Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 14:00   #4951
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

zadzwoniłam do babki, która tam pracuje w recepcji (jest położną w szpitalu, w którym rodziłam) i mogę iść z Julią, popilnuje mi jej pójdę tylko pogadać, wypiszą mi recepty a na wizytę pójdę jak mi się okres skończy i dziś nic bulić może nie będę
Stary 2013-11-18, 14:03   #4952
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a czy wasze dzieci łapia sie za glowe? bo moj baaardzo czesto rece do gory i na glowie trzyma
Mój tak Bardziej dotyka sobie twarz. No i coraz częściej wkłada łapki do buzi.
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Zabieram sie od dzis za moj brzuch. Zaczynam od tego co na zdj. Wizualnie moze nie jest zle ale strasznie mnie rozpycha po jedzeniu no i skora juz nie jest taka jedrna...
Ekstra masz brzuch
Cytat:
A na gwiazdkę dostałam kasę od mamy, żeby coś mu od niej kupić. I zastanawiam się nad takimi prezentami (jeden od niej drugi od nas):

http://allegro.pl/little-tikes-ogrod...717041886.html

http://allegro.pl/vtech-migoczaca-hu...713172412.html

Miała któraś z nimi styczność? Byłabym wdzięczna za opinie
Mój siostrzeniec ma tą kulę. Ale chyba za późno ją dostał, bo już raczkował, a ta kula właśnie uczy raczkować, i tylko chwilkę się nią bawił. Ale fajna jest Ma już z półtora roku i baterie dalej działają
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Bo dziecko najlepiej rozWija sięna podłodze, najwygodniej ćwiczy mu się podpór na brzuszku na twardej powierzchni a nie na miękkim łóżku czy rolujacym się kocu. A ja np mam goły parkiet, nawet pol dywanu nie mam w domu, więc taka mata z puzzli świetnie się sprawdza
Ja też nie mam dywanu. I faktycznie będę coś musiała kupić na panele, dobrze że przypomniałaś
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
no i mam dylemat. jestem umówiona do gina ale jako, że mam @ to mnie nie zbada ale chciałabym ten krążek. i kurde nie uśmiecha mi się przyjsć, gadka szmatka, podbije mi kilka recept, 100 zł i nara
Ja bym poszła jak się @ skończy
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:04   #4953
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja przed chwilą poszłam do okna, wystawiłam głowę na dwór i zaczęłam głośno oddychać powtarzając "wytrzymaj do niedzieli" otwieram oczy a tam dwóch Polaków stoi i pali mieszkam na parterze. Ja to zawsze znajdę okazję żeby zrobić z siebie wariata

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:06   #4954
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja przed chwilą poszłam do okna, wystawiłam głowę na dwór i zaczęłam głośno oddychać powtarzając "wytrzymaj do niedzieli" otwieram oczy a tam dwóch Polaków stoi i pali mieszkam na parterze. Ja to zawsze znajdę okazję żeby zrobić z siebie wariata

hahaha duzo sily na tesciowa jak tam zupa?? smakuje jej? jaka jej ugotowalas? z trawy?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:07   #4955
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Natala ja też lubię czytać Twoje posty o wychowaniu widać, że jesteś mega blisko z dziewczynkami

Hania śpi... a ja poprasowałam, obejrzałam program o grubasach na tlc (pochłonęłam w tym czasie 2 garście paluszków ) i się nudzę

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:07   #4956
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Marta, duży respekt, że nie uginasz się pod anty-dopingiem mamy

Marta, Kaśka, a powiedzcie mi jak u Was z jedzeniem. Jecie dziennie po te 2 tysiące kalorii? Mignęły mi kiedyś przykładowe jadłospisy (nie mówię, że koniecznie Wasze, nie pamiętam już) i ja wiem, że na bank na tym bym nie wykarmiła siebie i dziecka. Ogólnie to podziwiam, że ktoś się najada (i zapewne ma po tym śliczną figurę) dwoma kanapeczkami na śniadanie, zupą na obiad i jakimś warzywkiem na kolację, ale fizycznie niewykonalne jest, żeby organizm tak tym zagospodarował żeby odżywił matkę i naprodukował jeszcze mleka.

Ja często nie mam apetytu, mogłabym nie jeść, marzy mi się też boska figura, szczuplejsza niż przed ciążą, ale jem bardzo solidnie - i nawet specjalnie nie bawię się w eliminowanie produktów. Nie tyję, nie chudnę a mleko raczej bardzo kaloryczne i rzadko jestem zmuszona wyciągnąć butlę.
ja dzisiaj zjadłam owsiankę, rybę, znów owsiankę... i kilka ciastek.
A Tobie to nie wiem o co chodzi, bo jakbym była facetem to bym biegała za Tobą z wywalonym jęzorem
Cytat:
kaska ja mam 2 spioworki i obydwa bez rekawkow
wazne moim zdaniem by w girki bylo cieplo, chociaz sa dzieci co lubia miec nozki odkryte, w tym moj dlatego spiworek poszedl w odstawke

a ile mniej wiecej wasze dzieci spia w dzien? bo moj badzo malo, no od kilku dni brzdąc ma problem z zasypianiem i nie wiem juz co zrobic
a jak usnie to tak niespokojnie ze i tak chwilka i sie budzi
to Alek sobie może przybić piątkę z Kornelem. On czasem zasypia na raty. A jak wypluje smoczka to się budzi, ja lecę, wkładam, znów śpi 20 minut i ryk.
Mój Kornel śpi w bodach z długim rękawem i skarpetkach. Ja np. śpie w koszulce i szortach, TŻ w bokserkach i nie jest nam zimno.
Jak położę go w spodenkach, to czasem je jakoś zsunie w nocy, jak przykryję to i tak się odkrywa, a w śpiworku zasnąć nie może.
Cytat:
spoko bedziemy ich obserwowac:P
ja tez robie literowki na telefonie

a czy wasze dzieci łapia sie za glowe? bo moj baaardzo czesto rece do gory i na glowie trzyma
a uszy sa w porzadku bo juz je badalam;p
łapią, a moja mama wtedy mówi "ojej, ile Ty masz kłopotów"
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
moze po porodzie? ja przez pierwszych pare tygodni tak mialam ze jak zjadlam to nie moglam wstac od stolu tak mnie zoladek skrecal ale na szczescie pare minut i samo przechodzilo... u ciebie przechodzi??
no właśnie nie, najcześciej boli mnie do wieczora i przestaje dopiero w nocy.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:10   #4957
kaska87
Zakorzenienie

ja też się nudzę bo moje dziecko ze spaceru jeszcze nie wróciło

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 14:10   #4958
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wow

Moja Zuzia miała/ma taki stoliczek http://allegro.pl/little-tikes-stoli...675304455.html . Dostała od chrzestnej, jeszcze do niedawna służył jej czasem jako stolik do jedzenia czy malowania Teraz stoi na szafie, ale niedługo Miloszowi wyciągnę

Ta kula podoba mi się, zastanawiałam się nad czymś podobnym przy Zuzi i w końcu nie kupiłam.
Ten stoliczek też oglądałam, ale jakoś wizualnie bardziej podoba mi się ten Ocean... Szkoda właśnie że nie ma tej podkładki do rysowania, ale w tym co chcę mu kupić zabaweczki bardziej kolorowe i te wiszące też ładniejsze...
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mój siostrzeniec ma tą kulę. Ale chyba za późno ją dostał, bo już raczkował, a ta kula właśnie uczy raczkować, i tylko chwilkę się nią bawił. Ale fajna jest Ma już z półtora roku i baterie dalej działają
No właśnie dlatego chciałam zamówić na gwiazdkę. Jak już zacznie raczkować to będzie A myślę, że i dla takiego rocznego dzieciaczka fajna bo są różne zwierzątka, melodyjki itp... Troszkę droga jest dlatego pytam o opinię bo za tą cenę można dużo fajnych zabawek kupić...

Dziewczyny, dzięki za komplementy... Nie chodzi o to że się żalę na mój brzuch. Jestem zadowolona że tak sam z siebie się zmniejszył. Chodzi o to, że przed ciążą był ładnie wyrzeźbiony i jędrny a teraz muszę troszkę nad nim popracować żeby przywrócić go do łask Wieczorami się nadyma czego przed ciążą nie było i wtedy TŻ się śmieje że mam duży brzuch. Ale on to chyba tak bardziej żartuje bo ostatnio pakował we mnie jedzenie bo waga ciągle leci w dół i już jak szkieletor wyglądam Policzki zapadnięte, blada się zaczynam robić... Jednak mały sporo ze mnie wyciąga...
Stary 2013-11-18, 14:12   #4959
Natala84
Zakorzenienie

Pszczoua, brzuch super
a co do zabawek to my kule hule mamy, ale to dla takiego starszego dziecka raczej.... teraz dla Hani kupiłam aktywne klocki z fp i zawieszke lamaze

Passion, jest też przesąd że nie wychodzi się z dzieckiem przed chrztem na spacery. a że ja planuje wiosnę/lato to trochę byśmy sobie posieddziały

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:13   #4960
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha duzo sily na tesciowa jak tam zupa?? smakuje jej? jaka jej ugotowalas? z trawy?
Ogórkową dziś trzeci dzień jest na obiad a TŻ do mnie kiedy będzie co innego a ja że trzeba oszczędzać haha

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:15   #4961
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

u mnie jest taki zabobon, że dziecko do roku chyba nie powinno się oglądać w lustrze nie wiem co ma się stać, ale Maja już się oglądała
Ponoć późno zacznie mówić
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 14:23   #4962
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Witajcie

wczoraj Michaś skończył 6 tygodni
ja zakończyłam połóg

Dziś rano mieliśmy szczepionkę ,Malutki strasznie się spłakał , najgorsze było to że po doustnej szczepionce przez pół godziny piguła zabroniła dawać smoczka i pierś jak tylko minęło,dostawiłam go do piersi i się dopiero uspokoił
szkoda mi go było ogromnie
zważyli Misia i nieźle przykoksił przez 3 tygodnie kilogram
teraz waży 4,5 kg

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:26   #4963
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
jezuuuu ale mam dzisiaj lenia... mlody spi...prasowanie czeka, pralka sie wyprala, zmywarka pozmywala. obiad na jutro trzeba ugotowac...a ja sie lenie i dobrze mi.... kopnijcie mnie w d... bo mlody juz kweka a ja nic nie zrobilam tzn bylam z nim 2h na spacerze :P spacerowanie mi ostatnio najlepiej wychodzi i wydawanie kasy :P o tak
Mi też

Cytat:

Cytat:
Ten stoliczek też oglądałam, ale jakoś wizualnie bardziej podoba mi się ten Ocean... Szkoda właśnie że nie ma tej podkładki do rysowania, ale w tym co chcę mu kupić zabaweczki bardziej kolorowe i te wiszące też ładniejsze...
Wizualnie ładniejszy ten co wkleiłaś. Ten co my mamy oprócz stolika ma też "ławeczkę" do siedzenia.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:33   #4964
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Passion, jest też przesąd że nie wychodzi się z dzieckiem przed chrztem na spacery. a że ja planuje wiosnę/lato to trochę byśmy sobie posieddziały
o tym słyszałam,ale tu na wizażu, na szczęćie tym nas nikt nie raczy
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ponoć późno zacznie mówić
aaaaaaaaaaaaaaaaaa:cojest :

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

ja zakończyłam połóg
Stary 2013-11-18, 14:45   #4965
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

ja zakończyłam połóg

Dziś rano mieliśmy szczepionkę ,Malutki strasznie się spłakał , najgorsze było to że po doustnej szczepionce przez pół godziny piguła zabroniła dawać smoczka i pierś jak tylko minęło,dostawiłam go do piersi i się dopiero uspokoił
teraz waży 4,5 kg
Gratulacje 6 tygodni i wagi Michasia

Tassia - nie obraź się, ale myślę, że się doszukujesz z racji swojego zawodu i wiedzy W książce "pierwszy rok z życia dziecka" jest fajnie opisane, co dzieci kiedy powinny umieć w procentach, czyli ile procent dzieci opanowuje daną umiejętność w danym okresie. A to oznacza, że każde dziecko jest inne i różnie się rozwijają. Moja Ola jest chyba prawie w wieku Twojego Maćka i zaczęła się tak naprawdę uśmiechać kilka dni temu, ale za to od razu bardzo dużo się śmieje. Może Maciek niedługo też zacznie tak nagle od razu dużo. Myślę, że nie ma się co nakręcać, chociaż obserwacja na pewno nie zaszkodzi

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:46   #4966
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
wazne moim zdaniem by w girki bylo cieplo, chociaz sa dzieci co lubia miec nozki odkryte, w tym moj dlatego spiworek poszedl w odstawke

a ile mniej wiecej wasze dzieci spia w dzien? bo moj badzo malo, no od kilku dni brzdąc ma problem z zasypianiem i nie wiem juz co zrobic
Mój ma jeden sen taki dłuższy 3-4 godziny i kilka drzemek

Cytat:
ale piękna pogoda
byłyśmy na spacerze 1,5h, teraz Hania dosypia przy oknie
Strasza poszła dziś do żłobka, normalnie z jednym dzieckiem w domu to jak na wakacjach
A u nas szaro buro i ponuro. Wyszłam na na spacer ale po godzince wróciliśmy bo strasznie wieje

Cytat:
przytulam ja niestety tez mam malo mleka chociaz rodzilam normalnie... wiem jak takie "wsparcie" ze strony bliskich "duzo" daje bo moja mama tylko pytala "to ile teraz sciagasz?" albo jak tutaj byla to przychodzila jak sciagalam i mowila "to juz z dwoch piersi? malo"... tz tez nie lepszy bo ciagle mowil zebym sobie dala spokoj...oczywiscie kazdy z nich robil to w dobrej wierze i intencji w ich mniemaniu... ja przez dlugi czas w zasadzie tylko sciagalam bo nawet polozna mi powiedziala ze maly slabo ssie i nic z tego... no i rzeczywiscie jak go przykladalam to nie slyszalam zeby polykal wiec mnie to zniechecalo... no ale potem zaczelo mnie juz nuzyc codzienne kilkakrotne sciaganie, tym bardziej ze widzialam ze mleka jest coraz mniej i postanowilam sprobowac jeszcze raz z synkiem... no i maly zalapal wprawdzie i tak musze go dokarmiac po kazdym posilku ale slysze jak przelyka wiec troche tego mojego mleczka ma a ja przestalam myslec ile sciagam i sie tym przejmowac...

bylam w H&M i obkupilam mlodego
kupilam:
http://www.hm.com/de/product/14223?article=14223-B
http://www.hm.com/de/product/10901?article=10901-F

to zestaw na chrziny mam nadzieje ze 68 bedzie wtedy dobre...balam sie ze mi wykupia

i taka koszule bo sie zakochalam
http://www.hm.com/de/product/09617?article=09617-B
Też mam taką tylko jaśniejszą i też była to miłość od pierwszego wejrzenia

Cytat:
spoko bedziemy ich obserwowac:P
ja tez robie literowki na telefonie

a uszy sa w porzadku bo juz je badalam;p

Cytat:
Tassia nie przejmuj sie. Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i bardziej skupia sie na zajeciach ktore bardziej lubi Twoj synus po prostu szybko rozwija sie fizycznie. Moj Julek na przyklad juz od 6 tygodnia duzo sie usmiecha i gluzy po swojemu ale nie lubi lezec na brzuszku przez co slabiej.rozwija inne umiejetnosci...

Zabieram sie od dzis za moj brzuch. Zaczynam od tego co na zdj. Wizualnie moze nie jest zle ale strasznie mnie rozpycha po jedzeniu no i skora juz nie jest taka jedrna...
super

Cytat:

Cytat:
Witajcie

ja zakończyłam połóg

teraz waży 4,5 kg

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 14:59   #4967
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Mój ma jeden sen taki dłuższy 3-4 godziny i kilka drzemek

A u nas szaro buro i ponuro. Wyszłam na na spacer ale po godzince wróciliśmy bo strasznie wieje
u nas też jeden dłuższy sen w trakcie dnia ,zazwyczaj w godzinach 14-17, który właśnie Michaś zalicza

my też byliśmy dziś 1,5 h na spacerku, wiatr nieprzyjemny i szaro
ale ważne że nie lało ,chłopak się dotlenił

wymyśliłam sobie wczasy u rodziców,mieszkają 100 km od nas mąż nas zawozi do moich rodziców na tydzień, w pierwszym tygodniu grudnia, mama mi będzie obiadki gotowała bardzo się cieszy i już wymyśla co będziemy jeść, gdzie pójdziemy na spacer

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:04   #4968
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Blanka patrzy na twojego avka i mowi "ooo chlopiec wpadl do toalety i jak mu nozki wystaja" skad jej sie tam wzial chlopiec i toaleta to nie mam pojecia
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:11   #4969
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Blanka patrzy na twojego avka i mowi "ooo chlopiec wpadl do toalety i jak mu nozki wystaja" skad jej sie tam wzial chlopiec i toaleta to nie mam pojecia

fajne skojarzenie ma twoja córcia. Aż musiałam sobie dokładnie podejrzeć avek Passion

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-11-18 o 15:13
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 15:19   #4970
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

co do umiejętności maluszków to mój na skończone 12 tyg nietrzyma nic rekach sam z siebie (mimo lekkiego napięcia w rękach i stopach jakie podobno ma ) i nie wyciąga ich do zabawek (za to pcha je do buzi) za to jak leży na plecach to przebiera rękami i nogami bez ładu jakby gdzies biegł.. za to reaguje na "uśmiechnij się" i uśmiech - też się uśmiecha, na "halo halo mama mówi" - uśmiecha się, na "aguuu" - górzy / gurzy po swojemu prze różne dzwięki, i jak na nos mu się paluszek przyklada i mówi "pipi" to się śmieje, wodzi wzrokiem za zabawkami, po pokoju za mną
Stary 2013-11-18, 15:20   #4971
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Zrobiliśmy dziś z Mają i TŻ 5km wózkiem

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:33   #4972
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Zrobiliśmy dziś z Mają i TŻ 5km wózkiem
tak na oko czy jakaś aplikacja mierzyła?

ja potrafie z 10 km zrobić... bo łaziłam i bite 3 h, dziś pierwszy raz byliśmy po szpitalu, ale tylko na 20 min bo zimno i wieje.. i jak to mówi Kaśka - lękam się

agusiamaskotka- mam nadzieje że Twoja dieta jest już bardziej pożywna i urozmaicona a wyniki Mai wporząsiu

mnie też czeka pobieranie krwi Fifka pod kątem anemi mimo że je 1/2 mm bo mial za niską hemoeglobine w szpitalu, ale być może przez infekcje (podobno obniżony apetyt może o tym świadczyć - o anemi.. a ja taki zauwazam ) ja mam żelazo w normie po ciązy więc niewiem o co kaman

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-11-18 o 15:37
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 15:40   #4973
kama1987
Rozeznanie

Cytat:

ja bym bardzo chciała żeby Zuzia w ciągu dnia chociaż z 1,5 godz spała w domu ale to jej się już nie zdarza.

Cytat:
Nie strasz mnie, mój też się mało uśmiecha a jak spojrzy na zabawkę to mam ochotę wykonać taniec dziękczynienia
Moja też ma większość zabawek w Jak ją kładę na mate to na początku udaje że tam nic nie ma i patrzy gdzie indziej, przekonuje sie do nich po jakimś czasie leżenia dopiero a uśmiecha się czasem do mnie, ale najczęściej do pszczoły przy łóżeczku chyba jej się bardziej podoba niż my
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 15:56   #4974
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się nudzę bo moje dziecko ze spaceru jeszcze nie wróciło
ale masz samodzielne to dziecko buahaha

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Gratulacje 6 tygodni i wagi Michasia

Tassia - nie obraź się, ale myślę, że się doszukujesz z racji swojego zawodu i wiedzy W książce "pierwszy rok z życia dziecka" jest fajnie opisane, co dzieci kiedy powinny umieć w procentach, czyli ile procent dzieci opanowuje daną umiejętność w danym okresie. A to oznacza, że każde dziecko jest inne i różnie się rozwijają. Moja Ola jest chyba prawie w wieku Twojego Maćka i zaczęła się tak naprawdę uśmiechać kilka dni temu, ale za to od razu bardzo dużo się śmieje. Może Maciek niedługo też zacznie tak nagle od razu dużo. Myślę, że nie ma się co nakręcać, chociaż obserwacja na pewno nie zaszkodzi
nie obrazam.sie
wrecz sie zgadzami od poczatku napisalam ze sobie cos wkrecam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

czy wiecie cos o jakichs promocjach lub fajnych sklepach gdzie mozna kupic zabawki na prezenty na swieta?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:01   #4975
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
wymyśliłam sobie wczasy u rodziców,mieszkają 100 km od nas mąż nas zawozi do moich rodziców na tydzień, w pierwszym tygodniu grudnia, mama mi będzie obiadki gotowała bardzo się cieszy i już wymyśla co będziemy jeść, gdzie pójdziemy na spacer
ale fajnie
na pewno trochę odetchniesz a i rodzice nacieszą się

Cytat:
w sumie fakt, zabawnie to wygląda
urocze toTwoje dziecko

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a
czy wiecie cos o jakichs promocjach lub fajnych sklepach gdzie mozna kupic zabawki na prezenty na swieta?
niedługo w biedronce mają być zabawki, nie wrzucę linka bo mi internet muli
Stary 2013-11-18, 16:02   #4976
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Karolson moja "dieta" wygląda chyba gotzej, mam jadłowstręt... Może więcej o tym napisze w K. później, bo wracamy teraz autem z TŻ z uczelni

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:02   #4977
dodinha
Wtajemniczenie

Witam!Dziewczyny w Uk,kupowałyście może te puzzle piankowe?Które byście poleciły,co by nie były toksyczne?
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:09   #4978
matallewar
Zakorzenienie

Hej,
my po lekarzu, mała przybrała pięknie, ostatnie 3 dni kupy ładne, wyniki badań ok, więc jesteśmy po szczepieniu
No i czekamy do końca 3 miesiąca, może same przejdą te problemy

Tymczasem idę ogarniać, bo mam jeszcze dziś kosmetyczkę i fryzjera

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-11-18 o 16:15
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:12   #4979
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
SIEMA

Mały znowu 10h pospał ale po takim czasie ciężko aż go było przystawić takie kamienie
ale czad! zazdroszczę tylu godzin snu dziecia

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Stał się cud! Moje dziecko jak zasnelo po 21 tak wstało po 6 ominął sobie nocne karmienie a co lepsza teraz zjadł i śpi dalej
To nasz pierwszy taki przełom zlitował się nad biedna matka

Tobie też zazdroszczę, że maluszek tak pięknie pospał. Mój synuś regularnie co 2,5 godz w nocy się budził na jedzenie.

Cytat:
Szymek też często łapie się za głowę, a najbardziej uwielbia spać z ręką na twarzy

Cytat:

Coś dzisiaj męczy moje dziecko... to chyba brzuszek, bo się pręży, stęka, robi się momentalnie czerwony, krzyczy i po chwili przestaje. ehh nic nowego nie jadłam, a on się tak męczy Jedynie cyc go uspokaja na chwilę, więc praktycznie cały dzień dziś przy piersi albo na rękach.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 16:13   #4980
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Hej,
my po szpitalu, mała przybrała pięknie, ostatnie 3 dni kupy ładne, wyniki badań ok, więc jesteśmy po szczepieniu
No i czekamy do końca 3 miesiąca, może same przejdą te problemy

Tymczasem idę ogarniać, bo mam jeszcze dziś kosmetyczkę i fryzjera
super wieści

a fryzjera i kosemtyczki zazdroszczę, będziesz piękna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości