|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem
ja tylko pisze to co w.ksiazkach moich znalazlam tzn w psychologii rozwojowej ale mysle ze jednak rozne opracowania roznia sie troche tym.wiekiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
Natala dzieki
Leci mi z nosa ciagle meczacy taki katar. Mam nadzieje ze dzisiejsza nocka bedzie lepsza.Tassia tez uwazam ze za szybko na takie diagnozy. Kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie. Daj mu czas Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2013-11-18 o 13:58 |
|
|
|
#4925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9 w zakładce puzzle piankowe znajdziesz inf od producenta o certyfikatach i takich tam ![]() Cytat:
Cytat:
obserwuj małego, ale na pewno wszystko jest ok |
|||
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
tassia ne strasz
moj zabawki maty karuzelki ma w doopce
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
a po co sa te puzzle piankowe bo nie czaje?? czesto to widze ale nie bardzo wiem jakie ma zastosowanie? zeby dzidzia na nich siedziala i bylo jej cieplo w pupke?
|
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
to teraz cos weselszego
dwie historie mam dla was 1. O tym jak Maciek stal sie rajdowcem czyi jak kontekst zmienia sytuacje przed wczoraj mialam mega aktywny dzien z Maciejem, bylismy w kosciele zalatwiac chrzciny, potem.spacer., potem wycieczka na przeglad i zatankowac auto, potem.odwiozlam.go do.mojego taty bo szlam do dentysty, potem.bylismy odebrac psa i jak to po dniu pelnym wrazen Maciej zaczal byc juz marudny. Na kazdych swiatlach jak sie zatrzymywalam zaczynal.kwekac i poplakiwac. wiec.na rondzie wrzucilam na luz i gazowalam silnikiem -uspokol sie na kolejnyc swiatlach na tym.rondzie zrobilam to samo, ale po chwili znow kweka. Wiec rozbujalam.samochod.przod -tyl zeby sie uspokoil. Swiatlo zmienilo sie na zielone i jak.sie.okazalo sprowokowalismy z Maciejem rajd uliczny. dwa samochody wypruly kolo nas z piskiem opon. A my z moim.orzeszkiem taś taś do domku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
raz a porządnie
![]() Maja patrząc na wiek korygowany ma 5 tygodni, uśmiech się zdarzy raz dziennie, ale wodzi już wzrokiem, chwilę się skupi na jakimś punkcie ale zabawki średnio Ją interesują |
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
aj nacisnelma wyslij zanim opisalam druga historie
2. Maciej jako atrakcja turystyczna Krakowa Wybralam sie dzis na kurs masazu shantala z Maciejem w chuscie. Czulam sie troche jak malpa w.zoo bo wszyscy patrzyli na małą glowke wystajaca z mojej kurtki 5osob mnie zagadnelo zeby pogadac: a ile ma? ale Pani odwazna! a ma czym.oddychac? itp.co lepsze! pamietacie nasze dyskusje o nieustepowaniu miejsca kobietom w ciazy? wsiadlam do pierwszego tramwaju totalnie zatloczonego i 3 osoby (slownie:trzy) od razu podniosly sie z miejsca. wsiadam do drugiego tramwaju i dwie osoby mi ustapily, a taka mila dziewczyna poszla mi skasowac bilet jak sie kapnelam ze z tego wszystkiego zapomnialam. Pan motorniczy jak zobaczyl ze zmierzam w strone odjezdzajacego tramwaju to otworzyl mi drzwi i lampil sie usmiechajac do mnie, choc to i tak nie byl moj tramwaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie
kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie a ja sie wystraszylam poniewaz u mnie jest to cala grupa objawow i wszystkie sa z grupy spolecznej poza tym powinnam dac mackowi wiecej czasu bo rzrczywiscie cgclopcy moga pozniej takie umiejetnosci zdobywac mysle ze jak do.konca 3miesiaca nie bedzie lepiej to pojade z nim do moich kolezanek od diagnozy dzieciaczkow juz zreszta spanikowana do.nich napisalam ciekawe co mi odpisza ale to dopiero wieczorem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- wybaczcie mi te moje literowki ale jakos na tablecie czesto mi sie to zdarza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja przestalam myslec ile sciagam i sie tym przejmowac...bylam w H&M i obkupilam mlodego kupilam: http://www.hm.com/de/product/14223?article=14223-B http://www.hm.com/de/product/10901?article=10901-F to zestaw na chrziny mam nadzieje ze 68 bedzie wtedy dobre...balam sie ze mi wykupia i taka koszule bo sie zakochalam ![]() http://www.hm.com/de/product/09617?article=09617-B |
|
|
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez robie literowki na telefonie a czy wasze dzieci łapia sie za glowe? bo moj baaardzo czesto rece do gory i na glowie trzyma a uszy sa w porzadku bo juz je badalam;p
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tassia moja siostra cioteczna ma dwóch chłopców z autyzmem (bliźniaki) i oni na tym etapie rozwijali się prawidłowo. U nich pojawiły się niepokojące sygnały około 2,5 roku. W wieku 4 lat mieli zdiagnozowany autyzm. Dziś mają po 12 lat. Jeden z nich chodzi do normalnej szkoły
|
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia nie przejmuj sie. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i bardziej skupia sie na zajeciach ktore bardziej lubi
Twoj synus po prostu szybko rozwija sie fizycznie. Moj Julek na przyklad juz od 6 tygodnia duzo sie usmiecha i gluzy po swojemu ale nie lubi lezec na brzuszku przez co slabiej.rozwija inne umiejetnosci...Zabieram sie od dzis za moj brzuch. Zaczynam od tego co na zdj. Wizualnie moze nie jest zle ale strasznie mnie rozpycha po jedzeniu no i skora juz nie jest taka jedrna... |
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na szczescie pare minut i samo przechodzilo... u ciebie przechodzi??
|
|
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślałam o tych body na chrzciny chociaż Małż przyniósł z roboty jakiś komplet na 68 bo znajomy chce sprzedać. Fajne to ale pewnie z 200-300 za to zapłacili.
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
No i chciałam się pochwalić, że zamówiłam dzisiaj Julkowi konika z Fisher Price na Mikołajki
![]() A na gwiazdkę dostałam kasę od mamy, żeby coś mu od niej kupić. I zastanawiam się nad takimi prezentami (jeden od niej drugi od nas): http://allegro.pl/little-tikes-ogrod...717041886.html http://allegro.pl/vtech-migoczaca-hu...713172412.html Miała któraś z nimi styczność? Byłabym wdzięczna za opinie
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4942 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w ciagu dnia, mala po przebudzeniu ma zmieniana pieluche, chwile pospacerujemy, poogladamy co w domu ciekawego, kotka poglaszczemy, robie mleko, mala je, pozniej jakies 30 min aktywnosci zazwyczaj, czasem godzina i mloda marudzi ze chce spac. tulaski robimy, buziaki w pysiaka mama serwuje, odkladam do kolyski, pieluszka, smok, konik i ewentualnie karuzelka. no i sama zasypia praktycznie od razu. a jak ma problem z zasnieciem t oczywiscie nosze i staram sie na rekach uspic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na spacerze moze spac do upadlego, swieze powietrze super na nia dziala. a w ciagu dnia tak jak pisalam wyzej, jedzenie, zabawa, spanie, 30-60 min aktywnosci a spanie po 2-3 h.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Amelka pozno zaczela sie usmiechac, miala rowno 9 tyg. ale za to teraz usmiecha sie prawie non stop. a smiac mi sie chce jak wieczorem niby juz spi, a tu nagle z kolyski kwekanie, ide, patrze co jest a ta sie zaczyna cieszyc na moj widok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do wodzenia wzrokiem za zabawkami, to u nas bylo wczesniej niz usmiech. teraz nawet raczka zaczyna szturchac lewka z fisher price'a, zawiesilam jej w kolysce. zabawki na macie tez interesuje a najbardziej ciekawe sa swiatelka ![]() ufff nadrobilam, popisalam zaraz jade po Blanke i pozniej ginek i ksiegowa
|
||||||||
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Lola moja tak robi
pszczoua ![]() ściągnęłam killera ale jakoś przez to, że dostałam @ i okropnie boli mnie brzuch nie mam motywacji to już drugi okres po porodzie i tak strasznie boli, o wiele bardziej niż wcześniej no i mam dylemat. jestem umówiona do gina ale jako, że mam @ to mnie nie zbada ale chciałabym ten krążek. i kurde nie uśmiecha mi się przyjsć, gadka szmatka, podbije mi kilka recept, 100 zł i nara
|
#4944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem to przegiecie wydawac tyle na ciuchy dla dziecka, ktore zalozy to raz i wyrosnie... mnie sie jeszcze podobal w H&M ten komplecik:http://www.hm.com/de/product/18428?article=18428-A ale na zywo jakos bardziej to body do mnie przemawialo ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
w sypialni mamy takie skory owcze na podlodze a Bartkowy pokoj bedzie sie urzadal po nowym roku... no i wlasnie klade go na lozku bo na podlodze by mu ciaglo... no to musze pomyslec o puzzlach w takim razie
|
||
|
|
|
#4945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź, bo w kompleksy wpadam ![]() Cytat:
u mnie jest taki zabobon, że dziecko do roku chyba nie powinno się oglądać w lustrze
|
||
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan ja bym przelozyla gina przeciez i tak cie nie zbda a pogadac za 100 too troche zal
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Byliśmy dziś z Jasiem i jego 8miesięczną koleżanką na długim spacerze ![]() Ale poza spacerem cos mój synek dziś spać nie chce ![]() Co chwilę mamy jakiś gości, a przed nami jeszcze wielu chętnych ![]() Cytat:
i przykro mi jak czytam że w najbliższych nie masz oparcia Cytat:
![]() dobrze usłyszeć takie historie podnoszą na duchu nt. empatii w naszym społeczeństwie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co ty?? ja codziennie chodze z Bartkiem po domu i przystajemy przy kazdym lustrze (a mam ich sporo i pewnie bede niedlugo tego zalowac hahah) i ogladamy dzidzie ![]() jezuuuu ale mam dzisiaj lenia... mlody spi...prasowanie czeka, pralka sie wyprala, zmywarka pozmywala. obiad na jutro trzeba ugotowac...a ja sie lenie i dobrze mi.... kopnijcie mnie w d... bo mlody juz kweka a ja nic nie zrobilam tzn bylam z nim 2h na spacerze :P spacerowanie mi ostatnio najlepiej wychodzi i wydawanie kasy :P o tak
Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2013-11-18 o 14:58 |
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ladan nie odciągam ale on mi zasypia ok 20:00 więc ok 4:00 szamka i dalej kima Natala ja też lubię czytać Twoje posty o wychowaniu widać, że jesteś mega blisko z dziewczynkami ![]() Pszczou przykro mi jak taki chudziak się żali na swój brzuch- to co ja mam napisać?
|
#4950 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz stoi na szafie, ale niedługo Miloszowi wyciągnę ![]() Ta kula podoba mi się, zastanawiałam się nad czymś podobnym przy Zuzi i w końcu nie kupiłam. Cytat:
Cytat:
Mój mało już sypia.Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

[/RIGHT]
Leci mi z nosa ciagle
meczacy taki katar. Mam nadzieje ze dzisiejsza nocka bedzie lepsza.

ale na szczescie pare minut i samo przechodzilo... u ciebie przechodzi??

to już drugi okres po porodzie i tak strasznie boli, o wiele bardziej niż wcześniej
ale on mi zasypia ok 20:00 więc ok 4:00 szamka i dalej kima