Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 10:08   #2641
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Melduję się po pracowitym weekendzie i przy kawce zabieram się za nadrabianie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:21   #2642
Kishlaczkowa
Zadomowienie

ysia
Anesthesia
anka1897

- dziękuję! I wszystkim innym, którym nie wymieniłam!

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
My nie mieszkamy razem i zamieszkamy po ślubie dopiero. Wynika to z naszego podejścia do tematu od strony religijnej, ale też z warunków mieszkaniowych. Choć TŻ pewnie by się nie zgodził na wspólne zamieszkanie przed ślubem.
Uważam jednak, że to nic nie zmienia w naszym przypadku. Jesteśmy dorośli i każde z nas wie, że jak razem zamieszkamy to pewnie przyzwyczajenia będa nas irytowac - ale małżeństwo to tez sztuka kompromisu. Jesli miałabym rezygnować z miłości dlatego, że TŻ rozrzuca skarpetki czy nie opuszcza klapy w WC to co to za miłość
Zgadzam się w 100%

U mnie weekend był na wyciszeniu, na wyjeździe, normalnie bosko się czuję!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:22   #2643
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam nowa PMke

Ja mam aplikacje WomanLog, ale tak w 100% sie tym nie sugeruje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:28   #2644
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witam nowa PMke

Ja mam aplikacje WomanLog, ale tak w 100% sie tym nie sugeruje.

Używałam tej aplikacji na androidzie - godna polecenia

Teraz na windows phone mam 3: LC, Woman calendar Lite i Women's calendar - żadna nie dorasta tamtej do pięt, ale przynajmniej mi pokazują co do dnia kiedy @ dostanę - i sie sprawdza jak dotąd

Aaaa Dzwoniłam własnie i w tym tygodniu wyślą mi moje bolerko! Już jest uszyte :d Doczekac się nie mogę

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2013-11-18 o 10:31
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:40   #2645
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

U mnie weekend był na wyciszeniu, na wyjeździe, normalnie bosko się czuję!
A gdzie się tak można wyciszyć.

Wiem że jestem księżniczką męczybułą ale ostatnio oglądam dużo zdjęć związanych ze ślubami i ciągle mnie coś zachwyca. Dzisiaj zachwyciła mnie stylizacja z polskiej blogerki daisyline to się podzielę , może komuś się przyda.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg daysi.jpg (37,5 KB, 77 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:43   #2646
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
http://przeklej.org/file/uwBIT3/DIETA.2.pdf

http://przeklej.org/file/coHazM/DIETA.pdf

wrzucam dietkę, pisana na 14 dni aczkolwiek ja stosowałam ją miesiąc. Drugi miesiąc jadłam podobnie ackolwiek nie to samo, i udało się zejść z 57 kg na 50
Przepiekny wynik! utrzymujesz go?
wstyd sie przyznać, ale od miesiąca znów jadam normalnie, wiele rzeczy mnie zgubiło i juz mam 3 kg na plusie
niestety pora wrócić na właściwe tory i na zawsze pożegnać lody, ciasta, pieczywo i makarony :beczy:
czy mogłabyś przesłać mi tę dietkę jakoś inaczej? nie wiem dlaczego ale nie moge pobrać z tej strony
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Cześć gaduły nie mam kiedy nadrobić bo mam zajob w pracy straszny.... chciałam tylko sie pochwalić, że byliśmy obejrzec wczoraj tą salę i ja się zakochałam sala i hotel piękne po prostu, manager rewelacyjny facet nie wyjdzie tak tanio jak myslałam bo to menu, które mi się podoba 230zł/os swoje ciasta, tort i alkohol (korkowe 5zł), ale noclegi bym miała dla wszystkich gratis (a normalnie 160zł/pokój).

W niedziele jeszcze jedziemy obejrzec jedną sale, a jak nam sie nie spodoba bierzemy tą pierwszą, czyli Hotel na Błoniach w Bielsku Białej

akurat jak wczoraj tam byliśmy sala była gotowa na wesele, wiec widziałam wszystko co i jak, no rewelacja

a i kupiłam kolczyki na ślub, urzekły mnie zdj jedno z lampą, drugie bez, ale na żywo te cyrkonie pięknie odbijają światła, a masa perłowa kest w kolorze mojej sukni mam z tej firmy trochę rzeczy i jak sie je dobrze przechowuje to długo ładnie wyglądają

w załącznikach zdj sali zrobione przeze mnie i moje kolczyki
piekna sala ciesze sie, że tyle u ciebie ruszyło do przodu
Cytat:
Dziewczyny jeśli chodzi o pierwszy taniec to jak tańczycie?
Ja mimo że umiem walca to nie chcę go tańczyć, boję się stresu że coś schrzanię i będzie lipa
Kuzynka namawia mnie na wymyślenie jakiegoś śmiesznego układu i zrobienia miksu piosenek zamiast jednej..
Szczerze to nie mam na to ochoty, wolę sobie wyjść zatańczyć romantyczną piosenkę i tyle. Chyba jestem staromodna
Mam dość wszechobecnych wygibasów i wygłupów na pierwszy taniec co sie ludziom w tym podoba? ani to śmieszne ani fajne.
Nie wyobrażam sobie oglądania włąsnego wesela za 10/15 lat z taką atrakcją. Chyba spaliłabym się ze wstydu! moda modą, ale trzeba zwrócić uwagę na pewne elementy, które powinny zostać klasyczne, aby za X lat nie żalować pewnych rzeczy
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
u nas tak samo te wszystkie mixy sa na sile smieszne. strasznie mi sie to nie podoba.
dziewczyny spokojnie z obraczkami, jesli nawet wzroslaby cena to ile wiecej sie zaplaci po nowym roku,30-40zl? ja i obraczki i wodke i wino kupuje na 3-4mies przed slubem obraczki zamawiac bede u meza kuzynki ktory jest zlotnikiem w lutym,a odbierac bedziemy pewnie kwiecien. jedynie w lutym wybiore sobie bizuterie u nich w hurtowni i bedzie lezec w szkatulce.
ja troszke zaczelam hamowac sie z kupowaniem czy zamawianiem,bo najzwyczajniej mam mnostwo czasu, i tak ze suknie kupilam w pazdzierniku mnie o
przeraza ze jeszcze zdazy mi sie odwidziec

kurcze troche nie rozumiem twojego toku myślenia - 40 zł to nie są pieniądze? ja za to jem przez 4 dni na studiach! Dzięki temu, że kupiliśmy alkohol teraz zaoszczedziliśmy prawie 800 zł licząc że na butelce wzrośnie cena o 2 zł po nowym roku. To mało? I co z tego że teraz - za pół roku lepsza wódkę wyprodukują? Nowe wzory obrączek wymyślą?
Naprawdę z całego serca radzę - warto kupić teraz niektóre rzeczy, a za zaoszczędzone pieniądze kupić sobie coś fajnego na podróż poslubną na przykład
Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
A ja bym chciała przypomnieć że zasady KK były pisane ładnych parę lat temu, kiedy panna młoda była oddawana w ręce jakiegoś tam pana młodego wybranego przed ślubem przez krewnych, którego widziała lub nie,a młody zaraz po ślubie wyjechał na wojnę i umarł(stad możliwość ponownego ślubu kościelnego po śmierci współmałżonka). Służyły też temu, żeby społeczeństwo się nie rozbestwiło i nie romansowało z kim popadnie, bo nad takim społeczeństwem trudniej zapanować(dzieci nie wiadomo czyje, żona nie wiadomo czyja itd) Teraz podejmujemy decyzje o ślubie o wiele mniej spontanicznie, nie z zepsucia czy czasów ociekających seksem tylko z rozsądku , bo mało kto po paru tygodniach znajomości bierze ślub w wieku nastu lat (wielki mi wtedy halo z utrzymaniem cnoty do ślubu). To jest tak samo jak za mówienie "kiedyś było mnie rozwodów", jasne że było ale po pierwsze ludzie żyli krócej, bo były wojny, choroby i inne nieszczęścia , a po drugie rozwód to był wstyd i hańba, a dzisiaj jest więcej zrozumienia że czasami się ludziom po prostu nie udaje. Unieważnienie małżeństwa też mnie jakoś nie satysfakcjonuje bo
A) nie po to mam teraz pół roku wycięte z życiorysu żeby się zaraz rozwodzić
B) jak trafie na dobrą serię psychopatów w systemie ślub- noc poślubna- unieważnienie, to też sobie nieźle poużywam i to jest niby" po bożemu"? To uchowaj mnie Boże od takiej pobożności.
podpisuje się rękoma i nogami!!!
Poza tym żaden ksiądz mi nie wmówi, że mój grzech jest większy (mieszkam z Tż, kochamy się max 2 razy w tygodniu, ale nie dlatego że nie chcemy, po prostu ze względów religijnych staram sie to ograniczać) niż koleżanki, która oficjalnie mieszka na studiach u ciotki, a tak naprawde 4 noce w tygodniu nocuje u swojego faceta i kochają sie chyba z 10 razy w tygodniu!!!! Ale w oczach kościoła to ja jestem grzesznicą, której nie nalezy sie rozgrzeszenie, a ona to zbłąkana owieczka, która oczyści swoje sumienie przy każdej spowiedzi? PARANOJA!
Cytat:
A co myślicie o takich paznokciach do ślub? Ja chyba się zdecyduje na lekko szary zamiast białego i srebrny brokat zamiast złotego
mi sie bardzo podobają, ale mój Tż nie cierpi gdy maluje jeden paznokieć innym kolorem, dlatego z tego zrezygnuje....

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-11-18 o 11:22
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:51   #2647
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Ale w oczach kościoła to ja jestem grzesznicą,
Katarzyna,współczesny kościół rości sobie prawo do decydowania za wszystkich, a z Boga się nie da zrobić głupa. Jak mówił ostatnio papież: do nieba pójdą dobrzy ludzie. Niech mnie spalą na stosie, ale mnie ksiądz oceniał nie będzie, bo z perspektywy ciepłej posady i bezstresowego życia to ja też sobie mogę pomoralizować. Oni są oderwani od rzeczywistości, to wymyślają teorie.

Profil FB
Stary 2013-11-18, 10:53   #2648
madzixx88
Zakorzenienie

http://lovemydress.pl/nigdy-tego-nie...suknie-slubna/

fajny link dot.wybierania sukni ślubnej może komuś się przyda

aaaa właśnie się dowiedziałam, że 1 grudnia u nas są targi cały czas myślałam, że są w styczniu ale okazało się, że są takie i takie
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 10:55   #2649
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
O mamo, z teściową. Ja bym nie dała rady, ale to zależy jaką kto ma teściową
Lubię moją przyszłą teściową, inaczej nie byłoby mowy o wspólnym mieszkaniu. Zobaczymy jak nam to wyjdzie w praniu
Stary 2013-11-18, 10:59   #2650
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
OvuView
jeśli ktoś chce to może się bawić w badanie śluzu, wyskości szyjki itp, i wtedy bada plodność na podstawie tych wszystkich czynników, jednak mi narazie się nie chcę, badam tylko temperaturę a i tak dość jasno widzę dni płodne i nieplodne już sama z siebie, bez pomocy programu nawet
u mnie to niemożliwe, bo mam niereguralny trub życia i nie dam rady konkretnie o którejś rano wstać codzień o tej samej godzinie i mierzyc

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:06   #2651
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
a piła któraś pigwową soplicę??
nie planowałam jej brać na wesele, a teraz sama nie wiem...
Ja piłam ale nie jestem zwolenniczką. Najlepsza jest dla mnie malinowa i wiśniowa, uwielbiam! Orzechowej nie kupujemy bo TZ jej niecierpi, ale dla mnie na jeden kieliszek czy dwa jest ok

say-hello obrączka ślicznie wygląda na Twojej dłoni i tak jak dziewczyny już pisały komponuje się z pierścionkiem. U TZ w połączeniu z bananem też

swiat_katarzyny piękne kolczyki i ta cena!

Cytat:

W Białymstoku są 8 grudnia targi ślubne, namawiam Tż żeby iść!
Te nasze targi to lipa, ja po Astorii się nie wybieram bo to jedno wielkie wciskanie ulotek

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Wszem i wobec ogłaszam, że w ramach postępów ślubnych ZAMÓWIŁAM BUTY!
Jakie??

no_doubt 1 i 5 wg.mnie odpadają. 1 ma brzydki gorset, a 5 przez te aplikacje jest koszmarna, przepraszam Ale szczerze odradzam. Najładniej wyglądasz w 4, pasuje do Twojej figury. 2 i 3 też są ładne, tylko w 2 chyba był za duży gorset? bo jakoś dziwnie się układa więc jak większości moją faworytką jest 4

