|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() moja zasuwala jak jakiś japoński pendolino ![]() i u nas ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Po imprezie gdzie syna obudzono mi tylko 2 razy idę spać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1593 | ||||||
Zakorzenienie
|
aaa dziekuje!
![]() ![]() Cytat:
mnie ten banan z hippa tez baaardzo smakuje i wcale się młodej nie dziwie, ze tak wsuwa. pycha! te słoiki z truskawkami itd. to chyba będę kupowala podwojnie - jeden dla mamusi ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- to zabierz mnie ze sobą ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- nadrobiłam, obejrzeliśmy film, można isc spac ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
siedzę i myślę
|
ja mialam lepszy porod niz ciaze :-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1595 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a skąd jestes? Cytat:
![]() ale wiesz co tak sobie dzisiaj myślałam, że już z wyrzutami sumienia to będziemy życ zawsze. a to, że do pracy, a to że zawsze za mało czasu poswiecamy, jak się pojawi drugi bobas to ze nie poswiecamy drugiemu tyle co pierwszemu a pierwszemu tyle co wcześniej, a potem ze już duzi i nas nie potrzebuja, albo potrzebuja za bardzo bo za bardzo rozpiesciliśmy, albo... no do tych wyrzutów to trzeba się chyba już przyzwyczaić... mój tz np. wraca do domu, przywita się z małym, a potem wlacza tv i jak go nie opier...d..ole ze może by się nim zajął bo h..u..jowy z niego ojciec to nic nie zrobi.. i jakoś wyrzutów sumienia nie ma ze ma tylko te kilka godzin.. a czasami minut wieczorem zeby z nim poprzebywać.. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1598 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jeszcze nie teraz się na to szczepi ... Ja nie będę szczepić na nic poza obowiązkowymi. Tyle syfu jest w tych szczepionkach, że siebie nie szczepię a co dopiero taką kruszynkę. Cytat:
http://www.hm.com/pl/product/17053?article=17053-B Lub http://www.hm.com/pl/product/11867?article=11867-A Albo coś jeszcze w auchanie było, musi mnie ktoś w tym zobaczyć najpierw. No i nie wiem która będzie cieplejsza, warunkiem że musi być prawie do kolan bo bardzo marznę w pupę (tutaj można ubrac coś więcej niż stringi ewentualnie) i w uda (niestety tutaj nic poza rajstopami, których nie lubię). Jak to piłki tenisowe? Przybliż mi proszę temat. Cytat:
Mówiłam już że ja nie cierpię zimy ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Dopiero teraz się przyznajesz, że mamy do siebie tak blisko? ![]() Ja mieszkam na Niwce ![]()
![]() |
#1599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1600 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Która z Was studiuje teraz? Zastanawiam się, jak to będzie, gdy za rok wystartuję na studia...
#1601 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() biedne maleństwo i biedna Ty .... ale każdą z nas to czeka prędzej czy później. ja już się boję co będzie jak dam Przemka do żłobka w okolicy wakacjti. Wy już będziecie mieć to za sobą, Adi się przyzwyczai. eraz najciężej, dacie radę ![]() ja nie studiuje obecnie, jestem po mgr i podyplomówce, ale zastanawiam się nad jakąś szkołą policealną i jakimś kierunkiem typu wizaż czy coś ... żeby c0kolwiek robić, ponad rok siedzenia w domu mnie wykańcza ... albo chociaż angielski, ale nie mam kiedy jak mąż pracuje w weekendy, żona taty też się uczy teraz w weekendy, nie ma się kto Młodym zająć, a myślałam o angielskim takim co jest w soboty ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1603 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- diabli, słońce Ty moje ale wracam do was, wracam, ja owca czarna ![]() ![]() ![]() karolinko, współczuję mdłości... ALe pomyśl, jakie cudo w Tobie rośnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się niedzielnie. U nas pięknie, a nie wyjdą z małą ![]() ![]() Jutro jedziemy na 12 do neurologa....
![]() |
#1604 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() noc nie należała do najprzyjemniejszych ![]() w nocy nawet rozważałam windi, tak się darł i prężył, ale zrezygnowałam i nosiłam go po mieszkaniu, bo jak on tak strasznie płacze i się spina,to rurka zwykle i tak nic nie dawała a teraz śpi już 1,5 godziny ![]() a tż nadal nie wrócił do domu ![]() i coś mi się tak wydaje, że ziemniak mu nie służy... tak wychodzi z moich zapisków no i te owoce też chyba nie za bardzo.. chociaż wczoraj nie dałam mu popić mleczkiem i już nie wymiotował deserkiem... Elusiek- biedna ![]() ja bym tak nie dała rady na dłużej się rozstać z Wojtkiem... mimo, że tak mi daje popalić, każda noc zarwana, bardzo dużo płacze itp... ale chyba nie pozostaje Ci nic innego jak przyzwyczaić się do takiej sytuacji... albo... zrezygnować z pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | ||
Zakorzenienie
|
ale czego się boisz?
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj pospałam, nocka w miare ok, a rano mąż zajął się Młodym ![]()
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
diabli, ale Julcie nuny wlasnie rozlozylo z tego co pamietam, wiec na dwor na razie nie...
co do nauki, studiow itp - jesli nie mialabym pracy, to po roku najpozniej bym ruszyla cos porobic. jak to majabyc.zaoczne studia, to z roczniakiem da rade! no a ze bede pracowala na tyle, na ile mi Florek i ewentualna niania pozwola, to nauki dodatkowo nie potrzebuje (mam sporo nauki wynikajacej z rodzaju mojej pracy, wiec jestem zaspokojona pod tym wzgledem ![]() cos jeszcze chcialam pisac, ale skolowana chodze i nie pamietam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1609 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Mamy dzis dzien jeczybulki
![]() ![]() Ale nie mam co narzekac na moje dziecko bo po raz kolejny wyssala mi potencjalne zapalenie piersi. wstalam z mega bolesna gula w lewej piersi a zostal po tym tylko lekki bol jak nacisne na piers. Guli nie ma. ufff. Zimno u nas dzis. Wczoraj bylo 13 st, dzis 1... Moze pojdziemy na polska msze jak sie Sofci odpowiednio drzemki uloza. Zawsze w kosciele to cieplej niz na dworze ![]() co myslicie o polaczeniu marchewka - cukinia na obiadek dla Sofci? Nie mamy juz kupki 3 dni i nie chce je bardziej zatkac, ale tez nie chce wywolac efektu przeczyszczajacego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Elu, wszystko się dzieje w Twojej głowie. Musisz to sobie poukładać, wyciszyć emocje, posłuchać rozumu. Jesteś w pracy zarabiasz, stać Was na więcej i komfort waszego życia, również Adiego wzrasta. Krzywda mu się nie dzieje, ma dobrą opiekę. Przyzwyczai się, przecież potem czeka go trauma w przedszkolu, szkole i takie życie... Nie żebym była jakimś bezdusznym typem. Ale nie ma złotego środka. Mam koleżanki, które wybrały siedzenie w domu z dzieckiem, i którym jest bardzo ciężko pod kątem finansowym. I niejedna z tych koleżanek płakała mówiąc, jak źle się czuje, gdy dziecko chce w sklepie nutelle a jej na to nie stać. Oczywiście, nie każda praca jest warta tego by dziecko zostawić. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktycznie nie było to za dobre, smakowało trochę jak marchew z zielonym ogórkiem;/ więcej mu tego nie zrobię dzisiaj dałam mu szpinak,bo chcę żeby go przeczyściło... dodatek ziemniaka go zapiera... == miłego dnia ![]() my niedługo jedziemy na obiad do moich rodziców |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
Ash, no sprobuj marchewe z cukinia i daj znac. Flo cukini nie lubil, ale byla z ziemniakiem, wiec moze marchewka bedzie dobrym sposobem na przemycenie?
Agnes dobrze prawi. raz finanse, dwa ze i tak kiedys dziecie musi isc w swiat, wiec niech sie przyzwyczaja. ewentualnie zagadaj z szefem, czy jest mozliwosc na poczatek na pol etatu. w ogole slyszalam, ze okolo roczku to ciezki okres na rozlake, ze lepiej kolo 9-10 mies przyzwyczajac... wie ktos cos o tym? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1613 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Diabli, tęskniłam ![]() Cytat:
ja dziś chcę połączyć dynia- ziemniak z marchewką, też się boję tego połączenia, ale chcę tę dynię jakoś przemycić, bo mam jeszcze jeden słoiczek ![]() Brawo dla Sofci za pokonanie guli ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Veronic- u Was dalej brzuszkowe przeboje ![]() VVGH- jestem jak najbardziej za studiowaniem przy dzieciach ![]() Cloche- nie zmieniliście adresu, prawda? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A cukinie ja bardzo lubie wiec moze Sofcia tez sie skusi ![]() Kupka poszla na szczescie wiec zerujemy licznik i zaczynamy nowe odliczanie ![]() Witaj Happy w naszych skromnych progach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
cheche Ash ![]() być może, że teraz w takiej częstotliwości będą kupki ![]() Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-11-17 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zakorzenienie
|
A nam się dziś chyba ta druga dolna jedynka wyrzyna, bo pod dziąsłem widać ją tuż tuż....i coś dziś znów jest ryk przy piersi...pewnie 2- 3 dni i wyjdzie.
Mam nadzieję, że póżniej będzie chwila spokoju
#1617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja statystyka wygląda tak: Jak Nina miała 2 miesiące, mogłam wyjść i rąbnąć fuchę w aptece na 10 godzin,piła z butelki, było jej egal kto się nią zajmuje, byleby nosił na rękach ![]() Nina teraz- z butelki się nie napije, obcych nie toleruje, tylko mama i mama, najlepiej jakby z oczu nie schodziła ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Odnosnie nauki, właśnie przeglądam stronę www,inwestycjawkadry,info ,pl tam jest duzo ciekawych kursów, podobno darmowych, ktoś coś wie ? Poluję na jedno szkolenie i kusi mnie ta oferta, wysłałam zgłoszenie i czekam. Wypadałoby CV przyozdobić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
happy
![]() ![]() Agnes ![]() ![]() Ash, ja cukinie uwielbiam w kazdej postaci, a Florek tak nia plul.... no nie wiem, jak nie moje dziecko ![]()
#1619 |
Zakorzenienie
|
Diabli, tylko, że Julcia ma zapalenie oskrzeli... I nie wiem, czy wychodzić... na razie odpuściłam 3 dni, ale pokój wietrzymy....
boję sie, że sobie nie dam rady ![]()
#1620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gdzie rodziłaś? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.