|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
CYNOMONKU cudne wiadomości
![]() Dzień dobry:róża: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2792 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Ha ha sama jestem na wizażu.
![]() Nie śpimy od 6 bo kupa .. A nocka bez zmian czyli nie pamietam za dużo ![]() Cynamonka - cudowne wieści !!!! Dla takich informacji warto wstać o 6 ![]() Strasznie sie cieszę !!! Ale czad że Adaś je z piersi !!! Super! Buziaki i ścisku dla Was!! Jeszcze chwila i do domu !!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
Ja pisałam ostanio to wzoęłam jiż piotra do łóżka i spaliśmy dp teraz, czyli znów wyszły dwa karmieni.
Bałam sie trochę co będzie bo wczoraj jadłam pierwszy raz cebule i bałam się koncertu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43780896]U mnie problemem jest mało pokarmu (tzn. moim problemem, bo co wyrabia Artek to tylko on wie).
Leci jak krew z nosa, a jeszcze czasami mam wrażenie, ze Artur by zjadł więcej a tu nie ma albo nie odciagniete. Już nie mówiąc o tym, ze mogę zapomnieć o jakimkolwiek wyjściu. Kryzys nie odchodzi, żadne Bocianki ani Karmi nie pomagają. Myślicie, ze może zacząć brakować pokarmu? Jest taka opcja?? Sam współczuję rozwalenia rytmu dnia.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse współczuje kryzysu i odciagania. Ja to ostatnio jak odciagalam to dosłownie 15min.sutek musiałam sam ciągnąć i po kropelce leciały, a jak mały czasem je to ledwo polyka wiec te laktatory to sa takie do doopy wszystkie ![]() ![]() Spróbuj kup sobie zwykła ta w granulkach hierby hippa dla kobiet karmiacych. Ja ja profilaktycznie 2-3 wypilam dziennie,ale nie z woda. Wstępuje se te granulki do soku i wypijam duszkiem lub do ice tea ![]() Jak miałam kryzys to ona mi pomogła ta hierba. Ita- ja tez mysle ze to jest bullshit, ze produkujesz ile dziecko pije ![]() Ja robię słoiczki bo dostałam jabłka ekologiczne ![]()
#2795 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43781100]Ha ha sama jestem na wizażu.
![]() Nie śpimy od 6 bo kupa .. A nocka bez zmian czyli nie pamietam za dużo ![]() Cynamonka - cudowne wieści !!!! Dla takich informacji warto wstać o 6 ![]() Strasznie sie cieszę !!! Ale czad że Adaś je z piersi !!! Super! Buziaki i ścisku dla Was!! Jeszcze chwila i do domu !!!!!!! ![]() Nie jesteś sama ![]() Dzień dobry Kciuki za dzisiejsze szczepienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Zakorzenienie
|
Perse, Elaine nie wiem, czy Antek sie nie wylamie ze szczepien. Nie podoba mi sie jego oddychanie. Chyba mamy zapakowany nos. albo jednak jest refluks i od tego charczy. temp. nie ma.
Cynamonku, nooo czulam ze jest dobrze i dalej bedzie ![]() En, czytalam o tesciu. Uciekaj stamtad. Chocby kątem u Twojej Mamy na chwile. Bylebys nie byla w tak chorym otoczeniu, bo grzyb grzybem ale tesc tez ma cos z glowa. u nas w nocy 00:30, 3:30 karmienie przy czym ja poszlam spac 23:30 ![]() to charczenie mnie niepokoi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja nie wiem czy pójdę w środę szczepić ... Kurczę nie przekonują mnie teksty ze gorzej będzie jak nie zaszczepie ... ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
Potem wkleję link do kocyka.. Jeszcze nie przyszedł.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynamonka a z tym kp to jestes genialna i wielka kobieto!!!!! Buziaki ogromne az mi sie geba cieszy od takich wiesci!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2800 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!!
u nas dobrze ![]() a najlepsze jest to, że ja chyba wiem co było nie tak, ale od początku ![]() wiecie, że od kilku tygodni miałam dramat z nocy, Sara nie chciała leżeć płasko, każde delikatne połżenie do łóżeczka, koszyka, na ziemie, kończyły się wyciem, u mnie w ramionach spała dobrze, a w nocy zaczynały się akcje. i wyobraźcie sobie, że po piątkowej kąpieli umyłam jej uszy i wiem, że nie powinnam, ale użyłam patyczka aby oczyścić środek. wydawało mi się, że troszkę za głęboko wsadziłam do ucha ten patyczek, bo Sara ruszyła głową, troszkę się wystraszyłam, ale Sara ie płakała, nie marudziła więc chyba jednak nie aż tak daleko do wsadziłam. położylismy spać Sarę w piątek i to była pierwsza od dawna w miarę normalna noc. w sobotę rano zauważyłam na prześcieradle w koszyku żółtą, seledynową plamkę w okolicy twarzy (wielkości małego paznokcia) spojrzała do ucha Sary a tak całe ucho zawalone woskowiną. wymyłam to oczywiście od soboty więcej woskowiny się nie pojawiło. zadzowniłam do połoznej i ona mi powiedziała, że może to wiercenie przez sen i nie chęć do leżenia płasko miało z tym związek. kiedyś podczas kąpieli musiała jej woda do uszka nalecieć z się zakleszczyć tam i przez tygodnie nie umiała wypłynąć, naszła na to woskowina i zatrzymała wodę w środku. i podejrzewam, że musiało ją to irytować przy odkładaniu z pozycji pionowej do poziomej. kiedy w piątek wepchałam głęboko patyczek musiałam przebić ten wosk i uwolnić wszystko i wodę i nagromadzony wosk, stąd wyciek na prześcieradło. mamy szczęście, że nie wywiązała się z tego infekcja. dodam tylko że od tamtej pory nasze nocki wróciły do normy, co prawda budzimy się często na cyca, ale Sara leży Sama, śpi sama na płasko! może to był i przypadek, może to nie miało związku, kto wie. także suszcie porządnie uszy dzieciom ![]() Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-11-19 o 06:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
TESO, to czekam, bo przejrzałam nasze kocyki i do fotelika sam. musze jakis cieply kupic bo do tego naszego recaro Antek nijak nie wlizie w spiworku. Tzn. wlizie ale na upych
![]() STRAWBERRY kciuki za szczepienie ![]() OLIATH, to Cię teściowa podtuczy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- DOMCIA, brzmi to logicznie. Z ciekawości zapytam dziś lekarza, jak będziemy ![]() no i ciesze się że lepiej u Ciebie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
Dom i super że u ciebie lepiej może rzeczywiście to woskowina
Zobaczysz te kilka dni czy jednak miałeś racje A u nas chyba liście orzecha włoskiego pomagają dziś piotrek sie nie rozplątał z kocyka, ale pewności nie mam zobaczymy jeszcze przez pare dni jak będzie się zachowywał Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |
Zakorzenienie
|
Nie podalam malemu multivit z zelazem i zrobil normalne kupy. Teraz nie wiem czy mu zmniejszyc dawke i dawac 0.5ml czy w ogole kupic multivit bez zelaza? Co radzicie???
Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Cytat:
No i uszu nie mocze ptaktycznie w ogole. Dobrze ze sie wyjasnilo ![]() Maly strzelil kupsko ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#2804 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Cynamonku- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Zadomowienie
|
Cynamonkucudowne wiesci
![]() ![]() My sie witamy po weekendowej wizycie u mamy. I powiem tak. Taka długa trasa dla małej to mega meczarnia nawet jak jezdzilismy w godzinach jej spania to i tak sie po 1,5 godz. darła w niebogłosy a podróz z przystankami trwa 5 :/ W ciagu dnia cały rytuał zachowany spacer sen od 10-15 wszystko jak w zegarku ale wieczorami masakra od 18 dakie darcie jakiego w zyciu u niej nie było i byłam swiecie przekonana ze to mega kolki bo miała znowu z nimi problem od tygodnia a na wyjezdzie wiadomo inaczej jem itd. wiec trzy wieczory od 18-23 ryk ryk ryk i nic nie pomagało. Oczywiscie wtedy chetnych do bawienia brak ![]() Wracalismy 2 godz ostatnie na mega alarmie bo póżno wyjechalismy i bylismy w domy po 20 wiec od 18 ryk w aucie az uszy wiedły. Weszlismy do domu zimno jak diabli piec wyłączylismy i dyla z mała do jej sypialni. Włączyłam farelke tz poszedł rozpalac a ta sie drze. Wyjełam z fotelika owinełam w kołdre i cud nad wisła nastał. Mała zrobiła wielkie oczy rozejzała sie dostała mega gadanego i usmiech jej z buzki nie schodził ![]() ![]() W zyciu bym nie sadziła ze zmiana miejsca moze miec takie skutki. I prosimy o kciukasy bo dzisiaj mamy nefrologa o 16. Teraz was nadrobie i zobacze co u was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2806 |
Zakorzenienie
|
Elaine- zdecydowałaś kiedy rozszerzacie dietę? Ja chyba nie będę czekała do grudnia, a zacznę jeszcze w listopadzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki wizytę Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
Witam z kawusia na pierwszej drzemusi syneczka
![]() Cynamonku!! My z mężem tak trzymamy za Was kciuki, że nie masz pojęcia!! Czytam Twój post i łezkę mam w oku!! Juuuupppii!!!! ![]() ![]() ![]() Perse - ja nie wierze w to gadanie, że masz mleka tyle ile potrzeba. ![]() Ja odciągałam jak szalona..i było ile było... Wydaje mi się, ze czujesz, że Artuś się nie najada??? Jeśli tak, to może dodawaj Mu kleiku?? Domi ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle co nadrobiłam bo robaczek zaraz się obudzi pewnie ![]() Ja dostałam@ to taka @, której nie dostałam w zeszłym roku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Kejt- padłam jak zobaczyłam filmik!! Mały ma cudowny głosik!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
Zakorzenienie
|
A nie przywitałam się, więc dzień dobry! Od 7 już jesteśmy na nogach. Filip spał 11 h i teraz dosypia na pierwszej drzemce
![]() ![]() A dziś idziemy na pierwszy spacer po kwarantannie chorobowej, już trochę lepiej z nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wzielam dla sredniaka z bardzo cieplym wypelnieniem za 189 czachy z szarym ![]() Maly teraz kima w domku bo nie chcialo mi sie wychodzic na ten mroz. ![]() A z tz od rana klotnia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku świetne wieści!!! co to 15 dni dla was, jest coraz lepiej, aż mi sie nasuwa piosenka "coraz blizej świeta, coraz blizej swieta...."
![]() a u nas kryzys trwa.. od niedzieli nie gadmy z Tztem na 11 idziemy na szczepienie więc poproszę o magiczne małe kciuki czy obojętnie, który palec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok. masz racje pewnie, tak może być ![]() Tyle, że ja nie mogłam mieć więcej.. ja nawet nie miałam nigdy nawału po porodzie...czasami piersi były większe.. Odejście od karmienia nie było w moim przypadku kłopotliwe.. po prostu przestałam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Zadomowienie
|
domisuper jest duza szansa ze to było przyczyna. Zaleca sie przeciez dziecikłasc klinie własnie ze wzgledu na uszy. oby wróciły spokojne nocki na dobre.
nadrabiam pomału. oli bryka mega wypas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzięki za info ![]() Cytat:
![]() cynamon_owa Cudowne wieści ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Szkoda, że żadne zajęcia nie wypaliły ![]() domciatko Super, że Sara w końcu zaczęła ładnie spać ![]() Cytat:
![]() A teraz, jak już nadrobiłam idę, jakieś śniadanko zorganizować ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2818 |
Zakorzenienie
|
Domi no niesamowite, niby drobnostka a tyle kłopotu narobiła- oby juz nie wróciło i zagościł u was spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
Fiazo- pediatra powiedziała zeby dawać żelazo chyba profilaktycznie.
Zmniejsze i zobaczę. Dzięki ![]() Mały zrobił dziwna kupke az dwie jedna w nowa pieluszke. Rzadkie bez tych grudek. Nie wiem czy ich brak to dobrze czy złe ![]() Wypilam mały browar moze od tego ![]()
#2820 |
Zadomowienie
|
mam w domu 17 st i az sie boje bo zbliza sie 10 i trzeba wylezc spod kołdry i z mała na spacer leciec brrrrrrrrrrrrrrr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.