|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
no to wróciłam
stwierdziłąm że skoro mam autko to jeszcze do cioci sobie pojechałam na herbatkę i ploty ![]() Cytat:
Cytat:
o kurka ale bajerancki ![]() Cytat:
co do pieluszek to w Biedronce od 21.11 będą w promocji pieluszki Dada i chusteczki nawilżane. a no i z racji rozpoczęcia 30tc dodaję swój brzucholek
|
|
|
#812 |
|
Rozeznanie
|
Selena, sto lat !!
pozytywnego, szybkiego i bezbolesnego rozwiązania a przede wszystkim spełnienia marzeń ![]() LeLa - mnie wydaje sie ze spacerówka to na dłuzszy okres i chyba nie ma zróżnicowania rozmairówek spacerówki ... Jest jedna i użytkowana tak od 6 miesiąca do...nie wiem kiedy ![]() Paw, popieram dziewczyny i mysle ze powinnas zbadac sobie mocz, morfologie i cisnienie. Mocz i morfologie mozna bez skierowania zrobic samemu,bo to malutki koszt, a takie badania duzo pokazują :tak: Lidka, - zdrowia dla synka! Buziaki od cioć wizażowych. Co do słynnych wózków Camarello i ja będę mieć taki wóz. Zakochałam sie w nim od pierwszego wejrzenia. A wszystko przez naszą Agatkę, ona tak nas zaraziła . Ja jeszcze nie widzialam go na zywo,ale z tego co widze w necie i po opiniach to super sprawa...dlatego po wizycie u gina mamy zamiar wstąpić do sklepu z tymi wózkami.Dziś weszłam na stronę smyka i patrzę, patrzę a tam body dlugi rekaw po 10zł sztuka...więc wzięłam po 5 z rozmiaru 62 i 56, dodatkowo wzięłam taki grubszy pajac welurowy brązowy na zamek zapinany ala Rudolf za 55zł. Przesylka chwilowo jest tam darmowa jest. Ale tz mnie wkurzył...bo mówie mu o wyprawce i o tym ze w smyku są fajnie promocje itp a on na to ze "przeciez ty juz wiesz co kupilas i co jeszcze trzeba kupic,ja nie wiem" (a chodzilo o to ze widzial jedno zdj na facebooku z chrztu,gdzie chlopiec byl ubrany w stroj marynarza!) ...to mu mowie ze takich kompletow to trzeba kupic wiecej niz 1 i z reguły będą one różne.Masakra, zaraz 30 tydzień, a ja mam tylko jakies szczątki wyprawki...w dodatku jestem leżąca, nie moge isc czegos fajnego wyhaczyć, jestem zdana wyłącznie na siebie i własną intuicje. Jeszcze musze dobrze pomyśleć nad łóżeczkiem. Dziewczyny które kupowały albo mają kupić łóżeczko przez neta - jakie macie???
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-11-18 o 13:34 |
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja te nowe ciuszki na 60 nie wstawiam, tylko na jakieś szybkie pranie, a te od kuzynki chyba na 60 st wstawie Cytat:
Oby szybko wyzdrowiał
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
No niestety.. niektórym kobietą wzmocniły się włosy, innym zaczęły wypadać.
A w moim przypadku, wypadło mi bardzo dużo rzęs. Nie wiadomo czym to jest spowodowane, biorę witaminy, staram się zdrowo odżywiać. Pamiętam jak przed ślubem, kosmetyczka miała mi robić próbny makijaż, i sama zdziwiona pyta, co zrobiłam z rzęsami, i czy zawsze miałam ich tak mało. Później nawet obróciłyśmy to w żart, że zamiast regulować brwi, ktoś wyregulował mi rzęsy. Odżywki do rzęs używam na noc, już dobre 2 miesiące, póki co... doopa.
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Młody po lekarzu jak go obdarowali zestawem naklejem od razu odzyskał humor. Wszedł do domu i oznajmił "Mama włacz baje i laptopa, będę malował kucyki". Trzymam go z daleka od laptopa to maż wczoraj mu pokazał strone z malowankami i teraz mi tu jęczy, ze chce malować w laptopie
|
|
|
|
#816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Weszłam i ja na stronę smyka Strace chyba resztki wypłaty. Czyżby Twój mąż był jakoś spokrewniony z moim?? No normalanie udusić tylko Łóżeczko mam takie: http://allegro.pl/promocja-lozeczko-...690476037.html Z pierwszym dzieckiem tez takie miałam. Sprawdziło mi sie.
|
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Selena wszystkiego dobrego !
Dzien dobry po weekendzie. Wczoraj bylismy na obiedzie parapetowkowym u rodziny. Kilka godzin za stolem to katorga powiem Wam. Noc tradycyjnie nie przespana, do tego doszly dziwne nastroje (pol h wylam przez jakas glupote, maz nie mogl mnie uspokoic, a ja wiedzialam, ze powod durny, ale co z tego jak az sie zachodzilam). Dzis rano nawet nie bylam w stanie wstac do labo. Jutro juz musze isc, bo w srode wizyta. Mam nadzieje ze i u malej i u mnie bedzie wszystko ok. Mielismy jechac na zakupy pieluchowo- kosmetyczne, malz ma 3 dni wolnego, ale tak mnie biodra bola (a do tego podbrzusze i pachwiny) ze momentami nawet sie przekrecic z boku na bok nie moge. Kurcze nie lubie narzekac, ale jakos mi lzej wtedy wiec wybaczcie.Na mnie chyba odbijaja sie dwa pierwsze bezproblemowe trymestry
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy Wy wszystkie pierzecie nawet nowe rzeczy, bo powiem szczerze, ze nie mialam takiego zamiaru (o nowe mi chodzi) i czuje sie jak wyrodna matka...Czy ktoras moze nie pierze?
|
|
|
|
#819 | |
|
Gang Iren
|
Ale u mnie pogoda! Pada ciągle,szaro i ponuro.
W domu wszędzie światła pozapalane,bo ciemno jakby już wieczór był ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Wszystkie. Nowe są nawet gorsze,bo raz że pokryte różnymi związkami chemicznymi,np używanymi do farbowania tkanin. To przeszły przez mnóstwo rąk. Ile osób tego dotyka w sklepie. Osób,które niekoniecznie dbają o higienę.
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
Już mam to lekko ogarnięte dzięki Wam lidkaa82 dobrze, że to nic poważnego ![]() A ja uciekam na jakieś zakupy i zahaczę o SH, babka ma zawsze w poniedziałki dostawy z UK i ma bardzo fajne ciuszki, a więc do później ![]() ![]()
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do edukacji to teraz w sumie mnie dopiero uświadomiłaś . Kiedyś książki można było odkupić od kogoś a teraz wymagane wszędzie są nowe Nawet jak jakieś wydanie się zmieni to już trzeba nowe kupić . Ja docelowo chcę mieć 2 dzieci mój mąż trójkę Ale u mnie cały czas powtarzam zobaczymy co z kasą będzie . Teraz szybko chcę mieć drugie dziecko tak max 2 lata żeby była różnica między dziećmi a później zobaczymy . Wszystko też zależy od pracy . dostałam smsa od Em my : Napisała , ze już drugi dzień cieszą się swoją obecnością z Dorotką . Malutka nie ma już kroplówek , jest karmiona piersią . Tylko żółknie więc czekają jak to się rozwinie . Em ma ma zdjęte szwy więc może sie już wyprostować . A do tego to jej już 4 tydzień w szpitalu z czego jest trochę przybita ale jakoś daje radę |
|
|
|
|
#822 |
|
Rozeznanie
|
Marieee- polecam smarować rzesy olejem rycynowym.
Ajakasia - niestety, ale nowe nie znaczy higieniczne i czyste. Tak jak pisze Gosia, ubranka są macane przez różne osoby, na nich znajduje sie pewnie duzo nieciekawych rzeczy... Ja np. jak kupuje bielizne ,majtki dla siebie to najpierw obowiązkowo muszą być wyprane.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko cokolwiek kupię, najpierw wymrożę (min. 24 h w zamrażarce) a później dopiero piorę. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Próbowałam :/ niestety.. nie wiele dało, nadal wypadały. Na włosy nakładam olej rycynowy, i jestem bardzo zadowolona.
|
|
#824 |
|
Rozeznanie
|
aniołku to chyba kwestia genetyki, ja się niczym nie smaruję - bo na wszystko praktycznie mam uczulenie i mnie swędzi przy dłuższym stosowaniu i nie mam żadnego rozstępu, a bęben mam spory
. Miałam rozstępy po tym jak kiedyś schudłam 25 kg, i najpierw były czerowone a później zupełnie niewidoczne - wtopiły się w ciało i myślę, że z Twoimi też tak będzie - później zrobię zdjęcie jak ładnie one się chowają w skórze to zamieszczę w klubie - tylko brzuch muszę ogolić :p
|
|
|
|
#825 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super,że dziewczyny są razem i Dorotka może pić z piersi. Żółtaczka jest normalną sprawą,na pewno niebawem zejdzie
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Segregacja zakończona sukcesem
![]() Mam 4 kupy prania: - różowe ( połowa już się pierze) - białe - kremowo-żółte - kolorowe Kombinezony będę brać osobno, a ręczniki, pościele i pieluchy trochę później i tak dużo czasu mi pochłonie pranie, suszenie, prasowanie i składanie....jakim cudem tego aż tak dużo się zrobiło
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
|
#829 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żółtaczka chyba nie jest groźna, a najważniejsze że Dorotka już z piersi je
|
|||||
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jutro do Niemiec znowu na tydzień w trasę jedzie
![]() Ja już się chyba przyzwyczaiłam, chociaż czasami tez mi smutno, ale jak mi wypłatę przynosi to mi się humor poprawia......troszeczkę
|
#831 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że u Emmy i Dorotki coraz lepiej. Migotka, trzymaj się, piątek już niedługo. Zabieram się za prasowanie, tylko muszę sobie przygotować stanowisko na ławie, stanie przy desce odpada. |
||
|
|
|
#832 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
czy dobrze wywnioskowałam, że masz już co najmniej 7 wkładów do pralki??? ja razem z koszulami do szpitala jeszcze nie mam pełnej... ale już nad tym pracuję ![]() ![]() Gosiu przypomnij mi, proszę, Ty nożyczki polecałaś canpolu, czy baby ono? czy o tych właśnie ostrzegałaś, żeby nie kupować? mój mózg chyba już zupełnie nie pracuje...
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-11-18 o 14:42 |
||||
|
|
|
#833 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ale się dziś rano zestresowałam. Wstaje z łóżka i bach, czuję że coś ze mnie poleciało. Moja pierwsza myśl: CZOP, ale nie to tylko trochę śluzu. To chyba przez przepełniony pęcherz, bo w nocy ani razu nie wstawałam
![]() Biorę się za nadrabianie Waszych postów
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Ah, przjedzie mi, te hormony też robią swoje. Zawsze byłam smutna jak wyjeżdżał ale teraz mocniej to przeżywam. Jednak na stałe wróci za 3 tygodnie, może 4 (oby wcześniej) i co tu dużo gadać.... termin porodu coraz bliżej a ja sama. Pomijam te wszystkie obawy, zwyczajnie go potrzebuję, ale cóż praca to praca. Moje durne pesymistyczne myślenie w niczym nie pomaga :P Jeszcze trochę poleniuchuję a potem mam zamiar robić rzeczy, na które normalnie szkoda mi czasu
![]() Przedwczoraj moja koleżanka urodziła miałam termin na 17 grudnia....
|
#835 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie. My dalej w dwupaku i w szpitalu ;(( już wszystko wydawało się unormowac, wczorajsze ktg książkowe a dziś znowu skurcze. I to porządne, brzuch mi dalej pobolewa pomimo zastrzyku.;( a ja już jedna nogą w domu byłam ;( policzylam że dziś mija 22 dzień który spędziłam w szpitalu w tej ciąży. I siódma doba ciągiem.
Selena, sto lat! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam jeszcze pytanie podliczacie sobie ile już wydaliście na wyprawkę ?
Bo jestem ciekawa ile wynosi mniej więcej wyprawka |
|
|
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43770680]Dziewczyny, ale się dziś rano zestresowałam. Wstaje z łóżka i bach, czuję że coś ze mnie poleciało. Moja pierwsza myśl: CZOP, ale nie to tylko trochę śluzu. To chyba przez przepełniony pęcherz, bo w nocy ani razu nie wstawałam
![]() Biorę się za nadrabianie Waszych postów [/QUOTE]Ze mnie co chwilę coś leciało,do tego stopnia,że kilkakrotnie miałam podejrzenie cieknacych wód płodowych już od 17 tc.Jednak chyba to były takie obfite uplawy...
|
#838 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Em ma - cieszą mnie niezmiernie takie wiadomości. Cytat:
![]() Ja bym chciała by mój pojechał gdzieś. Bo mnie wkurza niesamowicie. Choć zapewne za chwilę by mi go brakowało... upadly_anioloo Ja sobie podliczyłam. Ale dużo rzeczy mam po starszaku (np.wózek), więc nie jest to miarodajne. Wyszło mi 1200... póki co :/
Edytowane przez mengazhu Czas edycji: 2013-11-18 o 15:25 |
||
|
|
|
#839 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
cześć
od godziny słucham w kółko http://www.youtube.com/watch?v=KRAMNWzfjcg kocham tą piosenkę, tekst i teledysk ![]() Cytat:
I faktycznie ciągle może zmieniać się gust dziecka i trzeba nowe kupować, wybierać a i tak nie wiadomo czy się spodoba. Co do tych świecąco-grających hmm jak dla mnie są po prostu nudne, ale kto wiem może moje dziecko będzie je uwielbiało i może wtedy odkryję czym tak zachwycają dzieciaki Cytat:
Niestety ja nie mogłam tak zrobić![]() Współczuję tych wypraw do marketów budowlanych Niestety przy remontach tak jest..Co do zabawek ja nie kupuję... ewentualnie gryzak. Karuzelę dostałam. Miśków mam cały wór na strychu, ale kto się bawi miśkami W ogóle to wątpię żebym miała ochotę i siłę na zabawy jakimiś zabawkami, szczególnie tymi kreatywnymi w pierwszym miesiącu![]() Cytat:
Moje jest pomalowane. Kupiłam, bo była okazja, ale wizualnie średnio mi się podoba. Mam jeszcze w planach kupno kołyski. Cytat:
![]() gratuluje wózka ![]() Cytat:
Cytat:
Ja wrzuciłam wszystko jak leci w różnych rozmiarach (segregacja tylko osobno nowe i używane) i później myślałam że mnie coś trafi przy sortowaniu ![]() Cytat:
i co to za przyjemność chodzić w ubraniach po starszym rodzeństwie i np dzielić pokój z dwójką rodzeństwa, szczególnie jak są różnej płci? Nie mówię tutaj o okresie niemowlęcym i później, ale o starszym dziecku. dlatego zgadzam się z gosią: Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ledwo zyje po tym spotkaniu. Oczywiście Adaś skakał cały czas
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

stwierdziłąm że skoro mam autko to jeszcze do cioci sobie pojechałam na herbatkę i ploty 

smaruję się teraz już 2 razy dziennie ale one i tak się pojawiają tylko szybko bledną ale wyglądam już jak zebra 
a przede wszystkim spełnienia marzeń
za 55zł. Przesylka chwilowo jest tam darmowa jest. 

Potem kupuję jakąś kolejną spacerówkę, większa? Nie mogę z tym dojść ładu i składu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Niestety przy remontach tak jest..