Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 10:26   #991
nattalli
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Położyłam się wczoraj spać o 22.30 o 2 w nocy musiałam wstać na siku i wstałam o 9...i to ledwo, dawno takiego spania nie miałam
i dzień dobry wszystkim

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:28   #992
Lusso
Raczkowanie

Zus znajdzie zawsze sposób aby opóźnić wypłatę dlatego ja tysiąc razy sprawdzę wszystko aby nie mieli do czego się przyczepić i jak pójdę na macierzyński 30 grudnia to na koniec stycznia początek lutego powinnam mieć pieniążki.
Już dawno mogłabym być na L4 i brać pieniądze gdyby nie moja księgowa
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:32   #993
senira666
Zakorzenienie

ale to kiepsko bo to znaczy że pierwsze pieniądzę za pażdziernik mogę dostać dopiero pod koniec grudnia ... a to chociaż przyjdą wszystkie pieniądze do aktualnego miesiąca (czyli za pażdziernik, listopad i grudzień) czy tylko za październik i tak z opóźnieniem będą przychodzić ??
Stary 2013-11-19, 10:37   #994
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Iwantyou Dominik taki dzielny chlopak, domki zmienia, pewnie na święta będzie juz w swoim rodzinnym domku

Jakich proszków uzywacie do prania dziecievych ciuszków? Tu w de ciezko dostac jakies specjalne dla dzieci i dużo ludzi uzywa persila sensitive i sie zastanawiam jak prac
Ja mam zamiar kupić jelpa i zastanawiam sie czy nie kupic tylko takiego do koloru. Mam mało sakych białych ciuchów no i te 10 pieluch a boje sie że jak w białym wypiore takie jasne to mi wyblakną. Kupie chyba tylko jeden i wszstko popiore. A właśnie kupować osobno płyn do płukania czy kupic już proszek 2 w 1
Stary 2013-11-19, 10:38   #995
senira666
Zakorzenienie

ja mam tylko proszek płynu nie kupowałam w ogóle.
Stary 2013-11-19, 10:40   #996
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
O losie! Mi też zostały 3 tygodnie do porodu w terminie Na następnej wizycie lekarz będzie mi pobierał GBSa, to mi dopiero uświadomiło, że niebawem roodziimmyyy! Ja mam przeczucie, że Kornelia pokwitnie trochę w brzuchu i będzie przenoszona
Mi do końca stycznia trochę zostało czasu a jakieś głupie wrażenie mam, że wczesniej urodzę. Nawet, że tak powiem, boję się cisnąć kupę :/
Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Położyłam się wczoraj spać o 22.30 o 2 w nocy musiałam wstać na siku i wstałam o 9...i to ledwo, dawno takiego spania nie miałam
chciałabym wstać choć raz o 9
Stary 2013-11-19, 10:45   #997
yummi_mummy
BAN stały

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ale to kiepsko bo to znaczy że pierwsze pieniądzę za pażdziernik mogę dostać dopiero pod koniec grudnia ... a to chociaż przyjdą wszystkie pieniądze do aktualnego miesiąca (czyli za pażdziernik, listopad i grudzień) czy tylko za październik i tak z opóźnieniem będą przychodzić ??
Kochana, powinni przysłać Ci kasę za wszystkie miesiące, ale dowiedz się w ZUS czy pełna dokumentacja już jest. Niestety trzeba mieć w takiej sytuacji ograniczone zaufanie do Pracodawcy.
Powodzenia !

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar kupić jelpa i zastanawiam sie czy nie kupic tylko takiego do koloru. Mam mało sakych białych ciuchów no i te 10 pieluch a boje sie że jak w białym wypiore takie jasne to mi wyblakną. Kupie chyba tylko jeden i wszstko popiore. A właśnie kupować osobno płyn do płukania czy kupic już proszek 2 w 1
Ja mam proszek Jelpa i płyn do płukania Jelpa z zieloną nakrętką (było w promo razem) właśnie pralka finiszuje. Cały czas mam ją na oku - kolorki na razie jak należy resztę wrażeń opowiem jak wyschnie
yummi_mummy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:51   #998
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yummi_mummy Pokaż wiadomość
Kochana, powinni przysłać Ci kasę za wszystkie miesiące, ale dowiedz się w ZUS czy pełna dokumentacja już jest. Niestety trzeba mieć w takiej sytuacji ograniczone zaufanie do Pracodawcy.
dziękuje bardzo za odpowiedz

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

a jeszcze się powtórze ... bo w biedronce te pampersiki są w ilości 150 sztuk cz to nie za dużo ??
Stary 2013-11-19, 10:54   #999
nattalli
Rozeznanie

zrobiłam sobie prezent świąteczny i kupiłam dwie koszulki satynowe na po-ciążowe chwile ciekawa jestem czy z rozmiarem trafiłam, powinny być dobre patrząc po tabeli rozmiarów na allegro no ale nie ma to jak założyć i zobaczyć na żywo, niestety przymierzę dopiero po świętach bo brat mi je przywiezie do NO

a tak w ogóle macie pomysł na prezent świąteczny dla mojego męża? nie wiem co mu kupić, chodzi o jakaś drobnostkę. Mąż ma 26 lat, w gry komputerowe raczej nie gra, lubi czytać książki ale co chwilę je ode mnie dostaje;p zwolennikiem markowych ciuchów, kosmetyków nie jest zresztą podobnie jak ja. Interesuje się fotografia amatorsko i ostatnio ciągnie go coraz bardziej do kuchni jest typem majsterkowicza
Jakieś propozycje bo mi naprawdę brak pomysłów może wam coś wpadnie do głowy po jego opisie;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png

Edytowane przez nattalli
Czas edycji: 2013-11-19 o 11:00
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:57   #1000
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
jeszcze się powtórze ... bo w biedronce te pampersiki są w ilości 150 sztuk cz to nie za dużo ??
Jak urodziła iśe mój starszak to zuzyłam tylko połowę najmniejszej paczki jedynek. Był z tych większych. Jak CI dużo zostanie to zrobisz dla innego noworodka tort z pampersów
Cytat:
zrobiłam sobie prezent świąteczny i kupiłam dwie koszulki satynowe na po-ciążowe chwile ciekawa jestem czy z rozmiarem trafiłam, powinny być dobre patrząc po tabeli rozmiarów na allegro no ale nie ma to jak założyć i zobaczyć na żywo, niestety przymierzę dopiero po świętach bo brat mi je przywiezie do NO
I bardzo dorze! Trzeba się uszczęśliwiać. Też oglądam własnie tego typu koszulki. Póki co, muszę kupić ciążową
Stary 2013-11-19, 10:59   #1001
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Drogie Ciocie! Z przyjemnością informuje ze jestem juz taki duzy ze mogę spać w łóżeczku a nie w plastikowym zamykanym domku.
Całuje Dominik
Wizazowe ciocie przesyłają buziaki!

Cytat:
A właśnie kupować osobno płyn do płukania czy kupic już proszek 2 w 1
Ja płynu nie kupuję. Stwierdziłam, że im mniej chemii tym lepiej

Cytat:
[/COLOR]a jeszcze się powtórze ... bo w biedronce te pampersiki są w ilości 150 sztuk cz to nie za dużo ??
Noworodek kupka po 12 razy dziennie więc wydaje mi się, że taka paka zejdzie migiem
Ale z drugiej strony dany rodzaj może uczulić i co wtedy? Cała paka do kosza? Ja też chyba skuszę się na te pampki

Ja kupiłam 4 paczki chusteczek nawilżanych Każda paczka inna, zobaczymy co małej podpasuje

Ależ ja się dzisiaj wyspałam Żadnych durnych snów, żadnego wstawania Cudownie!

Czas na mycie łba w lodowatej wodzie ;/ Niech już naprawią tą cholerną usterkę!

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-19 o 11:01
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 10:59   #1002
upadly_aniol00
Zakorzenienie

ja też proszek jelp kupiłam ten niebieski i różowy chyba plyn do płukania . Ale jeszcze nie testowałam
Stary 2013-11-19, 11:00   #1003
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:

a jeszcze się powtórze ... bo w biedronce te pampersiki są w ilości 150 sztuk cz to nie za dużo ??
Ja jedynek mam mniej. Teraz były 2 kupowane. A ostatnio w lidlu mama nawet już 3 kupiła

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:01   #1004
ejani
Zadomowienie

siemka, witam się i ja po męczącej nocy -gardło, bóle brzucha i kiepskie sny (śniła mi się moja babunia- nie dość że w ogóle w dziwnej sytuacji, to jeszcze mi powiedziała, że śnił jej się mój syn, który powiedział, że mamy po nim nie płakać, bo Bóg tak chciał i tak miało być)- nie muszę mówić, że ciężko po czymś takim było zasnąć... dobrze, że mały dawał znaki kopniakowe, bo chyba bym zwariowała do reszty

Patrycja też mam te bóle- nie są jakoś mocne w dzień, ale nocą nieźle dają czadu. i jeszcze biodra i kość łonowa coraz częściej

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Tym razem ja mam pytanie odnośnie pampersów - jaką paczkę bierzecie do szpitala? W sensie ile sztuk?
Wiem, że nie warto kupować dużo, bo nie wiadomo czy dziecko nie będzie miało uczulenia.
Ja kupiłam małą paczkę - 33 szt.
u mnie w ogóle wyczytałam informację (ale w necie, jakoś ciągle tam nie mogę się dodzwonić), że mam mieć "kilka" sztuk... co dla mnie jest dziwne, bo przecież "kilka" może nie starczyć na jeden dzień?

bym wzięła taką małą paczkę- jak zostanie to zabierzesz z powrotem, jak zabraknie to ktoś doniesie, albo na pewno jest w szpitalu sklepik, żeby kupić

Cytat:
Drogie Ciocie! Z przyjemnością informuje ze jestem juz taki duzy ze mogę spać w łóżeczku a nie w plastikowym zamykanym domku.
Całuje Dominik

Załącznik 5484376
ale fajny chłopak! gratulacje z pierwszej przeprowadzki, oby szybko do domku się mógł przenieść!

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że mały kopie mnie, szaleje w brzuchu, kiedy w pobliżu słyszy starszaka Chyba zwyczajnie reaguje na brata
u swojego też zauważyłam, że reaguje na dzieci (oczywiście te głośniejsze ) jak nas odwiedzą, chyba będą dość towarzyskie dzieciaki (a u Ciebie już widzę te zapasy i przepychanki )

Cytat:
na SR położna mówiła, żeby płynu do płukania używać dopiero po kilku miesiącach, więc ja biorę sam proszek. ale kupię i do kolorów i do białego, w końcu nie zmarnuje się

Cytat:
Mi do końca stycznia trochę zostało czasu a jakieś głupie wrażenie mam, że wczesniej urodzę. Nawet, że tak powiem, boję się cisnąć kupę :/
a mi się coś ubzdurało, że "bezpieczny" czas na poród będę miała od Wigilii, czyli miesiąc przed czasem:/ i nie chce to jakoś mi wyjść z głowy (choć wolałabym doczekać Nowego Roku- ostatnio to mi też mówiła ciocia, która jest z grudnia, że lepiej styczniowym dzieciom). a tak naprawdę u nas bezpieczny czas od 4.01, czyli od urodzin męża...

ale wczoraj odwiedził mnie tato i stwierdził, że chłopaki lubią się spóźniać
Stary 2013-11-19, 11:03   #1005
selena85
Wtajemniczenie

Boże te koszmary w ciąży są straszne....
Nawet nie będę opisywać co mi się sniło bo to okropne....
W każdym razie śmierć, pogrzeb, umarła osoba..... horror!
Cały dzien dzisiaj bede chodzic przerazona.....

masakra.....

Uciekam wymienic w aucie opony na zimówki
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:04   #1006
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle macie pomysł na prezent świąteczny dla mojego męża? nie wiem co mu kupić, chodzi o jakaś drobnostkę. Mąż ma 26 lat, w gry komputerowe raczej nie gra, lubi czytać książki ale co chwilę je ode mnie dostaje;p zwolennikiem markowych ciuchów, kosmetyków nie jest zresztą podobnie jak ja. Interesuje się fotografia amatorsko i ostatnio ciągnie go coraz bardziej do kuchni jest typem majsterkowicza
Jakieś propozycje bo mi naprawdę brak pomysłów może wam coś wpadnie do głowy po jego opisie;p
może jakieś poradniki fotograficzne albo książki o majsterkowaniu właśnie ?? albo zestaw kluczy/wierteł/śróbokrętów ??

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Noworodek kupka po 12 razy dziennie więc wydaje mi się, że taka paka zejdzie migiem
Ale z drugiej strony dany rodzaj może uczulić i co wtedy? Cała paka do kosza?

Ja kupiłam 4 paczki chusteczek nawilżanych Każda paczka inna, zobaczymy co małej podpasuje
no właśnie tego uczulenia się boje ... ale za taką cene to chyba się skuszę i w najgorszym wypadku spróbuje przez neta odsprzedać.
a chusteczek mam 3 paczki i jedne z nivea (bo sa w pudełku platikowym) i dwie jakieś made auchan (po 3 zł paczka 70sztuk)
Stary 2013-11-19, 11:04   #1007
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Czas na mycie łba w lodowatej wodzie ;/ Niech już naprawią tą cholerną usterkę!
brrrr... na samą myśl mam gęsią skórkę.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-19, 11:06   #1008
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

ejani
Zapasy i przepychanki 5 lat różnicy to dużo, mały będzie na przegranej pozycji. CHyba będę wyrodną matka dla starszaka a matką - kwoką dla malucha
Także mam sam proszek.
U mnie w rodzinie wszystkie małe chłopaczki po terminie urodziły się. Mój dwa tygodnie prawie Może i coś w tym jest Albo zrób prezent mężowi, na przyszłość jedna impreza
Stary 2013-11-19, 11:06   #1009
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
no właśnie tego uczulenia się boje ... ale za taką cene to chyba się skuszę i w najgorszym wypadku spróbuje przez neta odsprzedać.
a chusteczek mam 3 paczki i jedne z nivea (bo sa w pudełku platikowym) i dwie jakieś made auchan (po 3 zł paczka 70sztuk)
u mnie kupione póki co tylko Babydream z Rossmanna. Żona kuzyna bardzo sobie chwaliła. Z dady tez podobno dobre.

W ogóle. Kupujecie muszle laktacyjne????

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-19, 11:12   #1010
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
oglądałam to i jakoś do mnie nie przemawiają więc ja nie kupuje.
jak już będę karmić to zobaczę czy kupić osłonki na brodawki czy nie ale nie będę na zapas kupować.
Stary 2013-11-19, 11:14   #1011
Le La
Zadomowienie

Dzień dobry,

Miałam dzisiaj taki początek dnia, że szok
Najpierw rozwaliła mi się rura pod zlewem i cala woda wypłynęła pod szafkę i na podłogę w kuchni, więc musiałam z nią powalczyć, a następnie umyć podłogi i szafki.

A na dobitkę dostałam pismo ze szpitala o zapłatę za wizytę na IP w 2011!!!!!! Nosz k....wa!!!!! Więc dzwonię tam i mówię, że pracowałam wtedy i byłam ubezpieczona itd. na co pani do mnie z ryjem, że oni mi wysyłali powiadomienie wcześniej, ale ja go nie odebrałam. Owszem, wysyłali, ale na zły adres, bo pani na IP źle wpisała numer mieszkania z dowodu i mówię jej, że teraz też pismo przyszło ze złym nr mieszkania, tylko listonosz mnie zna i mi przyniósł, a wcześniej jak przychodziło awizo do innego mieszkania, to sąsiedzi nie mają w obowiązku mi przekazywać, a ona na to, żeby to sobie z NFZ załatwiała, bo ona nic z tym więcej nie zrobi.....
Więc dzwonie do NFZ i mówię jaka sytuacja, a babeczka do mnie, że teraz to nie wiadomo, czy da się coś z tym zrobić, bo szpital już dawno powinien takie wezwanie wysłać, a nie po 2 latach, no i że teraz okres rozliczeniowy już dawno jest zamknięty i nie wiadomo, czy da rade to odkręcić. Mam napisać pismo z prośbą o wyjaśnienie i uwzględnć tam również to, że wysyłali na zły numer mieszkania, bo pani na IP źle sobie dane wpisała
Kurna, no jak sobie pomyślę, że będę musiała to zapłacić, przez ich burdel w dokumentach, będąc normalnie ubezpieczona, to mnie po prostu trafia
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:15   #1012
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Szybko wyguglałam co to muszla laktacyjna Ja nie. Z pierwszakiem miałam jedynie z bajerów tzw. nakładki silikonowe na brodawki. Na początku. Bo się okazało, że strasznie miałam popękane. Same od siebie. Dopóki się lekko nie wygoiły mały ssał przez silikon.

A kupujecie coś takiego http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...711696427.html Zastanawiam się i zastanawiam. CHoć cena powala. Jak macam stojaki do wanienki to takie jakies lekkie są i mam wrażenie, że połamią się

Którąś pytała o mąkę ziemniaczaną. Tylko tym wyleczyłam starszaka jak dostał uczulenia od pampersów. Oryginalnych. Miał podraznione wszedzie tam, dokąd pampers sięgał
Stary 2013-11-19, 11:16   #1013
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie kupione póki co tylko Babydream z Rossmanna. Żona kuzyna bardzo sobie chwaliła. Z dady tez podobno dobre.

Ja sie zastanawiam jeszcze. Położna na SR bardzo zachwalala, odradzajac jednocześnie wkładki laktacyjne, przynajmniej na początek.
Stary 2013-11-19, 11:18   #1014
forester
Zadomowienie

witam się przed południowo!

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Co do zabawek to ja myślałam, że to się kupuje jak dziecko ma już z dwa trzy miesiące. W ogóle nie pomyślałam żeby teraz coś kupować. Myślicie, że powinnam?
ja też nie mam żadnych zabawek dla noworodka, myślę, że jak się urodzi a ja ogarnę wszystko to wtedy zacznę myśleć nad jaką zabawką.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja rozstępów nie mam. Za to zylaki postępują.
Lewa noga już w 1/3 jest pokryta okropnymi fioletowymi żyłami i jest ich coraz więcej
Lato spędzę w długich spodniach i spódniczkach
Ja pomimo heparyny, leków na żylaki i maści, nie mogę patrzeć na swoje nogi. Żyła, która jest chora wygląda tak strasznie, że wstydzę się przy mężu rozebrać.

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Jeszcze musze dobrze pomyśleć nad łóżeczkiem. Dziewczyny które kupowały albo mają kupić łóżeczko przez neta - jakie macie???
Kupiliśmy Klupś radek II z kołyską kolor sosna. Magnusia polecała to samo łóżeczko.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

Dziewczyny co to może być, jak od dwóch dni zatyka mi się ucho? i muszę ziewać albo coś przełykać żeby się odetkało - coś jak podczas lotu samolotem...
Ciśnienie czy coś... hmmmm
od czasu do czasu od początku ciąży zatyka mi się ucho, ale dość szybko mija.

Amberella, Kukurydziana super, że jesteście już w domu. dbajcie o siebie!

Cytat:
Całuje Dominik

Załącznik 5484376

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To już kawał chłopaka oby tak dalej, a na Święta będziecie w domu

Ja wczoraj miałam tak pracowity dzień, że zabrakło mi juz czasu na forum. Pomimo, że jestem na zwolnieniu, to ciągle ostro pracuje. Mam spore problemy ze znalezieniem zastępstwa tj. osoby która przejmie część moich obowiązków- albo jestem za ostra albo trafiają mi się same mulaste osoby

A w ogóle to mam pytanie:
1. jak planujecie opakowywać dziecko w wózku, żeby było mu ciepło? czy opcja:kocyk pod spodem, kombinezonik i okrycie grubszym kocykiem starczy czy powinna zainwestować w śpiworek do wózka i w to wkładać jeszcze dziecię w kombinezonie?
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:18   #1015
Cicici
Rozeznanie

Tz gral wczoraj do pozna na konsoli wiec ja korzystając z okazji polozylam się na jego polowie. Wstaje a tu prześcieradło mlekiem pozalewane
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:23   #1016
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Całuje Dominik

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dopiero teraz doczytałam Brawa dla Dominika, dzielny chłopak klask i: coraz bliżej Wam do wyjścia do domku
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:24   #1017
ejani
Zadomowienie

Cytat:
a tak w ogóle macie pomysł na prezent świąteczny dla mojego męża? nie wiem co mu kupić, chodzi o jakaś drobnostkę.
-może jakiś poradnik, jeśli lubi takie rzeczy (bo nie każdy lubi poradniki), --obiektyw albo statyw do aparatu (jeśli nie ma ) na obiektywach trzeba się znać, ale statyw wystarczy żeby był stabilny a nie powinien kosztować majątku, ew. kartę do aparatu (jeśli ma cyfrowy)
-jakieś narzędzie, którego mu brakuje (nie wiem, dłuto, hebel?) lub wypasioną poziomicę?

Cytat:
ejani
Zapasy i przepychanki 5 lat różnicy to dużo, mały będzie na przegranej pozycji. CHyba będę wyrodną matka dla starszaka a matką - kwoką dla malucha
Także mam sam proszek.
U mnie w rodzinie wszystkie małe chłopaczki po terminie urodziły się. Mój dwa tygodnie prawie Może i coś w tym jest Albo zrób prezent mężowi, na przyszłość jedna impreza
pomiędzy moimi braćmi jest akurat tyle różnicy i oczywiśćie że starszy wygrywał, ale nie można powiedzieć, żeby młodszy nie mial z tego zabawy

a taki "prezent" to mi się właśnie marzy już od etapu starań

Cytat:
ja już kupiłam, w tej aptece gemini były za 3 dychy Medeli- położna nam pokazywała na SR a ja sobie wymyśliłam, że już teraz będę nosić, jak mi brodawki dają czadu... ale że nie zastosowałam się, żeby zakładać do stanika do karmienia, tylko włożyłam w swój zwykły to nie był dobry pomysł.

w ogóle to zastanawiam się, czy jechać już kupować nowy stanik, czy jeszcze się wstrzymać- byłby dobry, gdyby nie wystające sutki, które mi teraz sie jakby "zginają" w nim, co nie jest dobre dla laktacji, ale znów większy może być za duży... co myślicie?
Stary 2013-11-19, 11:24   #1018
Hosenka*
Zakorzenienie

Witam się z domu

Wczoraj miałam USG - dzidziuś waży 1577g (30 tydz), a tydzień temu we wtorek ważyl 1360g - ładnie rośnie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 11:24   #1019
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
A w ogóle to mam pytanie:
1. jak planujecie opakowywać dziecko w wózku, żeby było mu ciepło? czy opcja:kocyk pod spodem, kombinezonik i okrycie grubszym kocykiem starczy czy powinna zainwestować w śpiworek do wózka i w to wkładać jeszcze dziecię w kombinezonie?
Ja do końca nie wiem. Zalezy jak ostra będzie zima. Śpiwora nie kupuję. Mam kocyk i cieńszy, i grubszy. Jakieś dla małego kombinezonik. Poza tym ta przykrywka od gondoli (nie wiem jak się nazywa ) Nie przepuszcza powietrza zimnego. No i na koniec: ja rodzę za dwa miesiące, więc może już po zimie będzie
Wiem, że maluch to maluch ale pamiętajmy by nie przegrzewać dzieci. To niczemu dobremu nie służy
Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Wstaje a tu prześcieradło mlekiem pozalewane
Teraz tak już będzie częściej
Stary 2013-11-19, 11:26   #1020
lidkaa82
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
My po kolejnej ciężkiej nocy. Gorączka u synka nie daje za wygraną i strasznie kaszle. Mój biedny Groszek. I tak jest dzielny bardzo. Przeszkadza mi nadmierny porządek w domu. Autka od 3 dni w pudełku zamiast walać się po domu, tor i pociąg tez schowany i nie ma go kto rozłożyc, nawet malowanki i puzzle nie ruszone, a mój łobuz leży i ogląda bajki. Nawet nie próbuje naciągnać mnie na kolejnego żelka czy ciastko z galaretką. Odejdź paskudna chorobo i oddaj mojego wesołego synka
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości