Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 17:39   #1411
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia!

Maomami zazdroszczę Ci!

Powoli się ogarniam i przestawiam na rytm co 3h Ciężko mi idzie, bo najchętniej spałabym wtedy, co Miłunio

Wizytę mamy pojutrze, w dodatku mąż ma w ten sam dzień wyrywanie dwóch zębów pod narkozą, i Teść musi przyjechać zawieźć jego na zabieg, odebrać i potem mnie na wizytę z Miłkiem zawieźć. Będzie dzień świra

Te, które jeszcze nie urodziły- cieszcie się końcówką ciąży Ja np. nagrałam serce Miłosza na ostatnim ktg jakie miałam wykonanywane Mam sobie w telefoniku
Serio: zjedzcie coś dobrego, weźcie kąpiel, zróbcie sobie spa. Potem się nie da tego szybko zrobić- nie dlatego, że dzieć ryczy, ale dlatego, że kp, połóg, nadwrażliwość na kosmetyki [przynajmniej u mnie. HOrmony jak "schodzą" to gorzej niż jak w ciąży ].
Dobrze prawi
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:42   #1412
sorento
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia!

Maomami zazdroszczę Ci!

Powoli się ogarniam i przestawiam na rytm co 3h Ciężko mi idzie, bo najchętniej spałabym wtedy, co Miłunio

Wizytę mamy pojutrze, w dodatku mąż ma w ten sam dzień wyrywanie dwóch zębów pod narkozą, i Teść musi przyjechać zawieźć jego na zabieg, odebrać i potem mnie na wizytę z Miłkiem zawieźć. Będzie dzień świra

Te, które jeszcze nie urodziły- cieszcie się końcówką ciąży Ja np. nagrałam serce Miłosza na ostatnim ktg jakie miałam wykonanywane Mam sobie w telefoniku
Serio: zjedzcie coś dobrego, weźcie kąpiel, zróbcie sobie spa. Potem się nie da tego szybko zrobić- nie dlatego, że dzieć ryczy, ale dlatego, że kp, połóg, nadwrażliwość na kosmetyki [przynajmniej u mnie. HOrmony jak "schodzą" to gorzej niż jak w ciąży ].
A pokaż Miłunia
Jak Twoje samopoczucie? Kręgosłup? Pocesarkowa rana?
za dzień świra

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:47   #1413
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
niunia32 fajny osiołek, a skacząca na nim córeczka boska
Przypomnij mi, ile ona ma lat?
Za 4 dni skończy półtora roku :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 17:50   #1414
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

o bym zapomniala- gratulacje dla wszytskich nowych mamusiek:love:
ja do rozwiazania mam 12 dni z terminu usg a z om 12plus 6dni ciekawe kiedy urodze
Stary 2013-11-18, 17:52   #1415
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Ania, szykuj się Głowa umyta?
rosołek odgrzewam, bo coś mnie zimno trzepie, aż gęsiej skóry dostaje, zjem, to ide od razu idę je myć, bo do wieczora zrobią mi się strąki
może jakieś SPA jak Nasturcja radzi, hmmm....

a jak się czujesz Nasturcja jak te hormony schodzą? w sensie jakieś mdłości, zawroty głowy?
ja to się boje że znów będę się czuć jak przeżuta i wypluta nie chcę już wymiotować

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:25   #1416
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ta Twoja szwagierka co rusz ma jakieś pomysły..

Ja się nie odważyłam do tej pory..raczej pierwszy raz odważę się po 6 tygodniach, jak będę planowała bunga bunga

Super wyglądasz!

Już widzę że maomami napisała to co ja miałam zamiar

A myślałaś kiedyś o przeprowadzce do większego miasta? Czy jednak nadal pozostałabyś na wsi?

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Biedna..

Ja dopiero dziś z podpaskami..
Podobno z czasem jakość mleka jest lepsza.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Czy jeszcze bierzecie takie witaminy jak prenatal?Czy tylko się je brało w ciąży i po ciąży już koniec?
Ja nie biore ale mam pieczatke w ksiazeczce malej ze powinnam brac witaminy z kwasami omega jezeli dobrze pamietam

Cytat:
Jak ubieracie swoje maluszki na dwór ?kombinezon i czapeczka i do tego kocyk? Macie jakieś szaliczki pod kombinezon?
Tak ubieram jak napisalas i nakladam na wozek oslonke na nozki

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:31   #1417
anka_85
Zakorzenienie

Do mam karmiących cycem. Bierzecie jakieś tabletki przeznaczone dla mam karmiących? własnie jakieś takie kompleksy z witaminami i kwasami omega?
ja dzisiaj popatrzałam w sklepie co jest dostępne, i wszystko jest z witaminą K.
więc czy jest sens podawać tą witaminę po wykluwaniu się?

Ani

Stary 2013-11-18, 18:45   #1418
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hello. Ola urodzila sie o 8:51 przez cesarskie ciecie. Waga 3420. Dlugosci jeszcze nie znam. Ma 10pkt. Teraz spiunka I ja ide spac. Jestem wykonczona ale szczesliwa. Ekipa tu byla rewelacyjna
Rana zaczyna bolec ale nie biore jeszcze zadnych srodkow przeciwbolowych.

Pozdrawiamy.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Biedna Liwka

37 to przeciez niegoraczka. Czopek mozesz podac od 38.

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
rosołek odgrzewam, bo coś mnie zimno trzepie, aż gęsiej skóry dostaje, zjem, to ide od razu idę je myć, bo do wieczora zrobią mi się strąki
może jakieś SPA jak Nasturcja radzi, hmmm....

a jak się czujesz Nasturcja jak te hormony schodzą? w sensie jakieś mdłości, zawroty głowy?
ja to się boje że znów będę się czuć jak przeżuta i wypluta nie chcę już wymiotować
Ja mialam wrazliwa skore twarzy po porodzie- odwodniona i w plamach. Teraz wysyp krostek na ramionach-hormony.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:47   #1419
nasturcja7667
Zadomowienie

Sorento jak małż wróci to dodam zdjęcie MIłka, bo korzystam z jego tabletu [mój się coś popsuł sam z siebie ] i nie umiem tutaj znaleźć zdjęcia, które zrobiłam... Skomplikowane to stworzenie jakieś...

Anka ja np. dwa dni ciągle ryczałam. Teraz widzę pogorszenie cery, jak wtedy, gdy miałam 15 lat No i jest bardzo wrażliwa, skóra mnie z byle czego swędzi. Podobno to minie z okresem połogu
I ja biorę witaminy z DHA. Bo Miłek wcześniej urodzony i postanowiłam, że to nie zaszkodzi, a wręcz się może przydać Poza tym: wit. K jest za mało w tych suplementach. Trzeba dawać do buzi dzieciowi Przynajmniej w PL.

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-11-18 o 18:49
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 18:53   #1420
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Ja nie biore ale mam pieczatke w ksiazeczce malej ze powinnam brac witaminy z kwasami omega jezeli dobrze pamietam

Tak ubieram jak napisalas i nakladam na wozek oslonke na nozki

No to dobrze już się wystraszyłam że coś nie tak zrobiłam
Cytat:
Do mam karmiących cycem. Bierzecie jakieś tabletki przeznaczone dla mam karmiących? własnie jakieś takie kompleksy z witaminami i kwasami omega?
ja dzisiaj popatrzałam w sklepie co jest dostępne, i wszystko jest z witaminą K.
No ja nie biorę nic i się zastanawiam czy nie powinnam.
A co do hormonów, przez pierwsze dwa dni w domu płakałam, zmiany skórne na szczęście delikatne, i wypadanie włosów ale nie wiem czy to wina hormonów. Ogólnie jak sobie popłakałam to tak jakby jakiś ciężar ze mnie spadł.
Stary 2013-11-18, 18:58   #1421
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiace mam pytanie bo zrobila mi sie twarda piers przystawilam malego possal i dol zrobil sie miekki a gora nadal twarda. Odciagnac reszte czy co z tym poczynic?
Masuj. Mi pokazywaly zeby masowac Od gory w dòł , tak jakbys walkowala piers. I odciagaj..
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Wiecie co doceniam uroki mieszkania w domku na wsi, dzisiaj było tak średnio na polu, znaczy słonko świeciło ale wiało bardzo, ubrałam Zuze wsadziłam do wózka, wystawiłam na taras za filar żeby wiatr nie wiał, a sama prasowałam i widziałam ją przez szybe, od czasu do czasu wyszłam pokołysać wózek.
Ale jak mam iść gdzieś na spacer to w sumie idę przez wieś i podziwiam sarny, zające, bażanty i oglądam sobie domy- nuda
Bazanty? Sarny? Nuda?
Ja sie zamienie
Samoloty, autobusy, McDonald - ja mam to na mojej wsi . :P

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:04   #1422
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Ja mialam wrazliwa skore twarzy po porodzie- odwodniona i w plamach. Teraz wysyp krostek na ramionach-hormony.
taką cere miałam w 1 trymestrze. I krosty. Nie trwało to długo, jakoś 3-4 tygodnie a zaczęło się po 7 albo 8 tygodniu. Do tego włosy zrobiły mi się jak miotła. Nagle zaczęły być suche, łamliwe i aż trzeszczało miedzy palcami. Oby hormony znów masakry mi nie zrobiły z włosami.

No i byle nie mdliło.
Cytat:

Anka ja np. dwa dni ciągle ryczałam. Teraz widzę pogorszenie cery, jak wtedy, gdy miałam 15 lat No i jest bardzo wrażliwa, skóra mnie z byle czego swędzi. Podobno to minie z okresem połogu
I ja biorę witaminy z DHA. Bo Miłek wcześniej urodzony i postanowiłam, że to nie zaszkodzi, a wręcz się może przydać Poza tym: wit. K jest za mało w tych suplementach. Trzeba dawać do buzi dzieciowi Przynajmniej w PL.
hm, spodziewam się problemów z cerą, bo właśnie miałam mega problemy z ramionami i twarzą jak miałam 15 lat.

ja najbardziej to nie chce czuć sensacji żołądkowych

DHA dobry wybór moim zdaniem

z witaminą to troche się boje, bo nie chce przedobrzyć i w sumie zgłupiałam trochę, a wszystko przez to, jak szkodliwy jest jej nadmiar.
pojęcia nie mam o tej witaminie i nie wiem ile, co i jak.
wiem, że mogą podawać w zastrzyku albo do dzioba ze strzykawki. Tutaj masz wolną wolę, czy podać czy nie. Na szkole rodzenia niewiele mówili o tym, a powinni podać coś więcej.
tak czy siak popytam w szpitalu, jak już urodzę, co i jak, żeby było idealnie, bez przedobrzania

dzięki

Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-11-18 o 19:05
Stary 2013-11-18, 19:05   #1423
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny !

Witam się z Wami po długiej nieobecności z moim Leonkiem
Mimo że urodziłam 5 listopada dopiero w czwartek nas wypisali ze szpitala. 9 dni leżeliśmy w szpitalu z powodu podwyższonej bilirubiny - mały musiał mieć fototerapię. No ale w końcu w domku U nas ogólnie wszystko ok , tylko młody jest bardzo wymagającym cycoszem Nic tylko by na cycu wisiał. Jak się bardziej ogarnę w domu to mam nadzieję że uda mi się z powrotem ogarnąć forum

Gratuluję wszystkim Mamusiom !
Gratulacje dla mamusi i synusia! Musiało być Ci cięzko tyle czasu w tym szpitalu, ważne, że już wszystko w porządku i jesteście w domku!

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie mam jak za bardzo nadrabiać ale widziałam, że mamy nowe dzieciaczki, wszystkim mamusiom gratuluję.

Ja przesiedziałam dwa dni w szpitalu. W sobotę w nocy złapał mnie potworny ból w plecach. Nie wiedziałam co to ale pojechałam. Okazało się że to jakiś ból od nerki, coś się przyblokowało i bolało tak że nie dało rady w domu. Po kroplówce przeszło. Dzisiaj wyszłam ale w środę wracam bo w czwartek o 8 mam cc. Chcieli mnie zostawić do czwartku już ale nudno tam jak.....
Jedyny plus taki że poznałam oddział i pielęgniarki i już trochę mniej strasznie to wygląda.
Dobrze, że przeszło i w sumie fajnie, że Cię wypuścili a nie kazali leżeć do końca. To ja już trzymam kciuki za czwartkowy porodzik

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
A my już po wizycie u pediatry i szcepieniach.
Biedne to moje dziecko, tak płakała że ja płakałam z nią, zapowietrzyła mi sie od tego płaczu
Nie wiem czemu ale kłuli w nóżki, a i tak nie ma za dużo ciałka.
Szczepiliśmy na pneumo, rotawirusy( lekarz polecał) jest spec. od chorób zakaźnych, i tą 6 w1 . Choć powiem szczerze jakoś te rota są dla mnie naciągane, bo czy każdą głupą biegunkę u malucha podciągniemy pod rota? I nie każde dziecko od razu do szpitala trafia. No ale mąż się uparł.

A co do tej 6w1 mniej wkłuć, i jedna dawka na żółtaczkę więcej niż w 5w1.
I trochę tańsze.

A Liwia ma juz 53 cm, i 3250 g wiec ma dokładnie kilogram więcej niż
przy urodzeniu kawał kobiety nie?

I Liwka płacze mi co chwile, nie chce spać, jak dla mnie się boi, teraz padła bo od 8 nie spała, jak jets na rękach to kuka czy jestem, piszczy i wogóle nieszczęście z niej dziś

Byleby nie dostała gorączki, bo to możliwe ale rzadko się zdarza.

a i mamy skierowanie do ortopedy na bioderka, i pleśniawka znów jest, ale to ponoć dość częste u wcześniaków i tych dzieci co ulewają

Aaby jak po USG?
Bidulka maleńka, taka przylepa jest napewno po szczepieniu. Pięknie Wam Liwka rosnie, tak trzymać!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Maieliśmy rano problem z kupką- i mówie do Kacpra:

J- będzie ta kupa czy nie?
K- yyyyyyyyyyyyy
J- no będzie czy nie, mama pomoże,
K- [krzyk,pisk]
J- no ciśnij łądnie tak mocno
K- wyciąga do mnie rękę - odpowiedź w załączniku. hahaha jak to śmiesznie wyszło. Ale kupkę zrobił taką ze jak tworzyłam pampa to jeszcze leciało i na wykładzine poleciało
Myślałam, że w załączniku będzie KUPA Kacperek jaki słodziak Jest boski!

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Nie wiem czy wiecie ale mój termin porodu nie był terminem w którym Agata zdecydowała się wyjść, urodziła się dopiero 10.11.13 r. w tej chwili słodko śpi 3 godzinę...i za chwilę zaczniemy proces karmienia, przewijania i dzisiaj po raz pierwszy powerandujemy sobie...tak aby w czwartek można było iść na jakiś maleńki spacer.
I jak tam Agatka w swoim motylkowym pokoiku? Jeszcze raz gratulacje dla Ciebie!

Cytat:
Witam się!
Miłek dziś kończy 2 tygodnie! przelecialo...
Jestem zestrachana, pojutrze mamy kontrolę u lekarza i jak nie przybrał min. 140g w tydzień- wraca do szpitala. powiedzcie mi, czy jeśli on je co 3godziny mój pokarm z butelki, po 70-100ml to dużo czy mało? Bo nie wiem, czy sie cieszyc, czy martwic...

Gratuluję mamusiom, które sie rozpakowaly! Trzymam kciuki za te, które chcą szybko urodzić
Hej pęknie je, nie masz się co martwić, napewno przybrał odpowiednio!

Cytat:

Moje dziecie dziś spało w łóżeczkuWalczyłam o to pół nocy, obudziła się o 1 nie chciała spać..po 2 zasnęła, obudziła się o 4 nie spała do po 6...ale za każdym razem na spokojnie odkładałam do łóżeczka Skoro w dzień jej łóżeczko przestało przeszkadzać i śpi, to może i w nocy też się uda

W ogóle to mam pytanie...kiedy mamusie wychodziłyście po raz 1 ze swoimi pociechami na dwór?Bo ja po tygodniu wyszłam na 15 minutowy spacer , a dziś wyszłam ba pół godziny. I teściowa na mnie najechała że to za wcześnie, że dziecko będzie chore, i mam teraz wyrzuty sumieniaCzy rzeczywiście źle zrobiłam?Położna nam powiedziała że możemy zacząć wychodzić z malutką na krótko..
Ja myślę, że teściówka przesadza, masz swój rozum. za spanko w łóżeczku! Jest progres
Mówisz, że przysiady działają cuuuda? To zaraz pyknę seryjkę

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
hej ehj dziewczyny, ja juz w domku, nadal w dwupaku. termin porodu niedlugo le lekarz uznal ze lepiej poczekac do terminu porodu w domku na spokojnie a nie w szpitalnych murach ledwo co chodze przez to spojenie lonowe, ale daje rade stokroc mi lepiej w domu niz w szpitalu, lece was nadrabiac
A jednak i dobrze, mam nadzieję, że tylko Twoje dzieciaczki nie dadzą Ci popalić.

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Jestem już po badaniach wszelakich i oficjalnie przekazuje, ze jutro zostanę już mamą pełnoprawną. Jeśli akcja sama się nie rozwinie, to robią cc. Mam mało wód i słabe przepływy i nie ma co zwlekać. Na razie założyli mi cewnik, którego tak się bałam. Założenie nie bolało w ogóle, teraz trochę tak dziwnie, ale nadal nie ma tragedii. Jutro przenoszę się z rana na porodówkę (o ile nie wcześniej) dadzą kroplówkę i rodzimy albo drogami natury, albo skalpelem Szczerze to już mi obojętnie. Chcę tylko tulić już małego.

No myślę, że już nikt się wtryni. Fryzjera zaliczyłam przed szpitalem Mama jak dzwoni to pyta za każdym razem jak jej księżna się czuje Ogólnie też podśmiewują z mojego eksclusive porodu
Samopoczucie ok. Boję się nocy, a tak to w porządku.
zaciskam, zaciskam! Już wkrótce go uściskasz!

Cytat:
Hello. Ola urodzila sie o 8:51 przez cesarskie ciecie. Waga 3420. Dlugosci jeszcze nie znam. Ma 10pkt. Teraz spiunka I ja ide spac. Jestem wykonczona ale szczesliwa. Ekipa tu byla rewelacyjna
Pozdrawiamy.
GRATULACJĘ!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:12   #1424
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
No to dobrze już się wystraszyłam że coś nie tak zrobiłam

No ja nie biorę nic i się zastanawiam czy nie powinnam.
A co do hormonów, przez pierwsze dwa dni w domu płakałam, zmiany skórne na szczęście delikatne, i wypadanie włosów ale nie wiem czy to wina hormonów. Ogólnie jak sobie popłakałam to tak jakby jakiś ciężar ze mnie spadł.
ja będę na bank ryczeć i na bank znów zrobie się jak histeryczka jakaś.
niestety, jestem z gatunku mega PMS i mega wrażliwa jestem na hormony. Wspominająć teraz, to co miałam w I trymestrze z psychiką (wrażliwość, płaczliwość, spadki nastroju) to ach... aż mi słabo.

Teraz też słabnę na samą myśl, że mi "siądzie" po porodzie...
jestem tym zwyczajnie zmęczona...
i gdyby były jakieś pigułki, z chęcią wziełabym je, byleby tylko zatrzymać "TO"

a włosy... oj będą mi wypadać. od kilku tygodni jak nakładam odżywkę po myciu włosów, to między palcami jak znajdę jeden włos to jestem zdziwiona.
szkoda mi będzie, bo czupryna mi wypiękniała w ciąży jak nigdy i z chęcią zatrzymałabym każde pasmo moich włosów.
boje się tego stanu, kiedy włosy w oka mgnieniu robią się strasznie matowe, suche. nic nie pomaga wtedy. żadna odżywka nie zmiękczy, nic, nawet drogie i super składnikowo kosmetyki działają jak szmelc.
musztarda jedynie może mi pomóc zatrzymać nadmierne wypadanie, ale dużo paprania się z tym jest.
umyć włosy, nałozyć, później znów myć i odżywka i gotowe.
niby nic, ale dobrze tą musztardę trzymać na skórze głowy z 45-60 minut.

Ani

Stary 2013-11-18, 19:20   #1425
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

wiecie, że moja szwagierka bierze paracetamol na ból piersi?! i twierdzi że jej to pomaga a bolą ją dlatego że ma dużo pokarmu i nie odciąga laktatorem i dlatego ją bolą, w ogóle wymyśliła że już nie chce karmić piersią "bo nie" . mi się wydaje że bardziej chodziło o to że jej dziecko się już znudziło i zobaczyła że my mamy z butelką "wygodniej" bo nam dłużej śpi, ale jak powiedzieliśmy że mała nam wczoraj nie spała ponad 6 godzin to już zadowolona nie była i stwierdziła że co ona by z tym dzieckiem zrobili wkurzyła mnie bo dobrze wie że ja bym chciała samą piersią karmić a nie mogę to sie mnie jeszcze dopytuje
Ale wymyśliła... to dziwna kobieta jednak jest, nie ogarniam.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Brzuch na 5 dni po Póki co taki dziwny jest, gąbczasty i jakby nie mój, ale z czasem pewnie dojdzie do siebie.
Super! 5 dni po porodzie, dla mnie wielkie WOW i dziękuję, że pokazałaś Aż mi się serce wypełniło nadzieją hyhyhyh

Widać, że u nas już wiecej Mamuś niż dwupaczków

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:22   #1426
Antibia86
Rozeznanie

My ciągle w szpitalu walczymy z zoltaczka.Mały jest przekochany mam trochę kryzys bo męczy mnie pobyt w szpitalu i bardzo chciałabym być już w domu.
A i dziś po konsultacji u neuro i okukisty ze mną okazało się ze przeszłam mikroudar z wylewem do oczu właśnie....wyglądam strasznie i może lepiej że mnie nikt nie widzi
Cycolenie idzie opornie.mały przyzwyczail się do butli i ze samo leci...ale walczymy
Gratulacje dla nowych mamus
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1384885490740.jpg (60,8 KB, 52 załadowań)
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:22   #1427
anka_85
Zakorzenienie

Miki, no właśnie, brzucho... jestem zazdrosna, ale z Ciebie szczęściara!

Ciekawe jak mój będzie wyglądał.
Pewnie jak jakaś dętka to będzie najgorsze. Obsypany rozstepami, ze zniszczonym tatuażem i obwisły. Będzie ostry trening, o ile mnie nie pochlastają.

Ani

Stary 2013-11-18, 19:39   #1428
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
My ciągle w szpitalu walczymy z zoltaczka.Mały jest przekochany mam trochę kryzys bo męczy mnie pobyt w szpitalu i bardzo chciałabym być już w domu.
A i dziś po konsultacji u neuro i okukisty ze mną okazało się ze przeszłam mikroudar z wylewem do oczu właśnie....wyglądam strasznie i może lepiej że mnie nikt nie widzi
Cycolenie idzie opornie.mały przyzwyczail się do butli i ze samo leci...ale walczymy
O kurde, to poważnie zabrzmiało A Mały jest cudowny, sama słodycz

Coś miałam napisać i zapomniałam

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:45   #1429
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
mamy kropelki i własnie ma 37 stopni trzeba podać
bidulka malenka

Cytat:
Ja biore Pregnancycare jeszcze mam za czasow ciazy. Jak skoncze to kupie specjalne dla karmiacych

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-18, 19:49   #1430
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
wycałowałabym

A wiadomo jak długo jeszcze będziecie w szpitalu?Lekarze coś mówią?
Stary 2013-11-18, 19:49   #1431
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
A myślałaś kiedyś o przeprowadzce do większego miasta? Czy jednak nadal pozostałabyś na wsi?

Czy jeszcze bierzecie takie witaminy jak prenatal?Czy tylko się je brało w ciąży i po ciąży już koniec?
Ja po 16 latach mieszkania w centrum Krakowa w bloku przeprowadziłam się z rodzicami do domku na wsi

Co do witamin to ja miałam zalecone żeby brać jak karmiłam piersią

Cytat:
Jaki słodki

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 19:51   #1432
Trele_Morele
Zakorzenienie

Moje dziecko dzis jest jak nie moje .. Najpierw to spanie w lozeczku , pozniej spacer 2h I po spacerze 2h jeszcze w wozku spala. Obudzila sie pojadla, pousmiechala i teraz znowu na trzecie ziewanie do łozeczka. Poki co narzeka ale nie płacze.

Likith jak brzuszek ??
Nasturcja jak Twoje plecy ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-18, 19:54   #1433
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
bidulka malenka

Ja biore Pregnancycare jeszcze mam za czasow ciazy. Jak skoncze to kupie specjalne dla karmiacych

też je brałam, praktycznie całą ciąże
ostatnio, pierwszy raz kupiłam seven seas, bo ma dodatkowo wapno, którego brakuje w pregnacare.
no i jak dokończę, to też chce jakieś dla karmiących kupić
wydaje mi się że z tej samej firmy kupie, co produkuje pregnacare, bo mają najlepsze opinie te produkty i ufam im

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Patrzałam dzisiaj za fridą, ale w Bootsie nie mają.

Ani

Stary 2013-11-18, 19:56   #1434
sorento
Rozeznanie

Cytat:
za zdrówko maluszka i żebyście do domku szybko wyszli
A co z Tobą? Coś ci dali czy ma samo przejść??

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:03   #1435
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dziecko dzis jest jak nie moje .. Najpierw to spanie w lozeczku , pozniej spacer 2h I po spacerze 2h jeszcze w wozku spala. Obudzila sie pojadla, pousmiechala i teraz znowu na trzecie ziewanie do łozeczka. Poki co narzeka ale nie płacze.

Likith jak brzuszek ??

Moje też jak nie moje, śpi po 5 minut i sie budzi jakaś marudna, kto mi zamienił dziecko??

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:07   #1436
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Moje też jak nie moje, śpi po 5 minut i sie budzi jakaś marudna, kto mi zamienił dziecko??
Moze ja mam Twoje a Ty moje :P

Cytat:
też je brałam, praktycznie całą ciąże
ostatnio, pierwszy raz kupiłam seven seas, bo ma dodatkowo wapno, którego brakuje w pregnacare.
no i jak dokończę, to też chce jakieś dla karmiących kupić
wydaje mi się że z tej samej firmy kupie, co produkuje pregnacare, bo mają najlepsze opinie te produkty i ufam im

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Patrzałam dzisiaj za fridą, ale w Bootsie nie mają.
Frida to w Mothercare albo na ebayu.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-18, 20:09   #1437
babku
Zadomowienie

Bez cytowania, bo już mnie oczy bolą od pisania smsów. Dlatego krótko i na temat. No trochę boli, nie będę kłamać, ale jakoś na razie daje radę. Byle do rana. Przyjdzie ciocia moja, lekarz i zabiorą już na porodówkę rodzinną. Zadzwonie po męża i zaczniemy "zabawę". Czekam już tylko na wieczorny obchód i idę spać. Z tych emocji chce mi się spać jak nigdy.

babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 20:09   #1438
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się!
Miłek dziś kończy 2 tygodnie! przelecialo...
Jestem zestrachana, pojutrze mamy kontrolę u lekarza i jak nie przybrał min. 140g w tydzień- wraca do szpitala. powiedzcie mi, czy jeśli on je co 3godziny mój pokarm z butelki, po 70-100ml to dużo czy mało? Bo nie wiem, czy sie cieszyc, czy martwic...

Gratuluję mamusiom, które sie rozpakowaly! Trzymam kciuki za te, które chcą szybko urodzić
Spokojjnie, je sporo wiec raczej przybera Daj znać co Ci powiedzą.

Cytat:
tak na jęzuku wygląda i na policzkach takie samo,
https://www.google.pl/search?q=ple%C...2F%3B277%3B302
no to mój tak ma, na jęzczku ale na podniebieniu czy policzkach to nie...

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Jestem już po badaniach wszelakich i oficjalnie przekazuje, ze jutro zostanę już mamą pełnoprawną. Jeśli akcja sama się nie rozwinie, to robią cc. Mam mało wód i słabe przepływy i nie ma co zwlekać. Na razie założyli mi cewnik, którego tak się bałam. Założenie nie bolało w ogóle, teraz trochę tak dziwnie, ale nadal nie ma tragedii. Jutro przenoszę się z rana na porodówkę (o ile nie wcześniej) dadzą kroplówkę i rodzimy albo drogami natury, albo skalpelem Szczerze to już mi obojętnie. Chcę tylko tulić już małego.

No myślę, że już nikt się wtryni. Fryzjera zaliczyłam przed szpitalem Mama jak dzwoni to pyta za każdym razem jak jej księżna się czuje Ogólnie też podśmiewują z mojego eksclusive porodu
Samopoczucie ok. Boję się nocy, a tak to w porządku.

Też czytam Język niemowląt. Może dam radę skończyć dziś

Cytat:
Pozdrawiamy.
GRATULACJE!! i jaka waga. Wcale nie jakaś ogromniasta!
Cytat:
GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM!

wszystkie zdjęcia maluchów które wszucałyście, super!

tak ale ona zjada ponad 300ml mm i do tego jeszcze dochodzi cycek

dziewczyny, jak to jest z tym mlekiem AR? bo czytałam że próbujecie odstawiać? dlaczego? Nelka jak zje Bebiko to ulewa jej się tak jakby wymiotowała a jak wypije AR to poleci jej dosłownie kilka kropelek
Nelka zjada Ci 300ML na karmienie?

No bo moze sie wykształcił układ pokarmowy. U nas sie nie wykształcił chyba. Bo zrobiłam tak jak Mao napisała, że dawała miarkę mniej- i my od razu musieliśmy sie przebrać..... albo ja źle cos zrobiłam ... :/

Cytat:

Ja mam tyle mleka, że mogłabym wykarmić nie jedno dziecko W nocy odciągałam kilka razy ręcznie, bo myślałam że mi cyce wybuchnął
Są banki mleka- można odciągnąć i dać dla wczesniaczków, których mamusie nie mają swojego mleka.. to tak nawiasem mówiąc. ;Da tak w ogóle to super ze masz pokarm

Cytat:
mamy kropelki i własnie ma 37 stopni trzeba podać
hmm.. a myślałam ze 37 to jeszcze nie jest niebezpiecznie, ze to moze być..
Oby Liwce przeszło
Stary 2013-11-18, 20:11   #1439
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

Frida to w Mothercare albo na ebayu.

dobrze wiedzieć, wielkie dzięki

Ani

Stary 2013-11-18, 20:13   #1440
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ubieracie swoje maluszki na dwór ?kombinezon i czapeczka i do tego kocyk? Macie jakieś szaliczki pod kombinezon?
YES jak wieje to daje tą osłonkę na nózki
my nie mamy szalika bo kombinezon jest pod samą szyjkę
Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Troche mnie nie było i musiałam nadrobić ponad 25 stron... ale pędzicie...
Oczywiście ogromne GRATULACJE dla
Dizi
Miki
Basia
Antibia
Madzik
Adoosienka
Karina
Lilith
Motylek
Weronisiek

jeżeli kogoś pominęłam to nieświadomie i również gratuluję
hej kochana, jak sie cuzjesz? planujecie cos już? ;>

Cytat:
Ojej, brzmi poważnie. Oby szybko sie "zagoiło"

Cytat:

Likith jak brzuszek ??

oddaj mi dziecko!!

sorento
- samopoczucie masakra. albo hormony ze mnie schodzą i mam masakre, nie dość ze jestem strasznie wkurzona bez powodu, rozdrażniona to jeszcze mam mdłości, ból głowy...

zapomniałam co miałam pisać, a nie pocytowało mi wszystkiego.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości