Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-16, 22:50   #1591
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
cudny filmik
nasza gondola już dawno na poddaszu księciunio jeździ w foteliku, ale muszę zrobić test spacerówki
w temacie wozkowym, sąsiadom tak spodobal się nasz wozek, ze kupili dla synka ciemnoniebieski New York tygodniowy Miloszek już się w nim wozi Lonely dokonalysmy dobrego wyboru

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
diabli- pytałaś co robimy po jedzeniu... hmm kładę go np na macie, ale on na plecach nie poleży..od razu na brzuch i chce chodzić...
a leżaczka nie mam...
to może spróbuj chociaż z pol godziny potrzymać go na kolanach opartego o siebie...obejrzyjcie jakas ksiazke, pobawcie się w kosi kosi, cokolwiek. niech mu się to w brzusiu ulozy. bo może ta pozycja na brzuszku mu nie sluzy i stad zwracanie zawartości zoladka.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
jadl przed 12 i jest ok, a kaszki kukurydzianej tez bys nie dała ? Kuba nie chce jesc papek i musze co wymyslac, zeby np dac mu mieso i w takich plackach mial je rozdrobnione i zjadl, podsmazone byly na patelni bez tluszczu, ja tez sie nie spieszylam i wolalabym, zeby jadl eko sloiczki, ale co mam zrobic jak np banana ze sloika nie zje, a takiego normalnego dzisial pol zjadl i mu musialam zabrac a co za roznoca, czy banan, czy awokado, no w sumie awokado zdrowsze mam swoje marchewki, cukinie i dynie, ale to za malo, musi jesc cos wiecej.
Przynajmniej tesciowa dała mi spokoj, i nie gada juz, ze maly tylko cyca i nie umie nic wiecej jak uslyszala o awokado, bo ona chyba nie probowała
hehe wariactwo moja pewnie dostalaby zawalu niezla macie przeprawę - kiedyś powiesz SYNU, KIEDY INNI JEDLI PAPKI TY WCINALES AWOKADO I TORTILLE

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Chodzimy albo jak śpi około 1,5h albo jak nie śpi 0,5h-1h, ale to jak zimno, jak ciepło to mogę chodzić
No i mam efekt wczorajszego, coś mnie łamie w kościach.
hehe mamuska, ale cieplo to długo nie będzie wloz na siebie piec warstw i biegaj z wozkiem

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
aaa zapomnialam napisac mamy 2 zeby
jak tak dalej pojdzie w maju hmm 2019 (?) zebowa wrozka zbankrutuje

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja miałam lajtową ciążę, ale mimo to wolałabym żeby trwała krócej.
moja zasuwala jak jakiś japoński pendolino

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ciekawe kiedy u nas
i u nas prędzej skończy się nam calgel niż wypatrze zabki.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 22:52   #1592
megusia87
Zadomowienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Normalnie dół mnie złapał trochę żałuję że byłam dzis w pracy, bo nie usłyszałam od swojego dziecka jednego nowego słówka które powiedział, tż mówił że dziś Adi rozglądał się po całym mieszkaniu taki zniecierpliwiony i spojrzał smutnym wzrokiem i powiedział......mama..... . a ja tego nie słyszałam bo w robocie byłam po powrocie z rąk mi młody nie schodził, nie ważne że go trzymałam na rekach, choc tego nie lubi, ale cieszył się z samej obecności, potem zasną trzymając moje palce, bez bujania i kołysania, poprostu chwycił za rękę, nie chciał puścić i zasną słodko taka rozłąka ma wpływ na dwie osoby, ja nie wiem czy dam rade to wytrzymać, jutro cały dzień z Adim ale potem 5 dni pracy, tęsknota za dzieckiem to coś niewyobrażalnego....trudn ego dla mnie....
nie dziwię Ci się, ja za małym tęsknię jak wyjdę z domu na 2h a dopiero pełna dniówka w pracy... No cóż chyba większość z nas to czeka w przyszłości niedalekiej. Trzeba na pampersy zarobić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Po imprezie gdzie syna obudzono mi tylko 2 razy idę spać dobranoc

Stary 2013-11-16, 23:04   #1593
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociakZpazurem Pokaż wiadomość
diabli za wyniki
aaa dziekuje!

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
No proszę jednak jest coś co Nelce nie smakuje
To ja nawet tego groszku chyba nie kupię skoro tak bo pewnie sama musiałabym go właśnie zjeść
Co do owoców to mojej banan właśnie nie podszedł z tym, że mieliśmy gerbera. Jednego dnia niby zjadła ale drugiego już nie. A jak spróbowałam to wcale jej się nie dziwię bo słodki przeokropnie
hehe zrobimy jeszcze jedna probe i może wtedy ja groszek przekona. w sumie słoiczek zjadla: z marchewka, a kolejnego dnia ze szpinakiem :P także bardzo wybredna nie jest hehe.
mnie ten banan z hippa tez baaardzo smakuje i wcale się młodej nie dziwie, ze tak wsuwa. pycha! te słoiki z truskawkami itd. to chyba będę kupowala podwojnie - jeden dla mamusi

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
u nas zielony groszek ładnie idzie, tak jak wszystko inne oprócz brokułów, próbowałam je przemycić ale cały czas ma odruch wymiotny..
u nas z kolei brokuły szybko znikają, jak szpinak ale w sumie ciesze się, ze jakiś smak w końcu jest "sredni", bo rzucala się na wszystko jakby jej było obojętne co je...byle się zapchać przynajmniej wiem, ze z kubkami smakowymi wszystko ok

Cytat:
a jak już podajecie zupki to samą zupę codziennie czy zamiast zupy podajecie jakieś warzywo?bo w zupce jarzynowej to tylko jakieś 3wrzywa, i nie wiem jak to ma być, czasami jeszcze dodaje do zupki np kalafior..
hmm ja na razie jako zupke traktuje wlasnie te warzywne papki jak już wprowadze wszystkie warzywka i zaczniemy jesc obiadki z mięsem to trochę zmienie godzine (na pozniejsza), a wcześniej podam zupke, która sama wyczaruje. ale to pewnie jeszcze kupa czasu hehe.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
ehhh tż przed 16 pojechał do swoich rodziców na wieś i przed chwilą do mnie dzwonił, że nie wróci na noc

powiedzcie , że noc będzie spokojna i synek będzie słodko spał
dobranoc, oby było ok. nie lubie takich niespodzianek...wolalabym żeby wcześniej powiedział, ze raczej zostanie. pewnie byłoby mi trochę smutno, tym bardziej, ze Ty ewidentnie potrzebujesz przy malym wsparcia.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a co do odwyku to coś w tym stylu
to zabierz mnie ze sobą zamkniemy się w pokoju bez neta i damy szanse innym na bycie w top

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
moja koleżanka zaszczepiła tylko w szpitalu i później raz, od tego czasu nic, mała ma 2 lata, inna nie szczepiła na mmr dzieci chodzą do przedszkola i żłobka
musze pogadać z naszym pediatra jak on ocenia te szczepionke, ale jesli sama nie jestem przekonana to tzta przekonać będzie trudno znajome dostają jakies pisemka z sanepidu itd.?

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Normalnie dół mnie złapał trochę żałuję że byłam dzis w pracy, bo nie usłyszałam od swojego dziecka jednego nowego słówka które powiedział, tż mówił że dziś Adi rozglądał się po całym mieszkaniu taki zniecierpliwiony i spojrzał smutnym wzrokiem i powiedział......mama..... . a ja tego nie słyszałam bo w robocie byłam po powrocie z rąk mi młody nie schodził, nie ważne że go trzymałam na rekach, choc tego nie lubi, ale cieszył się z samej obecności, potem zasną trzymając moje palce, bez bujania i kołysania, poprostu chwycił za rękę, nie chciał puścić i zasną słodko taka rozłąka ma wpływ na dwie osoby, ja nie wiem czy dam rade to wytrzymać, jutro cały dzień z Adim ale potem 5 dni pracy, tęsknota za dzieckiem to coś niewyobrażalnego....trudn ego dla mnie....
ehh bądź dzielna mamuska! jeszcze Cie wiele rzeczy ominie. a mama usłyszysz jeszcze milion

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

nadrobiłam, obejrzeliśmy film, można isc spac kolorowych
Stary 2013-11-16, 23:19   #1594
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja miałam lajtową ciążę, ale mimo to wolałabym żeby trwała krócej.

ja mialam lepszy porod niz ciaze :-D

Stary 2013-11-16, 23:27   #1595
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Haha musi to komicznie wyglądać Pewnie jest pomocnikiem Mikołaja i pomaga mu zeby wszystkie zabawki zdążyły na czas

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

A czym mierzysz temperature? Normalnie termometrem?
termometrem na podczerwien jest super ekstra uwielbiam go

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
1. oby
2. ha ha

szczerze Ci powiem, że wolałabym już jutro urodzić... też nie podobał mi się okres ciąży znowu będę ociężałą zmęczoną słonicą
hehe ale pomysl sesja zdjęciowa z brzuszkiem i antosiem

Cytat:
hejj

wczoraj jak zwykle przechwaliłam synka
Wojtuś pięknie zasnął, ale niestety od godz 22 co jakieś 2 godz budził się z płaczem...
od 5 już spania nie było.. Młody ciągle na rękach -bekał i pierdział, w końcu zrobił kupkę, ale to i tak nie pomogło...
rano nie mógł zasnąć, dopiero padł na spacerze, ale po 30min urządził mi koncert, musiałam go z gondoli wyciągać...
całe szczęście teraz pięknie się bawi w łożeczku

diabli-
pytałaś co robimy po jedzeniu... hmm kładę go np na macie, ale on na plecach nie poleży..od razu na brzuch i chce chodzić...
a leżaczka nie mam...

dzisiaj dałam mu o 15 z cycka, a o 17 spróbuję deserek..

karolina- współczuję rzyganka "uroki" ciąży

dzisiaj w nocy urodziła moja koleżanka o 17 dzwoniła do mnie i mówiła, że troszeczkę boli ją brzuch i się mnie pytała czy to to, a o 1 w nocy Młody Aleksander był już na świecie
wszystko było fajnie, rozwarcie szybko postępowała, tylko podobno miała 1,5 godziny skurcze parte
ja też miałam prawie tyle.. ale parte to bylo dla mnie wybawienie, najgorsze jak schodzilo ze mnie znieczulenie, telepało mną na wszystkie strony, dostałam partych ze mnie rozrywało a nie mogłam przec... brrr jak sobie przypomne to mnie ciarki przechodzą...

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
U mnie z porodem było tak:
O 13 odeszły wody, skurcze marniutkie, o 15 zaczęły się mocniejsze, kilkakrotnie masaż szyjki (!?@"£¥&!?) o 17.50 skurcze parte i o 19.05 Bartuś był na świecie
Myślałam ze będzie sto razy gorzej.
Żadnego pęknięcia krocza, żadnych nacięć. 2 godziny po skakałam jak kozica
Tylko miałam opłaconą położną. Warto było

a skąd jestes?

Cytat:
kochana

ale wiesz co tak sobie dzisiaj myślałam, że już z wyrzutami sumienia to będziemy życ zawsze. a to, że do pracy, a to że zawsze za mało czasu poswiecamy, jak się pojawi drugi bobas to ze nie poswiecamy drugiemu tyle co pierwszemu a pierwszemu tyle co wcześniej, a potem ze już duzi i nas nie potrzebuja, albo potrzebuja za bardzo bo za bardzo rozpiesciliśmy, albo... no do tych wyrzutów to trzeba się chyba już przyzwyczaić...

mój tz np. wraca do domu, przywita się z małym, a potem wlacza tv i jak go nie opier...d..ole ze może by się nim zajął bo h..u..jowy z niego ojciec to nic nie zrobi.. i jakoś wyrzutów sumienia nie ma ze ma tylko te kilka godzin.. a czasami minut wieczorem zeby z nim poprzebywać..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-16, 23:58   #1596
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

ja też miałam prawie tyle.. ale parte to bylo dla mnie wybawienie, najgorsze jak schodzilo ze mnie znieczulenie, telepało mną na wszystkie strony, dostałam partych ze mnie rozrywało a nie mogłam przec... brrr jak sobie przypomne to mnie ciarki przechodzą...

a skąd jestes?

kochana

ale wiesz co tak sobie dzisiaj myślałam, że już z wyrzutami sumienia to będziemy życ zawsze. a to, że do pracy, a to że zawsze za mało czasu poswiecamy, jak się pojawi drugi bobas to ze nie poswiecamy drugiemu tyle co pierwszemu a pierwszemu tyle co wcześniej, a potem ze już duzi i nas nie potrzebuja, albo potrzebuja za bardzo bo za bardzo rozpiesciliśmy, albo... no do tych wyrzutów to trzeba się chyba już przyzwyczaić...

mój tz np. wraca do domu, przywita się z małym, a potem wlacza tv i jak go nie opier...d..ole ze może by się nim zajął bo h..u..jowy z niego ojciec to nic nie zrobi.. i jakoś wyrzutów sumienia nie ma ze ma tylko te kilka godzin.. a czasami minut wieczorem zeby z nim poprzebywać..
a nie oszukuje ten na podczerwień termometr? jak Kubcio miał teraz trzydniówkę, to ten dotykowy masakra ;/
Stary 2013-11-17, 05:45   #1597
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

a skąd jestes?

kochana

Jestem i rodziłam w Jaworznie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 08:00   #1598
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
masakra. a im więcej czytam tym więcej wątpliwości...

http://pl.wikipedia.org/wiki/MMR
A to obowiązkowe?
Chyba jeszcze nie teraz się na to szczepi ...
Ja nie będę szczepić na nic poza obowiązkowymi. Tyle syfu jest w tych szczepionkach, że siebie nie szczepię a co dopiero taką kruszynkę.
Cytat:
xal co to kurki ja mam już 2puchowe i są genialne, w 1 w sumie przyczepiały się te pióra do odzieży ale w 2już takiego problemu niema i piorę je normalnie w pralce tylko z piłkami do tenisu
A są ciepłe? Wypatrzyłam takie coś
http://www.hm.com/pl/product/17053?article=17053-B
Lub
http://www.hm.com/pl/product/11867?article=11867-A
Albo coś jeszcze w auchanie było, musi mnie ktoś w tym zobaczyć najpierw. No i nie wiem która będzie cieplejsza, warunkiem że musi być prawie do kolan bo bardzo marznę w pupę (tutaj można ubrac coś więcej niż stringi ewentualnie) i w uda (niestety tutaj nic poza rajstopami, których nie lubię).
Jak to piłki tenisowe? Przybliż mi proszę temat.
Cytat:
hehe mamuska, ale cieplo to długo nie będzie wloz na siebie piec warstw i biegaj z wozkiem
Jak bym wiedziała, że tak długo będę to bym coś wzięła, ta wilgoć mi zmniejszyła temp odczuwalną.
Mówiłam już że ja nie cierpię zimy

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Jestem i rodziłam w Jaworznie
Dopiero teraz się przyznajesz, że mamy do siebie tak blisko?
Ja mieszkam na Niwce

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 08:03   #1599
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a jak już podajecie zupki to samą zupę codziennie czy zamiast zupy podajecie jakieś warzywo?bo w zupce jarzynowej to tylko jakieś 3wrzywa, i nie wiem jak to ma być, czasami jeszcze dodaje do zupki np kalafior..
ja daję samą zupkę (aktualnie z dyni) i w kolejnym posiłku nowy owoc. nowe warzywko będę przemycać w zupce albo przy obiadku bez zupki

Cytat:
oj
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 08:30   #1600
vvgh
Wtajemniczenie

Hej.

Która z Was studiuje teraz? Zastanawiam się, jak to będzie, gdy za rok wystartuję na studia...
Stary 2013-11-17, 09:05   #1601
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

biedne maleństwo i biedna Ty .... ale każdą z nas to czeka prędzej czy później. ja już się boję co będzie jak dam Przemka do żłobka w okolicy wakacjti. Wy już będziecie mieć to za sobą, Adi się przyzwyczai. eraz najciężej, dacie radę

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Która z Was studiuje teraz? Zastanawiam się, jak to będzie, gdy za rok wystartuję na studia...
ja nie studiuje obecnie, jestem po mgr i podyplomówce, ale zastanawiam się nad jakąś szkołą policealną i jakimś kierunkiem typu wizaż czy coś ... żeby c0kolwiek robić, ponad rok siedzenia w domu mnie wykańcza ... albo chociaż angielski, ale nie mam kiedy jak mąż pracuje w weekendy, żona taty też się uczy teraz w weekendy, nie ma się kto Młodym zająć, a myślałam o angielskim takim co jest w soboty ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 09:56   #1602
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

ja nie studiuje obecnie, jestem po mgr i podyplomówce, ale zastanawiam się nad jakąś szkołą policealną i jakimś kierunkiem typu wizaż czy coś ... żeby c0kolwiek robić, ponad rok siedzenia w domu mnie wykańcza ... albo chociaż angielski, ale nie mam kiedy jak mąż pracuje w weekendy, żona taty też się uczy teraz w weekendy, nie ma się kto Młodym zająć, a myślałam o angielskim takim co jest w soboty ...
A ja studia zaoczne za rok, ale zastanawiam sięjak to będzie.. no ale jakoś musi być, Mały będzie już mieć ponad rok.
Stary 2013-11-17, 10:28   #1603
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

mnie też kusi iść... ALe się boję... A nie mam nic....

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

diabli, słońce Ty moje ale wracam do was, wracam, ja owca czarna To jak, pomożecie z żywieniem nie??

karolinko, współczuję mdłości... ALe pomyśl, jakie cudo w Tobie rośnie
Cytat:
U mnie z porodem było tak:
O 13 odeszły wody, skurcze marniutkie, o 15 zaczęły się mocniejsze, kilkakrotnie masaż szyjki (!?@"£¥&!?) o 17.50 skurcze parte i o 19.05 Bartuś był na świecie
Myślałam ze będzie sto razy gorzej.
Żadnego pęknięcia krocza, żadnych nacięć. 2 godziny po skakałam jak kozica
Tylko miałam opłaconą położną. Warto było

Ja też miałam opłaconą położną, jedną znajomą a i tak się poknociło.... Teraz wiem, że jak ma się coś stać to i tak się stanie i tak...
Cytat:
stęsknił się maluszek... Był ciągle z Tobą i czuje Twój brak... Ja tęsknię nawet jak wyjdę na parę godzin.

Witam się niedzielnie. U nas pięknie, a nie wyjdą z małą Ale co gadam ze znajomymi to każde dziecko zapalenie... jakiś wirus kurde....

Jutro jedziemy na 12 do neurologa....
Stary 2013-11-17, 10:46   #1604
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A to obowiązkowe?
Ja nie będę szczepić na nic poza obowiązkowymi. Tyle syfu jest w tych szczepionkach, że siebie nie szczepię a co dopiero taką kruszynkę.
to jest obowiązkowe szczepienie, pierwsza dawka już niedługo - 13/14 mies zycia. to następne szczepienie po ostatniej wzw, która większość ma już za sobą ub w najbliższym czasie (7 mies. zycia)

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
ale mnie rozbawilas wizaz to Ty studiujesz od daaaawna!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
A ja studia zaoczne za rok, ale zastanawiam sięjak to będzie.. no ale jakoś musi być, Mały będzie już mieć ponad rok.
mnóstwo ludzi studiuje majac rodziny, prace itd. dacie rade. trochę samozaparcia, poswiecenia i wszystko się da! mialam praktyki w liceum dla dorosłych i podziwiałam tych ludzi. ze im się chce...majac np. 40 lat, prace, dzieci...niby do niczego im to niepotrzebne, a znow siedzieli w szkolnych lawkach i czytali Pana Tadzia mnóstwo było dziewczyn, które z powodu ciąży nie skonczyly szkoły i zalowaly, ze wtedy nikt im nie kopnal w tylek i nie kazal tego pogodzić...
Stary 2013-11-17, 10:47   #1605
Veronic
Wtajemniczenie

hej

noc nie należała do najprzyjemniejszych bolał go brzuszek i dopiero o 9 rano puścił mega dużo bączków i już było ok..
w nocy nawet rozważałam windi, tak się darł i prężył, ale zrezygnowałam i nosiłam go po mieszkaniu, bo jak on tak strasznie płacze i się spina,to rurka zwykle i tak nic nie dawała

a teraz śpi już 1,5 godziny
a tż nadal nie wrócił do domu

i coś mi się tak wydaje, że ziemniak mu nie służy... tak wychodzi z moich zapisków
no i te owoce też chyba nie za bardzo.. chociaż wczoraj nie dałam mu popić mleczkiem i już nie wymiotował deserkiem...

Elusiek
- biedna nie wiem co CI powiedzieć...
ja bym tak nie dała rady na dłużej się rozstać z Wojtkiem... mimo, że tak mi daje popalić, każda noc zarwana, bardzo dużo płacze itp...

ale chyba nie pozostaje Ci nic innego jak przyzwyczaić się do takiej sytuacji... albo... zrezygnować z pracy
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:55   #1606
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
mnie też kusi iść... ALe się boję... A nie mam nic....
ale czego się boisz? jedynek? czy zostawienia Julci z tata? dasz rade. z Twoim uporem i perfekcja działania pewnie będziesz najlepsza na roku (u mnie tak było, ze mamuśki zawyzaly nam poziom zawsze przygotowane, obkute, zadanie zrobione i grupa myslala, ze maja czas, bo siedza w domu z dzieckiem i nie pracują hehe)

Cytat:
diabli, słońce Ty moje ale wracam do was, wracam, ja owca czarna To jak, pomożecie z żywieniem nie??
jak wrócisz to się zastanowimy

Cytat:
Witam się niedzielnie. U nas pięknie, a nie wyjdą z małą Ale co gadam ze znajomymi to każde dziecko zapalenie... jakiś wirus kurde........
nie będziecie w skupiskach ludzi i wylęgarni, wiec sio na spacer hartujcie się! Neli kolega tez dzisiaj nie idzie na basen, bo go rozlozylo zapalenie krtani, flegma spływa do oskrzeli, antybiotyk, wcześniej jakiś steryd. brrrr. ale wychodzę z zalozenia, ze jeśli ja teraz będę trzymać w domu (przy centralnym) to nigdy nie nabędzie odporności.
Stary 2013-11-17, 11:05   #1607
karota11
Zadomowienie

Cytat:

biedne maleństwo i biedna Ty .... ale każdą z nas to czeka prędzej czy później. ja już się boję co będzie jak dam Przemka do żłobka w okolicy wakacjti. Wy już będziecie mieć to za sobą, Adi się przyzwyczai. eraz najciężej, dacie radę

ja tak samo, studia mam już za sobą, ale chciałam ruszyć coś krótszego czyli wąłsnie jakies policealne, samo to,ze właśnie wyjdę, pogadam z ludźmi

A ja dzisiaj pospałam, nocka w miare ok, a rano mąż zajął się Młodym
Stary 2013-11-17, 11:19   #1608
cloche
Zakorzenienie

diabli, ale Julcie nuny wlasnie rozlozylo z tego co pamietam, wiec na dwor na razie nie...

co do nauki, studiow itp - jesli nie mialabym pracy, to po roku najpozniej bym ruszyla cos porobic. jak to majabyc.zaoczne studia, to z roczniakiem da rade! no a ze bede pracowala na tyle, na ile mi Florek i ewentualna niania pozwola, to nauki dodatkowo nie potrzebuje (mam sporo nauki wynikajacej z rodzaju mojej pracy, wiec jestem zaspokojona pod tym wzgledem )

cos jeszcze chcialam pisac, ale skolowana chodze i nie pamietam...

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 12:01   #1609
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dzien dobry! Mamy dzis dzien jeczybulki ale slodziak uspokaja sis jak sobie patrzymy za okno.na samochody
Ale nie mam co narzekac na moje dziecko bo po raz kolejny wyssala mi potencjalne zapalenie piersi. wstalam z mega bolesna gula w lewej piersi a zostal po tym tylko lekki bol jak nacisne na piers. Guli nie ma. ufff.
Zimno u nas dzis. Wczoraj bylo 13 st, dzis 1... Moze pojdziemy na polska msze jak sie Sofci odpowiednio drzemki uloza. Zawsze w kosciele to cieplej niz na dworze a pretekst do spaceru bedzie.

co myslicie o polaczeniu marchewka - cukinia na obiadek dla Sofci? Nie mamy juz kupki 3 dni i nie chce je bardziej zatkac, ale tez nie chce wywolac efektu przeczyszczajacego Cukinia bylaby tu nowym skladnikiem.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 12:01   #1610
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:

Elu, wszystko się dzieje w Twojej głowie. Musisz to sobie poukładać, wyciszyć emocje, posłuchać rozumu. Jesteś w pracy zarabiasz, stać Was na więcej i komfort waszego życia, również Adiego wzrasta. Krzywda mu się nie dzieje, ma dobrą opiekę. Przyzwyczai się, przecież potem czeka go trauma w przedszkolu, szkole i takie życie... Nie żebym była jakimś bezdusznym typem. Ale nie ma złotego środka. Mam koleżanki, które wybrały siedzenie w domu z dzieckiem, i którym jest bardzo ciężko pod kątem finansowym. I niejedna z tych koleżanek płakała mówiąc, jak źle się czuje, gdy dziecko chce w sklepie nutelle a jej na to nie stać. Oczywiście, nie każda praca jest warta tego by dziecko zostawić.
Stary 2013-11-17, 12:12   #1611
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Mamy dzis dzien jeczybulki ale slodziak uspokaja sis jak sobie patrzymy za okno.na samochody
Ale nie mam co narzekac na moje dziecko bo po raz kolejny wyssala mi potencjalne zapalenie piersi. wstalam z mega bolesna gula w lewej piersi a zostal po tym tylko lekki bol jak nacisne na piers. Guli nie ma. ufff.
Zimno u nas dzis. Wczoraj bylo 13 st, dzis 1... Moze pojdziemy na polska msze jak sie Sofci odpowiednio drzemki uloza. Zawsze w kosciele to cieplej niz na dworze a pretekst do spaceru bedzie.

co myslicie o polaczeniu marchewka - cukinia na obiadek dla Sofci? Nie mamy juz kupki 3 dni i nie chce je bardziej zatkac, ale tez nie chce wywolac efektu przeczyszczajacego Cukinia bylaby tu nowym skladnikiem.
też mu kiedyś ugotowałam taką zupkę, ale nie smakowało mu;/
faktycznie nie było to za dobre, smakowało trochę jak marchew z zielonym ogórkiem;/ więcej mu tego nie zrobię

dzisiaj dałam mu szpinak,bo chcę żeby go przeczyściło... dodatek ziemniaka go zapiera...

==
miłego dnia
my niedługo jedziemy na obiad do moich rodziców
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 12:14   #1612
cloche
Zakorzenienie

Ash, no sprobuj marchewe z cukinia i daj znac. Flo cukini nie lubil, ale byla z ziemniakiem, wiec moze marchewka bedzie dobrym sposobem na przemycenie?

Agnes dobrze prawi. raz finanse, dwa ze i tak kiedys dziecie musi isc w swiat, wiec niech sie przyzwyczaja. ewentualnie zagadaj z szefem, czy jest mozliwosc na poczatek na pol etatu.
w ogole slyszalam, ze okolo roczku to ciezki okres na rozlake, ze lepiej kolo 9-10 mies przyzwyczajac... wie ktos cos o tym?

Stary 2013-11-17, 12:25   #1613
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
to jest obowiązkowe szczepienie, pierwsza dawka już niedługo - 13/14 mies zycia. to następne szczepienie po ostatniej wzw, która większość ma już za sobą ub w najbliższym czasie (7 mies. zycia)

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

ale mnie rozbawilas wizaz to Ty studiujesz od daaaawna!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

mnóstwo ludzi studiuje majac rodziny, prace itd. dacie rade. trochę samozaparcia, poswiecenia i wszystko się da! mialam praktyki w liceum dla dorosłych i podziwiałam tych ludzi. ze im się chce...majac np. 40 lat, prace, dzieci...niby do niczego im to niepotrzebne, a znow siedzieli w szkolnych lawkach i czytali Pana Tadzia mnóstwo było dziewczyn, które z powodu ciąży nie skonczyly szkoły i zalowaly, ze wtedy nikt im nie kopnal w tylek i nie kazal tego pogodzić...

Diabli, tęskniłam

Cytat:

ja dziś chcę połączyć dynia- ziemniak z marchewką, też się boję tego połączenia, ale chcę tę dynię jakoś przemycić, bo mam jeszcze jeden słoiczek
Brawo dla Sofci za pokonanie guli

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Veronic- u Was dalej brzuszkowe przeboje Podziwiam Cię dziewczyno, że wciąż Wojtusia karmisz piersią!
VVGH- jestem jak najbardziej za studiowaniem przy dzieciach
Cloche- nie zmieniliście adresu, prawda?
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 12:34   #1614
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
też mu kiedyś ugotowałam taką zupkę, ale nie smakowało mu;/
faktycznie nie było to za dobre, smakowało trochę jak marchew z zielonym ogórkiem;/ więcej mu tego nie zrobię

dzisiaj dałam mu szpinak,bo chcę żeby go przeczyściło... dodatek ziemniaka go zapiera...

==
miłego dnia
my niedługo jedziemy na obiad do moich rodziców
Sofie zimniak tez zapiera. Choc wnioskuje to po jednym calym sloiczku z ziemniakiem w skladzie
A cukinie ja bardzo lubie wiec moze Sofcia tez sie skusi

Kupka poszla na szczescie wiec zerujemy licznik i zaczynamy nowe odliczanie

Witaj Happy w naszych skromnych progach
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 12:39   #1615
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Sofie zimniak tez zapiera. Choc wnioskuje to po jednym calym sloiczku z ziemniakiem w skladzie
A cukinie ja bardzo lubie wiec moze Sofcia tez sie skusi

Kupka poszla na szczescie wiec zerujemy licznik i zaczynamy nowe odliczanie

Witaj Happy w naszych skromnych progach

cheche Ash

być może, że teraz w takiej częstotliwości będą kupki

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-11-17 o 12:45
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 13:08   #1616
Magiusa
Zakorzenienie

A nam się dziś chyba ta druga dolna jedynka wyrzyna, bo pod dziąsłem widać ją tuż tuż....i coś dziś znów jest ryk przy piersi...pewnie 2- 3 dni i wyjdzie.
Mam nadzieję, że póżniej będzie chwila spokoju

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 13:26   #1617
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Ash, no sprobuj marchewe z cukinia i daj znac. Flo cukini nie lubil, ale byla z ziemniakiem, wiec moze marchewka bedzie dobrym sposobem na przemycenie?

Agnes dobrze prawi. raz finanse, dwa ze i tak kiedys dziecie musi isc w swiat, wiec niech sie przyzwyczaja. ewentualnie zagadaj z szefem, czy jest mozliwosc na poczatek na pol etatu.
w ogole slyszalam, ze okolo roczku to ciezki okres na rozlake, ze lepiej kolo 9-10 mies przyzwyczajac... wie ktos cos o tym?

ja to słyszałam, ale pewnie ciężko formuować tu jakąś statystyke, każde dziecko jest inne. Ja chce wracać do pracy jak Nina skończy 8 mc, na pół etatu właśnie, aby powoli ją przyzwyczajać i nie fundować później traumy.
Moja statystyka wygląda tak:
Jak Nina miała 2 miesiące, mogłam wyjść i rąbnąć fuchę w aptece na 10 godzin,piła z butelki, było jej egal kto się nią zajmuje, byleby nosił na rękach
Nina teraz- z butelki się nie napije, obcych nie toleruje, tylko mama i mama, najlepiej jakby z oczu nie schodziła

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Odnosnie nauki, właśnie przeglądam stronę www,inwestycjawkadry,info ,pl tam jest duzo ciekawych kursów, podobno darmowych, ktoś coś wie ? Poluję na jedno szkolenie i kusi mnie ta oferta, wysłałam zgłoszenie i czekam. Wypadałoby CV przyozdobić
Stary 2013-11-17, 13:36   #1618
cloche
Zakorzenienie

happy nie, nie zmienilam adresu zagladaj czesciej! pisz co tam u was slychac!

Agnes no ciekawe, czy Nina ci pozwoli zrealizowac plan... ale wg tej teorii, ktora slyszalam, powinno to jakos pojsc wlasnie wtedy

Ash, ja cukinie uwielbiam w kazdej postaci, a Florek tak nia plul.... no nie wiem, jak nie moje dziecko
Stary 2013-11-17, 14:48   #1619
nuna2
Zakorzenienie

Diabli, tylko, że Julcia ma zapalenie oskrzeli... I nie wiem, czy wychodzić... na razie odpuściłam 3 dni, ale pokój wietrzymy....
boję sie, że sobie nie dam rady
Stary 2013-11-17, 15:50   #1620
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
A to obowiązkowe?

A są ciepłe? Wypatrzyłam takie coś
http://www.hm.com/pl/product/17053?article=17053-B
Lub
http://www.hm.com/pl/product/11867?article=11867-A
Albo coś jeszcze w auchanie było, musi mnie ktoś w tym zobaczyć najpierw. No i nie wiem która będzie cieplejsza, warunkiem że musi być prawie do kolan bo bardzo marznę w pupę (tutaj można ubrac coś więcej niż stringi ewentualnie) i w uda (niestety tutaj nic poza rajstopami, których nie lubię).
Jak to piłki tenisowe? Przybliż mi proszę temat.
Jak bym wiedziała, że tak długo będę to bym coś wzięła, ta wilgoć mi zmniejszyła temp odczuwalną.
Mówiłam już że ja nie cierpię zimy

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Dopiero teraz się przyznajesz, że mamy do siebie tak blisko?
Ja mieszkam na Niwce
No to jesteśmy sąsiadkami

A gdzie rodziłaś?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości