Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-17, 10:38   #1741
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Zmobilizowałaś mnie i poszukałam na allegro czegoś tańszego niż ta z Mutsy i znalazłam eleganckie też takie:
http://allegro.pl/hit-2013-uniwersal...705820652.html
szara mi sie podoba[COLOR="Silver"]

z czystej ciekawości kiedy zaczynacie wielkie pranie rzeczy dla maluchów? Bo wydaje mi się że teraz to jeszcze bez sensu bo się zakurzą ...
ladna torba
ja mam wszystko poprane i w workach prozniowych, wiec nic sie nie zakurzy, a po otwarciu pachnie swiezoscia jakby bylo prane w ten sam dzien
Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
U mnie dalej skurcze i twardnienia, więc oszczedzam sie jak mogę, ale wiadomo że z trzylatką w domu to trochę ciężkie
odpoczywaj
Stary 2013-11-17, 10:49   #1742
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
robię właśnie przegląd apteki gemini, porównuję ceny z allegro, mam już w koszyku za ponad 200 zł
jeszcze 50 i będzie dostawa gratis (powyzej 250)

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Też robię zakupy w tej aptece tylko jakoś długo się czeka...
może nadmiar zamówień mają - jak zamawiałam u nich po raz pierwszy to po 3 dniach już paczka była u mnie w domu

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
ja mam wszystko poprane i w workach prozniowych, wiec nic sie nie zakurzy, a po otwarciu pachnie swiezoscia jakby bylo prane w ten sam dzien
ale super pomysł, że też na to nie wpadłam
mam 2,5 wypchane reklamówki - nie ma na razie gdzie tego wcisnąć, a wórki próżniowe drogie nie są - mniej miejsca to nawet zajmie

coś do prania muszę tylko upatrzeć dla dziecia i zrobię tak samo jak Ty, mariolasl!
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 10:59   #1743
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry

Castia trzymaj się

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Aaa i kupiliśmy łóżeczko i materac - jupi!!! Pierwszy poważny zakup.
za zakupy

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
do wątku dołącza kolejna kobietka,będzie druga córeczka
gartulacje!

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was slyszała jakieś opinie na temat wózków bebetto bądź baby desing? Wczoraj miałam okazje je obejrzeć i wydawały się całkiem, całkiem.
Kilka mam tutaj mysli o Bebetto ja tez oglądałam, bardzo fajne mocne wózki

Cytat:
znalazłam eleganckie też takie:
szara mi sie podoba
]z czystej ciekawości kiedy zaczynacie wielkie pranie rzeczy dla maluchów? Bo wydaje mi się że teraz to jeszcze bez sensu bo się zakurzą ...
Fajna torba, dodałam zakładkę
Ja znalazłam taką za grosze, tylko że mniejszą i będę się zastanawiać http://allegro.pl/edisa-torba-do-woz...665778561.html

Ciuszki, które mam z ciucholandu lub od kogoś ale niezbyt świeże wyprałam teraz w zwykłym proszku, a w styczniu planuję prać w dzieciowym i prasować wszytsko

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o materac to my kupiliśmy taki zestaw: http://babynet.pl/materacyk-fiki-mik...cm-p-5760.html
Bardzo fajny zestaw, chyba też będę coś takiego rozważać

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
a do prania używa się płynu/proszku dla dzieci i do płukania też są jakieś dla dzieci???
Proszek czy płyn do prania a i owszem, ale płyn do płukania chyba nie jest konieczny - lepiej ponoć ustawić drugie płukanie, zdecydowanie mniej chemii U mnie jedynie taki minus, że drugie płukanie trwa +50 min

Miłej niedzieli Mamuśki

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 11:01   #1744
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Fajne jesteście, wiecie?
Wiemy
Cytat:
magduś2......................ja po 30tygodniu a raczej po 35 chyba jakoś to nie czułam kopniaków co całe dziecko przemieszczające się z jednej strony brzucha na drugą
Miałam tak zniekształcony brzuch czasami że aż dziwnie to wyglądało
Córcia wypychała mi najczęściej główkę bo była położoną pośladkowo głową do góry do samego porodu a nieraz poczułam jak wypycha rączkę czy nóżkę
Ja też tak teraz juz mam często, że nie czuje kopniaka tylko jakby mi się "przesuwał" z prawej strony w lewą.... i mi leci taka górka przez brzuch

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
jeszcze 50 i będzie dostawa gratis (powyzej 250)
Nie wiem czy to nadal obowiązuje bo mam ok 280 zł i mi liczy 10 zł za wysyłkę.

Pytanie do doświadczonych mam - mają tanie butelki to chcę wziąć kilka za jednym razem. Jeśli chodzi o antykolkowe zdecydowałam sie na TT. Ale bez tych małych chyba się obędzie na początku? Przecież można wlać mleka w połowę dużej i na jedno wyjdzie . No i jeszcze z Baby Ono są tańsze to 1 duża, 1 mała wystarczy nie?Tym bardziej że na początku raczej sie zakłada, że dziecko będzie tylko z cyca jadło

Mają Femibion 2 za niecała 40 zł jakby któraś była zainteresowana

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 11:02   #1745
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które mają za sobą USG 3d albo 4d (tudzież innych osób, które mogą coś wiedzieć na ten temat ) No więc: czy to USG coś daje poza tym, że może stanowić pamiątkę? Tzn., czy lekarz używa tego akurat rodzaju USG do zmierzenia jakichś parametrów czy stwierdzenia czegoś innego ważnego? Bo tak sobie pomyślałam, że jeśli ono nie służy niczemu innemu poza tym, że można sobie dzidzie w ten sposób pooglądać, to mi to nie jest potrzebne. No ale jeśli ma to USG coś ważnego wykazać, to wtedy inna sprawa. Może pomyślicie, że jestem dziwna, że nie chcę ale ja ogólnie jestem za tym, żeby nie przesadzać z USG jeśli nie jest to merytorycznie uzasadnione.
Po pierwsze gratuluje synka
Po drugie ja nie byłam na usg 3D i nie wybieram się, szczerze mówiąc uważam, że to bajer dla rodziców, bo diagnostycznie za dużo nie wnosi. poza tym moja gina nie wykonuje tego usg, musiałabym iść na nie do innego gina, kolejna sprawa to koszt, wolę kupić coś za to maleństwu

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
A no widzisz masz pralnie, czyli taka osobna wanienka i oddzielny przewijak Cię urządzają, ja natomiast mam dość sporą łazienkę, ale co z tego jak nie mam ani pralni ani żadnego "grajdołka" w którym mogłabym trzymać taką wanienkęi du*a zbita bo nie mam aż tyle miejsca w łazience żeby przez cały dzień stał rozłożony przewijak i wanna na stelażu. W mojej sytuacji to 2w1 byłoby chyba najlepszym rozwiązaniem, tylko ta mała wanienka mnie martwi, bo jednak sporo to kosztuje
no na szczęście jest ta pralnia, tam to wrzucę i wyciągnę na czas kąpieli, inaczej to bym musiała kąpać w pokoju

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
gratuluję kazdej zaczętych nowych tygodni - coraz bliżej świeta, coraz bliżej poród.....

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie - badacie piersi w ciazy?? Zawsze w listopadzie szłam na usg i teraz nie wiem czy iść. Po porodzie, to pewnie dopiero jak skończę karmić (czyli po roku, bo tyle zamierzam). Jak to jest u Was??

W środę mam usg połowkowe - zaczynają się nerwy
Kciuki za połówkowe, będzie dobrze
Jak byłam w szpitalu na badaniach to zbadano mi piersi, ale tak manualnie tylko przed ciażą natomiast miałam usg robione. Widziałam, że w karcie ciązy jest miejsce na badanie piersi, ale nie mam tam nic wpisane i nie wiem czy chodzi tu o usg
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 11:14   #1746
mariolasl
Zakorzenienie

Worki prozniowe to fajna sprawa, a ile miejsca zaoszczedzaja

Cytat:
Pytanie do doświadczonych mam - mają tanie butelki to chcę wziąć kilka za jednym razem. Jeśli chodzi o antykolkowe zdecydowałam sie na TT. Ale bez tych małych chyba się obędzie na początku? Przecież można wlać mleka w połowę dużej i na jedno wyjdzie . No i jeszcze z Baby Ono są tańsze to 1 duża, 1 mała wystarczy nie?Tym bardziej że na początku raczej sie zakłada, że dziecko będzie tylko z cyca jadło
ja bede karmic piersia, wiec butelek nie bede kupowac na poczatek
niewiadomo, czy dana butelka podpasuje dzieciaczkowi
ja mialam normalne TT na poczatku, chyba ze 2 i wiecej niz 1-2 na poczatek bym nie kupowala, ale nam w ogole nie podeszly, poza tym zasysaja sie i aby je odpowietrzyc trzeba bylo przekrecic je nieco w buzi dziecka i wydawaly taki dziwny dzwiek
pewnie te antykolkowe sa inne
Avent tez nie odpowiadal
trafilismy za ktoryms razem i to byly Dr Brown's
ja kupowalam juz zestaw dla wiekszego dzieciaczka, od razu ze sterylizatorem do mikrofalowki i ilosc jaka tam byla mi odpowiadala, ale nia pamietam ile tam bylo

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

smoczka tez nie bede kupowac, bo nie planuje go dawac
Stary 2013-11-17, 11:16   #1747
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czy to nadal obowiązuje bo mam ok 280 zł i mi liczy 10 zł za wysyłkę.
a faktycznie, ostatnio zmienili cennik, a nie wchodziłam ze 2 tygodnie - dostawa darmowa od 299 :|
II kreski 1.12.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 13:10   #1748
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]smoczka tez nie bede kupowac, bo nie planuje go dawac
Ja się właśnie zastanawiałam ostatnio, czy da się obejść bez smoczka Taka wredna jestem i sobie pomyslałam, że chyba nie kupię w ogóle smoczka. Może jak dziecko będzie mi ryczało całe dnie, to może spróbuję i kupię.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Ja się zastanawiam skąd Wy takie sumy w tej aptece uzyskujecie?
Ja sobie ostatnio liczyłam ile wydam na kosmetyki, podkładki etc. i mi kilkadziesiat złotych wyszło
Z tym, że ja np butelki dopiero po porodzie kupię.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 13:23   #1749
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja się właśnie zastanawiałam ostatnio, czy da się obejść bez smoczka Taka wredna jestem i sobie pomyslałam, że chyba nie kupię w ogóle smoczka. Może jak dziecko będzie mi ryczało całe dnie, to może spróbuję i kupię.
Da sie, da sie
Stary 2013-11-17, 13:50   #1750
asienka213
Wtajemniczenie

ale mam dzis lenia, jeszcze latam w pizamie

Cytat:
Kiedy te torby to podobno podstawa wychodzenia z domu bardzo się przydają: pakujesz pieluszki, butelkę, jakies drobnostki dla malucha, jego dokumenty i przede wszystkim wtedy nie musisz już mieć przewieszonej przez ramię swojej torby. Ja chyba się w jakąś zaopatrzę koniecznie małą listonoszkę bo lubię większe ale teraz to tylko kilka dokumentów zawsze przy sobie blisko ciała i portfel a reszta w torbie małego. Zmobilizowałaś mnie i poszukałam na allegro czegoś tańszego niż ta z Mutsy i znalazłam eleganckie też takie:
szara mi sie podoba

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

z czystej ciekawości kiedy zaczynacie wielkie pranie rzeczy dla maluchów? Bo wydaje mi się że teraz to jeszcze bez sensu bo się zakurzą ...
fajna torba mam nadzieje, ze mnie obejdzie ten wydatek i wozek bedzie juz takowa posiadac

ja mysle, ze 1-1,5 miesiaca przed terminem w zupelnosci wystarczy

Cytat:
Witajcie niedzielnie Mamusie!!!
No i gdzie te dziewczynki? Chyba tak chłopięcego wątku to na WIZAŻU jeszcze nie było Gratulacje dla wszystkich Mam poznania płci!!
Ależ ten czas leci, za chwilę wszystkie na wątku będziemy za połową ciąży - szaleństwo A teraz Święta i tez czas szybciej pobiegnie, bo przygotowania itp. Potem Nowy Rok i juz trzeba będzie sie pakować - aaaaa, zaczyna mnie to przerażać

Fajne jesteście, wiecie?
Ogromnie dużo tu wsparcia i pocieszenia, z wielką przyjemnością czyta się ten wątek. Nikt nie zostanie bez pomocy, choćby ciepłym słowem!!!

U mnie dalej skurcze i twardnienia, więc oszczedzam sie jak mogę, ale wiadomo że z trzylatką w domu to trochę ciężkie

Dziewczyny mam pytanie - badacie piersi w ciazy?? Zawsze w listopadzie szłam na usg i teraz nie wiem czy iść. Po porodzie, to pewnie dopiero jak skończę karmić (czyli po roku, bo tyle zamierzam). Jak to jest u Was??

wiemy, wiemy
no do swiat teraz tak zleci, nawet nie bedziemy wiedzialy kiedy a po nowym roku sie zacznie odliczanie

ja do polowkowego mam jeszcze 2 tyg, a juz o tym mysle i sie denerwuje, wiem co czujesz Ale musi byc dobrze

a co do piersi to ja nie badalam jeszcze W 1 ciazy tez nie badalam, tzn tylko gin mi je pomacal i tyle

Cytat:
swietny pomysl Ja letnie ciuchy popakowalam w te worki, ale mi sie miejsca w szafie zrobilo i jeszcze mi zostaly puste, wiec tez tak zrobie

Cytat:
da sie ja nie kupowalam, ale w szpitalu mi polozne malej wcisnely i juz musialam kupic Na poczatku bylam zla, ale mala i tak z niego duzo nie korzystala, czasem tylko to byl uspokojacz ktory ratowal mnie od depresji odstawienie tez nie bylo ciezkie, wiec ja nie jestem taka anty jesli chodzi o smoczki

elunka jesli chodzi o butelki, to jak chcesz kupic od razu wiecej na ,,pozniej'' to lepiej wieksze na poczatku nie wiadomo, czy w ogole bedziesz potrzebowala, a jak tak to taka mala zawsze mozna dokupic, albo po prostu tylko mniejszy smoczek do butelki

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2013-11-17 o 13:54
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 14:25   #1751
virginia
Zakorzenienie

Cytat:

Oszczędzaj się i dbaj o siebie .
Ja w ogóle nie badam piersi, powinnam dostać kopa, wiem...
Trzymam kciuki za połówkowe!

Cytat:
Powiem Ci że Natalka bardzo fajne imie Można wołać na wszystkie sposoby! Natusia,Natunia,Natalcia, Natusza, Natka,Natula
Pracuje w Przedszkolu i Natalki to zawsze takie bystre mądre dziewczynki i tak też jest z moją W lutym skonczy 3 latka a naprawde tyle wiadomości ma że czasami człowiek się zastanawia SKĄD!? ale chodzi 3 miesiąc do przedszkola ze starszymi dziećmi więc to też ma swoje plusy i dużo stamtąd wynosi
Także śmiało możesz dać Natalia

Ja też się nie waże zbyt często................jak weszłam na wage miesiąc temu załamałam się i przystopowałam no i teraz waga się utrzymuje bo na serio jadłam jak szalona a wiem jak smakuje ten chleb kiedy chce się szybko dojść do formy PO porodzie
Masz rację co do Natalki, zwłaszcza, że mi się zawsze te imię podobało i zarzekałam się, że tak nazwę córcię .
I od miesiąca waga Ci się utrzymuje? Nic przez miesiąc nie przytyłaś? Jeśli tak to zazdroszczę!!!! U mnie jest ten problem, że wcale nie jem więcej niż przed ciążą, nawet na zachcianki sobie nie pozwalam eh :/.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj jakoś nie mam humoru Boli mnie gardło, głowa i wszystko mnie wkurza
To chyba aura taka, wiesz? Cały dzień ponury i do d.

Cytat:

Jak wiecie ja już zaczęłam. Jak poprasuję i schowam do szafy to chyba się nie zakurzą....I tak by leżały gdzieś w workach... Zresztą potem na pewno będzie mi ciężej.

Miałam jechać na basen ale mam strasznego lenia. Poprałam i poprasowałam za to rzeczy dla maluszka. A co Wy porabiacie, mamusie?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:

To tak się da?

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Oooo... zazdroszczę. Sporą część wyprawki masz już z głowy
To prawda ale zostały mi jednocześnie najdroższe rzeczy: wózek i łóżeczko. I nosidełko-fotelik plus gadżety takie jak butelki, kosmetyki,pieluszki...
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2013-11-17 o 14:32
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 14:32   #1752
Enia_
Zadomowienie

Dziewczyny,czy któraś z was kupowała moze w necie legginsy ?
Najbardziej odpowiadałyby mi sie z poliestrem i elastanem.Chodzi mi o to aby były ładnie dopasowane, mam takie właśnie z butiku ale niestety ściskają w pasie.
W poprzedniej ciąży kupiłam na all ale chyba bawełniane,obchodziły we wszystkie meszki nieładnie wyglądają...............

myślałam nad takimi........
http://allegro.pl/anatomiczne-antyba...703287667.html

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Oszczędzaj się i dbaj o siebie .
Ja w ogóle nie badam piersi, powinnam dostać kopa, wiem...
Trzymam kciuki za połówkowe!

Masz rację co do Natalki, zwłaszcza, że mi się zawsze te imię podobało i zarzekałam się, że tak nazwę córcię .

To chyba aura taka, wiesz? Cały dzień ponury i do d.

Jak wiecie ja już zaczęłam. Jak poprasuję i schowam do szafy to chyba się nie zakurzą....I tak by leżały gdzieś w workach... Zresztą potem na pewno będzie mi ciężej.

Miałam jechać na basen ale mam strasznego lenia. Poprałam i poprasowałam za to rzeczy dla maluszka. A co Wy porabiacie, mamusie?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

To tak się da?

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

To prawda ale zostały mi jednocześnie najdroższe rzeczy: wózek i łóżeczko. I nosidełko-fotelik plus gadżety takie jak butelki, kosmetyki,pieluszki...
Też miałam jechać z córą na basen.......staramy się być tam co tydzien,choć jest mi coraz ciężej...........jednak Natalka usnęła ja razem nią więc darujemy sobie dzisiaj.................. a o 17 ide do kina , mama dostała bilety na film Spotkanie i mój tato nie ma chęći więc zostaje z wnusia a my idziemy.............Tż w pracy
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 14:37   #1753
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)

Mają Femibion 2 za niecała 40 zł jakby któraś była zainteresowana
Się podłączam do zapytania.
Ja kupiłam laktator Tommee Tippee i w zestawie z nim miałam jedną butelkę 150 ml, a oprócz tego wzięłam dwie duże (chyba 260 ml) i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam, a jeszcze mogę je oddać lub wymienić na mniejsze. Czy jest jakaś różnica w użytkowaniu dużej a małej przy niemowlęciu? Chodzi mi o różnicę inną od oczywistej, czyli pojemnościowej
Stary 2013-11-17, 14:41   #1754
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ela87;43755932[COLOR=Silver
][/COLOR]Ja się zastanawiam skąd Wy takie sumy w tej aptece uzyskujecie?
Ja sobie ostatnio liczyłam ile wydam na kosmetyki, podkładki etc. i mi kilkadziesiat złotych wyszło
Z tym, że ja np butelki dopiero po porodzie kupię.
oj da się uzbierać z tym, że obkupuję siebie, męża i czasami jeszcze rodziców
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-11-17, 14:43   #1755
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja kupiłam laktator Tommee Tippee i w zestawie z nim miałam jedną butelkę 150 ml, a oprócz tego wzięłam dwie duże (chyba 260 ml) i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam, a jeszcze mogę je oddać lub wymienić na mniejsze. Czy jest jakaś różnica w użytkowaniu dużej a małej przy niemowlęciu? Chodzi mi o różnicę inną od oczywistej, czyli pojemnościowej
ja karmiłam mm od początku narodzin, zdecydowanie lepsze w uzytkowaniu były te mniejsze butelki,ja akurat uzywałam z aventu ,małe poręczne.............na taką ilość mleczka jakiej potrzebowała córcia w pierwszych miesiącach idealne Miałam bodajże 4 sztuki
teraz również zakupie w razie W choc jestem nastawiona na karmienie piersią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg av.jpg (19,7 KB, 4 załadowań)
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2013-11-17 o 14:45
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 15:31   #1756
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Da sie, da sie
To nie kupuję Jak co to przylecę do Ciebie i będziesz bujać rozwrzeszczanego bobasa

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
oj da się uzbierać z tym, że obkupuję siebie, męża i czasami jeszcze rodziców
Tak to spoko
Ale ja znalazłam na allegro sprzedawcę, co za zakupy powyżej 100zł wysyła za darmo, a ma on śpioszki, koszule, butelki, przewijak, więc chyba u niego pokupuję kilka rzeczy, bo sam przewijak to 50 zł

Cytat:
ja karmiłam mm od początku narodzin, zdecydowanie lepsze w uzytkowaniu były te mniejsze butelki,ja akurat uzywałam z aventu ,małe poręczne.............na taką ilość mleczka jakiej potrzebowała córcia w pierwszych miesiącach idealne Miałam bodajże 4 sztuki
teraz również zakupie w razie W choc jestem nastawiona na karmienie piersią
Mi szwagierka gadała, że te z aventu były dla niej najlepsze.
Ja kupię jedną malutka na początek, chociaż nie wiem czy będę używała, ale do wody na przyszłość się na pewno przyda

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Mam takie pytanko.
Pieluchy tetrowe to do czego są potrzebne?
Jeżeli dziecko moje będzie miało pieluszki eko, albo jednorazówki, to te tetrowe są potrzebne do ulewania się tylko? Ewentualnie na lato do przykrycia, ale czy do czegoś jeszcze? Myślałam kupić 3 kolorowe ze wzorami i dwie białe. Chyba starczy?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 16:42   #1757
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
mniejsze sa chyba poreczniejsze do karmienia malych bobasow, ale to jak zwykle zalezy od mamy, niektorym wielkosc nie przeszkadza
sprawdz jakie masz smoczki w tych 260 ml, czy nadaja sie dla noworodkow, czy sa juz o szybszym przeplywie dla wiekszych dzieci

Cytat:
To nie kupuję Jak co to przylecę do Ciebie i będziesz bujać rozwrzeszczanego bobasa

[/COLOR]Mam takie pytanko.
Jeżeli dziecko moje będzie miało pieluszki eko, albo jednorazówki, to te tetrowe są potrzebne do ulewania się tylko? Ewentualnie na lato do przykrycia, ale czy do czegoś jeszcze? Myślałam kupić 3 kolorowe ze wzorami i dwie białe. Chyba starczy?

kupno smoczka to nie jest zaden problem w razie "W"

ja nie wiem do czego sa potrzebne, bo nie uzywalam

wychodzi na to, ze duzo rzeczy nie uzywalam
Stary 2013-11-17, 16:45   #1758
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
No i gdzie te dziewczynki? Chyba tak chłopięcego wątku to na WIZAŻU jeszcze nie było
Zainspirowałaś mnie. Przejrzałam poprzednie miesiące i wiecie, że na wątku lipiec - sierpień 2013r. urodziło się 30 dziewczynek i 49 chłopców
To jest miażdżąca przewaga! Wojna się szykuje czy co?

U mnie tetrowe były potrzebne w ilościach hurtowych. Marcel ulewał i to sporo do 6 m.ż.

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-17 o 16:47
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 16:47   #1759
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Worki prozniowe to fajna sprawa, a ile miejsca zaoszczedzaja

ja bede karmic piersia, wiec butelek nie bede kupowac na poczatek
niewiadomo, czy dana butelka podpasuje dzieciaczkowi
ja mialam normalne TT na poczatku, chyba ze 2 i wiecej niz 1-2 na poczatek bym nie kupowala, ale nam w ogole nie podeszly, poza tym zasysaja sie i aby je odpowietrzyc trzeba bylo przekrecic je nieco w buzi dziecka i wydawaly taki dziwny dzwiek
pewnie te antykolkowe sa inne
Avent tez nie odpowiadal
trafilismy za ktoryms razem i to byly Dr Brown's
ja kupowalam juz zestaw dla wiekszego dzieciaczka, od razu ze sterylizatorem do mikrofalowki i ilosc jaka tam byla mi odpowiadala, ale nia pamietam ile tam bylo

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Fajny ten zestaw Dr Browna, nie za drogi dzięki za odpowiedzi. Kupię w takim razie ze 2 większe i 1 mniejszą na początek.

A powiedzi mi czemu lepiej nie dawać smoczka dziecku? Słyszałam właśnie, że ostatnio coraz więcej matek z tego rezygnuje, ale nie wiem czemu.

Co do worków próżniowych - uwielbiam. Ale ostatnio mam mega pecha i co kupię to któryś dziurawy

Cytat:

Ja się zastanawiam skąd Wy takie sumy w tej aptece uzyskujecie?
femibion - 40 zł
butelki - 40 zł
katarek - 40 zł
I już masz ponad 100. Do tego podkłady, podpaski, majtki, nakupiłam jeszcze sporo akcesoriów dla Małego. Niby jest czas, ale dawno nic nie kupiłam
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

elunka jesli chodzi o butelki, to jak chcesz kupic od razu wiecej na ,,pozniej'' to lepiej wieksze na poczatku nie wiadomo, czy w ogole bedziesz potrzebowala, a jak tak to taka mala zawsze mozna dokupic, albo po prostu tylko mniejszy smoczek do butelki
Czyli wielkość smoczka zależy od wieku dziecka? Najpierw jakieś mniejsze? I one pasują do każdej butelki, czy do butelki x tylko smoczek x?

Cytat:
Ja noszę zwykłe, zakrywają mi trochę brzuch, wiec szkoda mi na ciążowe, które potem wywalę

Cytat:

Mam takie pytanko.
Ja mam zamiar ich używać do sikania i kupkania
A te eko to znowu jakie?

Ale jestem do tyłu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-17, 16:50   #1760
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Najbardziej odpowiadałyby mi sie z poliestrem i elastanem.Chodzi mi o to aby były ładnie dopasowane, mam takie właśnie z butiku ale niestety ściskają w pasie.
W poprzedniej ciąży kupiłam na all ale chyba bawełniane,obchodziły we wszystkie meszki nieładnie wyglądają...............

myślałam nad takimi........
http://allegro.pl/anatomiczne-antyba...703287667.html[COLOR="Silver"]
Fajne i ładne kolorki. Chciałabym być taka zgrabna w ciąży jak ta laska z linku
Kupiłam kilka par takich.
http://allegro.pl/leginsy-legginsy-g...687690338.html
Zwykłe i ocieplane i do chodzenia po domu długość 3/4. Są ok, ale w kolorze czarnym bardzo widac wszelkie "ciućki"

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-17 o 16:53
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 16:53   #1761
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to spoko
Ale ja znalazłam na allegro sprzedawcę, co za zakupy powyżej 100zł wysyła za darmo, a ma on śpioszki, koszule, butelki, przewijak, więc chyba u niego pokupuję kilka rzeczy, bo sam przewijak to 50 zł
podziel się linkiem, chętnie zobaczę co ma w ofercie. Zawsze to lepiej kupić więcej u jednego sprzedawcy, przyjdzie wszystko w jednym czasie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 17:09   #1762
Serissa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Nie było nas jakiś czas i tyyyle do nadrobienia

Straciłam chęci na cokolwiek.
Po 6 latach wspólnego życia, akurat w najpiękniejszych chwilach życia człowieka coś się popsuło. Czyżby czekało mnie samotne macierzyństwo?
Nie powinnam się denerwować ani płakać, ale czasami trudno się powstrzymać...
Musiałam się wyżalić.

Gdy przyszedłeś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Serissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 17:10   #1763
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serissa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Po 6 latach wspólnego życia, akurat w najpiękniejszych chwilach życia człowieka coś się popsuło. Czyżby czekało mnie samotne macierzyństwo?
Musiałam się wyżalić.
Przytulam mocno. Na pewno możesz liczyć na wsparcie tutaj.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2013-11-17, 17:13   #1764
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
ja sie lenie tz pojechal z mala do szwagra, a ja sie delektuje cisza

enia ja pamietam, ze kicia kupowala i pamietam, tez ze fajnie wygladaly

Cytat:
ja uzywalam obu i nie widzialam zadnej roznicy

Cytat:

A powiedzi mi czemu lepiej nie dawać smoczka dziecku? Słyszałam właśnie, że ostatnio coraz więcej matek z tego rezygnuje, ale nie wiem czemu.

Czyli wielkość smoczka zależy od wieku dziecka? Najpierw jakieś mniejsze? I one pasują do każdej butelki, czy do butelki x tylko smoczek x?
elunka tu masz fajny artykul na temat podawania smoczka http://parenting.pl/portal/czy-dawac-dziecku-smoczek

co do drugiej czesci pytania to tak, smoczek jest przystosowany do wieku dziecka, na poczatek sa te najmniejsze Im wiekszy bombel tym wieksza ta ,,dziurka'' w smoczku Smoczki musisz kupowac dostosowane do butelki bo niestety nie kazdy jest iniwersalny

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 17:20   #1765
Serissa
Raczkowanie

Totalnie się od siebie oddaliliśmy, a powinno być odwrotnie, prawda?
Żyjemy chyba bardziej obok siebie niż ze sobą...

Siedzę, płaczę i zastanawiam się czy rozstać się tak po prostu...
Było jak w bajce, nagle coś zaczęło zgrzytać... i jest.. dziwnie?
TŻ wraca do domu o 20-21 od poniedziałku do soboty, w niedziele woli założyć słuchawki na uszy i już. Chodzi jakiś wściekły na cały świat i głupio się tłumaczy, ze jest zmęczony. Jakoś.. wyobrażałam sobie to wszystko inaczej. Niby nie pije, nie pali, nie przepuszcza pieniędzy na głupoty, ale wiecznie musze się o wszystko prosić, bo on oszczędza.
Jak kupuję coś małemu powoli, to wzdycha wściekły w sklepie. W spożywczym to samo. Ciągle narzeka, że wszystko kosztuje. Nie jestem osobą co wydaje kasę na głupoty, jestem bardzo rozsądna a mimo to wydziela mi po 50 zł na jedzenie.... Chore, czy tylko mi się zdaje? Ehh tylko ta kwestia pieniędzy jest po prostu straszna... Szkoda aż gadać..
Poza kwestią pieniędzy, zanim zaczęło się psuć tyle lat było wspaniale.
Co się stało? Mama namawia mnie na odejście... Tylko czemu w momencie, kiedy spodziewamy się tak długo wyczekiwanego maluszka? Dwa lata staraliśmy się o dzieciątko i teraz co?

Edytowane przez Serissa
Czas edycji: 2013-11-17 o 17:23
Stary 2013-11-17, 17:35   #1766
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Musiałam się wyżalić.
a rozmwaiałaś z nim o tym ? Może szczera rozmowa coś wyjaśni i pomoże

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 17:43   #1767
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No Ja zrobię pranie miesiąc przed terminem czyli początek stycznia chyba nie za późno co?
miesiąc przed powinien być ok, ja też tak gdzieś popiorę swoje
mam nadzieję że wytrzymam do lutego

Cytat:
No i gdzie te dziewczynki? Chyba tak chłopięcego wątku to na WIZAŻU jeszcze nie było

U nas rzeczywiście jak na razie więcej chłopców, ale nie powiedziałabym że to męski wątek. Męski wątek to był marcowy 2013 - 15 dziewczynek i 34 chłopców!!! Zobaczymy jak to u nas się jeszcze ułoży
Trzymam kciuki za połówkowe. Dbaj o siebie i maleństwo, mam nadzieję ze masz kogoś do pomocy przy córeczce.
Piersi nie badam

Cytat:
Mam takie pytanko.
Tetrowe tak jak napisałaś tylko do wytarcia buźki, okrycia, dzieci często przy buźce podczas snu lubią mieć pieluszkę. Lepiej troszkę więcej niż mniej bo to chyba na bieżąco się brudzi. Myślę że kupię z 10 i powinno wystarczyć. A i jeszcze jedno- podobno flanelki też są super, dlatego ja kupię kilka flanelowych i kilka tetrowych.
Stary 2013-11-17, 17:51   #1768
Serissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
a rozmwaiałaś z nim o tym ? Może szczera rozmowa coś wyjaśni i pomoże
Rozmawiałam, mówi że kocha i o co mi w ogóle chodzi...
Może to hormony? Sama już nie wiem. Co nie zmienia faktu, że on za bardzo oszczędza. Tzn. jak coś trzeba to kupi i w ogóle, ale po co głupio komentuje wiecznie i wzdycha, że wszystko tak drogie i w ogóle. Odechciewa się iść do sklepu jak mam go słuchać...
Zresztą... może przeżywa jak to teraz będzie i w ten sposób się to odbija.

Edytowane przez Serissa
Czas edycji: 2013-11-17 o 17:52
Stary 2013-11-17, 18:11   #1769
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiałam, mówi że kocha i o co mi w ogóle chodzi...
Może to hormony? Sama już nie wiem. Co nie zmienia faktu, że on za bardzo oszczędza. Tzn. jak coś trzeba to kupi i w ogóle, ale po co głupio komentuje wiecznie i wzdycha, że wszystko tak drogie i w ogóle. Odechciewa się iść do sklepu jak mam go słuchać...
Zresztą... może przeżywa jak to teraz będzie i w ten sposób się to odbija.
A moze powinien sam robić zakupy moze to jest jakieś wyjście. Wiem ze kiedyś maz tez miał wątpliwości co do wydatków i przez jakiś czas robił zakupy i mu przeszło. Tez mu sie wydawało ze pieniądze gdzieś sie rozpływają. Z tym ze nie miał jakiś watow, tylko wątpliwości. Niestety wszystko drożeje, koszty utrzymania rosną, a płace zazwyczaj nie.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2013-11-17, 18:23   #1770
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
miesiąc przed powinien być ok, ja też tak gdzieś popiorę swoje
mam nadzieję że wytrzymam do lutego

U nas rzeczywiście jak na razie więcej chłopców, ale nie powiedziałabym że to męski wątek. Męski wątek to był marcowy 2013 - 15 dziewczynek i 34 chłopców!!! Zobaczymy jak to u nas się jeszcze ułoży
Trzymam kciuki za połówkowe. Dbaj o siebie i maleństwo, mam nadzieję ze masz kogoś do pomocy przy córeczce.
Piersi nie badam

Tetrowe tak jak napisałaś tylko do wytarcia buźki, okrycia, dzieci często przy buźce podczas snu lubią mieć pieluszkę. Lepiej troszkę więcej niż mniej bo to chyba na bieżąco się brudzi. Myślę że kupię z 10 i powinno wystarczyć. A i jeszcze jedno- podobno flanelki też są super, dlatego ja kupię kilka flanelowych i kilka tetrowych.
Mona ja też kupiłam 10 tetrowych i do tego dokupiłam 3 flanelowe. Myślę że powinno wystarczyć. Te flanelowe są takie fajne mięciutkie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości