|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Cytat:
spokojne dziecko = szczęśliwa mama ![]() U mnie dzisiaj ładne sloneczko chociaż chlodno - idealna pogoda na spacer! Jak zaczniecie teraz wychodzić to mała pewnie będzie lepiej sypiać Ktoś tu pisał o zimie stulecia.... serioo????? Mam nadzieję, że jednak nie, bo chcę dużo spacerować z małym, a na tej mojej wsi jak mnie zasypie to nie przebrnę przez zasypy Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam, że nas podczytujesz, pisz częściej! Choćby o "dupie Maryni" ![]() Cytat:
|
|
#1172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
i nie tylko to Cytat:
![]() i super pomysł z tym odpoczynkiem i oddaniem Jasia do rodziców, chyba wszyscy na tym skorzystali Cytat:
Cytat:
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezu, posprzątałam pokój, kuchnię plus kawałek sypialni. W sypialni materac zdjęłam stary - znaczy sie pokrowiec, musiałam nożyczkami ścinać go, bo był na stałe przytwierdzony i wymieniłam na nowy. Tylko jest maciupki problem. Nowy jest na zamek, no i nie da się go dookoła zapiąć, bo łóżko ma materac przyczepiony na stelaże. ROzmyślam jak to rozwiązać A zmachałam się jak dzika świnia przy tym..---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Czuję się jakbym na Mount everest wlasnie się wgramoliła jak dzisiaj nie urodzę to nic jej nie ruszy |
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z laktatorem
![]() Nocka dobrze nam minęła, mała budziła się co 4h na jedzonko i ładnie spała Teraz kima w wózku na dole i po następnym karmieniu wybierzemy się w trójeczkę na spacerek Weronisiek bidulko mam nadzieję, że już po i tulisz Michasia Domi Rybko Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Ja mam ten kateter Windi a jakoś cykam się użyć... czy któraś mamusia już go wypróbowała? |
|
|
|
#1175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 2 miesiace. Zapiernicza ten czas nie? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Moj kiedys wciagnol zbita w kulke folie aluminiowa I sie zastanawial czemu nie ciagnie wogole to mnie tak dzis wpienia , ze jakbym miala balkon to bym go przez niego wypier.. !! Pozniej Wam napisze jak ochłone bo teraz bym pewnie 3 strony zapisala .. Do tego wszystkiego wychodzi na to ze moje dziecko ma kolejny skok Mam ochote dzis isc w piz.du !! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- WERONISIEK - sciskam Cie mocno kochana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula dzieki
wyprobuje na pewno. Trele wlasnie pamietam ze Ty pilas wiec kazalm Tz kupic jedna dziennie?
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty granulowana czy saszetkowa masz?
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rybko sto lat!!!! Wszystkiego najlepszego kochana!!
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Trele o jakiej ksiazce piszesz ? Bo chyba cos przeoczylam :p.
Ale ten czas ucieka, przeciez dopiero co z TZtem jechalismy na porodowke a tu juz Jas 2 miesiace ma ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Coś ostatnio nie mam czasu żeby tu dłużej posiedzieć,przeważnie wchodzę,podczytuję i uciekam.. teraz też tylko wpadłam żeby pogratulować mamusią: ![]() Basiaaaaaaaaa Antibia86 Madzik 89 Adoosienka karinaa23 Lilith890502 Motylek85 Tż dziś w pracy,siostra wzięła Kamila na spacer a ja sobie posprzątałam,wykąpałam się i zrobiłam to na co mi brakowało czasu. Od rana miałam akcję "kupa"... mały się męczył od 8:30-12... nie wiedziałam że kupa mojego dziecka sprawi mi tyle radości ![]() Miłej niedzieli Domi dla Jaśka za skończone 2 miesiące.Rybko-100 lat! I jeszcze mój Pimpek który jutro kończy miesiąc... jeeej jak ten czas leci...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-11-17 o 16:17 |
|
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie niedzielnie
![]() Zanim nadrobie pytanko do mamus karmiacych piersia, czy wasze maluchy tez coraz szybciej zjadaja cyca? Moj juz w 10 min ma oproznionego.. Sent from my GT-P5110 using Wizaz Forum mobile app
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka wszystkiego najlepszego!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Mój skarb, Amelcia |
|
|
|
#1186 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki muszę się pochwalić!
Mam córeczkę!!! Nikola urodzona w sobotę o 21.30 54cm 3kg 10pkt pojechałam z bólami krzyża, mój lekarz zrobił mi masaż szyjki i położył na porodówce, dostałam oksytocyne o 15 z powodu braku postępu porodu przy skurczach co 2min raz z brzucha raz z krzyża padła decyzja o cesarce i oto jest moja ukochana wymarzona córeczka nikola ![]() jest cudowna i grzeczna śpi, je i wali kupy już przybrała waży 3300, wychodząc ze szpitala już osiągnęła masę urodzeniową, położne były pod wrażeniem wstawię potem zdj jak będę miała chwile bo zaraz będzie karmienie na razie śpi
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejni goście sobie poszli
Nawet nie zdążyłam zrobić obiadu, jem sobie jajecznice. A jeszcze kolejni mają przyjść..eehh...rybko sto lat!!Pociechy z męża oraz dziecka, samych wspaniałych chwil w życiu i spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń ![]() |
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
xxxMiki, iguana gratuluję
|
#1189 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- iguana gratuluje!!Czekamy później na fotke ![]() metka jak się czujesz? |
||
|
|
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
Witam się dziewczynki!!!
Na wstępie GRATULUJĘ wszystkim świeżym mamusiom!!! A że już wiem czym jest poród to moje GRATULACJE są jeszcze większe!!! Od piątku popołudnia jesteśmy w domciu. Mały w żaden sposób nie odczuł przewożenia ze szpitala. Spał jak zabity Tż uruchomił pierwszą kąpiel i pięknie zajmował się maluchem. W sumie to nadal się nim pięknie zajmuje. ![]() Generalnie Kubuś jest cudownym dzieciaczkiem. Wszyscy się zachwycają jego spokojem. Jakby mógł to by spał i spał. Trzeba go budzić szczególnie po nocy. I nocy spał 7 h, dzisiaj 10 h. Sami się przeraziliśmy jak wstaliśmy i spojrzeliśmy na zegarek. Dobrze ze od wtorku tż wraca do pracy to o 5 będzie pobudka na pieluchę i szamę ![]() Natomiast godzina 17 jest godziną płaczu. Przewinięty, najedzony, odbeknięty. I uruchamia swoją przeponę. Ciekawe ile wytrzyma. Z cycem nadal mamy problem. Generalnie mam za duże gabaryty dla niego. Z kapturkami jakoś idzie ale strasznie się denerwujemy, i on i ja. Dlatego kupiliśmy laktator i ściągam pokarm do butelki. Muszę teraz tylko wyćwiczyć moje mlekodajki do stabilnej produkcji. Spróbuję trochę ponadrabiać żeby wiedzieć co tam się u was ostatnio działo zależy jak szkrabek mi pozwoli. Pozdrawiam was serdecznie i cały czas trzymam kciuki za kolejne mamusie. PS. Serdecznie dziękuję Kociak85 za przekazywanie wiadomości. |
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie chyba czeka dluzszy pobyt w szpitalu
bo maly ma podwyzszona biliurbine i crp
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
cały czas boli mnie brzuch i plecy, czasami zakłuje w pachwinie
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
wazne zeby wszystko bylo ok
|
|
#1193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla dzielnego Kubusia A nie myślałaś żeby go wybudzać w nocy na karmienie?I dla męża który się pięknie spisuje![]() Mam nadzieję że doszłaś już do siebie po szpitalu Cytat:
|
||
|
|
|
#1194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Trele
jutro będzie lepiej Dzastin Kamilek śliczny Cytat:
Docierajcie się. Mała śliczna Cytat:
I jak ładnie przybiera Cytat:
Jejciu ale Ci śpi długo za karmienie cycemCytat:
|
||||
|
|
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie mam pytanie: jak załatwiałyście sobie urlop macierzyński u pracodawcy? Moja kadrowa mi tylko powiedziała że mam wypisać jakieś 3 dokumenty z neta..to prawda?
|
|
|
|
#1196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() domi ![]() Rybka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń, zadowolenia z męża, dziecka, stabilizacji życiowej i szczęścia
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
A ja nic nie wyskakałam. Spędziłam na piłce 3 godziny i nic. Poprosiłam aby tż-ta aby dziś nie jechał na zjazd, bo tak słabo psychicznie się czuję...boję się powrotu mojej choroby
Także kolejna noc nie przespana. Zasnęłam po 9 wstałam o 14. Teraz siedzę i tak mi słabo, w klatce kuje, idę łyknąć magnez. Kurczę w środę mamy wizytę, jak się okaże że wód jest poniżej normy to kładziemy się do szpitala, a przecież na sobotę (23.11) mamy termin z OM, tak bardzo nie chce wywoływania porodu i leżenia z powodu wód. ![]() Iguana Gratulacje! Miki piękna córcia Domii za 2 miesiące Jasia! Weronisiek za rozwinięcie akcji porodowejej...dziś pełnia...gdzie te nasze porody?!
killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-11-17 o 19:10 |
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, my już po imieninach dziadka- pradziadka.
Rybko- wszystkiego najlepszego, spełnienia najskrytszych marzeń, spokoju, miłości, pociechy z syna, zadowolenia z męża i wszystkiego czego tylko sobie zażyczysz!!!!! Iguana gratuluję córeczki A my właśnie mieliśmy półgodzinny napad kolkowy jeju jaka to jest masakra, płakać mi się chciało razem z małą. Nic nie pomagało, masaże, leżenie na brzuszku, podkurczanie nóżek, później ciepła pielucha, tak się biedna spociła tym płakaniem teraz już jest spokojnie, za chwilkę będzie kąpiel więc jeszcze wygrzejemy brzuszek w wodzie i mam nadzieję noc będzie spokojna
|
#1199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprobuj Od jednej jesli sie boisz, jak nie pomoze to zwieksz. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wody były w normie i się akcja zaczęła przed środą Coś tu cicho to może kilka prze ![]() Cytat:
za spokojną nockę
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

spokojne dziecko = szczęśliwa mama 
A co wciągnął? Jak podłubałam w rurze to się okazało co!! Zapalniczkę!!
jak można zapalniczkę wciągnąć ? no jak?!

Wszystkiego najlepszego kochana!!

Ślub 25.08.2012
bo maly ma podwyzszona biliurbine i crp
jutro będzie lepiej