Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 08:02   #1771
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A logowałaś się na stronie i sprawdzałaś?
sprawdzałam. zostało 0 wizyt i 38 dni do kolejnego rabatu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:03   #1772
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Naprawdę czekasz do roku, czy jeszcze się zastanawiasz ? Ja dzisiaj 4 dzień dałam, ale zmieniłam godzinę na poranną. Zobaczymy jak będzie a bączkami.
Z glutenu nic dobrego nie ma, więc nie ma co się spieszyć. Za naszej młodości wprowadzało się po roku i było ok. Mniej zatruty organizm=zdrowszy organizm
No chyba, że, tak jak pisałam, sama sobie zacznie podbierać z naszych talerzy

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:04   #1773
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Czesc
młodemu wyszly 4 żeby naraz.
dolne dwojki i gorne jedynki
na razie ma kreseczki
dlatego tak cierpiał w weekend

o, wow! wycierpiał się raz a dobrze, o kurka, szok.
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 08:16   #1774
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

Moje dziecko mnie rozwala. Tak się zafascynował obrotami, że wczoraj obrócił się na brzuch w woombie w nocy ale głowa twardo do góry i ćwiczy na szczęście szybko usnął po tej pobudce.
my kilka dni temu odstawiliśmy woombie z tego powodu i owijamy w kołderkę

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość

PS. Większość znajomych ma córeczki i nie mają z nimi takich przejść. Czyżby kobietki były grzeczniejsze?
ja twierdzę że tak. przynajmniej ze spaniem nie mają takich problemów

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Dziewczyny poradźcie.. Mam kilka paczek enfamilu 2 i myślałam sobie, że czasami jak musze na szybko wyskoczyć to by mógł go męzu podać.. odciaganie mleka mnie zaczyna denerwować, bo musże 2 dni wcześniej zacząc odciągać i konczy się tak ze w koncu nie wychodze jak tego dobrze nie zaplanuje.. Tylko jak go mam podać? jakoś przetestować wcześniej czy dobrze reaguje o jakieś porze czy on jest na tyle duży że nic sie nie powinno stać??
ja podałam bebilon bez żadnych prób. raz zastąpiłam posiłek mm żeby zobaczyć czy wciągnie, było ok, i teraz czasem dostaje mm

Cytat:

A no i ga kaszka jest na mm, wiec mam nadzieje, ze go troche oswoi ze smakiem i ulatwi ki przestawienie za jakis miesiac
u nas już jeden posiłek jest bezcycowy. w grudniu będzie kolejny

Cytat:
Czesc
na razie ma kreseczki
za zęby
Stary 2013-11-19, 08:21   #1775
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc
na razie ma kreseczki
4 zęby w 1 weekend, ale masz już z głowy. Wycierpiał się jednorazowo.

Stary 2013-11-19, 08:29   #1776
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc
na razie ma kreseczki
biedactwo, ale przynajmniej ma juz z głowy U nas 2 wystają już ale młody zaciekle gryzie więc pewnie co innego idzie

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Cześć, poczytałam Was sobie trochę...
Dzięki za odpowiedzi co do naszych nocek.
Hela od ponad 2 miesięcy budzi się na jedzenie co 2 godziny. W ciągu dnia nie je tak często. Stąd moje myśli o oszukiwaniu wodą albo podaniu kaszki przed snem.
Ja wiem, że teraz zęby i może znowu jakiś skok itp. ale może chociaż na jedzenie by się tyle razy nie budziła

Teraz znowu męczy się z zaśnięciem...popsuła mi się, tyle co napisałam że ładnie zasypia utulona i odłożona do łóżeczka to zaczęły się cyrki z zasypianiem
przyszło mi na myśl, że małej się chyba pomylił dzień z nocą w kwestii jedzenia, a póbowałaś jej porponować częściej cyca w dzień niż zawoła? wygląda na to, że je za mało dw dzień i dlatego jets głodna w nocy

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
my kilka dni temu odstawiliśmy woombie z tego powodu i owijamy w kołderkę

u nas już jeden posiłek jest bezcycowy. w grudniu będzie kolejny

za zęby
do nas idzie woombie 9-12 kg
jak to sprawiłaś?? u nas młody je po pół słocizka i godzinę później woła cyca:/ więc karmię średnio 7 razy na dobę dalej:/
Stary 2013-11-19, 08:33   #1777
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hmmm mata już u nas się nie sprawdza ... Przemek od razu z niej spełza ... no i chyba wyprowadzimy się do jego pokoju na dywan bo już nie mam gdzie go trzymać w salonie, na gołych panelach
ale dywan czy taka wykładzina? bo byliśmy u znajomej i dzieci miały się bawić na dywanie, takim shaggy, fuj pełno włosów i wszystkiego, tego nie da się dobrze odkurzyć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 08:38   #1778
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale dywan czy taka wykładzina? bo byliśmy u znajomej i dzieci miały się bawić na dywanie, takim shaggy, fuj pełno włosów i wszystkiego, tego nie da się dobrze odkurzyć
Mamy shaggy i fakt to jest masakra do czyszczenia
Stary 2013-11-19, 08:50   #1779
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

jak to sprawiłaś?? u nas młody je po pół słocizka i godzinę później woła cyca:/ więc karmię średnio 7 razy na dobę dalej:/
u nas jedzenie jest książkowe, co 3-4h. i jak się obudzi 6-7 to dostaje cyca, a za 4h zwykle butlę mleka zagęszczonego kaszką (i wtedy nie ma cyca) bo się zapcha butlą. kiedy wprowadzamy owoc, to kaszkę daję gęstszą z owocem, cyc do popicia, a po południu zupka bez cyca. w grudniu posiłek po pobudce będzie butlą mm, a kaszkę przesuniemy na podwieczorek
Stary 2013-11-19, 09:11   #1780
deb
Zakorzenienie

Cytat:

przyszło mi na myśl, że małej się chyba pomylił dzień z nocą w kwestii jedzenia, a póbowałaś jej porponować częściej cyca w dzień niż zawoła? wygląda na to, że je za mało dw dzień i dlatego jets głodna w nocy

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Nie chcę karmić częściej bo będzie mi ulewać...odkąd zjada prawie słoiczek w dzień jakby unormowało się jedzenie tzn. nie je tak często, tylko co ok. 3 godziny (po słoiczku po ok. 2 godzinach woła). Już sama nie wiem co robić

A kiedy podajesz słoiczek? Ja daję teraz po 2 godzinach od cycka i zjada ok. 2/3 ale będę próbować dawać więcej bo może więcej też zje.

Na początku też tak miałam że zjadała niecałą połowę i od razu musiałam dawać jeszcze pierś. Teraz się udaje te 2/3 + woda i po ok. 2 godzinach chce cycka.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Z glutenu nic dobrego nie ma, więc nie ma co się spieszyć. Za naszej młodości wprowadzało się po roku i było ok. Mniej zatruty organizm=zdrowszy organizm
No chyba, że, tak jak pisałam, sama sobie zacznie podbierać z naszych talerzy
weź mnie nie stresuj bo zaraz porzucę to całe rozszerzanie i glutenowanie i do 18-stki będę ją cyckiem karmić
Stary 2013-11-19, 09:14   #1781
Purely
Raczkowanie

Cześć Wszystkim !

Postanowiłam znów spróbować wkręcić się w wątek, bo z innymi mamuśkami raźniej.

Moja Ninka właśnie zasnęła na swoją drzemkę, która zapewne potrwa z pół godzinki.

Jak ja Wam zazdroszczę tych zębów ! U nas cisza, nic jeszcze nie widać, no i zero objawów. Boję się, że jak ruszy to pełną parą
Purely jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 09:16   #1782
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
dywan ale dość fajny, kupowaliśmy pod kątem Przemka i jego raczkowania. jest na cały pokój więc Przemek może się turlać a i tak mu matę piankową jeszcze podkładam
nowy więc jeszcze czysty i łatwo się odkurza

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:34   #1783
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę karmić częściej bo będzie mi ulewać...odkąd zjada prawie słoiczek w dzień jakby unormowało się jedzenie tzn. nie je tak często, tylko co ok. 3 godziny (po słoiczku po ok. 2 godzinach woła). Już sama nie wiem co robić

A kiedy podajesz słoiczek? Ja daję teraz po 2 godzinach od cycka i zjada ok. 2/3 ale będę próbować dawać więcej bo może więcej też zje.

Na początku też tak miałam że zjadała niecałą połowę i od razu musiałam dawać jeszcze pierś. Teraz się udaje te 2/3 + woda i po ok. 2 godzinach chce cycka.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

weź mnie nie stresuj bo zaraz porzucę to całe rozszerzanie i glutenowanie i do 18-stki będę ją cyckiem karmić
u nas 1/2 słoiczka + woda po 2h od cyca i woła o cyca godiznę później, młody mi je co 2h w dzień ale karmię gow nocy o 23 i ok 4 tylko więc myślałam, że jak Twoja często je w nocy to może powinnaś jej częściej w dzień cyca proponować?
Stary 2013-11-19, 09:38   #1784
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Do 18 to ci cycki nie wyrobią :P
Akurat co do tego glutenu to podoba mi się stara szkoła Słoiczki wprowadzałam później niż moja mama dla mnie, więc to z nowej szkoły wzięłam. Tak sobie wybieram co i jak, a lekarka mi mówi "jak pani uważa" no więc tak sobie uważam.
Poza tym, nie chce mi się bawić w kaszki jak ona jeszcze sama stabilnie nie siedzi i nie mamy krzesełka do karmienia taki ze mnie leń.

Stary 2013-11-19, 09:42   #1785
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Probowalam sobi to wyobrazic kilka razy i nie mam pojcia jak Wam sie udaje karmic, jak jest ten palak/ uchwyt nosidla postawony

Heh akurat ten pałąk ściągnęłam aż taka wygimnastykowane nie jestem

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Sophie polecam a u nas to samo nie bedzie ssie obracal w ta sttone ktora mama chce wiec czesyo on wybiera ktory cyc

Po co? Bo po pierwsze musze ten cholerny gkuten jakos przepchnac, po drugie samymi owocami nie zastapie mu posilku mlecznego za jakis czas mam nadzieje ze jak jakakolwiek kaszke polubi to potem mu dam np manne z owocami. Ja juz tak z cuktrem nie panikuje bo np sloiki hippa niektore sa slodzone, a mlody tylko wode dostaje do picia wiec troche cukru go nie zabije

A no i ga kaszka jest na mm, wiec mam nadzieje, ze go troche oswoi ze smakiem i ulatwi ki przestawienie za jakis miesiac

Zob tedt wczesnij bo wlasnie teraz moze byc problem, moj jak byl mlodszy to luz a teraz zassie butle, poczuje ze inny smak i foch i tlko mamy mleko jest ok:/

Non te biszkoptu to zawsze troche glutenu ja daje ok 17-18 lyzeczka

Cytat:
Czesc
na razie ma kreseczki

Gratuluję raz a podządnie

Cytat:
Cześć, poczytałam Was sobie trochę...
Dzięki za odpowiedzi co do naszych nocek.
Hela od ponad 2 miesięcy budzi się na jedzenie co 2 godziny. W ciągu dnia nie je tak często. Stąd moje myśli o oszukiwaniu wodą albo podaniu kaszki przed snem.
Ja wiem, że teraz zęby i może znowu jakiś skok itp. ale może chociaż na jedzenie by się tyle razy nie budziła

Teraz znowu męczy się z zaśnięciem...popsuła mi się, tyle co napisałam że ładnie zasypia utulona i odłożona do łóżeczka to zaczęły się cyrki z zasypianiem

U nas z budzeniem nocnym jest to samo. Nie budzi się regularnie, raz co 2 godz, zdarza się 1,5 nawet. Jak śpi 3h to jest sukces.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:

Hmm to by był całkiem niezły pomysł przynajmniej dla mojego rozmiaru

Stary 2013-11-19, 09:42   #1786
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję raz a podządnie

U nas z budzeniem nocnym jest to samo. Nie budzi się regularnie, raz co 2 godz, zdarza się 1,5 nawet. Jak śpi 3h to jest sukces.

ale wiesz, że bez pałąka to równie dobrze możesz karmić trzymając dziecko na rękach, bo przy wypadku to właśnie pałąk chroni dziecko....lepiej się zatrzymać na kilka minut, naprawdę nie warto ryzykować

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-11-19 o 09:43
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:47   #1787
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy shaggy i fakt to jest masakra do czyszczenia
Ja mam taki niewielki i.. piorę go w pralce.
Jest jak nowy

Cytat:
Napisane przez Purely Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim !

Moja Ninka właśnie zasnęła na swoją drzemkę, która zapewne potrwa z pół godzinki.

Jak ja Wam zazdroszczę tych zębów ! U nas cisza, nic jeszcze nie widać, no i zero objawów. Boję się, że jak ruszy to pełną parą
Witaj
A zębów nie ma co zazdrościć, bo to jest masakra
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 09:51   #1788
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
ale wiesz, że bez pałąka to równie dobrze możesz karmić trzymając dziecko na rękach, bo przy wypadku to właśnie pałąk chroni dziecko....lepiej się zatrzymać na kilka minut, naprawdę nie warto ryzykować
Masz rację, zgadzam się w 100%. Akurat wtedy staliśmy w korku i prędkość była żółwia dlatego młody sie darł wniebogłosy. Zatkałam mu buzię a problem u nas jest taki z karmieniem że w aucie jak próbuję karmić to go interesuje wszystko wkoło tylko nie cyc :/ ponadto karmię na leżąco i do tego jest przyzwyczajony i inne pozycje nie wchodzą w grę. I tutaj mój błąd ze go tak przyzwyczaiłam. W domu jest to wygodne ale na wyjazdach cieżko...

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Cześć Wszystkim !

Hej

Ja też powoli się wkręcam

Można się 'odchamić' a nie tylko dom i cyc, jak w moim przypadku

Stary 2013-11-19, 10:05   #1789
Purely
Raczkowanie

Cytat:

Witaj
A zębów nie ma co zazdrościć, bo to jest masakra
Domyślam się, ale chciałabym żeby Młodej wyskoczył chociaż jeden ząb dopóki jestem w domu, bo potem jak do pracy będę wstawać to czarno to widzę

megusia87 no to nie jestem sama, bo widzę, że ciężko z wbiciem się w temacik

Nina śpi. Już myślałam, że obudzi ją facet, który przyszedł spisywać prąd. Dzwoni dzwonkiem, otwiera sobie drzwi ! Co on sobie myśli palant jeden

O 13 obiadek będzie czekać na Młodą, dziś indyczek. Uwielbia,a potem spacer. TŻ-ta nie będzie dziś więc możemy spacerować do woli
Purely jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 10:13   #1790
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Domyślam się, ale chciałabym żeby Młodej wyskoczył chociaż jeden ząb dopóki jestem w domu, bo potem jak do pracy będę wstawać to czarno to widzę

megusia87 no to nie jestem sama, bo widzę, że ciężko z wbiciem się w temacik

Nina śpi. Już myślałam, że obudzi ją facet, który przyszedł spisywać prąd. Dzwoni dzwonkiem, otwiera sobie drzwi ! Co on sobie myśli palant jeden

O 13 obiadek będzie czekać na Młodą, dziś indyczek. Uwielbia,a potem spacer. TŻ-ta nie będzie dziś więc możemy spacerować do woli
My właśnie teraz jesteśmy na spacerze. Pogoda piękna

A ile Twoja mała ma?
Z czym ten indyk?

Dobrze że mi przypomniałaś, lecę do domu gotować zupkę bo wczoraj zjadł całą taka ze mnie rozkojarzona matka

Stary 2013-11-19, 10:33   #1791
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Hmm to była na tyle kryzysowa sytuacja że musiałam młody był w foteliku normalnie zapięty, ja przypiętą srodkowymi pasami, nachyliłam się i łup cyca do buzi

Dobija mnie to że w tygodniu mam pobudkę o 6.30 a dziś jak jedziemy na rehabilitację i musiałam wstać to kaka śpi do tej pory :-o

Matka akrobatka śmiesznieto musiało wygladać
megusia , ale to już pomijam fakt bezpieczeństwa na drodze, tu chodzi o to, ze podczas jazdy dziecko moze się łątwo zakrztusić, a że bedziecie upięci, to nawet ciężko by było odpowiednio zareagować, bo zanim dziecko odepniesz wyjmiesz..... mnie kiedyś połozna uczula że zakaz bezwzględny, my ostatnio też wracaliśmy,a Młodego coś złapało, na autostradzie, darł sie w niebogłosy, ale za cholerę go nie wyjmę i nie nakarmie, dopóki sie nei zatrzymamy serio

Cytat:
Czesc
na razie ma kreseczki
biedulek, jak musiało go boleć plus taki,z e pewnie chwilowo ma spokój , jak tle sztuk wyszło jednocześnie

Cytat:
ja też mam shaggy i jesttt niedoogarnięcia takw 100%

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
u nas jedzenie jest książkowe, co 3-4h. i jak się obudzi 6-7 to dostaje cyca, a za 4h zwykle butlę mleka zagęszczonego kaszką (i wtedy nie ma cyca) bo się zapcha butlą. kiedy wprowadzamy owoc, to kaszkę daję gęstszą z owocem, cyc do popicia, a po południu zupka bez cyca. w grudniu posiłek po pobudce będzie butlą mm, a kaszkę przesuniemy na podwieczorek
ale Wam fajnie,w szystko w planie, a my nawet marchewkę nei wiem kiedy szamniemy
Cytat:
Cześć Wszystkim !

helllo to 3 dni różnicy jest miedzy naszymi dziećmi i u nas też zębów brak

Cytat:
Do 18 to ci cycki nie wyrobią :P
Akurat co do tego glutenu to podoba mi się stara szkoła Słoiczki wprowadzałam później niż moja mama dla mnie, więc to z nowej szkoły wzięłam. Tak sobie wybieram co i jak, a lekarka mi mówi "jak pani uważa" no więc tak sobie uważam.
Poza tym, nie chce mi się bawić w kaszki jak ona jeszcze sama stabilnie nie siedzi i nie mamy krzesełka do karmienia taki ze mnie leń.
jakbysmy tyle karmiły, to taki pierwszoklasista na stojąco z naszych pleców by jadł, bo tak mogłybyśmy sobei cycki zarzucać

Czy Wasze dzieci biorą stopy do buzi? Kuba bierze i od razu się krzywi i tak za każdym razem, co spróbuje to skrzywiony i ćlamie
Stary 2013-11-19, 10:35   #1792
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
podczytywalam ostatnio nowinki o fotelikach...(fotliki.inf o) i opisywali adaptery do wozkow, na których montuje się foteliki. 90% rodzicow ma wtedy opuszczony palak. podali dwa przykłady: mama szla z dzieckiem w foteliku-nosidle po schodach (odczepila je z wozka, wiec niosła po bokach (nie za palak, bo jego nie rozlozyla), spadla...
drugi: nieoryginalne adaptery pekly i fotelik spadl ze stelaża, palak zlozony. brrr.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:10   #1793
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
sam brokuł jest z bobovity.
uwaga mamy pierwsze warzywko, który srednio malej spasowalo...zielony groszek! kurcze, a taki dobry sama miałam ochote go zjeść hehe. ale wymieszany z marchewka był już ok, wiec przemyciłam
a z owocow na razie największym hitem jest banan (hipp). je, az jej się uszy trzesa!
A naszej groszek smakował Banana jadła wczoraj z Bobovity i też pasował

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Moja też robi niezłe miny, ale przy tych dzieciakach nie ma szans

Cytat:
http://demotywatory.pl/4230742/Antydepresyjny-filmik-)

Ja jestem zachwycona

Cudne!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
dla mnie nie bardzo, bardzo męczyły mnie mdłości i wymioty, a od 2 trymestru nie mogłam zbyt wiele chodzić, bo dostawałam skurczy... a w 3 trymestrze zgaga
Oby teraz było lepiej

Cytat:
Zastanawiam się czasami czy z moim dzieckiem wszystko jest ok... leży teraz i biegnie tzn. rusza łapkami i nogami, już dobre 10 minut tak leży jak daję zabawkę to wywala i dalej biegnie. No i wydaje odgłosy jak Mikołaj: ho ho ho
Hehe, moja też tak robiła swego czasu, a teraz nie poleży na plecach Próbuje zasuwać na czworakach, na razie najlepiej wychodzi jej do tyłu

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

dzisiaj w nocy urodziła moja koleżanka o 17 dzwoniła do mnie i mówiła, że troszeczkę boli ją brzuch i się mnie pytała czy to to, a o 1 w nocy Młody Aleksander był już na świecie
wszystko było fajnie, rozwarcie szybko postępowała, tylko podobno miała 1,5 godziny skurcze parte
Ja też jakoś tak miałam

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

aaa zapomnialam napisac mamy 2 zeby
Gratulujemy

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
No proszę jednak jest coś co Nelce nie smakuje
To ja nawet tego groszku chyba nie kupię skoro tak bo pewnie sama musiałabym go właśnie zjeść
Co do owoców to mojej banan właśnie nie podszedł z tym, że mieliśmy gerbera. Jednego dnia niby zjadła ale drugiego już nie. A jak spróbowałam to wcale jej się nie dziwię bo słodki przeokropnie

Nadrabiam, nadrabiam, nadrabiam...
Groszek z Bobovity przynajmniej pachnie jak prawdziwy, świeży groszek Naszej pierwsze podanie podpasowało I banan też z Bobovity pachnie super i nieźle smakuje

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Normalnie dół mnie złapał trochę żałuję że byłam dzis w pracy, bo nie usłyszałam od swojego dziecka jednego nowego słówka które powiedział, tż mówił że dziś Adi rozglądał się po całym mieszkaniu taki zniecierpliwiony i spojrzał smutnym wzrokiem i powiedział......mama..... . a ja tego nie słyszałam bo w robocie byłam po powrocie z rąk mi młody nie schodził, nie ważne że go trzymałam na rekach, choc tego nie lubi, ale cieszył się z samej obecności, potem zasną trzymając moje palce, bez bujania i kołysania, poprostu chwycił za rękę, nie chciał puścić i zasną słodko taka rozłąka ma wpływ na dwie osoby, ja nie wiem czy dam rade to wytrzymać, jutro cały dzień z Adim ale potem 5 dni pracy, tęsknota za dzieckiem to coś niewyobrażalnego....trudn ego dla mnie....
Nie dziwię się, że tęsknisz za synkiem, jest jeszcze malutki i chyba każda z nas czułaby to samo Pomyśl sobie, że jeszcze niecałe 1,5 miesiąca, a potem będziesz pracować w domu i będzie Ci lżej

Na razie tyle udało mi się nadrobić, maleństwo pewnie zaraz się obudzi. Na szybko tylko chciałabym się poradzić - przy wprowadzaniu nowych produktów ze słoiczków za pierwszym razem zawsze małej smakuje, dostaje słoiczek wyciągnięty z szafki, w temperaturze pokojowej. Potem słoiczek idzie do lodówki, na drugi dzień podgrzanie i mała nie chce jeść, płacze... Próbowałam dawać cieplejsze, ale jest to samo. Może musiałabym podać bez podgrzewania, tylko wtedy ile wcześniej wyciągnąć z lodówki, żeby nie było popsute? Czy powinnam uznać, że ona zjada tylko świeżo otwarte jedzonko, a później już nie?

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:13   #1794
Veronic
Wtajemniczenie

witam się
Młody ma drzemkę, potem obiadek (dziś pierwszy raz dostanie mięsko
a potem jedziemy do lekarza zobaczymy co nam powie...

noc nie była zła...tzn o 2:30 Wojtek miał atak (chyba kolki), wrzeszczał, wił się, prężył u mnie na rękach ,tak że go utrzymać nie mogłam.. trwało to 20min.. potem trochę odbeknął,puścił bączka ,położyłam go do łożeczka i już spał

rano wzięłam go do siebie, a on od rana gimnastykę urządzał , co chwilę na czworaka gibał się do przodu i do tyłu i się cieszył
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:16   #1795
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Matka akrobatka śmiesznieto musiało wygladać
megusia , ale to już pomijam fakt bezpieczeństwa na drodze, tu chodzi o to, ze podczas jazdy dziecko moze się łątwo zakrztusić, a że bedziecie upięci, to nawet ciężko by było odpowiednio zareagować, bo zanim dziecko odepniesz wyjmiesz..... mnie kiedyś połozna uczula że zakaz bezwzględny, my ostatnio też wracaliśmy,a Młodego coś złapało, na autostradzie, darł sie w niebogłosy, ale za cholerę go nie wyjmę i nie nakarmie, dopóki sie nei zatrzymamy serio

biedulek, jak musiało go boleć plus taki,z e pewnie chwilowo ma spokój , jak tle sztuk wyszło jednocześnie

ja też mam shaggy i jesttt niedoogarnięcia takw 100%

ale Wam fajnie,w szystko w planie, a my nawet marchewkę nei wiem kiedy szamniemy

helllo to 3 dni różnicy jest miedzy naszymi dziećmi i u nas też zębów brak

jakbysmy tyle karmiły, to taki pierwszoklasista na stojąco z naszych pleców by jadł, bo tak mogłybyśmy sobei cycki zarzucać

Czy Wasze dzieci biorą stopy do buzi? Kuba bierze i od razu się krzywi i tak za każdym razem, co spróbuje to skrzywiony i ćlamie
U nas szczególnie jedna noga wędruje do buzi. A minę ma niekiedy przy tym ma taką jakby cytrynę jadł

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
witam się
Młody ma drzemkę, potem obiadek (dziś pierwszy raz dostanie mięsko
a potem jedziemy do lekarza zobaczymy co nam powie...

noc nie była zła...tzn o 2:30 Wojtek miał atak (chyba kolki), wrzeszczał, wił się, prężył u mnie na rękach ,tak że go utrzymać nie mogłam.. trwało to 20min.. potem trochę odbeknął,puścił bączka ,położyłam go do łożeczka i już spał

rano wzięłam go do siebie, a on od rana gimnastykę urządzał , co chwilę na czworaka gibał się do przodu i do tyłu i się cieszył
Trzymam kciuki żeby mięsiwo zasmakowało u nas też indyczek w garnku podskakuje

Stary 2013-11-19, 11:18   #1796
klarites
Raczkowanie

Diabli, pisałaś kilka dni temu, że Bebiko ma DHA- czy masz jakieś potwierdzone źródło? Bo już mam mętlik w głowie. Bebiko 1 na 100% miało, a Bebiko 2 raczej nie ma- na pudełku się nie chwalą, w składzie nie jest wyszczególnione i na infolinii mówili że nie ma.
Mój plan był taki: kupić podstawowe mleko i dokładać ewentualne dodatki samodzielnie...

Mysia, piszesz, że Piotruś szybko głodnieje po obiadku- jeżeli chcesz to spróbuj dawać mu troszkę więcej- już chyba Ci ktoś pisał Mój Aruś też szybko głodniał po warzywkach, jak dawałam mu mało. Teraz zjada do syta- porcję zupy z mięskiem- słoiczek po chrzanie polonaise (sama gotuję).

A co sądzicie w ogóle o kaszach? Próbowałam małemu dać kukurydzianą (gotowałam) i mu bardzo smakowała. Myślicie, żeby dawać, czy lepiej nie? Bo spotkałam się wiele razy z opinią, że "kasze są złe" ale nie rozumiem czemu...

Edytowane przez klarites
Czas edycji: 2013-11-19 o 11:22 Powód: dopisek
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:36   #1797
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wsadziła do buzi, jak je pokazuje to się cieszy, ale woli złapać zabawkę czy szczebelki łóżeczka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 12:28   #1798
sharpnowaja
Zakorzenienie

hejka
aż się zastanawiałam czy tu wchodzić czy nie. Bo po co? was nadrobić nie dam rady i tylko mogę narzekać i nic więcej.
Nie mam już sił, jestem wykończona psychicznie.
Uczulenie nadal jest ale tym razem sama zawiniłam (chyba) ale o tym napisze kiedy indziej (długa historia).
Karola nie chce spać. W dzień to jest 30 min w nocy pobudki i śpiewy, a treraz i wrzaski. Dziś wprawdzie ładnie spała, przebudzała się ale nie na długo ale za to w dzień
usypiałam ją półtorej godziny! był wrzask i płacz. Nic nie pomagało, ani głaskanie, ani butelka, ani smok, ani lulanie. W końcu sama zwątpiłam i dałam za wygraną. Włożyłam ją do bujaczka, nawet nie zdążyłam jej zapiąć jak zaśmiała mi się prosto w twarz! i oczywiście zadowolona, heja! bawimy się!
kurde co ja robię nie tak?
powiedziałam sobie dość, wiem że moja wina bo przyzwyczajałam ją do usypiania z butelką/smoczkiem/trzymaniem za rękę/głaskaniem po główce. Dziś zaczynam z tym "walkę". Tak walkę! bo inaczej tego nazwać nie mogę. Muszę nauczyć Karolę żeby zasypiała sama. Ma pół roku, najwyższy czas. Powinnam to zrobić dawno temu, ale ciągle uważałam że "jeszcze za wcześnie" no to mam!
trzymajcie kciuki, pewnie będę mieć jakiś tydz wyjęty z życiorysu. Postaram się chociaż zerknąć co tam u was na fb.
Stary 2013-11-19, 12:36   #1799
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hejka
aż się zastanawiałam czy tu wchodzić czy nie. Bo po co? was nadrobić nie dam rady i tylko mogę narzekać i nic więcej.
Uczulenie nadal jest ale tym razem sama zawiniłam (chyba) ale o tym napisze kiedy indziej (długa historia).
Karola nie chce spać. W dzień to jest 30 min w nocy pobudki i śpiewy, a treraz i wrzaski. Dziś wprawdzie ładnie spała, przebudzała się ale nie na długo ale za to w dzień
usypiałam ją półtorej godziny! był wrzask i płacz. Nic nie pomagało, ani głaskanie, ani butelka, ani smok, ani lulanie. W końcu sama zwątpiłam i dałam za wygraną. Włożyłam ją do bujaczka, nawet nie zdążyłam jej zapiąć jak zaśmiała mi się prosto w twarz! i oczywiście zadowolona, heja! bawimy się!
powiedziałam sobie dość, wiem że moja wina bo przyzwyczajałam ją do usypiania z butelką/smoczkiem/trzymaniem za rękę/głaskaniem po główce. Dziś zaczynam z tym "walkę". Tak walkę! bo inaczej tego nazwać nie mogę. Muszę nauczyć Karolę żeby zasypiała sama. Ma pół roku, najwyższy czas. Powinnam to zrobić dawno temu, ale ciągle uważałam że "jeszcze za wcześnie" no to mam!
trzymajcie kciuki, pewnie będę mieć jakiś tydz wyjęty z życiorysu. Postaram się chociaż zerknąć co tam u was na fb.
Trzymam kciuki.
Może oduczaj ją po 1 rzeczy.

Stary 2013-11-19, 13:07   #1800
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość

Mysia, piszesz, że Piotruś szybko głodnieje po obiadku- jeżeli chcesz to spróbuj dawać mu troszkę więcej- już chyba Ci ktoś pisał Mój Aruś też szybko głodniał po warzywkach, jak dawałam mu mało. Teraz zjada do syta- porcję zupy z mięskiem- słoiczek po chrzanie polonaise (sama gotuję).
czasem ciężko dać dziecku więcej PRzemek po każdym słoiczku maks. 1,5 h później drze się o mleko. więcej mu nie mogę dać, bo nie chce - dziś na śniadanie wciął kaszkę z jagodami, nawet dużo zjadł - a po godzinie marudzenie o butlę

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hejka
nie nadrabiaj ale pisz regularnie co u Was!
a Karolcia przez to uczulenie nie chce spać czy z innego powodu? ile śpi w sumie w dzień? może nie potrzebuje już tyle snu co na początku i dlatego nie chce spać?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości