Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 04:58   #91
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
obudzil mnie mega glod
i zanim zdarzylam cos zjesc
Macka obudzila giga kupa
no i wisimy na cycku a mnie zoladek zrasta sie z krkegoslupem

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
tez sie obudzilismy na karmienie i to o dziwo pierwsze, czyżby moje dziecko wydłużyło sobie sen tak z dnia na dzien? bo wczoraj tez obudzil sie o 6.Ciekawe czy teraz zaśnie...

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 05:21   #92
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku,
niestety niezbyt optymistycznie, zostaliśmy z Antosiem sami. Po raz kolejny ale za pewne już ostatni.

strasznie mi smutno.

Nie wybieram się do spania więc może nadrobie jak sie pozbieram..
Strasznie mi przykro . Ale tak na pewno będzie lepiej dla was. Życzę dużo siły

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
przypomnialo mi sie jeszcze, ze jak mu mowilam ze okropnie to od dolu wyglada to on mi na to "coz moge pani powiedziec, niestety po dwojce dzieci nie bedzie to juz wygladalo tak ladnie jak np 5 lat temu..." a ja sie pytam WHY??? chyba serio pojde sobie odpicowac bozenke, bedzie pimp my wedżajna boze... okropna jestem,a przy tym intubuja? bo nie dam se wsadzic rury w gardlo
Jesteś the best

Witam się z rana. Moje dziecko spało dzisiaj tak niespokojnie jak nigdy. Co chwilę się wybudzał, szukał cycka i stękał. A jak na złość coś mu się odmieniło i smoczek jest bee.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 05:25   #93
kaska87
Zakorzenienie

hej
Misio dał nam pospać i wstał o 6:00, a spać go położyłam po "Na wspólnej" kochany bobasek

Baja fajne osiedle

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 05:35   #94
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
byliśmy na ważeniu, moje dziecko przykoksiło na moim mleczku przez 11 dni 520 g. Jestem z niego taka dumna

Przepraszam że tylko wpadam i o sobie, ale jestem padnięta.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

masakra. Ale u mnie będzie to samo.
Brawa za wagę
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej, trochę mnie nie było...

Za nami trochę stresów, za półtora tygodnia jedziemy na badanie nerki, bardzo dużo zależy od jego wyników. Zuzka miała okres, że wcale nie przybierała na wadze, bo co to jest 20 g na 5 dni jak to usłyszałam to już w ogóle mi się laktacja zahamowała i z trudem odciągałam po 50 ml. Ale się zawzięłam i mimo ogromnego bólu sutków ściągałam laktatorem (mam za duże do standardowego Aventowskiego lejka...) i rozhulałam produkcję, że nieraz i 130 ml ściągalam. No i dziś była u nas położna i Zuzinka przybrała 400 g w 5 dni! Niesamowicie mi ulżyło, walka sie opłacała, leżenie po godzinie z cycusiem i to ściąganie laktatorem.

Ogólnie Zuzka jest niesamowicie spokojna i grzeczna. Tfu, tfu, oby tak zostało. Mam czas żeby wypić herbatkę czytając książkę - sielanka

Bilans jest taki, że jutro moja Córcia kończy 4 tygodnie, więc przestanie być noworodkiem. Uśmiechneła się do mnie wczoraj, pięknie trzyma główkę leżąc na brzuszku, w końcu odpadł jej kikucik (w 25 dobie ), mało płacze, sporo śpi. Waży 4600 g. Jest cudowna!

Jutro spróbuję Was poczytać i popisać. Dobrej nocki!
Wielkie brawa za wagę Zuzinki i za rozkręcenie laktacji. I już kciukam za badanie

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 05:38   #95
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzisiejsze newsy z życia na gorąco mojej t.
Posadziła sobie moje dziecko na kolanach, jak to zobaczyłam to delikatnie mówiąc się we mnie zagotowało
Wjechała na spacerze wózkiem w latarnie a potem jej spadł z kraweżnika po czym TŻ musiał go jej zabrać
Mały zrobił kupę a ta się pyta czy nie szkoda mi pampersów lepiej żebym poczekała aż będzie pełniejszy
Biszkopty to nie słodycze
Sól fizjologiczna nie pomaga na ropiejące oczy
Każdy płacz oznacza głód
I weź tu człowieku nie zwariuj

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
padłam
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Zazdroszcze... Bylam nacinana ale mialam tylko 5 szwow i wszystko ladnie sie zagoilo a podczas przytulanek mialam wrazenie jakbym miala swieza rane i to nie na samym wejsciu ale przez cala dlugosc pochwy az do szyjki macicy... Moze spowodowane jest to tym ze maly wychodzil z raczka i mnie mocno obtarl? Te globulki ktore dostalam sa na odbudowe uszkodzonej porodem blony sluzowej pochwy. Sorki za tak dokladny opis ale boje sie ze juz tak zostanie. Moze ktoras po poprzednim porodzie tak miala i pocieszy?
ja byłam wczoraj u lekarza i też mam globulki na szusze w środku i odbudowe flory ale nazwy nie pamietam

Cytat:
Witam się w nowym wątku,
niestety niezbyt optymistycznie, zostaliśmy z Antosiem sami. Po raz kolejny ale za pewne już ostatni.

strasznie mi smutno.

ogromnie cie ściskam jesteś silna babka i dasz sobie rade a taki facet to do niczeo ci nie potrzebny
Cytat:
mam chyba obrzydzenie do facetów.

v
do wszytskic to nie bo Antoś jest teraz jedynym i najważniejszym mam nadzieje że do tyc wiekszyc kiedyś minie i znajdziesz takieoi który się wami zajmie
bajka
nena ja mam codziennie karmienie 0 4;30= 5 i tak sie zawsze zastanawiam czy zasypiac czy nie bo budzik dzwoni o 6 zeby zajac sie adim do przedszkola i przeważnie już wstaje...czyli codziennie nie śpie mniej wiecej od 4;30 -5 ale czuje ze już pomału nie wyrabiam...dzisiaj w nocy padłam nie wiem kiedy...głowa mnie zaczyna boleć od niewyspania...a tz sie obraził bo miał ocote na przytulanki a ja mu ze nie wiec sie tyłkiem odwrócił ....mi zrobiło się przykro mimoże padnieta byłam a 5 minut później tż crapał a ja siedziałąm karmiąc małego wiec nawet byśmy nie zaczeli a juz by był koniec
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 07:09   #96
policzanka
Wtajemniczenie

HejU Nas nocka spokojnaTeraz sobi lezymy i głużymy
Dzis odwiedzi mnie moja kuzynka..nie ukrywam ze troche boje sie tej wizyty..okazuje sie ze jej córka zaraziła się w przedszkolu wszawicą i przez to mam ogromnego cykora ze jakaś weszke zostawią mi na tapczanie..
ale mam schize,wiem ze byc moze nie potrzebnie ale jednak jest...

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-11-19 o 07:32
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 07:15   #97
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
to waginy robia na metry ?
na dodatek sześcienne !!
Cytat:
Witam się w nowym wątku,

strasznie mi smutno.

Kochana przytulam mocno !!
Cytat:
przypomnialo mi sie jeszcze, ze jak mu mowilam ze okropnie to od dolu wyglada to on mi na to "coz moge pani powiedziec, niestety po dwojce dzieci nie bedzie to juz wygladalo tak ladnie jak np 5 lat temu..." a ja sie pytam WHY??? chyba serio pojde sobie odpicowac bozenke, bedzie pimp my wedżajna boze... okropna jestem,a przy tym intubuja? bo nie dam se wsadzic rury w gardlo
ja widziałam ostatnio w życie bez wstydu, jak babki sobie ujędrniały itp bez znieczulenia.

My tez mieliśmy ładną noc. Teraz moje dziecko leży i samo nie wie czego chce. Jeść nie, smoczek nie, w sumie to przysypia co chwilę.

Teacherka za wagę Zuzinki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 07:15   #98
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Moje dziecko właśnie usnęło po ok. 2 godzinnym płaczu. Nawet podczas kąpania które bardzo lubi. Nie płakała tylko na rękach Mam nadzieję że się obudzi o normalnej godzinie dla niej.

Mam czas na nadrobienie

Ja też jak szłam do fryzjera to chciałam krótkie a wychodziłam z podciętymi końcówkami Ale w sierpniu się nie dałam i mam krótkie, takie jak chciałam i mi chyba lepiej(wg mnie). TZ też się podoba, mimo że mówił że nie wyobraża sobie mnie w krótkich włosach.

Dla mnie masakra, wczoraj się TZ poryczałam że już mi tak zostanie i na zawsze będzie mnie bolało i już nigdy nie będzie normalnie.

No właśnie ja też się tak czuję jakbym miała świeżą ranę przy wejściu, a dalej tak jakby mi się kości za mocno zeszły Chociaż wiem że się za mocno nie mogą zejść z powrotem.
Mi sie tez plakac chcialo ze tak juz zostanie... Widze ze zadna podwojna mamusia sie nie ustosunkowala... Czyzbysmy tylko my mialy ten problem? Mialam nadzieje na pocieszenie w stylu ze potrzeba czasu i wszystko wroci do normy...

Cytat:
Witam się w nowym wątku,

strasznie mi smutno.

Strasznie mi przykro... Nawet nie wiem co powiedziec. Widac dran nie dorosl do roli ojca...

Cytat:
ejh mam problem z maluszkiem
poszedl.spac po 21
bezproblemu zasnal
teraz my probujeny zasnac a on sie rzuca po lozku ma otwarte oczy
po czym.zasypia i po paru minutach to samo
wyglada jakby go cos bolalo
ale nir.wiem co? raczej nie brzuszek
nie wiem czy go.wziac przytulac
ale.boje sie ze go rozbudze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

sorki ze tu
ale pisze z taba

papuga powiem.ci tak
dobrze uczynilas a sytuacja i ten osobnik nie jest wart ani jednej twojej lzy

jak bedziesz potrzebowac jakiejs pomocy to moze bede umiala ci pomoc
daj znac
cos zaradzimy

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

ja tez tam mam z fryzjerem
ale.dwa tygodnie temu scielam.jakies 20cm
jest roznica ale nadal.nie poszalalam za bardzo
balam sie asymetrii
wiec mam jak resia.petesia wloski za ucho

nie wiem czy smiac sie czy plakac

na co te globulki macie

u mnie.zle w tym.temacie
szkoda gadac

mnie tez boli ze az piszczalam.na.fotelu
pewniebgorzej.niz.niejedn a przy porodzie

Globulki sa na odbudowe blony sluzowej pochwy i generalnie tez nawilzaja. Ja po ostatnich przytulankach zamowilam sobie w gemini kolejne opakowanie bo raczej w moim przypadku 10-dniowa kuracja to za malo

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A ja mam chcice dla odmiany ale czekam bo jutro wizyta dopiero i trzeba jakieś pillsy przyjąć

nie mogę z tobą. ..

No co ty... chcesz chlastać Lusesitę a rury w gardle się boisz przez nos też można intubować jak wolisz

PAPUGA przykro mi

No heloł.
Młoda właśnie zjadła i usnela a ja nie wiem czy opłaca mi się kłaść. .. muszę o 6 wstać żeby ogarnąć nas obie bo na 8 Nina ma lekarza i położną. Będziemy szczepić na żółtaczkę dzisiaj.
A my ogarniamy przeprowadzkę... połowa rzeczy tu, połowa tam... nie mamy jeszcze lodówki i kuchenki i trzeba tam posprzątać. Ale w środę obiecali że będzie gotowe więc już lada moment

Idę nadrobić stary wątunio. Miłego dnia
Ja tez mialam chcice i strasznie sie rozczarowalam...
Stary 2013-11-19, 07:26   #99
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi sie tez plakac chcialo ze tak juz zostanie... Widze ze zadna podwojna mamusia sie nie ustosunkowala... Czyzbysmy tylko my mialy ten problem? Mialam nadzieje na pocieszenie w stylu ze potrzeba czasu i wszystko wroci do normy...

Strasznie mi przykro... Nawet nie wiem co powiedziec. Widac dran nie dorosl do roli ojca...

Globulki sa na odbudowe blony sluzowej pochwy i generalnie tez nawilzaja. Ja po ostatnich przytulankach zamowilam sobie w gemini kolejne opakowanie bo raczej w moim przypadku 10-dniowa kuracja to za malo

Ja się nie ustosunkowalam, bo jeszcze tam nie zaglądałam i po waszych postach boję się!

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 07:31   #100
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie tez plakac chcialo ze tak juz zostanie... Widze ze zadna podwojna mamusia sie nie ustosunkowala... Czyzbysmy tylko my mialy ten problem? Mialam nadzieje na pocieszenie w stylu ze potrzeba czasu i wszystko wroci do normy....
wiesz, u mnie tylko szerokosc inna, bo ja nie bylam ani razu cieta i tylko raz szyta na dwa szwy na zewnatrz. wiec nie wiem czy to pociesza. wg mnie blizna jest jeszcze zbyt mloda by byla na tyle rozciagliwa by nie bolało, dopiero co pewnie sie zagoila na tyle by krew nie leciala przeciez

zrobilam natalce hamak z chusty i w nim spi

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 07:48   #101
bojatoja
Zakorzenienie

Hej.

Bajka fajny ten domek

Yy i nadrobiłam i niepocytowałam Ja dzisiaj się nie wyspałam
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:00   #102
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wiesz, u mnie tylko szerokosc inna, bo ja nie bylam ani razu cieta i tylko raz szyta na dwa szwy na zewnatrz. wiec nie wiem czy to pociesza. wg mnie blizna jest jeszcze zbyt mloda by byla na tyle rozciagliwa by nie bolało, dopiero co pewnie sie zagoila na tyle by krew nie leciala przeciez

Ja co prawda bylam nacieta ale szew maly w zasadzie 4 szwy na zewnatrz, 1 na wejsciu. Ogladalam przy pomocy lusterka ( ) i wyglada bardzo ladnie, ciezko sie nawet blizny dopatrzec... Mi sie zdaje ze u mnie jest wezej niz przed porodem a lekarz mowil ze jak zaczne miesiaczkowac to bedzie jeszcze wezej... Lekam sie jak to mowi kaska...
Stary 2013-11-19, 08:20   #103
kama1987
Rozeznanie

Zuzia kończy dzisiaj 2 miesiące

Po wczorajszych krzykach, noc miałam nawet spokojną i nawet się wyspałam

Cytat:
Witam się w nowym wątku,

strasznie mi smutno.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A ja mam chcice dla odmiany ale czekam bo jutro wizyta dopiero i trzeba jakieś pillsy przyjąć
Mi się też chciało Ale po 1 razie mi się odechciało Ale czasem się łamie bo podobno za każdym razem ma być lepiej, chyba jeszcze u mnie nie.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dzis odwiedzi mnie moja kuzynka..nie ukrywam ze troche boje sie tej wizyty..okazuje sie ze jej córka zaraziła się w przedszkolu wszawicą i przez to mam ogromnego cykora ze jakaś weszke zostawią mi na tapczanie..
U koleżanki w szkole był w zeszłym roku ten problem i co wyleczyła córkę to ta na nowo przywlekała, bo matka dziecka, które zarażało nic sobie z tego nie robiła i nie leczyła dziecka

Cytat:
.
No ja się tak pocieszam sama, TZ też mnie tak pociesza

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ja się nie ustosunkowalam, bo jeszcze tam nie zaglądałam i po waszych postach boję się!

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
Nie no, z zewnątrz źle nie wygląda, u mnie tylko 1 szew się źle zagoił i wygląda beznadziejnie, ale może się jeszcze poprawi, dostałam maść na to, jak mi będzie dalej przeszkadzać mam przyjść na nacięcie tego miejsca (podobno 1 mm)

Cytat:
Ja co prawda bylam nacieta ale szew maly w zasadzie 4 szwy na zewnatrz, 1 na wejsciu. Ogladalam przy pomocy lusterka ( ) i wyglada bardzo ladnie, ciezko sie nawet blizny dopatrzec... Mi sie zdaje ze u mnie jest wezej niz przed porodem a lekarz mowil ze jak zaczne miesiaczkowac to bedzie jeszcze wezej... Lekam sie jak to mowi kaska...

Weź, nie gadaj że jeszcze wężej bo ja już nie chcę wężej
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:20   #104
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

rozumiem ze sa bez recepty? podasz jeszcze raz nazwe bo nie ogarniam
ja po cc w sumie ale kurde jednak to ciaza ma.wplyw na zmiane tam chyba a nie sam.porod
w sensie ze.nie tylko porod

no wlasnie ja tez jestem.juz po rozczarowaniu przytulankami wiec bie mam ochoty na wiecej

Cytat:

taki przez stol?

wlasnie sie obudzilam
mlodziez spi nadal choc pewnie zawyja syreny zaraz
zaczelam do was pisac posta z jakims mega waznym.pytaniem ale usnelam z tabem.w rece.wiecpytania nie ma
moze mi sie przypomni

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:25   #105
bajka1807
Zakorzenienie

Moje dziecko nie chce jesc.... po 4,5h zjadla 55 ml

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 08:32   #106
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dziewczyny ile po porodzie pojawia się pierwsza miesiączka, tak +/-? Dodam, że nie karmię już piersią.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:32   #107
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

taki przez stol?

nie bo mam stol z noga posrodku. uwiazalam miedzy lozkiem pietrowym a grzejnikiem. gdzies tez kiedys widzialam hamak w lozeczku https://lh5.googleusercontent.com/-3...s720/hamak.JPG

o, a to mozna samemu zobic http://lupatus.com/dl/allegro/antos2.jpg

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-11-19 o 08:34
Stary 2013-11-19, 08:35   #108
Asiek84
Wtajemniczenie

Hej

Dzisiaj Hubercik kończy miesiąc szkoda tylko że nadal w szpitalu jesteśmy i nie możemy się cieszyć razem z tatą i Kubą... Ja już nawet nie mam siły żeby sobie popłakać, generalnie mam dość młody po antybiotyku ma okropne bóle brzuszka, pręży się i płacze, dzisiejsza noc była nieciekawa...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:42   #109
papalinka83
Zakorzenienie

Hejo Moje dziecko po nieprzespanej nocy i dniu wreszcie wczoraj padła i spała od 21 do 5 Wprawdzie był to sen tak niespokojny, że ja nie spałam, tylko patrzałam jak się rzuca i sprawdzałam, czy wszystko ok Zapisałam młodą za tydzień prywatnie do pediatry-gastrologa i zobaczymy

Tassia - co do Twojego pytania wczorajszego - u nas tak często, że Ola niby zasypia na chwilę, ale się budzi i oczy jak 5 zł. W nocy jeśli nie placze przy tym to ja jej nie ruszam

Teacherka - gratuluję sukcesu w kpi trzymam za Zuzię ogromne kciuki all the time

Co do przytulanek, to my chyba zaczniemy w jakieś innej czasoprzestrzeni, bo jak na razie od kilku tygodni mam jakąś infekcj,ę nieznaną, dostałam już 4 rodzaje globulek, ph na zmianę pokazuje grzybicę i bakterie, nie wiem, jak to możliwe. Wcvzoraj byłam w luxmedzie u ginki, to widać było, że już zwątpliłą i w końcu zrobiłą posiew. teraz niestety muszę tydzień czekać na posiew, żeby dobrać antybiotyk, a do tego czasu chyba się zatrzele, bo strasznie to szczypie i swędzi

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:11   #110
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
maciek na 2 miesiace dokladbie dzis 9tygodni

generalnie dziecko zaczynajac drugi miesiac powinno sie usmiechac i reagowac na najblizsze mu osoby, wodzic za nimi wzrokiem, zwracac uwage ze wchodza do pokoju i patrzrc na nie.
powinno sie potrafic chwile zajac samo jakas zabawka
a konczac dwa miesiace napewno juz to powinno umiec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Janek jest tylko 5 dni starczy od Maćka i wodzi wzrokiem dopiero od soboty.Miał wtedy 9 tygodni i 3 dni.Zabawkami się nie interesuje, co najwyżej rączki pcha do buzi
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:13   #111
pszczoua
Zakorzenienie

Tassia te globulki to Xaluron i sa bez recepty

Wczoraj czytalam ze dyskomfort moze utrzymywac sie do 3 miesiecy po porodzie. To ja jutro mam 2 miesiace i chcialabym zeby byl to tylko dyskomfort...
Stary 2013-11-19, 09:15   #112
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile po porodzie pojawia się pierwsza miesiączka, tak +/-? Dodam, że nie karmię już piersią.
no jak nie karmisz to do dwoch miesiecy powinna byc od zzaprzestania laktacji
ale roznie to bywa
a jesli to nie drazliwe pytanie to czemu juz nie kp?

Cytat:
nie bo mam stol z noga posrodku. uwiazalam miedzy lozkiem pietrowym a grzejnikiem. gdzies tez kiedys widzialam hamak w lozeczku https://lh5.googleusercontent.com/-3...s720/hamak.JPG

o, a to mozna samemu zobic http://lupatus.com/dl/allegro/antos2.jpg
bomba
ja mam fotel hamakowy pod sufitem zaczepiony
ale myslalam ze to moze za wczesnie jeszce zeby macka w to wsadzic
a w sumie to lepsze niz lezaczek

a moze dzis przez stol zrobie z chusty tez i zobacze czy sie maciejowi spodoba
dzieki za pomysl

[/RIGHT]
Stary 2013-11-19, 09:47   #113
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja też marze o krótkiej, raz TŻ się nie zgodzi, dwa nie pasuje mi do twarzy !!
Mój też by się nie zgodził.Poza tym musiałabym często podcinać, a w DE fryzjerzy strasznie drodzy.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Wstałam wyspana godz temu a moje dzieci jeszcze śpią

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
jaka ci wkladke proponowal ? mi meride czy jakos tak, ale trzeba wyskoczyc z tysiaka musze sie zastanowic i poczytac czy serio nie ma zadnych negatywnych skutkow na organizm.
No ja się boję tych wszytkich wkładek i krążków.Ale pomyślę chyba, jednak dopiero po następnym dziecku

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Witam się w nowym wątku,

strasznie mi smutno.

Papużko kochana, nie smuć się, nie masz czego żałować, powinnaś sie cieszyć, że sie uwolniłaś od tego chama, idż szybko po alimenty jak najwyższe.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
mam chyba obrzydzenie do facetów.

Dziewczynki też są fajne

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Czy wasze dzieci miały jakieś powikłania po szczepieniach?Bo mój dzisiaj ma krztusiec, tęzec, błonnica, żółtaczka B, HIB,Heinego-Medina.To jego pierwsze wiec się boję.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:50   #114
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj Hubercik kończy miesiąc szkoda tylko że nadal w szpitalu jesteśmy i nie możemy się cieszyć razem z tatą i Kubą... Ja już nawet nie mam siły żeby sobie popłakać, generalnie mam dość młody po antybiotyku ma okropne bóle brzuszka, pręży się i płacze, dzisiejsza noc była nieciekawa...
Tule mocno i powodzenia
Ja już nie daje rady. To babsko robi już wodę z mózgu TŻtowi a ja wiedziałam że tak będzie. Wogóle ona mówi "nie pakam" albo "nie pakaj" w obu przypadkach chodzi o nie płacz nawet to mnie drażni. JA JUŻ CHCE NIEDZIELĘ!!! Papużko wiadomość ci wysłałam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:57   #115
rusałka_1
Zakorzenienie

cześć
niestety witamy sie znów po ciężkiej i bolesnej nocy Jasio prężył się i płakał od popołudnia do 2 w nocy, kiedy padł ze zmęczenia poranek nie lepszy, dopiero udało mi się go uspokoić na moich rekach. serce mi sie kroi jak widze jak on cierpi.
od dziś "porzucamy: delicol i próbujemy sab simplex, mam nadzieje ze pomoze

z pozytywnych wiadomości Jasio kończy dziś 4 tyg., czyli mamy w domu niemowlaczka

Cytat:
Witam się w nowym wątku,

strasznie mi smutno.

kochana dużo siły Ci zycze pamietaj ze zawsze mozesz na nas liczyć.

Cytat:

Za nami trochę stresów, za półtora tygodnia jedziemy na badanie nerki, bardzo dużo zależy od jego wyników. Zuzka miała okres, że wcale nie przybierała na wadze, bo co to jest 20 g na 5 dni jak to usłyszałam to już w ogóle mi się laktacja zahamowała i z trudem odciągałam po 50 ml. Ale się zawzięłam i mimo ogromnego bólu sutków ściągałam laktatorem (mam za duże do standardowego Aventowskiego lejka...) i rozhulałam produkcję, że nieraz i 130 ml ściągalam. No i dziś była u nas położna i Zuzinka przybrała 400 g w 5 dni! Niesamowicie mi ulżyło, walka sie opłacała, leżenie po godzinie z cycusiem i to ściąganie laktatorem.

Ogólnie Zuzka jest niesamowicie spokojna i grzeczna. Tfu, tfu, oby tak zostało. Mam czas żeby wypić herbatkę czytając książkę - sielanka

Bilans jest taki, że jutro moja Córcia kończy 4 tygodnie, więc przestanie być noworodkiem. Uśmiechneła się do mnie wczoraj, pięknie trzyma główkę leżąc na brzuszku, w końcu odpadł jej kikucik (w 25 dobie ), mało płacze, sporo śpi. Waży 4600 g. Jest cudowna!

super Zuzinka pięknie przybrała
i kciuki za badania

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Hej

dużo sił dla Ciebie i zdrowia dla Huberta

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:00   #116
butterfly20
Zakorzenienie

Dziń dybry

Po pierwsze Papużko Twoja wczorajsza informacja jest optymistyczna, a nie pesymistyczna! Bez niego naprawdę będzie Ci lepiej.Może teraz tego nie zauważasz,ale niebawem tak będzie

Cytat:
to waginy robia na metry ?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
No to się nie wcisnę
Ktoś się wypowie jeszcze na temat H&M Divided

Przepraszam, ile kosztuje metr waginy?

Takie samo skojarzenie od razu miałam

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Strasznie mi przykro
ej no nie doczytałam wtedy o tych metrach wszak

Cytat:
to zkolei przeczytałam WJEŻDŻALNIA. Coś w tym jest

Cytat:

Brawa dla Zuzi i trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ojej a nie może przyjść bez dziecka albo jak te wszy wytępią?

Cytat:
Tassia te globulki to Xaluron i sa bez recepty

Wczoraj czytalam ze dyskomfort moze utrzymywac sie do 3 miesiecy po porodzie. To ja jutro mam 2 miesiace i chcialabym zeby byl to tylko dyskomfort...
Też chyba kupię te globulki. A jak długo masz je stosować?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:02   #117
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Tule mocno i powodzenia
Ja już nie daje rady. To babsko robi już wodę z mózgu TŻtowi a ja wiedziałam że tak będzie. Wogóle ona mówi "nie pakam" albo "nie pakaj" w obu przypadkach chodzi o nie płacz nawet to mnie drażni. JA JUŻ CHCE NIEDZIELĘ!!! Papużko wiadomość ci wysłałam

moja dwulatka tak mowi i zamiast kotku to koteku, zamiast piesku to pieseku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 10:02   #118
teacherka
Zakorzenienie

Rusałko, high five, my dzis o 23:12 kończymy 4 tygodnie Ale to zleciało.
Biedny Jaś, tak się męczy... Uściskaj go od wizażowej bliźniaczki

Lullaby, już coraz bliżej Wdech-wydech.

Asiek, biedny Twój Hubercik... Dużo sił dla Was i oby w końcu wróciło zdrówko

Dziękujemy za wszystkie kciuki
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:14   #119
tassia
Zakorzenienie

czy ktoras z was ma karuzelke do lozeczka turystycznego?
my poki co spimy w kolysce (wkurza mnie sama ze pisze my o macku ale widocznie jeszcze nie uzyskalam pelnej autonomii po ciazy
ale mysle ze max jeszcze mieisac i bede zmieniac lozeczko

i albo mam wielkie lozeczko 140 ktore zajmie mi pol sypialni
albo turysryczne graco ktore ma 110 cm
i chyba jeszcze na conajmniej pol roku bede uzywac tego turytycznego
napewno do momentu kiedy mlody nie bedzie spal na samym dole
jak myslicie?

teraz mam karuzelke nakrecana
spoko bo nie zuzywam.baterii ale tez co 5 minut musze podchodzic i nakrecac

[/RIGHT]
Stary 2013-11-19, 10:36   #120
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
czy ktoras z was ma karuzelke do lozeczka turystycznego?
my poki co spimy w kolysce (wkurza mnie sama ze pisze my o macku ale widocznie jeszcze nie uzyskalam pelnej autonomii po ciazy
ale mysle ze max jeszcze mieisac i bede zmieniac lozeczko

i albo mam wielkie lozeczko 140 ktore zajmie mi pol sypialni
albo turysryczne graco ktore ma 110 cm
i chyba jeszcze na conajmniej pol roku bede uzywac tego turytycznego
napewno do momentu kiedy mlody nie bedzie spal na samym dole
jak myslicie?

teraz mam karuzelke nakrecana
spoko bo nie zuzywam.baterii ale tez co 5 minut musze podchodzic i nakrecac

I nie wiesz do którego łóżeczka kłaść Maćka?Nie wiedziałam,że są karuzelki do turystycznego-chyba,że takie co już są w zestawie z łóżeczkiem.
Nasza śpi w normalnym łóżeczko 140,ale będziemy też kupować turystyczne, bo możemy je ustawić w salonie, albo zawieźć do rodziców jakby Tusia u nich kiedyś spała (za kilka miesięcy ofkors ) no i przyda się na wyjazdy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości