|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() Tylko cieni do powiek nie lubie, ewentualnie jakies szare czy brazowebo w innych czuje sie zdecydowanie zbyt kolorowa. i szminek nieuzywam bo mi nie pasuja. A w temacie wlosow, po 2 ostatnich myciach mieszalam zel z garnierem aik i jeszcze po ugnieceniu zelu samego garniera troche dodalam ugniatajac tak samo jak zel. No i w koszulke. po zdjeciu koszulki widacna wlosach takie jakby przykurzenie ktore zostawia ten aik ale po wyschnieciu juz nie. Powiem wam ze jestem na prawde zadowolona, wlosy jakby fajniej utrzymuja skret i sa zdecydowanie bardziej dociazone ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zadomowienie
|
Hahaha, znalazłam coś... Kiedy się czuję najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Latem też się nie maluję, ale też nie opalam, choć wiadomo, że nawet przy filtrach 50 cera jakieś promienie złapie i inaczej wygląda. Za to lubię cienie (ale tylko ciemne, kolorów tęczy na oczach nie lubię, używam czerni, szarości, brązów, czasem granatowym robię rozmazaną kreskę na dolnej linii rzęs, coś w tym stylu http://i2.pinger.pl/pgr426/9de3bb450...effy-eyes2.jpg bo strasznie mi się ten motyw podoba - a'la smokey eye na górnej powiece + kolorowy cień (granatowa, ciemnozielona czasem) na dolnej. I pomadki uwielbiam. ![]() Cytat:
Ja bym w życiu tu swojej cery nie pokazała... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Kazar Lady
|
to są zioła moczopędne, więc wypłukuja wszystko, co jest rozpuszczalne w wodzie zarówno witaminy jak i minerały, dlatego trzeba z rozsądkiem do tego podchodzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Konto usunięte
|
Wiecie mam już dość swoich włosów...
Masa kosmetyków, oleje odzywki b/s, d/s, zabezpieczanie, nawilżanie skóry głowy, suplementacja, wcierki,stylizowanie a one i tak wyglądają tragicznie. Na wiżażu siedze już kilka lat, wiem dużo o włosach, o składach ale nie ma to odbicia w wyglądzie moich włosów Cokolwiek bym nie nałożyła, wyglądają cały czas tak samo. Nie działa na nie żadna stylizacja, cały czas są napuszone i niezdefiniowane, mam na głowie lwią grzywę, wielką i napuszoną. 1,5 roku pielęgnacji nie zmieniło nic, bez stylizacji wyglądają tak samo jak 2 lata temu... Przez te 1,5 roku stosowałam jantar, dorobiłam się masy nowych włosów rosły gęste piękne, teraz wszystko to wypadło... Związane do tyłu odsłaniają zakola, kok tylko z wypełniaczem, kucyk nie nadaje się do pokazania, coraz więcej siwych, mam już dość ich usuwania (jestem bardzo młodą osobą!) Znam dziewczyny z pięknymi prostymi włosami, farbują je i prostują i cieszą się taflą długich pięknych włosów, a ja? Czy moje włosy nie mogą być po prostu normalne? Mam już dość związanych, a rozpuścić je..nie ma mowy... Mam ochotę potraktować je prostownicą żeby chociaż na chwilę cieszyć się pięknymi włosami, mam dość widoku swojej twarzy okolonej puchem, chce żeby były normalne ![]() Wczoraj wypróbowałam krem do loków marcanthony i co? i nic...skręt zdefiniował się odrobinkę i utrzymał pół godziny. Z żeli tylko stara bielenda wszystko inne się nie nadaje Nawet wcierek nie mogę stosować bo powodują wypadanie w większości staram się wyglądac dobrze, we włosy inwestuję wiele czasu i pieniędzy, czy nie mogą wyglądac choć odrobinę lepiej... ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-11-19 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz mnie wlasnie tez zaczyna martwic jak moje wlosy przetrwaja zime.. bo jak zaloze na dluzej czapke to wygladaja zle, pusza sie i okropnie sie koltunia od szalika i od tego zakladania i zdejmowania wlasnie szalika kurtki itd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Moderator
|
Jakość słaba, ale chyba coś tam widać.
Po oleju musztardowym, szamponie schauma dla dzieci i odżywce alberto vo5 plum it up z dodatkiem tego samego oleju. Wreszcie troche struktury włosy złapały, co prawda jeszcze dość długa droga żeby je do normalności doprowadzić, ale poprawa jest ![]() ![]() A jak już o cerach piszecie to chciałabym się doradzić czego mogłabym używać pod oczy bo mam strasznie jasną karnację i pod oczami takie sine dołki, że wyglądam jak przezroczysta a mocno się opaliłam latem i już zeszło... podkładu bym nie chciała na pewno. |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pod oczy to może takie korektory w szmince? Ale nie wiem jaki kolor, bo tylko wiem, że zielone to na zakrycie zaczerwienienia są. Cytat:
![]() Ja na razie używam kapturów, a włosy spinam dużą żabką przed zawijaniem szalika. Potem zdejmuję, albo i nie, to zależy od stanu włosów ![]() Cytat:
Pisałam, że wczoraj zaczęłam ostre 2 kuracje i już dzisiaj się czułam lepiej, i dzisiaj znalazłam po myciu tylko 55 włosów! A przedwczoraj - 200! Normalnie nie mogłam uwierzyć. Jedna kuracja, to preparat z żelazem, a druga - ostra walka z domniemanymi pasożytami. Po analizie i zestawieniu różnych faktów (między innymi posiadanie 2 kotów i dziecka w przedszkolu), zarządziłam leczenie całej rodziny jednocześnie. Bierzemy taki wyciąg z łupin orzecha włoskiego, a ja popijam jeszcze olej z pestek dyni na dokładkę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Kazar Lady
|
na sińce jest żółty
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niusia ja tez czasami mam dosc.. tez mam ciagle puch i nie widac w ogole ze poswiecam wlosom tyle uwagi..ale ostatnio w szkole kolezanka powiedziala mi ze mam ladne wlosy (ona ma dlugie,prawie do pasa, prostuje ale w ogole nie widac sa grube i ladne) i dzis kolezanka sie mnie pytala jak ja robie takie cos na glowie bo jej sie podoba(sam fakt ze nie nazwals tego falami pokazuje ile moim wlosom brakuje do tego zeby miec ladny i przede wszystkim trwaly zdefiniowany skret). ale moze to jest tak ze my tego nie widzimy bo bardzo krytycznie podchodzimy do swoich wlosow.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
jak mi bardzo zależy, by nie mieć odstawaczy tak robię, ruch jest bardzo krótki i można go wykonać przy człowiekach - podobnie robiłam, gdyu zakładałam białą rzecz by nie pobrudzić pudrem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podkład ma wyrównać koloryt cery albo ją rozświetlić, nadać zdrowego młodzieńczego wyglądu albo dla niektórych osób zakryć niedoskonałości. Może zmatowić skórę albo ją nawilżyć, wszystko zależy od potrzeb. Mówisz jak moja mama, absolutna przeciwniczka kosmetyków, no sorry, tuszu używała zawsze ![]() ![]() Mówisz, że powieki już nie takie, oczywiście do niczego Cię nie namawiam, nie każdy dobrze czuje się z makijażem ale w obecnych czasach kosmetyki są na prawdę pomocne, np podkłady mają filtry przeciwsłoneczne, to jednak plus (tym przekonałam mamę, nie chciała ich używać, bo ma zmarszczki i twierdziła, że je podkreśli, ale jak powiedziałam, że te zmarszczki wcale nie są takie widoczne, a za 10 lat będą to stwierdziła, że może i taki podkład z filtrem nie zaszkodzi...) Chciałam jeszcze wspomnieć,że podkładu używam codziennie a nigdy nie mam ubrudzonych od niego ciuchów , daję słowo a jeśli wybierzesz odpowiedni odcień, co jest najważniejsze, to nie odcina się od szyi . ![]() Z innej beczki też uwielbiam maseczkę ze spiruliny ![]() Co do rzęs to mam identyczny problem, są za bardzo podwinięte i nie ma możliwości pomalować ich tak, żeby nie odbiły się na powiece. Teraz mam już na to patent, maluję je podkładając na powiekę samodzielnie wycięty szablon, fajne to jest zwłaszcza kiedy maluję się cieniami, nie ma plam od tuszu, nie ma poprawek, super. A tak na marginesie to szampon z GP chyba najlepszy do wszystkich rodzajów włosów z Łopianem ? Jeszcze nie używałam żadnego z tej firmy, dlatego pytam od którego zacząć? ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() Teraz mam te tabsy dla kobiet i jest dobrze, zobaczymy za tydzień co będzie? Chyba poszukam fajnej szminki, chociaż sprawdzałam na allegro i kosztują tam 1/3 ceny, tylko ciężko kolorek dobrać... Nie maluję się cieniami bez nałożenia bazy, sprawdź , różnica jest niesamowita ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś byłam w Ross właśnie i tak średnio na tych półkach makijażowych było w końcu kupiłam cienie z Wibo, 4 kolory 5,5g z pędzelkiem - za 7.99zł więc na promocję się już nie wybiorę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie ja z łopianem używam i sobie go chwalę ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Zadomowienie
|
No już mi chyba to zatrzymanie w czasie zostanie
![]() Moja córka studentka nadrabia za mnie, ładnie się maluje, zgodnie z tryndami ![]() A ja właśnie siedzę z olejem z jojoby i wit. E na gębie ![]() A propos - jak wygląda taka baza? Albo może się jakoś nazywa? A w temacie - ja mam szampon GP z nagietkiem akurat, ale ma rumianek w składzie, następnym razem wzięłabym inny na wszelki wypadek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() Bazę mam z Hean... ale jest sporo innych, dobrych. Co do podkładu, jeżeli zmieniam na inny to czytam najpierw opinie na KWC, łatwo się wyłapie, które będą pasowały do rodzaju cery, moja jest mieszana. Potem w sklepie wiem między którymi konkretnie wybierać, mam np. 3 możliwości, to sprawdzam jak się nanoszą, jaka jest konsystencja i najważniejszy kolor, trzeba go dopasować jak najlepiej. Wszystko zajmuje z 10 minut i po kłopocie ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaką bazę mogłabyś polecić? Cytat:
![]() A co do kremów BB - dla mnie za słabo kryją, nie wyrównałyby mi kolorytu cery i nie ukryły niedoskonałości. Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Bo ja ze swojego jestem tylko częściowo zadowolona. Kolor dobry, krycie wystarczające, ale mam wrażenie, że za szybko się mi świeci. Mimo pudru. Chociaż nie wiem, może za dużo wymagam, bo cerę mam też mieszaną i łatwo w niej o świecenie w strefie T. I jednocześnie przesuszenie w tej samej strefie. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Zadomowienie
|
Ja się tak podpytuję nie całkiem bezinteresownie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Zadomowienie
|
Ach, miałam kiedyś cienie z firmy Jade. Były idealne pod każdym względem (kolory, trwałość, konsystencja). Używałam chyba z 10 lat, w międzyczasie firma przestała istnieć i nigdy już nie trafiłam na coś, co by mi aż tak podpasowało.
Zostałam właśnie poinstruowana telefonicznie prze córkę w sprawie bazy oraz porzuconych przez nią cieni do powiek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3475 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
Co do podkładów - na większe wyjścia uwielbiam najjaśniejszy kolor 100 max factor last perfomance - nigdy mnie nie zawodzi, choć opinie ma pół na pół
![]() A na co dzień - lekki bb, ja mam z bella, najjaśniejszy, wyrównuje koloryt i delikatnie kryje, no i dość ładnie matuje, nic się nie odznacza ![]() Nie lubię bardzo gęstych ,tępych podkładów, te zawsze widać na mojej twarzy. Wolę lżejsze, ale ja w sumie odkąd odstawiłam gluten nie mam żadnych niespodzianek, jedynie lekkie zaczerwienienia, bo mam cerę naczynkową, ale i te już dużo mniejsze po własnoróbnych serach i kremach do twarzy ![]() Dziś od bardzo dawna zrobiłam kreskę eyelinerem na górnej powiece i o dziwo wyszła idealnie, kiedyś robiłam krzywulce ![]() ![]() Wolicie eyelinery czy kredki? ![]() W ogóle włosy wyszły mi super, mięsiste i bez puchu, skręt trzyma się od rana do teraz, nie wiem, co się dzieje, czy to olejek alverde relkasujący z różą nałożony na całą noc, czy pierwszy raz użyta odżywka yves rocher odbydowująca z olejkami ![]() Ale ze mnie chwalipięta, przepraszam, przeważnie na siebie narzekałam, a dziś mam dobry dzień :P Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2013-11-19 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3480 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale spróbuj jeszcze z tą bazą, ja używałam bez. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Sama używam Max Factora Smooth Effect nr 45 (też najjaśniejszy, przynajmniej w naszych drogeriach). Chociaż bardzo rzadkich też nie lubię. Miałam (mam w sumie dalej, bo nie dałam rady zużyć) L'oreala Tru Match, który wchodził w każdą bruzdę na twarzy, podkreślał w okrutny sposób każdą suchą skórkę. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() One są do kupienia stacjonarnie? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.