Dziewczyny zerwałam z Nim, pomożecie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-18, 13:17   #1
moniaaa213
Przyczajenie

Dziewczyny zerwałam z Nim, pomożecie?

Dziewczyny zerwałam z chłopakiem, który rujnował mi zycie. Jak zwykle teraz 150 smsów. Zmieniłam hasło na fb i status. Obecnie nie odzywam się do niego na komórkę. Zmienić numer? A w razie jeśli by mnie nachodził co mam zrobić? Grozi, że się zabije. Chcę być wkoncu szczesliwa i muszę Was posłuchać... Tym razem to naprawdę
moniaaa213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 13:22   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Dziewczyny zerwałam z Nim, pomożecie?

Cytat:
Napisane przez moniaaa213 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zerwałam z chłopakiem, który rujnował mi zycie. Jak zwykle teraz 150 smsów. Zmieniłam hasło na fb i status. Obecnie nie odzywam się do niego na komórkę. Zmienić numer? A w razie jeśli by mnie nachodził co mam zrobić? Grozi, że się zabije. Chcę być wkoncu szczesliwa i muszę Was posłuchać... Tym razem to naprawdę
Tak, zmień numer - jeszcze dzisiaj, nowy daj tylko mega zaufanym osobom.

Jeżeli przyjdzie pod drzwi, to nie reaguj. Zacznie grozić zabiciem się? Zadzwoń na policję i powiedz, że jakiś człowiek jest pod Twoimi drzwiami i grozi samobójstwem. Ale z nim nie rozmawiaj, nie nawiązuj dyskusji. A co zrobi to cóż: jego wybór, nie możesz żyć i myśleć za kogoś.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 13:24   #3
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Tak, zmień numer - jeszcze dzisiaj, nowy daj tylko mega zaufanym osobom.

Jeżeli przyjdzie pod drzwi, to nie reaguj. Zacznie grozić zabiciem się? Zadzwoń na policję i powiedz, że jakiś człowiek jest pod Twoimi drzwiami i grozi samobójstwem. Ale z nim nie rozmawiaj, nie nawiązuj dyskusji. A co zrobi to cóż: jego wybór, nie możesz żyć i myśleć za kogoś.
Dokładnie to zrób, nic sensowniejszego w Twojej sytuacji nie da się zrobić.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 13:26   #4
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

I nie złam się tym razem!

Wysłane z mojej el dziewiątki
Stary 2013-11-18, 13:32   #5
mary_poppins
sissy that walk

Gratuluję dobrej decyzji

Numer zmień i nie podawaj ludziom którzy mogliby mu go przekazać. Jak grozi samobójstwem albo stoi pod Twoim domem, to dzwoń na policję - zrobią z nim porządek.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 13:55   #6
Kociczka666
Raczkowanie

Cytat:
Grozi, że się zabije.
To już nie Twoja brocha. Nie daj się szantażować. Ewent. możesz mu powiedzieć, że możesz mu podać sznur czy tam cokolwiek czym chce się zabić.
Kociczka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 14:05   #7
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Grozi, że się zabije.
W zdecydowanej większości przypadków wizyta patrolu skutecznie przywraca delikwentowi chęci do życia i pomaga w powrocie do równowagi emocjonalnej.
W razie, gdyby Cię nachodził albo nękał - zgłaszaj na policję. Groźby odebrania sobie życia też.
A z nim nie rozmawiaj pod żadnym pozorem.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 14:05   #8
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Kociczka666 Pokaż wiadomość
To już nie Twoja brocha. Nie daj się szantażować. Ewent. możesz mu powiedzieć, że możesz mu podać sznur czy tam cokolwiek czym chce się zabić.
Świetna rada.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 14:08   #9
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Kociczka666 Pokaż wiadomość
Tak, i beknie za podżeganie do samobójstwa. Błagam Cię, to nie jej problem i powinna sobie z tym radzić policja, ale są jakieś granice. Inna sytuacja gdy się kogoś b. dobrze zna, a inna gdy chodzi o psychola z którym się próbuje zerwać kontakt i który jest zdolny do wszystkiego.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 14:09   #10
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 14:14   #11
8dffddb6e628bfb98112858ba516cbd40bf27d07_5e28e2031c1d9
Konto usunięte

Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami. Zmień numer i odetnij się od niego całkowicie. Nie daj się złamać i trzymaj się swojej decyzji, że to koniec związku.
8dffddb6e628bfb98112858ba516cbd40bf27d07_5e28e2031c1d9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 14:18   #12
moniaaa213
Przyczajenie

Jeju dziewczynki . Naprawdę Wam bardzo dziękuje! Utrzymujecie mnie przy życiu. I widzę, że to wcale nie jest aż takie trudne. Raz na zawsze czas skończyć z tym potworem!
Chyba będę mieć uprzedzenie do mężczyzn. Jak można tak traktować kobietę.
Stary 2013-11-18, 14:26   #13
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze wyłącz komórkę. Na jakiś czas przynajmniej zaopatrz się w nowy numer - kup jakiś starter i już. Zablokuj gościa na fejsie i gdzie jeszcze trzeba, ustaw - o ile jeszcze tego nie zrobiłaś - prywatność tak, aby Twój profil mogły oglądać tylko osoby znajome i by nie wyświetłał się w wynikach wyszukiwania. Jeśli będzie Cię nachodził, poproś rodziców o odesłanie do spod drzwi, jeśli będzie siedział na wycieraczce - o wezwanie policji. Jeśli będzie Cię nękał pod szkołą - proś znajomych, by wychodzili razem z Tobą z budynku, jak się zapuści do środka - idź do ochrony. W sprawie gróźb samobójczych - zadzwoń na policję, przedstaw sprawę. Powinni pojechać i sprawdzić, co się z nim dzieje. Każdą kolejną próbę szantażowania Cię samobójstwem traktuj tak samo - telefon do służb. Jeśli będzie za Tobą łaził, zacznie Cię szarpać - tak samo.

Bardzo dobrze zrobiłaś. Poza tym powyżej: pisałaś niedawno, że Twoi rodzice kibicowali Waszemu rozstaniu. Idź zatem do mamy, powiedz jej, że właśnie wykonałaś tę akcję i poproś o wsparcie w wyrzucaniu gnoja z Twojego życia.

I pisz tu za każdym razem, jak Ci przyjdzie do głowy głupi pomysł odebrania od niego telefonu, odczytania maila, albo co gorsza, odpowiedzenia mu.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 14:27   #14
madzia0007
Zadomowienie

Niektore telefony maja opcje blokowania numeru, jezeli nie masz to popytaj u operatora, moze tez maja taka mozliwosc. A z facetem utnij kontakt, nie odbieraj, NIE WDAWAJ SIE W ZADNE DYSKUSJE, nie daj sie szantazowac samobojstwem, do konca zycia z nim bedziesz bo cie szantazuje i zmusza? Im szybciej przez to przejdziesz tym lepiej. Facet szaleje bo utracil nad toba kontrole a nie dlatego ze cie kocha. Przyzwyczailas go ze sie go sluchasz, ze moze ci wszystkiego zakazac i ze jestes jego wlasnoscia o ktorej moze dowolnie decydowac a tu zonk...
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 16:17   #15
kas0
Raczkowanie

Najważniejsze to nie reaguj! Nie odpowiadaj, nie rozmawiaj, nie daj się sprowokować jakimikolwiek tekstami bo on je wysyła własnie w tym celu. Zobaczy, że nie chcesz utrzymywać kontaktu i prawdopodobnie będzie coraz gorzej, coraz gorzej aż w końcu się odczepi, inaczej się nie da. Trzymaj się gorąco, dasz sobie radę! I nie bój się dzwonić na policje gdy Cię nachodzi.

I uwierz, że będzie dobrze. Nie jesteś pierwszą, która wychodzi z toksycznego związku i nie ostatnią. Pomyśl o tym co robisz, jako o jednej z najlepszych decyzji w Twoim życiu i piszę to osoba, która coś takiego ma już dawno za sobą i tak to właśnie postrzega.

Edytowane przez kas0
Czas edycji: 2013-11-18 o 16:27
kas0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 18:25   #16
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

No no, jestem ciekawa, ile tym razem wytrzymasz

Mam nadzieję, że kończysz tej rozdział raz i na zawsze i nie będziesz wierzyć w bajki, że on się zmieni.

Ignoruj telefony (zablokuj), nie kontaktuj się, po prostu olej. Traktuj go ta, jakby go nigdy nie było. A gadki o samobójstwie traktuj lekko - on doskonale wie, że tym argumentem cię ugnie. Tym razem zerwałaś i miej na uwadze, że nie powinno cię interesować w ogóle co on ze sobą zrobi (a obstawiam, że nic )
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 19:28   #17
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju dziewczynki . Naprawdę Wam bardzo dziękuje! Utrzymujecie mnie przy życiu. I widzę, że to wcale nie jest aż takie trudne. Raz na zawsze czas skończyć z tym potworem!
Chyba będę mieć uprzedzenie do mężczyzn. Jak można tak traktować kobietę.
No i w koncu dobra decyzja Mam nadzieje, ze ostateczna i tego Ci zycze.

Dziewczyny dobrze radza- zmien numer, poblokuj go na portalach spolecznosciowych, groz policja i nie boj sie dzwonic w razie czego, staraj sie nie szwendac sama, bo nie ma sesnu wdawac sie z nim w dyskusje, popros bliskich o wsparcie. I sie nie lam.
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 20:21   #18
moniaaa213
Przyczajenie

Dzięki dziewczynki, jesteście bardzo kochane!
Teraz ten frajer wypisuje do wszystkich moich znajomych. Nawet do moich rodziców, że chciał ich przeprosić itp! Masakra!
Pisze, że idzie na jakąś terapię. Ale mam to gdzieś niech żyje swoim życiem. Nawet jego matka do mnie pisze!
Stary 2013-11-18, 20:30   #19
magd102
Rozeznanie

Nie martw się - ex mojej koleżanki też twierdził,że sie zabije...
nawet był na moście...
ale nie odpisała mu!
więc pojechal do niej sprawdzić czemu się o niego nie martwi jak on chce się zabić...

do dziś żyje i ma się dobrze

żeby sie zabić też trzeba mieć odwage więc się nie martw

Nie bardzo rozumiem dlaczego wciąż czytasz od niego wiadomości...

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterie; to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.”

magd102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 20:32   #20
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Świetna rada.
No właśnie nie aż taka zła
Z 6 lat temu przechodziłam coś podobnego. Koleś wysłał mi swoje zakrwawione jeansy na dowód, że naprawdę chciał się zabić (jak się później okazało przeskakiwał przez płot i zahaczył ), codziennie dostawałam milion smsów że jestem aniołkiem/szmatą na zmianę i że się zabije przeze mnie. I tak przez 2 miesiące. Na granicy wytrzymałości napisałam, żeby się w końcu zabił i nie zawracał mi dupy. Dostałam jeszcze kilka smsów i dał sobie spokój. Seryjny samobójca nadal żyje
Jakby były chłopak autorki chciał się zabić to zrobiłby to już dawno.

Spróbuj zablokować numer, jak radziły dziewczyny. Może mu się znudzi.

Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 20:41   #21
allmode
Wtajemniczenie

Nie odpisuj, a te wiadomości zachowaj przez jakiś czas.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 21:04   #22
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Takiego niedoszłego samobójce to chyba większość z nas kiedyś spotkała, ale czy któryś z nich, tych głośnych, krzyczących, grożących tym co sobie zaraz zrobią, naprawdę spróbował? O takim już nie słyszałam. Większość żyje sobie w kolejnych związkach
Łatwo takie pierdoły rzucać, dla lepszego efektu, bo robią wrażenie na otoczeniu, a o to przecież tu chodzi.

Wysłane z mojej el dziewiątki
Stary 2013-11-18, 21:10   #23
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczynki, jesteście bardzo kochane!
Teraz ten frajer wypisuje do wszystkich moich znajomych. Nawet do moich rodziców, że chciał ich przeprosić itp! Masakra!
Pisze, że idzie na jakąś terapię. Ale mam to gdzieś niech żyje swoim życiem. Nawet jego matka do mnie pisze!
Patologia. Widzisz, w czym tkwilas?

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Nie odpisuj, a te wiadomości zachowaj przez jakiś czas.
Bardzo dobra rada.
Autorko, przydadza sie w razie, gdybys chciala isc na policje.
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 21:32   #24
SweetDangerous
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d 386552d742cc4ca Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Miałam dokładnie tak samo. Po prostu go lekceważ, on po jakimś czasie zrozumie i odpuści.
SweetDangerous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 22:18   #25
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Pomozecie? pomozemy! :p a tak serio, to nie trac miejsca w swej glowce na psychopatyczne pogrozki. zyj dalej, w razie czego zmien telefon, odetnij sie, nie reaguj. Swoja droga dziewczyny, to tragiczne jest, ze az tyle psycholi wchodzi w zwiazki i potem terroryzuje swoje byle. Wspolczuje Wam takich traumatycznych doswiadczen.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości