Mamy z kielc 2013 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-17, 09:48   #2161
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Mamy z kielc 2013

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Jakoś ostatnio nie mam czasu na nic i ledwo co podczytam na tel także odzywam się wywołana przez Becika Też już rozszerzamy dietkę, daje Kai już marchew, ziemniaczka i jabłuszko. Dziecko moje jest zachwycone tym faktem Miałyśmy lekki problem z przyrastaniem wagi ale wzięłam Kaje w obroty i udało mi się ją podtuczyć, okazało się ze Kaja nie ma czasu dojeść dobrze cyca bo wszystko wokół jest ciekawsze... A co u Was? Jak ząbki Kubusiowe?

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Ząbki Kubusiowi idą w górę już nie raz mi dziabną cyca zazwyczaj jak sie wkurza ze nie leci od razu ciurkiem az sie boje go już karmić ja dzisiaj testuje na nim pierwszą zupkę ma już za sobą papki z warzyw i jabłuszko wiec idziemy dalej ale różne ma fazy czasem zjada w mgnieniu okaz a czasem 20 min nam to zajmuję

Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
Hej hej

widzę że większość z nas aby w nocy nie usnąć przy karmieniu to na necie siedzi

My idziemy na basen dzisiaj ciekawe jak młody będzie się zachowywał

Trooskava co tam u Matyldy?
a idziesz na ten basen tak sobie sama z Kacperkiem czy na jakies zajecia ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 13:20   #2162
wiewi
Raczkowanie

Już po basenie młody był dzielny i podobało mu się.

Becik basen za darmo jest teraz i zalapalismy się na zajęcia dla niemowląt, może zadzwoń tam i spytaj się czy możecie dołączyć bo sporo osób nie było. na stronie mosir Masz numer do szkółki
Stary 2013-11-17, 13:43   #2163
nattier89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marta1985_85 Pokaż wiadomość
Kasiu, tak właśnie się domyślałam, że Ty, to Ty Tu Twoja koleżanka z obu sal nr 3 i z porodówki
Jak tam skóra Juleczki?? Jak pierwsze dni i noce w domu?
W piątek jak wyszliście, dzwoniłam do Ciebie, żeby się upewnić, że nie zostawiłaś czapeczki, ale po jej wyglądzie stwierdziłam, że to szpitalna i dlatego już się do Ciebie nie dobijałam.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

No, dziewczyny, wreszcie mogę się pochwalić - 05.11.2013r. o godz. 13.30 przyszedł na świat Mój Mały Królewicz - Jacuś. Jest cudowny i wyjątkowo grzeczny, mimo, że straszny z Niego żarłok Jedną z nocy w szpitalu (praktycznie całą noc) spędził na cycu, wciąż ciągnąc z piersi
W piątek już wyszliśmy, bo przytrzymano nas ze względu na badania przesiewowe.
Na Czarnowie, na patologii bardzo fajny personel (wyjątkowy jest brat Dominik - położny), na porodówce ja trafiłam na fantastyczną kobietę, która naprawdę dużo mi pomogła, a na części poporodowej najmilsi lekarze neonatolodzy, bo reszta w zależności od humoru.
Nie mogłam się doczekać, kiedy pójdziemy do domu, a teraz delektuję się każdą chwilą z Maluszkiem - życzę Wam, by Wasze pociechy też tak Wam dziękowały za opiekę, jak mnie mój synuś - po każdym jedzeniu tak ślicznie się uśmiecha, że aż łzy wzruszenia same napływają do oczu. W ciągu dnia mam wiele czasu dla siebie, więc i w domu i wokół siebie mogę sporo zrobić (chociaż jak mam poświęcić czas dla siebie to czasem mi szkoda, siedzę i wpatruję się w tą kruszynkę).
Hej Marta;-) U Julki po rumieniu juz ani sladu;-) Troszke mala mi marudzi w dzien przy cycu. Szukamy z tatusiem przyczyny. Ale generalnie bardzo grzeczna. A Twoj Jacus nadal Aniol...super;-) Czapeczka szpitalna byla ale dzieki za troske;-) A dlugo czekalas na wypis?
Stary 2013-11-17, 21:58   #2164
babku
Zadomowienie

Trzymajcie za mnie kciuki. Jutro na 8 mam się zgłosić na wywołanie Mam nadzieje, że jakoś to przeżyję

Witam nowe mamusie
Jeśli ktoś chce być umieszczony na pierwszej stronie, proszę pisać w wiadomości prywatnej. Uzupełnie po porodzie
babku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 22:23   #2165
esmeralda007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Trzymajcie za mnie kciuki. Jutro na 8 mam się zgłosić na wywołanie Mam nadzieje, że jakoś to przeżyję

Witam nowe mamusie
Jeśli ktoś chce być umieszczony na pierwszej stronie, proszę pisać w wiadomości prywatnej. Uzupełnie po porodzie
Trzymam mocno kciuki, powodzenia
esmeralda007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 09:36   #2166
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

Witam nowe mamusie
powodzenia
Stary 2013-11-18, 19:28   #2167
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Już po basenie młody był dzielny i podobało mu się.

Becik basen za darmo jest teraz i zalapalismy się na zajęcia dla niemowląt, może zadzwoń tam i spytaj się czy możecie dołączyć bo sporo osób nie było. na stronie mosir Masz numer do szkółki

za friko?? jak to?

Cytat:
Hej hej

widzę że większość z nas aby w nocy nie usnąć przy karmieniu to na necie siedzi

My idziemy na basen dzisiaj ciekawe jak młody będzie się zachowywał

Trooskava co tam u Matyldy?
Matylda własnie wrócila z wycieczki. Tym razem zwiedzała Paryż Troszkę katarku ma ale jest ok

Cytat:
hej hej

czy któraś z was idzie jutro na krakowską na basen z maluszkiem?
Czyli w niedziele chodzicie? Na która? Bo ja normalnie w niedziele na 9 chodze z Matylda ale ostatnio nas nie bylo bo z Paryza wracalismy
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 20:02   #2168
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Już na pewno po, ale i tak trzymam kciuki
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 20:09   #2169
babku
Zadomowienie

Dziękuję za wszystkie kciuki Na razie założyli mi cewnik, który ma rozszerzyć szyjkę. Jutro z rana kroplówka, a jak wszystko zawiedzie to cc. Mało mam już wód, przepływy słabsze, nie ma co czekać. Mnie jest już wszystko jedno byleby tulić już moje maleństwo. Także nadal proszę trzymać kciuki :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-18, 21:52   #2170
milam
Raczkowanie

my na basen na krakowskiej zapisani jesteśmy dopiero na 8.12 godz 11.30 bo wcześniej ponoć nie ma miejsc, teraz 2 pierwsze wizyty są darmowe- miasto finansuje czy coś takiego
Stary 2013-11-18, 22:12   #2171
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milam Pokaż wiadomość
my na basen na krakowskiej zapisani jesteśmy dopiero na 8.12 godz 11.30 bo wcześniej ponoć nie ma miejsc, teraz 2 pierwsze wizyty są darmowe- miasto finansuje czy coś takiego
O jaaaaa. My wszystkie płatne mieliśmy. 11.30 powiadasz ...to się chyba miniemy bo my na 9 ale zawsze tak do 10.30 siedzimy jeszcze i odpoczywamy po basenie.
Stary 2013-11-19, 08:00   #2172
wiewi
Raczkowanie

Hej hej

Babku trzymamy kciuki

Milam a byłaś teraz na zajęciach w poprzednią niedzielę? Czyli turnus zaczyna się 8 grudnia i jaki jest jego koszt?

Trooskava a gdzie to się wybyło :P
Stary 2013-11-19, 09:14   #2173
trooskava
Zadomowienie

Cytat:

Trooskava a gdzie to się wybyło :P
Matylda chciała troche świata zaznać A co u Kacperka?
Stary 2013-11-19, 09:22   #2174
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za wszystkie kciuki Na razie założyli mi cewnik, który ma rozszerzyć szyjkę. Jutro z rana kroplówka, a jak wszystko zawiedzie to cc. Mało mam już wód, przepływy słabsze, nie ma co czekać. Mnie jest już wszystko jedno byleby tulić już moje maleństwo. Także nadal proszę trzymać kciuki :p

a w którym rodzisz szpitalu ? kciuki zaciśniete i czekamy na dobre wiadomości

dziewczyny czy u was też po wprowadzeniu innych posiłków niż mleko jest tyle kup? bo u mojego Kuby to normalnie masakra pampers suchy a kupsko już jest , moze ten żołądek sie dopiero przyzwyczaja do takiego jedzenia i mu sie to unormuje ?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Matylda chciała troche świata zaznać A co u Kacperka?
wow to Matylda światowa kobitka jest samochodem czy samolotem byłyście?
Stary 2013-11-19, 09:54   #2175
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość

wow to Matylda światowa kobitka jest samochodem czy samolotem byłyście?
samochodem z noclegem w polowie drogi
Stary 2013-11-19, 20:44   #2176
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Trzymamy

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy u was też po wprowadzeniu innych posiłków niż mleko jest tyle kup? bo u mojego Kuby to normalnie masakra pampers suchy a kupsko już jest , moze ten żołądek sie dopiero przyzwyczaja do takiego jedzenia i mu sie to unormuje ?
U starszego nie pamietam, u Kacperka teraz na pewno tak nie było. A te kupki jakiej są konsystencji? Zazwyczaj wprowadzanie stałych pokarmów wiaze się ze zmiejszeniem liczby kupek, nie zwiększeniem. No i zazwyczaj pierwsze porcje przechodzą przez niemowlę niestrawione. Organizm uczy się co i jak z nimi robić Może u Kuby to się objawia zwiększoną "produkcją"? Jeśli konsystencja normalna, a dzieciątko nie ma problemu z brzuszkiem, to nie masz się co martwić

Ja za to mam od tygodnia problem z Kacperkowym brzuszkiem Tydzień temu dostał biegunki, która trwała jeden dzień. Potem się uspokoiło, ale zostały wodniste kupki ze śluzem (i nitkami krwi - od niedzieli) po 5-6 dziennie :/ Cały zeszły tydzień dostawał tylko mleko, marchewkę i kleik ryżowy i nic to nie dało. Smektę przez 3 dni można podawać, więc mu dawałam - też nie pomogło. Dziś mu kupiłam mleko Humana HN na biegunki właśnie. W Niemczech lekarze bardzo zachwalają i podobno naprawdę pomaga. Musiałam zamawiać przez aptekę interentową doz bo nigdzie tego nie ma (dostałam niemieckie pudełko z naklejką po polsku) Oby pomogo, bo psychicznie już wysiadam od zamartwiania się. A najlepsze, że Kacperek zachowuje się normalnie (pomijając te wychodzące zęby), jest wesoły, je bardzo chętnie. Od kilku dni próbuje nawet stawac na czworaka (i na odpowiednim podłożu mu sie udaje ) Tylko te kupy nie takie jak trzeba.
U lekarza dziś byłam, no i mamy czekać jeszcze, czy przejdzie, czy nie (podawać probiotyki, nawadniać itp.). W razie gdyby było więcej krwi, to do szpitala
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 21:13   #2177
babku
Zadomowienie

O 16.50 przyszedł na świat mój największy skarb Filip. 3200, 54 cm, 10 punktów. Szersza relacja jak wrócimy do domu. Dziękuję za kciuki

Stary 2013-11-19, 21:18   #2178
nattier89
Przyczajenie

Cytat:
O 16.50 przyszedł na świat mój największy skarb Filip. 3200, 54 cm, 10 punktów. Szersza relacja jak wrócimy do domu. Dziękuję za kciuki

Gratulacje ogromniaste:-*
Stary 2013-11-19, 21:36   #2179
trooskava
Zadomowienie

Cytat:

GRATULACJE

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 21:42   #2180
milam
Raczkowanie

babku GRATULACJE!!!

wiewi nie byliśmy, dopiero się wybieramy, jeszcze dzień wcześniej jest w sobotę 7.12 ale nie wiem o której bo my wybraliśmy sobie niedzielę, 2 wejścia są darmowe a za kolejne 12 płaci się 330 zł
Stary 2013-11-19, 21:46   #2181
żyrafka_19
Raczkowanie

Cytat:

Gratulacje!!!!Napisz w jakim szpitalu rodziłaś bo jestem ciekawa mnie czeka poród za 3 tyg na Kościuszki.
żyrafka_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 01:13   #2182
elami24
Raczkowanie

Cytat:

Gratulacje!!! Czekamy na opowieści
elami24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 08:44   #2183
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

OGROMNE GRATULACJE I BUZIAKI DLA FILIPKA I MAMUSI CZEKAMY NA RELACJĘ

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Trzymamy

U starszego nie pamietam, u Kacperka teraz na pewno tak nie było. A te kupki jakiej są konsystencji? Zazwyczaj wprowadzanie stałych pokarmów wiaze się ze zmiejszeniem liczby kupek, nie zwiększeniem. No i zazwyczaj pierwsze porcje przechodzą przez niemowlę niestrawione. Organizm uczy się co i jak z nimi robić Może u Kuby to się objawia zwiększoną "produkcją"? Jeśli konsystencja normalna, a dzieciątko nie ma problemu z brzuszkiem, to nie masz się co martwić

Ja za to mam od tygodnia problem z Kacperkowym brzuszkiem Tydzień temu dostał biegunki, która trwała jeden dzień. Potem się uspokoiło, ale zostały wodniste kupki ze śluzem (i nitkami krwi - od niedzieli) po 5-6 dziennie :/ Cały zeszły tydzień dostawał tylko mleko, marchewkę i kleik ryżowy i nic to nie dało. Smektę przez 3 dni można podawać, więc mu dawałam - też nie pomogło. Dziś mu kupiłam mleko Humana HN na biegunki właśnie. W Niemczech lekarze bardzo zachwalają i podobno naprawdę pomaga. Musiałam zamawiać przez aptekę interentową doz bo nigdzie tego nie ma (dostałam niemieckie pudełko z naklejką po polsku) Oby pomogo, bo psychicznie już wysiadam od zamartwiania się. A najlepsze, że Kacperek zachowuje się normalnie (pomijając te wychodzące zęby), jest wesoły, je bardzo chętnie. Od kilku dni próbuje nawet stawac na czworaka (i na odpowiednim podłożu mu sie udaje ) Tylko te kupy nie takie jak trzeba.
U lekarza dziś byłam, no i mamy czekać jeszcze, czy przejdzie, czy nie (podawać probiotyki, nawadniać itp.). W razie gdyby było więcej krwi, to do szpitala
wiesz co konsystencja sie zmienila diametralnie tych kupek bo sa juz takie "dorosłe" tz takie zbite dzisiaj juz sie uspokoilo z tego co czytalam to jest to zwiazane z wprowadzeniem tych stalych posiłków i tak jak mowisz żołądek się musi do tego przyzwyczaic wczesniej moj Kuba to zalatwial sie raz na 5 dni a czasem nawet 7 dlatego taki terasz szok przezylam jak robi co godzina ale juz widze ze sie po woli normuje
a u was ta biegunka to pewnie od zebów bo to tez czesto spotykane a moze spróbuj podawac probiotyk ja podaje mojemu bio gaia z witamina 3 w sumie to tak profilaktycznie bo kuba nigdy nie mial biegunki ale jak zaczelam wprowadzac te nowe posilki to daje mu tak ochronnie

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

ycnan mam jeszcze do ciebie pytanko czy w tym sklepie na kosciuszki kupowalas mieso dla dziecka do zupek?

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-11-20 o 09:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 09:12   #2184
esmeralda007
Raczkowanie

babku gratulacjeklas ki:
Stary 2013-11-20, 09:34   #2185
wiewi
Raczkowanie

BABKU GRATULACJE

Becik u nas kupy zmniejszyły się do jednej dziennie

Miłam to się spotkamy w niedzielę na zajęciach

aaa mam pytanie czy któraś z was chrzcila dziecko w katedrze?

Edytowane przez wiewi
Czas edycji: 2013-11-20 o 10:39
wiewi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 14:53   #2186
zuza7575
Przyczajenie

witam wszystkie mamy nie pisałam wcześniej bo odnajdywałam sie w nowej roli czyli mamy ,po za tym mam problem bo mała ma zaparcia podobno jest to normalne przy karmieniu mlekiem modyfikowanym może znacie jakieś sposoby na zaparcia które mozna stosować u 3 tygodniowego malucha dodam że masowanie brzuszka ćwiczenie nóżkami nie przyniosło żadnych rezultatów, a ja nie mogę patrzeć jak mała sie męczy bo stęka pręży się aż sie robi cała czerwona z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi .
zuza7575 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 16:48   #2187
esmeralda007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuza7575 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamy nie pisałam wcześniej bo odnajdywałam sie w nowej roli czyli mamy ,po za tym mam problem bo mała ma zaparcia podobno jest to normalne przy karmieniu mlekiem modyfikowanym może znacie jakieś sposoby na zaparcia które mozna stosować u 3 tygodniowego malucha dodam że masowanie brzuszka ćwiczenie nóżkami nie przyniosło żadnych rezultatów, a ja nie mogę patrzeć jak mała sie męczy bo stęka pręży się aż sie robi cała czerwona z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi .
Moze zmien jej mleko? Pomóc moze herbatka na trawienie lub rumiankowa.Mozesz tez podawać kropelki Esputicon. Ja miałam takie zalecenia przy pierwszym dziecku.
Stary 2013-11-20, 17:06   #2188
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
jak karmisz mm to powinnas dawac pic dziecku. Mozesz podawać herbatkę rumiankowa, koperkową lub ulatwiajacą trawienie. moga byc takie np. z hipp, lub mozesz zaparzac taka w saszetce . Ja tak robilam tylko nie dawalam mocnej tylko rozcienczałam z woda. Na zaparcia dobra tez jest zwykla przegotowana woda. Generalnie jak dziecko pije to powinno mu rozwolnic stolec.
co wiecej... hm o wiem! Jakkolwiek to dziwnie brzmi to pomaga Masowanie odbytu. Kciukiem pomasuj dziecku odbyt, tez powinno pomóc. Mojej jak miala raz zaparcie pomogło. W skrajnych przypadkach czopek ale nie wiem czy u takiego maluszka można.

Powodzenia!
Stary 2013-11-20, 18:39   #2189
zuza7575
Przyczajenie

dzięki za podpowiedzi jutro kupię te herbatki i zobaczymy czy coś pomoże dziś kontaktowałam sie telefonicznie z panią doktor ale powiedziała ,że jak mała 3 dni nie zrobi kupki, to żeby podać czopek ale wolałabym tego nie stosować
zuza7575 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 20:17   #2190
kaaroolinaa00
Przyczajenie

Cytat:
zuza witaj
potwierdzam to co napisały dziewczyny, dziecko karmione mm trzeba dopajać ! ja mojej małej ( skończone 6 tyg) daję herbatkę rumiankową i koperkową. Mimo tego przez ostatnie 2 tyg też miała problem z kupką, nie robiła przez 4 dni !i (raz dałam ćwiartkę czopka glicerynowego).Daję też małej espumisan i biogaję bo widzę że męczą ją bączki i boli brzuszek. A no i od soboty zmieniłam mleko z bebilonu na enfamil ( zmieniałam stopniowo, w sobotę piła już tylko enfamil), czekam na rezultaty, ale póki co od soboty zrobiła już 2 kupki więc mam nadzieję że zmiana mleka ureguluje kupki. A na te gazy i bolący brzuszek to zamierzam jeszcze zmienić butelkę z aventu na dr brown ale to się wypowiem po paru dniach użytkowania . malutka jje bardzo łapczywie ! i przez to łyka dużo powietrza i potem ten brzusio boli
kaaroolinaa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości