|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Rybko tu jest porownanie "1" http://matkabloguje.blogspot.com/201...czyli.html?m=1
U nas z tych ff sa tylko 1 i póki Witek sie nie ruszał były ok. Teraz tak sobie bo sa bardzo sztywne i plytkie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
bawie sie z kacprem wsamolot( tak go trzymam i "mowie" wrrrrrrrr i jak przestaje to on tak płacze a mnie już gardło booli.
Domii- to on nie chce zebys sie meldowala?
|
#1503 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje dla ciebie i córusi ![]() Cytat:
a wczoraj Liwka miała 37,5, dostała kropelki z parcetamolem i jej przeszło, tylko pózniej popłakiwała, może nózki ja bolały
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
My na wypisie mieliśmy całą litanie kogo trzeba odwiedzic ale skierowania też mam wypisac lekarz POZ.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam te 2-5 kg i mnie pasuja, owszem są grubsze od np, dady ale chłonne, nie uczulają i są tanie
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domii a nie macie możliwości wynajęcia czegoś małego? słuchajcie jak jest wypłacany macierzyński? 30 dni od złożenia podań tych wszystkich magicznych czy jakoś inaczej?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Domi a JAś?
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
no wlaasnie 1.. a mnie interesuja2 lub 3 a tu juz opinie rozne...
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się umyć naczynia, zjeść śniadanie, wstawić pranie i troszkę ogarnąć - a to wszystko kiedy mój kochany synek nie spał, a to oznacza, że zaraz się położymy spać na trochę
![]() w biedronce jest jakaś oferta na pieluszki? Mój synek też wpycha rączki do buzi, ale tylko jak naprawdę jest głodny, tak to tylko muśnie rączką usta od czasu do czasu jak nie śpi.
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
trzeba kupić i spróbować
ale jak kupisz te dady to beda w tej samej cenie po 37 gr za sztukę
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
Hej, nocka bardzo łaskawa. Budzilam się co prawda milion razy, ale ogólnie spałam
![]() Jestem już na porodówce, podłączona pod kroplówke. Czekam na męża i na skurcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko- ostatnio nie zdazylam kupic. w 6 biedronkach w moim obr ebie bylam, maz w kato szukal
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko 33 skonczone.34 zaczety.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1516 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie,
podczytuję właściwie od początku ciąży (wszystkiego oczywiście nie dałam rady). U mnie w tej chwili wg OM jest 37 tyg i 2 dni. Czekamy na synka. Wczoraj odebrałam wyniki z GBS, niestety dodatnie... Niektóre z Was pisały, że również mają dodatni wynik. Mam pytanie - czy dostałyście jakieś leki? Czy dopiero w dniu porodu mają być one podane? Naczytałam się wczoraj o tym paciorkowcu, że aż spać nie mogłam ![]() Przecież, jak zacznie się akcja porodowa, to może być za późno na podanie leku (który powinien być podany na 4 godz przed porodem!), a skutki mogą być tragiczne. Gratuluję i zazdroszczę wszystkim "rozpakowanym" Mamom |
|
|
|
#1517 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pamiętaj jakby co to wina męża![]() Cytat:
innego wyjscia nie maCytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
I nie nakręcaj się że coś się stanie, mamy już taka medycynę że wiedzą co robić skoro pewnie co 6 z nas ma paciorkowca. Ja pytałam gina o ten antybiotyk i powiedział zę wystarczy podać podczas porodu. Także głowa do góry. bodajże xxxmikixx też Gbs wyszedł dodatni i rodziął sn, może niech ona napisze jak to było w jej przypadku
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-11-19 o 09:41 |
||||
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
hello!
ja dalej w jednym kawałku. wyspałam się, ale chyba zaraz zrobie krok w tył do łóżka, bo czuje się strasznie zmęczona. typ, który z nami mieszka, tak sobie u mnie "grabi" że najchętniej zablokowałabym drzwi do domu i go nie wpuściła. Landlorda dalej nie ma, skargi dzięki temu nie ma jak złożyć, nie mam pojęcia co się z nim dzieje... od 2 miesięcy nie płacimy czynszu, bo po prostu nie ma jak.... landlord wsiąkł, przepadł jak kamień w wodę. w dodatku każdy się każdego pyta, ma 7 domów i nikt nic nie wie (nigdy wcześniej takiej sytuacji nie było) w dodatku, patrząc na jego korespondencje, wygląda na to (po tym jak koperta wygląda) że rachunki są niepłacone i przychodzą upomnienia, wzywające do zapłaty. normalnie stresuje mnie to. Cytat:
tak samo z żółtaczką, puszczają od razu do domu, a jak coś jest nie tak, to położna interweniuje, ale wizyta jest domowa.
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Do terminu zostalo mi 11 dni(z usg) i nie moge sie doczekac az przyutule malutka, bo 10 dni temu odpadł mi czop, a naczytalam sie ze czop odchodzi kilka dni lub dwa tyg przed porodem...rozwarcie na dwa palce nadal jak mnie wypisywali, główka nisko....tylko gdzie te skurczybyki?
no i zastanawiam sie nad spojeniem lonowym, bo mam jego rozejscie, ortopeda powiedzial ze rodzic moge naturalnie(i chwała Ci Panie) ale rtg trzeba bedzie mi po porodzie zrobic a co jak sie okaze ze bede chodzila w gipsie 3 tyg? nie moga mi cc zrobic na wszelki wypadek, bo jak sie zajme mala jak jednak go bede musiala miec?oooooooooo.........nowa dzidzia kolejna gratulacje ![]()
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Pół nocy walczyłyśmy z kupką, a jej dalej nie ma
|
|
|
|
#1521 |
|
Rozeznanie
|
basiula19 GRATULACJE
Witam się z rana mega niewyspana. Synuś miał napad astmy w nocy więc praktycznie nie spałam bo musiałam go obserwować. Nie wiem czym to było spowodowane, na szczęście leki zadziałały i teraz już lepiej oddycha. Wczoraj był w przedszkolu i nic nie zapowiadało nocnej akcji. Do tego ma teraz lekką biegunkę. Mąż w pracy do 15, wiec muszę sobie jakoś radzić. Jestem tak zmęczona ze płakać mi się chce. |
|
|
|
#1522 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam!
babku, trzymam kciuki!!! zwariowane, dzielna dziewczyna z Ciebie! I patrz, taki klocuszek a w sumie sam moment wyjścia na świat ekspresowy ![]() anulka, i jak wyszły chrzciny? czekamy na zdjęcie Hanuli! No i tekst młodszej córy - ryba, powodzenia z mlekiem! wydaje mi się, że Ci się uda rozbudzić tą laktację trochę ![]() domi, a czym argumentuje mąż kwestie zameldowania? Aczkolwiek powiem Ci szczerze - dla mnie Twoja postawa też nie do końca jest w porządku. "Jakiś problem? A to ja się przeprowadzam do rodziców." Przykro mi to mówić, ale tak nie postępuje się w małżeństwie. Problemy się rozwiązuje. Pomyślcie może o wynajęciu jednak czegoś malutkiego. Bo coś Wam to mieszkanie kątem u teściowej nie wychodzi na dobre. Cytat:
także przyłączam się do pytania!Cytat:
Gratulacje! No, co ja na to poradzę, że bardzo chcę urodzić w tym wątku, a moje dziecię wyjść nie chce ![]() Wczoraj było długie łażenie (sklep, spacer), wszelkie schody pokonywałam po dwa na raz (naprawdę to wymaga nie lada wysiłku!) no i wieczorem było bunga (ale jakieś takie trochę "na siłę") i co? I nic. Faktycznie cały dzień prawie brzuch twardy. W nocy chyba nawet jakieś skurcze miałam pojedyńcze, ale ja nadal jestem w domu zamiast na porodówce. No nic - dzisiaj część dalsza. Zaraz idę do sklepu po liście malin, bo wczoraj w aptece nie dostałam, później przysiady i wieczorem muszę zadbać o atmosferę i znowu męża będę męczyć. Słuchajcie! Bo właśnie w nocy się zastanawiałam przy tych niby skurczach. To taki ból trochę jak na okres, trochę plecy, ale nie miałam czegoś takiego, żeby mnie aż "złamało w pół" z bólu. Bo wiele z Was pisało, że te bóle to są takie mocne, że się ma problem z chodzeniem - to takie mają być? Czyli jak ja mogłam spokojnie chodzić i oddychać, to tylko jakieś przepowiadacze lekkie?
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Macie jakąś aplikacje do liczenia skurczy na androida? Zapomniałam o tym wcześniej, a już by się powoli przydała. Jednym słowem przyszedł mąż, przyszły skurcze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1524 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Wstałam dzisiaj o 4 na wc i spać nie mogłam...majgałam się z boku na bok, a jak przyszło do wstawania to pół godziny wcześniej mi się zasnęło i nie mogłam się zebrać :P Zaliczyłam skrobanie szyb - idzie zima, nie ma zmiłuj. Dobrze, że już opony wymieniłam to jestem spokojniejsza. Za mną godzina w kolejce do laboratorium, nie wiem czemu ale strasznie dużo ludzi było. Jedna dziewczyna z małym szkarbem mi powiedziała, że wyglądam na 5 miesiąc ![]() Cytat:
Jaki on słodki! za Twoje oczka. Niestety trzeba czasu, żeby się krwiaki wchłonęły.... Cytat:
Cytat:
!!!!! uda się, uuuuuda!Cytat:
Ale się zaparłaś, że urodzisz Byłaś baaaardzo dzielna! Podziwiam i gratuluję Uśmiałam się na tym bunga-bunga i chodzeniu po schodach Ale tak ogólnie to mnie trochę wystraszyłaś tym opisem ![]() Mam nadzieję, że Cię ta niemiła pani doktor ładnie pozszywała i szybko się zagoi i miną wszelkie niedogodności! Cytat:
Cytat:
Szybko chrzciny ogarnęliście! Cytat:
Ja muszę urodzić w tym wątku! Też chcę jak NEMOSEEEEK! Albo w ogóle proponuje kolejną część nazwać tak samo ![]() ![]() Oby się zaczęło i poszło szybko, sprawnie i bez komplikacji! Czekamy na wspaniałą nowinę!
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
podawalas herbatke z rumianku
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- zwariowane no to piękny poród miałaś i dobrze, wykurzyliście Leonkababku trzymam kciuki
|
#1526 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za usgCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domii lepiej chyba byście wyszli jeżeli wynajęlibyście coś malutkiego. Zobacz ile kasy już włożyłaś , czy wy włożyliście w remont.Zastanówcie się nad tym. Cytat:
za Ciebie wielkie!Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Ale przed chwilą usłyszałam mega bąka, miód na moje uszy
|
|||||||||
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
babku, ja mam ściągniętą aplikację "Contraction Timer" ale czy dobra to nie wiem, bo jeszcze nie miałam okazji z niej korzystać
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli kp to sama wypij rumianek tal jak trele koperek a jak nie to podaj herbatke rumiankowa
|
|
#1529 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1530 |
|
Wtajemniczenie
|
witam was w 40 tym tygodniu
dzis wstalam wyspana i pelna energii
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

pozdrawiamy cieplutko
gratulacje dla ciebie i córusi 

Niektóre z Was pisały, że również mają dodatni wynik. Mam pytanie - czy dostałyście jakieś leki? Czy dopiero w dniu porodu mają być one podane? 

no i zastanawiam sie nad spojeniem lonowym, bo mam jego rozejscie, ortopeda powiedzial ze rodzic moge naturalnie(i chwała Ci Panie) ale rtg trzeba bedzie mi po porodzie zrobic a co jak sie okaze ze bede chodzila w gipsie 3 tyg? nie moga mi cc zrobic na wszelki wypadek, bo jak sie zajme mala jak jednak go bede musiala miec?

za Twoje oczka. Niestety trzeba czasu, żeby się krwiaki wchłonęły.... 
u nas nocka srednia, za kazdym razem kiedy sie budzilismy Jasiek robil oczy jak 5 zlotych i wcale spac nie zamierzal. Wiec pol nocy kolysalam, glaskalam i kombinowalam.