|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Położyłam się wczoraj spać o 22.30 o 2 w nocy musiałam wstać na siku i wstałam o 9...i to ledwo, dawno takiego spania nie miałam
i dzień dobry wszystkim
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
Zus znajdzie zawsze sposób aby opóźnić wypłatę dlatego ja tysiąc razy sprawdzę wszystko aby nie mieli do czego się przyczepić i jak pójdę na macierzyński 30 grudnia to na koniec stycznia początek lutego powinnam mieć pieniążki.
Już dawno mogłabym być na L4 i brać pieniądze gdyby nie moja księgowa
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
ale to kiepsko bo to znaczy że pierwsze pieniądzę za pażdziernik mogę dostać dopiero pod koniec grudnia ... a to chociaż przyjdą wszystkie pieniądze do aktualnego miesiąca (czyli za pażdziernik, listopad i grudzień) czy tylko za październik i tak z opóźnieniem będą przychodzić ??
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tylko proszek płynu nie kupowałam w ogóle.
|
|
#996 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#997 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Powodzenia ! ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
resztę wrażeń opowiem jak wyschnie
|
||
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- a jeszcze się powtórze ... bo w biedronce te pampersiki są w ilości 150 sztuk cz to nie za dużo ??
|
|
|
#999 |
|
Rozeznanie
|
zrobiłam sobie prezent świąteczny i kupiłam dwie koszulki satynowe na po-ciążowe chwile
ciekawa jestem czy z rozmiarem trafiłam, powinny być dobre patrząc po tabeli rozmiarów na allegro no ale nie ma to jak założyć i zobaczyć na żywo, niestety przymierzę dopiero po świętach bo brat mi je przywiezie do NOa tak w ogóle macie pomysł na prezent świąteczny dla mojego męża? nie wiem co mu kupić, chodzi o jakaś drobnostkę. Mąż ma 26 lat, w gry komputerowe raczej nie gra, lubi czytać książki ale co chwilę je ode mnie dostaje;p zwolennikiem markowych ciuchów, kosmetyków nie jest zresztą podobnie jak ja. Interesuje się fotografia amatorsko i ostatnio ciągnie go coraz bardziej do kuchni jest typem majsterkowicza Jakieś propozycje bo mi naprawdę brak pomysłów może wam coś wpadnie do głowy po jego opisie;p
28.02.2011:ksiadz :http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png Edytowane przez nattalli Czas edycji: 2013-11-19 o 11:00 |
|
|
|
#1000 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1001 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale z drugiej strony dany rodzaj może uczulić i co wtedy? Cała paka do kosza? Ja też chyba skuszę się na te pampki ![]() Ja kupiłam 4 paczki chusteczek nawilżanych Każda paczka inna, zobaczymy co małej podpasuje ![]() Ależ ja się dzisiaj wyspałam Żadnych durnych snów, żadnego wstawania Cudownie!Czas na mycie łba w lodowatej wodzie ;/ Niech już naprawią tą cholerną usterkę!
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-19 o 11:01 |
|||
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
ja też proszek jelp kupiłam ten niebieski i różowy chyba plyn do płukania . Ale jeszcze nie testowałam
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1004 | |||||
|
Zadomowienie
|
siemka, witam się i ja po męczącej nocy -gardło, bóle brzucha i kiepskie sny (śniła mi się moja babunia- nie dość że w ogóle w dziwnej sytuacji, to jeszcze mi powiedziała, że śnił jej się mój syn, który powiedział, że mamy po nim nie płakać, bo Bóg tak chciał i tak miało być
Patrycja też mam te bóle- nie są jakoś mocne w dzień, ale nocą nieźle dają czadu. i jeszcze biodra i kość łonowa coraz częściej Cytat:
bym wzięła taką małą paczkę- jak zostanie to zabierzesz z powrotem, jak zabraknie to ktoś doniesie, albo na pewno jest w szpitalu sklepik, żeby kupić Cytat:
Cytat:
) jak nas odwiedzą, chyba będą dość towarzyskie dzieciaki (a u Ciebie już widzę te zapasy i przepychanki )Cytat:
Cytat:
ale wczoraj odwiedził mnie tato i stwierdził, że chłopaki lubią się spóźniać
|
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże te koszmary w ciąży są straszne....
Nawet nie będę opisywać co mi się sniło bo to okropne.... W każdym razie śmierć, pogrzeb, umarła osoba..... horror! Cały dzien dzisiaj bede chodzic przerazona..... masakra..... Uciekam wymienic w aucie opony na zimówki
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a chusteczek mam 3 paczki i jedne z nivea (bo sa w pudełku platikowym) i dwie jakieś made auchan (po 3 zł paczka 70sztuk)
|
|
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1008 |
|
Zadomowienie
|
ejani
Zapasy i przepychanki 5 lat różnicy to dużo, mały będzie na przegranej pozycji. CHyba będę wyrodną matka dla starszaka a matką - kwoką dla malucha ![]() Także mam sam proszek. U mnie w rodzinie wszystkie małe chłopaczki po terminie urodziły się. Mój dwa tygodnie prawie Może i coś w tym jest Albo zrób prezent mężowi, na przyszłość jedna impreza
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle. Kupujecie muszle laktacyjne????
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
oglądałam to i jakoś do mnie nie przemawiają więc ja nie kupuje.
jak już będę karmić to zobaczę czy kupić osłonki na brodawki czy nie ale nie będę na zapas kupować.
|
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Miałam dzisiaj taki początek dnia, że szok ![]() Najpierw rozwaliła mi się rura pod zlewem i cala woda wypłynęła pod szafkę i na podłogę w kuchni, więc musiałam z nią powalczyć, a następnie umyć podłogi i szafki. A na dobitkę dostałam pismo ze szpitala o zapłatę za wizytę na IP w 2011!!!!!! Nosz k....wa!!!!! Więc dzwonię tam i mówię, że pracowałam wtedy i byłam ubezpieczona itd. na co pani do mnie z ryjem, że oni mi wysyłali powiadomienie wcześniej, ale ja go nie odebrałam. Owszem, wysyłali, ale na zły adres, bo pani na IP źle wpisała numer mieszkania z dowodu i mówię jej, że teraz też pismo przyszło ze złym nr mieszkania, tylko listonosz mnie zna i mi przyniósł, a wcześniej jak przychodziło awizo do innego mieszkania, to sąsiedzi nie mają w obowiązku mi przekazywać, a ona na to, żeby to sobie z NFZ załatwiała, bo ona nic z tym więcej nie zrobi..... Więc dzwonie do NFZ i mówię jaka sytuacja, a babeczka do mnie, że teraz to nie wiadomo, czy da się coś z tym zrobić, bo szpital już dawno powinien takie wezwanie wysłać, a nie po 2 latach, no i że teraz okres rozliczeniowy już dawno jest zamknięty i nie wiadomo, czy da rade to odkręcić. Mam napisać pismo z prośbą o wyjaśnienie i uwzględnć tam również to, że wysyłali na zły numer mieszkania, bo pani na IP źle sobie dane wpisała Kurna, no jak sobie pomyślę, że będę musiała to zapłacić, przez ich burdel w dokumentach, będąc normalnie ubezpieczona, to mnie po prostu trafia
|
|
|
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
Szybko wyguglałam co to muszla laktacyjna
Ja nie. Z pierwszakiem miałam jedynie z bajerów tzw. nakładki silikonowe na brodawki. Na początku. Bo się okazało, że strasznie miałam popękane. Same od siebie. Dopóki się lekko nie wygoiły mały ssał przez silikon.A kupujecie coś takiego http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...711696427.html Zastanawiam się i zastanawiam. CHoć cena powala. Jak macam stojaki do wanienki to takie jakies lekkie są i mam wrażenie, że połamią się ![]() Którąś pytała o mąkę ziemniaczaną. Tylko tym wyleczyłam starszaka jak dostał uczulenia od pampersów. Oryginalnych. Miał podraznione wszedzie tam, dokąd pampers sięgał
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie zastanawiam jeszcze. Położna na SR bardzo zachwalala, odradzajac jednocześnie wkładki laktacyjne, przynajmniej na początek.
|
#1014 | |||||
|
Zadomowienie
|
witam się przed południowo!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Amberella, Kukurydziana super, że jesteście już w domu. dbajcie o siebie! Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam tak pracowity dzień, że zabrakło mi juz czasu na forum. Pomimo, że jestem na zwolnieniu, to ciągle ostro pracuje. Mam spore problemy ze znalezieniem zastępstwa tj. osoby która przejmie część moich obowiązków- albo jestem za ostra albo trafiają mi się same mulaste osoby ![]() A w ogóle to mam pytanie: 1. jak planujecie opakowywać dziecko w wózku, żeby było mu ciepło? czy opcja:kocyk pod spodem, kombinezonik i okrycie grubszym kocykiem starczy czy powinna zainwestować w śpiworek do wózka i w to wkładać jeszcze dziecię w kombinezonie? |
|||||
|
|
|
#1015 |
|
Rozeznanie
|
Tz gral wczoraj do pozna na konsoli wiec ja korzystając z okazji polozylam się na jego polowie. Wstaje a tu prześcieradło mlekiem pozalewane
|
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa dla Dominika, dzielny chłopak ![]() ![]() klask i: coraz bliżej Wam do wyjścia do domku |
|
|
|
|
#1017 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) na obiektywach trzeba się znać, ale statyw wystarczy żeby był stabilny a nie powinien kosztować majątku, ew. kartę do aparatu (jeśli ma cyfrowy)-jakieś narzędzie, którego mu brakuje (nie wiem, dłuto, hebel?) lub wypasioną poziomicę? Cytat:
![]() a taki "prezent" to mi się właśnie marzy już od etapu starań ![]() ja już kupiłam, w tej aptece gemini były za 3 dychy Medeli- położna nam pokazywała na SR a ja sobie wymyśliłam, że już teraz będę nosić, jak mi brodawki dają czadu... ale że nie zastosowałam się, żeby zakładać do stanika do karmienia, tylko włożyłam w swój zwykły to nie był dobry pomysł. w ogóle to zastanawiam się, czy jechać już kupować nowy stanik, czy jeszcze się wstrzymać- byłby dobry, gdyby nie wystające sutki, które mi teraz sie jakby "zginają" w nim, co nie jest dobre dla laktacji, ale znów większy może być za duży... co myślicie?
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z domu
![]() Wczoraj miałam USG - dzidziuś waży 1577g (30 tydz), a tydzień temu we wtorek ważyl 1360g - ładnie rośnie
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Nie przepuszcza powietrza zimnego. No i na koniec: ja rodzę za dwa miesiące, więc może już po zimie będzie ![]() Wiem, że maluch to maluch ale pamiętajmy by nie przegrzewać dzieci. To niczemu dobremu nie służy ![]() Teraz tak już będzie częściej
|
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
My po kolejnej ciężkiej nocy. Gorączka u synka nie daje za wygraną i strasznie kaszle. Mój biedny Groszek. I tak jest dzielny bardzo. Przeszkadza mi nadmierny porządek w domu. Autka od 3 dni w pudełku zamiast walać się po domu, tor i pociąg tez schowany i nie ma go kto rozłożyc, nawet malowanki i puzzle nie ruszone, a mój łobuz leży i ogląda bajki. Nawet nie próbuje naciągnać mnie na kolejnego żelka czy ciastko z galaretką. Odejdź paskudna chorobo i oddaj mojego wesołego synka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

28.02.2011:ksiadz :

Na następnej wizycie lekarz będzie mi pobierał GBSa, to mi dopiero uświadomiło, że niebawem roodziimmyyy! Ja mam przeczucie, że Kornelia pokwitnie trochę w brzuchu i będzie przenoszona
resztę wrażeń opowiem jak wyschnie 

klask i: coraz bliżej Wam do wyjścia do domku