Idę dalej nadrabiać

jestem mamą
Stary 2013-11-18, 11:07   #2652
karolinuuusia
Zakorzenienie

A więc powiadam Wam czekajmy na ślub on nas wybawi, te mieszkające z TŻ-tami i te które dopiero zamieszkają po ślubie, Amen

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:19   #2653
no_doubt
Wtajemniczenie

Dziękuję reszcie za opinie:
poznanianka1990
anannke
enzunio (dla TŻ też wielkie dzięki )
ysia
Ad rem

nasturcja1308
alucior
cashmere
asiulek8
KasiaK_080290
say-hello
(wystrój sali super, literki to super pomysł)
mimi_77
mojakaren
Lemon_Drop
Aśkun19
marlenqa22
Kaigara
Anesthesia
Robusta
cude

Semele witaj wśród PM 2014
Lg_ago to jest problem, bo naprawdę ciężko jest coś wybrać

Dzięki jeszcze raz dziewczyny!!! Nie wiem jak Wam dziękować. Jesteście niezastąpione

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:20   #2654
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Te kolczyki nie maja czarnego elementu zobacz sobie na drugie zdjecie bez lampy dałam za nie cale 17,50 normalnie kosztuja 34,90, ale mialam newslettera ze przy zakupie min 3szt 50% rabatu na całe zakupy wiec dokupilam jeszcze jedne kolczyki wkretki na co dzien i szczotke do wlosow
Ach, faktycznie Cena zabójcza, też będę musiała obczaić asortyment Glittera, ale sądzę że i tak zakupów dokonam na etsy jednak

Cytat:
Ja mimo że umiem walca to nie chcę go tańczyć, boję się stresu że coś schrzanię i będzie lipa
Kuzynka namawia mnie na wymyślenie jakiegoś śmiesznego układu i zrobienia miksu piosenek zamiast jednej..
Szczerze to nie mam na to ochoty, wolę sobie wyjść zatańczyć romantyczną piosenkę i tyle. Chyba jestem staromodna
Nie róbcie nic wbrew sobie! Wg mnie takie miksy to raczej kiepski i tandentny pomysł... moi znajomi mieli piękny pierwszy taniec, ale w połowie go przerwali i zatańczyli Gangam Style... niby było wesoło, ale dla mnie pierwszy taniec to takie przypieczętowanie związku z TŻ i chcę żeby był w pełni "nasz" i romantyczny My pewnie zatańczymy układ, ale nie przesdzony i sztuczny, walca chyba odpuścimy, po prostu "bujany" trochę bardziej profesjonalnie
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Wiesz myślę że wiele wierzących ma takie dylematy - pewnie nie wszyscy ale często słyszałam/czytałam że z jednej strony chce się bliskości, uprawia seks mieszka i nie żałuje konkretnie faktu że to robi tylko że nie wytrzymało się, nie było na tyle silnym że oddaliło się od boga że się tego nie rozumie że się złamało zasady... taki troszeczkę inny żal. Ale żal jest. Ale to kwestia że nie da się mieć obojga rzeczy - albo rybki albo akwarium dlatego to takie trudne I do rozważenia indywidualnie u każdego kto chce się nad tym zastanowić.
Ok, rozumiem, takie podejście mnie przekonuje

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ze spraw ślubnych zamówiliśmy obrączki taki sam model jest na stronie Apartu dlatego też takim foto się posłużę

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1695
Piękne, chcemy coś w tym stylu chyba, tylko całe błyszczące, nie satynowane czy jak to się nazywa

Cytat:
Katarzyna,współczesny kościół rości sobie prawo do decydowania za wszystkich, a z Boga się nie da zrobić głupa. Jak mówił ostatnio papież: do nieba pójdą dobrzy ludzie. Niech mnie spalą na stosie, ale mnie ksiądz oceniał nie będzie, bo z perspektywy ciepłej posady i bezstresowego życia to ja też sobie mogę pomoralizować. Oni są oderwani od rzeczywistości, to wymyślają teorie.
Też mi się tak wydaje i też uważam, że Kościół Kościołem, a jeśli niebo istnieje, to do niego pójdą po prostu dobrzy ludzie, niezależnie od wyznania czy przynależności do danego kościoła. Ale właśnie dlatego ja izoluję się od Kościoła, bo on jednak cały tkwi w rękach księży, jak chcę budować swoją relację z Bogiem, to nie potrzebuję ich do tego...

Poza tym...

299 dni do ślubu

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-11-18 o 11:22
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:24   #2655
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Lubię moją przyszłą teściową, inaczej nie byłoby mowy o wspólnym mieszkaniu. Zobaczymy jak nam to wyjdzie w praniu
Widzę, że nie tylko ja będę mieszkała z teściami

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Poza tym...

299 dni do ślubu
Dwójka z przodu teraz już z górki
Śluby w wątku PM2013 zakończyły się następne będą już u Nas Fajnie, ale z drugiej strony stres mnie dosięga, że czegoś nie zdążę przygotować, dopracować

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:27   #2656
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee te wszystkie miksy piosenek i "śmieszne" układy zazwyczaj kiepsko wychodzą i wcale śmieszne nie są. My żadnych popisowych układów też tańczyć nie będziemy. Pobujamy się pewnie trochę, parę obrotów i czuję że na tym się skończy

Cytat:
A co myślicie o takich paznokciach do ślub? Ja chyba się zdecyduje na lekko szary zamiast białego i srebrny brokat zamiast złotego
Śliczne!
Moja koleżanka z pracy ma teraz ślicznie zrobione paznokcie: mleczne wpadające w łosoś, a na serdecznym palcu kokarda z kryształków. Zastanawiam się teraz czy nie ściągnąć tego na ślub. Ale się boję że przesadzę z tymi kryształkami bo będę mieć ich dużo na gorsecie, a dodatkowo chcę w talii cienki paseczek i też prawdopodobnie z małą kokardką. I już by chyba było za dużo kokardek i diamencików jak myślicie?

Cytat:
Amen. Uwielbiam obecnego papieża!

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2013-11-18 o 11:28
Stary 2013-11-18, 11:27   #2657
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Dwójka z przodu teraz już z górki
Śluby w wątku PM2013 zakończyły się następne będą już u Nas Fajnie, ale z drugiej strony stres mnie dosięga, że czegoś nie zdążę przygotować, dopracować
Jejku jak ten czas leci Dopiero jak to przeczytałam to zrozumiałam, że to tak niewiele czasu nam zostało A ja w proszku...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:31   #2658
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Poza tym...

299 dni do ślubu
ładna data !

Aż sobie policzyłam i okazało się że do mojego zostało równo

160 dni

a ja w takiej czarnej

Profil FB
Stary 2013-11-18, 11:34   #2659
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:

160 dni

a nie 159?

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:36   #2660
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
a nie 159?
to mi nie pomaga !

Profil FB
Stary 2013-11-18, 11:40   #2661
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
to mi nie pomaga !
damy radę! no bo kto ma dać jak nie my ?

Stary 2013-11-18, 11:43   #2662
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
damy radę! no bo kto ma dać jak nie my ?
A ty jaki masz etap postępu? U mnie jest:

- suknia
- welon zamówiony
- garnitur męża
- złoto na obrączki
- wstępnie restauracja
- fotograf
- załatwiony urząd

Muszę w najbliższym czasie:

- zamówić obrączki
- kupić buty
- kupić biżu
- kupić mężowi muchę, koszulę i buty
- opłacić do końca sale
- skrócić suknię
- postarać się nie zastrzelić

Profil FB
Stary 2013-11-18, 11:48   #2663
Krychulec89
Zadomowienie

Witam Was

Nam zostało już tylko...
12 miesięcy i 18 dni
383 dni
Byliśmy u Księdza i jednak w Adwencie można brać śluby i robić wesela... niektórzy nas straszyli Sala też już zaklepana teraz tylko zbierać, zbierać i zbierać bo sala droga strasznie ale cóż zrobić.
Mamy 150 osób i próbowaliśmy z TŻ policzyć ilość butelek musimy kupić.

Wyszło nam że:
100 wódki 3/4
20 wódki 0,5 (na gry i zabawy)
40 butelek wina
20 butelek szampana

Ile wy kupujecie alko?

Co do obrączki to leci na prawą rękę a zaręczynowy mam na lewej. Jak jest przyjęte? Bo u nas to wyszło jakoś samo
Stary 2013-11-18, 11:52   #2664
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
A ty jaki masz etap postępu?
Mam:
-zaklepaną datę w kościele+nauki zrobione
-wstępnie umówioną dekoratorkę (do kościoła)
-zespół w kościele zamiast organisty
-salę
-alkohol
-zaklepanego fotografa
-dj'a
-materiał na suknię (szyję) + welon + buty moje i Tżta
-upatrzoną bieliznę (do zamówienia)
-kupione zaproszenia (czekają na rozdanie)
-zaklepaną fryzjerkę + kosmetyczkę (chyba, że nie będzie mogła to szukam innej)

Do załatwienia:
-garnitur+ bielizna Młodego
-obrączki (wzór wybrany)
-tort (smaki już mam wybrane)
-podziękowania dla rodziców (wczoraj wymyśliłam storczyki i alko - ktoś wrzucał ostatnio takie podziękowania )
-jakiś namiot na porterament/butelki (pewnie od strażaków)

biżuterię i spinki do mankietów chcemy od rodziców na BN w prezencie

Krychulec na 40 osób mam 100 butelek 0,5l i 10l wina (w zasadzie na 2 dni+ewentualne bramy)

Edytowane przez nasturcja1308
Czas edycji: 2013-11-18 o 11:54 Powód: dopisek
Stary 2013-11-18, 11:57   #2665
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Krychulec, ja wiem doskonale o tym że w adwencie mozna sie bawić, ale bałabym sie, że wiekszość rodziny zareaguje na adwent tak jak na post i po protu mi odmówi, nie boisz sie tego?

My na 140 osób kupiliśmy 165 butelek 0,5 (w tym już na bramy i konkursy)
Mamy barmana też

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

nasturcja - bardzo dużo wódki kupiliście

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-11-18 o 11:59
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 11:59   #2666
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
ładna data !

160 dni

a ja w takiej czarnej
u mnie 2 miesiące i 6 dni i ja to dopiero jestem w czarnej
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 12:00   #2667
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
nasturcja - bardzo dużo wódki kupiliście
Tż liczy, że 40 pójdzie na weselu, a 50 na porteramencie/butelkach (jak zwał tak zwał) a te 10 to na bramy, o ile będą.

Stary 2013-11-18, 12:02   #2668
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć! Co za ponury dzień nic mi się nie chce... Wczoraj taka pełna ekscytacja po targach a dziś ze mnie flak

marlenqa22
ściągnęłam sobie wczoraj Twoją dietkę. Bardzo mi się podoba. Część produktów obecnie jem. Spróbuję ją zastosować! Gratuluję wyniku!

Anesthesia,ysia
gratuluję! Coraz bliżej!

ysia
Nie zastrzelisz się i tak masz spore postępy! Ja jeszcze welonu nie mam, bielizny... a co tu mówić o garniturze... także głowa do góry .

Ale skoro już przy garniturze jesteśmy...Dziewczyny TŻ wymyślił, że chce biały/ivory garnitur taki jak w filmie Scarface... i co ja mam zrobić? W dodatku w takiej stylizacji chce być (rozpięta koszula itd, jedynie chce czerwony zmienić na fiolet bądź kobalt). No jakoś mi to nie pasuje...
Stary 2013-11-18, 12:06   #2669
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć!

Ale skoro już przy garniturze jesteśmy...Dziewczyny TŻ wymyślił, że chce biały/ivory garnitur taki jak w filmie Scarface... i co ja mam zrobić? W dodatku w takiej stylizacji chce być (rozpięta koszula itd, jedynie chce czerwony zmienić na fiolet bądź kobalt). No jakoś mi to nie pasuje...
ale pocisnął! już myślałam, że mój wymyśla bo chce taki. Nie wiem, ale chyba nie bardzo pasuje taka stylizacja na ślub

Stary 2013-11-18, 12:07   #2670
rabbitka
Rozeznanie

no_doubt jak dla mnie w 4 najlepiej , ładnie też w 2, w ostatniej ta aplikacja mi się w ogóle nie podoba.

Ijaa buty fajne! Wygladaja bardzo zgrabnnie. Napewno będa wygodne pochwal sie jak dotra juz w fiolecie

Mnie też się takie literki drewniane podobaja, jak znajde gdzies w okazyjnej cenie to zakupie

Ysia ładne pazurki! Myślę, że ze srebrnym brokatem byłyby super

U nas dzis 7 miesięcy do ślubu!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości