:00. I juz zostaje. Trzymajcie kciuki
Haha to dokładnie jak ja. Siedzę i myślę, co by tu jeszcze wypucować. To jakaś nerwica natręctw normalnie
Ja mam się zgłosić w poniedziałek o 8 rano, więc pewnie jeszcze jutro dam radę zeskrobać jakąś wierzchnią warstwę czegoś
Kciuki oczywiście trzymam!

Melduję, że moje popołudniowe skurcze trwały jakieś 3 godziny. Nie bolały bardzo i były w cały świat, więc po godzinie przestałam się już podniecać. O 18 byłam na ktg i tam jak zwykle nie zapisał się już ani jeden skurcz. Ale udało mi się załapać na badanie na fotelu i usg Tak więc szyjka miękka, przepuszcza palec, ale szybkiego porodu nie zapowiada. Na usg przepływy w porządku i mały waży już 3300, więc podtuczyłam go troszkę Tyle u mnie ciekawego. Została mi jedna doba na naturalne wywołanie porodu
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości