|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
wiecie ze przejrzałam liste na 1 wątku i w sumie tylko kilka osób sie wykruszyło z pierwszego wątku,
a paźdizernikowe wszystkie zostały oprócz misa322 bodajże, w listopadowych chyba 3 zaginęły tylko :P
|
#1262 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
ja chcę
Już Ci wysyłam maila na priv
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1264 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jaki zgrabniutki ![]() Cytat:
za motywacje![]() Cytat:
RYBKA ja też napiszę ci później na priv ![]() D zobaczenia na nocnym karmieniu |
||||
|
|
|
#1265 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Ale to leci...
Cytat:
Uwielbiam oglądać te Wasze dzieciaczki. Słodka księżniczka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jednak bardziej skupiłam się na Majce. Uwielbiam ją po prostu Bułeczka słodziutka.Cytat:
![]() ![]() Ja się spieszę, tylko dziecko moje nie bardzo ![]() Fajny, nieduży ![]() Cytat:
Cisza dzisiaj ze skurczami. Fifi ruchliwy bardzo, aktualnie ma czkawkę. No ale nic, jeszcze trochę nadziei mam, więc jak najbardziej kciuki się przydadzą Cytat:
![]() I najlepszego jeszcze dla Ciebie Jeśli coś lub kogoś pominęłam, to przepraszam, ale na szybciocha leciałam ![]() Ja znów miałam bardzo zabiegany dzień, odwiedziny, pełno telefonów, 10x sprawdzałam torby do szpitala. Ogólnie znów głupawka. Jutro od 8 w szpitalu, więc pewnie będę Was zamęczać swoją osobą ![]() Trzymajcie za mnie kciuki. Nastawienie mam dobre, ale stresa i tak mam niezłego. Ciekawe czy usnę chociaż na chwilę dziś
|
|||||||
|
|
|
#1266 |
|
Rozeznanie
|
babku
za jutro!Wyśpij się kochana, bo w szpitalu to różnie z tym spaniem bywa, tż wykorzystaj będzie się lepiej spało
|
#1267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bee czekala na Twoje wiadomosci Pamietaj ! Nawet jak akcji nie bedzie , od progu krzycz ze chcesz zzo
|
|
#1268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oni pewnie do mnie: -ale pani nie rodzi jeszcze. -to nic proszę sobie to zapamiętać ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Także nie liczę już nawet na to, że do porodu przystąpię wyspana
|
||
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Pełnia coś na mnie nie podziałała....
![]() ale to dobrze, przynajmniej nie będzie ruchu w szpitalu jak mnie chwyci
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Iguana gratulacje
![]() Ryba wszystkiego co najlepsze Wróciliśmy z Jasiem do domu , po drodze wstąpiliśmy do biedronki bo już dziś wypakowywali towar na jutro i kupiliśmy tą mate dla dzieciaczków - u nas to był strzał w dziesiątkę, Jaś leżał prawie godzinę i obserwował, łapał i cieszył się . Do tego w biedronce są znowu te duże pudła pampersów za 50zł (świąteczna paka czy jakoś tak )
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:32 |
|
|
|
#1271 |
|
Rozeznanie
|
Rybko wszystkiego najlepszego!!
![]() Trele fajna karuzela, dobrze że w końcu od Was dotarła, a Majeczka jaka fajna Kociak Gratulacje!! ![]() A u nas cisza. Babku, Mya, Lusesista a u was jak tam? Ciekawe czy Weronisiek już urodziła. Sorento piłka nie pomogła:/ Babku trzymam mocno za jutro! ![]() Anka na mnie też coś nie działa, z resztą chmury u mnie, także księżyca nie widać :P Domii czyli warto zainwestować w tę matę? No i w końcu mamy zdjęcie Twoje z Jasiem...proszę bardzo jaka szczęśliwa mama
killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-11-17 o 23:25 |
|
|
|
#1272 |
|
Rozeznanie
|
Mimo tego, że moje dziecko jest cudownie grzeczne nie umiem znaleźć czasu, żeby tu porządnie zajrzeć
![]() W każdym bądź razie wszystko u Nas w porządku, wracam do formy ![]() Wielkie gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamusiek!! I wrzucam Wam Leośka
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzziak
ja z tej maty jestem bardzo zadowolona. Mam taka z lwem byly jeszcze rozowo zielone czy niebieskie :p. Sa grzechotki, gryzak i grajaca biedronka, mojego Jasia ta mata bardzo zainteresowala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to po pampersiaki wyślę Tż-ta jutro Dzięki za info. Fajnie wyglądasz. Mam nadzieje, że też tak szybko dojdę do formy. Już zdążyłam przywitać się z Leośkiem na fejsie, ale tu jeszcze pochwalę, że cudny jest
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Rozeznanie
|
Zwariowane Leoś pucia fajna
Dobrze że u was wszystko w porządku, odpoczywajcie sobie i spokojnie pamiętamy o Was ![]() Domii my mamy podobną matę po mojej chrześnicy, ale ta biedronkowa mnie zainteresowała, widać że jakościowo dobra no i cena ładna ![]() Mam pytanko, bo zapomniałam ostatnio lekarza zapytać...czy przy rozwarciu na jeden palec, skróconej i zgładzonej szyjce można współżyć czy lepiej się już wstrzymać? Tak na marginesie...jak was odnaleźć na fb? ;> W ogóle nasz wątek to chyba jakiś klub ma, ale nawet nie wiem do kogo pisać o dopisanie:P Od 21.11 pieluszki Dada znów w promocji Cena niecałe 50zł, identyczna promocja jak to było z Dada z Pszczółką Mają
killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-11-17 o 23:48 |
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
Trele no wlasnie sie tego obawiam bo bodziki mam newborn. Reszta 0-3mies. Na szczescie bodziki kupowane z earlydays wiec mi nie bedze szkoda- taniutkie byly. Tylko zeby dziecia bylo w co ubrac :-/
Co do kilogramow - waga mi stanela na 7, 7 kg. To zejdzie w tri miga. Poza tym bede musiala zrzucic jeszcze 10kg - pozostalosc po pierwszej ciazy (wtedy przybralam 19kg) Bedzie dieta 1200kcal. Juz ja stosowalam I spadlam naniej 12 kg... |
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ćmi mnie brzuch jak na okres, juz drugi dzien .. Mam nadzieje ze to jeszcze nie to A moze komus sie popierniczyło I to sa skurcze porodowe? Ja wiem że dziś pełnia ale ja prosiłam w poprzednia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
Ide spac. Maja mnie obudzic o 5:30 na prysznic, tabletki, kroplowke I takie tam...
|
|
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Srodek nocy a my walczymy z zatwardzeniem
czopka narazie nie stosuje bo mlody cisnie ale nie placzeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Aaa Zuzziak o przyjecie do klubu pisz do Rybki :p A co do pampersow to ciekawe jak to jest bo u mnie juz teraz sa, kupilam wczoraj paczuche ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Halo nocna zmiana
.Mao na infekcje Dobry jest irygator z tantum rosa.ale nie wiem czy juz skonczylas polog i byłas na kontroli. Gdzie Lineczka i nemosek? Od dziś rzucam słodycze bo ostatnio żywilam się prawie tylko nimi. Bardzo potrzebowalam cukru ale to już przesada. Czas o siebie zadbac choć troszkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo Dzidzia
U nas drugie cycolenie tej nocy mlodemu sie w ogole spac nie chce, jakis marudny znowu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
Nocna zmiana odpoczywa po weekendzie :P
A ja znowu sobie nie śpię:/ Pospałam od 19 do 22 i koniec. Na dodatek mam taki ucisk/rozpieranie w pochwie, aż na odbyt idzie i krocze (nie jest to uczucie parcia), nie da rady spokojnie leżeć, siedzieć ani ruszać się, nogi puchną. Dziś urodziny mojego taty, jutro mojej mamy, w czwartek teścia, a ja jeszcze nie pomyślałam co kupić na prezenty.
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie wszystkiego najlepszego dla taty, mamy i tescia ![]() Moje dziecko zaczelo przysypiac to sie tatus wiercic zaczal i Jasko znow ma oczy jak piec zlotych Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze jednak sie wyspalas Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1286 |
|
Rozeznanie
|
Hejka! Ja też nie śpię chociaż jeszcze nie muszę
całą noc męczy mnie potworna zgaga do tego Tż wybył w delegację i jakoś się rozbudziłam, zresztą jak zwykle.
|
|
|
|
#1287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde ja pamietam te pierwsze cudowne dni kiedy mi sie wydawalo ze moje dziecko jest idealne I ciagle spi Az sie wtedy skarzylam ze mi sie nudzi Cytat:
jeden prezent a tyle osob zadowolonych? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski gdyby ktoras chciała wzbogacic rytm waszego dnia i zbudować inna wiez ze swoim dzieckiem (tatusiom to oddac,badz też nie) polecam masaż Shantala. Genialna, banalna sprawa. Na youtube mnóstwo filmików.
My masujemy po kąpieli i Witek jest tak zrelaksowany, że klade spać nie moje dziecko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo widze ze sie stesknilyscie za mna
Nie bylo mnie bi w sobote bylismy caly dzien u mojego brata a wczoraj u tesciowej ![]() A Nela... Coz wczoraj nie spala pol dnia z czego wiekszosc przeplakala bo ciagle glodna byla ona strasznie duzo je, potem strasznie duzo ulewa- fontanna jak nie wiem co u bratowej jest cale lozko do prania nie nadazalam jej przebierac, i tak w kolko...Kupilsmy Bebilon AR i faktycznie ulewa jej sie rzadziej i zdecydowanie mniej ilosciowo. Przeszlismy na Pampersy 2 zapasu 1 mialam ponad 140 szt ale shandlowalam szwagierceSzwagierka mnie wkur....z karmieniem piersia :/ ale to napisze dlaczego jak do laptopa da dojsc moje dziecko :P I zamowilismy wkoncu pralke w zestawie z deska do prasowania i suszarka z Viledy ![]() Aa no i kupe nadrabiania mam przez Was u ciekawa jestem kto urodzil przez ten czas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-18 o 06:42 |
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
My znow cycolimy
jakie to mile uczucie wstawac w nocy tylko 2 razy Trele tez pamietam te czasy kiedy narzekalam ze moje dziecko tylko je i spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

a paźdizernikowe wszystkie zostały oprócz misa322 bodajże, w listopadowych chyba 3 zaginęły tylko :P

Już Ci wysyłam maila na priv
klask i:
bo maly ma podwyzszona biliurbine i crp
Cisza dzisiaj ze skurczami. Fifi ruchliwy bardzo, aktualnie ma czkawkę. No ale nic, jeszcze trochę nadziei mam, więc jak najbardziej kciuki się przydadzą

czopka narazie nie stosuje bo mlody cisnie ale nie placze