|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziadzio dostanie od Dusi specjalny prezent a to ma być od nas Rok temu dostali dziadkowie bombke serduszko na stojaczku z napisem Wesołych Świąt życzy Adrianna.... a z drugiej strony rok Stojaczek złoty, czerwone serduszko, napis brokatowy złoty jak ktoś szuka pomysłu polecam ![]() wiesz .. dziwne ale moja teściowa nie czyta książek Cytat:
hehe patrzymy a lilka zamawia 15l gar co by rosołek mrozić
|
|
#633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie jak ugotować kapuśniak w małym garnku ? ja na dwa dni gotuję zawsze a bigos to robię w takim bardzo dużym ... Dziadzio i alkohol? oooo nie nie ... dziadzio nie pije po udarze alkohol zerowy w życiu dziadzia ...
|
|
#636 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przebierac się za Mikołaja na pewno nie będę Cytat:
kupiłam jej też: http://allegro.pl/moje-pierwsze-slow...712557967.html uwielbiam je!
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skarpeta wisząca nad kominkiem czy przy parapecie jest cudna podoba mi się taka tradycja ... w tym roku kupię skarpety i wyszyje imiona .. taka ozdoba świąteczna będzie ![]() bardzo fajne te pierwsze słowa .. podoba mi sie to ... ciekawe czy w empiku dostanę?
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre dzieci się po prostu budzą i trwa to nawet do 3-4 roku życia ![]() Takie są fazy snu, że każdy się wybudza, tylko większość ludzi (dorosłych) nie pamięta, że się budzi. Inni muszą się napić wody itd. Z dziećmi jest tak samo - jedno zaśnie dalej od razu, inne nie potrafi tak łatwo i się wybudza... A co robicie jak Kinga się budzi? Musicie lulać czy co? Cytat:
![]() Od kiedy zmieniłaś awatar, to nie wiem kto pisze... ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- A co do Mikołaja - to przebierać się w sumie nie będę, bo to aniołek przychodzi. Zawsze biegaliśmy na górę, był dzwonek do drzwi i nagle prezenty pod choinką. No ale pojawia się problem, że my z mężem jesteśmy niewierzący. Czyli nie wierzymy za bardzo w aniołki Jak to pogodzić?
|
||
|
|
|
#639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() No nareszcie jesteście ![]() Cytat:
Kurczę, musimy i my się powoli zabrać za to szczepienie.. Cytat:
Ja też staram się rzadko używać tych kostek, faktycznie rosół na warzywkach i kurczaczku który gotuje się powolutku kilka godzin jest przepyszny i nie potrzeba do tego żadnej chemii. A Kinga jak się wybudza to długo później trwa nim ponownie zaśnie? Cytat:
![]() Ja to w ogóle nie przepadam za zupami, TŻ kilka lubi, ale on przecież an drugi dzień nie będzie tego samego jadł i tym sposobem zup nie robię prawie wcale. Jedynie rosół mogłabym jeść codziennie po dwa talerze na raz ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś zgodnie z planem robię żeberka z ziemniaczkami. W żeberkach wprawy nie mam, bo od niedawna je robię, także dziś nowy przepis - pieczone w ketchupie i miodzie, zobaczymy.. Ja to nie wiem czy będę w tym roku kupowała coś konkretnie na 6 grudnia, Misiek i tak nie kojarzy na razie że to jakiś ważny dzień, a jak mu kupię coś to się nie powstrzymam żeby od razu nie dać A w wigilię to na pewno coś dostanie u mojej rodzinki, a u TŻta to nie mam pojęcia, w tamtym roku było niby każdy kupował dla swojego dziecka, ja nie miałam na to parcia, więc mu ciotki kupiły jakiś badziew... Tym razem może faktycznie sami mu kupimy i tak damy, choć też podejrzewam że byłoby mu wszystko jedno czy dostanie prezent czy nie, bo jest jeszcze za malutki. Za rok to już co innego.No i masz, znów mi się jakiś szary wkradł.. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-11-19 o 14:42 |
|||||
|
|
|
#640 | |
|
Wtajemniczenie
|
|e42\q1`
Cytat:
i śpi dalej, ale ja już niestety tak od razu nie zasnę... Czasami trzeba ululać, parę razy podać wodę itp. Teraz jest trochę gorzej, bo np. wczoraj był płacz i trzeba było podać syrop przeciwbólowy i się więcej wybudza przez zęby. |
|
|
|
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny brakuje mi juz sił do tego mojego dziecka
mam ochote wyjść i juz nigdy nie wrocic. coraz gorzej u nas z jedzeiem, nic tylko mleko i mleko. wczoraj zjadła moze ze 4 lyzeczki zupki swojej, kawałek banana i pol sloiczka owoców i kilka chrupek, dzis znowu tylko mleko, zjadla o 1o mleko, wrocilismy ze spaceru przed chwila i oferuje to zupke, to jakies warzywa to makaron i nic, wydziera sie i wywala jedzenie na podloge i musilam zrobic mleko. nie wiem juz co mam robic
|
|
|
|
#642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mikołaj nie musi być święty ... może być zwyczajny Mikołaj i tu wiara już chyba nie ma znaczenia .. wymyślisz coś Cytat:
Kasiu nie wiem co poradzić bo problemu takiego nie mam ... może spróbuj zmienić jedzonko które podajesz? Próbowałaś kaszki manny gotowanej nie trzepanej ??? Zupki gotujesz czy podajesz ze słoiczka ? a ja dzisiaj mam dobry dzień dostałam 3 prezenty ![]()
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może zrób jakieś kilka dni przerwy i dawaj jej to mleko tylko, żeby miała chwilę oddechu, bo ona może już tak się zaparła że nic nie wciśniesz. Hmm.. A ona je tylko słoiczki, czy swoje zupy też jej miksujesz? Pewnie próbowałaś już wszystkiego, może trzeba się udać do jakiegoś specjalisty? A zawsze to Ty ją karmisz czy dajesz jej na stoliczku czy w foteliku żeby sama sobie brała? Może trzeba jej zorganizować nowe miejsce do jedzenia, będzie atrakcja połączona z posiłkiem, który położysz na stoliczku i niech sama sobie je. A miałaby chęć sama zjeść ze słoiczka łyżeczką? Misiek zawsze chce się bawić jedzeniem, ale rzadko mu daje, najczęściej już puste albo słoiczek albo miseczkę, ale ostatnio dostał pół słoiczka jogurtu, wszystko było nim umazane ale i do buzi trafił też, a dziecko miało frajdę, że hoho. A z jakiej okazji?? Chwal się jakie! |
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
a bez okazji więc się chwale ... nóż fiskarsa szefa kuchni ![]() robot BOSCHa MUM4856EU i sokowirówke BOSCHa MES20C0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.bosch-home.pl/produkty/dr...i/MES20C0.html http://www.bosch-home.pl/produkty/dr...?source=search
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Łał! to się obłowiłaś!
![]() Super prezenty! Czy dziś już przetestowałaś czy wytrzymasz do jutra?
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nóż wypróbowany .. sokowirówka wieczorem a robot może w week ... ![]() ![]()
|
|
#647 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Może portfel? Będą w Biedrze fajne i w Lidlu.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A z jakiej to okazji? No i co takiego? |
||||||
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Portfel ma fajny taki porządny .. więc odpada .. ale może siostrze kupie to dobry prezent Dusia śpi w sypialni ... łóżeczko mieliśmy odstawić od ściany by tylko krótkim bokiem dotykało ściany .. tak zrobiliśmy ... trochę nieporęczne to ustawienie się wydaje ale noce mamy z głowy - nie śmiejcie się ale pomogło ... Bombkę robiłam stacjonarnie a pasażach w centrum pełno takich zdobicieli chyba rok temu wklejałam ... prezentami się już chwaliłam
|
|
#649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak była młodsza to najbardziej lubiła mleko z piersi i tu też podawałam do skutku, czasem było tak, że parę łyżeczek, za pół godziny parę itd, ale piersi nie dałam. A kaszek tez nie je? Wiem, że nie chciałaś podawać cukru, ale może jednak spróbować jej podać taką słodką kaszkę jak już nic innego nie chce... Kaszka ze słoiczkiem owocowym np. zawsze to jakieś inne składniki niż w mleku, Kinga uwielbia właśnie kaszkę z musem . Albo zamiast mleka raz sok przecierowy? |
|
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zamiast aniołka może przychodzić gwiazdka. Cytat:
|
||
|
|
|
#651 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh bo edytować chciałam wcisłam coś co mi skasowało i wykropkowałam bo mi sie drugi raz pisac nie chciało ![]() Cytat:
tak, zawsze Teraz mam niemiecki lenor bo zapach uwielbiam ![]() Cytat:
nie pociesze pewnie, ale ja tak żyje od 14 miesięcy codziennie ![]() Kilka razy w nocy sie budzi i raz na jakis czas jest nawet 10 pobudek ![]() Cytat:
hmmmm, przeszło mi to przez myśl ale jakos tego nie zrobiłam ![]() Spróbowac musze zdecydowanie!! Cytat:
![]() Toż to sie wykończymy ![]() ![]() napisane paluchem na szybce
|
|||||
|
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Wpadam na chwilę bo widzę, że nowy wątek rozpoczęty. Nie mam teraz nastroju do udzielania. Między mną a mężem nigdy nie było idealnie, ale teraz jest już kompletnie do dupy. Ten facet potrafi się zamienić w potwora. Nie wiem już co robić. Zupełnie przestałam mu ufać. Nie mogę na niego patrzeć. Myślę o rozstaniu, ale nie potrafię się do tego zebrać. Brak mi odwagi. Córa się trochę rozchorowała, ale już jest lepiej. Ciągle jednak kaszle. To w sumie pierwsza jej choroba. Myślę co kupić małej pod choinkę. Wydawało mi się, że dziecku to bardzo łatwo coś wykombinować, a wcale jednak nie. |
|
|
|
#653 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki!!
tak mi was brakuje, ale nie mogę się coś ostatnio wyrobić z czasem... ![]() wkurza mnie to ciągłe odpalanie kompa, bo młody jak widzi to ja sobie już nie poczytam, a o odpisaniu to mogę w ogóle zapomnieć... mały śpi, a ja sączę winko tak dla smaku tylko. a ostatnio uwielbiam wieczorami zrobić sobie grzane winko ![]() zapomniałam wam napisać - syn szwagierki ma ospę dzięki Bogu, Franek nie złapał, bo już by mu chyba wyszło, prawda? Tamtemu wyszło w niedzielę...A w piątek idziemy na szczepienie.... wiem, że cały czas obiecuję, że będę zaglądać częściej, ale naprawdę nie umiem się ostatnio zorganizować... w sobotę idziemy na zabawę, a Franki jedzie do mojej mamy, żebyśmy się troszkę wyspali ja już od poniedziałku się szykuję ha ha wczoraj byłam na solarium i regulacji + henna brwi, dzisiaj depilowałam sobie ręce woskiem (raz na jakieś pół roku to robię )oho, pobudka! postaram się zajrzeć potem ![]() |
|
|
|
#654 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie chce jesc kaszek ani tych nestle czy bobovity ani tyhc holle. te kaszki na tym mleku co ona pije sa tak wstrętne, że moze dla tego nie wiem. moze faktycznie powinnam nie dac sie i ja przytrzymac. dzis w sumie zjadla o 10 i nie dawałam jej nic do 15. moze za szybko sie poddalam, jutro bede probowac znowu. |
||||
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Podziwiam Was dziewczyny, że macie już tak zaplanowane co maluszki dostaną na prezenty. U nas pewnie skończy się na spontanicznym zakupie w sklepie z zabawkami naszych znajomych, bo mają duży wybór, a dodatkowo po znajomości dostajemy rabat. Pod choinkę wymyśliliśmy już prezenty od babć typu piżamka, szlafrok, zestaw do jedzenia... póki co stawiamy na praktyczne rzeczy, bo ileż można tych zabawek pomieścić w naszych 36m2. Już i tak sporo u mojej mamy na strychu, bo to za duży na jedne, a na drugie za mały. Poza tym teraz to jeszcze mu różnicy bardzo dużej nie zrobi, czy to zabawka czy fajny kolorowy talerzyk, którym można porzucać. ![]() Cytat:
Jak byłam starsza to w bucie były głównie słodycze i jakiś naprawdę drobiazg.A zajączek przynosi u nas prezenty do koszyczka, którego dzieci specjalnie przyozdabiają na ten dzień. ![]() To ja się nie zgodzę. Uważam, że zdecydowanie lepiej coś do kąpieli. Ok, każdy ma ulubiony żel, ale jak się czasami wykąpiemy w innym zapachu to nam nic się nie stanie. To pielęgnacja twarzy jest bardzo indywidualną kwestią i dana osoba może używać tylko jednego, ulubionego kosmetyku. No chyba, że wiemy jaki krem teściowa używa.
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście podejść ją z czymś słodkim? Biszkopt lub bułka mleczna? Moja koleżanka także ma niejadka, ale on jest pół roku starszy on naszych maluchów. Ona mu po prostu stawia talerzyk z pokrojonym np. jabłkiem czy czymkolwiek innym na podłodze i on wówczas od czasu do czasu podchodzi do talerzyka i zjada. Pomysł dziwaczny, ale przynajmniej coś tam mały podje. A rozmawiałaś z Waszym pediatrą o tym? Może lekarz mógłby doradzić jakiś sposób? Teraz wpadł mi taki dziwaczny sposób... są te wszystkie infolinie chyba z Bobovity i innych marek, pod którymi chyba siedzą specjaliści żywieniowi ( tzn. tak mi się wydaje), może warto zasięgnąć opinii kogoś takiego? Tylko takie opcje przychodzą mi w tej chwili do głowy.Cytat:
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Witam.
My jakoś żyjemy,nie jest źle .Czasem wstaniemy o 5,czasem ok.7,nie narzekam.Kuba też budzi się w nocy i wierci niemiłosienie.Najlepiej mu spać w poprzek łóżka,tylko boję się,że go przygniotę. A i nie napisałam Wam jak byliśmy ostatnio w przychodni w tamten czwartek to ważył 12 200g ![]() Wyszła nam pierwsza górna 4 ![]() Kasiam ja nie wiem co doradzić.Może Giulia ma taką faze jak Michaś lewka?choć wiem,że u Was trudniej było z tym jedzeniem,bo mała ma alergie.Mam nadzieję,że to przejściowe Ula dzięki za opinie ws.chomika ![]() Cytat:
![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-11-19 o 18:08 |
|
|
|
|
#659 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na portfel będę w Lidlu dla mamy polowac, bo będą Wittchen. W sobotę, ale cholera niewiem którą ![]() A ta bombka super, nie widziałam wcześniej. Kurde trzeba będzie gdzieś do galerii pojechać bo na moim zadupiu nie ma takich rzeczy. A jak tłumaczył to przestawienie łóżeczka? Tylko tym krótszym bokiem może się stykać? Aż dziś spróbuję I obojętne w którym miejscu pokoju będzie?Cytat:
A nie pisałaś ostatnio, że starania zaczynacie o drugie dziecko??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co się dzieje Kochana?czy decyzja o drugim dziecku była tylko Twoja?przykro mi,że i Tobie się sypie... ![]() o My narazie kupiliśmy chłopakom piżamy pod poduszkę,pewnie jeszcze coś dokupimy.A pod choinką zawsze zostawiamy dla Mikołaja mleko i ciasteczka(w tamtym roku była Cola
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

Dziwię się, że ona jest wyspana...

fajny jest,powtarza wszystko ale reaguje też na dźwięki np.klaśnięcie i przy powtarzaniu macha łebkie.Polecam.

albo o kontynuację rodzinnej.

mam ochote wyjść i juz nigdy nie wrocic.