![]() |
#1741 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ja mam wszystko poprane i w workach prozniowych, wiec nic sie nie zakurzy, a po otwarciu pachnie swiezoscia jakby bylo prane w ten sam dzien Cytat:
![]()
![]() |
#1742 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- może nadmiar zamówień mają - jak zamawiałam u nich po raz pierwszy to po 3 dniach już paczka była u mnie w domu ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() mam 2,5 wypchane reklamówki - nie ma na razie gdzie tego wcisnąć, a wórki próżniowe drogie nie są - mniej miejsca to nawet zajmie coś do prania muszę tylko upatrzeć dla dziecia ![]()
![]() |
#1743 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Castia trzymaj się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja znalazłam taką za grosze, tylko że mniejszą i będę się zastanawiać ![]() Ciuszki, które mam z ciucholandu lub od kogoś ale niezbyt świeże wyprałam teraz w zwykłym proszku, a w styczniu planuję prać w dzieciowym i prasować wszytsko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miłej niedzieli Mamuśki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zakorzenienie
|
Wiemy
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy to nadal obowiązuje bo mam ok 280 zł i mi liczy 10 zł za wysyłkę. Pytanie do doświadczonych mam - mają tanie butelki to chcę wziąć kilka za jednym razem. Jeśli chodzi o antykolkowe zdecydowałam sie na TT. Ale bez tych małych chyba się obędzie na początku? Przecież można wlać mleka w połowę dużej i na jedno wyjdzie . No i jeszcze z Baby Ono są tańsze to 1 duża, 1 mała wystarczy nie?Tym bardziej że na początku raczej sie zakłada, że dziecko będzie tylko z cyca jadło ![]() Mają Femibion 2 za niecała 40 zł jakby któraś była zainteresowana ![]()
![]() |
#1745 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Po drugie ja nie byłam na usg 3D i nie wybieram się, szczerze mówiąc uważam, że to bajer dla rodziców, bo diagnostycznie za dużo nie wnosi. poza tym moja gina nie wykonuje tego usg, musiałabym iść na nie do innego gina, kolejna sprawa to koszt, wolę kupić coś za to maleństwu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak byłam w szpitalu na badaniach to zbadano mi piersi, ale tak manualnie tylko ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Worki prozniowe to fajna sprawa, a ile miejsca zaoszczedzaja
![]() Cytat:
niewiadomo, czy dana butelka podpasuje dzieciaczkowi ja mialam normalne TT na poczatku, chyba ze 2 i wiecej niz 1-2 na poczatek bym nie kupowala, ale nam w ogole nie podeszly, poza tym zasysaja sie i aby je odpowietrzyc trzeba bylo przekrecic je nieco w buzi dziecka i wydawaly taki dziwny dzwiek ![]() pewnie te antykolkowe sa inne Avent tez nie odpowiadal trafilismy za ktoryms razem i to byly Dr Brown's ja kupowalam juz zestaw dla wiekszego dzieciaczka, od razu ze sterylizatorem do mikrofalowki i ilosc jaka tam byla mi odpowiadala, ale nia pamietam ile tam bylo ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- smoczka tez nie bede kupowac, bo nie planuje go dawac ![]()
![]() |
#1747 |
Rozeznanie
|
a faktycznie, ostatnio zmienili cennik, a nie wchodziłam ze 2 tygodnie - dostawa darmowa od 299 :|
#1748 |
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie zastanawiałam ostatnio, czy da się obejść bez smoczka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Ja się zastanawiam skąd Wy takie sumy w tej aptece uzyskujecie? Ja sobie ostatnio liczyłam ile wydam na kosmetyki, podkładki etc. i mi kilkadziesiat złotych wyszło ![]() Z tym, że ja np butelki dopiero po porodzie kupię.
#1749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1750 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() ale mam dzis lenia, jeszcze latam w pizamie ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mysle, ze 1-1,5 miesiaca przed terminem w zupelnosci wystarczy Cytat:
![]() no do swiat teraz tak zleci, nawet nie bedziemy wiedzialy kiedy a po nowym roku sie zacznie odliczanie ![]() ja do polowkowego mam jeszcze 2 tyg, a juz o tym mysle i sie denerwuje, wiem co czujesz Ale musi byc dobrze ![]() a co do piersi to ja nie badalam jeszcze W 1 ciazy tez nie badalam, tzn tylko gin mi je pomacal i tyle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() elunka jesli chodzi o butelki, to jak chcesz kupic od razu wiecej na ,,pozniej'' to lepiej wieksze ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-11-17 o 13:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle nie badam piersi, powinnam dostać kopa, wiem... Trzymam kciuki za połówkowe! ![]() Cytat:
![]() I od miesiąca waga Ci się utrzymuje? Nic przez miesiąc nie przytyłaś? Jeśli tak to zazdroszczę!!!! U mnie jest ten problem, że wcale nie jem więcej niż przed ciążą, nawet na zachcianki sobie nie pozwalam eh :/. Cytat:
![]() Cytat:
Miałam jechać na basen ale mam strasznego lenia. Poprałam i poprasowałam za to rzeczy dla maluszka. A co Wy porabiacie, mamusie? ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- To tak się da? ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- To prawda ale zostały mi jednocześnie najdroższe rzeczy: wózek i łóżeczko. I nosidełko-fotelik plus gadżety takie jak butelki, kosmetyki,pieluszki...
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-11-17 o 14:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,czy któraś z was kupowała moze w necie legginsy ?
Najbardziej odpowiadałyby mi sie z poliestrem i elastanem.Chodzi mi o to aby były ładnie dopasowane, mam takie właśnie z butiku ale niestety ściskają w pasie. W poprzedniej ciąży kupiłam na all ale chyba bawełniane,obchodziły we wszystkie meszki nieładnie wyglądają............... myślałam nad takimi........ http://allegro.pl/anatomiczne-antyba...703287667.html ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam laktator Tommee Tippee i w zestawie z nim miałam jedną butelkę 150 ml, a oprócz tego wzięłam dwie duże (chyba 260 ml) i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam, a jeszcze mogę je oddać lub wymienić na mniejsze. Czy jest jakaś różnica w użytkowaniu dużej a małej przy niemowlęciu? Chodzi mi o różnicę inną od oczywistej, czyli pojemnościowej ![]()
![]() |
#1754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz również zakupie w razie W choc jestem nastawiona na karmienie piersią ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2013-11-17 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 | ||
Zakorzenienie
|
To nie kupuję
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale ja znalazłam na allegro sprzedawcę, co za zakupy powyżej 100zł wysyła za darmo, a ma on śpioszki, koszule, butelki, przewijak, więc chyba u niego pokupuję kilka rzeczy, bo sam przewijak to 50 zł ![]() Cytat:
![]() Ja kupię jedną malutka na początek, chociaż nie wiem czy będę używała, ale do wody na przyszłość się na pewno przyda ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Mam takie pytanko. Pieluchy tetrowe to do czego są potrzebne? ![]() Jeżeli dziecko moje będzie miało pieluszki eko, albo jednorazówki, to te tetrowe są potrzebne do ulewania się tylko? Ewentualnie na lato do przykrycia, ale czy do czegoś jeszcze? Myślałam kupić 3 kolorowe ze wzorami i dwie białe. Chyba starczy?
![]() |
#1757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdz jakie masz smoczki w tych 260 ml, czy nadaja sie dla noworodkow, czy sa juz o szybszym przeplywie dla wiekszych dzieci Cytat:
![]() kupno smoczka to nie jest zaden problem w razie "W" ja nie wiem do czego sa potrzebne, bo nie uzywalam ![]() wychodzi na to, ze duzo rzeczy nie uzywalam ![]()
![]() |
#1758 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jest miażdżąca przewaga! Wojna się szykuje czy co? ![]() U mnie tetrowe były potrzebne w ilościach hurtowych. Marcel ulewał i to sporo do 6 m.ż. Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-17 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedzi mi czemu lepiej nie dawać smoczka dziecku? Słyszałam właśnie, że ostatnio coraz więcej matek z tego rezygnuje, ale nie wiem czemu. Co do worków próżniowych - uwielbiam. Ale ostatnio mam mega pecha i co kupię to któryś dziurawy ![]() femibion - 40 zł butelki - 40 zł katarek - 40 zł I już masz ponad 100. Do tego podkłady, podpaski, majtki, nakupiłam jeszcze sporo akcesoriów dla Małego. Niby jest czas, ale dawno nic nie kupiłam ![]() Cytat:
Ja noszę zwykłe, zakrywają mi trochę brzuch, wiec szkoda mi na ciążowe, które potem wywalę Cytat:
![]() A te eko to znowu jakie? ![]() Ale jestem do tyłu ![]()
![]() |
#1760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kupiłam kilka par takich. http://allegro.pl/leginsy-legginsy-g...687690338.html Zwykłe i ocieplane i do chodzenia po domu długość 3/4. Są ok, ale w kolorze czarnym bardzo widac wszelkie "ciućki" Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-17 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie było nas jakiś czas i tyyyle do nadrobienia ![]() Straciłam chęci na cokolwiek. Po 6 latach wspólnego życia, akurat w najpiękniejszych chwilach życia człowieka coś się popsuło. Czyżby czekało mnie samotne macierzyństwo? ![]() Nie powinnam się denerwować ani płakać, ale czasami trudno się powstrzymać... Musiałam się wyżalić.
![]() |
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#1764 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() enia ja pamietam, ze kicia kupowala i pamietam, tez ze fajnie wygladaly ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do drugiej czesci pytania to tak, smoczek jest przystosowany do wieku dziecka, na poczatek sa te najmniejsze Im wiekszy bombel tym wieksza ta ,,dziurka'' w smoczku Smoczki musisz kupowac dostosowane do butelki bo niestety nie kazdy jest iniwersalny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Raczkowanie
|
Totalnie się od siebie oddaliliśmy, a powinno być odwrotnie, prawda?
Żyjemy chyba bardziej obok siebie niż ze sobą... Siedzę, płaczę i zastanawiam się czy rozstać się tak po prostu... Było jak w bajce, nagle coś zaczęło zgrzytać... i jest.. dziwnie? TŻ wraca do domu o 20-21 od poniedziałku do soboty, w niedziele woli założyć słuchawki na uszy i już. Chodzi jakiś wściekły na cały świat i głupio się tłumaczy, ze jest zmęczony. ![]() Jak kupuję coś małemu powoli, to wzdycha wściekły w sklepie. W spożywczym to samo. Ciągle narzeka, że wszystko kosztuje. Nie jestem osobą co wydaje kasę na głupoty, jestem bardzo rozsądna a mimo to wydziela mi po 50 zł na jedzenie.... Chore, czy tylko mi się zdaje? Ehh tylko ta kwestia pieniędzy jest po prostu straszna... Szkoda aż gadać.. ![]() Poza kwestią pieniędzy, zanim zaczęło się psuć tyle lat było wspaniale. Co się stało? ![]() ![]()
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało! Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz... Że czasem tak na mnie patrzysz... Tak jakoś pięknie.... "inaczej". Edytowane przez Serissa Czas edycji: 2013-11-17 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że wytrzymam do lutego ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za połówkowe. Dbaj o siebie i maleństwo, mam nadzieję ze masz kogoś do pomocy przy córeczce. Piersi nie badam ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może to hormony? Sama już nie wiem. Co nie zmienia faktu, że on za bardzo oszczędza. Tzn. jak coś trzeba to kupi i w ogóle, ale po co głupio komentuje wiecznie i wzdycha, że wszystko tak drogie i w ogóle. Odechciewa się iść do sklepu jak mam go słuchać... ![]() Zresztą... może przeżywa jak to teraz będzie i w ten sposób się to odbija.
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało! Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz... Że czasem tak na mnie patrzysz... Tak jakoś pięknie.... "inaczej". Edytowane przez Serissa Czas edycji: 2013-11-17 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#1770 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.